Публикувано в Направи си хранилка

Подаващо устройство за птици от 5 литра бутилка 200 снимки, стъпка по стъпка инструкции

как да направите подавачка за бутилки 5 литра как да направите подавачка за бутилки 5 литра

Само една от всеки шест пластмасови бутилки попада в боклука след употреба, останалата част отива в сметищата или допринася за разрушителното замърсяване на водните тела. Помогнете за намаляване на стреса върху планетата чрез рециклиране, повторна употреба и намаляване на общото потребление на пластмаса. Има много начини да направите това и хранилки за птици от пластмасова бутилка, ярък пример за това.

Проектите, представени в тази статия, не включват никакви разходи и сложни инструменти. Ще разберете как да си направите хранилка от петлитра бутилкакакто и от пластмасова кутия за храна. Привличайте децата, оставете ги да покажат своята креативност, така че вашите продукти да са не само функционални, но и красиви.

 

Как да си направим подавачка за бутилки 5 литра

5-литрова подавачка за пластмасови бутилкиАко се грижите за птиците и обичате красиви неща, тогава този оригинал 5 литра пластмасова хранилка за птици може да послужи като вдъхновение за вашето собствено творчество. Тъй като работата не е трудна, привличайте деца, ще има много интересна работа за тях, нека това е вашият семеен проект.

Най-интересната част, която всъщност прави подаващото устройство уникално, е „керемиден“ покрив, изработен от нарязани пластмасови парчета. По-долу в стъпка по стъпка снимките се показват много достъпно, така че тук няма да давам всички инструкции, но ако нещо не е ясно, връзката към сайта на автора е под галерията.

Какво трябва да готвите:

 • 5-литрова пластмасова бутилка;
 • остър нож;
 • канап;
 • маркер;
 • термо лепило;

За декор, имате нужда от бои, можете да изберете по ваша преценка, в този проект бяха използвани:

 • кафяв аерозол;
 • бяла предна част;
 • гваш;
 • безцветен лак за външна употреба;

Последните снимки в галерията показват няколко хранилки за птици, направени по този пример.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeId94e18cb2b6

декоративна подавачка за бутилкиДекор хранилки, много вълнуващо занимание. Ето още един пример, който можете направете от обикновена пластмасова бутилка, Както можете да видите на стъпка по стъпка снимки, няма нищо сложно, децата със сигурност ще харесат този проект, ако им поверите оцветяването на фидера. Основната работа - за изрязване на прозорците, закрепване на въжето и поставяне на страничните стълбове, може да се направи за десет минути, но за творческата част, оцветяването, времето не е необходимо.

Материали и инструменти, които ще ви трябват:

 • 5-литрова пластмасова бутилка
 • канцеларски нож
 • дървени шишчета
 • канап
 • акрилни бои

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeIde7bf69864a

красива подавачка за пластмасови бутилкиКрасива подавачка за пластмасови бутилки

Хранилка за птици, това не е задължително само контейнер с храна, проявете креативност.

Дори обикновена пластмасова бутилка може да бъде превърната в приказна къща. Не знам как птиците ще оценят работата ви, най-вероятно не им пука, основното е да имат повече храна, но децата със сигурност ще им харесат.

Разбира се, от практическа гледна точка, такава декоративна хранилка за птици не много функционален, в смисъл, че на открито е по-добре да не го окачвате, така че вашият декор няма да продължи дълго. Но ако го инсталирате под покрив, например на веранда, тогава дизайнът на вашата къща несъмнено ще се възползва от това.

Важна съставка за направата на тази хранилка за птици е брашно паста, ще го използвате за външен декор. Ето годни за консумация украшения, птиците ще харесат.

Има няколко стъпка по стъпка снимки, но можете да прочетете описанието на производствения процес на уебсайта на автора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeId7f474f0121

декоративна хранилка за птициЕто още едно подобно опция за декоративна хранилка за птици, само от квадратна пластмасова бутилка от 5 литра.

Разбира се, ще трябва да отделите време за декора, но самият фидер не е трудно да се направи.

 1. Просто изрежете два правоъгълни отвора в бутилката, закрепете канапа към капака и направете контур. Фондацията е готова.
 2. След това нанесете лепило и внимателно увийте с канап.
 3. Срещу дупките изрежете намотката и я увийте, залепете.
 4. След това придаваме четката за бяла форма на „колиба“ и я поставяме върху бутилката, получаваме назъбен покрив.
 5. Ние го оправяме с канап.

Останалата част от декора е колко е достатъчно въображението ви.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeId85b289beb6

Направи си хранилка за птици от пластмасова бутилка от 5 литра

Направи си хранилка за птици от пластмасова бутилка от 5 литраЛесен начин за привличане на птици е да направите хранилка за тях., Всичко, от което се нуждаете, е 5-литрова пластмасова бутилка и някои по-прости материали.

Съберете всичко необходимо, но не толкова: празна пластмасова бутилка от 5 литра, въже или тел, ножици и храна за птици.

В зависимост от дизайна, можете също да готвите: пръчки, маркер, бои, листа, лепило или други материали за декориране на подаващото устройство. Алуминиева плоча за използване като дъно.

Маркирайте поне една дупка върху бутилката. С помощта на маркер нарисувайте форма. Дупката трябва да е на няколко сантиметра от дъното на бутилката. Можете да нарисувате кръг, полукръг, квадрат или друга форма. Дупка е достатъчна за повечето птици диаметър от пет до десет сантиметра, По принцип процесът не е сложен, всичко е ясно показано на стъпка по стъпка снимки, въпреки че ако имате въпроси, сайтът на автора също има подробна инструкция.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeIda4a6b4340e

Ето още един пример как да направите хранилка за птици от пластмасова бутилка от 5 литра.

Направи си хранилка за птици от пластмасова бутилка от 5 литраПросто тук е хоризонтално, така че повече птици могат да се хранят едновременно. Как да направите корито за хранене е добре показано на стъпка по стъпка снимки. Обърнете специално внимание на монтажа, снимката показва как телта преминава през дъното на бутилката. И е по-добре да използвате твърда жица.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeId1fd5dce2d8

Пластмасови хранилки за птици

 1. пластмасова хранилка за птициНамерете подходящия пластмасов контейнер за храна, мляко или растително масло. Тя трябва да е широка и клякам, така че да има достатъчно място за птиците. Измийте добре бутилката и оставете да изсъхне.
 2. Нарежете отворите в бутилка с нож. Можете да направите броя на дупките по ваше желание. Ако предпочитате птиците да имат подслон от вятъра, изрежете само един панел. Тъй като това е само пластмасова кутия, можете да експериментирате, за да разберете какво работи най-добре.
 3. Можете да направите няколко малки дупки и конец чрез дървени шишчета. Ще бъде възможно да нанижете плодове върху тях, за да разнообразите диетата на птицата. Ще трябва редовно да се сменят само пръчки, за да се поддържа хигиената.
 4. Кутията може да бъде боядисана с цветни маркери. Това не е необходимо, но децата ще харесат, нека също да допринесат.
 5. Прикрепете куката към капака. Навийте жица или канап и завържете здрав възел.
 6. Закачете хранилката на дърво или на друго удобно място.
 7. Нахранете фуража, сложете плодове върху шишчетата, сега фидерът е готов.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeId718706d2aa

Как да си направим подавач от пластмасова кутия

как да си направим подавач от пластмасова кутияСтрахотен проект, с който да научите децата си как да правят хранилка за птици от пластмасови контейнери.

Ще има нужда

 • Хранителни пластмасови контейнери за мляко 4 л.
 • маркер
 • нож
 • Канап или въже.

Как се прави

 • Маркирайте дупките с маркер.
 • Изрежете дупки от всяка страна на кутията.
 • Пясъчните остри ръбове на изрязаните дупки.
 • Маркирайте с маркер и след това направете дренажни отвори в долната част на кутията.
 • Направете дупка в капака и нанижете кабела, завържете възел от средата.
 • Закачете хранилката и я напълнете с храна.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeId577a7b7b83

хранилка за птици с млякоХранилка за птици с мляко

Изработка на хранилка за птици от бутилка с мляко Това е бърз, лесен проект и чудесен начин да помогнете на птиците. Пластмасовите контейнери от хранителни продукти функционират перфектно, не се влошават и ще издържат повече от един сезон.

За да започнете, просто трябва да намерите подходяща пластмасова кутия за храна, в този случай това е контейнер за мляко. Въоръжете се с нож, маркер и отделете 10 -15 минути за полезно нещо.

Ако върху контейнера има стикер, отстранете го с ацетон, а ако не, вземете средство за отстраняване на лак. В краен случай просто измийте с гореща вода.

Тогава всичко е просто. Начертайте маркер, където трябва да бъде отворът за подаване. Изрежете и отстранете излишната пластмаса, както е показано на снимката. Капакът също е полезен, ако го залепите на дръжката, ще получите друга поилка.

Напълнете контейнера с храна и, използвайки дръжката на кана, като „закачалка“, поставете подаващото устройство на дърво. Всичко това ще отнеме около 15 минути максимум.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeId6ebedcbf61
 

Как да си направим пластмасова подавачка

как да си направим пластмасово храненеКонцепцията е толкова проста, че няма какво да се обясни.

Ще ви трябва: пластмасова бутилка и 5 литров пластмасов контейнер, както и друга жица. Всичко може да се направи с остър нож, но е по-добре да го използвате ножовка, метална бормашина и резачка за тел

И така, какво правим. С нож изрежете предната част на контейнера, не забравяйте да оставите няколко сантиметра, както е на снимката.

След това вземете пластмасова бутилка, отрежете долната част и я поставете под капачката на контейнера.

Как да разположите малка бутилка в голяма? Първо трябва да решите какъв тип фуражи ще използвате. Големите семена, като фъстъци и слънчогледи, се нуждаят от 2 см проход, но 1 см е достатъчно за малки семена.

 1. Дръжте бутилката на желаната височина вътре в голям прозорец и светлина в светлината, тогава е много лесно да видите къде трябва да направите два малки дупки, за да фиксирате бутилката с тел.
 2. Уверете се, че бутилката е под капака на съда, за да можете да го напълните с храна.
  Прекарайте жицата през дупките и закрепете около тясната част на бутилката.
 3. Напълнете захранването с помощта на фунията от гърлото на малка бутилка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeIdb02b088374

Направи си подавач от пластмасова кутия

подаващо устройство от пластмасова кутияЗа да улесните зимата за птиците във вашия район направете фидер от пластмасова кутия, Много е просто.

подаващо устройство от пластмасова кутияВсичко, от което се нуждаете, е чиста пластмасова кутия с мляко или други хранителни продукти, маркер, нож и остри ножици. Тук няма инструкции, погледнете стъпка по стъпка снимки и всичко ще стане ясно. Само няколко съвета:

 • Съвет 1. Започнете да режете с нож, а след това останалото с ножица.
 • Съвет 2: Не забравяйте да направите дренажни отвори.
 • Съвет 3. Не правете отворите прекалено големи, за да не се събуди захранването. Ако се случи така, че фуражът се събужда през отворите за оттичане, не трябва да преработвате цялата работа с нова канистра, просто покрийте дупките с тиксо и направете другите по-малки.
 • Съвет 4. Ще имате повече място за въжето си, ако отрежете долния пръстен под капака. Това е тази, която се счупва, когато за първи път отворите кутията.
 • Съвет 5: Поръсете семената под ръба на двата големи отвора

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeId9e38e4f21e

пластмасова хранилка за птициПодаващо устройство за пластмасови контейнери

Необходими материали:

 • пет литрови или други пластмасови контейнери за хранителни продукти
 • една дървена пръчка
 • телена закачалка за дрехи
 • горещо лепило
 • ножът
 • ножици
 • пробиване на дупки
 • клещи
 1. Първа стъпка: Измийте бутилката и направете две дупки от различни страни.
 2. Стъпка втора: С помощта на перфорационен отвор направете малък отвор под всеки отвор за перфорация. Поставете пръчките и фиксирайте с горещо лепило.
 3. Трета стъпка: Подгответе жицата. Направете два прореза от противоположните страни на кутията до шията. Поставете краищата на закачалката и огънете краищата така, че да са закрепени вътре в кутията.
 4. Стъпка четвърта Направете няколко дупки в дъното за дренаж.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeIdedd71579fa

Подаване на канистра за млякозахранваща кутия за мляко

Оцеляването на дивите птици все повече зависи от човешката намеса, тъй като местообитанията им са изчерпани.Вие и вашите деца може да направите разлика, като помагате на тези същества през зимата, когато естествените източници на храна стават оскъдни или напълно липсват. Освен това няма нищо по-лесно от това да направите хранилка за птици от пластмасова бутилка или контейнер с хранителни продукти, както в случая. Всичко, което трябва да направите, е да направите няколко дупки и да измислите метод за монтаж. Прост пример е да разгледате стъпка по стъпка снимките по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeIdb51544eed3

Източник www.howcast.com/videos/386915-How-to-Make-a-Milk-Carton-Bird-Feeder/

детски хранилки за птициДетски хранилки за птици по проекта

Ето един забавен проект за захранване на птици от пластмасов контейнер, който можете да направите с деца. В зависимост от възрастта на децата възрастните може да се наложи да помогнат за рязане или работа с проводници, но декорът може да бъде напълно поверен на детето.

Има няколко причини, поради които трябва да започнете този проект - помагате на птиците, помагате за опазването на околната среда и внушавате у децата любов към природата.

Материалите могат да варират в зависимост от това какво имате и как искате да украсите подаващото устройство.

Единственото, от което се нуждаете, е подходящ размер пластмасов контейнер за храна. В допълнение: гъвкава дебела тел, закачалка за дрехи, канап, тънко въже, пръчки за костур.

Възможни части от декора: стикери, капачки за бутилки, маркери, акрилна боя, лента за залепване на остри ръбове

детски хранилки за птициПодгответе инструменти: ножици, фрези, клещи, четки, градински секатори

стъпки:

 1. Измийте вътрешността на кутията и капачката със сапунена вода. Изплакнете добре.
 2. Изрежете прозорците. Възрастните ще се нуждаят от помощ в тази стъпка за малки деца.
 3. Пробийте внимателно двата отвора до капака.
 4. Нарежете въжето и поставете в дупките. Ако използвате тел, използвайте клещи. Тази стъпка се прави най-добре от възрастни. включително усукване на жицата. Вържете възела вътре в контейнера.
 5. Полюсите не са необходими, въпреки че са много атрактивно допълнение към фидера. Използвайте градински секатори, за да отрежете пръчките на дължина извън разрезите. Залепете стълбовете от вътрешната страна.

Друг вариант е да направите дълъг костур, който минава през ъгъла.

Можете да добавите покрив от малки пръчки. Но ще ви трябва много лепило и края на работата ще трябва да бъде отложен за следващия ден, така че покривът да е напълно сух през нощта.
Украсете подаващото устройство със стикери, маркери или боя. За да направите прави ръбове, използвайте електрическа лента. Накрая напълнете подаващото устройство и инсталирайте заедно с децата. Може да отнеме няколко дни, докато птиците ще намерят хранилките, но катериците ще се радват да им покажат къде се намират!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeId66f13a11a5

пластмасова кутия за хранене с децаЕто още една много прости хранилки от голяма пластмасова кутия за мляко, За разлика от отворените хранилки с няколко „прозорци“, в този случай фуражите и птиците са по-добре защитени от вятър и дъжд. Необходимо е да направите само четири дупки, една голяма, за птиците, трябва да отрежете около една трета от кутията. След това две малки дупки в близост до шията, за да рездите канапа и една малка дупка за костур или дървена лъжица. След това осигурете на децата цветни маркери и им дайте десетминутна кутия за творчество.

пластмасова кутия за хранене с децаНеобходими материали:

 • Празна кутия за храна
 • маркери
 • канап
 • Стик или дървена лъжица (по избор)

Как да си направим хранилка за птици с бебе за един час

как да си направим хранилка за птици с бебеКак да го направя:

 • Съберете всички аксесоари, които са ви необходими, за да направите корито за хранене.
 • Работа за възрастни: пробийте дупка в горната част на кутията до шията за въжето ... и също изрежете голям отвор за влизане.
 • Подгответе въже достатъчно дълго, за да окачите подаващото устройство.
 • Вземете хартиена кърпа и подгответе работно място за работа с боя.
 • Сега нека децата да рисуват. (Не рисувайте отвътре).
 • Когато фидерът изсъхне, подгответе семената и въжето.
 • Накарайте децата да плъзнат въжето през дупката и да завържат възел.
 • Изсипете храна; всички деца я харесват.
 • Накрая окачете фидер. Изберете място с децата си.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeIdc44f413f67

Подаващо устройство за бутилки с шампоан

шампоан можеВсички използваме шампоан и когато бутилката е празна, просто я изхвърлете.И ако погледнете отблизо, тогава какво не е хранилка за птици? Как да направите това, погледнете стъпка по стъпка снимки. Мисля, че там всичко е ясно. Основните нюанси: Изплакнете бутилката много добре, така че дори миризмата на шампоаните да не остане. И второ, залепете отрязаните ръбове с електрическа лента, в противен случай птиците могат лесно да се наранят. Да, и не забравяйте да направите някои дупки за отводняване.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeId3b0338a8c4

Подавачи за птици от пластмасова бутилка 5 литра 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/dlya-ptits-iz-5-litrovoj-butylki-foto-poshagovye-instruktsii#sigFreeId30ec505cf7

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...