Направете сами метално легло. 700 снимки + инструкции стъпка по стъпка

как да направите метално легло как да направите метално легло

Металните легла съчетават ненадмината издръжливост и изискана красота, създавайки уникален стил, който съответства на декора на вашата спалня. Разбира се направете сами метално легло малко по-твърд от дървения. Но силата на метала е неоспорима.

Легло, направено от метал, няма да се напука или огъне. Никога няма да се притеснявате от деформация или разхлабване на рамката и плюс, това улеснява преместването на леглото, ако е необходимо. И да направите без заваръчна машина и друго скъпо оборудване, можете да направите легло от метални тръбиизползване на фитинги и адаптери. В тази статия ще намерите 20 примера със стъпка по стъпка снимки, как да направите метално легло направете го сами по различни начини.

Направи си легло от метал и дърво

легло от дърво и тръбиКакво би могло да бъде по-добре легла с желязна тръба и дърво? Това е уникална уникална мебел, която няма да купите никъде, но можете направете го сами, На уебсайта на автора можете да прочетете пълните инструкции, тук е само поредица и няколко съвета. бележки: Не използвайте лепило за тръби или фуги от дърво. Затегнете на ръка, докато не сте сигурни, че тръбите са инсталирани правилно. Най-трудното ще бъде свържете страничните релси с таблото и таблототъй като тръбата е фиксирана в една и съща посока в двата края. Съберете само единия крак на подножието, като завиете парчетата заедно, за да прилягат плътно. Подгответе хоризонтални опори за тръби, както е показано. Свържете другата страна към готовата стойка за крачета.

легло от дърво и тръбиПовторете този процес с горната част на главата, като добавите още тройник и зърното, за да направите място за 3 летви. Върху таблото и горната част на леглото, свържете една хоризонтална носеща част на тръбата към 2-те тройника отдолу, за да отворите края хоризонтални части за опори на тръби, Използвайте 2,5 см нипел на таблото и на главата, който свързва отворения тройник от хоризонталната секция на тръбата и тройника от стъпалото: (Сега трябва да имате плътна завършена форма на правоъгълник..) В подножието поставете единия край на дървената дъска в готовата страна за краката, след това с другия край на дървената дъска вкарайте винт в следващата разклонителна тръба. Завинтете следващия тройник, след това хоризонталната опорна тръба.

легло от дърво и тръби

легло от дърво и тръбиСъвети:

 • първо завийте хоризонталната тръба към готовия крак, след това се свържете с друг;
 • хоризонталните тръби и втулки дават взаимна възвръщаемост, защото са усукани в една посока;
 • Хартиена кърпа, увита около шева, предотвратява попадането на масло на пода.

Дървената дъска центрирайте между хоризонтални тръби равномерно разстояние отгоре и отдолу, след което закрепете върху тръби с еднакво налягане и на двата винта. Пригответе следващата дървена дъска и повторете процеса, като добавите още зърно. Затегнете скобите и средата на съединителя и тръбите. Прикрепете напречните опори към шиповете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeId716ecd5873

Легло от метална тръба

Дизайнът е прост, но издръжлив. Не твърде скъпо, лесно за производство, лесно за разглобяване, това легло ще придаде на вашата стая индустриален вид.

легло от желязна тръбаИзмерете матрака и фугите, за да определите колко дълги трябва да са тръбите, В този случай това са 4 мм тръби, които можете да закупите в водопроводен магазин.

 • 4 бр 57 "дължина 145 см за главата и гърба на леглото, включително главата и гърба
 • 4 бр 42 "дължина 107 см за краката
 • 2 бр 87 "221 см дължина за надлъжни части

Нуждаете се и от пластмаса крайни капачки за защита на пода и дървените плоскости от 1 х 8 дъски за производство на летви и 2x4 бара за закрепване на летвите. За събиране направете си легло за тръби не е трудно как да направите това, прочетете инструкциите на сайта, ако нещо не е ясно по-долу стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeIdc67dc7b544

Как да сглобим рамка за легло от тръби

сглобете рамката на леглото от тръбиКой би си помислил, че тръби и фитинги могат да бъдат свързани по такъв начин, че да се направи тази невероятна рамка на леглото? Ако подготвите тръбите предварително, нямате нужда дори от ден, за да сглобите леглото. Използвайте връзката под галерията, за да посетите сайта за инструкции за монтаж. тръба легло рамка, Това е лесно да се направи, вероятно можете да направите легло за няколко часа! Дизайнът е добър за двоен и пълен матрак, Ако искате да сглобите рамка за голям матрак, няма проблем, просто добавете допълнителна поддръжка в средата на рамката. Що се отнася до разходите. Ще бъдат необходими около $ 300 за сглобяването на рамка на леглото, като се използват всички материали, закупени в магазина. Ако купувате употребявани тръби и дървен материал, можете да направите легло за около 120 долара! И какво цената зависи от избора на материали, Единственият фиксиран разход е фитингите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeId24aaba4df0

Направете сами рамката за тръби от тръби

Направи си рамка за легло от тръбиТази тръбна рамка за легло е направена за кралица матрак размер, Леглото е с ширина около 160 см, дължина 212 см и височина 40 см. Въпреки факта, че комплектът за труп с размер на кралицата се използва в представените диаграми, процесът е същият за всякакъв размер на леглото, За да сглобите рамката на леглото от тръби, се препоръчва да започнете монтажа с крака и след това да сглобите рамката на части. Започнете с сглобяването на краката на рамката на леглото. Всеки крак е монтиран на фланцово съединение.

Направи си рамка за легло от тръбиТази арматура ще играе ролята на „крак“ или основа на стъпалото на рамката. Общо ще бъде пет крака, четири в ъглите и един в средата, за да осигурите допълнителна поддръжка. След като инсталирате фланцовия фитинг, го затегнете с универсалния ключ, за да го закрепите към тръбата. Прикрепете ъгловите фитинги към краката на рамката на леглото., Две тръби със странична изходна тръба ще протекат по две от най-късите тръбни секции (в този случай 355 мм). Когато нанасяте, не забравяйте да оставите място за тръбата да се побере в другите две гнезда.

Направи си рамка за легло от тръбиПрикрепете хоризонталната опора към предната част на рамката на леглото. Прикрепете 90-градусовите фитинги за тройник към краката на рамката на леглото, след което хоризонталната опора на облегалката. Свържете предната и задната част. Прикрепете стъпалото към средната скоба. Завършете монтажа на таблото. Като прикрепите ъглови фитинги под 90 градуса, плъзнете секцията върху краката в задната част на рамката, както е показано. Когато рамката на леглото на тръбите е сглобена, можете да направите дървени летви, които се използват за поддръжка на матрака. Дървени дъски, простиращи се по ширината на рамката, ще бъдат разположени отгоре на рамката на леглото. Сега всичко, което остава да се направи, е да поставите матрак.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeIda56109e515

Как да си направим легло от метални тръби

Искате евтино направете рамката на леглото и главата на металните тръби?

как да направите легло от метални тръбиМожете да закупите всички необходими материали в магазина за хардуер за около 65 долара. Дължината и броят на тръбите, от които се нуждаете зависи от размера на леглото, Освен това избраната от вас височина също ще промени количеството и дължината на тръбата. Преди да купите, не забравяйте точно да измерите площта на леглото и главата. По този начин можете да сте сигурни, че не е нужно да режете тръбата, за да я приляга перфектно! забележка, Ако измервате правилно, тръбата, която купувате, ще има размери, които трябва да отговарят на вашето легло, или да добавите няколко сантиметра. По-долу, стъпка по стъпка показват снимки как да направите легло от метални тръби със собствените си ръце.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeId40293f7935

Поцинковано легло за тръби

Истинска декорация на таванско помещение може да бъде легло от поцинкована тръба.

легло за тръбиИ ако външният вид е въпрос на вкус, тогава солидният и надежден дизайн определено няма да навреди .. Страхотното в това легло е, че можете да го промените по ваш вкус. Оформянето на леглото изобщо не е трудно, ето тръбите, от които се нуждаете:

 • 1 х 1540 мм
 • 2 х 1000 мм
 • 4 х 930 мм
 • 2 х 880 мм
 • 2 х 530 мм
 • 7 х 350 мм
 • 4 х 120 мм

За връзки:

 • 8 x Т-фланци
 • 4 x мигачи 90 градуса
 • 8 x фланци (крака)

От дърво:

 • дървени летви 16 х 40 мм
 • 2 х 10 мм х 10 мм дължина 2 000 мм (за да държи лентите заедно)

Подглавницата зависи изцяло от вас. Ако ще направите глава, ще ви трябват скоби, като полукръг. Как да сглобите легло от тръби със собствените си ръце, прочетете на уебсайта в подробните инструкции. Мастер клас по-долу на стъпка по стъпка снимки.

Вижте вграденото изображениегалерия онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeId61ba5eeaae

Чертежи на тръби на леглото

чертежи на тръбни леглаТова ръководство за рисуване показва как да се съберат популярни рамка за легло на таванско помещениенамерени на Pinterest. Инструкциите в сайта описват всяка стъпка, която трябва да предприемете сглобете рамкатаи са представени диаграми, които да илюстрират по-добре инструкциите. Самата рамка тежи приблизително 80 кг. Рамката на таванското легло в конфигурацията, показана тук, има размери 212 x 190 x 96 cm, Рамката е проектирана да побира матрак с двоен размер. Въпреки че рамката може да бъде персонализирана, за да пасне на всеки матрак по желание. Също така на сайта можете да прочетете какви фитинги и други компоненти ще са необходими за сглобяване на рамката. Галерията по-долу показва последователността на монтажа в диаграмите..

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeIdec11249410

Чертежи за метални легла

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeId117f010610

Профилна рамка за легло

легло с рамка от профилТози проект ще послужи като добро ръководство за желаещите рамка за легло, изработена от алуминиеви тръби и модулни фитинги.

Авторът не е предоставил стъпка по стъпка снимки, но подробни инструкции, как да си направим легло го направете сами можете да четете на сайта. Първият раздел е информационен, който се отнася до различни подходи и подготовка на необходимите материали. Следното съдържа основна информация и стъпка по стъпка инструкции, Основната мотивация за реализирането на този проект беше създаването на модерно легло с четири плаката с кралица, изработено от алуминиева тръба и поцинкована метална арматура. Това легло се използва от 7 години. Много трайна конструкция и изглежда доста стилно.

легло с рамка от профиллегло с рамка от профилВъпреки че този проект е доста лесен за сглобяване, компонентите са индустриални по своя характер. Уверете се, че в спалнята си достатъчно свободно място за сглобена рамка. Ще ви трябва и камион или голям микробус, за да транспортирате по-дълги тръби.

легло с рамка от профиллегло с рамка от профилЕдинственият инструмент, който наистина имате нужда е стандартен шестнадесетичен ключ (7,94 мм). Тоест, предполага се, че всички тръби ще бъдат нарязани по дължина вече в магазина. забележка: Този проект не е това, което повечето хора биха нарекли евтин. Алуминиевите тръби са скъпи, но все пак по-евтини от дизайнерската версия.

легло от алуминиеви тръбиЕто още един пример легла, изработени от алуминиеви тръби, Първоначалната идея беше да се използват алуминиеви тръби, за да се създаде рамка, достатъчно голяма за размер на краля, но да се използват кръстосани фитинги, за да се улесни коригирайте и разглобете структурата по всяко време, Краката на главата трябва да са по-дълги от опашката, а основата с няколко сантиметра по-дълга и по-широка от леглото.

Как е реализиран и какъв материал е бил необходим за проекта, можете да прочетете на уебсайта. Е, резултатът, който виждате на снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeIdc501a55a11

Метално легло с балдахин

Това е друг пример как да направите двуетажно легло от тръби с рамка за балдахин

двуетажно легло с балдахинПо-долу в галерията можете да видите няколко снимки от монтажа, но те не дават пълна картина как да направите легло от тръби със собствените си ръце, Затова е по-добре да използвате връзката и да прочетете инструкциите на уебсайта на автора на проекта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeIddc2d496677

Легло за тръби на таванско помещение

Да мечтаеш за собственото си просторно тавански легла? Вижте страхотен пример как да си направим легло за тръби в индустриален стил.

легло с тромпет таванско помещениеЗа да окачи матрака, авторът е използвал 2 каишки по 4,5 метра всяка, ако искате да направите сън подвижна платформа, Ще ви трябват тръби с диаметър 2,5 см:

 • 3 бр 147 см дължина
 • 1 143,5 см дължина
 • 2 140 см дължина
 • 2 136 см дължина
 • 2 дължини 190,5см
 • 8 T-парчета
 • 7 зърна

Прочетете поръчката за монтаж на уебсайта. Вижте стъпка по стъпка снимки в галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeIdce51856d40

Четири легло с балдахин

Същността на този проект е да се направи рамка от тръби под навесиn за дървено легло.

легло с балдахинСглобяването с помощта на фитинги улеснява създаването на индустриален дизайн по поръчканезаварени конструкции!

легло с балдахинАко искате да събирате потребителски легло, изработено от тръби и фитингипосетете сайта на автора.

легло с балдахинВъпреки че няма конкретна инструкция, това е просто идея и всеки може да завърти тръбите.

Направи си сам метално таванско легло

направете сами метално таванско леглоПоказани тук как да направите легло на таванско помещение от метални тръби за детска стая. Като опора се използват основни рамкови и конструктивни фитинги. Чудесен вариант за увеличаване на пространството. Перфектно под леглото място за маса, Две страни на рамката на леглото са прикрепени към шпилките на стената, така че просто трябва намерете опора за ъгъла, СтълбищетоТой може да служи и като структурна опора. Можете да видите основните детайли на закрепването в галерията на стъпка по стъпка снимки, Прочетете пълните инструкции как сами да сглобите таванско легло.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeId4cf471275a

Таванско легло с метална стойка

таванско легло с метална стойкаТакъв вариант тавански легла идеален за момче.

Метална конструкция на стойката, която може да се използва като огън полюс, удобна маса отдолу и стена за катерене, всичко това в индустриален стил ще се хареса на всяко момче. Инструкциите, които можете да прочетете на сайта, не указват точните размери за това легло, защото то е направено така, че да пасва на конкретното пространство и декор в стаята на автора на проекта.

Може би тази публикация ще ви послужи като източник на вдъхновение за създаването на ваше собствено таванско помещение!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeId6974c67207

Легло на тръби 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeId08cf54cfe9

Как да направите рамка от старо метално легло

направете рамка от старо метално леглоАко имате табла и тапицерия от старо метално легло не бързайте да ги изхвърляте или да ги вземете за скрап. Можеш направете си рамкаи ще имате почти ново легло. Намерете 2 × 6 дъски, които да съответстват на размерите на кутията за матраци, която ще инсталирате вътре в рамката. След това нарежете прътите 2 × 4 и 2 × 2 на секции, малко по-малко от дължината на страничните дъски, дадени метални скоби за глава и бягащи дъски. И двете 2 × 2 бара и метални скоби ще бъдат разположени вътре. След това залепете и завийте на дъното 2 × 2 бара. Това ще бъде издатината, върху която се държи матракната кутия. Пробийте в горния край на главата и в подножието допълнителна дупка в долната част на скобата за стабилност. След това завийте дъските 2 × 6 с помощта на болтове, шайби и гайки. За горната част, освен болтове, шайби и гайки, отрежете наполовина 2 - 4 × 4 метални пластини и инсталирайте от вътрешната страна на леглото в горната част на скобата, за да стабилизирате по-големия отвор. Това е всичко, което виждате извън леглото.
съвет, Избърсването на ръждив метал с влажна кърпа е като да се опитвате да почистите захарта с мед. Просто вземете суха четка и почистете колкото е възможно повече прах, като внимавате да не премахнете патината. След това нанесете матов полиуретан.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeIdcfb402d4bd

Направи си легло от ковано желязо

Направи си легло от ковано желязоАко се интересувахте легла от ковано желязо, тогава знайте, че това далеч не е евтино удоволствие. Разбира се, заслужава си, някои продукти, направени от опитни майстори, са истински произведения на изкуството, Но ако не сте готови да похарчите огромни суми, което е приблизително от 70 до 100 хиляди рубли, има друг начин, наречен Студено коване, За това няма да имате нужда от скъпо оборудване и можете да направите ковано легло със собствените си ръце. Какво е необходимо за това и как изглежда процесът, вижте по-долу в майсторски клас по стъпка по стъпка снимки, Прочетете списъка с необходимите материали и инструкции за производство на уебсайта на автора на проекта, линк под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeIdffeafbce0c

Как да направите метално легло със собствените си ръце

Ето стъпка по стъпка препоръки. как да си направим легло, направено от метал.     

как да направите метално легло го направете самиТова е статия за преглед, където ще намерите съвети и триковекак да направите рамката на основата, главата и монтажа на леглото от метал със собствените си ръце. Освен това ще намерите чертежи и диаграмикакто и видео на производствения процес. Връзката към сайта е под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeId58f4ab2a04

Декоративно легло от метал

декоративно легло, изработено от металТук авторът на този проект иска да сподели своя опит, както го направи легло от ковано желязо с тапицерия пеперуда за малката си дъщеря. Ако също искате да направите такова приказно легло, започнете с дизайн.

 1. Вземете стара графична хартия и молив и очертайте няколко идеи.
 2. След това намерете голямо парче от дъската и нарисувайте върху него картина на леглото, която да използвате като шаблон.
 3. Изрежете парчетата стомана с необходимата дължина и форма, като използвате огъване на тръба или друго устройство.
 4. Това ще бъде дълъг и досаден процес, тъй като всяка крива представлява много мънички завои.
 5. Щом няколко оформени части са готови, поставете ги върху шаблона и маркирайте ъглите, които трябва да бъдат изрязани, след което ги закрепете заедно.

пълен инструкции с всички подробности, които можете да прочетете на уебсайта на автора на този проект. За вашето легло можете използвайте миниатюрипредставени по-долу на снимката.

декоративно легло, изработено от металдекоративно легло, изработено от металЕто няколко стъпка по стъпка майсторски клас за снимки, което показва основните моменти на направата на легло от метал.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeIdc394c7627b

Платформа за легло с метални крака

платформа за легло с метални кракаТова ръководство ще ви покаже как да си направим платформа с размер на легло в японски стил, Ако планирате да използвате матрак с различен размер, просто извадете или добавете разликата размер на матрака на леглото. Това е интересен дизайн, идеален за спалня в модерен стил, в допълнение, монтажа е много професионаленстадо. Прочетете инструкциите в сайта и ще видите това. Подробен майсторски клас, вижте по-долу стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeIdc066b2f0c2

Легло с метални крака и подлакътник

легло с метални крака и подлакътникПо принцип това е лесен проект, основният дизайн е кутия от шперплат, изработена от фурнир от орех с метални крака и глава, Заварени метални крака с размер на квадратна метална тръба със същия размер като рамката на таблото, оформете лента за глава, рамка и нощни шкафчета в един стил, Краката са проектирани така, че да отговарят на ширината на леглото и да пасват на кутията от шперплат. Височината е избрана така, че общата височина на леглото да остане удобна за достъп до нощното шкафче. Ако направите рамка от шперплат за вашето легло, размерите ще бъдат различни, така че списъкът с триони не е включен в инструкциите. Връзката към сайта, където можете да прочетете описанието на процеса на сглобяване, се намира под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeId864af1e501

Направете сами метални легла 200 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/krovat/metallicheskaya#sigFreeId7030a76bda

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...