Публикувано в Направи си хранилка

Направи си хранилка за катерици +400 снимки, рисунки, размери

Направи си хранилка за катерици Направи си хранилка за катерици

Да помагаме на по-малките си братя винаги е приятно и полезно изживяване. Тази дейност е особено завладяваща за децата. Сибирските зими са дълги и мразовити, а птиците и катериците се нуждаят от нашите грижи.

  Тази статия ще се фокусира върху производството на протеинови хранилки.Между другото, с помощта на хранилка, специално направена за катеричката, можете да привлечете вниманието на това пухкаво животно дори към двора си.

Колко често срещате катеричка на разходка или на път за вкъщи, до училище, на работа? Независимо дали това е първата среща или доста честата „среща“, този или друг този момент дава на всички само положителни емоции!

   Грижата за животните е много важна.тъй като тя ни учи на доброта и отзивчивост, това е особено важно за децата. И колко е приятно да правите нещо заедно с детето, да го научите на нещо ново и да покажете какъв интересен и прекрасен свят го заобикаля!

Да се ​​изгради хранилка за катерици не е трудно, след като проучихте тази статия. Представя опции за голямо разнообразие от хранилки за катерици. Сигурно ще намерите най-подходящия за вас!

 

Задължителни изисквания към хранилката за катерици!

Когато правите протеинов фидер, важно е да спазвате следното изисквания:

   1. Подаващото устройство трябва да е компактно. Най-добрите параметри са следните: височина - не повече от 55 см, ширина - 40 см, дълбочина - 45 см. Отворът на дупката трябва да бъде кръгъл, с диаметър 6-7 см.

   2. Препоръчително е да се вземат естествени материали като материал за производството на протеинов фидеркато дърво, хартия, картон и т.н. Пластмасата, ПДЧ и други подобни материали няма да работят, материалите, покрити с боя и лак, също няма да работят, тъй като протеините живеят в гората, а различните химикали, които се използват при производството на такива материали, са много опасни за тялото им и освен това могат да ги изплашат просто миризмата им.

3. Ако планирате да направите затворено хранене, тогава Laz трябва да се прави в кръг.

   4. Детайлите на подаващото устройство се комбинират най-добре с самонарезни винтовезащото нокътът може да разцепи дървото и катерицата може да бъде наранена. Освен това винтовете се задържат по-здраво.

   5. Необходимо е само да окачите хранилка за катерици на дърво, но често приятелите на дървото не се страхуват да слязат по-ниско. Височината трябва да бъде такава, че да можете да я напълните с храна.

 

Хранилка за катерици със стъклен буркан

  11 палец При производството на хранилка за катерици, използваща стъклен буркан, е необходимо да вземете буркан с не малък размер, така че протеинът да може не само да извлече храна от него, но и да се побере лесно в самия буркан.

  Основният материал за такава фидер ще бъде, разбира се, дърво.

Такъв фидер може да бъде направен с умения за работа с дърво и инструменти.

По-долу е представена схема на подаващо устройство за катерици с буркан с размери. Според схемата всичко е просто и ясно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId390743ad90

Хранилка за катерици със стъклен буркан, идеи

Подаващо устройство за катерици с консерва може да бъде проектирано по различни начини. Представяме ви няколко варианта за развитие на идеята за такава хранилка. Повечето хранилки за катерици, използващи стъклен буркан, са направени от дърво.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeIda1e50c8716

 

Грижа за дома на катерички

Трябва ли да се грижа за къщата ти с катерици? Разбира се, да!

  Грижата за хранилка или къща за катерици е проста.

Най-добре е да почистите в края на лятото.

Не забравяйте да носите ръкавици. От къщата или хранилката извадете всичко, което е вътре, ако сте направили носилката, тя също трябва да бъде заменена с нова. Избършете всички повърхности отвътре и отвън с влажна кърпа.

  Не използвайте почистващи препарати!

Оставете корпуса да изсъхне малко и можете да го допълвате с храна.

 

От каква храна се нуждаят протеините?

 1 палец  Какво може да се сложи в хранилка за катерици?

Разбира се, първото нещо, което идва на ум, са ядките!

В допълнение към ядките, протеините могат да предложат много различни вкусотии: семена, сушени плодове, овесени ядки, ленено семе, сушени гъби и дори царевични кочани. За да могат протеините да понасят добре настинката, можете да ги нахраните с резенчета несолена свинска мас, тъй като тя е много богата на витамини и калории.

   ВАЖНО !!!

Всички продукти, които предлагате на протеините НЕ СЪДЪРЖАТ захарта, солта и ароматизаторите, само натурални продукти !!! И не забравяйте, че най-гладният период за катериците е началото на пролетта. Запасите от катерички започват да поникват и стават неподходящи за ядене на катерици.

 

Двуетажна къща за катерици

 22 палец  Животните често живеят в семействаследователно, компактна двуетажна къща за катерици ще ви позволи да приемете повече от един жител.

За работа ви е необходима дъска с дебелина около 1,8 - 2 мм, дължина около 3 метра и ширина 30 см.

Първо трябва да изрежете детайлите:

- Задната страна е 30 * 55 см. Мярка 5 см над и отдолу, тези части ще бъдат прикрепени към дървото. - Странични стени 45 * 25 см. Две части.

- Вътрешна преграда 20 * 25 см. - На предната и задната стена изрежете кръгли отвори с диаметър около 8 см. Не забравяйте да запечете краищата, за да не боли катеричката.

- Не забравяйте дъното и покрива.

- Останалите тесни дъски ще бъдат верандите.

Последният етап е монтажа. За фиксиране използвайте самонарезни винтове. Къщата е готова!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId8d1a8ddb5f

Идеи на двуетажна къща за направи си сам катеричка

Подобно на нашите къщи, оформлението на къщата с катерици може да бъде различно и много интересно. Ето няколко варианта за къщи за катерици на няколко етажа, с много интересни елементи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId5ef51f0313

 

Кабина за катерици

  6ca4c7ee6442f5be2b8409689dd4ae4c палец В дървената кабина малки катерички ще се настанят с голямо удоволствие. Тази къща е топла и уютна.

   Моля, обърнете внимание, че катериците обичат иглолистни и дъбови котловини, бреза и трепетлика са на второ място, катерици ще се настанят в тях в случай на спешност, добре, и къщата от топола определено ще мине покрай нея. Диаметърът на дънера трябва да бъде най-малко 40 cm.

Също така голям плюс на такава къща за катерички е нейната естественост. В допълнение, той ще се впише във всеки дизайн на градината.

Да направите такава къща е съвсем проста.

Първо, отрязахме кръг с ширина около 4 см. Това ще бъде бъдещият покрив. Сега самата къща, нейната дължина трябва да бъде поне 40 см. Трябва да издълбаем кухина, в която ще живеят нашите животни. В този случай дебелината на стената трябва да бъде оставена на около 3 см. Когато кухината е готова, ние правим дупка - кръгла дупка, и отгоре забиваме покрива. Можете да допълвате тази веранда за къща.

Снимката показва модели на къщи за катерици от този тип.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId9331d1f8b0

 

Подаващо устройство за катерици от пластмасова бутилка

 04 палец Разбира се, пластмасата не е естествен материал и също така няма да може да затопли катерици при замръзване. Но все пак, такава фидер има своя собствена професионалисти:

  • евтини неща.
  • направете подаващото устройство бързо и лесно.

Всъщност самото производство на фидера е както следва. Необходимо е да вземете пластмасова бутилка, за предпочитане 2-5 литра в обем, и да изрежете дупка от едната или от няколко страни, обръщайки се на около 10 см от дъното на бутилката.

Всички хранилки са готови.

Погледнете готовите хранилки за производството на различни пластмасови контейнери.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeIddf889c81a8

 

Каква е разликата между катерица и хранилка за птици?

   Разликата между хранилка за катерици и хранилка за птици не е голяма. В крайна сметка и двете са направени за хранене. Материалът за производство на хранилки също е един и същ.

   Разликата е само в размера. Подаващото устройство за катерици трябва да е по-голямо от птицата и съответно входът също трябва да бъде по-голям.

Но тези разлики не са пречка за катериците! В края на краищата има по-тесен вход, например в хранилка за птици катеричките могат лесно да се разширят, като го изгризват!

В допълнение, отворените хранилки са универсална опция както за птици, така и за катерици.

Основното нещо, както беше споменато по-горе, е размерът.

 

Картонена подавачка за катерици

  01 палец Един от най-лесните начини да направите фидер.

  Принципът на работа е същият като този на подаващото устройство за пластмасова бутилка. Основното е да изберете кутия с подходящ размер, например кутии от под малки домакински уреди: от чайник, ютия, миксер и така нататък.

Изрежете дупка в една от страничните стени или във всичките четири.

Можете да окачите такава фидер на дърво с помощта на конвенционално въже, протягайки го през дупките в горната част на страничните стени на кутията и завързвайки възел.

Ако няма кутия под ръка, можете да направите хранилка за катерици от картон. По-долу е рисунка.

  Всичко е просто и ясно, изрязано по контура, огънато и фиксирано. За да сглобите картонена подавачка за катерици, е по-добре да използвате телбод.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId2ded01d6d6

 

Отворена хранилка за катерици

   45 палецЛека и достатъчно просторна подавачка, изработена от шперплат.

   Отворената хранилка е универсална фидер, подходяща както за катерици, така и за птици.

   За пълна картина е дадена рисунка с размери.

Процесът на изграждане е както следва:

1. Прикрепете четири стелажа към дъното.

2. Прикрепете страните на подаващото устройство към стелажите.

3. На ъгловите релси прикрепете свързващите релси отгоре, както е на чертежа.

4. Направете покрив.

Ще ви представим няколко опции за такива хранилки, както и майсторски клас по снимки на подобна подавачка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeIdc6951bf68e

Няколко варианта за приготвяне на отворени хранилки за катерици:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId2e0d0d2bc9

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeIdcc2018e576

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId7ce1d55eee

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId215eeefda9

Както и идеи за изработка на такива хранилки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId084971e470

 

Ушите на царевицата като "хранилка"

  1456146299 zabavnye kormushki dlya belok 1 палец Такъв фидер ще се хареса на всяка катеричка!

Освен това такова хранене няма да е лесна плячка за птиците, които често крадат храната на протеиновите си хранилки, защото за тях царевичните зърна са твърде твърди.

Ухо от царевица се използва като "хранилка".

Предимството на такава захранваща машина несъмнено е лекотата на производство. Просто закрепете кочана на щифт или го закачете на въже до дърво, има много опции, вашето въображение вече работи тук.

За да помогнете на въображението, представете си някои опции.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId82fe52fd90

 

Дървена хранилка за катерици

10 палец Друга версия на хранилка за катерици, изработена от дърво.

Разбира се, има трудности при производството, не всеки знае как да работи с дърво, но резултатът е невероятен.

 Такова хранене може да бъде здраво закрепено на дърво и би било удобно катеричките да вземат предложените им благинки.

Снимките са прикачени.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId7e0c6c6bac

 

Хранителна хранилка

 www.sobakibalabaki.com47 палец Оригиналната версия на хранилката, направена от зеленчуци и плодове.

   Най-вероятно такава подавачка не е много подходяща за катерици, по отношение на удобството, тъй като може да не е много голяма. Но има много опции, от които можете да намерите правилния.

Смисълът на производството е подобен на производството на фидер. Вътрешната кухина се освобождава и входът е направен.

Ето няколко примера на снимката, където вече е ясно кои продукти могат да се използват като хранилки!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId795c6544b9

   

 

Подавачка за катерици от разфасовки на дървета

   01 палецМного лесно е да направите фидер от разфасовки на дървета.

   Това е сто процента естествено.

На снимката са показани фидерите, направени от резачки, мисля, че дори не изисква обяснение на последователността на действията.

Включете въображението и подредете подаващото устройство в естествен стил с всички едни и същи резачки с по-малък диаметър, клонки и малки трупи!

Ето няколко идеи за вдъхновение!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId2fce6446e5

 

Дом за хранилка за катерици

 01 палец Храна за катерици, направена като къща, може да се превърне в постоянно местообитание за малки животни.

Използвайки естествен материал като дърво, както и проектирайки корито за хранене по ваш вкус, можете да получите истински горски дворец за катерици.

Ето една от опциите за такава подавачка.

Размерите могат да бъдат всякакви, просто не правете къщата твърде малка, в противен случай ще получите хранилка за птици, все пак протеините се нуждаят от повече място.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId81e590808a

 

Хранилка за катерици на стълб

  01 палец Бързо за направа подаващо устройство, който може да бъде поставен в двора, до дървото, където живеят катерици.

Не е твърде високо, но е много удобно да се хранят животните.

Снимката показва последователността на производство.

Покривът може да се направи по-широк, така че дъждът да не падне толкова много на дъното на подаващото устройство. Стълбището е направено за удобство при катерене на катерици. Като стълб, на който се намира хранилката, можете да копаете ствола на дърво.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId7ffd2475dc

 

Подавачка за катерици с твърда шапка

  03 палец Какви опции за хранилки няма да намерите в Интернет. За всеки вкус и цвят. Има много красиви, креативни опции и дори смешни.

Понякога самият той дори не би се замислил да направи корито за хранене от материали като например строителна каска и плоча от винил.

А ето и снимката. Не естествени, разбира се, материали, но много оригинални !!!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeIda3a426b204

Най-смешните хранилки за катерици

Фантазията на хората е просто безгранична и не заобикаля нашите по-малки братя. Ето такава малка странична лента от смешни хранилки за катерици, които сме събрали.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId3c17d91e67

 

Горска хранилка, много проста

03 палецРазбира се, процесът на приготвяне на хранилка и грижа за горските обитатели е много интересен за децата.

В този случай има прости опции за приготвяне на протеинови хранилки, с които дори малко дете може да се справи.

    За работа ще ви трябва:

  • макари от тоалетна хартия или просто картон, навити в тръба,
  • фъстъчено масло
  • лента,
  • различни семена, зърна.

Принципът на работа е следният: смажете тръбата с фъстъчено масло и я навийте на зърна. След това предаваме лентата в тръбите и правим нещо като стълба, закачаме я на дърво, подаващото устройство е готово!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeIdddbc28c370

 

Подаващо устройство за катерици от домакински уреди

  01 палецИзползва се всичко, което може да се намери в къщата.

  Ако сте счупили малки уреди на балкона си, можете да ги пуснете в действие и да направите хранилка за катерици.

Такава хранилка може да идва от стара машина за кафе.

Малко усилие и машината се превръща в хранилка за катерици.

Снимката показва производствения процес. Можете да добавите свои собствени подобрения, но идеята, според мен, е ясна!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId890db035b2

 

Вертикална подаваща катеричка със стъклен буркан

 01 палец  Основният проблем на хранилките за катерици е, че птиците крадат храна от тях.

Предлаганата фидер може да коригира този метод на вертикално подреждане на стъклен буркан в подаващото устройство.

Процесът на производство е показан на снимката.

   Капакът на подаващото устройство се отваря, което ви позволява лесно да извадите кутията по всяко време и да я измиете, ако е необходимо.

Както можете да видите от последните снимки, катеричката лесно изважда ядки от буркан!

Друг плюс на такава хранилка е наблюдението през стъклен буркан, можете да видите нивото на храната в буркана и да следите действията на катериците, което е много интересно и понякога смешно!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeIdd2a648313c

 

Подаващо устройство за катерици

 01 палец Интересно и компактен Опция за подаване на катерици

Извърши фидер под формата на рафт. Това е универсална версия на подаващото устройство. Катериците в него ще бъдат просторни и удобни.

   Когато правите такава хранилка от дърво, е необходимо внимателно да се пясъчат всичките й части, за да не се наранят животните.

Недостатъкът на подаващото устройство е относителната сложност на неговото производство. В края на краищата трябва да имате умения да работите с инструмента и със самия инструмент!

Снимката показва етапите на работа и оформлението на подаващото устройство с размери.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId99fad8aec7

 

Подаващо устройство за нишки

   01 палецМоже би най-лесният, но не по-малко интересен за децата начин да се хранят горските обитатели.

Друг плюс на тази хранилка за катерици е безопасност производство, защото дори дете може да се справи.

За работа ще ви трябва: жица или здрава нишка; ножици (ако е необходимо); суха закуска под формата на пръстени, можете да вземете сушилня.

Не е нужно да обяснявам метода на производство, всичко вече е много ясно, освен снимките са прикачени.

Поставянето на фидер също не е трудно. Просто окачете на клон по-дебел, не забравяйте да завържете "мънистата" на клона, така че да не влачат целия куп!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeIdcdfd160e03

Селекция от красиви и интересни хранилки за катерици, идеи

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeIdc86e300549

Направи си хранилки за катерици, идеи

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kormushka/1031#sigFreeId20ee75876a

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...