Публикувано в огньове

Направи си сам огнищно огнище от метал 300 снимки стъпка по стъпка инструменти

огнище за огън в селска къща, изработена от метал огнище за огън в селска къща, изработена от метал

Прекрасно е, когато лятната вила има свое огнище за огън, където можете да седнете в свободното си време, наслаждавайки се на природата с приятели и семейство. Има много различни начини за оборудване на място за огън в страната, обикновено това са стационарни конструкции, изработени от тухли или бетонни блокове. Но това не винаги е удобно, понякога е по-препоръчително да се направи преносим метална пожарна ямада организирате пикник в двора, да скарате нещо вкусно и просто да седнете до огъня.

Металните огнища, което е добре, са, че те могат да се съхраняват в сервизното помещение и да се изнасят само когато е необходимо. Не всеки има голям двор или просто дизайнът на сайта не предвижда инсталирането на стационарна камина. Ето няколко примера. как да направите просто огнище за огън от метал.


Огнището за огън в страната на метала

огнище за огън в селска къща, изработена от металАко имате няколко метални листа, разположени в гаража си, намерете ги достойни за употреба. Авторите на този проект просто намериха подходящия материал, когато чистиха гаража. Тъй като беше есен и вечерите вече бяха доста студени, идеята дойде направете камина за метал.

За този проект ще ви трябва:

 • стоманени плочи с дебелина около 5 мм
 • ъглошлайф с шлифовъчно колело и режещи дискове за стомана
 • заваръчна машина
 • нещо за измерване на ъгли
 • молив
 • клипове
  метална пожарна ямаметална пожарна ямаНеобходимо е да изрежете една дънна плоча и общо пет стени, както е показано на тези чертежи.
 1. Изрежете частите и почистете краищата, ако са остри.
 2. След това сглобете рамката. Заварете страни под ъгъл 108 °. За да направите това, под този ъгъл, изрежете дъските за подрязване, за да ги използвате като шаблон.
 3. Когато сте готови с рамката, задайте дъното. Преди да го заварявате, проверете дали пасва идеално. Ако това не е така, почистете, докато приляга плоско върху рамката.
 4. Заварете дъното от всички страни, както е на снимката.
 5. Маркирайте средата на дъното и начертайте три линии за краката с отместване от 120 °. Заварете ги и боя, ако искате.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId0cd9600910

метална пожарна ямаДруг подобен вариант метален огън, само квадратни и рамкирани. Дизайнът е много прост и не трябва да бъде твърде труден за тези, които имат основни заваръчни умения и опит в водопроводните работи. Ще забележите на фотографиите, а самият автор твърди, че е абсолютен любовник, така че се надявам този факт да вдъхнови други любовници да реализират този и други проекти. В този случай авторът използва само прости метрични измервания, без компютърни програми и сложни чертежи.

За да направите част от купата, ще ви трябва парче стоманена плоча 1200 мм х 1200 мм. Това е половината от стандартния лист, така че е необходим само един разрез, за ​​да се направи началния квадрат. За да направите стойка, ще ви трябва около 11 м армировка от 12 мм или стоманена пръчка.

метална пожарна ямаСтъпка 1: Нарежете чиниите за купата

 • Вземете лента и маркирайте стоманената плоча, както е показано на скицата.
 • Използвайте режещото острие, за да изрежете ъгловите части, както е показано.
 • Леко очертайте линиите на сгъване на централния площад. Това ще помогне за леко огъване на плочата.

Стъпка 2: Формиране на купи

 • Сега се огънете по краищата на централния площад, докато ъглите се пресичат.
 • Загладете леко ъглите, за да задържите формата.
 • В този момент може да ви е необходим чук за свързване на краищата.
 • Заварете краищата заедно.

Стъпка 3: Осъществяване на стойка

метална пожарна ямаИдеята на щанда е безопасно да се издигне мястото на лагера над земята. Стойка или рамка се състои от два квадрата; единият е 700 мм х 700 мм, за да държи част от огнището, а основата е 900 мм х 900 мм. Между тези квадрати има много проста решетка, която придава на структурата необходимата твърдост.

Първо изрежете шината между квадратите: 4 x 900 mm и 4 x 700 mm.

 • Задайте квадратите, като внимавате да получите равномерни ъгли. Съвет: Преди заваряване измерете диагоналите на квадратите, за да се уверите, че са равномерни.
 • След като по-малкият квадрат е в желаното положение, измерете и изрежете пръта, която ще бъде между ъглите.
 • Внимателно ги инсталирайте и вземете чрез заваряване.
 • Когато и четирите опори са на мета, можете да се отървете от временните поддръжки.
 • Уверете се, че структурата изглежда равномерна и квадратна. Ако изглежданеловко, не се страхувайте да чукате.
 • Сега измерете и отрежете щангата, за да отидете от центровете на всеки ръб на по-големия квадрат до горните ъгли. Ако не е ясно, просто погледнете снимката.
 • Ако е необходимо, подравнете шевовете с шлайф.

Стъпка 4: Заключение

Поставете багажника на арматурата към земята. Долната част на огнището в стойката. Отдръпнете се и се възхищавайте как изглежда.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeIdfaa40aff1a

Огнено огнище

огнищеКак да направите просто и компактно огнище за пожар от лист стомана.

Ще ви трябва половината от стандартния лист с дебелина 2,1 мм. В смисъл това не е задължително условие, всяка стоманена плоча е подходяща, само за да не е твърде тънка. Общите размери на листа, необходими за този дизайн, са 1200 mm x 1200 mm.

Разбира се, можете да персонализирате дизайна според материалите, които имате. Няма нужда от отделна позиция за това огнище, всичко това е едно.

Всичко, от което се нуждаете за работа, е показано на снимката по-долу.

огнищеОформление и рисуване на хартия

огнищеогнищеАвторът искал да направи компактно огнище, така че да може да бъде монтиран дори в малък двор. Оттук се появи идеята, че е възможно да се създаде огнище от един лист стомана, но за това беше необходимо да се направят прости модели на графична хартия и да се сравнят резултатите. Можете да използвате същата техника, за да създадете свой собствен дизайн. От фигурите виждате, че това беше много прост процес на прехвърляне на размери от графична хартия в стоманена плоча. Тежките линии в скицата са разфасовки, а леките са гънки. Маркирайте всичко това върху гладката страна на стоманената плоча, както е показано.

 1. Изрежете ъгли. Тази стъпка е много проста - но шумна.
 2. Grinder отреже четири "V" от ъглите.
 3. Там, където има маркировки, направете леки разрези, за да се огънете по-лесно. Авторът използва парче релса, за да се огъне.
 4. Пясъкът на ръбовете на "V" изрезите е по-удобно да го направите сега.
 5. на първо място; огънете външното парче с гладката страна нагоре. Не се опитвайте да стигнете до крайната позиция.
 6. След това огънете вътрешните гънки към другата страна. Опитайте се да накарате шевовете да се срещнат в сгънатия ъгъл.
 7. Сгънете ъглите, за да създадете красива линия. Когато и четирите ъгъла се сближат, чукнете с чук, така че шевовете да се пресичат със заваряване. Опитайте се да направите заварките спретнати.
 8. Огънете външната страна, така че да се присъедини към ъглите. Заварете краищата отвътре.

Огънят е готов и изглежда добре, но още няколко докосвания ще го направят още по-добър.

 • Пробийте дупки за стек с вода, по един във всеки ъгъл и един отвор в центъра.
 • Pokraste термоустойчива боя.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeIdb5be783432

огнищеИ тук е показано как да направите обикновена скара за вашия метален огън, Това е много прост дизайн, предназначен да се адаптира към всеки сайт за огън. Този дизайн е подходящ за стационарни конструкции, изработени от тухли и бетонни плочи, и за преносими метални изделия, които са представени в тази статия. Дори и да имате обикновена скара, можете да използвате тази проста и удобна скара. Просто трябва да преоразмерите малко.

материали:

Около 4 м армировка 12 мм (или всеки друг материал, който можете да получите).

Инструменти и оборудване:

 • Ръкавици с добро качество.
 • Предпазни очила.
 • Ножовка или друг инструмент за трион.

Ще е необходимо да се огъне армировката. Ако имате арматура, тогава разбира се няма проблеми, но малко хора имат толкова скъпо нещо. Това не е страшно, има толкова много начини за огъване на арматурата, от метода на нагряване до използването на различни видове стопове. На тази тема има стотици статии, можете да потърсите в Интернет.
И разбира се имате нужда от заваряване.

Направете скара

Тази решетка се състои от две греди с куки от всеки край, за да висят по краищата на огнището. Между двете щанги са заварени прътите, които изграждат решетката.

 1. На първо място, измерете огнището на огъня, за да определите дължината на двете напречни щанги.
 2. Нарежете ги на дължина. Вал с дължина 500 мм с допълнителни 80 мм на всеки край за куки.
  От своя страна загрейте краищата на гредите и огънете формата на куката, както е на фигурите. Тези куки могат да бъдат направени по-големи или по-малки в зависимост от това колко близо е решетката до огъня.
 3. Сега имате две напречни щанги. Задайте ги на сайта на лагерния огън и разберете какво трябва да бъде разстоянието между тях. В този случай тя е 200 мм.
 4. Вижте необходимия брой къси пръти за скарата, със скорост 10 мм между всеки.
 5. След като се уверите, че дългите релси са правилно ориентирани с куки под правия ъгъл, заварете прътите между гредите.
 6. Когато всичко това е заварено, вземете диска с телена четка върху ъглошлайфа и отстранете ръждата.

тестване

Направете огън и сложете няколко големи трупи, които ще изгорят до добри твърди въглища.
Когато пламъкът стане слаб и въглищата светят, гответе нещо на скара. Снимката показва как пържена пържола. Добър вариант за американски пикник, ако можете да го приготвите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId2b39b9a846

Стойка за огън

стойка за огънможе би стойка за огън, звучи малко странно, но по същество това е стойката. Е, можете също да се обадите преносима преносима камина, въпреки че това е много оригинално. Удобно нещо, можете да го използвате в двора или да вземете пикник. Ако е необходимо, се разлага и можете да запалите огън и при сгъване. Вярно, авторът признава, че сам не е направил това нещо, тъй като няма заваръчни умения и необходимо оборудване, но основното е идеята и истинският майстор винаги ще измисли как да го направи.

Въпреки че авторът не е приятел със заваряването, а с компютъра, който сте. При разработването на този проект той използва FreeCAD Editor, Като цяло има много подобни редактори, но FreeCAD е добър с това, че е напълно отворен, инсталиран и незабавно използван, не плаща за нищо, всички функции са налични веднага. В сравнение с подобни програми размерът на дистрибуцията е относителен, но това не се отразява на възможностите. Ние обаче няма да навлизаме в подробности, ако сте запознати с редактора, тогава е така в знанието. Само в стъпка по стъпка снимки за по-голяма яснота са включени Cad файлове.

Така че това, от което се нуждаете:

Стоманен лист с дебелина 2 мм (неръждаем или нормален, ако няма да рисувате, използвайте неръждаема стомана), въпреки че този дизайн е направен от лист с дебелина 1 мм, но авторът твърди, че това е било лошо решение.

 • Ъглошлайф (шлайф)
 • Заваръчно оборудване (или някой, който има заваряване и знае как да готви)
 • Топлоустойчива боя, ако няма да използвате неръждаема стомана.

Авторът не е предоставил инструкции за изработка, тъй като всички детайли според неговите чертежи са направени в работилницата. Ако имате подходящо оборудване или поне част, тогава, разбира се, всичко това може да направите със собствените си ръце.

Например, ако има заваряване, тогава тази част от работата не представлява особен проблем. Просто трябва да затворите всеки квадрат, като заварявате ъглите.

Решението с боядисването зависи изцяло от вас, ако сте използвали неръждаема стомана, нямате нужда от боя! Ако харесвате ръждив вид, боята също не е необходима!

Като цяло вижте снимката, ако ви е харесала идеята за преносима стойка за огън, мисля, че ще намерите начин да я направите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId0e85bdd1a4

преносим сайт за огнищеМежду другото, за преносима стойка за огън, можете да изложите точно такава малка площадка за бетонен блок, Можете да направите това за няколко часа и за минимално количество, в зависимост от типа на избрания материал.Разбира се, много зависи от размера на сайта, количеството материал зависи от това, а оттам и общите разходи. Авторът на проекта нямаше специален трион, който да вижда блоковете, така че при изчисленията си той изхождаше от размерите на блоковете 15 х 15 и 15 х 23 см. Резултатът беше платформа от 90 х 90 см. Една трудна задача беше да се определи шаблона на блока което искате да използвате, за което ще ви трябва проба.

За да започнете, изберете хубаво плоско място, далеч от дома и съседите. Изберете с добър разум и подредба, защото е постоянен.

В допълнение към блокове, ще ви трябва дренажен чакъл и пясък.

Списък с материали:

 • 16 блока 15 x 23 cm
 • 12 блока 15 x 15 cm
 • 5 торби от натрошен камък (приблизително)
 • 3 торби с пясък

Инструментите:

 • Боя (не е необходимо, просто по-лесно да направите маркиране)
 • лопата
 • Колело за рулетка
 • Четири дъски с дългите размери на платформата
 • ръкавици
 • ниво

Стъпка 1: Подготовка

 • Напръскайте контура на земята и отстранете тревата.
 • Направете квадрата малко по-малък, за да можете да монтирате плътно блоковете.
 • Ако не друго, винаги можете да премахнете почвата по-късно, ако е необходимо.
 • Като се има предвид дебелината на слоя от натрошен камък, пясък и блокове, почвата трябва да бъде отстранена с приблизително 15 cm.
 • Опитайте се да не прекалявате с дълбочината, това е само допълнителните разходи за пясък и чакъл.
 • Намажете сайта.

Стъпка 2: Запълнете района с дренажен чакъл и тампон.

Стъпка 3: Напълнете пясъка и изравнете с облицовката и нивото на дъската. Сега поставете блоковете върху пясъка, използвайте чук и изравнете. Подравнете и сложете всеки блок, ако е необходимо, почукайте с чук, така че да прилягат плътно.

Стъпка 4: Проверете отново как са блоковете. Налейте малко вода и се опитайте да поставите блоковете още по-плътно. Поставете малко земя по външния ръб на площадката.

Стъпка 5: Сега можете да инсталирате вашата стойка за огън на платформата и да се възхищавате как изглежда, когато огънят гори.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId5409472af8

метална пожарна ямаМетална пожарна яма

Тук е показано не как да се направи, а как да се поправи старото огнище за огъня. Обаче се оказа почти нов дизайн, така че ако смятате да направите нов метална камина, тези указания са ви от полза.

За това е необходимо да закупите четири стоманени листа с размери 100 х 50 cm. Използвайте магнити за заваряване на 90 °, техните усилия са достатъчни, така че стените да не водят по време на заваряване. Много е просто да го направите сами и не струва почти нищо, но значително увеличава скоростта и точността на заваряване под ъгъл.

Огнището на огъня ще бъде вкопано в земята с помощта на осем стоманени опори за пръчки, за да се запази квадрат и здравина.

Добавете стоманени пръти за крака в ъглите и в средата на всеки панел. Те не са много красиви, но тъй като са инсталирани под земята, няма значение.

Няма повече специални нюанси в производството на това метално огнище за огън, всичко е перфектно показано на стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId6d25fcd2a8

Как да си направим квадратно огнище за огън

квадратна каминаАвторът имаше стара метална купа, която щяха да изпратят на депо. Но вместо да се изхвърля, се появи идеята да се използва повторно купата като огнище за пожар, Какво стана от това, можете да видите на снимката. Изградена е квадратна бетонна рамка, пълна с камък, а в центъра е имало метална купа, облицована с декоративен камък, който напълно скрива външните стени. Отгоре по стените на бетонната основа се полагат плочки или камък от шисти. Оказа се красиво.

За да направите такъв дизайн не е трудно, просто прегледайте стъпка по стъпка снимки.

 1. Сглобете първо външния кофраж.
 2. След това вътрешният кофраж, повтаряйки същите стъпки, но намалявайки размера на 20 - 25 cm
 3. Добавете 50 см парчета армировка в ъглите на кофража, както и по протежение на всеки крак вътре в рамката.
 4. Уверете се, че фитингите са здраво фиксирани в земята и под ръба на рамката.
 5. Прекарайте 10 см парчета армировка хоризонтално между вертикалната армировка.
 6. Вратовръзка със стоманена метална тел. Нарежете жицата с телени резачки.
 7. За допълнително подсилване добавете телена мрежа. Нарежете парчетата, за да се поберат във формата. Завържете тел към армировъчната решетка.
 8. Изсипете бетон в рамката. Фиксирайте бетона, така че всички дупки да бъдат запълнени; не се нуждаете от интервали във формата. Изгладете горната част с шпатула. Задайте формите, докато бетонът все още е мокър. Оставете да изсъхне за една нощ.
 9. След като бетонът изсъхне, внимателно отстранете формите.
 10. От външната страна добавете тънък слой хоросан, така че стените да са равномерни.
 11. По желание парчета от шисти могат да бъдат нарязани, за да се поберат в горната част на рамката.
 12. Напълнете пространството приблизително три четвърти с чакъл, така че горната част на огнището да е равна с горната част на бетонната рамка.
 13. Сменете купата.
 14. Добавете големи камъни по външната страна на купата, докато се види само горният ръб.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId3638c292ad

Обект на огън от стар газов цилиндър

огнище за огън от стар цилиндърПоказани тук как да направим огнище за пожарили барбекю, или може би скара от стар газов цилиндър. Страхотно за вечер навън с цялото семейство под открито небе, пържене на ружа или барбекю!

Стъпка 1: Пригответе газова бутилка

Първо се уверете, че в цилиндъра няма газ. В открито пространство (не на закрито) отворете клапана, докато не се обезвъздуши целия газ. Уверете се, че няма открит пламък или друг източник на запалване наблизо. Извадете клапана с гаечен ключ и напълнете цилиндъра с вода, за да изместите всички газове от резервоара. Маркирайте линията на рязане около горната част на вертикалната страна на контейнера.

Стъпка 2: Отсечете горната част на цилиндъра

Фиксирайте цилиндъра в порок. Носете ръкавици, риза и панталон с дълъг ръкав, както и предпазни очила. Внимателно избършете бутилката близо до горната част. Водата вътре ще помогне да се охлади разрязването. Шлайф направете прав разрез по цялата обиколка на контейнера. Спрете 2 или 3 пъти, за да завъртите цилиндъра в порок. След като горната част е отрязана, инсталирайте шлифовъчен диск в мелничката и шлайфайте всички грапави ръбове.

Стъпка 3: Пробийте въздушни отвори

Поправете балона с главата надолу. Маркирайте къде ще бъдат дупките. Авторът се нуждаеше от около 80 дупки с диаметър 10 мм за нормално изгаряне. Охладете метала с моторно масло или нещо подобно.

Стъпка 4: Направи огън

Поставете решетката с дървени въглища на дъното на цилиндъра. Можете да използвате евтин сгъваем гевгир.
Определете място за огън, което е добре изчистено от всичко, което може да се запали. Поставете бутилката върху метална палета или бетонна основа.

Сега можете да запалите огън.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId73ac2046c0

Чугунена купа за котлон

чугунена купа за котлончугунена купа за котлонАко проявите творчество, можете да създадете доста необичайни неща. По този начин реколта от огън авторът е изработен от стар скрап. Разбира се, основата е чугунен резервоар, може би не всеки в плевнята е имал такова нещо, но това е само пример. Ако желаете, винаги можете да намерите нещо подходящо. За такъв проект наистина се нуждаете от много оборудване. За съжаление, обикновените ръчни инструменти като чукове, гаечни ключове и ръчни триони няма да помогнат. Инструментите, които авторът е използвал за този проект ...

 • Резачка за ацетилен
 • Всяко заваряване, електрически по-евтино
 • Ъглошлайф
 • Електрическа бормашина
 • Регулируем гаечен ключ
 • клипове
 • Колело за рулетка

чугунена купа за котлонРазбира се, малко вероятно е да съберете точно същите изходни материали, но като пример може да ви е полезен. Ако се интересувате от подробни инструкции за направата на огнище за пожар, можете да посетите сайта на автора на този проект, там всичко е изрисувано подробно. Връзка към източника под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeIde74e09c8f6

Направи си сам камина на газ

направете газова каминаПроста модификация, която авторът използва, за да преработи старото огнище за огъня в красива купа с огън. Приятно е да седите до огъня без дим в мразовити дни и най-важното - не правете никакви манипулации с дърва за огрев.

Стъпка 1: горелка

 1. Горелката е от медна тръба и 1/2 "фитинги.
 2. Авторът използва 5 ъглови фитинга и един 1/2 инч, за да се свърже към бързо свързващ месингов въздушен съединител.
 3. Всички фитинги са споени със стандартен флюс и спойка за водопроводи
 4. Направете дупка в долната част на огнището и инсталирайте горелка през нея, алуминиево фолио може да се използва за уплътняване.
 5. След това добавете малко пясък и камъни лава на дъното.

Стъпка 2: Газова тръба

 1. Авторът искаше да направи преносим огнище, затова използвах съединители и гъвкави тръби.
 2. Горелката се държи върху рамката на огнището със скоба за маркуч.
 3. Вземете регулатора на пропана и добавете бърз съединител към него.
 4. Авторът използва стар градински маркуч с макара, за да може бутилката с газ да бъде поставена на скрито място.

За да запалим огнището:

 1. При затворен кран изсипете малко лека течност върху горелката и нагоре по ръба на огнището и го запалете.
 2. Бавно отворете клапана и се уверете, че газът започва да гори.

Последните снимки показват къде можете да използвате тази красива камина за огън. Затова спазвайте мерките за безопасност и се наслаждавайте.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId25bdbd8dbb

Газова камина на бутилка

газова бутилка за камина на газДнес улична газова камина, инсталирана в градината или в двора на селска къща, е много популярна. Естествено, много хора предпочитат естествения огън върху дърва, но трябва да признаете, че това не винаги е удобно. Използването на бутилка с газ може да не е толкова романтично, но много по-удобно и по-безопасно. Освен това, димът от дървесен огън, летящи искри и други странични ефекти не винаги се харесват от съседите, а с газов цилиндър не създавате неудобство за никого.

Стъпка 1: Части за горелка
Ще ви трябва

 1. Регулатор / маркуч 30 PSI или 2,1 бара (не барбекю регулатор) и иглов клапан за регулиране на размера на пламъка. Авторът използва месингов фитинг за краищата на маркучите и крепежни елементи в купа.
 2. Горелката. Това е разпределителна система, която е под нивото на пясък. Ако имате възможност да заварявате и правите пръстени, можете да направите фенерче със собствените си ръце, като използвате заваряем (не чугунен) конектор в центъра, 5/8 тънкостенна тръба с отвори.
  Неръждаемата стомана ще удължи живота на пръстена, особено през есента и зимата, когато забравите да затворите дупката след първия дъжд.
 3. Фитинги. 1/2 конектор NPT (според нас с конусна резба), месинг 1/2 до 3/8 45 градуса, 1/2 месинг NPT, гайка NPT. Този стандарт за NPT се използва при водопроводни произведения от американски произход. По принцип днес в специализирани магазини можете да намерите различни видове адаптери и адаптери с конични и цилиндрични нишки, което прави възможно използването на тръби с фитинги от американския стандарт.

Ако не е съвсем ясно, вижте снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId2a3648ca84

Стъпка 2: Контейнер за огнище

За да направите улична газова камина, ще ви е необходим контейнер, който може да издържа на високи температури и може да бъде напълно затворен от дъното (течовете или отворите за оттичане също ще позволят на газ и огън да избягат, ако не искате). Можете да използвате дъното на 200 литра метални варели. Стойте далеч от боядисана стомана, алуминий и поцинкована стомана, тъй като това ще доведе до изпарения или стопяване.

Стъпка 3: Пробийте дупки за тръби

Неръждаемата стомана е много жилава и изисква силен натиск, за да направи дупка. Стоманените тренировки са чудесен начин да направите кръгли дупки в тънки материали. Конвенционалните тренировки са склонни да правят продълговати дупки в тънки материали, а голям отвор всъщност не се препоръчва за стандартните тренировки.

Стъпка 4: Инсталирайте тръбите

В този случай авторът използва месингов 1/2 NPT х 3/8 45-градусов монтаж с месингова гайка 1/2 NPT. Прилепва плътно към отвора и не се нуждае от допълнителен уплътнител или заваряване.

Алтернативни методи:

 1. Фланец болт - чудесен за дебел материал. Не забравяйте да използвате термоустойчив силиконов уплътнител, за да сте сигурни, че няма изтичане.
 2. Заварената r-двойка е най-доброто решение, но трябва да имате заваряване.

Сега прикрепете маркуча с помощта на 45-градусовия факел в края на маркуча.

Стъпка 5: направете стойка

Има много възможности, от градинска маса до бетонна конструкция. Ако има заваряване, можете да направите стойка за статив или всяка друга опция, което е достатъчно за въображение и способности. Вижте примерите в последните снимки в галерията, в тези пожарни чаши се използва същата основна система за подаване на газ.

Стъпка 6: Пълнете пясък

Инсталирайте камина, свържете регулатора с резервоара и добавете пясък на 8 до 12 см над пръстена.
Запалете фенерчето, след което го включетеПламък газ над пясъка. Ще отнеме няколко секунди пясъкът да се напълни с газ и да се издигне нагоре. Използвайте иглена клапа за регулиране на пламъка. Настройката се извършва най-добре след тъмно.

бележки:

 1. Никога не докосвайте пясъка с ръце или друга част от тялото си! Бъдете внимателни, здрав разум и не забравяйте, че огънят е горещ!
 2. Не се притеснявайте, че газът се движи нагоре по маркуча, но се уверете, че арматурата е плътна (добър начин да проверите е сапунена вода).
 3. Дръжте бутилката възможно най-далеч от горящата купа.

Това ръководство:

 • предназначени само за информационни цели;
 • не са предназначени за учебни материали;
 • не трябва да бъде ръководство по въпросите на сигурността;
 • не са предназначени да осигурят сигурност.

Този сайт не носи никаква отговорност, тъй като е предназначен само за образователни и информационни цели. Съдържанието и изображенията в този ръководство не са предназначени да бъдат насоки, а като изложба.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId5b178a9ee0

Газова камина за лятна резиденция

газова камина за градинаДа направя външна газова камина за градинаНа първо място ви трябва контейнер. Това трябва да е резервоар с подходящ размер, който, наред с другите функции, ще служи като радиатор. Това ще ви позволи да натрупате топлина от огъня и да запазите камината гореща по-дълго. За тази цел е идеален контейнер, изработен от метал с дебели стени. Авторът е имал късмет; той е имал стар чугунен котел, който понякога е използвал като център за изгаряне на дърва. Дебелите стени и плътното тегло са идеални за градинска газова камина.

Така че нека започнем!

Първата стъпка е да отрежете метален капак от 200 литров варелтака че да се побере вътре в котела. Капакът трябва да е достатъчно дебел, за да издържи и приляга плътно към краищата на котела.

След това е необходимо да се пробие дупка в центъра за арматурата, която ще държи горелката.

Монтаж на тръби

След това трябва да пробиете дупка в самия котел. Във всички инструкции се препоръчва използването на твърда тръба във вътрешността на рецептора, но в този случай е невъзможно да се направи това, тъй като страните на котела са огънати, а дъното е твърде близо до земята. Така дупката е направена под ъгъл и е поставен гъвкав маркуч.

Монтаж на горелка

 1. За да инсталирате горелката на модифицирания капак на цевта, използвайте голяма шайба и след това завийте факела.
 2. Внимателно спуснете сглобената горелка в котела.
 3. Попълнете всички пропуски, които могат да позволят на изтичане на газ. Използвайте термоустойчив високотемпературен уплътнител, за да запечатате изцяло ръба на капака. Бъдете търпеливи и оставете уплътнителя да изсъхне за 24 часа.

Добавете пясък

Напълнете контейнера с пясък. Свържете маркуча към септумните фитинги и към резервоара за газ.

Сега всичко е готово!

Не забравяйте направете капак за огнището, Това е затворен контейнер и всяка вода, която попадне вътре, просто ще стои там. Авторът използва друг капак, който ви позволява да затворите огнището веднага след изключване на газа, не е необходимо да чакате, докато изстине.

Внимавайте, регулирайте огъня по желание. Спазвайте мерките за безопасност и дръжте пожарогасител под ръка. Имайте предвид, че тази публикация е чисто информационна, а не стъпка по стъпка инструкция. О, и не забравяйте да използвате найлонова лента за всички фитинги.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId59eabee612

Огнище от барабана на пералнята

център от барабана на пералнятаТема за употреба барабан от пералнята като камина много популярен, просто погледнете броя на снимките в интернет. В този блок са представени само няколко от многото съществуващи методи. Лесно е да се направи, защото самият барабан от пералнята вече може да се каже готов за огън, просто трябва да измислите начин как е удобно да се използва. Например, авторът на проекта отне само половин час, за да направи този дизайн, който виждате на снимката.

За да се направи огнище от барабана на пералнята не е необходимо много. Основната част е барабанът, ако нямате такъв, можете да се свържете с всеки сервиз за ремонт на перални машини и да закупите тази част само за стотинки, или може би да я дадете безплатно.

за опорни крака можете да използвате обикновена поцинкована стоманена тръба, която се вписва добре в дупките, които вече са в барабана (някои свързващи отвори, свързващи барабана с вала на двигателя ...)

След това трябва да извършите няколко прости стъпки.

Първо направете краката. За да направите това, шлайф (или ножовка, ако има достатъчно търпение), отряза наполовина поцинкованите стоманени тръби. След това поставете краката в барабана. Може да се наложи да заработите малко кръгъл файл, за да увеличите отворатия в барабана. Смелете, докато можете да завиете краката, но не сваляйте много.

Това е всичко, вашето огнище за огъня е готово, заредете дърва за огрев и се насладете.
Ако искате да видите как огънят гори красиво, авторът засне видео.
Връзка: youtu.be/jmQa2BAdMN0

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId69f3ebbfc6

тук втори вариант, как да направите огнище от барабана на пералня, Като начало, този проект отне около 5 часа, а отнемането на барабана отне половин час.

 1. Когато барабанът се освободи с помощта на мелница и шкурка, почистете повърхността отвътре и отвън.
 2. Авторът направи краката от рамката на старото легло.
 3. С помощта на заваряване заварете краката си до дъното.
 4. След това заварете прътовете като усилватели.
 5. Обърнете барабана и вижте как стои. Ако се люлее, пясък или заваряване на краката.
 6. Работете краищата, за да ги направите равномерни и гладки, можете да добавите някои декоративни детайли. Както можете да видите на снимката, авторът фиксира щифта с букви. Тогава останалата част от пръта се използва като закопчалка и я заварява към вала в средата на барабана.
 7. Боядисайте огнището. Нанесете поне 2 слоя термоустойчива боя за приблизително 1200 °

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId8a911f6e63

Трети вариант, Нейната особеност е, че практически няма нужда от допълнителни материали, авторът е използвал маховик като крака. Обикновено миещият барабан се задвижва от двигателя в долната част на машината с помощта на задвижващ колан. И ако погледнете, тогава маховик за барабана - идеална стойка за центъра, Въпреки че, ако искате и скара, ще трябва да намерите подходяща скара, но това вероятно не е проблем.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId170594923f

център от барабана на пералнятаИ още един вариант, само с хоризонтално разположение на барабана.
Ще трябва да определите кои части да запазите. Те може да се различават от това, което предлага авторът на проекта, но тук е идея, която можете да адаптирате към вашата ситуация.

Какво е необходимо

 • барабан, по принцип, от всяка пералня
 • винтове
 • гайки и болтове
 • метален лист с дупки
 • метална лента

Инструментите

 • бормашина
 • чук
 • клещи
 • шлайф машина
 • заваряване

Стъпка 1: Подгответе изходния материал
Съберете материали, части и инструменти. Авторът отне няколко часа, включително разглобяване на старата пералня.

Стъпка 2: Пригответе барабана
Ако барабанът има издатина в центъра, отстранете го чрез пробиване на дупки. Направете дъно от метален лист, както е на снимката.

Стъпка 3: Прикрепете долния лист
Прикрепете долния лист с винтове. Ако не искате да стърчат остри връхчета, тогава пробийте дупки и закрепете листа с болтове.

Стъпка 4: Горна сваляща се плоча
Авторът искал огънят да бъде напълно затворен, затова разработил горния подвижен лист, който да бъде монтиран на ръба на барабана. Започнете с маркиране на листа, така че да съответства на диаметъра на външния ръб и се нарязва с ножица. Повторете предишния метод за закрепване на лентата. За рамката около дъгата направете прави разрези, така че да стои здраво на ръба, като я държите на място. Прикрепете рамката с самонарезни винтове и прикрепете дръжка за удобство.

Стъпка 5: крака
Можете да направите крака по различни начини, това няма голямо значение, основното е, че барабанът държи здраво. В този случай авторът не ги е направил сам, а е намерил точно такъв статив. Снимките стъпка по стъпка показват как той го е прикрепил. Така че вижте, може би ще намерите и нещо подходящо.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeIdccbfb62cd9

100 снимки на пожарите от барабана на пералня

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId7502088691

Декоративна купа за огън

Идея за създаване оригинални купи за огън възникна през 2010 г. авторите на това направление, което те нарекоха Галерията на пожарната яма, съпрузи Крисп - Мелиса и Джейсън от Охайо. Може би този вид творчество е правено и преди, но страстта им към създаването на огнени топки стана широко известна, главно благодарение на интернет. Скоро невероятното хоби на двойката се превърна в доходоносен бизнес, който стана популярен далеч отвъд Америка. Не е необходима обаче никаква тайна и сложна технология, за да се създаде огнена топка, всеки може да използва идеята на Джейсън и Мелиса и да направи свой собствен огън с топка. Можете да изобразите украшение, шарки, невероятни замъци, гора, но всичко, което е достатъчно за вашите способности. Най-удивителното е, че за това не е нужно да притежавате някакви специални артистични способности, в пламъка на огъня работата ви ще придобие съвсем различен вид и смисъл.

направете топка огънЕто един прост пример за това как да направите купа за огън със собствените си ръце, въпреки че без подробности, авторите имат свои собствени тайни, но са показани общите стъпки на снимката.
Изрежете картината, съберете детайлите и вземете точките помежду си. след товаПерсонализирайте всичко това, отрязвайки и шлайфайки краищата. В заключение, заварете всички части заедно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId363eb333e6

купа за огън от стара бъчваРазбира се, само на снимките всичко изглежда много просто. Всъщност, за да направите метална топка, ако нямате своя собствена работилница, необходимото оборудване, по-специално заваряването и металните умения, е почти невъзможно. Но не се разстройвайте декоративен огън може да се направи и от обикновен двулитров метален варел, много по-просто е и можете да направите без заваръчна машина. Няма значение в какво състояние е цевта, като размерът му е идеален за улично огнище. Основното е да се спазват мерките за безопасност, да се носят предпазни очила и дрехи, които изцяло покриват тялото. Ще трябва да работите с мелница и това нещо, макар и полезно, но не безопасно.

Всичко започва с дизайн, Тъй като авторът на този проект е американец, той искаше нещо незабавно разпознаваемо и се настани върху силуета на силуета на Ню Йорк със статуя на свобода. Сградите също помогнаха за опростяване на работата, тъй като за тяхното създаване се изискват прави разрези. Планините са издълбани от друга страна, тъй като това контрастира с темата на града. Срещу огъня наистина изглежда много красиво.

Рисуване на хоризонта

За да създадете картина на града, първо определете района, в който ще се намира и начертайте решетка. Поддържайте всички линии успоредни и прави, не забравяйте да оставите някои от най-високите сгради, свързани с върха, за да се опитате да сведете до минимум всяка деформация от топлината.

Релеф на града

Първо направете шлайф всички вертикални разфасовки с тънък диск. След това маркирайте точките и пробийте дупки, където ще се извършват напречните разрези. Направете дупките достатъчно големи, за да използвате мозайката за метал. Също така, когато маркирате снимката, имайте предвид, че ще трябва да инсталирате решетката вътре в цевта, върху която ще се изгорят дърва за огрев.

планини

Тук всичко е подобно, просто линиите ще са различни. Използвайте отново свредло и мозайката.

дренаж

Пробийте дупки в долната част на цевта, така че водата да се оттича от дъното. Няма нужда да фантазирате, просто се уверете, че ги пробивате отдолу, където ще се натрупа вода.

Място за варели

Изкопайте правоъгълна яма с дълбочина около 10 см и ширина 15 см. След това просто поставете цевта и я поставете по план. Ямата няма да позволи на цевта да се люлее. Разбира се, ако искате, можете да направите щанд. Препоръчително е също така да изсипете слой чакъл около мястото на огъня.

Сега можете да запалите огън, да се удобно и да се насладите на гледането.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId875c8f5464

Декоративни чаши за огън

Ето малка галерия от примери за декоративно изкуство - креативни купа за огън

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId28edb6a3a2

Огнището за пожар от метал 200 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/ochag-dlya-kostra-iz-metalla-svoimi-rukami-300-foto-poshagovye-instrunktsii#sigFreeId54b9929f43

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...