Публикувано в Оранжерии и оранжерии

Направи си сам куполна оранжерия. Чертежи, снимки, инструкции стъпка по стъпка

оранжериен купол оранжериен купол

Има много видове оранжерии, от които да избирате, но геодезическите куполовидни конструкции осигуряват много предимства пред останалите стилове. На пръв поглед направете направете си оранжерия с куполи трудно и скъпо, но не е така. Използвайки PVC тръби и пластмасово фолио, можете да изградите геодезически купол по-евтино от закупуването на някои сглобяеми оранжерии.

Геодезическите куполи са създадени чрез съединяване на триъгълници във формата на купол с помощта на точни ъгли и измервания. Всъщност куполът е арка, завъртяна на 180 градуса около централната си ос. И ако е направено правилно изчисляване на оранжерията, ще има същата, ако не и по-голяма, конструкционна якост като дъгообразни покриви с подобен размер. Статията представя няколко примера как да направите куполна оранжерия със собствените си ръце на минимални разходи.

 

Кръгъл оранжериен купол

кръгъл оранжериен куполОсновната идея на проекта е да направи дизайна евтин и лесен. Геодезични куполи набира скорост сред летни жители и градинари. Но защо? Ще изглежда по-лесно просто да изградите правоъгълна конструкция с красиви вертикални стени и ъгли от 90 градуса. Всъщност куполообразните конструкции са много енергийно ефективни, В някои случаи те ще използват само една четвърт от това, което ще използва стандартна правоъгълна структура със същия размер. Поради липсата на ъгли куполите допринасят за еднаква температура на цялата структура и по-ефективна циркулация на въздуха. Ето един пример как да се изгради оранжериен купол направете сами кръгла форма. Можете също да вградите множество светодиоди бяла светлина, така че през нощта куполът свети красиво и удобно. По-долу вижте стъпка по стъпка снимки за това как да сглобите този дизайн.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId91a3ef5f48

Оранжерия с геодезичен купол

оранжерия с геодезичен куполАко искате да отглеждате зеленчуци през цялата година, оранжерийно строителство - един от най-добрите начини за постигане на цел. По-специално оранжерии с куполи имат много предимства, които не са в правоъгълни дизайни. В допълнение, те правят уникално и привлекателно допълнение към вашата градина. Представена тук куполна оранжерияРазбира се, не оригинално, но идеята на автора беше проста: да не харчите пари за това и да не използвате рециклирани материали.
Трябва да се подготвите: дървени летви и ленти с дължина най-малко 120 см, ще ви трябват 35 парчета с дължина 120 см и 30 парчета дължина 108 см, още 7 бр. за врати от 1,5 метра и 30 бр. 45 см за залози.
Как да направите оранжерия със собствените си ръце, авторът описан подробно в инструкциите, можете да използвате линка и да прочетете. Вижте майсторския клас по-долу в галерията за стъпка по стъпка снимки..

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId6c74fa3a07

Чертеж в оранжерия на купол

чертеж на куполни парнициПредимство номер едно на конструкцията на оранжерията на купола е здравината на купола, Те са много по-силни от правоъгълните сгради и, както знаете, могат да преживеят урагани и земетресения. Вътрешните опори не са необходими, тъй като триъгълниците разпределят тежестта равномерно по цялата структура. Триъгълниците са най-силната формакакто е. Това може да се види, като заковаете четири дъски заедно, за да образуват правоъгълник, и след това приковайте три дъски заедно, за да образувате триъгълник. Ще откриете, че можете лесно да огънете и завъртите правоъгълника, но не можете да принудите триъгълника да се движи напред.

чертеж на куполни парнициПредставете си тези форми по време на земетресение. Правоъгълните къщи ще се огъват и извиват, докато земята се движи, докато триъгълниците, съставляващи купола, ще останат стабилни. Геодезични куполи също имунизиран срещу силни ветрове.

Тъй като няма големи повърхнини, срещу които вятърът може да притисне, въздух просто тече около и над купола. Може да се очаква, че толкова силна сграда ще бъде тежка и обемиста, но куполите са изненадващо леки и дори могат да бъдат пренесени. Можете да ги преместите в градината, ако не ги инсталирате на постоянна основа.

Ако живеете в район, където през зимата има много сняг, куполна оранжерия улесни живота си. Снегът се натрупва на покрива на правоъгълни оранжерии, но просто се плъзга от краищата.

Според методологията, предложена тук, е реалистично да се проектира и направете куполна оранжерия всякакви размери и форми.

Виж ембетогалерия с dded изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeIdb29b59e9f8

Оранжериен купол

оранжериен куполДнес мнозина строят куполни оранжерии, Причините са различни, например има малка част от полукръглата форма. Или просто обичаш геодезически куполи, И може би просто оцениха предимствата на този тип дизайн. Освен това структурата на геодезическия купол изглежда много сложна, но всъщност е по-лесно да се изгради, защото е равномерно разпределена. Необходимо е само да отрежете дистанционите по дължина и запомнете схемаза да го събера. Не е необходима рулетка по време на строителството.

Първо малко теория, Не е трудно да направите геодезичен купол със собствените си ръце, но преди да го изработите, трябва да разберете няколко неща.
оранжериен куполНека започнем с фондацията, Куполът трябва да бъде правилно прикрепен към земята. Тази част е лесна за запазване, тъй като не се вижда, но на първо място е това, което трябва да помислите, а зависи колко дълго ще стои вашата оранжерия.
кадър - това е видимата част, следователно освен издръжливост трябва да има и естетика. Но имайте предвид, че материалът трябва да е прост, по отношение на обработката и евтин. В случая за конструкцията са използвани борови блокове с 28 мм на 44 мм.
Покритие на парникови газове, Тук можете да изберете 3 направления: стъкло, поликарбонат и фолио. В низходящ ред те продължават да съществуват векове, десетилетия и години. Стъклото е красиво, но скъпо. поликарбонат изберете, ако искате направете оранжерия с добра изолацияно най-евтиният днес е фолио, С него се работи лесно и е сравнително евтино. Просто изберете фолио за оранжерията, за да издържи на UV лъчение.
Сега за практическата страна. Как да сглобите куполна оранжерия със собствените си ръцепоказани по-долу на стъпка по стъпка снимки и с много подробности. Инструкцията също е много подробна, ако се интересува, линк към сайта под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId67000804b1

Как да си направите куполна оранжерия

как да направите куполна оранжерияЕдин от основните предимство на куполни оранжерии е тяхното енергийна ефективност, Загубата на топлина в сградата е пряко пропорционална на площта на сградата. Формата на купола има 30-40% по-малка площ на оградената площ от правоъгълната форма. Затова в куполната оранжерия въздухът циркулира по-ефективноотколкото в правоъгълен дизайн.

Растенията в този тип оранжерии ще получават повече пряка слънчева светлина през деня, което означава по-постоянна доставка на топлина. Правоъгълна оранжерия има по-малко слънце сутрин и вечер и повече на обяд. Куполът става постоянен слънце и топло през денязащото слънцето следва формата на купола. Вашите растения ще го оценят, а допълнителната светлина и топлина ще бъдат полезни в тъмните зимни месеци.

как да направите куполна оранжерияРазбира се, куполът не може да се нарече стандартен дизайн, но е по навик. Ако се интересувате от това куполна оранжерияМожете да прочетете подробните инструкции за монтаж на уебсайта.

Вижте по-долу в галерията майсторски клас по стъпка по стъпка снимки и ще разберете, че всичко това може да направите със собствените си ръце.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeIdaaa7ef77c0

Проект за оранжерия на купола

куполни парникови проектиНякои градинари в оранжерии предпочитат форма, а не функция и избират красиви опции, дори ако това създава повече работа за тях в дългосрочен план. За щастие, когато става въпрос куполни оранжериикоито функционират изненадващо добре и по някакъв начин са произведения на изкуството. Компетентно изградена, куполната оранжерия става част от изненадващо хармоничен ландшафтен дизайн в модерен стил. Ако търсите модерен дизайн голям обем и ниска цена, куполна оранжерия може да е подходяща за вас. Ето пример в стъпка по стъпка снимки, как да сглобите красива оранжерия с купол от поликарбонат със собствените си ръце.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId9c98651472

Поликарбонатна куполна оранжерия

оранжерия с купол от поликарбонатПовечето хора не мислят за това куполов дизайн на оранжериикогато започнат да изследват различни варианти, но тези структури са нещо повече от оранжерия. Те са изработени от различни материали, този пример, как да направите оранжерия от купол от поликарбонат, Когато са правилно сглобени, геодезическите куполи са кокетни дизайни, които са много подходящи за отглеждане на растения. Голям недостатък на традиционните оранжерии е колко важно е тяхното поставяне за максимално предаване на топлина и светлина. Това не е проблем за куполни оранжерии, тъй като те имат много ъгли навсякъдеповърхности - винаги има панели под перфектния ъгъл спрямо слънцетоза поддържане на топлина и светлина в правилното положение. Как да сглобяваме оранжерия, вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId0eed66074e

Ето още един пример как да сглобите оранжерия от купол от поликарбонат, направена сама, с дървена рамка.

оранжерия от купол от поликарбонатВижте по-долу майсторския клас по стъпка по стъпка снимки..

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId169a1beb63

Геодезична оранжерия

геодезична оранжерияИзграждането на куполна оранжерия не трябва да е скъпо, защото можете да я изградите с помощта на останалите материали, като дървесни отпадъци, замазка и пластмасов лист, които ще работят добре, ако направете евтин мини оранжерия за запазване на реколтата през цялата година. В това ръководство ще научите как да изградите шестметров купол за около 250 долара, като повечето от тези разходи са пластмасова обвивка, Самият дизайн струва по-малко от 100 долара!

Процесът на производство на куполна оранжерия вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки и ще разберете, че е наистина много лесно да го направите сами.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeIdd338ffd5a9

Геодезична оранжерия

геодезична оранжерияпример как да направите купол за оранжерия малки, използващи дърво от стари палети. Този дизайн е широк 274 см, който ще стои на подрамка с височина 90 см. Един от проблемите, които могат да възникнат, е, че при големи куполи е лесно да се пробият краищата на дистанционерите и да се постави болт. Но за малки дизайни това може да не работи. Затова авторът се е развил бърз метод за сглобяване с помощта на пластмасова водопроводна тръба и гумени ленти. През всеки багажник беше пробит малък отвор и нокътът позволяваше фиксирането на венеца. Панделите бяха отрязани от стара велосипедна тръба.

геодезична оранжерияНеобходими размери за 3 стелажа, различни по дължина.
A = 3,13 фута (945 см)
B = 3,63 фута (111 см)
В = 113 см

Стелажите се изрязват от дъските от палетите с помощта на лентен трион с размери приблизително 19 мм. Това е уморително, ако не искате да го направите ръчно, просто купете дъски с правилния размер. Куполът е покрит лепкав филм, ще ви трябват няколко ролки, защото трябва да направите покритие от поне три слоя. Това е добро покритие, един сезон ще продължи отлично, но трябва да се променя всяка година, въпреки че това не е съществен недостатък, тъй като отнема само половин час.

геодезична оранжерияПодробности за метода на сглобяване направете си оранжерия с куполи четете на сайта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId076f63f136

Купол на оранжерия, изработен от дърво

дървена куполна оранжерияс оранжерии с геодезичен купол Можете да удължите вегетационния период на вашите растения и да ги предпазите от суровото време навън. купол няма вътрешни опори, което ви позволява да създадете много голямо отворено пространство, в което се използва монтажа 25% по-малко материали, Геодезическите куполи са най-силното, най-лекото и едно от най-ефективните средства за ограждане на пространството. От селскостопанска гледна точка куполите имат много различни предимства. Ето пример за това как да направите проста дървена куполна оранжерия направете го сами. Този купол е проектиран и изграден от американски студенти като част от младежката програма, както можете да видите, куполообразните оранжерии са популярни в цял свят.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId5861bfe6e0

Как да направите куполна оранжерия със собствените си ръце

Оранжерии с купол сравнително евтино за изграждане в зависимост от използваната конструкция. 30-40% по-малка площ означава 30-40% по-малко материали, използвани в строителството.

как да направите куполна оранжерия направете самиЕто още един пример със стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId068e03cfb0

Оранжериен купол

оранжериен куполТози урок описва процеса на изграждане. оранжерийни куполида вдъхновява и насърчава другите да създават своя собствена. Въпреки факта, че процесът на създаване на проекти с такъв размер е много динамичен и променлив, опитайте се да планирате колкото е възможно повече или обмислете внимателно всичко, преди да започнете проект. Това ще ви даде по-последователен краен резултат. По принцип, представена тук куполна оранжерия, това е цял комплекс, с кокошарник, оранжерия, легла, система за поливане и контрол на температурата. За покритие се използва прозрачен брезент с интегриран рип-стоп, това е такава тъкан с висока якост, която включва подсилена прежда. Ако искате да научите повече за конструкцията и оборудването на тази куполна оранжерия, можете да посетите сайта, като използвате линка под галерията.

Преглед на вгражданетоd галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeIdb17b5f5805

Как да изградим геодезичен купол за оранжерия

Геодезичен купол е една от най-силните и леки структури, които можете да изградите.

как да се изгради геодезичен купол за оранжерияБлагодарение на уникалния си дизайн, те са устойчиви на вятър, урагани и други елементи. Геодезическите куполи могат да се използват като допълнително място за съхранение, парник и дори като жизнено пространство. Отнема около 3 часа, за да се сглоби един такъв купол, както е показано на снимката, и да се разглоби, 15 минути са достатъчни, Всички части могат да бъдат закупени в магазините за битова техника. Тези инструкции ще ви позволят да изградите купол с ширина 5,5 метра и височина 3 метра.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId31e66a9f80

Как да изградим куполна оранжерия

как да се изгради куполна оранжерияЩо се отнася до градинарството в студен климат, нужна е оранжерия, Това удължава вегетационния сезон и дава на растенията много повече топлина. Оранжерията също може да бъде чудесно място за почивка в прохладните пролетни дни и летни нощи.

Купа оранжериякойто авторът предлага да изгради има:

 • Уникална, лека структура
 • Дизайнът стабилно се държи на вятъра и под снега
 • Оптимално поглъщане на светлина
 • Тъй като няма основа, тази структура може да бъде преносима или временна, не се изискват разрешения за инсталиране.

как направете си оранжерия, както и списък с материали, които можете да прочетете в инструкциите на сайта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId801e5f18b6

куполна оранжерияЕто втората версия куполна оранжерия, По какво се различава от първия и защо решиха да го преработят. на първо място, конусната връзка, използвана в първия купол, не беше подходяща за тежък снежен товар и за някои потребители геодезическите куполи бяха унищожени при натоварване на сняг. на второ мястоТази версия не изисква сложни разфасовки за ставите. Освен това авторът искаше да намери още лесен начин за изграждане на куполна оранжерия.

Подобрена версия значително по-силен, което е критична част от цялата структура.

Можете да прочетете за характеристиките на тази оранжерия на уебсайта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId82f32af3ac

Отглеждане на растения в куполна оранжерия

отглеждане на растения в куполна оранжерияОтглеждането на оранжерийна градина в студен климат е като преместване на част от вашата градина на юг. Добра почва, местоположение, контрол на температурата, водата и подходящите растения правят това място интересно за отглеждане. Като отворена градина почвата е сърцето на оранжерийната градина, Ако можете, изградете оранжерията си на добра основа. Добрата почва, покрита с оранжерия, ще се загрее бързо през пролетта и ще стане чудесно място за отглеждане на растения, За да запазите тази добра почва в оранжерията си в продължение на много години, трябва да положите някои усилия. Тъй като оранжерията е затворена среда, почвата няма да се възстанови толкова бързо, колкото в открита градина. Няма вятър, който да издуха бъгове и няма добър дъжд, който да отмие натрупания излишък от минерали. Ще трябва да го направите сами. Прочетете повече за отглеждането, температурата и водоснабдяването в куполната оранжерия на уебсайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId385185ea73

Градински купол

легло за леглоМожеш изграждане на геодезически куполизползвайки стари огради, уши, въжета, обилно количество лепило и голям канап. Много е забавно, но трудно и отнема много време.

Днес можете да закупите всичко показано тук как да се сглоби купол за легло от готов комплект, Разбира се, има различни цени и конфигурации, но основните нюанси как да се сглоби купола все пак ще бъдат подобни. Например тук са използвани 1,5 метра химикалки с диаметър 27 мм.

Трябваше да се отреже:

 • 30 х къси пръчки с размери 1005 мм
 • 35 дълги пръчки с размери 1148 мм

легло за леглоАко искате да използвате друго дърво, потърсете дървени стълбове с диаметър от 20 до 32 мм или летви с максимална ширина 32 мм (можете да го направите по-широк, но това е стандартно правило). И ако искате направете оранжериен купол различен размер, просто използвайте калкулатора, за да намерите 2 необходими дължини.

Повече за монтажа на купола може да се чете на сайта, ако все пак купувате готов комплект, може би тези съвети са ви полезни.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeIda6f48f0f08

Оранжерия с тръбен купол

Това ръководство ще ви помогне стъпка по стъпка. изгради оранжерия с геодезичен купол от PVC тръби направете го сами.

оранжерия с купол от PVC тръбаоранжерия с купол от PVC тръбаМожете да си купите готови комплекти и да ги сглобите сами, които са много по-скъпи, или можете да го направите сами. Има онлайн калкулаториза да ви помогне да изчислите необходимия размер, за да създадете перфектен размер купол за вашите растения. И да разбера как да направите оранжерия с купол, направен от PVC тръби, линк към сайта под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy / 1119 # sigFreeId53ab5d2336

Чертежи на куполни оранжерии

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeIdc304b6105b

Оранжерии с геодезичен купол 200 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId3971aebcf3

 

50+ парникови снимки

По-долу можете да разгледате галерията на оранжерии с отварящ се капак, което можете да направите сами. Събрахме снимки от целия интернет, по-долу посочихме източниците, от които можем да определим авторството.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeIdc5beefab98


Методи за монтаж

 

Как да фиксирате отварящия се капак на оранжерията

Ето един надежден начин.

Начинът за фиксиране на покритието на оранжерията

 


Как да фиксирате арки или PVC тръби на оранжерия под филм

 

 

иго

 parnik-cvoimi-rukami-05

Поставете в земята
(Шокиращо лесен начин !!!)

Методът се състои във факта, че монтираме PVC тръби върху фитинги, задвижвани в земята. Вместо армировка, дървените пръти могат да излязат (достатъчно за сезон)

Кликнете върху снимката, за да я увеличите

Взимаме фитинги и PVC тръбазадвижете армировката в земята, където ще има PVC тръбиПоставяме PVC тръба върху фитингите


Как да оправим филм в оранжерия

 

Дължини на маркуча

Закрепваме филма с маркучи, разположени на PVC тръби

Засядане на парникови филми 

 

Най-лесната оранжерия от PVC тръби

 

Прости оранжерии от PVC тръби

 

 

Много прост оранжериен дизайн. Лесен за сглобяване и също толкова лесен за разглобяване. Тя може да бъде преместена, увеличена, намалена.

Той е евтин и лесен за производство..

СЪВЕТИ тази оранжерия

 

Стъпка по стъпка снимки. Кликнете върху тях

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeIdfca49e1727

 

Как да направите оранжерия от върбови или кедрови клони.

 

Оранжерия, направена от клони

 

Такава оранжерия е подходяща за тези, които не са очаквали внезапни студове.

Тази мини оранжерия може да се направи за 45 минутиспоред автора на снимката. оранжерия от клони

За производството на дъги не са използвани PVC тръби, а кедрови клони, но мисля, че върбовите клони ще слязат в нашите условия. Клоните са свързани помежду си с найлонова нишка (не в основни линии каква), за да дадат дъгообразна форма. Когато дъги от клони са забити в земята, върху тях е прикрепена щанга, за да се нанесе една повреда, която също е прикрепена към всяка дъга.
За да пренесе такава оранжерия на друго място, авторът съветва да поставите две дълги пръти по основата на дъгите, след което да свържете всяка дъга с тези пръти. В резултат на това получаваме нещо като носилка. Взимайки такива носилки от двата края, е доста лесно да извадим оранжерията си от земята и да я преместим на друго място.
По-долу можете да видите стъпка по стъпка снимки, за да ги увеличите, просто кликнете върху тях.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeIdfec62abad9

 

Телескопична оранжерия или оранжерия

 

И тук е много интересна вариация на телескопична оранжерия или оранжерия. Преместих дъгите и нищо не пречи, по-долу можете да видите механизма за монтаж, щракнете върху него, за да го увеличите.

Преместване на оранжерия

 Подвижни крепежни елементи за оранжерии

 

 

Направи си сам конвертируема легла

Вижте стъпка по стъпка снимки на направата на такава оранжерия Първо правим палет за почва, след това правим рамка, върху която ще фиксираме дъгите и която ще се отклони. След това закрепваме тази рамка към палета на пантите и покриваме с филм.

Кабриолет

 

Стъпка по стъпка снимка на производството.

Кликнете върху галерията, за да я увеличите

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId967c9b6600

 

Оранжерия, направена от слама или сено.

 Както виждаме на снимката има оранжерия, чиито стени са изградени от брикети (или бали) от слама (сено). Рамка с отворен плот е просто натрупана по стените от слама. Филмът се търкаля върху щанга. Тези оранжерии обикновено са насочени на юг. Такъв дизайн помага добре, когато наклонът на почвата във вашия район е насочен към северната страна, в такива случаи слънцето слабо загрява земята. Такава оранжерия ще ви помогне в тази ситуация..

Оранжерия от слама

 

 

Оранжерия за събиране на вода

(Оранжерийна система за оросяване на колела за оросяване)

 

Оранжерия за събиране на водаЗа един ден оранжерията се кондензира 80 литра вода !!!

Благодарение на такива оранжерии Етиопия скоро ще залее света с храна. Оранжерията е създадена за сухите страни, които решават проблема със сушата.
Следобед пара се натрупва в горната част на оранжерията. Когато падне нощта, се отварят специални клапани за постъпване на студен въздух, благодарение на които водната пара се охлажда и кондензира, след което течността влиза в специален резервоар за съхранение.
Излишната вода, останала след поливането, може да се използва за пиене.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId5e342fb7f8

 

Преносима оранжерия (оранжерия) от варел

Лесен и лесен за приготвяне (45 минути)

Тази преносима оранжерия е подходяща за отглеждане на разсад или растения като магданоз, киранто и др.

 Оранжерийна оранжерия от бъчва

 • 2 снимки - изрежете квадратни дупки с мозайката в 1 четвърт от обиколката на цевта.
 • 3 снимки - дупка с бормашина, за да може да се постави мозайката.
 • 4 снимки - дупки в дъното за оттичане на вода от канализацията.
 • 5-6 снимки - прикрепете дръжките отстрани за прехвърляне.
 • 7-12 снимки закрепват филма.
 • 14 снимки - дренаж.

Оранжерията може да бъде боядисана в зелено, за да се съчетае с пейзажа на вилата

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId588bd29eff

 

Преносима филмова оранжерия

Както можете да видите от снимката, оранжерията има олекотена версия. Тя няма масивна основа, тя е прикрепена към земята чрез армировка, фиксирана върху основата. Транспортира се като на носилка с помощта на две дълги дъски, приковани към основата. Един градинар ще ви бъде полезен, когато се наложи да затворите няколко слаби растения в момента на охлаждане.

Преносима оранжерия

Преносима оранжерия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оранжерийна пеперуда

Оранжерийна пеперуда

 

 

 

Как се прави автоматичен TCIразкъсване на прозорците в оранжерията?

Много интересен и прост дизайн за автоматично отваряне на прозореца, в зависимост от метеорологичните условия. Принципът е следният. Една тръба под формата на съобщаващ съд минава между големите (3 л) и малките (0,5 л) кутии. Голям буркан е окачен от основата на оранжерията, а малък - от прозореца. Освен това малкият трябва да бъде балансиран с прозореца по такъв начин, че с минимално количество вода в него прозорецът трябва да бъде затворен. В херметически затворен голям буркан с повишаване на температурата в оранжерията. вода поради атмосферното налягане се премества в малка кутия, отваряйки прозореца

Автоматично отваряне на прозореца в оранжерията

Автоматично отваряне на прозореца в оранжерията

 

 

Проста версия на оранжерията страничен отвор

Както можете да видите, много прост дизайн на филмовата оранжерия. Такава оранжерия може лесно да бъде преместена и поставена на ново място.

Отворът на оранжерията отстрани

 

Куполна оранжерия от отпадъци от тръби

грозно е, но работи

 

куполна оранжерия от тръбиАвторите на блога booth555.com се преместиха в нов дом и те трябваше самостоятелно да шият. В резултат на това те оставиха много отпадъци от тръби и бяха използвани от предприемчиво младо семейство за създаването на тази оранжерия. Предимствата на тези тръби са, че те са лесни за огъване и в същото време са стабилни и лесни за закрепване.

 

Вижте стъпка по стъпка снимки на създаване на оранжерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId2d1e4b1eb3

Както разбрах от превода на статията от английски, тръбите са прикрепени към дървените кръстосани парчета с помощта на лента. Не разбрах наистина за филма. По някакъв начин парчетата от филма бяха закрепени заедно, шнурът най-вероятно беше резбован в дупките и има и съвет за 6 снимки.

Филмът отдолу е притиснат към земята с тухли, което прави възможно издърпването на филма в горещи дни.

Не успях да преведа предназначението на звездата (на 4 снимки), но предположих, че тя е прикрепена към купола, за да направя структурата по-стабилна.

Напишете вашите опции за присвояване на звезда в коментарите.

 

 Полегнал на парникови от прозорец с двоен стъклопакет или рамки

оранжерия с двоен стъклопакет

 

Авторът на блога doorgarden.com направи тук лежаща оранжерия от стъклена врата (прозорец с двоен стъклопакет), в която случайно падна камък от косачка.
Според автора такъв котлон му позволява да събира зеленина за салати през януари, ами, Америка, не мога да кажа точно какъв персонал е.

Вижте чертежа на тази оранжерия. Всичко е много просто. Както виждаме от снимката, прозорецът с двоен стъклопакет не е прикрепен към никакви панти, а просто лежи, опирайки се на страничната дъска от подхлъзване.
Прозорчето с двоен стъклопакет може да бъде заменено с всяка голяма стъклена или прозоречна рамка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeIdd949a42e36

През лятото, в горещо време, когато няма нужда от такава оранжерия, можете да я хвърлите върху ягоди, за да предпазите плодовете от птици.

 

Внимание !!! Важен момент за оранжериите от дограмата

Каквито и рамки да имате на ваше разположение, трябва да направите прозрачния сгъваем покрив (повдигане нагоре), а не шарнирен или сгъваем, както вдясно на фиг. Чрез всяка вертикална празнина, целият топъл въздух моментално ще изчезне и растенията ще ударят студ, а хоризонталният може да се регулира с реквизит според времето и местните условия.

Какво да не правим оранжерии от дограма

 

Какъв трябва да бъде наклонът на оранжерийното покритие ???

Забележка: оптималният наклон на наклона на покрива на едноетапна оранжерия от вертикала (90 градуса) –φ, където φ е географската ширина на мястото; и (90 градуса) –φ е ъгловата височина на Слънцето по обяд на пролетното / есенното равноденствие. Вижте по-долу за оранжерия с акумулатор на топлина.

 

Студена оранжерия. (чертежна схема)

Направете го сами

Схема за рисуване на студена оранжерия

Оранжерията се състои от дървена рамка и стъклен капак. Чашата на капака винаги трябва да е наклонена, за да улови колкото се може повече лъчи от слабото зимно слънце.

Авторът твърди, че дори през зимата при слънчево време тази оранжерия може да се нагрее до много високи температури, така че капакът трябва да може да се отвори нагоре.За да се регулира температурата, в оранжерията трябва да се постави термометър (виж снимка 5), а също така трябва да бъде беше направен механизъм за фиксиране на отворения капак под различни ъгли (виж снимка 4).

Зеленчуци, които могат да се отглеждат в началото на зимата в студена оранжерия

НО, въпреки това, основната тайна на такава оранжерия не е в нейното подреждане, а в растенията, отглеждани в нея, Това трябва да са растения, които лесно понасят студа. Според проучването на автора пет култури: спанак, зелен лук, маше, глинетония и моркови могат успешно да се отглеждат в северните щати на САЩ. Както и рукола, ескарол, мизуна, магданоз, киселец, европейска салата, горчица, спанак и ряпа.

Авторът сее зеленчуци обикновено от средата на август до средата на септември.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeIdc6a1d9f617

Моят съвет: направете картон лист, залепен от едната страна с фолио. През нощта можете да покриете оранжерията с това фолио, което ще отразява топлината, идваща от земята обратно в оранжерията.

Дограма и оранжерия за сено

оранжерия, изработена от слама и стъклена рамка

 

 

Оранжерия (оранжерия) Най- пластмасова бутилка

или "Как да отглеждаме разсад, ако апартаментът е студен"

 

Оранжерия в бутилкаЧесто се случва в домашните ни апартаменти, че за отглеждане на разсад стаята не е достатъчно топла, Такава оранжерия в пластмасова бутилка може да служи като изход от тази ситуация.

 

Когато слънчевата светлина навлиза в такава оранжерия, въздухът в оранжерията започва да се нагрява и остава топло за много дълго време, дори след залез.

 

Важен плюс ще бъде висока влажност вътре в бутилкатаи, което ще бъде създадено чрез загряване на предварително навлажнена почва. Такава влажност значително ускорява процеса на узряване на разсад.

Процесът на производство е прост.: Нарежете бутилката, изплакнете, поставете почвата със семената вътре и я запечатайте плътно с тиксо.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/parniki-teplitsy/1119#sigFreeId2ec7d391ec

 

Как се прави бърз Направи си оранжерия

Оранжерия, изработена от дървени решетки

бърза оранжерия с филм

 

Предимства на такава оранжерия:

 • - бързо изграждане
 • - е стабилен
 • - пръст на производството

минуси:

- не е подходящ за високи растения, можете да използвате за отглеждане на ранна зеленина и разсад.

 

 

Руска задълбочена оранжерия на биогориво

За руските ями

Най-простата оранжерия е едноетапна оранжерия, дълбоко в земята, с биологично нагряване. За изграждането му изберете сухо, добре осветено и защитено от ветровете място. Желателно е това да беше нисък склон с посока на юг. За предпазване на оранжерията от вятъра могат да служат зелени пространства, огради или специални светлоотразителни екрани, които са подредени от северната страна. Особено удобни са въртящите се плоски екрани, боядисани с бяла боя, които позволяват максимално използване на слънчевата енергия. Осветеността с отразена светлина повишава температурата в леглата с 2-3 °, което е еквивалентно на прехвърлянето на вашия сайт, например, от района на Москва в черноземните райони на страната: Липецк или Воронеж.

Забележка: можете да използвате всякакви плоски панели, залепени с алуминиево фолио за печене.


Строителството започва с пристягащо устройство около периметъра на оранжерията от четири шлифовани трупи с диаметър 10-14 см. Северната страна на лентата трябва да е малко по-висока от южната. От южната страна в сбруята е избран жлеб (четвърт), който да поддържа рамките.

По едно време руската оранжерия беше откровение за европейските фермери. Именно от „руските ями“ през това време благородството получи през зимата зелен лук, маруля, копър, магданоз, репичка и ягода.

Фундаментната яма е изкопана на дълбочина 70 см. В напречно сечение има форма на трапец. В плътни почви стените не могат да бъдат закрепени, а в насипни и плаващи почви се използва закрепване с хоризонтални дъски. За да се гарантира, че оранжерията не се измива от дъжд, около нея е разположен дренажен канал, който може да бъде затворен с дървени щитове, които улесняват подходите.

Рамките за оранжерията са най-удобни с размер 160х105 см. Те са направени от барове 6x6 см, съединени за здравина с дървени шипове и след това правилно оцветени с устойчив на атмосферни влияния лак PF-166 ("6 = s"). Стъкло подсилено с замазка или остъкляване. За източване на дъждовна вода в долните връзки се изрязват канали.

Биогоривото в оранжерии е конски или кравешки тор., Конът се счита за най-добрия, той дава повече топлина. Реколта го есента. Торът се събира на купчини и внимателно се изолира от всички страни със слама, дървени стърготини, торф и се покрива, така че оборският тор да не замръзне. През пролетта, преди да напълните оранжерията, тя се прехвърля в друга, по-разхлабена купчина и се затопля. За да направите това, направете няколко дупки в него и изсипете кофа с гореща вода във всяка, след което стекът е покрит с тормоз или матиране. След два до четири дни, когато оборският тор се затопли до температура 50-60 °, те запълват оранжерия. Поставя се по-студено отдолу, а горещо отгоре и отстрани. След валежи, след два до три дни, се добавя нова порция. Торът трябва да лежи рохкав и само по стените е необходимо леко да го уплътни, за да не се образуват празнини.

Оранжерии - ями обикновено се правят 3-4, което осигурява целогодишна употреба: докато 1 яма се загрява след зареждане с гориво, останалата част дава производство. Незаменим условие за успешната експлоатация на руската оранжерия е ударът на целия комплекс с глинен замък с дренажен ров, в противен случай биогоривото ще стане кисело.

парникова яма

Кликнете върху него, за да го увеличите.

След пълнеж оранжерията е покрита с рамки и рогозки, изработени от матиране, слама или грапа. Отгоре върху нагрят оборски тор се изсипва почва - градинска или котешка почва, компост или тор. Средно 0.2 cc на кадър. м земя. Превишаването на това количество не се препоръчва, тъй като под теглото на земния тор се уплътнява, въздушният поток се затруднява към него и той престава да гори. По същата причина не преовлажнявайте почвата.

Оранжерия с дори толкова прост дизайн ще направи възможно отглеждането на зеленчуци много по-рано от очакваното.

 

Оранжерийно оформление

където е по-добре да поставите оранжерия на сайта

Къде да поставите оранжерия на сайта

 

 

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...