Публикувано в Оранжерии и оранжерии

Направи си сам мини оранжерия. 700 снимки, стъпка по стъпка инструкции

как да си направите мини оранжерия как да си направите мини оранжерия

Мини-оранжерията е преди всичко чудесен начин за отглеждане на растения и мини-оранжерия за осигуряване на покълването на семената в комфортни условия. Не знам как да си направите мини оранжерия? Много просто, всеки може да го направи със собствените си ръце. Домашни мини оранжерии може да се инсталира навсякъде на перваза на прозореца или балкона, а мини-оранжериите за покълване на семена за първи път изобщо не се нуждаят от слънчева светлина. Те ще помогнат за отглеждането на растения и зеленчуци по много ефективен начин.

Мини оранжерия е общ термин, който обхваща широк спектър от дизайни. Много градинари използват мини-оранжерии за засаждане на разсад преди началото на сезона. Или инсталирайте мини оранжерии у дома за отглеждане на растения, които се нуждаят от висока влажност. Ето само 25 примера със стъпка по стъпка снимки как да направите мини оранжерия или направете си мини оранжерия, Всъщност трябва да разберете принципа как работи, но може да има колкото се може повече опции.

 

съдържание

 1. Мини оранжерия за дома
 2. Направете си оранжерия на перваза на прозореца
 3. Мини оранжерия от импровизирани материали
 4. Оранжерия за семена
 5. Мини чертеж в оранжерия
 6. Оранжерия на прозореца
 7. Мини оранжерия на перваза на прозореца
 8. Мини оранжерия в картонена кутия
 9. Мини оранжерия за балкон
 10. Мини оранжерии от пластмасови бутилки

Как да направите мини оранжерия със собствените си ръце

как да направите мини оранжерия със собствените си ръцеТази мини оранжерия, може би, не е подходяща за тези, които искат да отглеждат голям брой растения. Въпреки това, за няколко малки саксии чудесен вариант.

Направете мини оранжерия няма много работа. По принцип това е кокетна дървена кутия със стъклени стени и малка врата. Как да сглобяваме оранжерия е описано подробно на уебсайта на автора, Препоръчително е да прочетете инструкциите, тъй като по време на монтажа имаше известни затруднения, следователно препоръките как да избегнете ненужни грешки ще ви бъдат полезни.

как да направите мини оранжерия със собствените си ръцеОранжерията е проектирана така, че да бъде поставена отгоре на шевния шкаф. Следователно авторът не дава точни дизайнерски планове, тъй като той е бил предназначен за уникална ситуация в къщата.

Можете да използвате вашия собствени размеритака че да съответстват на вашата маса или на друго място, където ще инсталирате мини оранжерия.

Вижте майсторския клас в стъпка по стъпка снимки по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId7b101f063c

Домашна оранжерия за разсад

домашна оранжерия за разсадтова домашна оранжерия за разсад ще даде на вашите растения по-голям шанс за оцеляване. При засаждане на разсад изисква внимателно контрол на влажността и температурата, Снимката показва глинен съд с размери 7 и 10 см. Настройте размера на рамката според вашите нужди. За работа ви трябват 30 см пластмасови пръчки с диаметър около 4 мм. Подрежете дължината, като се търкаляте под многофункционалния нож. За страни, по-дълги от 30 см, залепете две пръчки по дължина. Изрежете пластмасовото фолио до размера на конструкцията. Как да сглобите мини оранжерия за къщата, вижте по-долу стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeIdaae97d9324

Направете си оранжерия на перваза на прозореца

Ето как да направите просто, но ефективно. оранжерия на чинийка за многосекционна табла за растения със собствените си ръце. Тази оранжерия може да се използва за събиране на влага и, следователно, за намаляване на процеса на покълване на семената.

направете оранжерия на первазаГотовата оранжерия е 28 х 11 х 14 см и се вписва добре в таблата с 2 x 5 клетки с размери 28 х 11 см. Подробните инструкции можете да прочетете на уебсайта. Вижте по-долу майсторския клас по стъпка по стъпка снимки..

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId9370e4db5f

Как да си направите мини оранжерия

как да си направите мини оранжерияПодарете на своите папрати, орхидеи и други оранжерийни растения прекрасно място. Ето как направете мини оранжерия от рамки за снимки. Вярно е, че такава стъклена къща изисква известно усилие, поне няколко свободни часа, но резултатът е прекрасен оазис във викториански стил.

Всъщност всичко е просто, накратко:

 1. извадете стъклото от 8 рамки и леко разпечете повърхността;
 2. подравнете рамките, както е показано на фигурата;
 3. инсталирайте две рамки с лицето надолу;
 4. пробийте направляващи отвори и закрепете с винтове;
 5. повторете с двата останали кадъра;
 6. прикрепете ъглова скоба във всеки край на корниза;
 7. изрежете два триъгълника от шперплат;
 8. направете покрив и линия с основата и боя.

Всичко това е показано в майсторски клас по стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
HTTPS://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId03279a3dff

Мини оранжерия за дома

мини оранжерия за домаТакава мини оранжерия е предназначена за саксии за цветя. Всички части са изработени от обикновено дърво, пластмаса и горещо лепило. Оранжерията е с ширина и дълбочина 27 см и височина 39 см. Тя е удобно поставена в нея. четири малки саксии (диаметър 8 см), а височината има достатъчен запас за растежа на растенията. Как да си направите мини оранжерия за собствения си дом Вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки. Ако имате въпроси, на уебсайта на автора, връзката е под галерията, има подробна инструкция с подробно описание на процеса на сглобяване.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId60437310f5

Малка оранжерия от импровизирани материали

импровизирана оранжерияВиждали ли сте някога оранжерия от дискови кутии? Обърнете внимание. Вие не само ще видите, но и ще научите как да направите такава мини оранжерия със собствените си ръце, Това е малък дизайн. Всъщност снимката показва, че оранжерията съдържа само около 3 големи растения. Но можете да преоразмерите според вашите индивидуални нужди.

Ето какво трябва да направите мини оранжерия:

 • Стари CD калъфи - за направата на оранжерия с такъв размер са необходими около 40 броя.
 • Лепило за пластмаса, което изсъхва прозрачно.
 • пинцети
 • Занаятчийски нож, владетел и дъска за рязане и още по-голяма равна повърхност за кутии за сушене.

По-долу можете да видите майсторски клас по стъпка по стъпка снимкии е по-добре да прочетете инструкциите, тя е доста дълга, но не се тревожете, оранжерията наистина не е трудна за правене. Просто има много подробности, които трябва да бъдат ясно обяснени. Най-трудната част от целия проект, изрежете пластмасови кутии под различни ъгли, И дори това да не е толкова трудно да се направи, просто трябва малко търпение. Останалата част от проекта просто залепете всички детайли.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId34d3c21252

Мини оранжерия за апартамент

мини оранжерия за апартаментТази мини оранжерия за апартамент разработен от автора като демонстрационен модел, а не като проект за производство на значително количество билки или зеленчуци.

На първо място, това е рамка, която представлява функционален дизайн, Всички елементи на рамката са изрязани от един лист шперплат, който е многослоен дървен панел. Необходимо е да направите 8 броя с размер 20x20x300 mm и 4 броя с размер 20x20x170 mm. За сглобяване на рамката, 4 дълги странични елемента и всички малки странични елементи трябва да имат малък симетричен канал в двата края. Можете да направите това, като отрежете прътите и след това използвате длето, за да премахнете излишъка. Просто внимавайте за да не сече дърва в този момент. Можете да направите корекции в процеса, като смилате прътите.

Как да направите мини оранжерия със собствените си ръце, както и да инсталирате необходимото оборудване за вентилация и отопление, прочетете в сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId455ee9deca

Оранжерия до стената

Ето пример за това как да се изгради малък 4 метра оранжерия до стената на вашия дом.

оранжерия до стенатаСтроежът отне около две седмици работа през уикенда, но, както виждате, в крайна сметка се изплати. Как да направите оранжерия със собствените си ръце, както и за всички необходими материали можете да намерите на уебсайта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeIdd6f1692195

как да си направите мини оранжерия

Поставка за оранжерийни тръби

багажник за оранжерийни тръбиВсичко, от което се нуждаете, от инструменти до направете оранжерия - Това е ножовка, лента и бръснач. По този начин разрязвате PVC тръбата на 5 секции от 150 см. След това вземете 2 секции и нарежете на 4 части от 6 см. След това вземете ъгловите фуги и усучете. Вече имате две кутии, т.е. горната и долната част, Извийте ставите от 1/2 "до 3/4" в ъглови позиции.
Направете стелажи, Останалите секции от 150 см са поставени в ъглови части на горната и долната част. По същество изградете голям куб. Увийте го в пластмасова обвивка и запечатайте краищата с лепенка. Намерете парче тръба, тапи и ги напълнете с пясък, за да задържите предния клапан надолу. За рафтовете можете да използвате няколко метални листа, както е направено в този случай. Скобите държат затвора на място и го предпазват от вятъра.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeIde10d6e0f25

Домашна мини оранжерия

домашна мини оранжерияОранжерия е конструкция с покрив и стени, изработени от стъкло или пластмаса. Използва се главно за отглеждане на зеленчуци, плодове, растения и цветя, които предпазват културите от твърде висока температура или студ. Оранжериите създават защитена среда за растениятаизползване на слънчева радиация за задържане на топлина. Тази система за отопление и циркулация на въздуха помага за създаванетоВ затворено пространство изкуствена среда, която може да поддържа растенията, ако външната температура е твърде ниска или променлива. Топлината навлиза в оранжерията чрез покритие от стъкло или пластмаса и започва да нагрява предмети, почва и растения вътре. Загрятият въздух в близост до почвата започва да се издига и веднага се заменя с по-хладен околен въздух, който започва да се нагрява. Този цикъл повишава температурата вътре в оранжерията по-бързо от външния въздух, създавайки защитен, топъл микроклимат. Теория е да видиш как работи, направи си домашна мини оранжерия, Поне този, показан на тези стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId94ac05f87a

Оранжерия за семена

Показани тук как да направите малка оранжерия под семената за първите седмици на покълване на разсад.

семенна оранжериясеменна оранжерияУверете се, че дизайнът отговаря на вашите цели. В случая е така малка декоративна оранжерия за първите седмици на покълване, Този тип картон беше избран само защото беше най-евтиният вариант. Увийте всички части с хартия. Можете да изберете вашия дизайн на хартия и да залепите повече или по-малко. Направете прозорец от пластмаса. Използвайте повече хартия и търпение, за да скриете ставите! Това е всичко! Имате малка оранжерия за семена!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId51dc512e03

Мини чертеж в оранжерия

мини рисунка на оранжерияАко искате да знаете как да се изгради малка оранжерия за няколко растения този проект е това, което търсите. Следвайте инструкциите, които можете да прочетете на сайта, ще намерите линка под галерията със стъпка по стъпка снимки, които са показани схематично, как да направите оранжерия със собствените си ръце.

Вижте също диаграмата, където детайлите са обозначени с букви и размерите на триона по-долу.

материали

мини рисунка на оранжерияА - 2 бара с дължина 1 × 1 12 инча (30,5 см), 1 бр. 10 1/2 "(27 см) дължина

B - 4 бара 1 × 1 дължина 10 1/2 "(27 см)

C - 4 бара с дължина 20 × 18 см за ребрата

D - 1 блок 1 × 1 дължина 10 1/2 ″ (27 см)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId177745fb89

мини рисунка на оранжерияВижте още един пример с рисунки, как да изградите мини оранжерия със собствените си ръце, Този по-голям дизайн, направен под формата на какво ли не и предназначен за няколко саксии. В малка галерия ще намерите чертежи на мини оранжерия с размери и диаграма с обозначението на детайлите на дизайна.

Размери на чертежите в инчовеколко е в сантиметри, вижте по-долу.
материали

мини рисунка на оранжерияА - 4 бара с дължина 2 × 2 48 ″ (122 см)

B - 12 бр. летви с дължина 1 × 1 21 ″ (53 см)

C - 6 бара 2 × 2 дължина 15 3/4 ″ (40 см), 1 бр. - дължина 24 ″ (61 см)

D - 2 бара 2 × 2 21 3/4 ″ (55 см), 2 броя 43 1/2 1/2 дължина (111 см)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId54e5f431e2

Как да си направите домашна мини-оранжерия за няколко часа

как да си направите мини оранжерияразширение

как да си направите мини оранжерия

Чертежи и скици на мини-оранжерии

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId4fa7de5a2c

Tепитафия на прозореца

оранжерия до прозорецаАко искате да отглеждате растения у дома, но нямате перваза на прозореца, тогава ето чудесно решение на този проблем. Показани тук как да си направите мини оранжерия, която може да бъде фиксирана към прозореца с няколко вендузи, кутии за бонбони и 3D принтер. След като намерите 3D принтер за печат на скоби на прозорците, останалите инструменти ще бъдат лесни за сглобяване. Ще ви трябва друга тренировка и пинсета, Авторът отпечата скобата на прозореца на Ultimaker 2, но можете да използвате всеки принтер, който искате.

Също така трябва да подготвите контейнера. Използвайте плитката част на контейнера за кацане, а високата част като капак.

 1. Пробийте дупки в горната част, за да циркулира въздух и да предотвратите замъгляване на вътрешните повърхности. Можете да поставите дъска, така че контейнерът да не се напука.
 2. оранжерия до прозорецаСлед пробиване е важно да почистите контейнера, за да предотвратите появата на мухъл и да създадете здравословна среда за растеж.
 3. Поставете памука в плитка част от съда и навлажнете в чешмяна вода. След това можете да добавите още малко памучна вата, ако смятате, че това е необходимо. Само не забравяйте, че повече памучна вата означава повече вода и по-тежка оранжерия.
 4. Навлажнете двете вендузи и закрепете към прозореца, докато скобата виси на същото ниво.
 5. След като сте сигурни, че вендузите са достатъчно здрави, инсталирайте контейнер за семена.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeIdf8c8de4b91

Мини оранжерийни оранжерии

мини оранжерия оранжериятова мини парникови момчетав пластмасови кутии за храна. Ще ви трябват 4 броя дървени пръчки, лента и полиетилен. Работата ще отнеме максимум 10-15 минути. Просто направете две U-образни рамки от една пръчка (или повече, ако е необходимо), които ще бъдат на всяка от късите страни. Долната част на U структурата трябва да бъде приблизително ширината на вашето чекмедже, а краката имат височината на оранжерията + няколко сантиметраetrov. Нарежете двете пръчки малко по-къси от кутията и прикрепете към филма, за да направите прави ъгли. Оставете няколко сантиметра в долната част на крака. Нарежете полиетилена в посока на съединението между U-дръжката и дългата дръжка. Това е всичко, което направи малка оранжерийна оранжерия, евтина и лесно приспособима за различни цели.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId5659d8a3db

Мини оранжерия на перваза на прозореца

мини оранжерия на перваза на прозорецаОранжерия на перваза на прозореца - Чудесен начин да се грижите за растенията или да покълнете разсад. Простият дизайн ви позволява да увеличите влажността и температурата вътре и смекчаване на температурните промени, От инструкциите, които можете да прочетете на уебсайта на автора на този проект, ще разберете колко лесно е да направите удобно мини-оранжерия на перваза направете самии използване само на импровизирани материали. Оранжерията има достатъчен запас от височина, в допълнение, дизайнът е доста прост, така че в зависимост от количеството пространство, с което разполагате, можете да лесен за промяна дизайн според вашите нужди. Ако на снимките стъпка по стъпка всичко не е ясно, подробни инструкции могат да бъдат прочетени на уебсайта, връзки по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId318674e2c5

Мини оранжерия за домати

мини оранжерия за доматиВижте пример как да направите мини оранжерия на балкона за отглеждане на домати. Дизайнът е много прост - саксия за цветя за почва, опора и пластмасов филм. Това е най-често срещаното изглед на оранжерия за доматен разсад, Има много начини за сглобяване на дизайн, тук авторът предлага своя собствена версия.

Няма да описваме целия процес, всичко това е добре показано на стъпка по стъпка снимки. Има обаче някои ноу-хау, но можете да прочетете за това в инструкциите на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId5f51365b10

Мини оранжерия в картонена кутия

мини оранжерия в картонена кутияТрябва да изрежете кутията, тоест просто да премахнете страничните стени, оставяйки големи прозорци. Направете мини оранжерия в картонена кутия много просто.

 1. Вземете няколко пръчки и ги залепете заедно.
 2. След това поставете дълга пръчка отгоре на кутията, за да не се огъвакогато дърпате пластмасовата обвивка.
 3. Увийте филма около изрязаната кутия.
 4. Навийте лентата, така че филмът да се побере правилно върху кутията
 5. Последната стъпка е да направите малка врата, за да можете да засадите растения и вода.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId0ff5aef1e4

Оранжерия за картонени разсад

картон разсад оранжерияНяма подходящ материал, който да направи домашна оранжерия за разсад? Направете оранжерия за разсад от картонена кутия - просто, евтино и ефективно. Ще ви трябват и скоч лента, пистолет за горещо лепило, нож за хартия, ножици, молив и линийка. Ясен пластмасов филм и малко полистирол също са полезни. Ако кутията не е в най-доброто състояние, подсилете всички ъгли и рамката, като просто издърпате ъглите заедно с нишки, както е показано на снимката. Покривът за оранжерията също не боли, особено ако имате животни у дома. Направата на покрив е доста проста, залепете пяната и я съединете в триъгълна форма, след това просто изрежете два триъгълника, за да пасне на височината и дължината на оранжерията. В края издърпайте пластмасовия филм, залепете го към прозорците отвътре. Ако искате, можете извършват осветление и инсталират лампа за отопление.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeIdc1cd2957fe

Контейнер за покълване

Вижте как да го направите просто Направи си контейнер за семена.

контейнер за покълване на семенатаконтейнер за покълване на семената Дизайнът е много прост, представлява пластмасова кутия, с лампи за отопление и вентилация. Как да направите това, можете да прочетете на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeIdc0216716f0

Направи си оранжерия

Направи си оранжерияАко сте любители на пасивната хидропоника, направете си това Направи си оранжерия, Това е модулна система, която се завинтва върху буркан с широко гърло, което позволява на растението да расте вертикално свободно.

За този проект ще ви трябва:

 • 3D принтер
 • чертежи
 • Пластмасова опаковка
 • Буркан с широк врат
 • Мрежеста чаша

Как да направите база с помощта на 3D принтер, по-добре четете в сайта, това е интересна, но дълга история. сега как да добавите капак към рамката, Вземете голямо парче пластмасов филм и няколко бутона за рисуване. Увийте външната част на рамката с филм, като използвате бутоните, за да задържате филма на място. След това с ножица отсечете излишния полиетилен. Когато завъртите горната част на рамката, не забравяйте да направите няколко дупки, така че да има достатъчно въздух. Ако бутоните са твърде слаби, добавете малко супер лепило, Освен това, не забравяйте да отрежете частите от бутоните, които стърчат извън рамката, за да не се наранят.
Сега, когато рамката е сглобена, остава само да засадим растение! Отделете рамката от консервата и поставете растението по ваш избор. Тази рамка е проектирана както за хидропониката, така и за традиционното засаждане в почвататака че изберете това, което ви харесва най-много. Докато растете, добавете допълнителни вертикални пръстени и крака, така че растенията да могат да растат свободно!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeIdab8f8a6d37

Как да си направите мини оранжерия за 2 минути

как да си направите мини оранжерияПоказани тук как да си направите мини оранжерия за по-малко от 2 минути и без инструменти за покълване на семената. Вероятно вече имате всичко необходимо за създаването на тази мини-оранжерия. Принципът на оранжерията Той е за насърчаване развитието на културните растения, като ги предпазва от времето и контролира температурата и влажността. Ще ви трябва пластмасов контейнер, 2 пластмасови закачалки, щанга и стреч фолио. Закрепете закачалките от късите страни на пластмасовия контейнер. Инсталирайте дървена дъска отгоре. Поръсете пръст, растителни семена и вода. Увийте структурата с пластмасова обвивка. Един слой е достатъчен, максимум два, така че светлината и топлината да преминат. След това няма да е необходимо да отваряте оранжерията отново. Сега остава само да изчакаме, докато семената покълнат.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId2a640da569

Мини оранжерия за балкон

Ето още един пример как да направите много проста мини оранжерия от пластмасов съд с мляко.

мини оранжерия на балконаНарежете каната за мляко 3/4, оставяйки дръжката от неизрязаната страна, така че мини-оранжерията да бъде лесно преместена. Можете да ограбите лентата или камуфлажната маскираща лента, няма значение. След това, като използвате малък пирон, направете дренажни отвори в долната част на резервоара и същите отвори в горната част за вентилация. Сега просто запълнете почвата, засадете семената, затворете и оставете на слънчево място. Капаците от резервоара могат да бъдат премахнати, така че дъждът да напоява почвата, или да се остави, ако има силен дъжд във вашия район.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId9dcd3476e5

Как да направите мини оранжерия от пластмасова бутилка

пластмасова бутилка мини оранжерияПрозрачните пластмасови бутилки за напитки могат да се преориентират, за да се създаде контролирана среда за разсад и коренови резници. Показани тук как да направите мини оранжерия от пластмасова бутилка със собствените си ръце, Можете да използвате 2 литра бутилка, точно подходящия размер за разсад. Направата на мини-оранжерия е много лесно, нали показани стъпка по стъпка снимки, Не забравяйте да направите дренажен отвор във всеки крак и на двете бутилки, и след това проверете съответствието на две бутилки, Горната половина на мини-оранжерията с лек завой на отвора трябва да се побира приблизително на сантиметър в долната половина.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId2cdf729ee2

Мини оранжерия от пластмасови бутилки

мини оранжерия от пластмасови бутилкиЕто един пример как да направите мини оранжерия за къщата от импровизирани материали, Намерете стар лист за печене или нещо подобно. Покрийте с пластмасова обвивка и лепило. Ако имате епоксидна ръка под ръка, тогава това е добър вариант. Направете стелажи за партитата. Отрежете горната част на бутилката, а след това останалата част по дължината, така че да могат да бъдат използвайте като опори, След това ги прикрепете към тавата. Пригответе покритие с филм, както е показано на снимката. Идеята е да се направи херметичен шев, който да задържа влагата. Ами това е всичко, оправете филма и мини оранжерията е готова.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId37c27fcfe2

Мейко Тенкава

Оранжерия за разсад от пластмасова бутилка

оранжерия за разсад от пластмасова бутилкаМного е просто. оранжерия за разсад от пластмасови бутилкикоето лесно можете да направите за половин час.Идеята е да направите калъф за оранжерия от голяма пластмасова бутилка и да поставите няколко малки бутилки с разсад, Всичко това може да се направи напълно безплатно, имате нужда от няколко пластмасови бутилки и ножици или острие.

Процесът на изработка на мини оранжерия вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId0a4c17abb0

Или по този начин, мини оранжерия от пластмасова бутилка

как да си направите мини оранжерия

Много малка оранжерия

Направи си оранжерияКогато е студено, растенията растат много бавно. Ето защо, ако искате да отглеждате нещо в оранжерия в началото на февруари, има две решения: направете отопление или използвайте оранжерията вътре в оранжерията, Погледнете много малък производствен проект малка оранжерия от пластмасова бутилка 8 литра.
Това, от което се нуждаете, е пластмасова бутилка и добър нож. Отрежете шията, а след това горната част на бутилката. Нарежете дъното, сложете малко земя, вода и засадете семената: готово. Поради формата си, когато времето е студено, влагата се кондензира отгоре и пада на земята, така че използва много малко вода.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId5dc20cc11f

Оранжерия за резници от пластмасова бутилка

оранжерия за резници от пластмасова бутилкаПравете много проста мини оранжерия от двулитова пластмасова бутилка за резници от рози. Много е просто. Инструкцията, ако имате нужда, може да се прочете на уебсайта. Когато мини оранжерията е готова, потопете стъблото в кореновия хормон и отърсете излишното. Поставете резниците в саксийната почва на дъното на мини оранжерията, като се уверите, че това така че листата да не докосват вътрешността на пластмасовата бутилка, Изкопайте дупка в градината в края на октомври или ноември и засадете саксията вътре, като полагате почвата отстрани на саксията. Изкопайте оранжерия през пролетта и изрежете стените на саксията до дупките с ножицаза извличане на младо растение. Корените на розата са много деликатни и няма да понасят силни удари, така че опитайте внимателно да ги извадите от саксията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeIdda65d3a4d1

Мини оранжерии от пластмасови бутилки 50 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId52be91c215

Как да отглеждаме краставици у дома

как да отглеждаме краставици у домаОбичате краставици, но нямате своя собствена градина? След това прочетете как да отглеждате краставици у дома директно на перваза на прозореца, Всяка стара кофа от 20 литра е подходяща за почва, а закачалка за кърпи може да се използва за багажник. Тъй като краставиците постоянно се нуждаят от вода, направете голяма пластмасова бутилка нещо подобно автоматично поливане.

Ако не е ясно как да направите това, използвайки стъпка по стъпка снимки, прочетете инструкциите в сайта, всичко е съвсем просто.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId146517e7d3

Мини оранжерии и оранжерии 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeIdfbf9ffa732

 

50+ парникови снимки

По-долу можете да разгледате галерията на оранжерии с отварящ се капак, което можете да направите сами. Събрахме снимки от целия интернет, по-долу посочихме източниците, от които можем да определим авторството.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeIdc5beefab98


Методи за монтаж

 

Как да фиксирате отварящия се капак на оранжерията

Ето един надежден начин.

Начинът за фиксиране на покритието на оранжерията

 


Как да фиксирате арки или PVC тръби на оранжерия под филм

 

 

иго

 parnik-cvoimi-rukami-05

Поставете в земята
(Шокиращо лесен начин !!!)

Методът се състои във факта, че монтираме PVC тръби върху фитинги, задвижвани в земята. Вместо армировка, дървените пръти могат да излязат (достатъчно за сезон)

Кликнете върху снимката, за да я увеличите

Взимаме фитинги и PVC тръбазадвижете армировката в земята, където ще има PVC тръбиПоставяме PVC тръба върху фитингите


Как да оправим филм в оранжерия

 

Дължини на маркуча

Закрепваме филма с маркучи, разположени на PVC тръби

Засядане на парникови филми 

 

Най-лесната оранжерия от PVC тръби

 

Прости оранжерии от PVC тръби

 

 

Много прост оранжериен дизайн. Лесен за сглобяване и също толкова лесен за разглобяване. Тя може да бъде преместена, увеличена, намалена.

Той е евтин и лесен за производство..

СЪВЕТИ тази оранжерия

 

Стъпка по стъпка снимки. Кликнете върху тях

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeIdfca49e1727

 

Как да направите оранжерия от върбови или кедрови клони.

 

Оранжерия, направена от клони

 

Такава оранжерия е подходяща за тези, които не са очаквали внезапни студове.

Тази мини оранжерия може да се направи за 45 минутиспоред автора на снимката. оранжерия от клони

За производството на дъги не са използвани PVC тръби, а кедрови клони, но мисля, че върбовите клони ще слязат в нашите условия. Клоните са свързани помежду си с найлонова нишка (не в основни линии каква), за да дадат дъгообразна форма.Когато дъги от клони са забити в земята, върху тях е прикрепена щанга, за да се нанесе една повреда, която също е прикрепена към всяка дъга.
За да пренесе такава оранжерия на друго място, авторът съветва да поставите две дълги пръти по основата на дъгите, след което да свържете всяка дъга с тези пръти. В резултат на това получаваме нещо като носилка. Взимайки такива носилки от двата края, е доста лесно да извадим оранжерията си от земята и да я преместим на друго място.
По-долу можете да видите стъпка по стъпка снимки, за да ги увеличите, просто кликнете върху тях.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeIdfec62abad9

 

Телескопична оранжерия или оранжерия

 

И тук е много интересна вариация на телескопична оранжерия или оранжерия. Преместих дъгите и нищо не пречи, по-долу можете да видите механизма за монтаж, щракнете върху него, за да го увеличите.

Преместване на оранжерия

 Подвижни крепежни елементи за оранжерии

 

 

Направи си сам конвертируема легла

Вижте стъпка по стъпка снимки на направата на такава оранжерия. Първо правим палет за почва, след това правим рамка, върху която ще фиксираме дъгите и която ще се отклони. След това закрепваме тази рамка към палета на пантите и покриваме с филм.

Кабриолет

 

Стъпка по стъпка снимка на производството.

Кликнете върху галерията, за да я увеличите

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId967c9b6600

 

Оранжерия, направена от слама или сено.

 Както виждаме на снимката има оранжерия, чиито стени са изградени от брикети (или бали) от слама (сено). Рамка с отворен плот е просто натрупана по стените от слама. Филмът се търкаля върху щанга. Тези оранжерии обикновено са насочени на юг. Такъв дизайн помага добре, когато наклонът на почвата във вашия район е насочен към северната страна, в такива случаи слънцето слабо загрява земята. Такава оранжерия ще ви помогне в тази ситуация..

Оранжерия от слама

 

 

Оранжерия за събиране на вода

(Оранжерийна система за оросяване на колела за оросяване)

 

Оранжерия за събиране на водаЗа един ден оранжерията се кондензира 80 литра вода !!!

Благодарение на такива оранжерии Етиопия скоро ще залее света с храна. Оранжерията е създадена за сухите страни, които решават проблема със сушата.
Следобед пара се натрупва в горната част на оранжерията. Когато падне нощта, се отварят специални клапани за постъпване на студен въздух, благодарение на които водната пара се охлажда и кондензира, след което течността влиза в специален резервоар за съхранение.
Излишната вода, останала след поливането, може да се използва за пиене.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId5e342fb7f8

 

Преносима оранжерия (оранжерия) от варел

Лесен и лесен за приготвяне (45 минути)

Тази преносима оранжерия е подходяща за отглеждане на разсад или растения като магданоз, киранто и т.н.

 Оранжерийна оранжерия от бъчва

 • 2 снимки - изрежете квадратни дупки с мозайката в 1 четвърт от обиколката на цевта.
 • 3 снимки - дупка с бормашина, за да може да се постави мозайката.
 • 4 снимки - дупки в дъното за оттичане на вода от канализацията.
 • 5-6 снимки - прикрепете дръжките отстрани за прехвърляне.
 • 7-12 снимки закрепват филма.
 • 14 снимки - дренаж.

Оранжерията може да бъде боядисана в зелено, за да се съчетае с пейзажа на вилата

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId588bd29eff

 

Преносима филмова оранжерия

Както можете да видите от снимката, оранжерията има олекотена версия. Тя няма масивна основа, тя е прикрепена към земята чрез армировка, фиксирана върху основата. Транспортира се като на носилка с помощта на две дълги дъски, приковани към основата. Един градинар ще ви бъде полезен, когато се наложи да затворите няколко слаби растения в момента на охлаждане.

Преносима оранжерия

Преносима оранжерия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оранжерийна пеперуда

Оранжерийна пеперуда

 

 

 

Как се прави автоматичен отварящи се прозоречни листа в оранжерия?

Много интересен и прост дизайн за автоматично отваряне на прозореца, в зависимост от метеорологичните условия. Принципът е следният. Една тръба под формата на съобщаващ съд минава между големите (3 л) и малките (0,5 л) кутии. Голям буркан е окачен от основата на оранжерията, а малък - от прозореца. Освен това малкият трябва да бъде балансиран с прозореца по такъв начин, че с минимално количество вода в него прозорецът трябва да бъде затворен. В херметически затворен голям буркан с повишаване на температурата в оранжерията. вода поради атмосферното налягане се премества в малка кутия, отваряйки прозореца

Автоматично отваряне на прозореца в оранжерията

Автоматично отваряне на прозореца в оранжерията

 

 

Проста версия на оранжерията страничен отвор

Както можете да видите, много прост дизайн на филмовата оранжерия. Такава оранжерия може лесно да бъде преместена и поставена на ново място.

Отворът на оранжерията отстрани

 

Куполна оранжерия от отпадъци от тръби

грозно е, но работи

 

куполна оранжерия от тръбиАвторите на блога booth555.com се преместиха в нов дом и те трябваше самостоятелно да шият. В резултат на това те оставиха много отпадъци от тръби и бяха използвани от предприемчиво младо семейство за създаването на тази оранжерия. Предимствата на тези тръби са, че те са лесни за огъване и в същото време са стабилни и лесни за закрепване.

 

Вижте стъпка по стъпка снимки на създаване на оранжерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId2d1e4b1eb3

Както разбрах от превода на статията от английски, тръбите са прикрепени към дървените кръстосани парчета впомощна лента. Не разбрах наистина за филма. По някакъв начин парчетата от филма бяха закрепени заедно, шнурът най-вероятно беше резбован през дупките и има и намек за 6 снимки.

Филмът отдолу е притиснат към земята с тухли, което прави възможно издърпването на филма в горещи дни.

Не успях да преведа предназначението на звездата (на 4 снимки), но предположих, че тя е прикрепена към купола, за да направя структурата по-стабилна.

Напишете вашите опции за присвояване на звезда в коментарите.

 

 Полегнал на парникови от прозорец с двоен стъклопакет или рамки

оранжерия с двоен стъклопакет

 

Авторът на блога doorgarden.com направи тук лежаща оранжерия от стъклена врата (прозорец с двоен стъклопакет), в която случайно падна камък от косачка.
Според автора такъв котлон му позволява да събира зеленина за салати през януари, ами, Америка, не мога да кажа точно какъв персонал е.

Вижте чертежа на тази оранжерия. Всичко е много просто. Както виждаме от снимката, прозорецът с двоен стъклопакет не е прикрепен към никакви панти, а просто лежи, опирайки се на страничната дъска от подхлъзване.
Прозорчето с двоен стъклопакет може да бъде заменено с всяка голяма стъклена или прозоречна рамка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeIdd949a42e36

През лятото, в горещо време, когато няма нужда от такава оранжерия, можете да я хвърлите върху ягоди, за да предпазите плодовете от птици.

 

Внимание !!! Важен момент за оранжериите от дограмата

Каквито и рамки да имате на ваше разположение, трябва да направите прозрачния сгъваем покрив (повдигане нагоре), а не шарнирен или сгъваем, както вдясно на фиг. Чрез всяка вертикална празнина, целият топъл въздух моментално ще изчезне и растенията ще ударят студ, а хоризонталният може да се регулира с реквизит според времето и местните условия.

Какво да не правим оранжерии от дограма

 

Какъв трябва да бъде наклонът на оранжерийното покритие ???

Забележка: оптималният наклон на наклона на покрива на едноетапна оранжерия от вертикала (90 градуса) –φ, където φ е географската ширина на мястото; и (90 градуса) –φ е ъгловата височина на Слънцето по обяд на пролетното / есенното равноденствие. Вижте по-долу за оранжерия с акумулатор на топлина.

 

Студена оранжерия. (схема на рисуване)

Направете го сами

Схема за рисуване на студена оранжерия

Оранжерията се състои от дървена рамка и стъклен капак. Чашата на капака винаги трябва да е наклонена, за да улови колкото се може повече лъчи от слабото зимно слънце.

Авторът твърди, че дори през зимата при слънчево време, тази оранжерия може да се нагрее до много високи температури, така че капакът трябва да може да се отвори нагоре. За да се регулира температурата, в оранжерията трябва да се постави термометър (виж снимка 5) и беше направен механизъм за фиксиране на отворения капак под различни ъгли (виж снимка 4).

Зеленчуци, които могат да се отглеждат в началото на зимата в студена оранжерия

НО, въпреки това, основната тайна на такава оранжерия не е в нейното подреждане, а в растенията, отглеждани в нея, Това трябва да са растения, които лесно понасят студа. Според проучването на автора пет култури: спанак, зелен лук, маше, глинетония и моркови могат успешно да се отглеждат в северните щати на САЩ. Както и рукола, ескарол, мизуна, магданоз, киселец, европейска салата, горчица, спанак и ряпа.

Авторът сее зеленчуци обикновено от средата на август до средата на септември.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeIdc6a1d9f617

Моят съвет: направете картон лист, залепен от едната страна с фолио. През нощта можете да покриете оранжерията с това фолио, което ще отразява топлината, идваща от земята обратно в оранжерията.

Дограма и оранжерия за сено

оранжерия, изработена от слама и стъклена рамка

 

 

Оранжерия (оранжерия) Най- пластмасова бутилка

или "Как да отглеждаме разсад, ако апартаментът е студен"

 

Оранжерия в бутилкаЧесто се случва в домашните ни апартаменти, че за отглеждане на разсад стаята не е достатъчно топла, Такава оранжерия в пластмасова бутилка може да служи като изход от тази ситуация.

 

Когато слънчевата светлина навлиза в такава оранжерия, въздухът в оранжерията започва да се нагрява и остава топло за много дълго време, дори след залез.

 

Важен плюс ще бъде висока влажност вътре в бутилкатаи, което ще бъде създадено чрез загряване на предварително навлажнена почва. Такава влажност значително ускорява процеса на узряване на разсад.

Процесът на производство е прост.: Нарежете бутилката, изплакнете, поставете почвата със семената вътре и я запечатайте плътно с тиксо.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1122#sigFreeId2ec7d391ec

 

Как се прави бърз Направи си оранжерия

Оранжерия, изработена от дървени решетки

бърза оранжерия с филм

 

Предимства на такава оранжерия:

 • - бързо изграждане
 • - е стабилен
 • - лесен за производство

минуси:

- не е подходящ за високи растения, можете да използвате за отглеждане на ранна зеленина и разсад.

 

 

Руска задълбочена оранжерия на биогориво

За руските ями

Най-простата оранжерия е едноетапна оранжерия, дълбоко в земята, с биологично нагряване. За изграждането му изберете сухо, добре осветено и защитено от ветровете място. Желателно е това да беше нисък склон с посока на юг. За предпазване на оранжерията от вятъра могат да служат зелени пространства, огради или специални светлоотразителни екрани, които са подредени от северната страна. Особено удобни са въртящите се плоски екрани, боядисани с бяла боя, които позволяват максимално използване на слънчевата енергия. Осветеността с отразена светлина повишава температурата в леглата с 2-3 °, което е еквивалентно на прехвърлянето на вашия сайт, например, от района на Москва в черноземните райони на страната: Липецк или Воронеж.

Забележка: могат да се използват всякакви плоски панели, залепени с алуминиево фолиоо, за печене.


Строителството започва с пристягащо устройство около периметъра на оранжерията от четири шлифовани трупи с диаметър 10-14 см. Северната страна на лентата трябва да е малко по-висока от южната. От южната страна в сбруята е избран жлеб (четвърт), който да поддържа рамките.

По едно време руската оранжерия беше откровение за европейските фермери. Именно от „руските ями“ през това време благородството получи през зимата зелен лук, маруля, копър, магданоз, репичка и ягода.

Фундаментната яма е изкопана на дълбочина 70 см. В напречно сечение има форма на трапец. В плътни почви стените не могат да бъдат закрепени, а в насипни и плаващи почви се използва закрепване с хоризонтални дъски. За да се гарантира, че оранжерията не се измива от дъжд, около нея е разположен дренажен канал, който може да бъде затворен с дървени щитове, които улесняват подходите.

Рамките за оранжерията са най-удобни с размер 160х105 см. Те са изработени от 6x6 см барове, съединени за здравина с дървени шипове и след това правилно оцветени с устойчив на атмосферни влияния лак PF-166 („6 = s“). Стъкло подсилено с замазка или остъкляване. За източване на дъждовна вода в долните връзки се изрязват канали.

Биогоривото в оранжерии е конски или кравешки тор., Конът се счита за най-добрия, той дава повече топлина. Реколта го есента. Торът се събира на купчини и внимателно се изолира от всички страни със слама, дървени стърготини, торф и се покрива, така че оборският тор да не замръзне. През пролетта, преди да напълните оранжерията, тя се прехвърля в друга, по-разхлабена купчина и се затопля. За да направите това, направете няколко дупки в него и изсипете кофа с гореща вода във всяка, след което стекът е покрит с тормоз или матиране. След два до четири дни, когато оборският тор се затопли до температура 50-60 °, те запълват оранжерия. Поставя се по-студено отдолу, а горещо отгоре и отстрани. След валежи, след два до три дни, добавете нова порция. Торът трябва да лежи рохкав и само по стените е необходимо леко да го уплътни, за да не се образуват празнини.

Оранжерии - ями обикновено се правят 3-4, което осигурява целогодишна употреба: докато 1 яма се загрява след зареждане с гориво, останалата част дава производство. Незаменим условие за успешната експлоатация на руската оранжерия е ударът на целия комплекс с глинен замък с дренажен ров, в противен случай биогоривото ще стане кисело.

парникова яма

Кликнете върху него, за да го увеличите.

След пълнеж оранжерията е покрита с рамки и рогозки, изработени от матиране, слама или грапа. Отгоре върху нагрят оборски тор се изсипва почва - градинска или котешка почва, компост или тор. Средно 0.2 cc на кадър. м земя. Превишаването на това количество не се препоръчва, тъй като под теглото на земния тор се уплътнява, въздушният поток се затруднява към него и той престава да гори. По същата причина не преовлажнявайте почвата.

Оранжерия с дори толкова прост дизайн ще направи възможно отглеждането на зеленчуци много по-рано от очакваното.

 

Оранжерийно оформление

където е по-добре да поставите оранжерия на сайта

Къде да поставите оранжерия на сайта

 

 

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...