Публикувано в украса

Направете сами drovnitsa за даване на 500 снимки, инструкции стъпка по стъпка

дърва за огрев за даване на снимка дърва за огрев за даване на снимка

Ако използвате печка или камина в страната, трябва да съхранявате дърва за огрев някъде. В тази статия можете да разберете как да направите дърворезба за лятна резиденция със собствените си ръце, запознайте се с видовете проекти и методите на производство. Има две възможности: от една страна можете да изградите навес за дърва за огрев, който предпазва от дъжд и сняг, но ще изисква определени разходи или да използвате проста алтернатива и да направите дървена багажник за дърва за огрев

Независимо от избора, ще трябва да определите размера на дизайна според вашите нужди. От представените тук опции можете да изберете кое е най-доброто за вашия сайт.

Как да направите дърворезба в страната със собствените си ръце  

как да направите дърворезба в страната със собствените си ръцеАко не знаете как да направите дърворезба в страната, тогава може би тази опция е точно това, от което се нуждаете. Функционална и достъпна стойка за съхранение на дърва за огрев - чудесен начин за правилно съхранение на дърва за огрев в странататака че нямаше нужда постоянно да ходите в плевнята за шепа дърва за огрев. Правилно проектираната дърва за огрев трябва да е трайна и да осигурява правилна циркулация на въздуха. Ако имате обикновени дърводелски инструменти и няколко обработени 2x4 дъски, можете да направите това без особени разходи направи си сам дърворезба буквално след час.

направи си сам дърворезбаНа снимката вдясно всички необходими материали. Размерите не са посочени, вие сами можете да ги определите според вашите нужди. Редът за монтаж не е сложен, всичко е ясно видимо на снимката. Ако имате нужда от по-подробни инструкции, под галерията се намира връзка към сайта на източника. Стойката е достатъчно лека, двама души могат лесно да я прехвърлят на всяко място, а обмислен дизайн прави конструкцията много издръжлива. Дървата за огрев правят възможно съхраняването на дърва за огрев в близост до къщата, спестявайки време и енергия.

Надявам се да ви е харесало.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeId69e06ad0aa
 

Ето още една проста стойка за дърва за огрев с размери, само монтирането на рамката е малко по-различно.

дърва за огревНяколко стъпка по стъпка снимки за това как да го направите

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeIddd2159fd19

Как да направите проста стойка за дърва за огрев

как да си направим стойка за дърва за огревАко имате нужда прости и евтини дърва за огрев в страната, тогава такъв дизайн, който може да се сглоби за няколко часа, вероятно е подходящ. За да спестите време, е по-добре да изчислите всички размери предварително, ако показаните на чертежа са подходящи, тогава, разбира се, е по-лесно. Ако това е първият ви проект, помолете някой да ви помогне. Старите дъски също са подходящи за този дизайн, но все пак се уверете, че са в добро състояние, тъй като компонентите ще бъдат изложени на лошо време, а не искате багажникът да се разпадне за един сезон, така че не забравяйте да обработите и боядисате дървото. Ако искате конструкцията да е здрава, добавете водоустойчиво лепило във връзка. Можете да регулирате размера на стелажа и да добавите няколко напречни скоби, ако ще съхранявате много дърва за огрев.

как да си направим стойка за дърва за огревМатериали за стелажа на схемата.

 • A - 2 дълги дъски от 150 см и 4 къси дъски от 34 см. За долната рамка
 • В - 4 дълги пръти от 150 см и 2 къси пръти от 34 см за странични стелажи.
 • В - 2 дъски по 145 см всяка.

Инструментите

 • краен трион
 • ножовка,
 • рулетка,
 • ниво,
 • дърводелски молив
 • тренировка и тренировка

На първо място, трябва да сглобите рамката. Изрежете до размера на дъската, пробийте дупки през гредите и затегнете винтовете в средните опори. Откъснете прътите с необходимите размери, това ще са страничните стелажи. Прикрепете ги към рамката, пробийте дупки през гредите и ги завийте към стълбовете. По същия начин фиксирайте горните напречни греди. След това завийте прътите към гърба на стелажа.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeIdfc9bab2e42

Метална дърва за огрев 

метални дърва за огрев Ето един пример как да направите дърворезба за лятна къща от алуминиеви профили, Времето за сглобяване на конструкцията е около 3 часа. Започнете с планирането. Авторът искаше багажникът да бъде ненатрапчив, но здрав и да се вписва добре в интериора на задния двор. Алуминиевата част е дълга 2,5 м, поради което дизайнът на дървата за огрев в двора е разработен, като се отчита минимизирането на материалните разходи.

Списък с материали:

(1) х 2,5 м алуминиев профил

(2) х 2,5 м алуминиева скоба

(1) малък пакет винтове

(1) матова черна боя

Списък с инструменти:

 • ъглошлайф
 • рулетка
 • ниво (незадължително)

метални дърва за огрев

Стъпка 1: обучение, Нарежете алуминиевия профил наполовина. След това изрежете една от скобите L на четири секции от 60 см. Това ще бъдат вертикалните стълбове. Нарежете втората скоба L на четири части от 30 см, четири скоби от 15 см и опорни крака от 5 см.

Стъпка 2: монтаж, Започнете да сглобявате страничните опори.

 1. Горната част на хоризонталната L-образна скоба ще бъде на 5 см от долната част на вертикалната опора. За да закрепите двете части с самонарезни винтове, ги подравнете заедно и пробийте първата част.
 2. Направете маркировка на долната лента и след това пробийте дупка. Сега трябва да имате отвор във всяка част, подравнен помежду си и няма да е необходимо постоянно да сменяте тренировката.
 3. По-удобно е да работите, ако държите долната част в порок, тогава няма да е необходимо да държите горната част.
 4. След като страничните опори са сглобени, свържете ги с парчета алуминиев профил.
 5. Прикрепете опорните крака.
 6. Накрая, прикрепете опорните скоби под ъгъл 45 градуса към вертикалните стойки.
 7. Оцветете дървената поставка в черна матова боя.
 8. Подгответе зона за стойка. Извадете копка и изсипете възглавница от чакъл. След като боята изсъхне, инсталирайте стойка и подредете дървата за огрев.

Успех :)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeId67ffd8a5b1

Дървени дърва за огрев

улична дърва за огревМобилна стойка за дърва за огрев, това е много удобно. Ако сте харесали автора дървена дърва за огрев, тогава да го направите сами не е никак трудно. Първо, необходимо е да се определи размерът на основата, в този пример тя е 120 x46cm. Закопчаването е използвано за сглобяване на основата, за да държи краищата заедно. След това трябва да добавите блока, към който ще бъдат завинтени колелата. След това направете странични стелажи и ги прикрепете към основата. Инсталирайте летвите отдолу. Дърва за огрев Pokrasta Нещо подобно, накратко. Можете обаче да прочетете по-подробни инструкции на уебсайта.

консумативи

 • Дъски, нарязани на размер
 • Багажници
 • трион
 • Отвертка за насрещна връзка
 • бормашина
 • винтове
 • Скоби
 • 4 колела
 • Колело за рулетка
 • Четка за боядисване
 • 4 ъглови скоби

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeIde159d01b50

Улична дровница за лятна вила 

улична дърва за огревСъхранението на дърва за огрев през зимата няма да е проблем, ако имате прави правилно дърва за огрев за даване, Едно от условията е дървесината да не влиза в контакт със земята, тогава тя ще бъде в добро състояние. За да направите сами дърва за огрев, представена на диаграмата, не е необходимо да купувате нови дъски, за да спестите може да използва стари палети, За да предпазите дървата за огрев от дъжд и сняг, покрийте стелажа с брезент, въздухът ще проветри дървата за огрев и ще го поддържа в добро състояние.

Ще ви трябват дъски:

A - 7 броя 60 cm

B - 6 броя 245 cm

С - 5 броя на метър

D - 6 броя от 60 см за страничните стени

E - 3 x 245 см за задната стена

 1. Първата стъпка е да направител, Както е показано на чертежа, забийте дъските на равни интервали и закрепете с поцинковани винтове. Препоръчително е да направите дупки предварително, за да не се разделят дъските.
 2. Инсталирайте стойките, просто трябва да закрепите дъските за стелажите към рамката с винтове. Проверете нивото им, така че всичко да е гладко, тогава ще бъде трудно да се поправи.
 3. Страничните стени не е необходимо да бъдат обмазани с шперплат, въпреки че е по-красив. Трябва да има добра циркулация на въздуха и за здравина е достатъчно да забиете няколко надлъжни дъски подкрепят.
 4. Изрежете решетка правилния размер с митра трион и предварително пробийте в двата края, преди да затегнете поцинкованите винтове.
 5. при инсталиране на странични стени използвайте лента, трудно е да направите равномерна конструкция по око.
 6. Пясъчен ръб с шкурка.
 7. В края инсталирайте задните тапицерии.

Въпреки че дачата за дърва за огрев изпълнява чисто функционална роля, няма да навреди да се грижи за външния вид. Не бъдете твърде мързеливи, за да пясък, боя, накратко придайте естетически вид. Също така, покрийте дърва за огрев с брезент преди дъжд.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeIdbba5340044
 

стойка за дървоКак да си направим стойка за дърва за огрев без инструменти 

Всичко гениално е просто. Можете да използвате такава стойка в продължение на много години и нищо няма да се случи със сигурност. Много силен, стабилен, лесно демонтиран дизайн, който може да се сглоби много бързо. Поставката държи тежки, мокри дърва за огрев без никакви проблеми.

Какво е необходимо:

 • 2 или 3 бетонни блока
 • 2 дебели пръта

Не са необходими специални инструкции, идеята за багажника е ясна, това може да се види на снимките. просто няколко съвета от автора

 1. инсталирайте 2 бетонни блока върху равна повърхност, можете също 3, ако имате нужда от поддръжка в центъра;
 2. вкарайте стелажите от прътите в дупките в блоковете, след като добавите малко камъче там, за да не се натрупа мръсотия;
 3. ако натоварването на стелажите е голямо, преместете ги по-близо един до друг;
 4. поставете трупите върху външните ръбове на блоковете.

Последната снимка показва двойна стойка за дърва за огревкъдето е добавен друг блок. По принцип можете да поставите много повече, съдейки по коментарите, това е много солидна конструкция. Още един съвет от автора по отношение на съхранението. Изрежете парче брезент с дължина 3 метра, за да покриете трупите, вземете няколко тухли и завържете въже от единия до другия край, за да запазите брезента на вятъра. Колкото по-голяма е дървата за огрев в дърворезбата, толкова е по-силна, Стойката е достатъчно висока от земята, така че листата да се издуха от вятъра и да не се натрупват под дървесината. И най-удобно е, че багажникът е много лесен за пренареждане.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeId607557cd47

Ето още една подобна версия отворен багажник за дърва за огрев, Всичко тук също е много просто.

 • Първо трябва да сглобите долната рамка. Моля, обърнете внимание, че двата края на хоризонталните компоненти трябва да бъдат отрязани под ъгъл 75 °.
 • След това пробийте дупки през страничните дъски и ги закрепете към гредата с винтове.
 • Сглобете страничните стълбове, като отрежете долните ръбове под ъгъл 75 °.
 • След това пробийте дупки и ги закрепете отстрани с винтове.
 • Добавете лепило към шевовете и отстранете остатъците от повърхността с влажна кърпа.

Последният етап, сглобяването на стелажа за дърва за огрев. Оставете празнина от 10 см от земята до долната рамка. Пробийте дупки през долната рамка и затегнете винтовете. Проверете нивото така, че долната рамка да е хоризонтална. Монтирайте краката на стелажа върху бетонни плочи, за да ги предпазите от влага.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeId680014bc8c

направи си сам дърворезба в странатаНаправете сами дровница в страната 

Ако вашата вила има печка или камина, тогава добра стойка за дърво винаги е полезно. Авторът предлага много прост дизайн, който е лесно да направите със собствените си ръце, без размери, така че да можете да го направите според вашите нужди. Как да сглобим стелаж, погледнете стъпка по стъпка снимки, мисля, че тук няма нужда от инструкции, така че всичко е ясно. Просто прикрепете краката към една от най-големите заоблени дъски, след което прикрепете втората, най-тясна част. Трябва да направите две такива стелажи. Свържете стелажите с напречните щанги и завийте краката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeIdc8539fbdc9

Как да направите дърворезба в страната със собствените си ръце 

как да си направите дровница в странатаДръжте дървото сухо. Тук можете да разберете как да направите дърворезба в страната със собствените си ръце от стари палети, дъски и велпапе за покрива. Палетите се използват за основа на конструкцията, така че дървесината да не е влажна от земята, да остане суха и да не се разваля. Преди да започнете да строите, обработете дървесината. Авторът предлага да се направи това по естествен начин, като се използва стоманена вата, напоена с ябълков оцет.Химическа реакция разтваря стоманената обвивка, оставяйки богат кафяв разтвор, който перфектно импрегнира дървокогато изсъхне. Моля, обърнете внимание, че стоманената вата трябва да се държи в разтвор в продължение на няколко седмици, за да се постигне състояние, така че направете това предварително. Използвайте гъба, за да нанесете сместа върху дървото.

 • Строителството започва с измервания и маркиране. Оградата трябва да бъде нарязана на три части, за да образува задната и две странични стени на гората.
 • За да оформите две странични стени, видях горната част на предпазния панел наполовина.
 • Линията на покрива на страничните стени ще бъде под ъгъл, за да се осигури нормален дебит на водата.
 • Измерете 20 см надолу от горните ъгли на предпазния панел и направете маркировка от всяка страна.
 • След това измерете 1,20 m навътре, за да маркирате централната точка, и от тази точка подравнете прав ръб, за да свържете двете точки. Повторете същото от другата страна.
 • След това изрежете оградата по маркираните линии. Трябва да имате един правоъгълник 2,50 х 1,80 м и две парчета стена.
 • Дизайнът трябва да "диша", важно е за съхраняване на дърва за огрев на открито. Просветът между земята и пода подпомага циркулацията на въздуха и поддържа дървесината суха. Палетите са идеално подходящи за този дизайн, още повече, че получаването им не е проблем.
 • Поставете палети близо до мястото, където е обувката ви за дърва за огрев, защото ще бъде тежко, когато приключите. За допълнително подсилване можете да свържете двете палети заедно, така че да седнат на едно и също ниво и да се движат като единица.
 • Ако трябва да настроите стенните панели, за да отговарят на размера на палета, отрежете двете високи части, така че всеки страничен панел да е толкова дълбок, колкото палета. Трите вертикални предпазни панела също ще бъдат отделени от задната стена според ширината на свързаните палети.
 • Определете задната стена, така че ограждащите плочи да бъдат подсилени с хоризонтална напречна скоба в единия край. Заглушете разхлабените краища на едно място с дъската, за да осигурите допълнителна опора на задната стена и покрива.
 • Една проста конструкция с централни скоби ще бъде достатъчно здрава, за да поддържа тежестта на велпапето. Направете вертикални опори за линията на покрива, като измерите разстоянието от горната част на палета до горната част на гредата и закрепете с пирони. Вертикалните опори ще укрепят конструкцията и ще попречат на покрива да се огъва под собствената си тежест и сняг.
 • Таблото, предварително инсталирано в горната част на задната стена, служи като третият елемент на гредата, който държи част от тежестта на покрива. Въпреки че по принцип самата стена осигурява достатъчна подкрепа.
 • Панелите от целулозни влакна, използвани от автора, се продават в листове с размери 1,20 х 2 м. Два листа са достатъчни, за да покрият ширината на дървесината. Билата трябва да са разположени така, че дъждовната вода да може лесно да се оттича.
 • Купете специални крепежни елементи за покрив с поликарбонатни шайби за монтаж на гофрирани покриви. Завинтете винтовете на всеки втори или трети диапазон на билото по протежение на всеки от трите греди на тавана.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeIddab6320a70

Направете сами дровница за лятна вила 

улична дърва за огревТази красива дърва за огрев съчетава стил и функционалност. Обшит отстрани и покрив със скосен сайдинг, покритият стълб има спретнат вид и солидна структура. защото автономна конструкция, тя може да бъде преместена според нуждите. За дърворезбата не се нуждае от основа, когато е изпълнен с дърва за огрев, той е много стабилен, дори и при силен вятър. Стелажът е доста просторен, височина 1,20 м, ширина 2,50 м. Тъй като складът е защитен и повдигнат, тоест няма контакт със земята и добра циркулация на въздуха, дървата за огрев изсъхват бързо и са готови за използване, когато имате нужда.

Монтаж на рамка

 1. Свържете краищата на предните стълбове, за да образувате ъглови стълбове. Пробийте дупки с интервал от 20 см. Пробийте дупки и свържете двойките с винтове. По същия начин свържете задните стълбове.
 2. Свържете двете долни релси и двете крайни релси в правоъгълна рамка. В центъра инсталирайте третия перклин (вижте снимката). Пробийте два отвора за винтове в краищата на напречните щанги. Прикрепете крайните мостове между предния и задния ъгъл
 3. улична дърва за огревАко ъглови стълбове са строго изправени, инсталирайте 5 см уплътнения до всеки ъглов стълб, за да поддържате рамката. Инсталирайте долната направляваща рамка между ъгловите стълбове и прикрепете рамката към ъглови стълбове, като завинтете два винта през ъглови стълбове и във външните повърхности на долните релси. Откъснати отзад и отпред релси, подпори на покрива, среден багажник и средни опори. Опорите на покрива и средните опори се компресират в краищата.
 4. За да видите под ъгъл, маркирайте точка от 4 см от всеки край по ръба на дъската. Начертайте диагонални линии от всяка точка до противоположния ъгъл. Изрежете по протежение на линиите с циркуляр. Инсталирайте предната релса на подпорите на покрива.
 5. Пробийте дупки в задната шина. Използвайте дългите винтове, за да закрепите задната шина към задната страна на щифтовете на задния ъгъл. Повторете процедурата, за да монтирате скобата от външната страна на ъгловите щифтове. Уверете се, че горните части на опорите са в една линия с горната точка на краищата на стойките. Инсталирайте предната лента чрез затягане на винтовете през външните подпори на покрива.
 6. Инсталирайте подпорите на покрива. Горната част на напречната греда трябва да е равна с горната част на покривите. Прикрепете средните опори между предния ремък и задната шина, на 75 см от всеки край на ремъка. Прикрепете покривното покритие към опорите, като започнете от задния ръб. Уверете се, че широкият ръб на сайдинга е обърнат надолу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeId8667ab2b71

 

Направи си сам навес за дърва за огрев

Направи си сам навес за дърва за огревче направи си сам навес за дърва за огрев достатъчно средни умения и много ниски разходи. По принцип всеки може да изгради такава структура, използвайки обикновени дърводелски инструменти. Вашата задача е да изберете най-подходящия дизайн за вашите нужди и да определите размера, така че количеството дърва за огрев, което ви е необходимо, да се побира в плевнята. Освен това, въпреки че такава структура се счита за помощно помещение, използвайте качествени материали, освен ако разбира се, не искате да имате солидна плевня и да я използвате в продължение на много години.

Материали и инструменти:

Ще ви трябват дъски с различни размери, всичко това е показано на чертежите - височина, ширина и дебелина, само размерите в инчове, тоест просто умножете по 2,54, това ще бъдат размерите в сантиметри.

В допълнение към дървен материал, все още се нуждаете от:

 • 1 брой шперплат 3/4 "- 245 × 68 cm
 • 7 - 2,5 кв. метра покривен филц
 • 8 - 2,5 кв. м плочки
 • 1 брой 3/4 "шперплат - 120x250 cm
 • 200 броя винтове 2,5 кв. м хартия
 • 100 броя винтове 5 5/8 "

Направи си сам навес за дърва за огревПървата стъпка е сглобяването на подовата рамка. Снимката показва, че първо трябва да сглобите рамката. Не забравяйте да проверите, за да получите равномерни ъгли.

 1. След това стълбовете трябва да бъдат прикрепени към външната страна на рамката. Не забравяйте да оставите няколко сантиметра пространство от земята до подовата рамка за маркиране. Преди да пробиете дупки и затегнете винтове, използвайте ниво, за да проверите дали подът е хоризонтален.
 2. За да направите подовата настилка, прикрепете летвите към подовата рамка, като се уверите, че те са монтирани равномерно. Пробийте дупки през летвите и затегнете поцинкованите винтове в рамката.
 3. Вижте ребрата под ъгъл най-малко 15 ° и ги монтирайте на място, както е показано на чертежа. На първо място, трябва да прикрепите гредите на джантата към стелажите, а след това към общите ребрата. Оставете приблизително 60 см между ребрата, за да разпределите правилно тежестта на покрива.
 4. Прикрепете покривните листове, използвайте малък лист шперплат. Прикрепете шперплат към ребрата и затегнете на всеки 15 см с винтове по протежение на ребрата.
 5. Покрийте листа от шперплат с покривен филц, като се уверите, че лентите се припокриват най-малко 5 см. След това фиксирайте плочката, започвайки от долния ляв ръб на покрива.
 6. Завинтете летвите отстрани и отзад на дъските. За структурна твърдост оставете разстояние от 3-5 см между стелажите и ги фиксирайте върху стълбовете с винтове.
 7. Прикрепете летвите, просто не забравяйте, че плочката трябва да виси на около 5 см от всички страни на плевнята.

И накрая, обработете и боядисайте дъските, за да ги предпазите от влага.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeId1a28f53c7c

Направи си сам балдахин за дърва за огрев 

направете сами балдахин за дърва за огревИзграждането на балдахин за дърва за огрев със собствените си ръце е съвсем просто.

 1. Първо направете пода, поставете напречните пръти върху равна повърхност, равномерно заковайте дъските на пода.
 2. След това трябва да сглобите страничните части, като използвате вертикални опори. Прикрепете багажника към вертикалните опори, както е показано. Пясъчен ръб с шкурка. Пробийте дупки в двата края на лентите и затегнете с винтове. Направете шаблон от парче дърво и поставете между дъските, за да се получат равномерни пропуски.
 3. След като съберете страните, ги закрепете на пода.
 4. След това прикрепете задните релси. Подравнете ги в краищата и фиксирайте с винтове. Пясъчен ръб с шкурка.
 5. Вижте ребрата, единият край направете 82 °
 6. Сглобете покривната конструкция. Пробийте дупки през ребрата на джантата и затегнете винтовете към другите ребра.
 7. Инсталирайте покрива в горната част на сенника. Внимателно подравнете краищата и закрепете ребрата към рамката. Пробийте дупки и закрепете с винтове. Прикрепете горните облицовки.
 8. Нарежете стелажите по размер и ги закрепете към гредите с поцинковани винтове или пирони. Уверете се, че летвите се припокриват с поне 2 cm.

Поставете дървата за огрев под сенника, за да видите как ще изглежда.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeIdb32b9f90ce

Навеси за дърва за огрев в страната 

Направи си сам навес за дърва за огревГрадинарят на дърва за огрев може да има много форми и дизайни, така че трябва да решите какво искате от самото начало. Добър компромис между разходите и ползите би бил изграждането на основна структура с ниски разходи. По този начин, използвайки конвенционални материали, можете да изградите уникален Направи си сам навес за дърва за огрев на неговия сайт. Задната стена не е необходима, но нейното присъствие със сигурност ще помогне, тъй като това ще предпази дървата за огрев от дъжд. Ако обаче искате да спестите пари и време, можете да изградите конвенционална стойка за дърво и добавете странични ленти.

материали

Направи си сам навес за дърва за огревА - бетонни блокове 4 бр

Б - дъски от 115 см 7 броя

С - дъски 240 см 2 бр и 122 см също 2 бр

Г - 12 дъски 244см

Д - две пръти 194 см, единият край е изрязан под ъгъл 30º

F - две ленти от 132 см също с отрязан край 30º

G - 16 броя дъски 180 см всеки 30º, 4 броя по 117 см всяка от страничните стени

Н - 16 броя дъски от 112 см и 2 броя 247 см

I - 2 дъски 135 cm - завършва на 30º, 2 дъски 117 cm

J - 3 дъски 132 см, двата края се нарязват на 30º

К - 3,7 кв. м шперплат за покрива

L - 3,7 кв. м покривен материал и керемиди.

Навеси за дърва за огрев в страната - Това е добър начин за съхранение на дърва за огрев в студения сезон. В допълнение, правилно проектираната плевня ще улесни процеса на сушене, тъй като въздухът ще циркулира и поддържайте дървото в добро състояние.

Строителна поръчка

препоръка, Инсталирайте дъските върху гредите с разстояние около сантиметър. Отрежете краищата на лентите на лентите, така че да стоят точно до ъглови стълбове.

 1. Първата стъпка е създаването на подова рамка. Поставете гредите върху бетонни блокове, както е на снимката. Вижте дървен материал по размер и започнете сглобяването.
 2. Монтаж на ребрата. Уверете се, че ъглите на рамката са под прав ъгъл. Изрежете ъгловите стълбове по размер, като внимавате горната част да бъде отрязана под ъгъл 30 °. Закрепете с винтове след предварително пробиване през отвори. Проверете нивото, така че колоните да са перпендикулярни.
 3. Прикрепете каишките. Реже се до размера на дъската и се закрепва към решетките на гредата. Не забравяйте да оставите сантиметрови пропуски.
 4. Монтиране на страничните стени. Както виждате на фигурата, първо трябва да сглобите панелите на земята, след което да ги инсталирате на място. При закрепване ги подравнете в двата края и ги завийте върху стълбовете.
 5. Задна стена. Инсталирането на задната стена не е трудно, ако следвате инструкциите. Уверете се, че панелът е правилно подравнен, преди да завиете винтовете.
 6. Инсталирайте ребрата на джантата, както и междинните ребра. На снимката се вижда, че трябва да монтирате гредите на равни разстояния, за да поддържате правилно теглото на покрива. Следователно, подравнете ребрата в двата края и закрепете на място.
 7. Монтаж на покривни листове. Вземете шперплата и го закрепете към ребрата с 2-инчови нокти от стоманена тел на всеки 35 см. Листовете трябва да покриват летвите.
 8. След монтажа на покривните листове е необходимо покритието да бъде покрито с покривен материал, наслояването на лентата трябва да бъде най-малко 5 см. Персонализирайте покривните листове.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeIdccf0458f67

Направи си сам навес за дърва за огревОще един проект на малка плевня за съхранение на дърва за огрев в страната, Ако имате напълно отопление на дърва, тогава такъв дизайн на съхранение може да бъде по-спомагателен, тъй като не е проектиран за голямо количество дърва за огрев. Въпреки това, в сравнение с голям балдахин не е необходимо да харчите много време или пари за дърва за огрев .. Напротив, вие може дори да спести, като построи навес за дърва за огрев от палети или метален скрап, Можете да инсталирате дърва за огрев върху бетонна плоча, да запълните основата или да поставите върху няколко бетонни блока.

Няма да дам тук списък на материалите и реда на строителството, процесът по същество е същият като в предишните примери, а количеството материали ще зависи от размера на конструкцията, тоест от вашите нужди. Единствената разлика от предишните опции, в този случай добавен преден панел и преработен покрив, Изграждането на малък преден надвес не само ще добави стил на навеса, но и ще предпази дървата за огрев от силен дъжд или сняг. Процедурата на производство на предната стена е същата като на останалите, просто не забравяйте да оставите голям отвор за достъп до дървесината. Стъпките на монтажа са показани на чертежите и мисля, че там всичко е ясно, ако имате нужда от подробни инструкции, ще намерите линка под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeIdbc20592ed8

Направи си сам навес за дърва за огревТази опция също практически не се различава от тези, представени по-горе. Наклонът на плевнята е ориентиран отпред, така че водата да се оттича от стената на къщата или гаража. Редът за монтаж също не е съществено различен, може би няколко препоръки, Когато внимателно избирате дървен материал инспектирайте таблакато се уверите, че те са директни и без видими дефекти. Купуването на устойчив на атмосферни влияния дървен материал е добро решение, тъй като това ще се изплати в дългосрочен план. На работа ниво на използване, проверете преди да фиксирате частите с винтове, в противен случай сградата няма да има симетричен вид. Ако разполагате с всички необходими материали за работа, вие можете да построите навес за дърва за огрев за около денс.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeId1452e76bb5

Как да изградим навес за дърва за огрев 

Направи си сам навес за дърва за огревНавесът на дърва за огрев не е най-трудният проект. Трудности няма да възникнат, ако знаете точно какво искате и имате рисунка. В сравнение с други сложни конструкции, изграждането на вътрешен стелаж изисква конвенционални инструменти, които вероятно ще се намерят във всяко домакинство. като: циркулярен трион, бормашина с набор от свредла, квадратна рамка и лента. Показани тук как да се изгради малък навес за дърва за огрев 6 × 3, разбира се, можете да преоразмерите според вашите нужди.

Направи си сам навес за дърва за огревА - 4 бетонни блока

Б - 4 дъски 175см

В - 2 дъски 90см

D - 90 броя поцинковани винтове от 8 см

Д - 18 броя дъски 90см

F - 2 дъски от 120 см и още две с еднакъв размер, изрязани под ъгъл 15 °

G-16 3-инчови винтове

Н - 2 дъски по 100 см с резен 15 ° и две дъски 96 см

I - 2 дъски от 173 см и 2 от 76 см, нарязани в двата края под ъгъл 30 °

J - 2 дъски 94 см. Отрязани в двата края под ъгъл 30 °

К - 1 лист шперплат 100 х 190 см

L - 1,85 кв. м покривен материал М - 1,85 кв.м плочки

N - 12 дъски 90 см за странични стени

O - 5 дъски с дължина 1 × 6 178 cm

P - 2 дъски с дължина 1 × 3 193 см, 2 дъски 100 см, нарязани в двата края под ъгъл 30 °

На първо място, трябва пригответе място за плевня, За да направите това, трябва да изравните сайта и да инсталирате четири големи бетонни блока в ъглите на плевнята. Така е евтин начин да направите основано можете да запълните основата с бетон. Регулирайте блоковете така, че да са на ниво.Сглобяването на подобен дизайн вече беше описано по-горе, няма фундаментална разлика, с изключение на размерите.

Но накратко:

 1. Направете рамка от греди.
 2. Поставете дъски за подови настилки, оставяйки малка празнина, за да осигурите въздушен поток. За да направите пукнатините равномерни, поставете пирон или тънка лента между дъските.
 3. Нарежете горния край на страничните греди с 15º, за да получите правилния наклон за покрива.
 4. Направете ребрата. Направете 15 ° разрези в двата края на гредите.
 5. Как да инсталирате ъгловите греди, закрепете ребрата по периметъра.
 6. Задайте останалата част от ребрата. На първо място, поставете гредите на равно разстояние и преди да ги закрепите с винтове, ги подравнете в двата края
 7. Прикрепете покривните листове, които да бъдат поставени така, че да покриват летвите.
 8. Покрийте цялата повърхност на покрива с покривен материал.
 9. Инсталирайте и закрепете плочките.
 10. Инсталирайте задната и страничната стена, като между релсите оставяте разстояние 2 - 3 см.

Ако искате плевнята да изглежда естетически с покритие от дърво с размери 1 × 3. В допълнение, запълнете дупките с шпакловка. След втвърдяване, разпечете повърхността с мека кърпа или шлайф.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeId17e91d6b49

По-долу са представени снимки на дърва за огрев за лятна къща, построена според тези чертежи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeId8390b7788c

Покритие за дърва за огрев 

покритие от дървоИма различни начини за предпазване на дърва за огрев от дъжд. Брезентите за дърва за огрев, които се продават в магазините, обикновено са много леки и се разпадат след няколко месеца. Следователно авторът предлага свой собствен начин, т.е. как да направите покритие за дърва за огревтака че надеждно да ви издържи дълго време. Идеята, мисля, е ясна, самите дърва за огрев ще държат брезент, Разбира се, не можете без разходи. Необходимо е да се закупи тежка брезент, авторът купи платно 2,5х3,5 м и найлонова тапицерия.

Ще ви трябва шевна машина и ножица.

 • Първо трябва да шиете няколко джоба. Брезентът има уплътнения в краищата, които авторът е оставил. Но ако искате да извадите уплътненията, просто извадете втулките с малка отвертка с плоска глава.Направете джобове с ширина 30 см.
 • Започнете с шиене на зигзагообразен шев по късата страна на брезента, след това измерете 30 см и направете друг успореден шев. Повторете цялата дължина на брезента.
 • Забележка. Ако използвате плътна тапицерия, направете тестови шевове върху някакъв стар материал, за да регулирате правилното напрежение и дължината и дължината на шева. Освен това, когато опъвате горната нишка, уверете се, че конецът е монтиран между дисковете за опъване, като го държите близо до макарата и дърпате свободния край надолу на иглата (вижте снимката).
 • След като джобовете са пришити, сгънете една секция наполовина. Сгъвката ще бъде линията на рязане.
 • След това направете завършващ шев в краищата на всеки джоб, за да фиксирате джобните шевове на място, както е на снимката.

Брезентът е готов, напълнете джобовете и покрийте дървената дръжка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeIda56b39a6aa

Шейни за дърва за огрев 

шейни за дърва за огревОсновата на шейната за транспортиране на дърва за огрев, поцинкована велпапе, добър материал за плъзгане в снега.

материали:

 • Поцинкован гофриран лист
 • шперплат
 • винтове
 • гайки и болтове, възможно няколко шайби
 • две малки дъски и още две
 • стари ски, ако имате
 • въжето
 • плоски метални ъглови скоби
 • бормашина
 • чук
 • трион

Как да направите шейна за дърва за огрев

 1. Нарежете шперплата. Листът трябва да бъде достатъчно дълъг или широк.
 2. Поставете гофрирана дъска отгоре, за да съответства на размерите.
 3. Изрежете поцинкован лист. Оставете малка доставка за всеки случай, никога не се прекъсва за дълго.
 4. Завинтете няколко пръта към шперплата, така че да има нещо, към което да прикрепите велпапето.
 5. Поставете ските, като позиционирате листа така, че да е встрани от задната страна и направете малка перваза отпред. Тъй като предната част ще се припокрива отзад, тя ще се плъзга плавно в снега.
 6. Поставете предния панел. Инсталирайте болт и шайба от всяка страна на двата панела.
 7. Добавете ъглови опори, за да запазите дървата за огрев върху шейните.
 8. Прикрепете въжето, прикрепете дръжката и опитайте шейната.

Разбира се, можете да ги подобрите по ваше желание, например да добавите кутия или да инсталирате странични стени.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeIdd9993a7982

Как да сече дърва ... с нож 

как да сече дърва за огрев с ножТъй като имаме статия за дърва за огрев, искам да поговоря интересен начин за цепене на дърва, Разбира се, вкъщи, където обикновено има всички подръчни инструменти - брадва, трион, все едно няма нужда от това, освен може би да се правят факли за разпалване, по нов, познавателен начин, може да е интересно. На първо място, начин за нарязване на дърва с нож не оригинална идея. Този метод е известен като Batoningи е най-полезно, когато разделяте тънки трупи за разпалване или когато повърхността, която нарязвате, е неравна. И разбира се, в гората, когато няма нужни инструменти под ръка.

По принцип нищо сложно, основното е да се спазват мерките за сигурност. За да работите, ви трябва някаква твърда повърхност, в идеалния случай пън. Нож с фиксирано острие. Не използвайте кухненски нож или сгъваем нож, а едното и другото е вероятно да се счупят. Разбира се, сгъваемите ножове са много издръжливи, но те имат подвижни части, така че механизмът ще претърпи вибрации по време на удари, които могат да унищожат структурата на ключалката, а там тя не е далеч от нараняване. И все пак, острието на ножа трябва да бъде по-дълго от диаметъра на онова, което ще накълцате.

Тогава ще ви трябва нещо, което ще служи като чук - тежък труп, труп или нещо подобно. Препоръчително е тя да е дебела като четка и толкова дълго, колкото предмишницата ви. Трябва да се държи лесно с една ръка. С процеса на нарязване на лог, мисля, че е ясно, вижте снимката.

Фиксирайте острието върху обекта и внимателно почукайте острието с импровизиран чук, докато дървото се раздели. Но това е, ако е достатъчно тънка.

По-трудно, ако трупът е дебел. Има три варианта.

 • Отсечете малки парчета от дънера, тоест бийте от ръба.
 • Можете да забиете само пода на острието и да ударите дръжката.
 • Или можете да опитате да разделите дневника. Тоест, направете разцепване от края, след това поставете дънера на страната си и продължете да се разцепвате, измествайки острието и удряйки, докато се движи надолу. След това можете да направите същото от другата страна на трупа и ако трупът е упорит, ударете ги с нещо твърдо.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeId9d6d4c1ab0
 

Дровница за даване на рисунки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeIdd22e68ef7a

Дърва за огрев за даване на 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/998#sigFreeIdcaeb24feb8

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...