Публикувано в Оранжерии и оранжерии

Направете си оранжерия от дърво. Рисунки + 700 снимки. Стъпка по стъпка инструкции

направете си дървена оранжерия направете си дървена оранжерия

Ако планирате да изградите направете оранжерия от дърво, препоръчително е да знаете характеристиките на този материал. Дървена рамка на оранжерията Осигурява естествена изолация за вашата оранжерия, като ви позволява да изразходвате по-малко енергия, като поддържате оранжерията през по-студените месеци. Дървесината е естествен изолатор, през деня ще абсорбира топлината, а през нощта я давайте в оранжерията.

В допълнение, дървена оранжерия - Едно от най-приятните естетически решения, което създава естествен, традиционен вид на ландшафтен дизайн на вашия сайт. Ето защо, въпреки че днес в изграждането на оранжерии преобладават други материали, дървените рамки все още са много широко използвани в личните парцели. Статията представя 30 примера, как да направите оранжерия от дърво с чертежи, стъпка по стъпка снимки и връзки към инструкции, както и два примера за монтаж стъклени оранжерии.

 

Съдържание на статията:

 1. Дървени филмови оранжерии
 2. Дъгообразна дървена оранжерия
 3. Поликарбонатна дървена оранжерия
 4. Оранжерия от дърво
 5. Сгъваема оранжерия от дърво
 6. Оранжерия от палети
 7. Чертежи на оранжерия, изработени от дърво
 8. Оранжерията е стенна едноетажна
 9. Оранжерия Mitlider от дърво
 10. Направи си оранжерия от стъкло
 11. Направи си сам парникова маса
 12. Оранжерия от консерви

Направете си оранжерия с дървена рамка

направете оранжерия с дървена рамкаСтрахотно е малка оранжерия от дърво, подходящ за почти всички видове растения, има здрава дървена рамка и е покрит с полиетилен. Оранжерията може да бъде декоративна и функционална структура, което ще добави стил към вашия сайт, Дизайнът е много прост, можете да направите както постоянна структура, така и временна, която да се сгъва и премахва в края на сезона. траен рамка за оранжерийно дърво гарантирано, че ще продължи няколко сезона. Също така, покритието е проектирано от един до четири сезона, в зависимост от избраните от вас материали. Във всеки случай е лесно да се замени, ако започне да се разпада.

Как да сглобяваме оранжерия с дървена рамка вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId17dcb2ec60

Как да направите оранжерия от дърво

как да направите оранжерия от дървотова дървена оранжерия - Страхотен проект за начинаещи. Дизайнът е силен дървесна структуракойто е лесен за изграждане и ще продължи много години. Пластмасовите странични стени позволяват преминаване на достатъчно количество слънчева светлина, като същевременно задържат топлина в студено време. Ако имате ограничен бюджет, този проект е за вас.
За фондацията Необходими са 6 бр дървен материал 10 х 10 см височина 2,5 м, както и шперплат листове за обшивка 2 бр. 120 х 240 см. За стени 22 дъски с дължина 5 х 10 см 2,5 м и винтове 80 мм. Всяка стена е изградена отделно, завинтена и прикована към основата. Необходими са 5 дъски на стената, с изключение на предната, която отиде 7, това се взема предвид вратата. Ще трябва да отрежете вертикалните дъски до височина 180 см, защото 60 см включва покрива. Така всяка стена се състои от 2 вертикални дъски от 1,8 m и 3 дъски от 2,5 m, равномерно разположени по вертикалните дъски.

Подробни инструкции как да изградите оранжерия със собствените си ръцеможе да се чете на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdf4269e8cb3

Земеделец Тулей

Направете си оранжерия от стреч фолио

направете оранжерия от стреч фолиоМного хора използват стреч фолио за различни неща, той също е отличен материал за покритие. Вижте пример за това как изградете дървена оранжерия от стреч фолио направете го сами. Това е 3 х 3 м конструкция с височина около 2,5 м. Двуслоен филм с въздушна междина 5 cm, Изглежда като обикновена оранжерия, но тук авторът споделя своя специален начин, т.е. как да издърпам филм върху рамка. Използвайки този метод, ще бъде много лесно да покриете всеки строителен или рамков материал със стреч фолио. Може би показаните стъпка по стъпка снимки не са много ясни, затова използвайте връзката и прочетете инструкциите в сайта. В галерията има и няколко снимки за това как да покриете стреч фолио и други структури.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId8524709018

Оранжерия, изработена от дърво под филма

дървена филмова оранжерияВижте пример как да изградите евтина оранжерия от дърво и PVC тръби направете сами, Това е здрава конструкция, която лесно издържа на обилни снеговалежи. Дизайнът е проектиран така, че предотвратяват натрупването на сняг на горния етаж. Гладката форма придавависочината на горната част на оранжерията, което прави ъгъла на наклона на покрива по-стръмен.

Ще ви трябват около 12 бара с дължина 2 х 4 3,5 м, осем парчета фитинги за половин метър PVC тръба с фитинги. По желание: 6 кръгли щифта, ако искате лесно да разглобите оранжерията.

направете оранжерия от дървонаправете оранжерия от дървокак изградете оранжерия със собствените си ръце, вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки, Можете също да прочетете на уебсайта как да инсталирате автоматична вентилация в оранжерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdaf395014ff

Как да изградите оранжерия от дърво със собствените си ръце

как да изградите оранжерия от дърво със собствените си ръце2x6 дъски са използвани тук отпред и отзад, защото го 3 метра педя, така че ще поддържа рамката на прозореца. Но можете да използвате по-малки дъски. Отстрани с вратата авторът инсталира 4х4 барове. Дограма от 2х2 бара. Първо изрежете всички детайли, така че да пасват на рамкатаи закрепете към метала с помощта на скоби, закрепени върху плоски метални плочи, завинтени в дървото; няма нужда да пробивате дупки в тръбата. съвет: Преди закрепване към тръбата, закрепете скобите към дървото с метални пластини. Тъканта за сянка е прикрепена с ключалки отгоре, може лесно да се отстрани, когато не е необходимо. Прочетете пълните инструкции на уебсайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId58abcb1c1b

направете оранжерия от дърво

Как да изградим евтин дървен парник

как да се изгради евтина дървена оранжерияБлагодарение на този пример можете изгради оранжерия от дърво, което ще бъде евтина къща без поддръжка за всичките ви растения. Конструкцията е покрита пластмасова обвивка на рамката, размерът на гредата е 25 на 50 мм, дължината е 245 см. Основата е изработена от третирани под налягане 1x4 смърчови дъски, увити в полиетилен и положени директно върху земята. Сюжетът трябва да е достатъчен изглажданенай-малко четири ъгъла трябва да са в една и съща равнина. Основата се състои от две дъски 245 см за предната и задната стена, плюс две дъски от 180 см за страничните стени и още две, също 180 см, които оформят опорите за рафтовете. Вижте последователността на сглобяване за стъпка по стъпка снимки..

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId8702f42b31

направете оранжерия от дърво

Дъгообразна дървена оранжерия

дъгообразна дървена оранжерияАрковите конструкции са доста издръжливи и ще продължат много дълго време. Вярно, арките са направени главно от тръби - профил, PVC или HDPE, много по-лесно е. Но ако предпочитате дърво, това също е добър вариант. Най-трудната част от този дизайн, направете дървени дъги, това не са тръби или фитинги, които могат лесно да се огънат, тук трябва, малко потропване. Как се прави направете сами сводеста дървена оранжерия, може да се прочете в статията на сайта, линк към който ще намерите под галерията. Той показва не само последователността на сглобяване, но и необходимите материали и инструменти.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdad6083bfc9

Правилното местоположение на оранжерията

правилно разположение на оранжериятаАко отглеждате зеленчуци в собствената си оранжерия, това е вашето хоби, тогава прочетете за експериментите на автора на този проект, който споделя опита си в правилно позициониране на оранжерията и резултати от наблюдение от растежа на растенията. Може да успеете да извлечете уроци от успеха на автора, както и грешките и инструментите, които намери в Интернет, опитвайки се да обясни какво точно се е случило. Това обяснява какво направи, защо го направи и как работи добре. Самото изграждане на оранжерията няма да струва много. Единственото, купено за тази оранжерия, беше силиконда инсталирате стъкло в рамки и винтове. Всичко останало е направено от стари материали.

правилно разположение на оранжериятаправилно разположение на оранжериятаПрочетете всички подробности в сайта, има много интересни неща.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId3fd4bf82c3

Как да изградите оранжерия от дърво

как да се изгради оранжерия от дървоИзграждането на оранжерия е логична стъпка, ако има градина. Това просто дървена оранжерия е построен с помощта на ръчни инструменти и електрически ръчни триони, рендета, фрезови машини, ремъчни шлифовъчни машини и тренировки (батерии). Време за строителство: повече от 2 месеца, почти на пълен работен ден, но напълно направен оранжерий го направете сами, Времето за изграждане може да бъде съкратено с използване на стандартни размери на прозорците и т.н.

Реалните размери всъщност са 5,20 х 3,85 м, като покривът достига 2,75 м (без тапицерия).

Материали, използвани за изграждането на дървена оранжерия.

как да се изгради оранжерия от дърводърво: много големи дъски (греди), приблизително 16х6 см. Предимно 2 м, а някои повече от 5 м! Те трябваше да бъдат нарязани (по дължина) на 2 части! По-малки дъски бяха избрани според нуждите.

«стъкло": тази част, разбира се, е много специфична за тази ситуация: голяма, изхвърлена акрилни листовено с мръсна пластмасова фолио, залепена за тях. Имаше много работа за почистване на листовете от лепкаво лепило.

Оранжерията се нуждае от прозрачно покритие. Традиционно: стъкло. Има три начина..

 1. Използвайте достъпни, стандартни размери. стари прозорци, Ако прозорецът е счупен, няма да е трудно да се замени.
 2. Поръчката е готова остъклени рамки.
 3. Купете подсилена UV устойчива поликарбонат, В този случай той е използван за покрива.

Как да изградите дървена оранжерия със собствените си ръце, прочетете инструкциите в сайта, вижте стъпка по стъпка снимки по-долу. В края на галерията са показани още примери за оранжерии от автора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdb86f3d7492

Оранжерия от дърво

дървена оранжерияОранжерията на вашия сайт ще бъде добро допълнение към ландшафтен дизайн. Това е чудесно място за съхраняване и отглеждане на растения преди вегетационния сезон. Представена тук дървена оранжерия височина над 3,5 м в най-високата точка. Започнете с план. Чертежът е от решаващо значение, тъй като това беше най-трудната част от процеса на строителство. За щастие, стари прозорци с 2x4 рамка, използвани тук, бяха почти 3,5 метра, така че те се превърнаха в определящ фактор за размера на оранжерията. Друг важен етап в планирането е ъгълът, под който трябва да бъде стената на основния прозорец.

дървена оранжерияВ оранжерийното строителство има основно правило, според което правилно южен ъгъл Стените трябва да са с 10 градуса по-големи от географската ширина на вашето местоположение. Това осигурява оптимален наклон за летните и зимните месеци.

Окончателното сглобяване е гребен и покрив. Покрив назад покрити с поликарбонат и е проектиран по такъв начин, че гофрираният материал е фиксиран встрани с шината, тоест ще затвори всички чернови.

Източните и западните прозорци на оранжерията са три комбинирани панела.

дървена оранжерияОсновните предни прозорци са инсталирани в рамката с помощта на винтове и 15 тръби от силиконов уплътнител. Страничен и заден край - шперплат.

В горната част на склона на покрива е монтиран вентилатор с отдушник на линията на пода за напречна вентилация. В допълнение, в по-студените месеци можете да инсталирате електрически нагревател. Оранжерията също е оборудвана автоматична напоителна система, По-подробни инструкции как да изградите направете оранжерия от дърво, прочетете на сайта, ще намерите линка под галерията. по-долу вижте стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId4b18e1cc5a

Оранжерия от дървена рамка

Оранжерии за строителство от дървена рамкане е най-трудният процес, всъщност това е обикновена дървена рамка, покрита с филм или покрита с листове от поликарбонат. Те също използват стъкло, но в нашата епоха пластмасата е рядко явление.

оранжерия с дървена рамкаРазбира се, има много нюанси и дизайнерски функции. Това е рецензионна статия, до която можете да стигнете максимална информация за дървените оранжерии: дизайнерски характеристики, видове основи, покрив, врати и всичко, което трябва да знаете за изграждането на оранжерии. В статията ще намерите чертежи на оранжерии с размери, снимки, диаграми и много полезна информация.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIda9ff64201e

Дървена оранжерия на основата

направете оранжерия от дърво

Дървена поликарбонатна оранжерия с климатичен контрол

дървена поликарбонатна оранжерияТова ръководство е как да изградите дървена поликарбонатна оранжерия направете самии която обхваща изливане на бетонната основа, сглобяване на рамката и покриване на оранжерията с поликарбонат.

След приключване на строителството оранжерията трябва да бъде оборудвана с голям централизиран хидропонна системаспособни да поддържат до 40 големи растения (домати, чушки и др.). До 72 малки растения (маруля, спанак, ягоди и др.) За общо до 112 растения.

Оранжерията е оборудвана със система за климатичен контрол, която е в състояние да контролира околната среда в помещението, използвайки различни дървена поликарбонатна оранжериясензори (температура, интензивност на светлината, влажност, концентрация на CO2 и т.н.). Както и автоматично регулиране всяка променлива чрез управление на различни устройства (изпускателни вентилатори, затвори на врати, нагреватели, осветителни лампи, електромагнитни клапани, помпи и др.). Показанията от всички сензори, както и състоянието на включване / изключване на устройствата могат да бъдат изпращани през интернет и гледани отдалечено и в реално време от всеки компютър или мобилен телефон. Вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки., инструкции на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId9448820422

Направи си оранжерия

Ако имате нужда от капитална оранжерия с регулируема вентилационна система, ето един добър проект.

направете сами слънчева оранжериянаправете сами слънчева оранжерияВярно, ще ви трябва слънчев панел, за да заредите батерията и приятелдруги технологични устройства, но да направите всичко това и да го инсталирате не е толкова трудно, колкото изглежда. Всичко в стъпка по стъпка снимки не се показва, следователно, как да направите дървена оранжерия, прочетете инструкциите в сайта, всичко е описано там много подробно, от изливането на основата до инсталирането на вентилатора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdc71b7cc7b3

Сгъваема оранжерия

сгъваема оранжериятова сгъваема оранжерия това изисква малко повече ноу-хау по отношение на строителството, защото ще са необходими няколко допълнителни инструмента. Ако харесвате нещо ново и необичайно, струва си да опитате, инструкции и пълен списък с необходимите материали можете да намерите на уебсайта, връзката е под галерията.

Като цяло, ако не искате оранжерия, която постоянно е на едно място, или не ви е необходима през цялата година, защо да не изградите структура, която може просто да се сгъва и пренарежда? Оранжерията има стъклени стени, които са сгънати с панти. Следователно, по всяко време, когато нямате нужда, можете просто да го сгънете и извадите. Разглобената оранжерия заема много малко място, размери 120 х 120 см, може да бъде разглобена за минути и може да бъде изградена през уикенда. Въпреки факта, че дизайнът е малък, той може да се използва за отглеждане на много растения. Как да направите сгъваема оранжерия със собствените си ръце, вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId04593d389c

Проект за дървени оранжерии

Много удобно дървена оранжерия с регулируемо засенчване на прозореца.

проект за дървена оранжерияпроект за дървена оранжерия Идеален за горещ климат.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdbf6b2839eb

Оранжерия от палети

палети оранжерияТака е дървена оранжерияоколо която авторът реши да направи ограда от разглобени палети, за да предпази стъклените стени от повреди. Едно мъдро решение, особено ако децата могат да играят наблизо, счупено стъкло може да им създаде много проблеми - порязвания или по-лошо. Ето защо, възползвайте се от опита, не е трудно да поставите ограда, мерки за сигурност никога не боли.

Прочетете за някои от нюансите на изграждането на такава ограда на сайта. Вижте отделните точки за сглобяване по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId130c727be1

Направи си оранжерия от дърво

направете оранжерия от дървоИнструкции с чертежи как да се изгради малък направете оранжерия от дърво, На първо място, трябва да изберете правилното място за оранжерията. Това отнема поне 6 часа пълно слънце всеки ден, така че уверете се, че оранжерията е обърната на юг. Ако почвата не е достатъчно добра за растенията, можете да изградите малка повдигнато градинско легло.

Размери на частите

направете оранжерия от дървоА - 2 бара 2 × 4 с дължина 120 ″ (305 см), 2 части - 113 ″ (287 см), 8 броя - 85 ″ (216 см)
B - 2 бара 2 × 4 дължина 80 ″ (203 см), 1 бр. - 96 ″ (244 см), 1 бр. - 65 ″ (165 см)
C - 1 дъска 2 × 6 дължина 120 ″ (305 см), 8 части 2 × 4 дължина 40 3/4 ″ (103,5 см)
D - 2 броя 2 × 4 32 ″ (81 см) дълги, 2 броя 73 ″ (185 см), 1 брой 25 ″ (63,5 см)
4 бара 2 × 4 дължина 10 ′ (348 см)
23 бара с дължина 2 × 4 8 ′ (244 см)
1 дъска 2 × 6 дължина 10 ′ (348 см)
500 броя винтове с дължина 65 мм

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdbfa61e5d48

Оранжерия от рисуване на дървен материал

бар оранжерия чертежПроектът с чертежи и инструкции стъпка по стъпка за изграждане на отделен бар оранжерии, Това е средно голяма конструкция, но достатъчно широка, така че да имате достатъчно пространство за отглеждане на голямо разнообразие от зеленчуци. По-долу можете да видите диаграми и поетапни чертежи на оранжерията с размери, Инструкции стъпка по стъпка са на сайта.

Ето модела на триона, детайлите са маркирани с букви, вляво са размерите в инчове и сантиметри.

бар оранжерия чертежА - 2 бара 4 x 4 144 инча (365,5 см), 2 бр - 192 инча (488 см) дължина
B - 2 бара 2 × 4 192 ″ дължина (488 см), 9 броя 72 ″ дължина (183 см)
C - 2 бара 2 × 4 137 ″ дълги (348 см), 5 броя 72 ″ дълги (183 см)
D - 2 бара 2 × 4 35 3/4 ″ дължина (91 см), 1 дъска 2 × 6 192 ″ дължина (488 см)
E - 18 бара 2 × 4 с дължина от 82 1/4 ″ (210 см) ребра
F - 2 бара 2 × 2 69 "(175 см), 2 бр. - 26 1/2" (68 см), 1 бр. - 23 1/4 "(59 см), 2 бр. - 104" (104 см) врати.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIda7f5938076

Как да изградите чертеж на оранжерия

как да се изгради оранжерийна рисункаЕто още една проект за оранжерия на фронтон и наклонени стени. Съвет: ако искате да подобрите външния вид и да защитите дървото, боядисвайте компонентите на дървената оранжерия или нанесете импрегниране. инсталирам оранжерията на правилното място и преместете, ако е необходимо. Използвайте прозрачни пластмасови опаковки или поликарбонатни листове за покритие.

Вижте по-долу за размерите на частите.

как да се изгради оранжерийна рисункаА - 4 бара с дължина 2 × 4 199 "(505 см)
B - 12 бр. 2 × 4 бара дължина 84 1/4 ″ (214 см)
C - 12 бара с дължина 2 × 4 40 ″ (102 см)
D - 1 дъска 2 × 6 199 ″ дължина (505 см)
E - 2 бара 2 × 4 73 ″ дълги (185 см), 2 броя 32 ″ дълги (81 см), 1 брой 25 ″ дълги (63,5 см)
F - 1 бар 2 × 4 дължина 66 ″ (168 см), 2 бр. 80 ″ (203 см) дължина, 1 бр. 89 ″ (226 см) дължина

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId8553d254c0

Направи си сам балдахин за оранжерията

направете сами балдахин за оранжериятаТова е ръководство с рисунки, показващи как да изградите навес за оранжерията със собствените си ръце близо до стената на къщата, Този дизайн ще ви помогне да отглеждате зеленчуци и цветя в непосредствена близост до къщата. Инсталирането на оранжерия под стената на къща е добър вариант, но трябва да сте сигурни, че влагата не уврежда структурата на къщата ви. Това е идеален проект, ако искате сами да отглеждате зеленчуци и цветя, но нямате достатъчно място на площадката или в двора. Ето го триона необходими части с размери.

направете сами балдахин за оранжериятаА - 2 бр. барове 2 × 4 дължина 192 ”(488 см), 9 бр. 2 × 4 дължина 46 1/2 ″ (118 см)
B - 3 бр. 2 × 4 - 46 1/2 ″ (118 см), 1 бр. - 57 1/2 ″ (146 см), 1 бр. - 70 ″ (178 см), 1 бр. - 30 ″ (76 см), 1 бр. - 89 ″ (226 см), 1 бр. - 14 3/4 ″ (37,5 см), 1 бр. - 7 3/4 ″ (20 см) стени
C - 2 бр. 2 × 4–192 ”(488 см), 9 бр. 2 × 4 - 81 ″ (206 см)
D - 2 бр. 2 × 4 - 89 ″ (226 см), 5 бр. - 46 1/2 ″ (118 см), 1 бр. - 33 ″ (84 см), 1 бр. - 23 3/4 ″ (60 см), 1 × 14 3/4 ″ (37,5 см), 1 бр. - 7 3/4 ″ (20 см) стени
E - 11 броя рафтове 2 × 4 - 102 1/2 ″ (261 см)
F - 6 броя 2 × 4 - 22 1/2 ”(57 см), 6 броя 2 × 2 - 30 ″ (76 см), 6 броя - 19 1/2 ″ (50 см)
G - 2 дъски 1 × 3 дължина 68 1/2 ”(174 см), 3 дъски 1 × 3 дължина 25 ″ (63,5 см) врата

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId474e2c3183

Рисуване на дървена оранжерия

чертеж на дървена оранжерияАко имате малък бюджет, но се нуждаете бързо изгради дървена оранжерия, използвайте чертежите, представени тук, използвайки 4 × 4 колони и 2 × 4 бара. От друга страна, ако нямате време за сериозен проект или предпочитате по-лека конструкция, трябва да помислите използвайте PVC тръби, В тази статия обаче ще научите как да изградите малка дървена оранжерия, която ще ви помогне да отглеждате собствени зеленчуци и да поддържате растенията в подходящия климат през зимата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId81ea2b158e

Чертежи на оранжерия, изработени от дърво

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId6b82a53856

Оранжерия на стената с скатен покрив

стена оранжерия с скатен покривОранжерии под стената е евтино решение, ако имате подходяща стена на слънчево място, Вярно е, че ситуацията тук е малко необичайна, защото вместо да влиза в оранжерията от единия си край, тя влиза в закрита тераса. И вместо да изгради оранжерията до пълния си ръст, авторът реши да я постави на височината на масата за лесен достъп до растенията. Използва се прозрачно поликарбонатни панели за външна декорация и три стари дървени прозорци за вътрешни врати.

Основната цел на тази оранжерия е да отглежда зимни зеленчуци като маруля, спанак, броколи и зеле през студените месеци, както и резници през пролетта и есента. Беше по-лесно направете оранжерия от дърво 120 см дълбочина, а не 90, но авторът искаше всичко да е лесно достъпно от вътрешния двор, а 90 см беше удобно разстояние. В допълнение, дълбочина от 120 см би заела твърде много място на тясна пътека извън конструкцията.

Въпреки че е много малко вероятно да искате да изградите структура точно така, по-добре разгледайте целия процес в случай, че имате имат нужда от идеи за вашата уникална ситуация.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId0247183aa7

Чертеж на оранжериен Митлидер

чертеж на оранжериен митлидерВижте чертежите, от които можете да изградите направете сами дървена оранжерия оригинален дизайн Mitlider, Внимателно огледайте дървената конструкция, преди да я покриете с прозрачна пластмасова обвивка или фолио. Уверете се без остри ръбове или издатиникоето може да повреди фолиото. Можете да регулирате размера на дървената оранжерия според вашите нужди, вкусове и бюджет. Все пак можете да използвате методи за сглобяванеописани в тази статия, като ги промените просто пропорционално.

чертеж на оранжериен митлидерА - 2 бара 4 × 4 с дължина 120 ”(305 см), 2 бара 4 × 4 с дължина 168” (427 см)
B - 4 дъски с дължина 2 × 4 - 113 ”(287 см), 4 дъски 2 × 4 - 168 инча (427 см)
B - 24 дъски с дължина 2 × 4 72 ”(183 см)
C - 8 дъски 2 × 4, дължина 87 1/2 ”(222.5 см), 8 части 2 × 4, дължина 6” (15 см)
D - 14 бара 2 × 2 14 ”(35,5 см) и 14 22” (56 см) дължина
E - 2 дъски 2 × 3 36 ”(91 см), 2 дъски 2 × 4 69” (175 см), 175 бр. 33 ”(84 см) дължина
F - 45 500 кв.м. фута (46 кв.м) от прозрачен пластмасов филм.
500 винта 65 мм

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId2f85393228

Направи си парник Mitlider

Ето два колажа как да се изгради дървена оранжерия, използваща технологията Mitlider направете го сами.
Mitlider дървена оранжерияДесет снимки как да изградите оранжерия

Mitlider дървена оранжерия

Как да изградите оранжерия със собствените си ръце

как да изградите оранжерия със собствените си ръцеОранжерията е структура, която създава микроклимат, идеален за растеж на растенията. Може да се използва за размножаване на растения или да ги съдържа в условия, благоприятни за растеж. Оранжерийно строителство - Това е сериозен проект, не толкова от гледна точка на сглобяване на конструкцията, колкото познаване на характеристиките на различни видове растения, за да се създадат подходящи климатични условия. От тази статия от известните уебсайт wikihow Можете да разберете как:

 • изберете местоположението на оранжерията;
 • избор на структура и материали за покритие;
 • изграждане на оранжерийна рамка;
 • регулиране на температурата.

Както и допълнително планиране и Направи си оранжерии.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId3e94f3feed

Стъклена и алуминиева оранжерия

стъклена и алуминиева оранжерияОранжериите се предлагат в различни форми и размери, с рамки от дърво или (по-често) алуминий, което има предимството на ниската поддръжка. Опитайте се да изберете най-голямата оранжерия, която можете да си позволите, тъй като можете бързо да се уверите, че растенията запълват пространството много бързо.

Ето пример за това как да сглобите със собствените си ръце стъклена оранжерия с алуминиева рамка.

Вижте майсторския клас по-долу за стъпка по стъпка снимки..

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdc03735224a

Как да сглобяваме стъклена оранжерия от комплект

Това е пример как да сглобите стъклена оранжерия със собствените си ръце.

как да сглобяваме стъклена оранжерия от комплектДизайнът е сглобен дървена платформанаправени от вас самите. Размерът на оранжерията е 3 х 3,5 метра, сглобен от готов комплект и леко модернизиран. Добавени са странични отвори, електрически контакт, превключвател за бъдещо осветление, завеси и спринклерна система. Подробни инструкции можете да намерите на уебсайта, линк под галерията, вижте по-долу подробна стъпка по стъпка снимка на монтажа на оранжерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIde9d06627df

Чертеж на оранжерия в стъкло

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId55fd6980b8

Стъклени оранжерии 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeId2093f3c0d0

Поставка за разсад в оранжерията

стойка за оранжерия за разсадЗа да спестите място, направете багажник за разсад в оранжерията, Добър вариант е да използвате височината на оранжерията и да направите място. Трябва да е достатъчно лек за носене и носене при необходимост. Така е лесно да се направи дори с ограничени умения и инструменти, За стелажа можете да използвате стари дъски, все още се нуждаете от пластмасови кутии с мляко, така че цялата структура ще ви струва почти безплатно. Авторът отне около ден за изграждане. Но може да отнеме още по-малко време, ако предварително подготвите инструментите и материалите. Спестете място в оранжерията Идеален за разсад. Просто повдигате багажника и го изваждате сутрин, а през нощта го връщате обратно в оранжерията. Приказно е и за вкоренени цветни резници, които имат нужда от подобна обработка. Ако използвате контейнери за билки, те могат да бъдат поставени на топла стена в непосредствена близост до къщата. Как да направите багажник за оранжерия, погледнете стъпка по стъпка снимкиако е необходимо, инструкциите могат да бъдат прочетени на уебсайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdb1fa9ddc33

Оранжерийна маса

Ако имате оранжерия, тогава определено има нужда от масаЗа да е по-удобно да засаждате разсад, да се грижите за растенията в саксии и други грижи, в оранжерията винаги има достатъчно работа.

оранжерийна масаЕто един пример как да направите маса за оранжерия с три нива на повърхността за кацане. Нищо сложно, процесът е показан по-долу на стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdf82802dfee

Как да си направите маса за разсад

как да направите маса за разсадМаса за разсад необходимо, ако искате да отглеждате цветя и зеленчуци в удобни условия. Този проект е прост дизайн, в който можете да поставите голям брой саксии и тави за съхранение на малки растения и цветна почва. Следвайте стъпка по стъпка инструкциите и няма проблеми с производството направете сами табли за разсад няма да възникнеш.

материали

как да направите маса за разсадА - 1 дъска с дължина 1 × 8 - 48 x 48 "(122 см)
B - 2 листа шперплат 1/4 (6 мм) - 16 ¼ (41 см) х 73 ”(185 см)
C - 6 дъски с дължина 1 × 6 48 инча (122 см), 6 броя - 24 инча (61 см) отзад и отпред
D - 2 бара с дължина 2 × 2 4 ″ (10 см), 2 бр. 2 × 3 - 15 ″ (38 см) ъглови опори
E - 2 бр. 2 × 2 дължина 39 1/2 ″ (83 см), 9 броя 1 × 6 - 24 ″ (61 см) дъно
F - 2 бр. 2 × 2 - 5 1/2 ″ (14 см), 2 дъски 1 × 4 - 46 1/2 ″ (118 см) рафт
G - 2 бр. 2 × 2 - 24 инча (61 см), 6 бр. 1 × 4 - 39 1/2 (83 см) по-долу
Н - 2 бр. 2 × 2 - 48 ″ (122 см), 3 броя - 19 ″ (48 см)
аз - 4 бр. 1 × 2 - 22 1/2 ″ (57,5 см), 5 бр. 1 × 4 19 ″ дължина (48,26 см), 5 бр. - 13 1/4 ″ (33,5 см)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdcd8a7f19a8

Оранжерия от стъклен буркан

Ето пример за това как да създадете оригинал оранжерия от дървен стъклен буркан.

 • консервирани оранжерииСглобете дървена рамка, тук са използвани барове с размери 10х10 см.
 • Направете много стъклени буркани.
 • Инсталирайте кутии с отворена част вътре в дървена рамка.
 • попълнетеРазстелете мъх между консервите - в зависимост от това къде живеете, можете да напръскате мъха с вода.
 • Полейте пода с капаци от вашите кутии. (Незадължително)
 • Големите консерви са идеални за разсад (мини-оранжерии)
 • Направете устройство за събиране на дъждовна вода в буркан и поливайте растенията с него. (Вижте снимката)
 • За покрива можете да използвате поликарбонат или термопластичен филм.

Прочетете инструкциите на уебсайта, Вижте майсторския клас в стъпка по стъпка снимки по-долу..

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdb36303acd4

Направете сами оранжерии, изработени от дърво 200 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdc1d413991d

 

50+ парникови снимки

По-долу можете да разгледате галерията на оранжерии с отварящ се капак, което можете да направите сами. Събрахме снимки от целия интернет, по-долу посочихме източниците, от които можем да определим авторството.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdc5beefab98


Методи за монтаж

 

Как да фиксирате отварящия се капак на оранжерията

Ето един надежден начин.

Начинът за фиксиране на покритието на оранжерията

 


Как да фиксирате арки или PVC тръби на оранжерия под филм

 

 

иго

 parnik-cvoimi-rukami-05

Поставете в земята
(Шокиращо лесен начин !!!)

Методът се състои във факта, че монтираме PVC тръби върху фитинги, задвижвани в земята. Вместо армировка, дървените пръти могат да излязат (достатъчно за сезон)

Кликнете върху снимката, за да я увеличите

Взимаме фитинги и PVC тръбазадвижете армировката в земята, където ще има PVC тръбиПоставяме PVC тръба върху фитингите


Как да оправим филм в оранжерия

 

Дължини на маркуча

Закрепваме филма с маркучи, разположени на PVC тръби

Засядане на парникови филми 

 

Най-лесната оранжерия от PVC тръби

 

Прости оранжерии от PVC тръби

 

 

Много прост оранжериен дизайн. Лесен за сглобяване и също толкова лесен за разглобяване. Тя може да бъде преместена, увеличена, намалена.

Той е евтин и лесен за производство..

СЪВЕТИ тази оранжерия

 

Стъпка по стъпка снимки. Кликнете върху тях

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdfca49e1727

 

Как да направите оранжерия от върбови или кедрови клони.

 

Оранжерия, направена от клони

 

Такава оранжерия е подходяща за тези, които не са очаквали внезапни студове.

Тази мини оранжерия може да се направи за 45 минутиспоред автора на снимката. оранжерия от клони

За производството на дъги не са използвани PVC тръби, а кедрови клони, но мисля, че върбовите клони ще слязат в нашите условия. Клоните са свързани помежду си с найлонова нишка (не в основни линии каква), за да дадат дъгообразна форма. Когато дъги от клони са забити в земята, върху тях е прикрепена щанга, за да се нанесе една повреда, която също е прикрепена към всяка дъга.
За да пренесе такава оранжерия на друго място, авторът съветва да поставите две дълги пръти по основата на дъгите, след което да свържете всяка дъга с тези пръти. В резултат на това получаваме нещо като носилка. Взимайки такива носилки от двата края, е доста лесно да извадим оранжерията си от земята и да я преместим на друго място.
По-долу можете да видите стъпка по стъпка снимки, за да ги увеличите, просто кликнете върху тях.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/iz-dereva-sdelai-sam#sigFreeIdfec62abad9

 

Телескопична оранжерия или оранжерия

 

И тук е много интересна вариация на телескопична оранжерия или оранжерия. Преместих дъгите и нищо не пречи, по-долу можете да видите механизма за монтаж, щракнете върху него, за да го увеличите.

Преместване на оранжерия

 Подвижни крепежни елементи за оранжерии

 

 

Направи си сам конвертируема легла

Вижте стъпка по стъпка снимки на направата на такава оранжерия. Първо правим палет за почва, след това правим рамка, върху която ще фиксираме дъгите и която ще се отклони. След това закрепваме тази рамка към палета на пантите и покриваме с филм.

Кабриолет

 

Стъпка по стъпка снимка на производството.

Кликнете върху галерията, за да я увеличите