Публикувано в Направи си хранилка

Оригинални DIY хранилки за птици: 700 снимки, инструкции стъпка по стъпка

оригинална снимка хранилки за птици оригинална снимка хранилки за птици

Има много видове хранилки за птици и различни методи за тяхното производство. Те трябва да са трайни, безопасни, лесни за поддръжка и със сигурност привлекателни от гледна точка на нашите пернати приятели. Това са основни условия, но кой каза това трапезария за птици Тя трябва да изглежда като скучна закуска.

Ако вашето въображение работи, винаги можете да се справите как да направите оригинална хранилка за птици със собствените си ръце, Тази статия представя само няколко десетки примера за домашно хранене, само за да събудите въображението си. Надявам се, че след като гледате, ще имате свои собствени идеи.

 

Дизайн на хранилка за птици

дизайн на хранилка за птициАко търсите подходящ дизайн за корито, тогава вероятно сте прегледали много опции в интернет. Авторът на този проект предлага своето решение, как да направите оригинална хранилка за птици със собствените си ръце - едва ли сте виждали нещо подобно. Тази хранилка за птици с балдахин е лесна за производство и устойчива на атмосферни влияния. Имате нужда от две неща: дървени табла или дъска за рязане и алуминиев композит Alubond панели, Това е такъв облицовъчен материал, състоящ се от два алуминиеви листа с пластмасов слой. Панелите се режат лесно и можете да им придадете всякаква форма.

На стъпка по стъпка, авторът възможно най-подробно показа процедурата на производство. Не е необходимо да се мотае фенер. Просто мъничък декоративен нюанс за вашия двор.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId7ebafbe896

Оригинална хранилка за птици ... от сателитна антена

оригинална хранилка за птициОтказ от сателитна телевизия, но чинията остана? Погледнете по-отблизо, готов е оригинална хранилка за птици, Изработката е много проста, всеки може да го направи с прости домашни инструменти.
Може да има две опции за инсталиране на фидер (плаки):

 1. Използвайте метален стълб, както го направи авторът на проекта;
 2. Използвайте долната лента (правият, който стърчи пред чинията), за да окачите на дърво или на друго място.

За да монтирате антената хоризонтално, извадете двата горни болта от опорния модул и използвайте само двата долни (вижте снимката).
Инсталирайте стълба. Поставянето на чиния върху стълб е проста задача. Уверете се, че плочата е равна и затегнете всеки болт. Сега е ясно, че е наистина идеална хранилка за птици: Без поддръжка, лесен за почистване и изглежда страхотно.
Надявам се да ви хареса!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeIdac9ec37954

Подавачи за лампи

Как да си направите фидер от стар полилей

захранващи устройства за лампиПовечето хора виждат този грозен, остарял меден полилей и се чудят защо все още не е на сметище. Но авторът на този проект видя в него красиво хранене и реализира тази идея.

Като цяло старите полилеи са много привлекателни по отношение на качеството на обработката, има няколко причини за това. Можете да изберете изходния материал за всяка идея, на първо мястополилеите се произвеждат в голямо разнообразие от форми и размери и на второ място, старият полилей може да се намери във всеки гараж или плевня, по някаква причина никой веднага не ги изхвърля.

 

захранващи устройства за лампиМатериали за хранене:

 • полилей
 • Чаши - всякакви, пластмасови, керамични, всичко, което намерите подходящ размер.
 • Течни нокти
 • клещи

Инструкции за това как да направите подавач за полилей:

 1. Извадете държачите на лампата от полилея
 2. Свалете капака на пластмасовия проводник
 3. Развийте държача на лампата
 4. Нарежете проводниците с телени резачки
 5. Сменете металната основа и гайката на държача на лампата.
 6. Напръскайте боя до желания от вас цвят. Оставете да изсъхне.
 7. С помощта на течни нокти залепете чашките
 8. Оставете да изсъхне за една нощ

Разбира се, полилеите са много различни, но авторът е сигурен в това хранилка за птици може да бъде направена от почти всеки дизайн на полилей, Едно условие, накарайте въображението си да работи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeIdea8802f0f8

Поставка за птици на полилей

полилей за хранилка за птициТова лесно домашно приготвено хранилка за птици, сглобена от стар полилей и няколко евтини артикула, които вероятно ще намерите у дома.

Неща, от които се нуждаете:

 • Стара лампа (полилей)
 • Силиконов уплътнител
 • Спрей боя
 • Малки купички за храна (авторът използва пластмасови чаши от кисело мляко)

Как да си направим обикновена хранилка за птици:

Напръскайте боя върху лампа, предварително покриване на частида не се боядисва. Фиксирайте пластмасови чаши към рогата по всякакъв начин - лепило, електрическа лента, лепяща лента, тел. Закачете и се насладете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeIdca731a47f6

подаващо устройство за лампаВинтидж хранилка за птици

Харесва ли ви тази снимка? Купете в магазин за икономия стара брада, красива чаша и чинийкаи прави сладка малка хранилка за птици.

От необходимите инструменти

 • пясъчна хартия
 • мокър парцал
 • лепило E600
 • скоба за лента

Какво да правя:

 1. Пясъчете леко канделабрата с шкурка.
 2. Боядисвайте и оставете да изсъхне.
 3. Залепете чинийката към чашата. Използвайте затягаща лента, залепването е много по-добре.
 4. Оставете да изсъхне според инструкциите на опаковката на лепилото.
 5. Закачете, нанесете храна.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeIde6ce0e8c08

Хранилки за съдове

хранилка за съдовеПодаващо ястие

Авторът направи това стара сребърна чиниякоито намерих в магазин за пестеливост. Отворите от външната страна на плочата го правят идеален за окачване. За да смекчите блясъка, можете използвайте глазура за декорациятова ще даде на хранилката хубав античен вид, Все още важи тънък слой прозрачен емайлза защита от влага.

Но най-интересна е декорацията. Ако използвате сребърна чиния, във всеки случай е така няма да има обикновена хранилка.

Авторът използва бижута, мъниста, декоративни фигури на птици и пръстени.

Навийте три жици и завъртете краищата. Направете един от проводниците малко по-дълъг и завъртете примката за окачване. Прикрепете още няколко мъниста, които да окачите отгоре.

Разбира се, ако го окачите на вериги, ще бъде по-хубаво, авторът опита различни варианти, но по някаква причина птиците най-много харесаха обикновения канап. Потвърждение, което виждате на последната снимка в галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId7a85511647

как да си направим подавачка за чашиКак да си направим подавачка за чаши и чинийка

Необходими материали:

 • чаша и чинийка
 • лепило E6000
 • меден съединител
 • медна тръба
 1. Залепете чашата към чинийката
 2. Нанесете голямо количество лепило E6000 върху дъното и върху чинийката.
 3. Поставете няколко монети за тегло в чаша и оставете да изсъхне за 8 часа.
 4. Когато изсъхне, внимателно пясвайте дъното на чинийката и залепете медната втулка.
 5. Използвайте внимателно гумения малат, за да не се огънете, чукайте медна тръба в земята. Поставете подаващото устройство върху тръбата.

Подавачки за чаени чаши, това е много интересна и обширна тема, можете да видите много интересни примери на същия сайт, в статията „Идеи за хранилки».

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId7ec6b6e521

хранилка за чайникПодаващо устройство за чайник

Харесва ли ви това оригинална подавачка за чайник? Лесно можете да направите същото, просто подредете старите чинии, вероятно ще има материал. Ако намерите стар чайник и чаша, помислете, че хранилката е почти готова. Остава да намерите дъска с подходящ размер и да инсталирате монтиране върху нея, както е показано на снимката. Можете, разбира се, и то не по толкова труден начин, както предлага авторът, защото тук ще е необходимо да пробиете дупки, за да закрепите жицата.

Можете да прочетете как да направите това в сайта, добре, ако нещо не е ясно със стъпка по стъпка снимки. Като цяло няма значение как да го поправите, основната идея е чайникът да е бункер, в който ще поставите зърната. Чрез чучура фуражът се подава в чашата. Това е такова автоматично оригинално хранилище. Само не забравяйте да разширите дупките в средата на чайника пред чучура, така че зърната да не се залепят.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId2286e4462e

Подавачки за чайници 35 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId622b38cc19

Красива подавачка за стъклени тави

красива хранилка за птициПодобни комплекти от стъкло могат да бъдат намерени във всеки магазин на пестеливост, след като те бяха много популярни. И сега в повечето случаи съберете прах по отдалечените ъгли на рафтовете на кухненските шкафове. Показва колко е лесно да се направи преработете стъклен поднос в сладка хранилка за птици, Така че ще бъде много по-полезно.

В допълнение към комплект съдове, ще трябва да намерите широка медна тръба, с диаметър до 2 см. Въпреки че не е непременно медно, можете да използвате каквото и да било, дори дървена колона за багажник, просто медна тръба изглежда по-елегантна.

Втората основна задача, за да купи добро лепило, авторът използва Loctite Glass, двукомпонентно епоксидно лепило с висока степен на лепкавост и здравина. Ако намерите всичко, остава да залепите чинията към тубата, по принцип това е цялата работа. Вашите птици няма да имат нищо против, ако поставите цветя, те не ги интересуват, но сте доволни.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId9bedd65135

кристална хранилка за птициИ ако смятате, че вашите пернати приятели заслужават повече, направете го за тях. кристални ясла, Е, какво? Не можете да забраните да живеете красиво. Авторът на този проект реши да привлече птици по този начин, добре, който отказва да хапе от такава шикозна хранилка. Тук са използвани кристално ястие и бонбони, а като закопчалка са използвани стари колиета. Не знам как птиците са реагирали на такова хранене, но съседите вероятно го оценяват.

Как да съберете такава красота, можете да прочетете в инструкциите на уебсайта на автора. В допълнение към кристални стъклени съдове ще ви трябват S-образни куки, пръстени, клещи, лепило E 6000.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId5450a78abb

пластмасови плочи хранилка за птициНо ако нямате стъклени тави и кристални чинии, можете да направите оригинална хранилка за птици от обикновени пластмасови чинии, Това е прост проект, привлечете децата, нека се забавляват да ви помагат.

Подгответе: плоска пластмасова плоча, чаша, дълъг болт, 4 шайби, 4 гайки, скоба лента или плат, силиконово лепило, бормашина.

Пробийте дупки в чинията и купата. След това можете да започнете да сглобявате подаващото устройство.

 1. Започнете от дъното в следния ред: 1 гайка, 1 шайба, купа, шайба, гайка. Първата гайка е на около 3 см от края. Нанесете малко лепило между гайките и затегнете.
 2. В другия край, в този ред: 1 гайка, плоча, 2 шайби, 1 гайка. Преди затягане добавете лента или клънч между 2 шайби.
 3. Изрежете малък отвор в средата на лентата и поставете болта между двете шайби. Добавете малко лепило и затегнете.
 4. Оставете лепилото да изсъхне няколко часа и можете да настроите подаващото устройство.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId71f7f471db

Вижте още няколко примера за хранилки за птици от чинии и чаши

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeIdd01ff08004

хранилка за съдовеКорито за хранилки за птици

Използване на предмети за бита с изтекъл срок на годност правене на хранилки за птици Чудесен начин да спестите пари и да помогнете на нашите пернати приятели.

Инструкция за употреба:

Стъпка 1 Направете дупки във формата и на покрива. От това, което ще има балдахин, помислете сами, това може да е тава, голям капак от тигана или нещо друго.

Стъпка 2 Прикрепете дръжка към покрива.

Стъпка 3 Изравнете дъното, за да направите хранилката за птици по-стабилна. За тази цел можете да използвате всеки тежък предмет, който е удобно да закачите.

Стъпка 4 Прекарайте пръстените на веригата през дупките.

Стъпка 5 Можете да украсявате подаващото устройство, когато е възможно, например авторът е използвал стари скелетни ключове.

Добра причина да ровите в гаража и да почистите:)

хранилка за съдовематериали:

 • Форми за печене, в случая мъфини
 • Перфоратор или свредло за метален отвор
 • клещи
 • отвертка
 • верига
 • Метални пръстени
 • Поставка за балдахин
 • Метални клапани или всякакви други противотежести елементи

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId448b12e7aa

Подавачка за птици с кутия за яйца

хранилка за птици за яйцаКартонената кутия от яйцата се оказва отличен материал за изработка на хранилки за птици, По този начин с най-ниска цена можете да създадете екологичен продукт, Чудесен начин да поканите малки гости в двора.

материали

 • Кутия за яйца
 • Тънко въже
 • ножици
 • лепило
 • Храна за птици

Инструкция за употреба

 1. Подрежете внимателно горната част на кутията и пробийте дупка в четирите ъгъла.
 2. Нарежете две парчета въже с дължина около метър.
 3. Поставете въжето в дупките по диагонал и завържете краищата в възли над ъглите.
 4. Нахранете храна и се насладете на птиците!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId20901a69ba

Дървена подавачка за шпатули

дървена подавачка за шпатулиРазбира се, това не е най-удобната хранилка за птици, или по-скоро, изобщо не е хранилка за птици. Просто по този начин авторът реши хранят сините птици, За тях мазнините са отличен източник на зимни мазнини и те наистина ги харесват. Но първо, мазнините трябва да бъдат правилно приготвени. Основното е да се уверите, че това не е имало подправки, добре, разбира се, не можете да използвате осолена свинска мас.

Така че, ако продуктът е готов, просто прикрепете свинската мас с канап към дървена шпатула, като използвате дупките и разрезите, които трябва да се направят предварително (вижте стъпка по стъпка снимки).

Ако не друго, свинската мас може да бъде заменена с бекон или други животински мазнини под каквато и да е форма, само така, че да нямаше сол или подправки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId05d2514b69

Домашна хранилка за прибори

хранилка за прибориВашите птичи дворове заслужават изискана храна, затова ги сервирайте в този елегантен, функционален у дома за хранене, Ще ви отнеме малко време, за да сглобите тази домашна подавачка за примамка за бекон, но можете да сте сигурни, че никой друг няма точно същия продукт за прибори. Как да сглобим държач на калъп от лъжици и вилици, мисля, че това е ясно от снимката вдясно. Просто погледнете къде да пробиете дупки, За да прикрепите равномерно приборите към дъската, първо ги огънете в конфигурацията, показана на снимката, след това ги прикрепете към дъската, като я държите на място, поставете формата и маркирайте с молив. След това завинтете на мястото си.

хранилка за прибориПрикрепете контур към гърба на дъската. Панелната част трябва да е точно над ръба., Телта преминава през центъра на пантата и се закрепва с клещи, за да се направят декоративни панти за окачване. В края поставете кутията с бекон в устройството.

материали:

 • Малко парче дъска
 • Прибори за хранене, пет броя
 • контур
 • тел
 • Винтове, различни размери
 • свредла
 • Пробивна машина или ръчна бормашина
 • Пирон
 • Каучуков уред
 • отвертка
 • клещи
 • клещи
 • Масаж в пластмасова опаковка
Пластмасово захранване за птици за тенис топки

хранилка за птици от пластмасова тръбаВече видяхте много примери хранилки за пластмасови бутилкибез съмнение те са много удобни, тъй като са много лесни за производство. Но ако имате пластмасова тръба за тенис топки, тогава можете да я направите по-красива и оригинални ясли - вижте снимката, какви атрактивни продукти има авторът. В допълнение, работата няма да бъде много повече, отколкото с пластмасова бутилка.
Как да направите корито за хранене, ще разберете, като разгледах стъпка по стъпка снимки. Наистина е много просто.

 • Използвайки маркер, маркирайте линия по цялата ширина на пръчката за сладолед от едната страна на тръбата.
 • Нарежете празнина и се уверете, че пръчката преминава до края.
 • След това нарисувайте линия от първата пръчка, така че втората да стърчи точно от другата страна.
 • Изрежете триъгълник над слота, това ще бъде отворът за подаване.
 • Направете дупка в капака и нанижете въжето.
 • Напълнете контейнера със семена, затворете капака и окачете подаващото устройство!

Горният капак може да бъде запечатан, така че подаващото устройство да не попада под тежестта, просто се уверете, че долният капак се затваря достатъчно здраво и захранването не се разлее.

хранилка за птици от пластмасова тръбаКакво ви трябва:

 • Акрилна боя
 • четка
 • Прозрачна пластмасова тръба (за тенис топки или нещо подобно)
 • въже
 • Прецизни ножици за рязане на полипропиленови тръби
 • нож
 • маркер
 • Сладоледени пръчици
 • Декоративна лепяща лента

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeIda9c3aed58e

Ледена хранилка за птици

ледена хранилка за птициСъздаването на тези хранилки беше еволюция за автора с много опити и грешки. Ако идеята ви е харесала, можете да се възползвате от опита и да направите нещо оригинално.

Какво ви трябва

 • балони с хелий
 • 6 кръгли лъжици от фолио
 • хранителни оцветители
 • вода
 • купички
 • пълни буркани (за тегло)
 • време)

 

 

Производствена процедура:

 1. ледена хранилка за птициВземете багрилото и добавете няколко капки към топката.
 2. След това изсипете в топка вода, поставете в купа (за поддържане на закръглена форма) и поставете в слана.
 3. Почистете замразената топка.
 4. След това правим самата хранилка за птици.
 5. Напълнете формите с вода и добавете хранителни оцветители.
 6. Поставете купата в центъра на консервата и замразете.
 7. След като водата е напълно замръзнала, напълнете купичките с гореща вода.
 8. Оставете ги да се затоплят, докато не се изплъзнат от леда.
 9. Плъзнете ледените дискове от кутиите.
 10. Налейте студена вода върху ледената сфера и внимателно поставете диска отгоре. Средата на диска ще бъде много тънка и ще се счупи малко в центъра, това е добре. Просто добавете малко вода и сняг в центъра и щракнете, за да закрепите топката и диска заедно. Оставете за няколко часа на студено.

Когато замръзне ... добавете храна!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId06d6037e43

Оригинални хранилки за птици с детски ръце

Подаващо устройство за сладолед за сладолед

сладоледни пръчициТози проект е лек, бърз и перфектен за малки пръсти! Просто вземете малко лепило, пръчици и семена и вашето бебе ще покани птиците да ядат възможно най-скоро!

Инструкция за употреба

1. Поставете клечките за сладолед, както е показано на снимката. Това ще бъде основата на подаващото устройство.
2. Залепете четири кръстосани пръчки
4. Обърнете основата и добавете две пръчки по ръба, перпендикулярно на основата.
5. Залепете още една пръчка от всички страни на основата.
6. Направете костур, както е показано на снимката.
8. Изрежете две струни с дължина около 30 см всяка. Минете през дъното на основата и нагоре по страните. Вържете и четирите края в възел.
9. Добавете храна, окачете и се насладете на гостите!

материали: пръчки, лепило, въже

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeIdb398adc788

Можете да украсите и надстроите дизайна. Вижте още няколко примера.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId0689dfd811

Проект хранилка за деца

проект за хранене за децаЗа да заинтересувате децата, изберете прост дизайн, така че децата да могат да направят корито за хранене със собствените си ръце, Има много безопасни неща, изберете тези, които са достатъчно лесни за използване, така че децата да имат творческа свобода и да направят храненето точно така, както искат.

По-долу е даден списък на материалите и кратки инструкции.

материали

 • Скоч лента
 • Дървени пръчици
 • канап
 • Дупка удар
 • Ножици или нож за бръснач
 • Водоустойчива кутия

Инструкции как да направите хранилка за птици с децата си

 1. Изрежете горната част на кутията, само не твърде дълбоко.
 2. Залепете кутията.
 3. Пробийте дупки в горната част. Направете разрези през средата на кутията от двете страни и поставете дървените пръчки в слотовете.
 4. Прекарайте въжетата през всяка дупка и след това завържете парчетата заедно в горната част.
 5. Напълнете хранилката с храна.
 6. Закачете и гледайте птичен пикник, интересно е.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeIddae04fea23

Направете лесна хранилка за птици

лека хранилка за птициПовечето деца обичат птици и животни ... поне отдалеч! Кажете им как птиците намират храна и от какво се нуждаят хората, за да им помогнат. оферта направете хранилка за птици, Ако във вашия двор има много клони и пръчици, поканете децата да направят хранилка за птици от „минали материали“, поне такива, каквито са показани на снимката.

Подгответе материала:

 • малко парче картон
 • клонки, пръчки
 • лепило
 • канап или въже
 1. Вземете парче картон и няколко клона. Нанесете лепило на дъното на клонките и ги притиснете към картона.
 2. След като изсъхнат, добавете още един слой клони върху първия слой.
 3. Добавете лепило в долната част на клоните на втория слой и леко натиснете отгоре на първия слой клони. Това ще бъде отстрани, така че фуражът да не се събуди.
 4. След това оставете децата да украсят хранилката по свое усмотрение.
 5. Когато лепилото е напълно изсъхнало, вземете въже и завържете една част от левия ъгъл вдясно, а след това още една линия от противоположните ъгли. Закачете на дърво. Напълнете хранилката със семена, филийки хляб или дори трохи с бисквитки.

Ако децата го харесват, поканете ги да направят още едно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId7ea9062ecc

Домашно захранващо устройство за рамки

захранваща рамкаЕто как да го направите домашна хранилка за птици с децас помощта на дървена рамка. Това е прост процес и позволява на децата да се гордеят истински със своите творения.

материали

 • Рамка от дърво
 • Акрилни бои и четки
 • Пластмасови платна
 • Силно лепило
 • здравопрежда, прежда или канап за окачване

Как се прави

1. Започнете с боядисването на дървената рамка с акрилни бои. Оставете да изсъхне напълно.
2. Изрежете пластмасовото платно, така че да е малко по-малко от рамката.
3. Залепете платното на дъното на подаващото устройство. По избор, но за надеждност, все още можете да се защитите с чиновнически бутони.
4. Закрепете здраво кабела през отвора в рамката. Оставете опашка около 30 - 35 cm.
5. Направете това с другите три ъгъла.
6. Вържете ги в един възел.
7. Напълнете хранилката със семена.
8. Закачете хранилка за птици на дърво и се насладете на гледането на птици!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId9b08095376

дизайнерска хранилкаКой не харесва конструктора на Лего !? Тя е може би най-ярката и смешна хранилка за птициче можете да се срещнете.

LEGO е просто идеален за този тип строителство - можете да построите всичко, което харесвате, и да го оправите с лепило, ако е необходимо. Пластмасата не се намокри и не се влошава. Накарайте децата да се интересуват от тази идея, обяснете от какво се нуждаят птиците и ги оставете да покажат своите творчески идеи с познатия на ръцете им материал.

 

 

 

 

 

Картонена хранилка за птици

картонена хранилка за птициВижте как можете използвайте картонени тръби от тоалетна хартия, Децата излязоха с този проект, помогнете им да направят такава хранилка за птици.

Ще ви трябва ...

 • Картонени тръби (колкото искате, авторът използва девет)
 • Фъстъчено масло
 • мед
 • Разни пръчици и клонки
 • нож
 • четка

И тогава всичко е просто...

 1. Изберете дълга права и здрава пръчка, която ще се превърне в сърцевината на подаващото устройство. Направете разрези отстрани на 4-5 картонени тръби. Можете просто да направите прорези или малки кръстове в зависимост от ширината на пръчката.
 2. Поставете пръчката през дупката, която сте направили в тръбите, добавяйки тръби.
 3. След това направете разфасовки в картонени тръби върху пръчка.
 4. Прекарайте пръчките през дупките и прикрепете малките клонки, както е показано на снимката.
 5. Смесете няколко супени лъжици фъстъчено масло и мед, загрейте ги малко в микровълновата, за да получите по-вискозна консистенция. След това щедро нанесете сместа върху епруветките. Добавете семената.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId4468e8c1ad

подавачка за тоалетна хартияПодавачка за тоалетна хартия

Вижте друга опция за това как да използвате ръкави за тоалетна хартия за направата на оригинална хранилка за птици.

 

Всичко, от което се нуждаете, са няколко предмета.:

 • ръкав от тоалетна ролка
 • масло
 • малка купа
 • плоча
 • пластмасов нож

 

 

Сега трябва да направите дупки, като цяло, вижте как е показано на снимката.

подавачка за тоалетна хартияМасло, навийте в семена и може да се използва.

подавачка за тоалетна хартияподавачка за тоалетна хартия

Картонени хранилки за снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId9a00688824

Wicker Bird Feeder

ракита за хранене на птициЩе ви трябва: вестник, картон, лепило, ножици, владетел, пирон.

Преди да започнете, направете шаблон - шестоъгълна кутия. Тогава шестоъгълник се изрязва от обикновен картон и с колони някъде около 1,5-2 см отстрани, с отметки. На следващо място, как да тъчете кошница, погледнете стъпка по стъпка снимки. Ако имате опит, трябва да се получи. Ако не знаете как да тъчете, тогава вероятно в началото си струва да опитате нещо по-просто.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId6ccc88d687

Вижте как можете да направите мрежово подаващо устройство

мрежово подаващо устройствоМного просто, ако имате малко телена мрежа.

мрежово подаващо устройствоИзвийте конуса и закрепете краищата с клещи

мрежово подаващо устройствоЗакрепете верига или въже и окачете. Поръсете семената.

Подаващо устройство за пластмаса

пластмасово може да се подаваЛюбовта към птиците и желанието да се грижите за природата няма граници, дори и да живеете в градски апартамент. Подобно на други градски творчески градинари и любители на природата винаги намирайте начин да докажете, че дори и най-малките пространства могат да бъдат превърнати в малки оазиси, Тези стъпка по стъпка показват снимки как да направите обикновена хранилка за птици от пластмасов бурканче можете да окачите на балкона, корниз или просто да инсталирате на перваза на прозореца. Това струва стотинка, така че всеки може да направи такава хранилка само за половин час.

Като цяло, вижте процеса в стъпка по стъпка снимки, ако нещо не е ясно, можете да прочетете инструкциите на сайта, въпреки че мисля, че няма да ви е необходим.

пластмасово може да се подаваСъбирайте конкретно материали:  

 • Пластмасов буркан с винтова капачка (който и да е размер)
 • Пластмасов капак (от кисело мляко, заквасена сметана, няма значение, че отговаря само на размера)
 • Dremel (можете да използвате и малка електрическа бормашина, в щипка, пирон или нож)
 • Шайба или гайка
 • Силна нишка или канап
 • ножици
 • Силно лепило
 • Залепете (можете да използвате бамбуково шишче или дори дълъг молив).

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId02299e13ff

Вана за птици

Въпреки че тази статия се отнася до хранилките, но искам да кажа няколко думи за толкова неотложна лятна тема като птичи бани, Ако обичате да наблюдавате птици, грижете се за тях през зимата, след което ги доставетеЧувствайте се безплатни приятели направете баня за птици за тях. По-долу можете да видите два примера как да направите това.

Как да си направим вана за птици

вана за птициТова е икономичен и прост проект, обаче ще отнеме малко работа.

Инструменти и консумативи.

 • ножовка
 • иго
 • пясъчна хартия
 • владетел
 • голяма купа
 • крак на масата
 • бормашина
 • бои и четки (по избор)
 • винт
 • лепило (течни нокти)
 • клон (незадължително)

инструкции как да си направим вана за птици Няма да пренаписвам, процесът е показан на стъпка по стъпка снимки. Идеята, според мен, е разбираема, залепете купата за крака от масата, като използвате уплътнението от дъската. Много е важно да балансирате добре дизайна. С помощта на владетел и молив трябва да намерите центъра на краката и дъските и след това да пробиете дупка. С помощта на скобата завийте уплътнението към крака, определете центъра на купата и я залепете.

Подробни инструкции можете да намерите на уебсайта, линка под галерията. И още съвети! Ако в горещо време проблеми с водораслите, добавете малко медни монети или парче медна тръба (трябва да е наистина 100% мед). Водата ще остане чиста.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId0cc667c83c

вана за птициИ това е друг пример, как да направите висяща вана за птици от стъклен капак, Авторът използвал вериги от хардуерен магазин. Необходимо е да се свърже къса дължина на веригата, за да се направи "гривна" с помощта на "S" куки, въпреки че тя може да бъде заменена с усукана стоманена тел. По този начин, кръгът от веригата ще бъде "гнездо", в което ще бъде разположен стъкленият капак. След това към този пръстен са прикрепени още четири вериги, свързващи всички краища с карабинер, цялата структура може да бъде окачена на клон. Както можете да видите, всичко е много просто. Основното предимство е, че капакът не се закрепва по никакъв начин, тоест банята се почиства много лесно.

Важно е да се отбележи и това вана за птици трябва да бъде на сянка, където няма пряка слънчева светлина. Това трябва да се направи за да се избегне ефекта на лупа - безопасност на първо място.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId79604d40cd

Примери за домашно приготвена птица баня

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeId0c6455994a

Оригинални хранилки за птици направете сами 200 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/originalnye-dlya-ptits#sigFreeIddb12b85fb8

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...