Публикувано в Градински мебели

Как да направите мебели от палети със собствените си ръце

Направи си мебели от палети Направи си мебели от палети

И какво всъщност го прави? Дървени палети, това е готов полуфабрикат, но какво да кажем за полуготовите продукти? Те просто трябва да бъдат отворени и сварени. И така направете мебели от палети, просто трябва да вземете палета и да му придадете вид на мебели.

 

Разбира се, това са предимно градински опции за летни дивани, маси, пейки, но темата за изработката на мебели от палети вече е много популярна, това може да се съди дори по броя на публикациите в интернет. Така че, ако имате вкус, лесно можете да украсите дори собствената си всекидневна с палети.

 

В тази статия можете да научите как да правите:

 1. Диван от палети
 2. Маса за палети
 3. Фотьойл от палети
 4. Легло от палети

 

Когато използвате палети в домашна среда, е необходимо да се вземе предвид такъв важен фактор като качеството. Не трябва да забравяме, че ако използвате стари палети, те са били използвани преди вас и кой знае къде са били съхранявани и какво е транспортирано до тях. Затова не забравяйте за цялостна обработка и дезинфекция, особено ако ще направите легло от тях, да не говорим за детските мебели. Когато вземете палети за домашни мебели, потърсете палети с надпис EUR или EPAL, те са с добро качество и много издръжливи.

 

 Диван от палети стъпка по стъпка

 

направете сами диван от палетиВъпреки това, по-близо до въпроса. В тези стъпка по стъпка снимки можете да видите как да превърнем палетите в хубав диван.

 

От какво се нуждаем Малко, Два палета, гвоздеи, циркуляр, тренировка, чифт добри дъски, бормашина и шкурка. Палетите за седалката и облегалката на гърба трябва да са еднакви, отстрани, също за предпочитане със същия размер.

Не е нужно да рисувате диаграма, тук всичко е доста просто, но трябва да представите голямата картина, за да направите правилната маркировка. По принцип маркираме размерите. Изрязваме детайлите с циркуляр, това е идеално, разбира се, може да се направи ръчно.

 • Поставете палетите на земята и се уверете, че ъглите и ръбовете са подравнени. Пробийте дупки и закрепете двата палета, както виждате на снимката в долния палет трябва да бъде солидна основа.
 • Направете маркировка, където ще е необходимо палето да се реже перпендикулярно. Подравнете предния ръб на страната на палета с долния преден ъгъл на седалката и прикрепете страничния палет към долната конструкция по предния и задния ъгъл на седалката, пробийте дупки с помощта на свредло и свържете с винтове.
 • Повторете тази стъпка за противоположната страна. Монтирайте гърба на палета на седалката, като изравнявате задните дъски на палетите с гърба на страничните палети. Прикрепете ъглови скоби, пробийте дупки с помощта на свредло и свържете с болтове.
 • Измерете горния ръб на дивана - включително външните ръбове на страничните стени, за да определите дължината на горната част на корпуса. Маркирайте с молив и след това изрежете по размер. прикрепете горната облицовка с гвоздеи на плътни петна от задната страна на палета, като се гарантира, че предните и страничните ръбове на тапицерията са в съответствие с вътрешните ръбове на задната и страничните палети
 • Измерете вертикалната облицовка за страничните палети и нарязайте на размер с трион. Подравнете предната облицовка с вътрешния и горния ръб, закрепете частите с нокти.
 • Определете дължината на страната на горния палет, направете маркировки върху дъската (не забравяйте, че казаха, че ще са необходими дъски) и я изрежете по размер. Прикрепете горните части на страничната облицовка към горния ръб на страничните палети с нокти. Уверете се, че всички ъгли и ръбове са равни и шлайфайте всички повърхности с шлайф.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeIdca3ff7f08f

Къде да намерите и как да поставите възглавници, мисля, че инструкцията не е необходима.
Прост диван от палетите е готов, мисля, че ще изглежда страхотно на верандата или в зоната за отдих на вашата градина.

 

Диван от палети

 

направете го самиВариантите за дивани могат да бъдат различни. Палетите могат да се използват и за вътрешна употреба., например, за да направите такъв стилен диван за даване. По принцип методът на проектиране и монтаж е същият като дадения по-горе за производството на дивана, в този случай дори малко по-лесен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Първо, трябва да подготвите палетите добре. Тоест, като цяло шлайфаните, боядисани трябва да бъдат приведени в състояние на продажби преди монтажа.
 • След това трябва да подготвите листове от шперплат и пръти за гърбовете.
 • Все пак трябва да отрежете краката на баровете, въпреки че не е задължително, само без крака ще бъде проблематично да направите почистването.
 • По-на снимката можете да видите как всичко се събира в един дизайн, нищо сложно.
 • Разбира се, ако леглото с трепет е в стаята, основното е външният вид. В този случай за покритие се използва паралон с плат.
 • Можете да направите подсветка

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeId029edb3498

 

Пейка от палети

 

Ако имате палети, тогава можете напълно да осигурите вилата си с мебели. Може би най-лесният начин е да направите пейка от палети, като тази.
пейка от палети
Така че, намерете палета в повече или по-малко прилично състояние, видях го, както е показано на снимката
направете сами пейка за палети
С помощта на ъглите закрепваме краката
направете сами пейка за палети
Основата е готова, сега правим гърба, закрепваме с метални скоби.
направете сами пейка за палети
Ъглите трябва да бъдат монтирани много плътно
направете сами пейка за палети
Смелете и почистете добре повърхността
направете сами пейка за палети
Преди боядисване, покрийте дървото с грунд
направете сами пейка за палети
Повърхността на магазина е готова, можете да започнете да рисувате. Някои предпочитат да лакират, но в този случай бялата боя е по-подходяща за интериора.
направете сами пейка за палетинаправете сами пейка за палети

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Все още можете да направите кутии отгоре, така че, за различни малки неща. Ако имате нужда от това, просто завийте плаката върху пантите - тогава ще има пейка с кутия.
направете сами пейка за палетинаправете сами пейка за палети

 

 

 

 

 

 

Това е всичко, малко декор под формата на възглавници и магазин за дома е готов.

направете сами пейка за палети

Мебелите от палети са евтини, прости и достъпни за всички., В интернет можете да намерите много опции за използване на палети, някои от които са събрани в тази колекция. По принцип дизайнът е един и същ за всички, само дизайнът е различен, но като пример мисля, че ще дойде по-удобно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeId4e5ef68d98

 

Таблица от палети стъпка по стъпка

 Маса за палети с прозрачен плот

 

направете сами палетна масаАко сте усвоили как да направите диван, тогава направете маса от палети обикновена дреболия. Може да има много опции, в този случай ние предлагаме направете маса с прозрачен плот, тоест ще имаме стъкло като капак.

 

 

 

 

Взимаме две палети, поставяме ги в ред, четири дъски за крака, същото количество за рамката и подготвяме осем скоби.

 • Сглобяваме рамката и закрепваме прътите за краката
 • Ние фиксираме краката от дъските към рамката
 • Укрепваме краката с подпори от щангите
 • Поставяме чашата, за да я държим, много тънки летви могат да бъдат заковани в ъглите или да бъдат направени, както на снимката, залепени по посока на различни места.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeIdfbe2ae6eed

Масата е готова
Въз основа на материали от bridgman.co.uk

 

Холна маса от палети

 

направете си масичка за кафе от палетасъщо лесно е да направите масичка за кафе от палети, Всъщност масичка за кафе се различава от голяма маса само по размер и, разбира се, в декоративни елементи. Между другото, такива дизайни често използват стъкло за горната повърхност, както видяхме в предишната версия. Но в този случай плотът ще бъде дървен, а авторът също така предлага да закачите колела. Е, много удобно.

 

Няма да описваме процеса подробно, по принцип на снимките стъпка по стъпка всичко е перфектно видимо. Единственото предупреждение капакът трябва да бъде направен отделно, Можете да използвате едни и същи палети или да подготвите отделни парчета. Е, вместо крака, прикрепете колела, те се нуждаят от специално закрепване, но в противен случай всичко е просто, ние правим както в предишната инструкция.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeIdf0c61ef1b5

 

Прозрачна масичка за кафе с палети

 

направете си масичка за кафе от палетиЗа разлика от предишната, тази масичка за кафе е направена от палети с прозрачна повърхност и отгоре, Поради размерите си, той е по-функционален, в смисъл, че има два етажа на импровизирани рафтове, а прозрачната повърхност винаги изглежда оригинална. Височината на масата може да бъде намалена или увеличена, например, поставете три или четири палети, но ако са повече, тогава това вече ще е някакъв шкаф на колела, а не маса. Между другото, може да се направи и килер, добра идея :)

 

И така, какво трябва да работиш. Инструментите са същите, обичайният комплект - чук, ножица за нокти, трион, направен от материали, палети, колела за мебели, дебело стъкло.

 

Слизане.

 • Ние подреждаме палетите в стек, маркирайки там, където ще имаме дупки в ъглите.
 • Пробиваме дупки на горния палет, така че свредлото достига до следващото, изваждаме го, пробиваме долния палет, по този начин няма да има изместване.
 • След това премахваме ненужните хоризонтални участъци отвътре, както е на снимките. По този начин ще увеличите използваемото пространство и в същото време ще улесните дизайна.
 • Премахваме всички нокти.
 • След това привеждаме повърхността в ред - почистваме, смиламе, затваряме пукнатинини с лепило за дърво.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeId0dfd73bb27

 • Там, където имаме крепежни елементи, отворите трябва да бъдат задълбочени, така че гайката и шайбата да не стърчат над повърхността.
 • Когато всички дупки са готови, преди да закрепите дизайна на масата, извършваме щателна обработка с шлайф.
 • Сега палетите могат да бъдат лакирани или, ако желаете, боя, петна. Този процес е дълъг, той се провежда на няколко етапа, защото трябва да нанесете няколко слоя, внимателно накисвайки всички стави и вдлъбнатини.
 • Затягаме палетите с болтове.
 • Закрепваме колелата към винтовете.
 • Инсталирайте чашата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeId74a3a8847e

 

Палетна масичка с чекмеджета

 

маса с чекмеджетаАко сте започнали масичка за кафе, може да го направи по-функционален, като се оборудва с чекмеджета, За това палето дори не е необходимо да се преработва, в него вече има жлебове.

 

 

 

 

Разбира се, пространството за чекмеджетата трябва да се подобри малко, например да се забият няколко ламели за добро плъзгане. Можете да направите кутия сами, според тази схема.
маса с чекмеджетамаса с чекмеджета

 

 

 

 

 

 

В производството няма нищо сложно, трябва да подготвите 4 дъски, лист шперплат и с помощта на обикновени инструменти да сглобите всички детайли в един дизайн, закрепете с винтове и лепило.
маса с чекмеджетамаса с чекмеджета

 

 

 

 

 

 

Като цяло, справете се, дори е по-лесно, отколкото да направите рафт.
маса с чекмеджета
Романтичната маса се оказа :)

Има много опции, може би някои интересни идеи можете да намерите в тази галерия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeId2940dca127

 

Направи си сам стол от палети

 

фотьойл от палетиСега знаете как да направите диван и маса от палети; за пълен комплект няколко стола не са достатъчни. Въобще не е проблем. тук инструкции със стъпка по стъпка снимки как да направите стол от палети със собствените си ръце, Гледката на снимката не е много представителна, но декорът е въпрос на вкус. Ако го нарисувате, хвърлете капак, няколко подложки, ще получите това, от което се нуждаете, дори можете да го поставите в стаята пред телевизора.

 

За работа ни трябват две палети и най-често срещаните инструменти и дори болтове, нокти..

 • На първо място, разрязваме палета наполовина, ще имаме седалка и облегалка.
 • Вторият палет за подлакътниците, той също е нарязан наполовина.
 • След това почистваме цялата работа с шкурка, за да работим с готовия материал.
 • Започваме да сглобяваме конструкцията, ако направите облегалката наклонена, отрязана на мястото, където ще бъде прикрепена, необходимо е диагонално, прикрепяме я към седалката, както е показано на снимката.
 • Закрепваме страничните стени, по-добре е да направим дупки със свредло и да поставим болтовете, по-надеждно е, в противен случай няма да издържи дълго на ноктите.
 • По принцип всичко, след това лак или боя, ако ще стои на улицата, разбира се, по-добре е да покриете със защитен лак.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeIdfd6498abea

 

Пейка с гръб от палета

 

За улицата все още можете да направите точно такъв магазин от палети, Инструментите и материалът са същите. Една палета е достатъчна за пейката, подгответе повече тапицерии за крака, тапицерии за странични стени, метални ъгли и плочи за закрепване. По размер можете да навигирате по тази схема.

схема на пелети от палети

Редът на работа е:

 1. вземете палет, задайте го хоризонтално;
 2. трион на половина и долната дъска заедно с опорите
 3. прилагаме нарязаната част на палета (отзад) и я закрепваме с ъгли отвън;
 4. отстрани побеждаваме варените барове,
 5. ние прикрепяме отрязаната дъска към горната част на гърба, както е на снимката, и изпускаме още две ламели, приковаваме ги към тази горна дъска.
 6. пейка и внимателно шлифована
 7. закрепваме краката към напречните елементи, от вътрешната страна е желателно да ги укрепите с ъгли или метални плочи;
 8. магазинът е готов, можете да лакирате.

как да направите пейка от палети

Вижте колко е лесно, всеки може да се справи.

 

Стол от палета

 

стол от палетаИ така, преминаваме от сложно към просто. От дивани и фотьойли до обикновен стол, така че скоро ще стигнем до столче. Да направите стол от палет е достатъчно лесноМежду другото, това е добра практика за онези, които никога не са изработвали мебели със собствените си ръце и ето че е толкова голям шанс да се сдобиете с опит.Както вече беше казано, палетът е отличен полуфабрикат, от дъските му за стола можете да направите всички детайли, от химикалки до крака.

 

Основното предимство е, че всички дъски в палета са с еднаква дебелина и размер, така че, като сме сортирали палета, вече имаме куп завършен материал. Единствената ни задача е правилно да изчислим пропорциите. Ето как ще изглежда схематично на снимките.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeIdb6552ca6a5

На тези стъпка по стъпка снимки можете да видите как някой човек в камуфлаж без усилия събира стол от палети. Като цяло няма какво да добавим, всичко е перфектно видимо на снимките. Всички детайли на този стол са взети от един палет., просто обърнете внимание на наклона на гърба, в този случай той беше просто фиксиран със странични пръти, за надеждност все още можете да укрепите гърба с присвити пръти.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeIdb82e2292fc

 

Дъсково легло

 

Друг такъв летен вариант, ако искате да се попечете на слънце. Въпреки това, трябва голям палет.

 • Трион на половина
 • отрежете бъдещите крака от гърба
 • закрепете гърба перпендикулярно на пейката, така че да остане „опашката“, която ще бъде опората на гърба;
 • пирон отпред краката, изрязани от задната страна.

дъска за легло
Просто, евтино и весело.

 

Хамак на палет

 

хамак от палетаИ как ви харесва това, напълно екзотично използване на палета. Тъй като имаме тема за лятна резиденция, тогава каква ваканция в страната без хамак. Много удобно нещо и не заема много място, основното е, че има къде да го окачите. Да направите хамак от палет не е трудно, но времето ще мине.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Така че, в допълнение към палета, се нуждаем от тренировка и силно въже.

Напред в ред:

 • разглобете палета на дъската;
 • избираме 20 парчета (плюс или минус чифт, погледнете ситуацията) и ги правим еднаква дължина;
 • правим шаблон от една дъска, тоест маркираме бъдещи дупки с молив;
 • разстоянието на отворите от ръба приблизително 3 см;
 • според шаблона правим дупки с бормашина във всички дъски;
 • кръстосайте "обвързани" дъските една с друга;
 • завършваме всяка „шнур“ със силен възел, пеем краищата на въжето, за да не се „пухне“;
 • по ъглите на хамака правим два отвора за въжето, на което ще окачим хамака;
 • Закачаме хамака, възхищаваме се на резултата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeIdeb4e90dc6d

Друг предграден атрибут е готов.

Малка селекция от столове от палети

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeId24e0ed3195

Дори не знам за какво друго можете да се сетите

 

 Легла от палети

 

Разгледахме как да направим различни видове мебели от палети, сега редът логично достигна леглата. Тук няма толкова много опции, ако не вземете предвид абсолютно фантастичните. Най-общо легло от палети е дървени палети, поставени на пода, закрепени заедно. Какви опции може да има? Леглото може да бъде направено ниско или високо, като се поставят палети в два или дори три слоя. Възможностите за пространство изобщо не са ограничени, ако искате, можете да направите легло с боксов пръстен, добре, някои хора обичат пространството :) Можете да закачите крака, да оборудвате чекмеджета, дори да направите светлини.

 

Направи си сам легло от палети

 

направете палето леглоПо този начин, как да направите просто двойно легло от палети, Нека вземем най-простия вариант, като снимки, без крака, чекмеджета и подсветка.
От какво се нуждаем: дърводелски инструменти, това е разбираемо, тогава, крепежни елементи, което означава метални плочи, ъгли, винтове. От материали: четири палета, дървени блокове 6 х 4, килим и самия матрак.

 

Работна поръчка

 • Изчислете размера на леглото въз основа на размера на матрака.
 • След това от подготвените барове събираме рамката, която трябва да се състои от рамка и напречни елементи, правим палетите да се поберат по размер.
 • Чисти и пясъчни палети и греди.
 • Ние сглобяваме структурата на място. Първо, изложете и закрепете рамката с винтове, не забравяйте за кръста.
 • Поставяме палети отгоре и се прикрепяме към рамката.
 • Покриваме палетите с килим, в средата поставяме уплътнението
 • Поставихме матрак.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeId0494c1adfc

Това беше най-лесният вариант, можете да го вземете за основа.Леглата в повечето случаи вървят по този начин, въпреки че можете да направите още по-лесно, не се занимавайте с рамката, но просто закрепете палети с метални плочиза да не се разпръсне. Основните разлики между леглата от палети в различни опции за глава, Тя може да бъде част от дизайна, ето как в тези снимки.,
направете сами палетни легланаправете сами палетни легла

 

 

 

 

 

 

 

но може да се направи отделно и да се прикрепи към стената.
направете сами палетни легланаправете сами палетни легла

 

 

 

 

 

Всеки метод има своите плюсове и минуси. По-удобно е, разбира се, да се прикрепите към стената, но това зависи от интериора, ако започнете пермутация, тогава, разбира се, ще възникнат трудности.

 

монтаж на главатаАко направите главата на палета, като прикрепите плочи към леглото, дизайнът ще бъде твърде тромав, така че е по-добре да изберете някаква декоративна версия на главата. И да прикрепите главата към леглото не е проблем, използвайте обикновени метални плочи.

 

 

фиксиране на краката на леглото от палетиСъщо така краката са прикрепени с помощта на плочи. Обмислихме варианти за легла без тях, но се съгласете, че постоянно натискането на тежки палети за избърсване на пода не е много удобно.

 

 

 

Мебелите от палети са на мода днес, така че можете да направите палет със собствените си ръце. Размерът на стандартната евро палета в тази диаграма.
размери на палета
Има дори фирми, които произвеждат мебели от палети, но това, разбира се, ще струва повече.

 

Ясла от палети

 

детско леглоПалетите могат да се използват за оборудване на детски стаи, но в същото време трябва да сте много щателни при избора на изходния материал, както бе споменато по-горе. Представена тук стъпка по стъпка инструкции как да направите детска количка от палети, Много добра идея е да дадете, а не да купувате друга ясла и детето ще има собствено място за спане в страната.

 

 

 

За яслите ни трябват поне две палети, но по-добре три, резервните части никога не нараняват, и все пак:

 • 5 - 6 болта, толкова дълги, че е достатъчно да се закрепят две палети;
 • самонарезни винтове;
 • две дървени пръти;
 • колела за мебели;
 • комплект инструменти (трион, мелница, тренировка).

 

Работна поръчка.

 • започваме с повърхностната обработка, палетите трябва да бъдат внимателно шлифовани и проверявани, така че детето да няма шанс да получи цепене;
 • маркирайте размера на яслите и видях палета;
 • пробийте дупки за болтове до дълбочината на крепежните елементи, поставете ги и затегнете с гайки;
 • маркирайте размерите на страничните стени на частите от палета, останали след рязането;
 • изрязваме стените, в тази версия на яслите имаме три от тях, въпреки че ако има останал материал, по-добре е да направите и четирите, така че стената да не се презаписва;
 • закрепваме колелата в ъглите и в средата;
 • в края закрепваме всички странични стени.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeId37822e1fe0

Бебешкото креватче е готово.
бебешко легло, изработено от палети

 

Легло с подсветка от палети

 

Какво да направите легло от палети зависи само от вашето въображение и вкус. Ако се интересувате от този въпрос, вероятно сте виждали в Интернет палитра с подсветка, Съгласете се, изглежда доста впечатляващо.
легло с подсветка от палети
Да направиш такова нещо изобщо не е трудно. Купете светещ диоден кабел в магазина, там също се продават специални монтажни елементи и намират удължителен кабел.

 

след това:

 

 • направете две парчета шнур;
 • покрийте свободните краища със специални капачки (за да не се срамувате);
 • да се свържете, направете мъниче с контакти;
 • на всеки 20 см инсталирайте в тавата за монтаж и закрепете шнура;
 • поставете на мястото си матрака и можете да се възхитите на стилното легло.

легло с подсветка от палети
Направете вашето уникално легло от палети, като комбинирате различни детайли. Ако все още нямате идея, погледнете тази колекция, може би снимките ще ви подтикнат към вашето решение.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/907#sigFreeId57a7cbe9eb

Между другото, новата европалета е около 7 долара, тоест на леглото ви трябват тридесет долара ..


Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...