Публикувано в партер

Направете сами метална пейка. Снимки, рисунки, стъпка по стъпка инструкции

направете сами метална пейка направете сами метална пейка

Градинските мебели не трябва да са просто красиви. Тя трябва да бъде издръжлива и удобна и не на последно място функционална. Метална градинска пейка Отговаря на всички тези изисквания и въпреки че цената не е евтин материал, те са с голямо търсене по отношение на естетическата привлекателност и декоративност.

В статията ще научите как да правите направи си сам пейка от метал и дърво, това е най-често срещаният вариант, но има и примери пейки на метални крака. Интересни решения за пейка с облегалка от шарнирната страна на пикап, оригинални идеи за използване на метален резервоар и дори вана от чугун. И разбира се няколко примера реставрация на стари пейки, Всички подадени проекти със стъпка по стъпка снимки, описание и връзка към сайта на източника.

 

Направи си сам пейка, изработена от метал с гръб

Направи си метална пейкаАко имахте идея да направите Направи си градинска пейка, но не се губи особено, тази опция със сигурност ще ви допадне. Прост дизайн, не тежка конструкция и страхотен проект за начинаещи, Направете шаблон и тогава можете бързо и лесно да направите метална пейка не в едно, а в няколко копия. Ако не всичко е ясно със стъпка по стъпка снимки, въпреки че процесът върху тях е показан подробно, има видео на уебсайта на автора, можете да щракнете върху връзката под галерията и да видите.

Направи си метална пейкаТук се използва стомана 30 мм х 6 мм, а за една пейка две дължини - 2,1 метра, дъски 75 мм х 50 мм. Това е основният дизайн на пейката, можете да оразмерите по ваше желание. Структурата е доста лека, така че пейката може лесно да се придвижва из градината, ако е необходимо, когато косите трева и т.н.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId44f367380e

Направи си самостоятелно профилна пейка

Направи си самостоятелно профилна пейкаМеталните пейки изглеждат много стилни и са скъпи. Но ако имате заваряване, това не е проблем, вижте пример, как да направите пейка от профил направете го сами. Това може да се нарече бюджетен вариант, поне в сравнение с готовите продукти.

За да направите пейка ще ви трябват 3 метра метален профил 25 х 25 мм и дървени пръти 150 х 150 мм. В този случай изходният материал беше дървена греда с дължина 6 метра, която ще трябва да бъде нарязана на 5 заготовки.

Направи си самостоятелно профилна пейкаПроцесът на производство е показан на стъпка по стъпка снимки. Отдясно на снимката профилна рисунка на пейка с размери и трион.

Акценти.

Дължина на пейката 150 cm, Режете дървения материал на детайли по размер, както е показано на чертежа. Страните трябва да се регулират на 90 градуса, защото дървесината след сушене придобива полукръгла форма, След това прътите трябва да бъдат залепени заедно, да се получи заготовка с ширина 95, след което да се закара през уплътнителя, митра. След това направете полукръгове върху фрезата, намачкайте я и намажете два пъти с маслен лак.
Нарежете металните части, за това тук беше използвано специално устройство за мелница, можете да го видите на снимката. Защипете ги в желаната форма и заварете. Ще има разрез и огъване на крака, така че гърбът да е под ъгъл. След това шлайфайте шевовете и боя с чук емайл. Също така ще трябва да направите 3 дупки в джъмпера и 2 отзад.
Когато всичко е готово, сглобете пейката. Завийте дъските с болтове M8.
Това е всичко, за кратко. Всичко това може много ясно да се види на видеото, което е на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId53300cd761

Направи си сам пейка от профилна тръба

направете сами пейка от профилна тръбаПоказани тук как да направите пейка от профилна тръба със собствените си ръце, Ако сте приятели със заваряване, няма да е трудно да направите такава пейка. Същността на дизайна е проста, това е рамка с джъмпери, крака и декоративни детайли. Под ъгъл от 90 ° заварете тръбите, шлайфайте шевовете с шлайф и грунд. Пробийте осем отвора, за да закрепите дъските на седалките. Дъските са прикрепени последни, но преди това те трябва да бъдат подготвени, тоест шлифовани, импрегнирани, боядисани.

Металната рамка също трябва да бъде боядисана със специален боя за метал, Затворете долната част на краката с пластмаса свещи, Ето всички акценти.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId00f07bce21

Направи си сам пейка, изработена от метал и дърво

направи си сам пейка от метал и дървоДобър пример, ако искате да направите ламиниран направи си сам пейка от метал и дърво, Основата е от стоманаквадратна епруветка и обработена с киселина, че повърхността е придобила вид на "античен".

Започнете със скица. Начертайте основата, след това усъвършенствайте формата, докато получите стила, който харесвате. По-долу е даден пример на схемата на тази пейка, можете също да нарисувате нещо подобно.

направи си сам пейка от метал и дървонаправи си сам пейка от метал и дървоЗапочнете работа от седалката на пейката. В този случай обемът на 2x4 дъски е това, което ще определи размера на пейката. Причината е банална, просто авторът на проекта не е имал други табла. Може би ще използвате стари дъски, може и така, няма значение. Точно преди да пуснете дъските през рендето, не забравяйте да премахнете всички нокти и скоби.

направи си сам пейка от метал и дървоСега за метална и дървена рамка за пейка, За основата е използвана квадратна стоманена тръба. Всички фуги се нарязват под ъгъл от 45 градуса, където ще има 90 завоя. Маркирайте тези места ясно според оригиналната скица. Разбира се, това не е толкова просто, така че проверете три или пет пъти, за да сте сигурни, че вие изрежете под правия ъгъл от дясната страна на всяка част. Не забравяйте да носите подходяща защита при рязане с високоскоростни инструменти.

Освен много подробни стъпка по стъпка снимки, сайтът има не по-малко подробни инструкции, така че ако решите да направите такъв проект, няма да имате липса на информация.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeIdc506cc61ea

Направи си сам пейка, изработена от метал с гръб

направи си сам пейка, изработена от метал с гръбМетална пейка с облегалка със сигурност ще накара съседите ви да изгорят от завист. Би било хубаво да погледнете и техните лица, когато им кажете, че сте направили всичко сами. Задачата не е лесна, но си струва да опитате.
Трудност: средно, приблизително време: 5 - 7 дни

материали

Плоска метална пръчка 30 mm x 5 mm трябва да бъде нарязана на парчета, измервайки:

 • 2 х 108см
 • 2 х 880 мм
 • 2 х 440 мм
 • 10 x 12 cm
 • 1 х 890 мм
 • 1 x 14o cm
 • 2 х 115см
 • 8 x 290 мм
 • 2 х 100 мм пръстени
 • 2 дистанционера
 • 4 шайби
  направи си сам пейка, изработена от метал с гръб

Инструментите: чук, лента, скоби, заваръчна машина, електроди, шлайф (ъглошлайф), менгеме, клещи, молив

Инструкции, как да направите метална пейка със собствените си ръце

Стъпка 1: Огънете единия край на 108 см пръчки във V-образно стъпало. Проверете тези две краката бяха със същата форма.

Стъпка 2: За предните крака вземете парчета от 880 мм и завъртете краищата отново във форма V. От другата страна маркирайте на 350 мм. Поставете върху кръгъл предмет и огънете всяко парче във формата на L.

Стъпка 3: За да заварявате предните и задните крака, измерете 400 mm от V до края на задните крака. Заварете парчета от 440 мм при тези марки, те ще служат опора между предната и задната част.

Стъпка 4: Сега вземете 8 от 1,2 м парчета плосък дървен материал. Оставете 25 мм пролука между всяка лента на плоската лента и заварете на краката си. Осмата лента трябва да е на извивката на предните крака.

направи си сам пейка, изработена от метал с гръбСтъпка 5: Направете извивка в единия край, за да съответства на кривата на предната седалка. Измерете 475 мм от другия край, за да посочите къде искате да огънете плоския вал, така че да може да поддържа гърба на пейката.

Стъпка 6: Заварете парче 1,4 м плоска лента към седалката, тя ще служи като опора между краката отдолу.

Стъпка 7: Измерете 420 мм нагоре от последната лента на седалката и заварете една от двете останали ленти от 120 см плосък прът. Последната останала лента е заварена под задната част на задните крака в съответствие с предните крака.

Стъпка 8: Осем парчета 290 мм и 100 мм пръстени са заварени в два правоъгълника на гърба. Изрежете единия край на всяка от осемте части под ъгъл 50 градуса. Останалите краища трябва да бъдат заоблени навътре.така че да прилягат плътно на пръстените.

Стъпка 9: Останалите парчета от 115 см плосък прът трябва да бъдат огънати в подлакътниците. Уверете се, че съвпадат. Извитият край е заварен към седалката, но е необходимо да се монтира уплътнение между подлакътника и седалката. Достатъчно е да отрежете парче метал 30 мм. Ако заварявате подлакътника директно към седалката, това ще създаде празнина, където може да се натрупа вода и металът бързо да ръждяса.

Стъпка 10 : До краищата на краката заварете шайбитетака че краката да не потъват в земята или да развалят покритието, където ще бъде инсталирана металната пейка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeIdb2774a4895

Направи си метална пейка 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId93c54f4bbe

Подсилваща пейка

арматура пейкаЕвтина и достъпна опция пейки от дъски с крака, направени от армировка, идеалният проект, ако тепърва започвате да усвоявате заваръчната машина. Прост дизайн с разделителна горна част, където не е необходима абсолютна точност, страхотен дизайн за практикуване, преди да се правят по-сложни проекти, Най-отгоре на пейкаизработена от двучерен боров дървен материал с размери 2 х 10. От армировката с дебелина половин инч (14 мм) ще е необходимо да се отрежат 8 парчета от 40 см, 35 ​​см и 8 см.

От изрязаните парчета на армировката направете правоъгълник и заварете ъглите, трябва да заварите три такива фигури. След това лента с ъглошлайф. Пробийте дупки в арматурата и завийте дъските с винтове 5 см. Нещо подобно, накратко. Авторът обаче не беше твърде мързелив и направи отлични стъпка по стъпка снимки, плюс има видео на сайтатака че има достатъчно информация.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId2667c6dbcd

Направете сами пейка от метал и дърво

направете сами пейка от метал и дървоВижте как да направите пейка от метал и дърво стилен дизайн. Ако не друго, размерите могат лесно да се променят, както по дължина, така че да се поберат повече хора, така и по ширина, тогава пейката може да се използва като масичка за кафе.

направете сами пейка от метал и дървоматериали:

 • 16 "трапецовидни стоманени крака (41 см)

Дървени части:

 • 6 дъски 1x2 8 фута (244 см) дължина
 • 1 x 2 6 x 183 cm дъска
 • 1 блок 2x2 6 фута (183 см)
 • Лепило за дърво
 • полиуретан

Напилете 1x2 дъските на 12 парчета от 47 "(119 см). Ще трябва да направите решетките по образеца, показан на фигурата вдясно. Целият процес на сглобяване е добре показан на стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeIdd1028e6335

Метална пейка с дърво

метална и дървена пейкаАко ви харесва комбинацията от метал и дърво, разгледайте как да направите чудесна метална пейка с дървени греди, Има нещо в това, което изглежда едновременно индустриално и елегантно. За този проект ще са ви необходими следните материали:

 • 7x алуминиева квадратна тръба 25 * 25 * 3 mm 1,2 m.
 • 2x дърво 1.2 m
 • дълги стоманени пръти с резба с капачка на болта
 • скоби за свързване на краката с ширина 25 мм
 • болтове за стомана (с метални сондажи)
 • спрей боя и лак

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId4578b46b37

Метална пейка

метална пейка

метална пейкаДизайнът е подобен на този, представен по-горе дървена пейка с трапецовидни стоманени кракано много по-лесна за производство. Вярно, с изключение на факта, че краката са направени от автора на проекта сами. Въпреки че, ако имате машина за заваряване, тогава няма да е трудно да направите. Трапецовидните крака не са най-сложната заварена конструкция. За останалото ще ви трябва всичко една дъска и завършва - импрегниране, лак, боя, каквото изберете. Размерите също са по ваш избор, или правите рамките на краката, за да отговарят на размера на дъската, или коригирате дъската според размера на рамките. Идеята на дизайна е толкова проста, колкото вратите; заварявате рамките на краката, свързани с долната шина и с джъмпери в самите рамки, върху които след това инсталирате дъската.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId9cedf2d327

Метална задна пейка

пейка с метален гръбОригинален проект, дървен пейка с метален гръб от задната задна врата на пикап.

Ето какво трябва да започнете.

Имайте предвид, че това е за задната врата, която авторът на проекта е имал: 50 3/4 "(129 см) х 19 1/2" (50 см). Ако размерите ви са по-големи или по-малки, съответно регулирайте дължината на пейката.

Списък с материали:

 • 2 бара с дължина 245 см 4 × 4 8 '(245 ​​см)
 • 2 дъски 2 × 4 8 '(245 ​​см) дължина
 • 3 дъски с дължина 1 × 6 6 '(183 см)
 • 1 дъска 1 × 4 дължина 6 '(183 см)
 • 1 дъска 2 × 6 8 '(245 ​​см) дължина

пейка с метален гръбкрег джиг, нокти за нокти, нокти за крака, лепило за дърво, трион за трион, мозайката, 5 см болт, шайби, ъглови скоби, задни врата

Дъски за рязане:

 • 2 - 4 × 4 дължина на задните крака 37,5 "(95 см)
 • 2 - 4 × 4 дължина 23 1/4 "(59 см) предни крака
 • 2 - 2 - 2 × 4 дължина 13.5 "странични водачи
 • 2 - 2 × 4 дължина 50 3/4 "(129 см) предни и задни скоби
 • 2 - 2 × 4 дължина 17 1/2 "(45 см) централна опора
 • 3 - 1 × 6 дъски с дължина 57 3/4 "(147 см) пейка
 • 1 - 1 × 4 дължина 57 3/4 "(147 см) седалка
 • 2 - 2 × 6 дължина подлакътници 18 "(46 см)

Инструкции за изработка на пейка с метален гръб на сайта и по-долу вижте стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId12c13d6761

И тук втори вариантДизайнът практически не се различава.

 • пейка с метален гръбСтъпка 1: Намерете задната врата
 • Стъпка 2: Пригответе 10 2x4 дъски
 • Стъпка 3: Направете рамка на седалката.
 • Стъпка 4: Нарежете останалите дъски до необходимата дължина.
 • Стъпка 5: Пясък, нанесете и накиснете три пъти.
 • Стъпка 6: Сглобете седалката и завийте краката. След това инсталирайте металната дъска и завийте лайсни.
 • Стъпка 7: Пейката е готова. На следващия ден бяха нанесени още няколко слоя импрегниране.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeIdf6d68ed7d3

пейка с метален гръбИ третият пример пейка с метален гръб от страната на пикапа, както виждате, е доста стар.Тази пейка изглежда малко масивна, тъй като е добавена предната напречна греда.

Рамката и краката са изработени от 4х4 барове, седалката е от 2x6 дъски. Като цяло вие може да събира от това, което имате, Старите дъски или още по-добре палетите са чудесни тук.

Облегалката, в зависимост от състоянието на металната дъска, се регулира с заварени скоби, Дизайнът може да бъде допълнен с регистрационни табели, както е показано на снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId215360673d

Друга такава пейка с гръб от задната страна на Ford.

пейка с метален гръбМожете да дадете още няколко примера, но всички те се различават само в изходния материал за гърба, а принципът на проектиране е един и същ за всички.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeIdee3fad8d7d

Между другото, пейки с метална облегалка от задната врата на пикап са много популярни, Използват се по различни начини, включително и в други части на автомобила. Вижте снимката, тук са избрани повече сто примеракак да направите пейка с метален гръб от автомобилни части.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId71df8cafa0

Пейка с метални крака

пейка с метални кракаАко изведнъж сте решили, че имате нужда от малка пейка - надежден, евтин и оригиналензащо не опитате сами да си направите пейка! Как ви харесва този пример с много красива текстура? Разбира се, ако нямате специални инструменти за дърворезба, можете да преминете с равна повърхност. Метални крака за пейка бяха избрани, защото авторът искаше нещо модерно и ъглово, за да балансира органичната текстура.

Инструменти и материали:

 • Крачета за фиби (40 см)
 • Ъглошлайф (шлайф)
 • бормашина
 • Силова отвертка
 • Орбитален шлайфпейка с метални крака
 • Машина за шлайфане
 • Митра трион
 • Крег джиг
 • Скоби
 • Лепило за дърво
 • Дърво четка
 • Дървена замазка

това метална пейка направена като кутия без дъно: 4 страни и отгоре. Няма нищо сложно в производството на части и сглобяването на пейката, дори рисунка не е необходима. Размерите са установени спонтанно въз основа на размера на изходния материал..

Всичко е показано на стъпка по стъпка снимки, инструкции за това как да направите пейка има на сайта, прочетете дали някакви нюанси не са ясни.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId7767c7fb56

метална пейкаЕто още една опция метална пейка, още по-лесно. Ако имате нужда прост магазин в коридорано страшно от броя на нулите върху етикетите с цените в магазините за мебели, това е страхотен проект за решаване на този проблем. Пейката е наистина проста, дори човек, който е много далеч от дърводелската мъдрост, може да направи. Просто трябва да купите или да намерите старите три дъски, достатъчно здрави, за да не се уплашите да седнете на пейката. Четири метални шипа с височина 40 см, метални плочи за свързване на дъски и винтове.

метална пейкаЩе ви трябва трион от инструментите, по принцип всеки ще го направи, но циркуляр е по-добре, това е, ако вие сами ще изрежете дъските. Шлайф, бормашина, отвертка.

Можете да зададете размерите по ваше желание, но ако искате абсолютно същата опция, можете да използвате размерите, посочени на рисуване на пейка.

 1. Ако вече имате дъски с подходящ размер, ги разпечете на гладка повърхност.
 2. След това свържете трите дървени дъски с метална плоча.
 3. Използвайте метални връзки, за да осигурите допълнителна поддръжка.
 4. Прикрепете краката с винтове. И това може би е било най-трудната част от този проект.

В крайна сметка можете да лакирате или да рисувате. И полирайте дъските малко след боядисването до придайте леко изморен вид на пейката, Е, това е, ако искате тя да изглежда като на снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId8f128d6ab7

Точно същия дизайн, бяха използвани само стари дъски от палети.

метална пейкаТака че не можете да повторите инструкциите. За да получим такава красива повърхност, използвахме тиково масло, Нанесете два слоя и след няколко дни, разпечете отново и добавете още един слой.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeIdfa30070e65

Метална пейка с метални крака

метална пейкаХаресва ли ви този модел? Наистина доста стелажи пейкавъпреки че този проект не може да бъде наречен лек. Но ако нямате целия набор от необходими електроинструменти, това е добре. Не всички от тях са необходими за завършване на монтажа. По-голямата част от дизайна е, че можете да закупите тапицерии с подходящ размер и да ги видите. Тоест вие можете да направите с обикновени инструменти, Необходими са само трион, няколко скоби, длето, бормашина и шкурка.

Среден размер на дървен материал 150 cm.

 1. метална пейкаЩе са необходими общо дванадесет дъски за ширината на пейката 47 см. По този начин, според изчисленията 47 см, разделени на 23 (12 дъски + 11 стави на пръста), получавате ширина от приблизително 38 см за всяка решетка.
 2. Тъй като седалката е направена с формата на кутияфуги (наричани още стави на пръстите), височината на всеки бар трябва да бъде два пъти по-голяма от дебелината. За този проект това е 45 мм.
 3. Сглобяване и залепване. Най-добрата част от използването на кутийки шевове е, че няма механични крепежни елементи (пирони, винтове), които държат това нещо заедно, само залепени фуги. Това прави конструкцията невероятно здрава и трае по-дълго.
 4. Краката са стоманени шипове, така че те трябва да бъдат напълно запечатани. Покрийте ги с два слоя метален грунд, с интервал от 30 минути между слоевете. След това напръскайте боя.

Да направя тази пейка отне 10 часано ако направите всичко както трябва, това ще ви служи повече от една година.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId23270e8c30

метална пейкаПодобен проект също метална пейка.

 1. Първо изрежете 2x4 дъските на крайния трион и го разпечете.
 2. След това пробийте дупки.
 3. Направете подпори. За съжаление няма фотографии на този процес, но основната цел беше да се направят уплътнения с ширина 15 мм и 80 мм, след което да се изравнят с дупките, направени в предишната стъпка.
 4. Събрание. Можете просто да използвате резбовани пръчки, за да държите всичко заедно, но е по-добре да не сте много мързеливи и да използвате лепило и нокти.
 5. Прекарайте дъските през рендето
 6. Заоблете краищата.
 7. Краен монтаж, довършителни работи и шлайфане. Залепете двете половини заедно, прокарайте резбовите пръти през отворите и затегнете. Нарежете прътите с Dremel. Направете още един проход с шлайф и нанесете няколко слоя полиуретан.
  Закопчайте краката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId4ff6de4a05

Пейки на метални крака 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId006c034b75

Метална пейка

пейка, изработена от метално леглоИзползването на стари мебели за правене на нови неща е много полезно занимание. Ето как направете пейка от метално легло, Това е не само място за отдих, но и вид произведение на изкуството.

Таблото за глава не е необходимо да се реже, но таблото трябва да бъде отрязано и пренастроено, за да се зададе правилната височина като подлакътник и седалка.

 1. пейка, изработена от метално леглоВисочината на седалката трябва да бъде внимателно изчислена и да се направят всички необходими маркировки, за да се посочи мястото за разфасовки. Изрежете 15 см от общата височина на поставката за крачета, главно за подлакътника. След това смилайте всичко добре.
 2. Сега трябва да заварите цялата структура. След заваряване използвайте ъглошлайф, изглаждайки ставите, така че всичко да е готово за боята.
 3. След това от боровите дъски 2x10 направете седалка. Вижте всяка дъска, за да получите три парчета със същата ширина и прав ръб.
 4. След това изрежете предния панел в краищата около предната част на подлакътника.
 5. Пяснете всички и нанесете тъмно орехово накисване върху седалката.
 6. Пробити дупки в металните опори за инсталиране на седалката.
 7. Последното е рисуване. Оцветете първо цялата пейка. След това почистете декоративните части с Dremel.
 8. Накрая можете да инсталирате седалката. Отдолу затегнете винтовете през дупките, като прикрепите седалката към горната част на главата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeIdca47a932c7

метална задна пейкаМетална задна пейка

Вижте друг пример, как да превърнете метална табла в уютна пейка, Задачата не е трудна, но има много нюанси.

Основното е направете здрава дървена рамкатака че пейката да не залита, но не е толкова проста. За съжаление авторът не предостави стъпка по стъпка снимки, това са само снимки на отделни части на пейката, няма и подробна инструкция, но главното е идеята.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId87a672e38b

Вижте още примери за пейки, изработени от гърба на метално легло

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId5c4b7da2b0

Метална пейка за поднос

метална пейкаТози проект е сравнително прост и изисква само няколко инструмента и консумативи.

материали:

 • Метална тава
 • Дъски от палети
 • Готови крака от стара маса или стол.
 • Червена боя
 • Импрегнация от тъмно дърво
 • Бързо изсушаващ полиуретан
 • Малки винтове и болтове
 • Лепило за дърво

Инструментите:

 • трион
 • Електрическа бормашина
 • Абразивни подложки
 • Четки за боядисване

Стъпка 1: Извадете стара боя от тавата
Стъпка 2: Прикрепете опори за крака
Пробийте дупки със същия диаметър в чиниите и ги прикрепете към тавата.
Стъпка 3: Триони от палети на къси дъски. Направете щит, като го закрепите с три летви.
Стъпка 4: Тогава е необходимо да изсипете тавата, когато изсъхне, боядисайте. Покрийте дървените крака с бързосъхнещ полиуретан. Нанесете три слоя, за да разкриете естествената красота на дървото.
Стъпка 5: Завийте краката и поставете дървената дъска в тавата. Пейката е готова.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId5ebaeaaa3b
 

Полукръгла пейка, изработена от метал и дърво

полукръгла пейка, изработена от метал и дървоПейката е инсталирана в ниша с полукръгла стена.

Основата на дизайна е стоманена подрамка, вградена в стената, която осигурява стабилност и твърдост.

Тук за съжаление няма стъпка по стъпка снимки, няма инструкции, това е просто красив пример за ландшафтен дизайн.

Но ако наистина искате да направите подобно метална и дървена пейка, е показан принципът на конструиране на дизайна на снимката, за да можете да вземете основата на бъдещия проект.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId16c6bfcbd6

Метална пейка ... с цветно легло

направете сами метална пейкаАко имате много малък двор и виждате само ограда на съсед през прозореца, тогава този проект със сигурност ще ви интересува. Направете висока пейка с цветни лехи покрай оградата, след това през прозореца ще се възхищавате на цветята, а вечер можете да седнете на удобна пейка в двора. че направете метална пейка с цветна леха нарисувайте чертеж, план, схема, като цяло нещо, върху което можете да надградите.

Създаването на подробен план също ще ви помогне да спестите малко, така че ще използвате само толкова материал, колкото наистина ви трябва.

направете сами метална пейкаТака че в този случай дизайнът е кутия с дължина 365 см, широчина 30 см и дълбочина 20 см. Седалката на пейката е къса 120 см, дължина 335 см и дълбочина 38 см.
Точният списък на материалите не е даден тук, тъй като все още няма да направите точно същата пейка. Това, което определено имате нужда са дъски, 2х2 бара, шперплат. За рамката, квадратна стоманена тръба, винтове от неръждаема стомана със специално покритие, пластмасова облицовка.
За цветно легло, камъни и пръст с компост. Но отглеждането на цветя е отделен въпрос.

Инструментите

 • Заваръчна машина
 • Метален режещ трион
 • Chop Saw
 • Акумулаторна тренировка
 • Сандер

направете сами метална пейкаСтъпка 1: Заварете рамката, Като се има предвид, че кутиите ще бъдат пълни с пръст и камъни, плюс металът ще ръждясва с течение на времето - като цяло трябва да има много опори.

Стъпка 2: Инсталирайте пластмаса и шперплат върху рамката, От прътите 2x2 направете вложки, закрепете ги върху рамката, пробийте дупки в шперплат и пластмасови части, след което ги завийте върху вложките. Когато подравнявате кутията с пластмаса, не забравяйте да изрежете дъното, за да може да изтече вода от дупките, които сте направили.
Стъпка 3: Завийте дъските отгоре (на седалките) или от страната на шперплат (отзад и отстрани), така че да не се виждат винтове. Това ще придаде модерен облик на пейката.
Накратко, това е всичко. За отглеждане на цветя потърсете информация в градинските сайтове.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeIde243083ac4

Танк пейка

резервоарна пейкаИма много оригинални идеи как да направите метална пейка със собствените си ръце - ето един от тях. Ако изведнъж в двора си стар резервоар с достатъчен размер (и това, каквото и да се случи), е жалко просто да изрежете и да предадете метал. Разбира се, ще спечелите нещо и ако направите пейка от него и дори толкова шик, както на снимката, несъмнено ще спечелите много повече. Между другото, след първия си проект авторът прецени какви потенциални метални резервоари крият в себе си и установи масово производство. Примери за работата му можете да видите в галерията, последните 20 снимки.

За да направите идеята ясна, по-долу виждате чертежите, или по-скоро скици

резервоарна пейкарезервоарна пейкаЦелта не беше да се прекрои или реформира металът, а просто внимателно да се нарязват частите и да се заваряват заедно. В резервоара има само един прав ръб, по протежение на цилиндричната част, така че това трябва да служи като седалка и облегалка. На снимките стъпка по стъпка всичко това е показано подробно, ако има въпроси, по-долу е линк към уебсайта на автора, където той подробно пише всяка стъпка от производството на пейката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeIda917e2b3ef

Пейка от стара чугунена вана

пейка от стара чугунена ванаРазбира се, неочаквана идея, но защо не. Ако искате „вечна“ пейка - направете я така външен диван от стара чугунена ванаДостатъчно и за деца, и за внуци. Чугун, тежко нещо, така че трябва да калайдисвате. Може би има други начини да направите това, най-важното - резултатът.

Първо измерете и маркирайте какво трябва да се изреже.

Направете го по-добре в права линия за улесняване на процеса на рязане, Не забравяйте да носите предпазни очила и панталони. мъничък фрагментите от банята са много остри!

 1. Изгладете краищата с шлайф.
 2. Сега можете да подготвите ваната за боядисване. С помощта на ръчен скрепер изстържете колкото се може повече стара боя.
 3. След това можете да започнете да рисувате. На самата баня нанесете два слоя боя от спрей.
 4. Почистете краката и поставете грунда. След това нанесете няколко слоя боя.
 5. Завършихме банята, по-точно, сега с пейката. Остана декоративната част.

Как да си направим седалка

Измерете вътрешната ширина и дължина на ваната и добавете няколко сантиметра дължина. Винаги може да бъде подрязан по-късно. Нарежете пяната, увийте с ватинг и плат. Това ще бъде "матрак" за седалката. Добавете още няколко обикновени възглавници и уютният диван е готов.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId3d073ae680

Възстановяване на пейка

възстановяване на пейкаС този пример можете поправете всяка метална пейкаако имате такава нужда. По дизайн това е стандартна пейка, подобно все още може да се намери в обществени паркове.

Инструментитенеобходими за тази работа:

 • Трион за маса
 • Акумулаторна тренировка
 • Ротор за маса
 • Орбитален шлайф
 • Митра трион

материали:

 • 2 дъски 1x6 2,5 m дълги
 • Лак за дърво
 • Черна матова боя за пръскане
 • Болтове и винтове

По-долу е показано стъпка по стъпка какво да правите с тази пейка, за да получите това, което виждате на снимката. Оказа се страхотно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeIdac861b0a71

Възстановяване на пейка от чугун

възстановяване на пейка от чугунЧесто можете да срещнете стари градински пейки с чугунени крака, Днес тези, като правило, не го правят, а тези, които са в паркове и дворове, обикновено са в лошо състояние. Ако иматекато имате предвид, вижте как да го приведете в ред.

Bще ви трябва:

 • четка
 • Лента на художника (живопис)
 • Спрей боя или боя на открито
 • Бордове, ако е необходимо
 • Винтове за дърво
 • отвертка
 • Комплект свредла и свредла
 • болтове

Няма нищо сложно в тази работа, просто имат нужда от време и търпение, Сайтът има инструкции за правилното изпълнение на всеки етап от работата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeIdd15623d976

реставрация на стара пейкаВижте друг пример реставрация на стара пейка, снимката ясно показва каква е била пейката преди и каква е била след ремонта.

консумативи:

 • лента на художника
 • гумени ръкавици
 • телена четка
 • долен пласт
 • половин литър полиуретанова боя (всеки цвят, който искате!)
 • прозрачно полиуретаново покритие
 • четки за боядисване
 • пясъчна хартия
 • шлифовъчен блок
 • вестник
 • маска

Инструментите:

 • ръчна мелница
 • клещи
 • отвертка

по избор:

 • ръчен скрепер

Инструкция за употреба:

 1. реставрация на стара пейкаИзтрийте праха и паяжините.
 2. Затегнете винтовете.
 3. Използвайте ръчна мелница, за да премахнете ръждата.
 4. Измийте чугуна със сапун и вода, за да премахнете излишния прах и частиците от ръжда.
 5. Използвайки ръчна мелница, изгладете грубата повърхност на всички релси, включително дъното.
 6. Заоблете краищата на дървените дъски.
 7. Боя чугун.
 8. Боядисайте дървени дъски.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId8faaa1af09

Ремонт на пейка

ремонт на пейкаПейка за чугунен парк Той ще стои десетилетия, просто трябва да актуализирате или променяте лентата от време на време. Показани тук как да направите набор от дъски и да инсталирате на пейка.
Когато дъските са готови, е необходимо да се пробие проходен отвор в двата края на всяка дъска, така че главата на винта да е под повърхността на седалката.

Показаните тук пейки имат девет 55 мм дъски и три 30 мм дъски. По-малките отиват до вътрешната крива в задната част на пейката.
Заоблете всички краища и пясъчни дъски. В края нанесете импрегниране и боя.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId8863d24f24

Ремонт на метална пейка

ремонт на метална пейкаДори от стар магазин за метали, в каквото и да е състояние, можете да направите бонбони. Снимките стъпка по стъпка показват как да ремонтирате пейка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId5138f9623d

Още един пример за възстановяване на метална пейка, Тук е показано как авторът възстановява пейката от напълно неподходяща руина до стилна пейка.

възстановяване на метална пейкаЗа ремонт, такъв инструментите:

Митра трион

 • бормашина
 • Орбитален Сандер
 • Фреза
 • Четки, пистолет за спрей
 • Ъглошлайф (шлайф)

Други неща:

 • Полиуретаново основно покритие 0,5L
 • Полиуретаново покритие 0,5L
 • Боя за метал 0.2L
 • Довършителна боя за метал 0.2L
 • Монтажни болтове

Всичко, което е направено с тази пейка, е показано на стъпка по стъпка снимки, така че процесът не може да бъде описан, но ако имате въпроси, тогава има инструкция на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeIdfe86664c28

Ето как трябва да изглежда чугунена пейка след реставрация

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId6a743da4b8

Пейка и столове с метални крака

пейка и столове с метални кракапейка и столове с метални кракаПоказва как е била преправена стара тъпа пейка красив ярък комплект пейка и два стола, Ето две снимки по-горе - преди и след.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId55e55cbc2a

Направи си пейка за тръби

направи си сам тръбна пейкаВижте още няколко примера, как да направите пейка за тръбисамо водоснабдяване.

Идеята е да използвате фланци, за да прикрепите дървен плот към краката на тръбата. Тъй като разстоянието между краката е кратко, това може да повлияе на стабилността на пейката. Ето защо е по-добре да използвате лакът с късо парче тръба в горната част на четирите крака и монтажни скоби за закрепване към дървения връх, това леко ще добави височината.

Приятна особеност на тази пейка е, че можете лесно да я превърнете в маса, като промените дължината на тръбите на краката си!

Долу вдясно виждате диаграма, където добре са показани местата, където са прикрепени тръбите. В списъка с материали и на диаграмата размерите в инчове ги преобразуват в сантиметри, умножавайки по 2,54.

направи си сам тръбна пейкаматериали:

 • 1 бр 2 "x 12" x 8 "32" (81 см) дъска
 • 1 бр 1/2 "х 30" черна желязна тръба
 • 4 бр 1/2 "х 12" черна желязна тръба
 • 4 бр 1/2 "х 6" черни железни тръби
 • 8 бр 1/2 "х 3" черни железни тръби
 • 6 бр 1/2 "монтаж
 • 4 бр черни гумени капачки за долната част на краката
 • 4 бр 1/2 "лакътна тръба

Ако дъската за горната част на пейката е по-широка от 30 см, използвайте черни железни фланци вместо лакти и скоби, за да прикрепите дървото към краката на тръбата.
Преди да прикрепите основата към дървения плот, пясъчете дъските, боя, след това отново пясък и след това закрепете към основата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId4709721e64
 

водопроводна пейкаИли такива водопроводна пейка подобен дизайн. Тук бяха използвани 3/4-инчови тръби и фитинги от черно желязо, ширината на пейката беше само 30 см. Монтажът е много прост, просто трябва да затегнете всички връзки, така че запасете се добри гаечни ключовепоне две, за да държите единия, затегнете другия. Тръбите са боядисани с маслена боя с бронзово покритие. Нанесете няколко слоятри или повече и се оставя да изсъхне 36 часа на открито или в кладенец

За производството на седалки се използват дъски 2x6 и 2x4 за връзки. Дъските са закрепени с винтове, големите болтове във всеки край на дъската, които виждате на снимката, са просто декор, така че пейката да съответства на индустриалния стил. В края нанесете импрегниране върху дървото и лака.
Последната стъпка е да завиете пейката към тръбата в средата с фланец и винтове на палубата, добавете лепило към всеки от отворите на страничните крака.
По-долу виждате чертежи на пейка на тръби.

водопроводна пейкаводопроводна пейка

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeIdf2c5603b6d

тръбна пейкаЕто още един пример. Тръбна пейказа ивсичко, от което се нуждаете, е една дъска и комплект черни поцинковани тръби.

Материали и инструменти:

 • 2x12 "дъска с дължина 183 см
 • рулетка
 • циркулярен трион
 • предпазни очила
 • четка
 • Сандер
 • импрегниране с тъмна ядка
 • полиуретан
 • 16 инчови черни поцинковани тръби 16 бр
 • 8 предварително затегнати черни поцинковани лакти
 • 4 резбовани тръби с черни поцинковани тръби
 • 4 метални крайни капачки

инструкции:

Измерете и изрежете дъска с дължина 183 см. Пясък, нанесете импрегниране. Когато изсъхне, нанесете полиуретан. Свържете две 10-инчови тръби към Т-съединението и три 10-инчови тръби към другата Т-връзка. Добавете лакътна става в двата края и свържете двете с две 10-инчови тръби. Поставете металните капачки и повторете за втория комплект крака. Прикрепете краката към дъното на пейката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeIdc7dd951615

тръбна пейкаПросто и оригинално едновременно. метална пейка, Стара дъска за седалки, не е "така се случи", а е замислена. В комбинация с метални крака от тръби изглежда много стилно. А този магазин е много лесен за правене, за това ви трябва само тренировка.
Гответе за работа поцинкована тръба, фланци и метални скоби във формата на L.
Единствените инструменти, използвани за този проект, бяха тренировкано може да се нуждаете от лента или дори трион, това зависи от дъската, която намерите.
бъда особено внимателни, ако използвате стари дъски, Те често съдържат токсични химикали и бои, както и неприятни изненади под формата на стари нокти.
Монтирането на краката е много лесно. Просто сглобете поцинкованата тръба с фланец и я завийте към дъската. Има само един проблем, където и да сложите пейката, тя ще се люлее. За това са необходими скоби, в този случай с тяхна помощ пейката е прикрепена към оградата. Какво да направите, дори такъв идеален дизайн има недостатъци. Но както виждате, всичко може да се реши.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeId187a72cfdb

Снимка от пейки от дърво и метал

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/lavki/1070#sigFreeIda4a381d2cf

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим