Публикувано в Направи си хранилка

Подавачка за пластмасови бутилки за птици: 700 снимки, инструкции

Направи си хранилка за пластмасови бутилки Направи си хранилка за пластмасови бутилки

Ако нямате опит в дърводелството или просто нямате време и търпение, но все пак обичате птиците и искате да им помогнете през зимата, опитайте направете хранилка за птици от пластмасова бутилка, за това със сигурност не са необходими специални умения. Това е едно от най-лесните решения и би било идеално, ако се заемете да направите хранилка с децата си. Няма нищо по-хубаво от това да ги научите как да се грижат за птиците и в същото време да развиват умения за занаяти.

Можете да направите хранене през момента, подходящо е всяка пластмасова бутилка, включително пластмасови кутии за храни, сокове и торби с мляко, Всички пластмасови опаковки за храни, които намерите у дома, ще работят отлично, ако проявите малко въображение. Всеки проект ще отнеме не повече от час, но ще продължи повече от една година.

 

В статията ще научите как да направите хранилка за птици от пластмасови бутилки различни размери, от малки 0,5 литра до 2 литра, както от отделна бутилка, така и в различни комбинации. Затова пригответе празни бутилки и се обадете на децата, ще бъде интересно.

Как да направите хранилка за птици от пластмасова бутилка

Направи си хранилка за птици от пластмасова бутилкаХранителните устройства за птици са чудесен начин да внесете птици във вашата градина. Можете да купувате модерни ръчни или индустриални продукти, но е много по-добре бързо и лесно да направите фидер от елементи, които изхвърляте така или иначе. Ето един добър пример, как да направите корито за хранене от обикновена пластмасова бутилка и чифт дървени лъжици. Просто трябва да направите дупки в бутилката за лъжицата и да я настроите така, че захранването да влезе във вътрешната повърхност на острието.

Хубава идея и страхотен проект за деца.

Намерете подходяща бутилка от 1,5 или 1 литър. Измийте, за да премахнете следите от оригиналната напитка и оставете да изсъхне. Ще ви трябват и две дървени лъжици или подобни дървени предмети (дюбели, шпатули и др.). Те могат да бъдат стари, употребявани или нови от магазина.

Направи си хранилка за птици от пластмасова бутилкаОпределете къде ще изрежете дупки:

 • Измерете първия отвор от основата на бутилката приблизително 10 см нагоре. Начертайте звездичка с размер приблизително 10 мм. След това завъртете бутилката на 90 градуса.
 • Измерете втория отвор на 5 см от основата. Маркирайте това място с друга звездичка.
 • Начертайте 2,5 см кръг до звездата от всяка страна на бутилката.

Направете разфасовки, Използвайте нож, по-добре е от ножица и е по-лесно да боравите при рязане на бутилката.

Направи си хранилка за птици от пластмасова бутилкаПрекарайте дървената дръжка на лъжицата през дупка от едната страна и след това със звездичка, изрязана от другата страна. Повторете в обратна посока за още една дървена лъжица. И двете лъжици трябва да прилягат плътно в бутилката. Те образуват както стълбове за птици, така и хранилки за семена.

Завийте малка кука в капачката на бутилката, Прекарайте нишката или канапа и здраво закрепете. Ако няма кука, можете просто да се увиете около врата.

Напълнете бутилката с храна за птици. Увийте капачката.

Закачете на подходящо място в градината.

Направи си хранилка за птици от пластмасова бутилкаНаправи си хранилка за птици от пластмасова бутилкаУверете се, че подаващото устройство е балансирано и че захранването влиза в лопатката на лъжицата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeIdee650f2a8b

Направи си хранилка за пластмасови бутилкиЕто и подобна опция подавачка за пластмасови бутилкисамо с една дървена лъжица. Можете да го направите, добре, ако изведнъж имате само една дървена лъжица, не се отказвайте от идеята. Материалите са основно еднакви: пластмасова бутилка 1,5 литра, винт или кука, шнур, дървена лъжица, нож или ножица.

Процедурата на производство е описана по-горе и ако с течение на времето се появят повече лъжици, винаги можете да прекроите подаващото устройство и дори да поставите три или четири парчета.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeId2842f8af3a

Направи си хранилка за пластмасови бутилкиВижте как да направите същото хранилка за птици от двулитрова пластмасова бутилка, в случая от Coca-Cola. Това, което не е много полезно за нашия стомах, е чудесно за хранене на птици. Използването на пластмасова бутилка за направа на хранилки за птици е толкова просто, че ви препоръчвам да го направите от всяка бутилка, която попадне във вашия дом. За работа ще ви е необходима чиста пластмасова бутилка, дървени пръчки за използване като костур, нож, силно въже, жица или канап. Друг маркер, фуния също е полезен, но не е необходим.

Е, тогава направете както при стъпка по стъпка снимки. Забележете, направете дупки, поставете стълбове, поставете жица или шнур. След това намерете идеалното място, поръсете захранването и поведете подаващото устройство.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeId9340ee12f7
 

Или така, основно едно и също нещо добавете малко скоч лента, Изрежете дупки в бутилката една срещу друга. Просто поставете лъжица в дупките. Моля, обърнете внимание, че страната, където ще се сервира фуража, е голямата страна на лъжицата. Залепете едната страна с лента, както е показано на снимката. Всичко ваше подавачка за пластмасови бутилки готов.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeIdeea5cc9df1

Как да си направим хранилка за птици за дете

как да направите хранилка за птици за дете

как да направите хранилка за птици за детеТрябва да готвите:

 • Пластмасова бутилка
 • Пластмасови чаши от кисело мляко
 • Тел или шнур
 • Храна за птици

Не оставяйте децата сами, уверете се, че спазват мерките за безопасност.

репетиция

Изрежете дупката в страната, достатъчно голяма, за да може свободното подаване, но просто не се събуждайте на земята с най-малкия порив на вятъра. Направете няколко малки дупки в дъното на бутилката, така че дъждовната вода да може да се оттича.

как да направите хранилка за птици за детекак да направите хранилка за птици за дете Закачете хранилката на дърво. Ако правите няколко парчета, тогава можете да издърпате жицата и да фиксирате няколко хранилки върху нея. Но те трябва да бъдат наблюдавани, ако захранването започне да плесне или бутилката се износва, просто направете нова фидер, като опитът, придобит, ще отнеме няколко минути.

как да направите хранилка за птици за детекак да направите хранилка за птици за дете Кажете на децата, че птиците разчитат на тях и ще гладуват през зимата, ако забравите за тях.

Правим хранилка за птици с деца

как да направите хранилка за птици за детеСъбуждаме се с птици, които пеят от пролет до есен ... понякога през зимата, но не толкова често. Кажете на децата от съвсем ранна възраст какви ползи носят тези малки същества на хората, как да ги защитите и да се грижите за тях. Изработка на хранилки за птици от пластмасова бутилка, много прост процес, така че можете дори да привлечете деца от предучилищна възраст, разбира се, заедно с възрастни.

Подгответе децата за забавление. Можете да ги инструктирате да събират малки клонки или какво възнамерявате да използвате за костур.

как да направите хранилка за птици за детеПригответе бутилките и ги измийте добре. При рязане на пластмаса по-добра работа с горещ нож, Намерете нож, който вече не ви трябва, защото използването му най-вероятно ще трябва да бъде изхвърлен. Направете дупки за подаването и стойката.

как да направите хранилка за птици за детеЗадайте на децата проста работа, така че да развият своите малки двигателни умения. Например, подравнете бутилката, прикрепете и залепете стълбове и различни декоративни елементи. И разбира се, нека участват в инсталирането на подаващото устройство. Те ви хранят с храна, окачват я на дърво или на друго подходящо място.

Направете нещо специално с децата си днес.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeIdfa6bc901b2

хранилка за птици с бебешки ръце от бутилкаХранене за птици с бебешки ръце от бутилка

Всички знаем, че пластмасата причинява огромни щети на околната среда, така че повторната й употреба е полезно и необходимо нещо. Колкото по-малко пластмасови отпадъци попадат в депата или в нашите водни тела, толкова по-големи са ползите за природата. Можете да го направите още една стъпка и да ангажирате децата в творческия процес, за да им дадете възможност да спасят света.

Показвайки на децата как да правят различни полезни неща, ние им помагаме да открият своя творчески потенциал, така че децата да фантазират и да измислят свои собствени проекти.

Как да си направите хранилка от пластмасова бутилка от 1,5 литра

Това е прост проект, но изисква работа с остри предмети, така че най-добре е да свършите опасната работа за възрастни и след това оставете децата да я украсят.

хранилка за птици с бебешки ръце от бутилкаматериали

 • 1,5 литра пластмасова бутилка с капачка
 • кутии
 • ножици
 • Остър нож
 • Въже или жица
 • бои
 • Лак за нокти, ако е необходимо

метод

 • хранилка за птици с бебешки ръце от бутилкаОтрежете горната трета на бутилката.
 • Нарежете линията от изрязаното дъно на бутилката около две трети надолу, след това напречно и нагоре, за да образувате правоъгълна форма.
 • Прекарайте единия край на въжето през един от дупките в долната част на бутилката, извадете и закрепете отвътре.
 • Прокарайте нишката през дупката в горната част на бутилката, отвън, отвътре.
 • Горната част на бутилката трябва да приляга плътно към дъното с красив малък правоъгълен отвор за птиците.
 • Издърпайте останалото въже през дупката в капачката, за да окачите бутилката.

Накарайте децата да боядисат бутилката в цветовете по свой избор. Не забравяйте, че боята трябва да е устойчива на атмосферни влияния. Не лепете декорации или стикери, така че птиците да не ги кълват. След като боята изсъхне, закачете я на клон, напълнете я със семена и гледайте как птиците се стичат за почерпка.

Подавачка за птици от малка пластмасова бутилка

Подавачка за птици от малка пластмасова бутилкаВсъщност всичко, от бутилки с шампоан и вода за уста, може да се използва за направата на различни полезни неща. Кажете на децата за това, вероятно ще ви дадат много интересни идеи. Представена тук проект на хранилки за птици от пластмасова бутилка Чудесен за работа с деца.

Първо трябва да се уверите, че бутилката е напълно почистена отвътре и изсушена. Освен това намерете пластмасовата капачка по-широка от бутилката с малък гребен. Ще ви трябват и няколко връзки за кабели, канап, остър нож и ножица. И възрастен. Защото много от тези стъпки не са предназначени за детето. Независимо от това, вашето бебе може да направи просто свързване, жартиера и, разбира се, да напълни пластмасовата бутилка с храна.

Мисля, че идеята за дизайна е разбираема, да се направят дупки и да се прикрепи бутилката към широк капак или пластмасов контейнер с ниски страни. Издърпайте връзката на кабела през дупките в долната част на капачката и бутилката. След това завържете две дълги парчета канап около вратовръзката на кабела, оставяйки върха необвързан, за да се върже към дървото. Това е всичко, напълнете със семена, сложете капака и го завържете към клона.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeIdab9719f0d4

подавачка за пластмасови бутилкиЛесна хранилка за птици

 • За да създадете този леко причудлив дизайн, ще ви трябва:
 • Пластмасова бутилка 0,5 литра.
 • Пластмасова бутилка 1,5-2 литра.
 • Пластмасова бутилка 5 литра.
 • Пистолет за лепило
 • Бамбукови пръчки или моливи - 4 точки.

Поръчка за монтаж.

 1. За бутилки 2L и 5L отрежете дъното
 2. Направете дупки за захранването.
 3. Залепете дъното на 0,5 литра бутилка в 2 литра бутилка.
 4. Залепете „зърното“ към бутилката от 5 L, нанижете въжето и завържете възел отдолу.
 5. Поставете пръчки
 6. Всичко е готово. Изсипете захранването и затегнете капака.

Дизайн (незадължително)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeIdf17b21dd51

подавачка за пластмасови бутилкиПодаващо устройство за контейнери за пластмасови бутилки и храни

Това е основно хранилка за птици направени от пластмасова бутилка и евтин пластмасов контейнер за храна, лесна за производство и няма да ви струва нищо. Но според автора тя издържа много сурова зима и много атаки на катерици.

Какво ви трябва

 • Пластмасова бутилка
 • Пластмасов контейнер за храна
 • лепило
 • Остри ножици или нож
 • Тел или шнур

Първо изрежете няколко квадратни дупки в горната част на бутилката. След това направете дупка в центъра на капака. (това е за окачване). Няколко дренажни отвора в дъното на контейнера.
Залепете капачката от пластмасовата бутилка в центъра на контейнера и капака на пластмасовия контейнер към дъното на пластмасовата бутилка,
Вземете жицата, направете кука и плъзнете през два отвора в капака на контейнера и в дъното на бутилката. След това напълнете хранилката със семена и я окачете на дърво.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeIda72c41e7e6

Малка хранилка за птици

малка хранилка за птициМного малки птици обичат да кълват храна от хранилките, но понякога не могат да получат достъп, тъй като мястото е заето от по-големи птици, особено гълъби. Дизайнът на този фидер е проектиран така, че големите птици не могат да достигнат до храната, а представителите на по-малки видове ще се чувстват комфортно, без да се страхуват от конкурентите. За да направите такава специализирана трапезария - малка хранилка за птици, ще ви трябва 1,5-литрова пластмасова бутилка, малък пластмасов контейнер, 12-милиметрова купа за смесване, малък 30-милиметров капак на мрежата и градинска жица.

Необходими инструменти: телени резачки, ножици, ръчна бормашина, клещи, свредла с диаметър 38 и 16 мм.

Идеята е да направите сфера от телена кошница и пластмасова купа, в центъра на която да фиксирате пластмасова бутилка, с автоматично подаване. Така хранилката ще бъде защитена от дъжд, а големите птици няма да могат да влязат вътре в сферата. Как да направите това, погледнете стъпка по стъпка снимки, подробни инструкции с всички нюанси на монтажите са на сайта, ще намерите линка под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeId8be6d5b6ff

2 литра поставка за пластмасови бутилки за птици

хранилка за пластмасова бутилка 2 литраТози тип хранилки за птици може да се направи от 2-литрова пластмасова бутилка или контейнер за храна, По принцип можете да използвате всяка бутилка с капачка 2,5 см. Само имайте предвид, че катеричките ще гризат бутилката, за да стигнат до захранването.

Стъпка 1: Пробийте 2,5 см дупка в капака

Стъпка 2: С помощта на малка поялник разтопете около осем дупки с диаметър 1 см в горната част на бутилката. Тези отвори са за подаване на фураж от бутилка. Разтопените отвори са по-добри от пробитите отвори.

Стъпка 3: Навийте жицата. Разтопете много малка дупка в дъното на бутилката и прокарайте жица през нея. Огънете малък контур.

Стъпка 4: Закрепете капачката. Капакът ще прикрепи контейнера за храна към бутилката. Извадете капачката, за да напълните контейнера със семена през фунията.

Стъпка 5: Подаващото устройство е готово, можете да го окачите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeId87af9fee2d

телена подавачка за птици и бутилки от 2 литраПодавачка за птици, изработена от тел и бутилки от 2 литра

Ето един прост начин да използвате повторно бутилка от 2 литра, за да настроите бюфет за нашите пернати приятели. Идеята за хранилка за птици се състои в огъване на "кошницата" от жицата, която ще държи бутилката с подаването.

материали

 • 2-литрова пластмасова бутилка
 • Поцинкована стоманена тел.
 • Тънка поцинкована жица (0,58 мм)
 • Стикер за рязане на пенопласт
 • Спрей може да боя

Инструментите

 • Клещи за игли
 • Клещи Lineman (клещи за комбинирано захранване)
 • Преносима MAPP фенерче

Работна поръчка

телена подавачка за птици и бутилки от 2 литраСтъпка 1: Огъване на тел

2 литра бутилка в това хранилка за птици, държана в телена клетка, която се състои от контур под бутилката и два пръстена около бутилката.

За този проект ще трябва да огънете жицата в следните форми:

 • А. Два пръстена, които съответстват на обиколката на бутилка от 2 литра.
 • B. Един U-образен контур, минаващ под бутилката за опора.
 • В. Две долни спирки

Стъпка 2: Огъващ пръстен

 1. Напълнете бутилката с вода и внимателно сложете капачката.
 2. Увийте жицата около 2-литрова бутилка 3 или 4 пъти.
 3. Огънете пръстените, като отрежете увитата тел, така че да е около сантиметър припокриване.
 4. Имате нужда от два от тези пръстени - един ще бъде разположен близо до горната част на бутилката, а един в близост до дъното.

телена подавачка за птици и бутилки от 2 литраСтъпка 3: U-образна опорна верига

Вземете жица с дължина 1 метър и я центрирайте на дъното на бутилка от 2 литра. След това огънете жицата отстрани успоредно на бутилката. По-добре е да имате допълнителен проводник, ако е необходимо, дължината може да бъде нарязана.

Стъпка 4: Монтаж и монтаж

Огънете всичко заедно. Най-важното е, че пръстените прилягат плътно върху бутилката. В крайна сметка пръстените ще се поддържат и от контур на опора.

Стъпка 5: завои

Стълбовете се състоят от тел с дължина 15 см, прикрепен към долния пръстен. Тази връзка се осъществява чрез огъване на малка кука в края на проводника и го крият по протежението на пръстена. Те са монтирани на долния пръстен, разположен между опорния контур, така че вертикалните проводници (опорен контур и стълбове) са равномерно разположени около долния пръстен.
Полюсите трябва да имат завой от 90 градуса, така че да се простират успоредно на бутилката и след това да изпъкнат, за да образуват периоди за птиците.

телена подавачка за птици и бутилки от 2 литраСтъпка 6: Тел закопчалка

Най-лесният начин да се съберат всичко за запояване е използвайте тънка стоманена телза да свържете всички кръстовища заедно.
За да проверите, поставете бутилка от 2 литра в клетката и се уверете, че пръстените са успоредни и опорният контур е изправен

Стъпка 7: запояване

Най-важното спазвайте мерките за безопасност, Работете върху незапалима повърхност в добре проветриво място. Не се опитвайте да правите това, което не знаете. Потърсете професионална помощ, ако не сте квалифицирани. Авторът е използвал заваръчна тел с флуидно покритие.

Стъпка 8: Висящи бримки и кука

Огънете горните краища на U-контура на пръстени с диаметър 1,5 см. Завъртете горната част навътре, започвайки на около 30 см от дъното на бутилката, за да направите куки в двата края.

Стъпка 9: Оцветете кошницата

Стъпка 10: Пригответе бутилка

 • Направете два разреза от противоположните страни на бутилката - всеки хоризонтален разрез с дължина приблизително 10 см.
 • Поставете бутилката в клетката. Огънете проводниците на стълбовете навътре, за да поставите част от бутилката над разреза.
 • На дъното на бутилката ще трябва да се пробие малък дренажен отвор. Ако бутилката е със „ожулено“ дъно, трябва да пробиете дупки в долната част на всеки „гребен“.

Стъпка 11: Напълнете хранилката със семена

Фунията помага да се ускори процеса. Сега можете да закачите хранилката и да поканите всички пернати приятели в квартала на пикник.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeId67d387782e

подавачка за пластмасови бутилкиА това е захранваща мрежа за канап

Необходими материали:

 • 2-литрова пластмасова бутилка - празна, измита и изсушена на въздух
 • 2 метра канап
 • 2 големи гумени ленти
 • 3-4 големи пластмасови щипки с хартиено покритие
 • 2-3 завъртания
 • средна фуния

Работна поръчка

 1. Увийте края на канапа около шията на пластмасовата бутилка. Прокарайте единия край през дъното. След това отново увийте канапа около врата и се върнете в другия край.
 2. Съберете всички краища и завъртете заедно.
 3. Имате нужда от допълнително парче канап, за да оформите контур.
 4. Плъзнете голямата гумена лента към врата, за да я държите здраво.
 5. Разгънете 3-4 големи пластмасови хартиени щипки, за да направите куки в двата края. Прикрепете всяка хартиена щипка към гумената лента на чинийката.
 6. Прикрепете останалите краища на щипката към гумената лента, която е около 2-литровата бутилка, равномерно разположена на равни разстояния.
 7. Изсипете захранването с фуния.
 8. Закачете на дърво. Да, направете няколко малки дупки в дъното на чинийката, така че водата да се оттича.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeIdeefe92e563

Или друг подобен захранваща мрежа за телени мрежи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeId8318db1d5c

Евтина хранилка за птици

евтина хранилка за птициВсеки обича да наблюдава сладката суматоха на птиците в двора си, с тях е някак по-забавно. В крайна сметка те правят живота си заслужава да се живее! Но не всички птици обичат да ядат семена от земята, особено ако в двора има много кучета или котки, където вечерят. Наличието на хранилка за птици улеснява живота на нашите пернати приятели, добре, не го ли заслужиха? Страхотното нещо при тази хранилка е, че тя може да бъде направена от материали, които най-вероятно просто се търкаляте из къщата.

Какво е необходимо за направата на подавачка за пластмасова бутилка:

 • 1 или 2 литра пластмасова бутилка
 • Остър нож
 • Дюбел с молив
 • Тънка гъвкава тел - приблизително 1 метър
 • Двойка клещи
 • Мрежа с размер на кутия със сравнително малки отвори

Направата на корито е много проста, въпреки че няма много снимки, но всичко трябва да е ясно. И ако се интересувате от детайлите, можете да прочетете в сайта. Когато закачите хранилката, изчакайте, докато птиците имат смелостта да изследват това странно устройство, което осигурява безплатна храна!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeId24ad2d6015

подавачка за пластмасови бутилкиПодаващо устройство за пластмасова бутилка на PVC тръба

Такова нещо е много лесно да се направи. Ще ви трябва една 2-литрова пластмасова бутилка и PVC тръба. От инструментите:

 • бормашина
 • ножовка,
 • лепило,
 • нож или ножица.

Първото нещо, което трябва да направите, е да отрежете парче тръба по цялата ширина на бутилката. Това ще бъде вложката за фуражи. (виж снимката)

След това пробийте дупки 3 х 8 мм в тръбата.

След това направете две дупки от двете страни на бутилката и поставете тръбата в
дупка.

Залепете PVC тръбата към бутилката.

подавачка за пластмасови бутилкиподавачка за пластмасови бутилки След това трябва да направите дупка в долната част на бутилката за дълга тръба, която ще служи като опора за подаващото устройство. Направете костур, както е показано на снимката. За тази цел можете да използвате метална пръчка. Остава да инсталирате тръбата. Можете да направите фундамент и цимент, но това не е необходимо, дизайнът е много лек.

Подаващо устройство за прозорци от пластмасова кутия с кисело мляко

подаващо устройство за прозорци от пластмасова кутияЩе ви трябва:

Буркана с кисело мляко, ножица, конец, бамбукова пръчка и нещо остро (отвертка, но използвайте тренировка, ако имате такава!)

Как се прави:

 1. Нарежете бамбуковата пръчка наполовина.
 2. Направете 4 дупки в буркана, това е за поставяне на бамбукови шишчета!
 3. Поставете бамбукови шишчета с форма на X.
 4. Вземете дълго парче въдица и нарежете на 4 парчета с еднаква дължина.
 5. Вържете въдица на бамбукови шишчета и след това направете голям контур в края.

Подаващото устройство е готово. Закачете на прозорец или на дърво.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeId6e8b8245a4

Как да попълните вертикална хранилка за птици без загуба

как да попълните фидераТози пример показва как да направите контейнер за пълнене на подаващото устройство, Проектът е създаден специално за дълги цилиндрични фидери, които висят вертикално и се пълнят отгоре. Каква е идеята. С това нещо трябва само да напълните контейнера, в този случай подготвената пластмасова бутилка с необходимото количество подаване, отворете горната част на подаващото устройство, поставете гърлото в отвора, издърпайте конеца и това е всичко.

материали

 • Чиста, празна пластмасова бутилка с диаметър на гърлото приблизително 2,5 cm.
 • Тръба или материал 10 × 10 cm
 • гума или подобно лепило, подходящо за пластмаса
 • Устойчиво тънко въже 60см
 • Нож или ножица

Стъпка 1: Нарежете дъното на бутилката
Стъпка 2: Направете вилица. Определете центъра на вътрешната тръба. Намерете къде да отрежете клина на 90 градуса от вътрешната тръба, така че върхът на клина да е в центъра и едната страна на клина да пресича ъгъла на квадрата на вътрешната тръба.
Стъпка 4: Монтирайте щепсела. Сгънете квадратния ъгъл, за да пасне на противоположния ъгъл. Направете купа с форма на конус (обърната пирамида) с изрязана вътрешна тръба. Там, където частите се подреждат, нанесете лепило. Поставете края на кабела в лепилото. Сгънете парчетата. Задръжте и оставете да изсъхне.
Стъпка 5: Изтеглете. Когато вилицата е готова, тоест лепилото изсъхна, натопете я в бутилката. След това напълнете бутилката с фураж.
Стъпка 6: Попълване на подаващото устройство. Със свободната си ръка отворете горната част на подаващото устройство и поставете шията в отвора. Със същата ръка издърпайте кабела и издърпайте щепсела. Подаващото устройство е спретнато напълнено, нищо няма да се разпадне и цялата храна ще стигне там, където трябва.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeId8fb108dd22

оригинална хранилка за птициОригинална хранилка за птици

Подавачите, разбира се, са различни, но как ви харесва тази опция?

Извършва се много просто. Първо намерете равномерно парче кора. Вземете пластмасова бутилка и изрежете дъното. Закрепете бутилката към кората с винтове. Направете купа с храна от дъното на друга бутилка.

След това завържете структурата с канап, както е показано на снимката, и използвайте винта като кука за окачване на подаващото устройство.

Последната стъпка е да закачите хранилката и да я напълните с храна за птици. Можете да използвате друго парче кора, за да стабилизирате частта, завита в "купата", и да направите допълнително костур ...

Материали, използвани за този проект:

 • Кора,
 • 2 винта по 5 см всеки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeId42183b4f39

Подавачка за птици от пластмасова бутилка 200 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1038#sigFreeId63c8cea12c

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...