Публикувано в Градински мебели

Направете сами мебели от шлакобасни блокове 108 снимки

мебели от пепелни блокове за градината мебели от пепелни блокове за градината

Има неща, които са създадени с една цел и тогава се оказва, че те могат да изпълняват много други функции. На снимката, която виждате какви са мебелите от пепелни блокове, Но този строителен материал е наистина универсален и мебелите далеч не са единственият вариант, за който могат да бъдат адаптирани.

 

Ако има малко въображение, от блокове от шлака можете да направите интересни композиции в ландшафтен дизайн, необичайни цветни лехи и дори скулптури. Конструктивната особеност на строителните блокове води до интересни идеи, някои от които са представени в тази статия.


Шлаковите блокове в интериора

 

блокове за градинатаНапример направете подобно галерия от пепелни блокове за украса на тераса или веранда, Или като част от композицията на малък ъгъл в двора. Същността на идеята е, че трябва да подготвите равномерна и солидна основа и след това да оформите малка стена от блоковете. Долният слой е прикрепен старателно, можете да залепите или по друг начин, а от горните блокове добавяте композицията по ваш вкус.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На декоративен рафт можете да подредите оранжерия
блокове в интериора
Или такава необичайна композиция на Хелоуин
блокове в интериора
Най-интересното е, че горните блокове могат да се променят, за да отговарят на настроението, всеки път създавайки нещо ново.
блокове в интериораблокове в интериора

 

 

 

 

 

 

 

Шлаковите блокове могат да се използват като част от интериорния дизайн на вътрешния двор или терасата ви
блокове в интериораблокове в интериора

 

 

 

 

 

 

 

 

блокове в интериора

 

Блоковете се предлагат в много форми и размери., повечето от нас познават кухи продукти с един или повече отвори, могат да бъдат със заоблени ъгли и със затворен или отворен ръб. За да направим декоративна стена, в този случай използваме кухи блокове шлака с един отвор.

 

За да направите такъв рафт или друга структура, не са необходими специални инструкции. Тъкмо ще направим декоративен дизайн, така че всичко трябва да е красиво.

 • Първо, блоковете трябва да бъдат почистени от мръсотия, за това е необходимо да ги разложите всеки отделно под малък ъгъл.
 • Изплакнете мръсотията със силен поток вода, това е, когато блоковете са стари, ако използвате нови, тогава просто почистете праха с четка или голяма четка. Колкото по-чист е блокът, толкова по-добре ще лежи боята. След измиване на продукта е необходимо да изсъхне добре, поне четири часа при хубаво време и нормална циркулация на въздуха.
 • Сухите блокове се грундират и боядисват с акрилна боя. Бетонът абсорбира всичко добре, така че трябва да дадете два, три слоя боя.
 • За боядисване използвайте малка ролка, така че ще бъде много по-бързо, отколкото с четка, а вътрешната кухина е по-лесна за боядисване.
 • Изчакайте поне два дни, преди да поставите и подреждате блоковете, така че да не се слепват. Уверете се, че платформата е равна и надеждна. След това можете да подреждате блоковете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/903#sigFreeId42c5fff702

Мебели от бетонни блокове за градината

 

столове, изработени от блоковеКакто вече споменахме, блоковете могат да бъдат различни, има и тежки, например, направени от порест бетон. Но с творчески подход дори такъв материал може да се използва, да направим мебели от бетонни блокове за градината, Такъв диван определено няма да грабне от вашия сайт.

 

 

 

 

Истината е, че това и нейното неудобство, пренареждането на бетонни мебели под друг ъгъл, ако желаете, ще бъде проблематично. Така че по време на строителството трябва да разчитате да инсталирате диван дълго време.
блок диванблок диван

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Работна поръчка

 • Според определената схема създаваме шаблон от две дървени летви. Диванът се състои от две еднакви части, всяка от които ще бъде направена отделно според шаблона.
 • Плочите по схемата се поставят лицеви към земята и се закрепват с помощта на специално лепило за бетон.
 • В следващия ред блокове, инсталирани от край до край, ние залепваме дистанционите.
 • Докато лепилото изсъхне, напълнете кухината с полистиролова пяна и корк с пяна.
 • Запечатваме страните, обръщаме седалката и нанасяме пяната върху гърба.
 • Внасяйки красота - с рапира премахваме фаската и нанасяме мазилка.
 • След известно време нанесете още един слой мазилка и изравнете повърхността.
 • Закрепваме дървени летви за гърба и седалката с реп лента с метални пръстени в краищата
 • Завиваме специални брави отзад.
 • Инсталираме платното от релсите и закрепваме пръстените за ключалките на гърба.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/903#sigFreeIdbd622a0523

 

Блок пейка без пирони

 

Още един много проста версия на градинските мебели - пейка от блокове, ноктите не са необходими, освен тази "течност". Просто сгънете страничните стени от блоковете, като ги фиксирате с лепило, тоест „течни нокти“. В дупките на блоковете поставете дървени летви. Какво може да бъде по-лесно. Основната работа е да направите красиви летви и да намерите блокове с три отвора.

магазин за бетонен блок без пирони

 

Направи си магазин за бетон

 

направете сами дървена пейка на блокове

Много е удобно да правите мебели от блокове, но ако искате да изградите бетонна пейка със собствените си ръце, това не е такъв проблем, Всеки двор трябва да има магазин. Без блокове - направете ги сами. Снимката показва обикновена класическа пейка на два бетонни блока, направени независимо и дървена основа, инсталирана в канали. Тоест в този случай дъските могат лесно да се свалят.
И така, вземете? Производството на пейката се състои от два етапа, първо правим бетонни колони, а вторият етап - изработваме и закрепваме дървената основа.

 

Производство на бетонни блокове

 

 • За да направите бетонен калъп, имате нужда от дървена кутия, тоест две кутии, които са абсолютно идентични по размер. Може би имате такъв, но мисля, че сглобяването му не е проблем. Още две летви за вдлъбнатини, ние също ги закрепваме към чекмеджетата на разстояние 4 cm.
 • Дъното на формата може да бъде направено от шперплат или друг материал, няма значение, основното е, че разтворът не изтича.
 • След това напълнете готовия формуляр с разтвор.
 • Напълнете кутиите със слоеве, леко ги подправете, така че да запълни ъглите.
 • Запълваме следващия слой, когато предишният изсъхне, тоест след около ден. Горната част ще има дъно, така че може да бъде особено не се изравнява.
 • Когато формулярите са напълно запълнени, оставете няколко дни да изсъхнат.
 • Разглобяваме кутията и изваждаме готовия блок, ако е необходимо, използвайки лома и чук (внимателно).

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/903#sigFreeId3cfdbbe8b8

 

Изработка на дървена основа

 • Под блоковете трябва да подготвите сайта. Това са вдлъбнатини с дълбочина 10 см със слой чакъл и добре уплътнени. Тук инсталираме нашите бетонни продукти.
 • Блоковете трябва да са на една и съща височина. Поставяме дъската и проверяваме нивото. Ако има изкривяване, изсипете чакъл под един от блоковете.
 • Изрязваме вдлъбнатините за летвите, необходими за закрепване на седалката на пейката.
 • Когато всичко е готово, опитайте как се вписват каналите, фиксирайте винтовете и полирайте.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/903#sigFreeId6786ee7a71

Магазинът е готов.

 

Но мебелите от пепелни блокове, не само магазини, този материал има много повече възможности, Блоковете могат да се използват не само в градината, но и за дизайна на терасата, верандата и дори в интериора. В крайна сметка е важно не какво използвате, а как. Вижте колко идеи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mebel-dlya-sada/903#sigFreeIda09d2f0304

Имате ли свои възможности? Споделете го.

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...