Публикувано в барбекюта

20 най-необичайни мангала + 140 снимки Любими

удобно барбекю удобно барбекю

Забелязва се, че кебапът е много пролетна храна. Липсвайки слънцето и зелената трева през зимата, хората избират пикници. Според традицията пикник без барбекю не е пикник, а какъв вид барбекю без барбекю.

Можете, разбира се, да замените мангала с няколко тухли или дори да направите без него. Но мангалът е религиозно нещо, освен това практичен. Преносимото барбекю също е удобно. Като този, самостоятелно сглобяване. Не е много тежък, сгъваем, преносим, ​​той може да се използва и като скара, да се готви храна на открит огън, поставяйки грила отгоре.
Човек имаше възможност да използва заваръчна машина, бяха намерени и подходящи листове желязо. Дупките за сцепление се пробиват в долната част. Забележими спестявания в сравнение с закупеното барбекю.

 

Мангал от чугун

ковано барбекюВ специализираните магазини барбекютата обикновено са със стандартни размери и форми. Ако душата желае нещо нестандартно, изненадващо, можете да поръчате кована мангала от ковач. Такива като това, разбира се, произведение на изкуството - чугунен мангал, елегантен, оригинален, красив, Всички гости ще бъдат изненадани и възхитени, приятелите ще завиждат.
Но кованите неща не са лесни, това красиво нещо е по-подходящо за лятна резиденция, за да го използвате като неподвижно барбекю. Не носете такава тежест след себе си, първо на природата, а след това обратно.творческо барбекю

 

Но тогава такъв креативен мангал не е много тежък. Той идва веднага в комплект с асистенти и те ще го държат и ще го вземат, където е необходимо. Въпреки че за котките това не е позната работа, но снимката показва, че се справят.

Всякакви фигури могат да бъдат направени по поръчка, за любителите на нестандартни мангали въображението не е ограничено, а металът в това отношение е много удобен материал, защото:

 

 • Той е удобен и безопасен;
 • металните барбекюта са сравнително евтини;
 • металът се загрява бързо, поради което барбекюто се пържи равномерно;
 • лесно е да го направите сами;
 • те са лесни за почистване и пренасяне.

Барбекю от колата

Има ситуации, когато толкова искате нещо необичайно, което да изненада всички, но барбекю в качулкатафинансите точно по това време не позволяват да се придобият чудеса. Естествената изобретателност идва на помощ.
Адаптиране на бивше превозно средство под барбекюто, убийте дори две, а няколко птици с един камък:

 

 • Отърваваме се от тялото на стара кола, от незапомнени времена открити в страната и заемащи място;
 • Имаме шик мангал, направен почти със собствените си ръце;
 • Изненадваме всички гости, карайки ни да се възхищаваме на находчивостта си.

 

скара за кола

Това също е от тази тема, само автомобилът е по-впечатляващ, но в по-голям мащаб. Не знам дали такава скара на барбекю има по-добър вкус, но повече, това е сигурно. Точно в това е проблемът, къде да намерите такъв рядък камион?

 

 

 

 

Ето няколко снимки на скари под капака. Затова не бързайте да вземете старата кола за скрап, къде другаде можете да намерите такова барбекю.

скара под капака

необичайна скара от колата 

 

 

 

 

 

 

Барбекю от количката на супермаркета

мобилен управленскиЗа особено мобилни и креативни личности е подходящ вариант на такава мобилна структура.
Количката, заета в супермаркет, може да се използва като скара или мангал, По принцип има възможност за пържене на открит огън и дори за пушене, макар и не много високо качество. Долният рафт е запазен за дърва за огрев или въглища, така че да не се налага да търсите гориво на място. Неслучайно някой го нарече мобилен огън или преносим огън - можете да го развъждате навсякъде.
Отстрани подобна структура изглежда малко странна, но вероятно е само непосветена, които никога не са я използвали.

 

... от кутията на компютъра!

направи сам барбекюПролетта действа на всички приблизително еднакво. Разбира се, всеки човек се изразява по свой начин, но всеки иска природа, мъжете - кебапчета, младите хора - романтика ...
Престоят в офисните компютърни техници не е изключение, избиване на мангал от стар калъф за компютър, В него отдавна няма “пълнене”, но в долната част има дупки за сцепление. Можете да си представите, че топлината се надува с помощта на плосък монитор.Е, това е нещо, което дойде на помощ, всичко зависи от въображението, изобретенията са много по-лоши.

Барбекю от желязо

барбекю ютияДа отидете сред природата с такова барбекю няма да работи. Невъзможно е да вземете електрически контакт със себе си, той не може да яде от дърво. Но използването на обикновена електрическа ютия като барбекю е идея, разбира се, Само за домашна употреба, разбира се.
Въпреки че има преносими електрически шишчета, захранвани от батерия. Те сами въртят шишчета - автоматично. В сглобена форма такова барбекю изглежда като обикновен малък куфар, но цената излиза извън мащаба. Желязото от по-едро е подходяща алтернатива. Не се опитвайте да гладите дрехи с тази ютия само след такава употреба.

Барбекю от пералня

 

барбекю от резервоараМежду другото, почти незаслужено забравихме за пералнята, няма значение, стария модел или автоматична машина и всеки от тях е потенциално барбекю. Вижте, няколко дупки и барбекю са готови.

И дори не е нужно да правите дупки в барабана от машината на машината, всичко е готово. Отгоре все още има решетка от хладилника и се наслаждавайте на здравето си. Разбира се, възможно е да се подобри и това далеч не са всички възможности.


 барбекю от пералнябарбекю от барабан от картечница

 

 

 

 

 

 

декоративен грил

 

Няма ограничение за въображението за любителите на красивата почивка. Така хората мислеха и правеха такова агне. Кой знае, може би в такъв декоративен мангал барбекюто е по-вкусно. Как и от какво е направено не е напълно ясно, но по принцип човек може да предположи.

Основното е идеята, но не можете да откажете оригиналността на авторите. Сега, ако самият той тичаше

оригинално барбекю в страната

направи сам барбекю

 

 

 

 

 

 

 

 

Според установената традиция ходенето сред природата без барбекю няма да бъде пълно, нещо се губи. Истинско барбекю няма да се счита за такова без барбекю. Оттук вероятно е такава необуздана фантазия, подтикваща най-необикновеното

Декоративните барбекюта с изображението на животни могат да бъдат направени различни, а не само агне. Например, тук има такъв благороден елен или прасе от резервоар.

декоративен мангал елен

декоративна скара прасе

 

 

 

 

 

 

 

Но има истински шедьоври, направени от майстори на коване на изкуство, такъв мангал ще се превърне в украса на всеки пикник, макар че няма да е евтин. Но е много подходящо за специални случаи, например през лятото, често сред природата, сватби, годишнини, други събития се провеждат, днес е много модерно. Но ако си поръчате такова произведение на изкуството, то може да се отдаде под наем. И какъв печеливш бизнес.

декоративен грил

барбекю количка

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте, можете да поставите кукла на вашия сайт. Вярно, това не е барбекю, но все пак е много красиво.

декоративен огън

Красота.

 

Барбекю двигател

 

Барбекю на колела под формата на парен локомотив, това е сериозна тема. Както можете да видите, дизайнът е солиден и не евтин. Но това е, ако е поръчано от майстор. Но на теория нищо не е невъзможно, ако имате гараж, заваряване и много желязо, можете да направите всичко сами, дори и мангал с влак.

барбекю двигател

Няма да описваме подробната технология на производство, ако вие сами се ангажирате да направите такова нещо, тогава имате известен опит. И от снимките можете да видите как го направиха други хора. Едно е сигурно, ще ви трябва голяма тръба за основата и малка, където димът ще излезе навън - двигателят е неподвижен.

влак барбекю

производствен мениджмънт

 

 

 

 

 

 

 

 

Гответе го по този начин

Барбекю влак с парен локомотив

влак мангал производство

 

 

 

 

 

 

 

 

Изглежда така с основата

мангал за даване

основа барбекю локомотив

 

 

 

 

 

 

 

 

Е, ние привеждаме дизайна на ум

направете си мангал

 

Както виждате, това се оказа доста мултифункционално барбекю, защото можете не само да пържите кебапчета върху него, но и да готвите зеленчуци, да пушите риба и да загрявате вече готвена храна. Нещото, разбира се, е обемисто, така че не е необходимо да се влачи някъде, ако релсите са положени. По принцип такъв влак ще служи като прекрасна декорация за вашия сайт.

 

 

Бразилките на парните локомотиви са много популярни, обаче, солидна конструкция барбекю влаковеНе е толкова лесно да се направи, но си заслужава. Паровозът като този по-горе ще отнеме няколко дни, може и седмици. Въпреки че не е необходимо да се прави само такова барбекю, всичко зависи от нуждите. Например, можете да заварите такава малка конструкция и това също парен локомотив.

Тук можете да видите в малка селекция от какво още можете да направите сладко парабозики барбекю.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mangaly/neobychnykh-mangalov-foto#sigFreeIddbe98e22cc

 

Направи си сам барбекю грил

 

По-лесно е да направите мангал за всички, ако имате метална цев. Желязната опаковка е полезно нещо само по себе си и е по-добре да не намирате нищо като тиган за печене. Направата на барбекю от бъчва със собствените си ръце от едната страна е проста, но ще ви трябват необходимите инструменти за метал, евентуално заваряване. Въпреки че, всичко зависи от дизайна. Можете да направите опцията за барбекю, с шарнирен капак.
барбекю от метална бъчва
Можете просто да отрежете цевта, да прикрепите краката и сте готови.
направете грил барбекюнаправете грил барбекю

 

 

 

 

 

 

 

Но мисля, че ако го направите, направете го старателно. Ако имате правилните инструменти и желание, тогава всичко може да се направи. Може да се направи по-брадичка сгъваема или неподвижна, преносимият вариант, разбира се, е по-подходящ за пътувания сред природата, но за лятна резиденция, разбира се, е по-добре да се сдобиете със стационарно, солидно барбекю. Работете върху него малко, така че да има както скара, така и дим. За всяка опция се нуждаете от стойка и цев.

 

направете грил барбекюНека да разгледаме как да направите такава неподвижна конструкция от метална цев, с капак, качулка, като цяло, всичко е както трябва да бъде. Ще трябва да се оправите малко с производството, но ако го направите по поръчка, ще бъде много скъпо. Така че, ние приемаме, че имате шлайф и други инструменти, така че нека започнем.

 

 

 

 • На първо място, ние изрязваме отвора и почистваме вътрешната повърхност, препоръчително е само да вземете цевта, където е била съхранявана храна
 • Ние правим стойка, за която са подходящи всякакви трайни метални пръти или тръби с малък диаметър и лист шперплат
 • От тръбите или прътите правим 4 крака и две напречни щанги, върху които ще бъде прикрепена цевта
  Свързваме детайлите в един дизайн, (виж снимката)
 • На хоризонталния кръст лежеше цевта
 • В долната част на цевта поставяме скарата, а в краищата фиксираме скобите (така че капакът да не падне), тези части трябва да бъдат направени от неръждаема стомана, точно като шарнирите за капака.
 • Изгаряме вътрешната повърхност.
 • Пробиваме дупки за качулката и завиваме клапата
 • Инсталираме тръба за качулката, можете да използвате дупката от тапата

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mangaly/neobychnykh-mangalov-foto#sigFreeId7cbddaecc9

Сега имате многофункционална скара с пушек. Не е лошо да си купите още термоустойчива боя - няма да е красиво и ръжда. Ако има заваряване, тогава все още можете да сънувате различни рафтове и стойки.

Ето, между другото, намерих схема как да направите обикновена скара за барбекю от бъчва, Всичко е нарисувано ясно и достъпно, страхувам се само да направите такава стойка със собствените си ръце без заваръчна машина е проблематично. Но все пак може да ви е полезно.
барбекю схема

Има много различни барбекюта, най-вече те са направени от метал, можете да оцените малък избор.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/mangaly/neobychnykh-mangalov-foto#sigFreeIdd37c860930

 

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...