Публикувано в огньове

Направи си сам сайт за огън 500 снимки, стъпка по стъпка инструкции

огнище за пожар в страната огнище за пожар в страната

Огънят не е просто химическа реакция; за човек огънят е нещо от царството на мистиката. Очарователен пламък привлича неизвестна мистерия. Доколкото знаем, огънят е един от най-релаксиращите, терапевтични и приятни начини за релакс. Ето защо, вероятно всеки, който има възможност, се опитва да се сдобие с камина.

Но камина в страната е скъпо удоволствие, но да се направи направете сами огнен център всеки може. Днес за тази цел можете да закупите преносима конструкция от неръждаема стомана, но те са краткотрайни и скъпи, така че е по-интелигентно и по-икономично да оборудвате място за огън направете го сами. По-долу в статията ще намерите примери на пожари, изработени от камък, тухла, бетон и други материали от кръгла и квадратна форма.

 

Центърът за пожар в страната

Как да подредим уютно място за събиране на приятели и семейство в прохладни нощи? Отговорът на снимките. И по-долу можете да прочетете инструкциите, как да сгънете огнището за пожар със собствените си ръце само за един или два почивни дни.

огнище за пожар в страната

Как да подредим огън

Центърът за пожар в странатаТова е малка яма със здрави каменни стени, които помагат за запалване на пожар и поддържане на пожарна безопасност. Така първата задача в изграждането на всяко огнище за пожар еосигуряване на сигурността, Камината трябва да бъде разположена далеч от надвиснали дървета, къща и всяка друга запалима конструкция.
За да опростите инсталирането на каменни стени, можете да използвате блокове от чугунен бетон. Те са плоски отгоре и отдолу, така че се сгъват спретнато и могат да бъдат залепени за здравина. Изберете блок с ъглови страни, проектиран да образува криви, когато са притиснати една към друга. Оптималният размер за фокуса е от 90 до 120 см вътре в диаметъра.

Като допълнителна предпазна мярка, камина огнище трябва да бъдат облицовани дебел стоманен пръстенподобно на тези, използвани за паркови пожари. Те предпазват бетонните блокове от прегряване, което може да доведе до тяхното изсушаване и преждевременно разрушаване.

За стабилност основата на стената трябва да се задълбочи в земята, дъното се изравнява и покрива с чакъл, което ще осигури дренаж и ще предпази от замръзване през зимата. Освен това чакълът осигурява основна основа за разчитане на камъни. Повечето бетонни блокове са с височина около 10 см, така че ако зидарията е четири блока, един и половина редове трябва да са в земята и два и половина над земята.

 1. огнище за пожар в странатаПоставете блокове Поставете блоковете в кръг на земята около бъдещия сайт за огън. За да коригирате размера на кръга, може да се наложи да изрежете блоковете. Задръжте блока над празнината, която ще запълни, след което го маркирайте от долната страна с подходящата ширина. Ако имате трион за рязане на камък, можете да го използвате, но авторът го направи с длето и чук. По-голяма точност в този случай не е необходима, така че тези инструменти са напълно достатъчни.
 2. Направете маркировка
  Уверете се, че пролуките между блоковете са минимални и водещите и задните ръбове са подравнени. С помощта на лопата маркирайте кръг в земята на около 3 см извън периметъра на пръстена.
  Помнете от колко блока се състои пръстен, след което ги извадете и ги оставете настрана. Ако някои блокове с нередности, отстранете с чук раздели в долната част на блоковете на първия ред, така че да лежат точно в изкопа.
 3. Изкопайте жлеб за блок
  Изкопайте прав окоп на 30 см дълбочина и един блок широк в кръга, маркиран на земята. След това направете 15 см вдлъбнатини в района, заобиколен от изкопа.
  Поставете блоковете в окоп в пръстен, за да видите дали всичко се вписва в кръг. Ако не, копайте повече, за да разширите изкопа. Извадете блоковете.
 4. Напълнете изкопа
  Напълнете изкопа с дренажен чакъл и тампонирайте.Ако е необходимо, добавете още чакъл, за да поддържате нивото.
  Уверете се, че блоковете лежат близо един до друг, разлика от 2 см в диаметъра на кръга може да създаде 10 см пролука между блоковете.
 5. Подредете първия ред
  Използвайки нивото, уверете се, че блоковете са равни. Ако е необходимо, отрежете с гумен малат или сложете малко чакъл. Преди да продължите, уверете се, че първият ред е идеално равен и правилно разположен в изкопа.
 6. Поставете стената
  Нанесете лепило по зигзаг начин. Поставете блока отгоре на частите, покрити с лепило, като го центрирате по шева. Уверете се, че всички части на блоковете съвпадат. Продължете до завършването на втория ред.
 7. Напълнете ямата с чакъл
  Напълнете 15 см яма с чакъл, за да подпомогнете поддържането на първите два реда. Залепете и поставете третия и четвъртия ред.
  Поставете железния пръстен в кръга. Регулирайте го така, че горният ръб да съвпада с горната част на стената. Запълнете пространството между пръстена и стената с чакъл.
 8. Циментови блокове
  Ако използвате естествен камък, тогава горната част може да бъде положена от парчета, като мозайка. Пригответе сух разтвор с лепилна добавка, за да направите смес с консистенцията на фъстъченото масло. И ако блоковете, залепете парчетата върху стената.

Изчакайте два дни, преди да запалите огън.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeId98625b73a6
 

Кръгла камина

кръгла каминаКакво може да бъде по-красиво от топлите огньове на огън в хладна вечер. Откритото огнище за огън и дори с грил ще направи всеки селски двор уютен, където приятели и семейство могат да се съберат, да вечерят, да поговорят или просто да се отпуснат край огъня. конструкт кръгла камина съвсем просто и не отнема много време, можете да го направите за един ден. Разходите също не са големи, между другото, могат да се получат огнеупорни тухли и някой винаги сменя и поправя нещо безплатно, а строителните отпадъци обикновено се изхвърлят.

Стъпка 1: обучение

 • Камъните. Това огнище е изградено от каменни блокове, можете да използвате полеви камък или други материали. Не използвайте камъни, извадени от резервоар, те могат да се напукат от топлина. Бетонните блокове от топлина също са унищожени, но те са лесни за подмяна.
 • Отводняване. Изкопайте дупка в центъра на ямата и я напълнете с чакъл, тя ще работи като утайка, помага за източване на дъждовна вода.
 • Клей. Сухата зидария е по-бърз начин за изграждане на огнище за огън. Ако трябва да замените напукани или счупени камъни, сухата зидария улеснява работата. Ако циментирате, поставете цимента само от външната страна на камъните, за да предпазите цимента от прегряване. Лепилата също имат своите недостатъци, то се топи и отделя пара.
 • Security. Това огнище е изградено в гориста местност. Преди да започнете пожар, намокрете района около ямата с вода. По принцип, когато гори огън, е препоръчително да държите под ръка кофи с вода и лопати.

Какво ви трябва:

 • 98 стенни блока
 • метална джанта
 • метална скара
 • пясък
 • дребен чакъл

Блоковете са различни, в случая този продукт е с ширина 30 см, височина 10 и 20 дълбочина.

Стъпка 2: Изкопайте дупка

 • Изкопайте дупка с 60 см по-широка от огнището - около 215 см напречно.
 • Използвайте щифт и въже в центъра, за да маркирате кръга.
 • Отстранете приблизително 30 см почва.
 • Изсипете 10 см слой чакъл и същия слой пясък.
 • Изравнете и подправете леко.
 • Поставете долния ред блокове.
 • Напълнете свободното пространство с чакъл, така че блоковете да бъдат почти напълно скрити.

Стъпка 3: Инсталирайте стоманената джанта.

Поставете втория ред. Инсталирайте стоманената джанта, която ще държи решетката. За да държите зидарията равномерна, дръпнете въдицата отгоре и ще се ориентирате по нея. Средата е с диаметър 80 см.
Стъпка 4: зидария

Начеткайте повърхността на предишния ред. Поставете камъните, оставяйки три или четири произволни интервала във всеки ред. Пропуските ще осигурят издухване.

Стъпка 5: Стоманена джанта

Преди да поставите последния камък, поставете стоманения пръстен на място. След това поставете последния слой по ръба на джантата.В оригиналната версия авторът изложи 7 реда, но в резултат на експериментите един ред беше премахнат, оказа се, че огънят гори по-добре.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeIde810edfbab

Място за огън в страната

място за огън в странатаЕто как можете просто да оборудвате място за огън със собствените си ръце. Най-важното е безопасността:

 • уверете се, че мястото за лагерния огън, най-малко на 3 м от всяка сграда или съседен двор, е за предпочитане на 8 до 10 м;
 • не оборудвайте място за огън в страната под закрита веранда или дърво с ниски клони;
 • оборудвайте камина върху запалими повърхности като блокове, плочи или бетон;
 • Не е препоръчително да поставяте огън точно на тревата.

Инструменти и материали

 • лопата
 • поцинкован пръстен
 • малки тухли

място за огън в странатамясто за огън в страната

Задайте пръстена, където ще имате огън. Огънят обикновено се прави с диаметър от 90 до 120 cm.

 1. Изкопайте вдлъбнатина от 30 cm.
 2. Поставете пръстена в ямата и вижте къде трябва да се подравните.
 3. Поставете тухли под поцинкован пръстен върху равна повърхност за циркулация на въздуха
 4. Изтеглете дърва за огрев и оценете резултата

Огън в озеленяване

камина в озеленяванеОгнището за пожар е не само уютно място, където можете да прекарате време със семейството си, наслаждавайки се на пукането на дърва за огрев и топлината на огъня, но и част от дизайна на вашия сайт. На снимката такова място изглежда много красиво. следователно дизайн на камина в ландшафтен дизайне важен процес. Разбира се, че е добре, ако вашият сайт, например авторът на този проект, е около 20 декара, но ако е по-малък, тогава е добре, винаги можете да измислите нещо. Основното е, че разстоянието от сградите трябва да бъде най-малко 3 метра, в този случай авторът реши да го играе безопасно и уреди място за пожар на 25 метра от къщата.

себе си дизайн на огън, разбира се, не много оригинална, кръгла форма, поставена от павета, но мястото е красиво декорирано. Процесът на изграждане на място за огън е нормален, както е описано в предишните примери. Въпреки че няма нищо сложно, но на сайта, (линк под галерията) има доста подробна инструкция, с обяснения и забележки във форма на изкуство.

Как да подредите място за почивка е личен въпрос. Авторът постави 4 стола Adirondack, проведе осветление, инсталира безжични високоговорители, можете да видите цялата тази красота в последната снимка в галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeId9a73c82b0b

Градинска камина

градина огнище на пожараЗа да поставите високо огнище за пожар, се нуждаете от 60 блока за стена, торба с дренажен чакъл и торба с лавови скали.

 1. След това изкопайте дупка около половината от височината на блоковете (приблизително 5 см).
 2. За да получите правилния кръг, използвайте цевта, както е на снимката.
 3. Добавете малко чакъл около краищата и оформете първия ред блокове около цевта.
 4. След това изкопайте дупка в центъра на обекта с дълбочина 50 см и я напълнете с дренажни скали.
 5. След това изсипете слой от лава скали, защото те задържат топлина.
 6. Поставете останалите блокове и можете да запалите огън.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeIda022b2296d

Друг начин как да направим огнище за пожар, само технологията е малко по-различна.

градина огнище на пожараВ този случай ще ви трябва тухла и естествен камък. И също така:

 • означава подкрепа
 • плат тел
 • пясък
 • циментова замазка

Работете на земята

 1. Използвайте нещо, за да направите контур, можете да използвате обикновен канап с щифт
 2. Инсталирайте стелажи
 3. Закрепете жицата около стелажите.
 4. Изсипете пясък във и около кръга.

фундамент

 1. Поставете тухли или камъни върху слой пясък.
 2. Покрийте първия ред с циментова замазка.
 3. Зидария от останалите блокове
 4. Използвайте малки камъни с хоросан за запълване на пропуските.
 5. Извадете стелажите, когато стената е достатъчно равномерна и стабилна.
 6. Не оставяйте няколко празнини за циркулация на въздуха.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeId0a9de68ef6

Кръгъл огън

кръгъл огънПоказани тук как да сгънете кръгло огнище за пожар от ландшафтен камък и строително лепило. Минималните разходи, половин работен ден и страхотно място за огън в страната са готови.

Авторът изгради това огнище за огъня от 30 каменни плочи и 4 тръби от строго лепило за строеж. 30 камъка са достатъчни за 3 пръстена от 10 с приблизителен вътрешен диаметър около 76 см. Размерът на камината зависи изцяло от вас. Имайте предвид, че колкото повече камъни добавяте, толкова повече лепило за изграждане може да ви е необходимо. В допълнение към плочите и строителното лепило, авторът е използвал и ниво, кирка, лопата, гумен малат, малка четка и монтажен пистолет за тръбата.

Процедурата за изграждане на огъня е същата като в предишните примери, така че накратко

 1. Изберете място и поставете камъни.
 2. Маркирайте мястото на камината и изкопайте вдлъбнатина, която трябва да бъде няколко сантиметра по-дълбока от височината на един камък.
 3. Проверете дълбочината и диаметъра, като полагате първия ред камъни, ако не върви гладко, отстранете камъните и изравнете почвата.
 4. Изравнете долния ред камъни, защото нивото е най-важната част от монтажа. Проверявайте всеки камък, винаги отпред и отляво надясно, за да се уверите, че той не се люлее. Използвайте гумена каца и при необходимост добавете спално бельо. Продължете процеса в кръг, докато изравните всеки камък.
 5. След като първият ред е равен, почистете повърхността, за да се подготвите за залепване.
 6. Нанесете малко количество строително лепило в долната част на блока, завъртете го и сложете отгоре на първия ред. Продължете лепенето и подреждането на останалите камъни на второ ниво. Залепете и поставете третото ниво по същия начин. Проверете горния слой за нестабилни блокове. Ако намерите, премахнете го и добавете необходимото количество строително лепило.
 7. Когато всички блокове са залепени заедно, покрийте краищата на камината с пръст, останала след изкопаване на каналите и тампониране.

За един ден изчакайте лепилото да изсъхне, след което можете да направите огън.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeIdaeb1876862

Огнището под огъня със собствените си ръце

кръгъл огънЛагерният огън е чудесно допълнение към всеки двор и добро място за събиране със семейството и приятелите. Днес можете да си купите всичко, обаче, това ще струва много. Освен това, ако закупите налична отделна версия, материалът може да е с лошо качество и да започне да се разпада след няколко години.

Но можете лесно изграждане на огън за лятна резиденция от тухли или павета. По-добре винаги да планирате напред, особено за големи проекти. Не се опитвайте да планирате всяко малко нещо, само колкото можете.

Как да сложите огън, прочетете в други примери на тази статия, същото е и ако се интересувате от някакви нюанси, връзката към сайта на автора е под снимките стъпка по стъпка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeId554c7343c6

тухлен огънНаправете сам каминен център, изработен от тухли

Направете вашия сайт по-уютен чрез сгъване камина за лагер в страната със собствените си ръце само за няколко часа. Преди да започнете строителството, трябва да подготвите: тухли за стената, чакъл, мярка с лента, голяма лопата, шпатула и ниво. Когато купувате тухли за стената на огнището, изберете нещо надеждно, например тухли за стените. Използвайте огнеупорни тухли, които имат по-висока устойчивост на топлина.

Ето какво ви трябва

тухлена камина

 1. Маркирайте кръга с щифт и въже ..
 2. Извадете копка вътре в кръга. От съображения за безопасност вдлъбнатината трябва да е с размер между 15 и 30 см.
 3. Използвайте нивото, за да изравните земята, където ще бъдат инсталирани тухлите.
 4. Напълнете слой чакъл и загладете.
 5. Подредете тухлите в кръг и увеличете зидарията, докато стената е висока поне 30 см.
 6. За допълнителна сигурност можете да инсталирате вътрешен ред огнеупорни тухли. Не можете да използвате хоросана, но можете да използвате външен огнеустойчив хоросан между тухлите за допълнителна стабилност.

Вземете чифт столове Adirondack, дърва за огрев, приятели и лакомства, за да използвате пълноценно новия си сайт за огън.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeIdb3728d74bb

Тухлена яма

тухлена каминаПоказани тук как да сгънете камина за огън, направена от тухла със собствените си ръце, Огнеупорни тухли могат да се комбинират с естествен полски камък или друг материал, за да създадат уникален вид на вашата лятна вила. Разгледайте стъпка по стъпка снимките и прочетете инструкциите по-долу.
Красиво оборудван обект за огън е една от най-популярните характеристики на ландшафтен дизайн. В идеалния случай мястото за лагерния огън е изработено от огнеупорен материал на равна платформа, на поне 7-8 метра от къщата или дърветата.
Стилът и формата на огнищата могат да варират както по размер, така и по форма.
СТЪПКА 1

 • За да направите кръг с диаметър 150 см, прикрепете конеца към щифта, половината от обиколката и завържете този край към кутията с боя с пулверизатори. По-нататък е ясно, дръпнете кабела и обикаляйте боята за пръскане.
 • Направете основа. Смесете цимента с вода, докато достигне консистенцията на фъстъченото масло. Поставете мокрия разтвор между два кръга, изравнете със земята.
 • Поставете армировка за армировка. Изгладете повърхността с шпатула и оставете да изсъхне за 24 часа.
 • Изкопайте вдлъбнатина от 15 см. След това използвайте същия метод като по-горе, за да маркирате вътрешния кръг на 30 см от външния кръг. Това ще бъде ръбът на стената на огъня.

СТЪПКА 2

 • Ако основата е готова, време е за зидария. Смесете хоросана и сложете 5 см слой върху бетонна основа.
 • Когато използвате естествен камък, смесете размерите и цветовете на камъните и изберете атрактивни каменни лица, които съответстват на светлинната крива на вашия контур. Ако е необходимо, използвайте чук, за да оформите отделни камъни.
 • Тъй като първите няколко нива на камъни започват да се образуват по протежение на външния ръб на огнището, те започват да полагат огнеупорни тухли, образувайки вътрешната стена на конструкцията.
 • Сгънете външната стена.

СТЪПКА 3

 • Запълнете празнините между тухлите с мокър разтвор, като изстържете излишното. Задължително е редовно да измервате вътрешните и външните ръбове на стената, за да поддържате дебелината на стената и кръглата форма.
 • Продължете да повдигате както тухлите (срещу вътрешния кръг), така и камъните (срещу външния кръг), запълвайки празнините между камъните с хоросан.
 • Продължете да полагате стената с редуващи се слоеве външен камък и огнеупорни тухли, докато достигнете желаната височина. Запълнете всички празнини между тухлата и камъка с хоросан и отпадъчен камък.
 • За да завършите конструкцията, инсталирайте няколко плоски камъни отгоре на стената. Добавете слой хоросан от приблизително 3 см и поставете избрани камъни върху него, като се уверите, че върховете създават равна, равна повърхност около цялата обиколка. Добавете още хоросан, за да запълнете празнините между горните камъни.
 • Сгънете вътрешната стена
 • Изравнете всяка тухла, след което запълнете празнините на хоросаните с разтвор и изстържете излишъка.
 • Задължително е редовно да измервате вътрешните и външните ръбове на стената, за да поддържате дебелината на стената и кръглата форма.

СТЪПКА 4

 • За да направите вътрешността да изглежда хомогенна, нанесете огнеупорна боя върху тухлите. Напълнете огъня със слой от речни скали.
 • Изкопайте района и покрийте с ландшафтен плат, за да предотвратите растежа на плевелите.
  Довършителни щрихи
 • Отстранете отломки отвън. Изплакнете всички останали хоросан с градински маркуч.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeId00a5385d43

Друг вариант как да оборудвате място за огън в страната със собствените си ръце, Процесът на строителство е точно същия като описания по-горе, само в този случай е използван предварително сортиран естествен камък. , Той е по-скъп, но ще спести време, защото камъните са по-равномерни по размер, форма и качество.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeId6ce3c0fcdf

тухлен огънАко имате нужда от временен огнище за пожар, могат да бъдат изложени по този начин. Просто инсталирайте блокове, тухли или камъни в кръг, както е показано на снимката, височината може да бъде направена на два или три реда. Общо авторът използва 32 тухли с размери 10 х 25 см. Изсипва слой пясък в средата на кръга. Когато огънят не е нужен, просто поставете камъните, блоковете или тухлите в плевнята или под навеса до следващия сезон. Мястото след пожара не може да бъде особено разчистено, тревата ще расте в пясъка. Чудесен начин за рециклиране на запалими предмети, които не могат да бъдат съставени.

Камина на къщичката от камъни

камина в страната на камънитеВ тази статия видяхте много примери за красиво разположени огнищни ями, това зависи от вашите вкусове и предпочитания. Публикувано отпредлага такава опция за огън във вила от естествен камък, която изглежда проста и естествена. Такъв огън може да се сгъне за няколко часа. Преди да започнете да работите с камъка, уверете се, че имате отличен чифт работни ръкавици, това е спешен съвет на автора.

Този проект не изисква много материали и инструменти, но за работа определено се нуждаете от добър чифт ръкавици.

 

 • Когато подготвите камъка, можете да започнете строителството. Първо изложи огъня сух. Тоест, просто сгънете каменната стена в кръг, без да използвате хоросан. Това ви позволява да определите кои камъни са най-подходящи.
 • Можете да изберете кои камъни са най-подходящи за основата, кои за запълване на празнините са най-визуално привлекателни за монтаж на видно място и кои са за горния ред.
 • За да го направите по-бързо, поставете камъните в концентрични кръгове - най-горният ред, най-отдалеченият, вторият ред една стъпка от него и т.н.
 • Пригответе разтвор с много гъста консистенция и отделно обикновен разтвор.

огнище за огън от камъниСлед това поставете камъните в бетон, като използвате стандартна бетонова смес с малко количество чакъл. Такава смес е много по-силна, но за нея не е лесно да запълни всички пропуски.

Започнете зидарията, като използвате естествените форми на камъните. Структурата на огъня за озеленяване трябва да изглежда лека и да е трайна. След това сгъстете всички стави и пролуки с гъст разтвор.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeIdd61c76ea8b

Как да подреждаме място за огън, направено от бетонни блокове

блок огънАко е необходимо дизайн на огън, което не би струвало цяло състояние, тази опция със сигурност ще ви хареса. Ще се изненадате колко лесно и бързо е направено. На автора беше нужно само сутрин, за да оборудва това просто и удобно място за пожар. Това е много по-добре от тези, които се продават от магазина, и много по-евтино!

 1. Тъй като паветата имат малка изпъкналост, подредете долния кръг повече (така че да има празнини между паветата).
 2. След това, когато подреждате горния ред, кръговете стават по-малки. Просто първо трябва да инсталирате блоковете без интервали и след това да се компенсира с около 3-5 см. Вътрешният диаметър е приблизително метър.
 3. След това поставете три нива на зидарията. За допълнителна опора можете да използвате бетон в пространства. Вътрешният диаметър на горния слой е около 80 cm.
 4. Дъното на огъня също е разположено в квадратни блокове.
 5. Това е всичко. Много по-добре е металните конструкции в магазина.

Сега, за да създадете истински оазис на огнището за огъня, направете хубав диван, както е на снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeIdd20c84dc5a

Как да сгънете камина за огън с грил

място за огън с грилПодгответе място за огън

Преди да започнете да копаете, изберете място за огън, след това определете центъра с колче, въже и боя за пръскане. В този случай огнището за пожара ще бъде с диаметър 1,5 метра.
За да определите центъра, вземете въже с дължина 75 см, завържете го на колче, обикаляйте в кръг, напръсквайки боя. За да определите вътрешната линия на кръга, намалете размера на въжето с 35 см и повторете процеса. След като маркирането приключи, вие сте готови да започнете да копаете. Трябва да получите лента с ширина 20 см между вътрешната и външната линия.

Бетонирайте лентата между линиите

Направете циментова каша с гъста консистенция и напълнете, както е показано на снимката. Укрепете основата с армировъчни пръти.

Поставете камъни

Първо сортирайте камъните. Капстоните са довършителни камъни, приликата им с натрошен камък им придава уникален стар вид. Те ще формират горната част на външната стена. Смесете разтвора, добавете една лопата вар, за да увеличите силата. Добавете вода и разбъркайте, докато се получи гладка консистенция. С помощта на въже, свързано към централно колче, измерете 80 см и започнете да полагате камъни по периметъра.

Задайте вътрешния ред

Използвайте въжето отново и измерете колчето на 35 см от външния кръг към вътрешния кръг. Намерете най-високата точка на вътрешния кръг и поставете първата тухла. Проверете нивото, след което използвайте тази височина, за да изравните всички следващи тухли, които поставяте около вътрешния кръг. Не забравяйте да проверите дали вътрешният кръг е винаги на 35 см от външния кръг. Не забравяйте, че за вътрешната част на огнището за огъня използвате огнеупорни тухли, които са по-дълги, по-дебели и широки от обикновено.

Сгъваема основа за скара

Лесен начин за полагане на основата на скара е използването на огнеупорна тухла. Просто натиснетеняколко парчета, за да създадете акцент.

Задайте кастоните

Използвайте ниво, за да зададете декоративен камък. Важно е зидарията да е много гладка. Ако правите скара, не забравяйте да отрежете вътрешните капаци, за да можете лесно да инсталирате и извадите решетката. В края отстранете останалия разтвор.

Накрая покрийте района около огъня с плоски камъни.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeIdb08b4079c7

Направи си купа за огън

направете сами купа за огънИнтересен проект за любителите на ландшафтен дизайн. Въпреки че авторът не е професионалист, той реши да сподели своя опит, т.е. как сами да си направите огън, Стъпка по стъпка снимките можете да видите всички етапи на създаване на тази невероятна купа с огън. Може да не успеете да намерите купичките, които авторът е използвал, той просто ги е откраднал от кабинета си след обяд. Те са пластмасови кухненски купи. Въпреки че това всъщност няма значение, можете да изберете всяко подходящо ястие по ваш вкус.

Списък на материалите и инструментите, използвани в този проект.

 • Гел биогориво за камина
 • Парчета мрамор или черно стъкло (не знам какво е)
 • Бетонна смес с висока плътност
 • 2 купи по ваш избор (купичките, които използвах, бяха 30 см и 25 см)
 • Конструкция от телени мрежи

Инструментите

 • лопата
 • Каучуков уред
 • Palm Sander aka Sheet Sander
 • Пясъчна хартия
 • Всяко масло (авторът използва моторно масло)
 • Тежък камък (дръжте купата на място)
 • Пиърфни щифтове

Стъпка 1. Пригответе разтвора

Авторът препоръчва използването на отделна купа за смесване.

 1. Добавете бетонната смес в купата и добавете вода. Не прекалявайте с вода, разтворът трябва да е много гъст.
 2. След това намаслете голяма купа.
 3. Добавете разтвора в голяма купа. Поставете по-малка купа в тавата и изстискайте. Това трябва да се направи, за да могат да видят точно колко е необходимо.
 4. Поставете по-малка купа в разтвора, поставете нещо тежко отгоре.

Стъпка 2: Изтриване на формуляр

След известно време (авторът изчака три дни) извадете бетона от купата.

Стъпка 4: Шлайфане на купата

Пяснете горния ръб на купата с шкурка.

Стъпка 5: Поставете камъните

За да подкрепи камъните, авторът използвал структурна телена мрежа, която трябва да бъде инсталирана в средата на купата. Мрежата може да се намери в магазина за хардуер. Просто изрежете необходимия размер с ножица за метал.

Стъпка 6: Запалете огъня

 1. Извадете капака от консервата и поставете в купа.
 2. Поставете решетката
 3. Поставете камъните, оставяйки центъра отворен, огънят трябва да диша.
 4. Подпалете биогоривата

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeId858966f33c

Място за огън с детска площадка

сайт за огънКогато включите място за огън във вашия пейзаж е важно да помислите къде да го инсталирате и как ще бъде заобиколен. Огнище за огън е елемент, който стои самостоятелно и създава отлична концепция за вътрешния двор. Независимо дали ще изберете модерен газов модел или огън за пожарПоставянето е от решаващо значение за създаването на пространство, на което ще се радвате през цялата година. Авторът предлага сравнително прост проект от бетонни блокове и каменни плочки.

Инструментите:

 • лопата
 • нож за замазка
 • гребло
 • циркулярен трион
 • чук
 • малко
 • свързан маркуч за вода
 • ниво
 • гъби
 • кофи
 • гумен малат

Списък на материалите (приблизително):

 • Quikrete (40 торби по 30 кг всяка)
 • Цимент (18 торби по 50 кг всяка)
 • бетонни блокове 60 бр
 • 500 кг жълт пясък
 • 500 кг чакъл

Няма да се спрем подробно на процеса на изграждане, авторът подбра добри стъпка по стъпка снимки, където по принцип всичко е ясно. Ако имате въпроси с някакви нюанси, под галерията е линк към сайта на автора.

 • Стъпка 1: Подгответе сайта
 • Стъпка 2: Изкопайте и изсипете основата
 • Стъпка 3: Направете суха зидария
 • Стъпка 4: зидария с хоросан
 • Стъпка 5: Подгответе зоната на вътрешния двор
 • Стъпка 6: Напълнете слой чакъл и пясък
 • Стъпка 7: Намерете правилната плочка за стена
 • Стъпка 8: Инсталирайте плочката на стената
 • Стъпка 9: Поставете плочите на вътрешния двор
 • Стъпка 10: Добавете разтвора

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeId04be2052c1

Място за огън на вътрешния двор

огнище за вътрешния дворНеобходимо е и полезно да се оборудва място за пожар, но е нещо обикновено, но огнище за пожар на вътрешния двор, това е съвсем различно, звучи романтично. Но всъщност какво е вътрешен двор? Ограден двор. Дори древните гърци и римляните измислиха и затова звучи красиво. Основната задача е да се създаде илюзията за защита от външни заплахи, изглежда, че през Средновековието тази тема е била много актуална. Днес времената са различни, но желанието за създаване на уютни кътчета се запази. Но по-близо до темата.

Материалите се нуждаят от много

фундамент: бетонна възглавница с ширина 40 блока с телена мрежа за армиране

стена: Тухлени блокове 8x8x16, изпълнени с бетон и арматурни пръти, убити в мека бетонна подложка

център: пясъчна основа, облицована с камък

Стенно покритие: шистови камъни

база: чакъл

огнище за вътрешния двор

 • Инструментите
 • лопата
 • Чук, кувалда
 • дъски
 • Лазерно ниво
 • Колело за рулетка
 • Бетонен смесител
 • Каменна плоча трион
 • мистрия
 • клещи

фундамент

Определя се максималният диаметър на основата. Закарайте подсилващ прът в центъра на кръга, който да използвате като център за измерване и полагане на основата. В този проект е бетон с диаметър 4 м с фундамент от 20 мм. Отстранете почвата с 10 см. Направете кофража. Инсталирайте телена мрежа около основата и попълнете хоросана.

Тухлена стена

 1. Когато основата изсъхне, започнете да инсталирате блокове. Поставете първия блок перпендикулярно на останалите и подравнете, първо ъглите и след това центрирайте всеки блок успоредно на реда.
 2. Когато първият ред е завършен, преместете се от другата страна и повторете процедурата
 3. След като стената бъде сгъната и проверена по ниво, инсталирайте армировка.
 4. Напълнете блоковете с хоросан, за да завършите структурата на стената.

Павета

Извадете чакъла от центъра на ямата, напълнете пясъка и изравнете, доколкото е възможно. След това изложете паветата. Ако правите това за първи път, тогава процесът ще отнеме много време. Но можете да излезете със собствен дизайн, в зависимост от изходния материал.

В краен случай винаги можете да измествате паветата, колкото искате.

Инсталиране на камъни от шисти върху тухлена стена

Нанесете хоросана и започнете да поставяте избраните камъни от шисти. Тук основната задача е да изберете материала, така че да има голям избор по форма и размер, след което можете да покриете почти всеки квадратен сантиметър от стената с цели парчета. В края отстранете излишния разтвор.

Да, ако ще направите такива опори за факли, както на снимката, инсталирайте PVC тръби в тухлени блокове, преди да излеете хоросана. Това е всичко, вътрешният двор е готов, сега можете да инсталирате метално огнище за пожар в центъра и да се насладите на топлината в компанията на приятели.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeIdf774201c41

Място за огън

градина огнище на пожараЗа да създадете уютна зона за отдих на лятната си вила, направете градина огнище на пожара, Това вероятно е, което абсолютно всеки харесва и това, което всеки щастлив собственик на лятна резиденция трябва да направи. Има много начини да си направите огън. Авторът реши да не поставя кръгло огнище, а под формата на квадрат. Въпрос на вкус, разбира се, някои смятат, че е по-естетически приятен, почти като комин на нивото на земята. И тогава поставянето на квадрат е по-лесно и по-евтино, тъй като не е необходимо да използвате извити блокове.

Пригответе решение. Авторът препоръчва използването на огнеупорен цимент, който при нагряване образува керамични сраствания, които придават специална здравина на зидарията.
градина огнище на пожара
В близост до мястото, където ще бъде изградено огнището за пожара, авторът сглоби модел, тоест той просто подреди камъните „сухи“. искате да построите каменна яма, направихме оформление. Две бетонни плочи като основа и естествени камъни за стените.
градина огнище на пожара
След това намокрете областта, където ще бъдат монтирани камъните. След това нанесете разтвора и поставете камъните, както е на снимката.
градина огнище на пожара
Продължете зидарията, като не забравяте да добавите разтвора към съединенията и да изгладите. Оставете да изсъхне за около час и когато приключите с пръскането на вода върху камъните, почистете старателно останалия цимент, който е паднал върху камъните.
градина огнище на пожара

Огнена яма в страната

яма за огънЕто снимки стъпка по стъпка, възможно най-евтини и лесни. направете яма за пожар в страната направете го сами с такава квадратна форма. Това всъщност е много просто, макар да се има предвид, че трябва да работите с малка лопата.

Така че:

 1. Изкопайте дупка с дълбочина около 50 см, в случая под формата на квадрат.
 2. След това пригответе разтвор, за тази яма бяха необходими 15 кг портланд цимент и 45 кг пясък.
 3. Поставете първия ред камъни. Изсипете бетон под и между камъните.
 4. Когато приключите с правенето на първия ред, за да се отцедите до дъното, инсталирайте решетка или лист с дупки, както е на снимката.
 5. След това завършете зидарията и запълнете оставащото между стените пространство с пръст, останало след изкопаването на дупка.
 6. В края направете платформа около ямата.

Оставете цимента да изсъхне за една седмица, като го намокрите с вода два пъти на ден, за да втвърди бетона.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeId6dd98198bb

Огнена цев, изработена от метална цев

направете сами огнен центърСлед като прочетете това ръководство, можете да изградите страхотно направете сами огнен център, Както можете да видите на снимката, тази сграда изглежда естетически приятна, освен това е лесно да се сгъва и още един плюс, този проект ще струва почти нищо, струва на автора по-малко от сто долара. Бих искал да подчертая, че всеки може да построи просто огнище за пожар, не е толкова трудно, колкото си мислите, и когато накрая го сложите, можете да се хвалите с приятелите си, като ги поканите на светлината.

Каква беше целта на автора? Изградете огнище за пожара, което ще бъде:

 • Силни и издръжливи.
 • Да има подвижна функционална скара
 • Струва много по-евтино от опцията в магазина
 • Безопасно за деца
 • Може лесно да се сгъва с помощта на ежедневни строителни материали.

Списък с материали:

 • 2 торби цимент
 • Стандартна червена тухла
 • 2x4 дъски от стари палети
 • Нарежете по метална цев
 • Един лист маламин с дебелина 4х8 мм.
 • 8 см дълги винтове
 • Телена мрежа
 • трион
 • шпатула
 • Колички
 • Култиватор и лопата
 • Каучуков уред
 • Чакъл за изравняване

Каква беше идеята? Направете квадратна зидария от обикновена тухла и така, че да не се срути от висока температура, инсталирайте нарязана метална цев в средата. Сега, когато знаете какви материали ще използвате, нарисувайте чертеж.

направете сами огнен центърнаправете сами огнен центърТъй като дизайнът ще се основава на изрязана цев, можете да определите размера. Подът на цевта е с размери 60 х 90 см, което означава, че вътрешният ръб на основата трябва да бъде по-голям. Започнете с начертаването на кофража.

направете сами огнен центърЗа да създадете чертежи на основата, започнете с начертаване на действителните размери на самата основа за мащабиране с помощта на графична хартия. След това посочете формата за мащабиране отвътре и извън основата. По този начин можете да проверите двукратно изчисленията и да знаете точно какъв размер трябва да бъдат дъските.

Сега вземете лопата и плашете съседите.

Подробна инструкция как да се сложи огнище за пожар може би не е нужно да го пренаписвате, всичко е ясно видимо на стъпка по стъпка снимки, ако нещо не е ясно, можете да получите повече информация на уебсайта на автора, като използвате връзката, намираща се под галерията. Но си струва да се каже отделно за аксесоарите.

Дренажна система: Пробийте сантиметрови отвори на всеки 15 см в долната част на инсталираната цев.

Добив на пепел и амортисьор: вземете втората половина на цевта и отрежете парче ламарина; инсталирайте го в ямата като подвижно дъно, от което се отстранява пепелта.

грил: Намерете решетката и прикрепете краката към дългите дръжки от неръждаема стомана, така че да можете да ги вземете без ръкавици. Като цяло можете да измислите много неща.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeIdc3c4cdc7d7

Квадратно огнище за огъня

квадратна каминаПредставена на снимката съвременна камина може да се сгъне само за един ден. Това не е сложен проект, но трудоемък. Печките на открито, бетонните барбекюта и стационарните огньове трябва да бъдат изградени много внимателно. Високите температури влияят на влажността вътре в бетона, което го кара да се разширява, причинявайки пукнатини и да избухне в екстремни ситуации. За да избегнете това, положете вътрешността на огъня с огнеупорни тухли и поставете камъни от лава на дъното.Това гарантира, че по-голямата част от топлината от огъня няма да дойде в контакт с бетон.

План за огън

квадратна камина

 • квадратна каминаСтъпка 1: Направете кофража, Външната рамка ще се състои от 4 панела с дължина 110 см. Всеки панел е изработен от 2 2x4 дъски и 2 2x6 дъски. За свързване използвайте шест L-образни скоби
 • Стъпка 2: Сглобявайте панели
 • Стъпка 3: Направете вътрешната рамка, Вътрешната рамка е изградена от 2 панела с дължина 60 см и 2 панела с дължина 50 см. Уверете се, че скобите с форма на Г са разположени във вътрешните ъгли на рамката, тъй като външните ще бъдат вдлъбнати в бетон.
 • Стъпка 4: Инсталирайте рамката и маркирайте отвора, Поставете рамката и маркирайте около 15 см около външния периметър.
 • Стъпка 5: Изкопайте дупка, Ако строите на място за огън в студен климат, авторът препоръчва да поставите опори, които преминават под линията на замръзване под ъгъл.
 • Стъпка 6: Изсипете чакъл, Изсипете слой чакъл с дебелина 5 до 8 cm
 • Стъпка 7: Инсталирайте кофража, Сменете рамките и измерете разстоянието между вътрешната и външната рамка, за да сте сигурни, че вътрешната рамка е правилно центрирана.
 • Стъпка 8: Проверете нивото на кофража, След като дъските са монтирани в правилното положение, ги фиксирайте с винтове. След това проверете нивото на кофража. Използвайте гумен малат, за да свалите високи ъгли, ако не са равномерни.
 • Стъпка 9: Инсталирайте фитинги
 • Стъпка 10: Напълнете първия слой бетон, Направете това най-малко 20 часа преди полагането на тухлата.
 • Стъпка 11: Поставете тухла, След като бетонът изсъхне поне 20 часа, пригответе се да инсталирате огнеупорни тухли. Пригответе разтвора според инструкциите. Започнете от основата около вътрешния периметър на кофража и след това инсталирайте тухлите една по една.
 • Стъпка 12: Изсипете повече бетон, Веднага след като разтворът се напълни, смесете и напълнете още 12 см. Когато 30-сантиметровите барове вече са покрити, добавете допълнителна армировка.
 • Стъпка 13: Напълнете крайния слой, След като предишният бетонен слой престои около 20 часа, напълнете последния слой.
 • Стъпка 14: Извадете горната част, Използвайте плоско парче дъска, за да изравните горната част на стените.
 • Стъпка 15: Стоманена шпатула, Изчакайте около час и след това използвайте стоманена шпатула, за да почистите повърхността. Направете всичко възможно, за да поддържате повърхността възможно най-гладка и равномерна.
 • Стъпка 16: капак, Покрийте бетона с дъски и лист, за да не се повреди повърхността.
 • Стъпка 17: Отстранете кофража
 • Стъпка 18: Полагайте камъни от лава, Поставете камъни от лава във вътрешността на ямата. Това създава добра дренирана повърхност и покрива основата от бетон.
 • Стъпка 19: Преди да направите пожар, Авторът препоръчва да изчакате 30 дни преди да използвате огъня, а през първите три месеца да не горите огън повече от 2 часа. Отнема много време бетонът да изсъхне напълно, ако не искате структурата да се напука. Бетонът е защитен от огнеупорни тухли и лава камъни, но ако направите гигантски огън и горите с часове, бетонът може да се напука.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeIdc6e6aee932

Каменна огнищна площадка

сайт за каменни огньоветакъв огнище за пожар може да се превърне в основната атракция на вашата лятна вила. Основното нещо е да станете креативни. В тази статия вече сте виждали примери за огньове, главно огнище с кръгла или квадратна форма. В този случай авторът реши да даде своето огнище за огън толкова интересна конфигурация. Високата задна стена на теория трябва да покрива огъня от вятъра и да насочва дима, това е, ако сайтът ви е разположен по такъв начин, че вятърът обикновено духа от едната страна. Въпреки че, разбира се, това е по-скоро декоративен компонент. Огнището е от тухла и облицовано с плочки. Авторът не е написал частична инструкция, но направи добри стъпка по стъпка снимки, така че редът на работа е разбираем.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeId5a1546d392

място за огън в странатаИ ето как да направите красиво Огън, направен от павета и естествен камък, Това не е стъпка по стъпка инструкция, а просто пример за това, което може да се направи от обикновена купчина камъни. По принцип това не е камина в обичайния смисъл, а един вид смес от огнище за огън и камина на открито. Изглежда проста идея да поставите блоковете в различни посоки, едната вертикално, другата хоризонтално, покрита с големи плочи отгоре - и ето, моля, огнището, можете да кажете в готическия стил. И разбира се, подгответе сайта съответно.

Ако тази композиция ви е харесала, можете да посетите сайта на автора, връзката е под галерията. Въпреки че авторът не е предоставил стъпка по стъпка снимки, той описа процеса по-подробно, ако се интересувате, можете да го прочетете.

 

Вижте вграденото изображениегалерия онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeId38fe2dc6b8

Огън в беседката с люлка

огнище за пожар в беседката с люлкаВ интернет можете да намерите много примери за подобни дизайни, изглежда, че подобни павилиони с камина в центъра и висящи люлки много популярен. Въпреки че тази шестоъгълна структура може да се нарече пергола, а не беседка. Няма значение обаче, основният елемент на този комплекс все още е огнище за пожара. Авторството на тази идея принадлежи на Дейв Ченанго, поне всички се отнасят към нея.

Не можеш да изградиш такова нещо за няколко часа, има какво да работиш, но си заслужава. Авторът не е предоставил нито подробни инструкции, нито подробни стъпка по стъпка снимки, въпреки че общата идея е ясна. Инсталирайте стълбове с напречни греди, напълнете платформата, направете яма за пожар, окачете люлка. Тотален бизнес тогава. Можете да разберете как да направите пергола тук и да оборудвате място за пожар, десетки примери са дадени по-горе. Между другото, авторът избра да направи яма за пожар, а не класическа зидария.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeId9b8cec3d2d

беседка с камина и люлкаИ това е друг пример беседки с камина и люлка. Авторството на тази идея принадлежи на Дейв Ченанго, поне всички се отнасят към нея. Авторът на този проект също препоръчва да прочетете инструкциите от Dave bowhunters.com, но в интернет можете да намерите много опции. Първата снимка в галерията показва детска площадка, на това място и с помощта на материали от детския комплекс е изградена беседка.

Ето основен списък от материали и инструменти, които ще ви трябват.

материали:

 • Шест пръта за стълбове с дължина 150x150 mm 3 m
 • Шест греди с дължина 150 х 150 мм 2,5 м.
 • Дъски 50х150 мм с дължина 2,5 м.
 • 24 болта за закрепване на греди към стелажи.
 • Поцинковани шайби половин инч
 • 10 - 14 борови блока с размери 50 x50 mm на 2,5 m за използване като скоби и оформления
 • 6-8 торби цимент
 • 6 дренажни тръби
 • Стоманена решетка 1.2 m за маркиране на централната точка.

Материал за огън по ваш избор
Една или повече брезенти, ако искате да запазите тревата непокътната.
Залюлейте, ако можете, направете сами, авторът на проекта ги купи в магазин.

Ще ви трябват и инструменти:

 • трион
 • лопата
 • Заложете кувалда
 • Тежък стоманен скрап, ако имате камениста почва.
 • ниво
 • Колело за рулетка
 • Молив за дърводелци
 • Боя за маркиране на оформлението на земята
 • Голям пластмасов миксер
 • Акумулаторна тренировка
 • Ключов ключ
 • Лентов шлифовъчен апарат
 • Ръкавици и предпазни очила

Измервания, ъгли и маркировки

В шестоъгълници разстоянието от централната точка до външния ръб на всяка колона ще бъде малко по-малко от дължината на всеки лъч. Тук те са дълги 245 см, а разстоянието от центъра до външния ръб на всяка колона е 242 см. По този начин напречните напречни ленти, разположени една срещу друга, бяха на разстояние 483 см една от друга. Но засега не се притеснявайте.

Друг проблем, който трябва да бъде решен, е ъгълът на рязане на напречните щанги. 360 градуса, разделени на 6, е 60 градуса, разделението между двата края на всяка напречна греда ще бъде 30 градуса. По този начин е необходимо да се отпие края на всяка лента под ъгъл от 30 °.

Процедурата за инсталиране на стълбовете и изграждането на беседката е по-добре прочетена на сайта на автора, всичко е много подробно, включително различни малки неща и нюанси.

По отношение на огнище за пожар, авторът предлага да го направите, когато подравните всички структури. По този начин можете първо да изравните огнището и да се уверите, че основата за камината е точно или малко под нивото. Ако е под нивото, фундаментните блокове ще бъдат напълно скрити, което ще придаде на камината красив естетически вид. След като сте доволни от оформлението на огнището, използвайте лепило за ландшафтен блок, за да закрепите поне горните два реда.
След това можете да направите, както желаете, например, да засадите трева под пейките и да създадете малка камъчева зона около костта. И полагат плочи от шисти. В крайна сметка авторът купи и навита морава, за да проектира красиво комплекса.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeIde96c4f8b28

Кръгъл огън с палети

кръгла каминаТака е място за огън се състои от огнище и дванадесет дървени палети. По принцип такава беседка без покрив.

Първо трябва да подготвите сайта. Отстранете тревата приблизително 10 см, за да може да се изсипва чакъл. Можете да направите голям кръг, да залепите пръчка в центъра, да вържете въже на дълга бъдеща платформа и да маркирате границата. Когато мястото е маркирано, почвата се отстранява, покрийте чакъла.

Нанесете смола на дъното на единадесет палети, които ще стоят изправени. След това обединете единадесет палети заедно, за да образувате кръг.

Направете място за съхраняване на дърва за огрев, като използвате палети като рафтове.

Желязна цев или всяка друга опция, която сте избрали в тази статия, може да служи като легла за огън; тук има много примери.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeIddf3bc5db15

Огнище за вътрешния двор

огнище за вътрешния дворКамина за партиза - Страхотна идея да организирате приятна почивка на открито с приятели или семейство в прохладни вечери. Но не винаги е лесно да стартирате и поддържате огън по различни причини, сурова дърва за огрев или нещо друго. Като цяло на автора на този проект му е писнало да размахва вестник, за да разпали огън, и той излезе с начин да опрости този процес.

 1. Намерете подходяща саксия и пробийте дупка с диаметър 1,5 см в центъра.
 2. Нарежете железния ъгъл на две. Пробийте отвор от 3 мм от двете страни и два отвора от 150 мм от другите две страни.
 3. Ще ви трябват също желязна тръба, тройник, две 10 см сгъвачи, две капачки, един 90 ° мигач, зърна 15 и 20 см.
 4. Пробийте равномерно 10 отвора по 3 мм по дължината на тръбата и тройника.
 5. Направете прорези върху скобите в отворите, за да улесните центрирането на тръбата. Използвайте 2 винта, за да закрепите 2 скоби 8 см от двете страни на централния отвор.
 6. Поставете въздушната тръба и заварете.
 7. Завийте 15 см нипел, след това мигач и 20 см нипел
 8. Купете помпа, авторът използва въздушна помпа от walmart.

Свържете маркуча на помпата и вижте как работи. Според автора неговият дизайн работи перфектно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeId645e4e2a21

Чертежи за камина

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeId45735e4bc1

Огнен огън със собствените си ръце 200 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kostry/1009#sigFreeId3f04f9e564

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...