Публикувано в украса

Направи сам камина с камина 34 + 80 снимки

направете камина от картон направете камина от картон

Камина. Уютно пукане на дървени трупи, подаване на топлина на пламъка, хвърляне на фантастични акценти върху викторианските кожени мебели, свещи на високи свещници и коледно дърво в средата на стаята. Всяка топка отразява пламъците от камината, а покритата празнична трапеза привлича с главозамайващите миризми на вкусни ястия.

 

Мечти. Разбира се, ако имате лятна резиденция, с времето определено ще се обадите на собствената си камина, но наистина искате празник днес. Част от желанието може да бъде удовлетворено, като направите фалшива камина от картонена кутия или други налични материали, като например полистирол или гипсокартон. Ясно е, че разликата между истинска и соева наденица, но да речем по празниците на Нова година, може да си представим.

Прочетете тази статия ...

 

Фалшива картонена каминаTH кутии

(стъпка по стъпка снимки)

 Фалшива камина от картонена кутия от телевизора

Декоративна камина, изработена от картонени листове

(стъпка по стъпка снимки)

декоративна камина, изработена от картонени листове

Ъглова камина, повдигната от картон

(стъпка по стъпка снимки)

Ъглова камина

 

 

Фалшива картонена каминаите кутии

(стъпка по стъпка снимки)

фалшива камина от майсторски клас от картонени кутии

 

Фалшива камина от шперплат

(диаграми, чертежи ,, снимки стъпка по стъпка)

фалшив камина от шперплат майсторски клас

 

Камина от пяна

(схеми, стъпка по стъпка снимки, 10 снимки)

фалшив майсторски клас пяна за камина

 

Фалшива камина на гипсокартон

(схеми, стъпка по стъпка снимки, фотогалерия)

фалшив майсторски клас за камина на гипсокартон

 

Ъглова фалшива камина за гипсокартон

(схеми, стъпка по стъпка снимки, фотогалерия)

ъглова фалшива гипсокартон камина майсторски клас

 

 

 Фалшива картонена камина

За да направите фалшива камина, можете да използвате кутия от големи домакински уреди, в случая от телевизора. Все още се нуждаят от много лепило и различни детайли за декора. Последните могат да бъдат направени независимо от една и съща полистиролова пяна или да се купят специални изпъкнали тапети. За да имитират мазилка или колони, декоративни части от полиуретанова пяна се продават в магазините.

камина извън кутията за телевизор

камина извън кутията

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Като начало е необходимо да придадете форма и просто да рисувате, така че да се окажат такива камини и след това какво ви казва въображението. Можете да го оставите в тази форма, също красива.

фалшива камина от картонена кутия

картонена камина

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Или такива.

картонена камина направете сами

фалшива картонена камина

 

 

 

 

 

Обемът може да бъде намален чрез рязане на кутията по този начин.

 

фалшива картонена камина

Тогава всичко е просто, сглобете се като конструктор и подредете

камина с една кутия 

Можете да сглобите конструкцията от отделни листове от картон и опаковъчни кутии. Запечатайте фугите с лента, залепете фугите, направете камината от двоен картон.

 лепи кутии за камина

 

И тук е показано как бързо и лесно да направите нова фалшива камина от картонена кутия.

 как да направите фалшива картонена камина

Картон, разбира се, материалът не е издръжлив, ако имате голяма кутия, тогава ъгловата камина ще бъде добър вариант, по-здрава е и заема по-малко място.

 

ъглова фалшива картонена камина

ъглова фалшива камина извън кутията

 

 

 

 

 

 

 

Не е необходимо да правите фалшива камина от цяла кутия, може би просто нямате. Вече са го изхвърлили от хладилника, но все още не са си купили нова плазма. Използвайте по-малки кутии, както е на тази снимка. Това е най-лесният вариант, имате нужда само от лента и тапет "под тухлата."

камина от картонена кутия

Можете просто да нарисувате тухлена плочка или да направите шаблон, както е на снимката, но е по-добре да я направите от пяна, да я боядисате, да я покриете с лепило, ще се окаже много красиво.

декориране на камината с помощта на шаблон

декориране на камината с пяна

 

 

 

 

 

 

 

Ето още една много проста и сладка коледна камина от картонена кутия. Надявам се да ви хареса!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeIdc69f0e7fc5

Ако работите малко върху декора, можете да направите такива опции. Да, не се изненадвайте, тези камини са изработени от обикновени картонени кутии.

от картон

картонена фалшива камина

 

 

 

 

 

 

 

Вижте, ако не е твърде мързеливо, наистина е възможно да създадете такива шедьоври.

картонена декоративна камина

картонена камина

 

 

 

 

 

 

Затова смейте, обърнете се, няма да е загуба на време. Камината може да не е истинска, но комфортът, който създава, е много реален.

Декоративна картонена камина

декоративна картонена каминаКоледните празници ще бъдат по-забавни, ако може би няма истински, но все пак има камина. Не сте сигурни какво да направите? Помислете за картонените кутии, които вероятно лежаха във вашия гараж или плевня. Нека това е временна конструкция, но за да развеселим празниците за деца и възрастни, също е подходящо направете сами декоративна картонена камина, Същите тези мисли се появиха и на автора на този проект - погледнете снимката, оказа се много добре и ако заглушите светлините, тогава не можете да я различите от истинска камина.

И така, някои от основните елементи, от които ще се нуждаете:

 • Картон, много! За някои части авторът е използвал двустенни кутии, за други - едностенни кутии.
 • Електрическа лента
 • Santimert
 • Маркер или химикалка
 • Много лепило за дърво.
 • Бои: червени, сиви, кафяви, черни или всеки цвят, който харесвате.

Други необходими елементи:

 • Нещо тежко за пресата, като опция, куп книги.
 • Парче стар шперплат - за разпределяне на теглото
 • клипове

Кратка инструкция

декоративна картонена каминадекоративна картонена каминаНа снимката можете да видите как бяха сглобени основните вертикални колони. Разбира се, вашият дизайн може да варира. Когато вертикалните части са залепени, те трябва да бъдат залепени към плоската част, която в крайна сметка ще се превърне в "тухлена" основа.

 1. Завъртете капака с главата надолу, монтирайте стълбовете вътре и след това задайте изрязаната страна на капака на кутията да се изравнява с гърба на високоговорителите.
 2. За да получите достъп до долната страна на камината, поставете конструкцията на пода. С помощта на парчета от двуслоен картон изрежете и залепете основната рамка
 3. За да укрепите средата на камината, добавете напречна скоба между двата поста.
 4. Страните са направени от двуслоен лист, а единичната лента, която покрива структурата, е еднослойна. Използвайки лепилен ръб по краищата на страните, внимателно инсталирайте и след това сгънете еднослойна лента по ръба, както се вижда на снимката.

Сега за базата

 1. На снимката можете да видите как се сгъва основата. Тъй като имаше само четири елемента на напречните щанги за работа и не много дълги, за да покрият цялата дължина, те трябва да бъдат поставени стратегически.
 2. След като направите това, намерете хубаво плоско парче картон, което поне ще бъде с размерите на горната част на основата. След като опорите изсъхнат, залепете „напречните щанги“ и поставете камината на най-долното парче картон.
 3. Ще видите, че има пролука между горната и долната част. Покрийте го с картон.
 4. Инсталирайте гърба, т.е. просто залепете парче картон, покриващ гърба между двете колони
 5. Нарежете тухлите. Започвайки от дъното на една колона, залепете „тухлите“ в променлив шаблон, както е показано на снимката, оставяйки около 6 мм пространство между тях.
 6. Боядисвайте камината. След като боята изсъхне, започнете да декорирате!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeIdc35d1905d9

Фалшива камина

картонена каминаТук можете да разберете как бързо да направите гофрирана декоративна камина, Защо? Само за забавление. Не е задължително за почивка, просто фалшива камина ще придаде на стаята по-живописен вид, още повече, че е вероятно тя да бъде временна във всеки случай. Освен това, картонената конструкция е много лека, можете да опитате да инсталирате завършена камина на различни места в стаята, избирайки най-подходящия вариант. След това, ако идеята с фалшива камина е по ваш вкус, вече можете да направите по-солидна конструкция, изработена от дърво, шперплат или гипсокартон, и да я инсталирате на избраното място.

Стъпка 1: Подгответе картон

Размерът на картона за този проект беше 112 х 130 см. Използвайте молив и конец, за да направите полукръг и след това изрежете формите с остър нож. Гофрираният картон е лесен за рязане, когато гофрирането е в същата посока като рязането.
Може да се наложи да увеличите мащаба, за да паснете на вашата камина.

Стъпка 2: Отделни части

Размер на дъгата

 • Кръг с диаметър 847 см. Дъгата започва на 20 см над основата
 • Височината на средната част е 91 см 36 инча дълбочина 25 см 10 инча
 • Основата е 53 см дълбочина х 8 см височина
 • Височината на горния рафт е 25 см, дебелина 10 см.

Всичко това се прави в три раздела. Основа, сводеста част и горен рафт. След това залепете заедно, добавяйки къдрави брекети, където е необходимо.

Стъпка 3: Конструкция с лепило

Използвайте картон, който се състои от 2 слоя. Картонът може бързо и лесно да се фиксира с помощта на специален телбод или телбод. Структурата изисква голям брой скоби, скрити отзад, за да е достатъчно стабилна и здрава.

Имайте предвид, че велпапето няма да държи тежки твърди предмети като глобус. Не поставяйте нищо тежко на горния рафт, въпреки че е изненадващо какво може да направи картон, когато е правилно сгънат. Същото е с кани и вази.Във всеки случай влагата и картонът никак не са приятелски настроени.

Стъпка 4: Декорация и пожарна безопасност

Не забравяйте, че картонена камина е силно запалимо нещо, така че няма свещи или нещо, което би могло да причини пожар. В огнището можете да направите ефекта на копринен фалшив пламък. Изглежда много красиво. И разбира се, новогодишните гирлянди, ако те могат да се използват на коледно дърво, тогава те са идеални за фалшива камина.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId9f260e3e22

Как да направите картонена камина

картонена каминаАко имате камина, макар и не истинска, атмосферата на празника веднага се усеща в стаята.

Всичко, от което се нуждаете - Това е голяма картонена кутия, ножици, лента, горещо лепило, кафява опаковъчна хартия и маркер.

 1. Използвайте лента, за да закрепите ъглите на картонената кутия.
 2. Изрежете правоъгълник от едната страна на кутията, за да направите място за „огън“.
 3. За да добиете представа за пропорциите, правоъгълникът на снимката е разположен на разстояние 18 см от краищата.
 4. Нарежете кутията наполовина.
 5. В зависимост от размера на кутията, можете да я направите по-висока или по-широка. В този случай, за да направи структурата по-висока, авторът залепи клапите от втората половина, която не е използвана, на дъното на камината. Тъй като се оказа високо, авторът реши да го разшири, като изряза хоризонталната част наполовина и постави още едно парче картон. Тази вложка беше подсилена с лента за канали и още едно парче картон отдолу.
 6. За да украсите камината, изрежете кафява опаковъчна хартия и я увийте пред камината. Първо увийте средната хоризонтална част, след това страните и накрая дъното. Дизайнерските рисунки можете да намерите в Интернет, но ако имате художествени способности, просто нарисувайте модел, който харесвате.
 7. Прикрепете камината към стената, така че една от вертикалните части да затвори изхода. В този случай огън е гирлянд, увит около обърната керамична купа със свещ в средата. Всичко стои върху кутия, натъпкана в плат. Украсете горната част на камината с коледни картички и други леки декорации.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId9567ed5c4b

Направете си имитация на камина от картон

картонена имитация на каминаНадявам се тази малка фалшива картонена камина да ви вдъхнови да създадете нещо подобно.

Ето какво трябва да направите:

 • огнище от картонена кутия
 • алуминиево фолио
 • портал от дървена дъска и няколко изкуствени трупи от папие-маше (покрити с акрилен лак)
 • „Горещи въглища“, направени от електрическа гирлянда от червени светлини

Имате нужда и от удължен кабел и таймер, така че светлината да не остава цяла нощ.

Стъпка 1: Светещо "огнище"

Това е основният чип за дизайн. Поставете гирлянда с червени крушки в бутилката. Тя трябва да бъде матирано стъклено бяло стъклено шише, за да разпръсне светлина и да маскира това, което е вътре.

Стъпка 2: Тухли, огнище и мантинела

 1. В този случай беше използвана телевизионна кутия, която трябва да бъде оформена като камина.
 2. Изрежете формата отпред и направете основата за огнището.
 3. След това покрийте структурата с грунд на гипсова основа.
 4. Използвайте тънка лента за маскиране, за да нарисувате линии от тухли.
 5. Смесете акрила, за да получите желания цвят. За да направите гъста, тухлена текстура, смесете малко гланц, паста за формоване, силициев диоксид, чист пясък или нещо друго, което прилича на тухлена текстура.
 6. Боядисвайте с дебел слой боя и оставете да изсъхне, след което отстранете лентата.

Как да направите огнище :

 • Първо нарисувайте огнище (под на камината) с черна боя.
 • Огнището ще изглежда по-убедително, ако добавите „пепел”, така че смесете сивата боя с пясък. Можете да добавите по-светли сиви нюанси.

Как да си направим мантинела:

 • Изрязани от дъската, така че да е малко по-дълга и по-широка от основата на "тухла".
 • Залепете отгоре и лакирайте.

Стъпка 3: Направете няколко изкуствени трупи и ги покрийте със стъклена бутилка с гирлянд.

Как се прави дърва за огрев:

 1. Вземете картонени кутии за яйца, картонени тръби от хартиени кърпи и ролки от тоалетна хартия.
 2. Нарежете парчетата, така че да се съберат, и ги залепете върху органични форми.
 3. Боядисвайте в подходящ цвят.
 4. Начертайте малки черни ивици, за да приличат на брезови трупи.

Съберете всичко:

 • Покрийте цялата камина с алуминиево фолио, което ще отразява светлината, а също така ще помогне за предотвратяване на пожар.
 • Опитайте се да сведете до минимум контакта между „въглища“ и „дърва“.

Коментар по сигурността,

Използвайте таймера, за да изключите осветлението след определено време. Фолиото също ще предотврати прегряване. И накрая, бутилката не се нагрява и свежда до минимум контакта между огнището и трупите. Като цяло бъдете бдителни и не оставяйте фалшива камина без надзор за дълго време.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId53974be0b9

Картонена камина за офис

картонена каминаНяколко стъпка по стъпка снимки за това как да направите картонена камина за офиса. Това е много лесен проект, няма да се нуждаете от специални умения.

Трябва да готвите:

 • Три кутии за оформяне на арка. Каретата е най-добре да изберете високи и тесни.
 • Боя - цветът зависи от вашия интериор.
 • Тапети - за предпочитане тухлени декоративни тапети, за да изглежда камината по-реалистична.
 • PVA лепило (или всяко друго).
 • За огнището вземете коледна гирлянда и скоч.

Как да сглобите камина от кутиите, инструкцията, може би, не е необходима. Крайният резултат може да се види на първата снимка. Вярно, все още има дъска, инсталирана отгоре, както виждате, камината издържа, но това е по ваша преценка.

Сега малко за това как да направите огнище.

 1. За стойката направете 4 правоъгълни картонени форми с размери 45 см дължина и 10 сантиметра височина. И две форми, като буквата Н, чиято височина е не по-малка от 60 сантиметра. Боядисвайте с черна боя за спрей.
 2. Вземете две парчета картон и ги сгънете заедно. Отгоре се нарязва с нож, така че да изглежда като изгорял дънер и боядисвайте с черна боя.
 3. След това прескочете средата на коледната гирлянда и я закрепете с тиксо. Просто се уверете, че светлините на гирлянда са наистина безопасни и че има опасност всичко да се окаже много реалистично.
 4. Включете гирляндата и вижте как изглежда в камината, тя трябва да е много красива.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId6c61ea1ff4Разгледайте малката галерия за различни картонени камини.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeIdef676f7ba3

Фалшива камина от шперплат

Фокусът на стаята често е камина. Това е мястото, откъдето произлизат топлина, уют и специална елегантност. Защо не се опитате да направите фалшива камина от шперплатТой е също толкова лек, но много по-силен от картон. Ето една схема на класически дизайн, така да се каже.

модел камина от шперплатПо-долу са представени още няколко примера за камини от изкуствено дърво от шперплат, MDF, плочи от дървесни частици и други налични материали.

Как да направите камина от шперплат

фалшива камина от шперплатСъдейки по заявки в Интернет, фалшивите камини вече са много популярни. Домашното огнище е повече от временна украса за празниците, изкуствена камина - Това е специален декор за хола или спалнята. Така че, без особени разходи, можете да промените коренно интериорния дизайн на всяка стая. Само на 10 стъпки и превръщате скучна стая (или офис) в уютен ден. Колкото повече декор добавите, толкова по-голяма е илюзията.

Какво ви трябва точно за тази камина: 1/2 инчов шперплат, 2 первази, 2х2 блока, дъски за камината, циркулярен трион, 2 инчови винтове, скоби с форма на L, латексна боя, гипсокартон, шкурка.

Как да сглобите камина е частично показано в стъпка по стъпка снимки, а пълните инструкции можете да прочетете на уебсайта на източника - линка под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeIdc9ddf768f8

Декоративна фалшива камина

декоративна фалшива каминаТози декоративна фалшива камина може лесно да се направи през уикенда, така че все още има време преди Коледа. Дизайнът се сгъва лесно за лесно съхранение и е много лесен за сглобяване.

материали

 • 18 мм шперплат
 • 12 мм MDF
 • 6 мм ПДЧ
 • 4 панти + винтове
 • Лепило за дърво
 • долен пласт
 • Черна боя
 • Инструментите
 • Трион за маса
 • резбарски лък
 • бормашина
 • отвертка
 • nazhdachka
 • четка

Стъпка 1: Материали за рязане

декоративна фалшива каминаМожете да видите размерите на дървения материал на диаграмата. Всички части с изключение на продуктите, показани в жълто и зелено са шперплат 18 мм, Жълт детайл - 12 мм MDFа зеленото е 6 мм. Разбира се, това може да се адаптира към всеки размер или дизайн, който искате.

За да създаде раздел с арка, авторът изложи дизайна, използвайки своя списък с материали като ръководство. Арката се нарязва с мозайката. Разбира се, че можете да го направите по всеки удобен за вас начин.

Веднага след като всички парчета са отрязани, пясък и закръглете краищата, това трябва да се направи, за да не се наранят децата.

декоративна фалшива каминадекоративна фалшива каминаСтъпка 2 Предно странично създаване

За да направите предната част на камината, просто залепете двете странични части (в червено) към арката (в жълто).

За да направите структурата по-широка, залепете лента с размер 50 мм (в бяло). Централната секция (в оранжево) е залепена на място между двете странични части и изравнете с горната част

Стъпка 3: Инсталирайте панти

След като се уверите, че страничният капак (в светлосиньо) е над и отдолу по протежение на далечния ръб, залепете 18 мм шперплат върху него на 2 места. Пантите ще бъдат прикрепени към тях и легналите странични части (в светлосиньо). Маркирайте местата на отворите на шарнира и след това пробийте контролни отвори, за да улесните затягането на винтовете.

Стъпка 4: Направете горен рафт и капак

Ако искате горният рафт да изглежда къс, залепих още 18 мм шперплат отпред (в розово) и от две страни (в лилаво). Образува 20 мм издатина.
За да покриете арката, използвайте 6 мм влакно (в зелено).

Стъпка 5: Оцветете, украсете и направете!

Сега всичко е готово! Време е да привлечете децата за работа. Нека камината да бъде украсена както им харесва. Можете да нарисувате пламък за огън, да украсите с гирлянди, като цяло, нека децата да мечтаят. Когато се сгъва, вдигнатата камина е лесна за съхранение и преместване, а също така и много лесна за сглобяване.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeIdf6eaee1f11

Фалшива камина за спалнята

камина от шперплатОтдавна мечтаете за стая със собствена камина? Не сте сами, авторът на тази красива фалшива камина за спалнята също искаше да украси стаята си и както можете да видите, той реализира мечтата си в този прекрасен проект.

След като разгледате стъпка по стъпка снимките, ще се уверите в това направете фалшива камина от шперплат никак не е трудно. Може би ще има известни трудности с производството на арката. Можете да направите това - нарисувайте правоъгълник от предната страна на шперплата, където искате да създадете арка, като я направите висока 10 см и още 14 см от края. След това, за да превърнете правоъгълника в арка, използвайте гвоздеи - фиксирайте в двата края и един в средата, получавате перфектната форма на дъга. След това просто изрежете с мозайката.

Сглобяването на случая не е трудно, ако се интересувате от някакви нюанси, можете да разберете повече информация на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId9f32aeb607

Направи си сам камина в интериора

направете камина в интериоранаправете камина в интериораТози фалшива камина в интериора, направени в класическия стил е идеален за тясна стая. Ако тази опция ви харесва, стъпка по стъпка снимките ще ви помогнат да направите тази красива камина и можете да прочетете подробните инструкции на уебсайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId2a16574106

изкуствена каминаИзкуствена камина с декор на камина

По традиция камините са част от интериора на хола. Това е място за среща с приятели и семейство, където можете да почувствате, че животът има много прекрасни моменти. Тъй като не всеки съвременен дом може да има истинска камина, имитацията на огнище може да бъде добра алтернатива. Въпреки факта, че от фалшива фалшива камина температурата в стаята не се повишава, но усещането за топла уютна атмосфера е еднакво важно за всеки дом.

Няма да навлизаме в никакви размери или детайли на монтажа, стъпка по стъпка снимките показват перфектно как да свалите прътите в рамката и да обшиете шперплат. Като цяло това е само пример за вашето вдъхновение, тъй като няма начин да направите истинска камина в дома си.

На автора беше необходимо един ден да направи структурата и още няколко дни за висококачествено рисуване.
 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId9a2af87c35

Фалшива камина от МДФ с вграден гардероб

Камина от МДФНе е ли чудесно, когато правите нещо сами и в същото време спестявате малко пари в процеса? Показани тук как да направите фалшива камина със собствените си ръце от MDF, И не само с камина, но и с вграден шкаф.

Това са материалите и инструментите, които авторът е използвал за този проект. Но това не означава, че трябва да използвате същото това са само препоръки.

 • Два листа шперплат
 • Един лист MDF 3/4 инча
 • Перваза 245 cm
 • 6 панти за 90 ° монтаж
 • Лепило за дърво
 • нокти
 • Митра трион
 • чук
 • Боя и четка
 • Скоби с различни размери
 • Колело за рулетка
 • молив
 • ниво
 • бормашина
 • отвертка
 • Шлифоващо колело или ножовка (ако е необходимо да отрежете рафта на вратата)

Един коментар, Ако искате страните да са изравнени и да няма дръжки, инсталирайте магнитни пружини. Не са дошли с инструкцииция, но доста лесна за инсталиране. И не забравяйте, че за да работи магнитната пружинна ръкохватка, тя трябва да може да бъде изтласкана от поне 10 мм. Просто вземете предвид дизайна на вратата, когато избирате капаче на вратата.

На сайта ще намерите подробни инструкции за направата на фалшива камина, линк към която се намира под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId071df2a29d

Още няколко примера за камини от шперплат

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId91e39a0c52

Камина с фалшива дървесина

Как да направите изкуствена камина със собствените си ръце

камина от изкуствено дървоКаквато и да е камината, истинска или изкуствена, тя има специална функция, създава атмосфера на комфорт и особен чар в стаята, Ако живеете в апартамент, в който не е възможно да инсталирате истинска камина върху дърво, тогава предложената тук опция е може би единствената алтернатива. Ако ви е харесал проектът, предложен от автора, тогава просто следвайте инструкциите и стъпка по стъпка снимки и можете да направите това сладко направете изкуствена камина само за една вечер и с минимални разходи. Всички усилия ще бъдат изплатени красиво с празничното настроение и радост на вашите деца.

СТЪПКА 1

 • камина от изкуствено дървоЗапочнете със създаване на структура. Ще е необходимо да изрежете дъска с размери 1 × 10 с дължина 110 см и две 68 см всяка, както и 4 бара по 90 см всяка.
 • Дъските ще съставят предната част на камината, а прътите са прикрепени отзад, за да добавят дълбочина в конструкцията.
 • Плъзнете внимателно всички ръбове. Поставете дъска 110 см на пода и под нея, перпендикулярно от всеки край, монтирайте дъски 68 см, за да образувате U-образна форма.
 • Нанесете лепило за дърво върху всички фуги.
 • След това поставете прътите вертикално по протежение на конструкцията, така че да покриват отгоре надолу U-образна форма, по една по всеки ръб. Предварително пробийте дупки и закрепете части с винтове 5 см върху дървени дъски. Тази страна с барове ще бъде отзад на камината.

СТЪПКА 2

 • Завъртете дървената конструкция така, че предната й страна да е обърната нагоре.
 • Сега можете да фиксирате декоративните детайли.
 • Залепете първата дъска с дължина 110 см хоризонтално, подравнявайки се с горния ръб на камината.
 • След това отсечете две части от 68 см и залепете, така че върховете да са съседни на върха.
 • За да се залепят добре частите, използвайте скоби.

СТЪПКА 3 За да подкрепите камината, лепете и закрепете с 15 см винт за дърво от всяка страна на камината.
Забележка. Важно е да изберете скоби, чиято дължина не надвишава 15 см, в противен случай няма да можете да покриете адекватно портала на по-късен етап.

СТЪПКА 4 Изрежете дъска с дължина 122 см за горната част. Заоблете ъглите, за да направите камината по-красива. Поставете кръгъл контейнер в горния ляв ъгъл и нарисувайте кръг с молив. Използвайте мозайката, за да изрежете кръг. Изтрийте останалите три четвърти от кръга и повторете в горния десен ъгъл.

СТЪПКА 5 Заоблените ъгли, обърнати напред, центрират дъската над горната част с 5 см издатина от двете страни. Залепете го към горната част на конструкцията и закрепете със скоби, докато лепилото изсъхне.

СТЪПКА 6 Пясъчете повърхността на камината с мека кърпа или шлайф.

СТЪПКА 7 Задайте декоративни елементи, можете да направите както на снимката или да измислите нещо свое.

СТЪПКА 8 След като лепилото напълно изсъхне, избършете праха и боята или лака.

СТЪПКА 9

 • Когато изкуствената камина е изградена, инсталирайте я на място в хола или друга стая.
 • Плъзнете металната ъглова скоба около единия ръб точно под горната дъска, където те ще бъдат едва забележими.
 • Повдигнете камината и завийте половината от скобата в стената.
 • Прикрепете отново камината към стената, така че да намерите къде можете да прикрепите втората метална ъглова скоба.
 • След като и двете са инсталирани в стената, просто завийте отворените краища в страните на камината.

Остава да поставите свещи в огнището или да направите имитация на огън от електрически крушки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId8410e660a7
 

Грешна схема за камина с размери

фалшива схема за каминафалшива схема за каминаС помощта на тези схеми, които показват поетапния етап на строителството, можете да сглобите собствената си фалшива камина от дърво със собствените си ръце. Размерите на чертежите са в инчове, 1 инч 2,54 см, 1 крак 30,48 см

Ще ви трябват дъски:

 • 1 - 1x12 8 фута дължина
 • 1 - 1x10 6 фута дължина
 • 1 - 1x8 6 фута дължина
 • 1 - 1x6 10 фута дължина
 • 1 - 1x4 4 фута дължина
 • 3 - 1x3 8 фута дължина
 • 1 - 6 инчова напречна греда
 • 1 - 8 инча дълъг краен ръб
 • 2 инчови винта
 • 1 1/4 инчови нокти
 • 2 инчови нокти
 • пясъчна хартия

Ако нещо не е ясно на диаграмите, инструкциите могат да бъдат прочетени на уебсайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId846e3d4479

Схема на производство на фалшива камина

фалшива схема за каминаТези рисунки ще ви помогнат да го направите много прост, но елегантентата направете камина практически без разходи. Процесът е показан на стъпка по стъпка снимки на диаграмите и прочетете инструкциите на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId42e15b4c44

Как да направите изкуствена камина

как да направите изкуствена каминаНай-хубавото нещо, което можете да измислите в навечерието на коледните празници, е направете изкуствена камина, Авторът е много щастлив да сподели с вас всички подробности стъпка по стъпка на този прекрасен проект! Ако сънувате камина в къщата си, но няма такава възможност, това определено е най-добрият вариант.

Ето материалите, използвани в този проект.:

 • Готов портал (продава се в магазина)
 • скрепер
 • кофа
 • четка
 • 3 листа шперплат
 • 9 дъски 2 × 4
 • Равни и декоративни нокти
 • гипскартон
 • Колело за рулетка
 • молив
 • Циркулярен трион
 • резбарски лък
 • Панти за пиано
 • чук
 • Електрическа бормашина
 • Ръчен трион

Вижте подробни стъпка по стъпка снимки по-долу, а инструкциите можете да намерите на уебсайта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId13d4f66594

Как да направите изкуствена камина ... да изглежда абсолютно истинска!

как да направите изкуствена каминаАко нямате възможност да се сдобиете с истинска камина - направете изкуствена. Ако опитате малко, ще изглежда абсолютно реално и ако сравните с цената на истинска камина, тогава можем да кажем, че тя е почти безплатна, Това е чудесно решение на Бъдни вечер! И с течение на времето, разбира се, можете да добавите истинска камина, ако условията позволяват. Дизайнът е лек и не е свързан на едно място, така че ако решите, че все още не се нуждаете от камина, можете да я преместите на уединено място за съхранение до следващата зима. И ако искате да го превърнете в постоянна част от интериора, той показва как да го прикрепите здраво към стената, така че децата ви да не могат да се качат на него и да го съборят. Това е много важно в дом с малки деца.

Изкуствената камина чудесно място за декор ... или няколко трупи, за да изглежда огнището наистина реалистично.

Ако искате да направите точно такава фалшива камина, както на снимката, ще трябва да разгледате такива части:

 • 4 дъски 5 х 27 см, 4 бр 5 х 38 см, 2 бр 5 х 73 см. Това е завършекът на предната част на огнището.
 • 4 бр. 5 х 23 см., 2 бр. 5 х 38 см., 2 бр. 4 х 38 см. Това е завършек за страните.
 • 4 бр. 4 х 88 см., 8 бр. 5 х 88 см., 4 бр. 5 х 19 см., 8 бр. 5 х 10 см. Това е за високоговорители (на снимката има само един размер)
 • 4 бр. 4 х 22 см., 4 бр. 4 х 88 см. Това са допълнителни стълбове
 • 20 броя - 8 х 19 броя, издълбани от облицовката.

Можете да разберете всички подробности кои материали ще са необходими, както и процедурата за изработка на фалшива камина на уебсайта на автора на този проект, линкът е под голяма галерия със стъпка по стъпка снимки. Между другото, целият процес е изобразен много подробно на фотографиите, така че дори човек с малко опит изобщо не е труден за разбиране.

Надяваме се да ви хареса!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeIdc01a205c7e

Изкуствена камина от палети

камина от палетиНямате камина, но има палети? След това помислете, че проблемът е решен. Тук ще научите как да направите без усилие направете изкуствена камина от палети само за един ден.

Няма да навлизаме в подробности как да разглобявате палети, ще приемем, че сте изпълнили тази стъпка.

Използвани инструменти:

 • Митра трион
 • Брадърчета (декоративни карамфили без шапки)
 • български
 • бормашина
 • Дървени скоби
 • ниво
 • Мярка за лента и молив

Използвани материали:

 • Около 18 дъски с ширина около 10 см
 • Четири стъпки от палети
 • Половин дъбов труп (надлъжно) с дължина около 30 cm
 • Акрилна боя: червена, оранжева, черна, бяла
 • Пълнител от бор
 • Лепило за дърво
 • Нокти, винтове

Стъпка 1: Направете рамка

 • Рамката ще определи размера на камината. Не забравяйте да вземете предвид дебелината на палетите, когато избирате размери.
 • В този случай размерът на рамката е 80 на 80 cm
 • Първо направете квадратна секция на рамката, като използвате 2,5-инчови винтове, за да свържете всяко парче. Когато квадратът е готов, прикрепете друга дъска към основата. Това не само добавя стабилност, но и образува малък перваз, като конвенционална камина.
 • Прикрепете една от подлакътниците в предната част на горната част, за да създадете по-дебела рамка.
 • С помощта на втората част на тапицерията го прикрепете към квадратната рамка в горната част, но под таблото, което току-що сте прикрепили.
 • Използвайки третата стъпка, изрежете парчета с подходящ размер, които да вмъкнете вътре и под квадратната рамка. Те са предназначени за монтиране на палети от предната страна на камината.

Стъпка 2: Вертикални дъски

 • Намерете дъски със същия цвят и ширина с минимален размер на празнината.
 • Първо изберете дъските, които ще бъдат инсталирани отляво и отдясно на огнището на камината. Съпоставете дъските така, че ширината им да е еднаква за двете страни.
 • На второ място, изберете дъските, които ще бъдат монтирани хоризонтално по предната част на камината и над отвора.
 • Трето, изберете дъска за предната част на рамката.
 • Прикрепете четирите дъски, които ще бъдат монтирани вертикално - отляво и отдясно на отвораrstia - блокирайки ги по краищата със същата ширина като самите дъски. Това им позволява да покрият краищата на частите, които ще използвате в следващата стъпка.

Стъпка 3: Точки на свързване

 • Поставете камината на пода с задната страна нагоре.
 • Прикрепете изрязаната дъска вертикално към гърба.
 • След това прикрепете блоковете към вертикалната част, която току-що добавихте.
 • Нека са достатъчно далеч от страните на дупката.
 • Изрежете два панела от палети и пирони от лявата и дясната страна, вътре в отвора на камината.

Стъпка 4: Хоризонтални дъски

 • Изрежете и прикрепете дъската, която сте избрали за предната част. Нарежете и две допълнителни парчета за всяка страна. Използвайте лепило за дърво и скоби, ако е необходимо.
 • Прикрепете хоризонтални дъски с пирони и лепило. Ако те са плоски и не са деформирани, можете да ги ноктите отзад, за да избегнете запълване на дупки в бъдеща стъпка.

Стъпка 5: Заключителни части

 • Използвайте останалите палети, за да отрежете останалата част от рамката.
 • Основа и изпъкналост
 • Вътре в дупката
 • страни

Стъпка 6: Запълнете дупките

Когато камината е завършена, запълнете всички видими дупки с замазка.

Стъпка 7: Направи огън!

Какво е камина без огън ?!
С помощта на половин труп и една дъска от палета и направете фалшив, както е показано на снимката, за да поставите в камината.

Стъпка 8: Камина Pokraste

 • За огнището използвайте черна акрилна боя. Един слой ще бъде достатъчен.
 • Фасадата може да бъде боядисана в бяло или по ваша преценка.

Стъпка 9: Украсете и се насладете!

Весела Коледа !!!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeIdbb16c9c4ba

Фалшива камина със симулирана дърва за огрев

фалшива камина със симулирана дърва за огревфалшива камина със симулирана дърва за огревWalkthrough, как да създадете своя собствена фалшива камина, Това не трябва да е проект на открито, можете да инсталирате на закрито. Размерите са 138 см и 127 см височина, но можете да се регулирате, за да се поберат на всяко пространство.

Тази фалшива камина може да бъде изцяло направена от стар дървен материал, така че преди да отидете в магазина, първо проверете запасите си, за да сте сигурни, че има няколко стари дъски и барове. Колко дървен материал ще ви трябва и подробни инструкции как да сглобите тази не сложна фалшива камина, прочетете в сайта. Въпреки че е възможно стъпка по стъпка снимките, представени тук, ще бъдат напълно достатъчни.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId9c90357b11

Ето още един начин за изграждане на сладко направете камина

направете каминанаправете каминаСъгласете се, оригинално решение, за да направите огнище на "паркет" :)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeIdf3df56bbe2

Как да направите изкуствена камина

направете каминаДруг пример фалшива камина от дърво, Вярно, че авторът вече е имал камион, но той искаше да го направи по-голям и функционален. Така че това е описание как да усъвършенствате стара фалшива камина. Това илюстрира повече как да направите изкуствена камина, така че да можете да разберете как да го направите сами. Днес можете да купите всичко, фалшиви камини също се продават в магазините, просто е трудно да изберете размерите, които са идеални за вашата стая. Но закупената камина винаги може да бъде подобрена, може би този пример ще ви помогне.
Погледнете тази камина, след като авторът добави крепежи към гърба и мраморни плочки като легла!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId78c38ed3d7

Камина от пяна

Ако търсите най-простите решения, тогава може би най-лесният начин да направите фалшива камина е полистиролът, Всичко, което е необходимо, е добро лепило, има един от специален състав на базата на цимент, вашата идея и няколко листа полистирол, с дебелина около 120 - 150 мм.

Основното е да направите рисунка правилно, между другото, тази по-горе е подходяща за фалшива камина, изработена от шперплат. след това:

 • изрежете фрагменти от камина от полистирол;
 • залепете ги върху лист шперплат или картон;
 • подсилете с решетка от пропилен;
 • чисти ъгли на контра-стриптизьори;
 • шпакловани;
 • dekoriruete.

Последният етап може да бъде изпълнен по различни начини - да залепите тапет или плочка, да рисувате с боя на водна основа, да изрежете и залепите различни части от една и съща пяна.

Ще се окаже например такова празно - като празен лист хартия, правете каквото искате.

фалшива камина с пяна

Например такива фалшиви камини в ориенталски стил

камина от пяна

фалшива камина с пяна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прости стелажи

Камина от стиропор

камина от пяна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В класически стил

направете камина от полистирол

камина от пяна

 

 

 

 

 

 

 

Солиден, можете дори с течен кристален екран с видео картина.

класическа камина от пяна

фалшива камина на пеноласт

 

 

 

 

 

 

С имитация на огън или просто като декоративна стойка

камина от пяна със симулиран огън

камина от пяна

 

 

 

 

 

 

 

Или като рафт, наподобяващ камина, за украса на интериора.

фалшива камина с пяна

Основното нещо е да не рискувате да инсталирате електрически уреди или свещи в декоративна камина - полистиролът е горим материал. И като цяло е необходимо да се борави внимателно, неправилно движение, дупка или вдлъбнатина веднага ще се образува и следователно е необходимо да се отреже камината от пяна с трайни материали.

камина от пянасъщо вместо полистирол може да се използва полистирол, те имат обща основа, но се различават значително по своите характеристики. Експандираният полистирол е по-издръжлив, тъй като има еднаква структура.

Като цяло, купете 4х8 изолационен полистиролен панел и изрежете, за да пасвате на портала. Направете тухлени форми, изрежете дупка.
За пода на каминатаКи може да използва дъска или направена от пяна.
Това е твърдата част ... ако разтопите пяната с термо пистолет, можете да омекотите краищата и да разтопите полистироловата пяна. Това дава текстура на тухла и камък.
Остава да рисуваме и украсяваме.
Цялата структура изглежда, че тежи тон, всъщност не повече от три килограма.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId912a09634c

Няколко примера за камини от стиропор

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId9979519cc8

Фалшива камина на гипсокартон

 Основното е, че разходите за изграждането на фалшива камина са минимални, Предишните снимки показват колко лесно е да направите изкуствено огнище от картонени кутии, но по-надеждният начин е да издигнете портална структура на сухото строителство. Една фалшива камина е много удобно нещо, тя се вписва идеално в интериора на вашето кабинет, спалня, хол, просто трябва да положите малко усилия.

Първо направете чертеж, например такъв. Размер на съотношението, разбира се, правите въз основа на размера на помещението, в което ще се намира.

фалшива схема за камина

Може би основната трудност е да се направи рамката. Снимката показва метална конструкция, въпреки че може да бъде направена от дърво. Като цяло правим рамка според начертаната схема и обшиваме гипсокартон, всички неща. Ако ще поставите нещо по-тежко от ваза върху камината, тогава дизайнът трябва да бъде подсилен.

направете камина

След това пристъпете към декорирането.

Направи си изкуствена камина стъпка по стъпка инструкции

направете изкуствена каминаТрябва да се признае, че някои неща са по-добри фалшиви от истинските. Например, изкуствена козина (жалко е за животните) и фалшиви камини (защото понякога просто не е нужно да слагате истинска). Но ако решите, че се нуждаете от фалшив, тогава поне трябва да го направите да изглежда възможно най-реален. Ако ще фалшифицирате нещо, нека бъде много правдоподобно. Вижте как се оказа с автора на този проект. Повярвайте, това е изкуствена камина?

Необходими материали: дъски, фалшив тухлен панел, бяла боя, гипскартон или гипсова мазилка, шкурка, пластмасова шпатула, лепило за дърво, замазка.
Необходими инструменти: трион, мозайката, пистолет за нокти.

И тогава трябва да направите само 5 стъпки.

 • Стъпка 1: Направете вложка за фалшива камина. Камината се състои от две основни части - вътрешна и външна. Работим в обратен ред и първо правим вътрешната.
 • Стъпка 2: Инсталирайте изкуствена тухла. Авторът препоръчва да поставите тухления панел с лицето надолу върху дъската и да проследите формата на предната част на вложката на задния панел. След това отрежете желания размер и се придържайте към вложката. За арката изрежете тухлите отделно и просто приковайте по протежение на арката. Не се притеснявайте за интервалите, този проблем ще бъде решен по-късно.
 • Стъпка 3: Нанесете замазка и боядисвайте тухления панел. Не забравяйте да попълните всички пропуски между тухлите в арката. След като изсъхне, пясък с шкурка и избършете с влажна кърпа.
 • Стъпка 4: Дизайн
 • Стъпка 5: Прикрепете вътрешната страна отвън. След като боята изсъхне, просто завийте вътрешната страна отвън отзад.

Разбира се, това е много съкратена инструкция, прочетете всички подробности в сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId980daeb1a3

Можете да видите малка селекция от примери за декор за фалшиви камини. Може би вземете нещо като пример.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId01891d2db4

Днес има толкова много различни материали, вариращи от пенополистирол, изпъкнали тапети и конвенционална мазилка. Използва се и за обработка на полиуретаново формоване.

Повдигната полиуретанова камина

Полиуретанът често се използва за проектиране на готови конструкции, по принцип най-лесно е да закупите готов портал, изборът е доста голям.

полиуретанова камина

полиуретанова камина

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Но ако искате да бъдете креативни, от половината колони, платформи и корнизи можете да проектирате фалшива камина от полиуретан със собствените си ръце, Отделни части са прикрепени към стената, така че може да се получи много красива имитация на камина.

направете сами полиуретанова камина

полиуретанова камина

 

 

 

 

 

 

Така красиво можете да подредите вече завършен дизайн.

детайл от полиуретанова камина

Много лесно е да инсталирате фалшиви камини от полиуретан, с изключение на замазка и лепило нищо не е необходимо. Необходимо е само да изберете подходящо място и да подредите всичко красиво, например, като това.

полиуретанови камини

Една фалшива камина, изработена от полиуретан, може да украси всеки интериор. Оценете в тази колекция как може да изглежда това.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId9ef6761219

Такава красота може да бъде направена дори в малък градски апартамент, представете си колко елегантна ще изглежда стаята ви.

Ъглова камина направете сами

Всеки иска да създаде уют в къщата и фалшива камина се справя с тази роля перфектно. Вярно е, че може да има проблем с разположението  камина, не винаги е лесно да намерите свободна стена, особено ако стаите не са големи. За предната камина, дори и най-малката, се нуждаете от място, както за малка нощна шкафче, т.е. така че добро решение е да направите ъглова камина със собствените си ръце, това решава въпроса за площта, освен това, ако направите конструкция от картон или шперплат, ще бъде по-надеждно.

Най-разпространеният материал за фалшива камина е гипсокартонът, той е лек, издръжлив и е отлична основа за различни довършителни материали. За да инсталирате, ще трябва:

 • направете чертеж, като вземете предвид всички характеристики - местоположението на гнездата, ширината, височината, дълбочината;
 • маркиране;
 • паралеленНа стената завийте щангата;
 • закрепете UD профила към винтовете, като контролирате, че страничните стени не излизат извън линията на първия профил;
 • след това прикрепяме профили за стена към стената.

ъглова камина направете сами

суха ъглова камина от гипсокартон

 

 

 

 

 

 

Закрепваме горния UD профил към готовия хардуер.

монтаж на ъглова камина

Ако ще направите фалшива камина от шперплат, системата за закрепване е почти същата.

ъглова камина от шперплат

Когато основата е готова, включете въображението и пристъпете към изправяне. Камината може да бъде украсена с керамични плочки, боядисани или залепени със специален филм. За декорация се използва декоративна фалшива камина, така че я украсете, както сметнете за добре, може би тази малка селекция от снимки ще ви помогне.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeIdf36e991c78

Фалшива камина от стари мебели

Изкуствена камина от стария шкаф

мебелна каминаАко харесвате камини, но по обективни причини не можете да си позволите такова удоволствие, вижте този невероятен проект! Вземете стара шкафче за книги и го превърнете в красива изкуствена камина! Страхотното в тази идея е, че лесно можете да превърнете новата си камина обратно в шкаф за книги. Според мен това е чудесно решение за малък апартамент. Темата за камината е особено актуална преди Коледа. Ако смятате, че в къщата ви няма достатъчно ваканционна атмосфера, огледайте се, за да сте сигурни, че в къщата ще има килер или нощно шкафче, което може да се превърне за известно време в уютна камина. Основното е, че не е необходимо да преработвате радикално нищо, а просто украсете малко.
Накратко, трябва да изберете подходящите мебели, шкаф за книги, нощно шкафче или нещо подобно. След това намерете дъска за мантинела и няколко бара за портала. За да шлайфате всичко това, рисувайте и измислете монтиране, за да не забиете пирон в шкафа. След това нарисувайте "огнище", например, залепете с черна хартия. Намерете стойка, красив труп, увийте го с новогодишната гирлянда - огнището е готово. Ако искате да разберете как авторът на камината, представена на снимката, го направи, отидете на уебсайта чрез линка, има по-подробна инструкция.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeIde81bc5f0e9

мебелна каминаЕто още едно фалшива камина от малка шкафче за книги, Авторът е използвал старата рамка за огледало и тапицерията.

Просто трябва да отрежете страните от старото огледало и да ги прикрепите към предната част на шкафа за книги, това ще бъдат "колоните" на портала.

Можете да добавите архитектурни елементи, които харесвате, или просто да оставите партитата на мира.

Авторът хареса античния вид на камината, но можете да направите нещо по-модерно.

След това ще трябва да намерите дъски за камината и стъпалата, както и да излезете с дизайна на портала.

Разбира се, такава камина в шкаф за книги ще бъде трудно да се пресъздаде със сигурност ... но имате представа как можете да използвате произволни неща, за да направите нещо невероятно.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId1f50abd1b1

И още един пример. Този миниатюрна фалшива камина създава уютно настроение в стаята, което допринася за "топлото" сияние в огнището.

мебелна каминамебелна каминаИмайте предвид, че вашата версия ще изглежда различно; стандартните материали за домашен дизайн просто не съществуват. Първо се нуждаете от надеждна стойка - шкаф за книги, нощно шкафче, етажен рафт, като цяло, нещо с подходяща форма. След това поставяте кутията в страничната стена, която е обърната навън, и правите стойка, върху която ще бъде монтирана камината.

Ето списък с материали, които можете да използвате.

 • Стойка (нощно шкафче, подов шкаф)
 • Дървено чекмедже за бюро
 • Малък декоративен дървен рафт
 • Бяла боя и грунд
 • Черна боя
 • бормашина
 • Винтове за дърво
 • Лепило за дърво
 • Бели свещи или клони, прозрачна стъклена ваза и LED гирлянд

Как да сглобим изкуствена мини камина

 1. Ако стойката има входна врата, я извадете. Грундирайте и боядисвайте повърхността.
 2. Оставете да изсъхне и нанесете още едно или две покрития.
 3. Намерете красива дървена кутия, която отговаря на размера на вашата камина. Добре е, ако размерът не пасва точно, пак ще го подрежете до желаната форма
 4. Поглеждайки към камината отзад, инсталирайте отстранената кутия и я изрежете така, че да не стърчи отзад.
 5. Може да се наложи да го повдигнете, така че дъното на чекмеджето да съвпада с долния ръб на камината. За да направите това, просто завийте няколко винта. Напръскайте боята вътре в тристранната част на кутията.
 6. След изсушаване подравнете по ръба на предната част.
 7. Изрежете всички дървени части, за да оформите рамка. Плоските части могат просто да бъдат залепени. Тежките части ще изискват винтове.
 8. Ако е необходимо, отново нанесете бяла боя. Бялото парче на багажника завършва отгоре, може да бъде залепено или завинтено.
 9. Осветлението на огнището може да се извърши по различни начини - коледни гирлянди или восъчни свещи.
 10. За да направите светещи дърва за огрев, ще ви трябват трупи, нарязани по-къси от ширината на камината, LED светлини и прозрачна стъклена ваза.
 11. Направете дупка в задната част на кутията.
 12. Прекарайте гирляндата и включете светлините.

Можете да поставите камина в детска къща или просто да я оставите като декоративна декорация на стаята.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId28c035f710

мебелна каминаФалшива камина от старото легло

Разбира се, не от всяко легло можете да направите фалшива камина, но ако имате късмет да намерите такава винтидж версия, тогава .... Вижте стъпка по стъпка снимки.

Гърбът и краката, това е почти готов портал.

Остава да добавите малко шперплат за рамката, да направите мантинела, за която можете да използвате страничните стени и да украсите.

Страхотен пример.

Ясно е, че ще имате собствено легло и друга фалшива камина, но основното е идеята.

 

 

 

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId67e87021ed

Или такава опция. Това също е фалшива камина от главата на старото легло, но можете да подредите огнището на камината с истинско дърво.

скрийнсейвър за каминаскрийнсейвър за каминаТоест идеята е да се правят свещници от истински трупи. По принцип, ъъътова трябва да бъде целна конструкция, по-добре е от съображения за безопасност. Нищо сложно, но красиво и оригинално. Отляво на снимката виждате как беше в оригиналната версия, а вдясно с дърва за огрев. Ако ви харесва вторият вариант, инструкции как да сглобите свещник от дърва за огрев, прочетете на уебсайта, връзката е под снимките.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId51a1e99ee9

Фалшиви камини от мебели 50 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId75c5d4605c

По-долу са някои примери за това колко красиво поставете огнището на неизползвана камина.

Вложка за камина от разфасовки

вложка за каминаКогато идва пролетта, време е да направите камината по-привлекателна и да покриете тъмната дупка, която изглежда в дизайна на вашата стая, не е напълно подходяща. Направете вложка за камина, който изглежда като краищата на трупите, за да се скрие камината, когато не се използва. Когато камината е нужна отново, тази вложка е лесно да се замени с решетка за камина. Готови ли сте? Нека го направим!

Стъпка 1: Намерете подходящи трупи или дебели клони и ги нарежете на 5 - 10 см кръг. Те не трябва да са перфектни по размер. Направете поне приблизително същото. Лека разлика само ще добави реализъм.
Уверете се, че имате няколко трупи с различни размери, за да запълните пространството между големите разфасовки с малки кръгове.

Стъпка 2: В зависимост от триона и вида на дървения материал, който използвате, разрезът на триона може да е неравномерен. Прекарайте известно време за шлайфане, за да получите чиста и равномерна повърхност.

Стъпка 3: Нанесете масло върху дървесината, за да предпазите дървесината от бъдещи повреди и придадете по-привлекателен вид. Оставете дървесината да накисне маслото след нанасяне, след което избършете излишното. След това го оставете да изсъхне напълно.

Стъпка 4: Измерете отвора на камината. Преди да инсталирате разделените кругляши на задния панел, трябва да измерите отвора, където ще поставите екрана. Внимателно измервайте отвора на камината, измервайки всички ъгли, в случай че дупката е с неправилна форма.
Прехвърлете размерите на вашата камина върху лист шперплат и го изрежете.

Стъпка 5: Когато изрежете щита, нанесете върху него няколко слоя черна боя.

Стъпка 6: Когато боята е напълно изсъхнала, можете да залепите разрезите на триона. Започнете с големите кругляши, след това инсталирайте по-малки между тях. Завършете лепенето с най-малките разфасовки, които запълват празнините между големите детайли.
Когато всичко е готово и лепилото изсъхне, можете да инсталирате.

Стъпка 7: Инсталирайте. Прикрепете щит и го натиснете в отвора на камината. Внимателно поставете вложката в отвора, докато тя не е напълно оборудвана и напълно опира до стените.
Стъпка 8: Насладете се! С помощта на екрана вашата камина отново може да се превърне в център на внимание, дори и без огън! Когато искате да използвате камината отново, просто премахнете екрана.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId9719750060

Ако имате добра камина, която не се използва по предназначение, тогава от тази инструкция ще научите как да я украсите, за да можете да се насладите на атмосферата на камината без дим и почистване! Тук не са необходими инструкции, просто вижте стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId8fc8c6761d

Светлина на свещи в стара камина

вложка за каминаАко старата камина се използва повече, можете просто да я разглобите и да затворите дупката. И можете да направите това красив кът за свещи, Как е направено това в случая е показано на стъпка по стъпка снимки, а подробни инструкции са на уебсайта на автора на този проект, ще намерите линк под галерията. Разбира се, можете да подредите всичко в различен стил, но основното, което трябва да запомните, това са правила за безопасност.

 • Никога не използвайте свещи на дървена основа или на друго място, освен ако няма подходящ държач за свещи.
 • Никога не използвайте свещи под въздействието на алкохол или други лекарства, които могат да причинят сънливост.
 • Винаги гасете свещи, преди да излезете от стаята.
 • Никога не оставяйте открит пламък в обсега на деца или животни.
  Не използвайте дървен дизайн отгоре при никакви обстоятелства.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeIdaa7c452fdc

И тук е показано как актуализирайте портала на старата камина

освежете стара каминаТози проект изисква да имате камина, която е достатъчно силна, за да поддържа новото дърво. Можете да прочетете инструкциите на уебсайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeIdc64908cb02

Схеми на фалшиви камини

Може да ви е полезно

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/obustrojstvo/844#sigFreeId9c8642782b

Една фалшива камина е красива, не се страхувайте да работите, основното е да започнете и ще успеете.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим