Публикувано в Направи си добре

Как да направите красив кладенец в страната Любими

Как да изградим красив кладенец Как да изградим красив кладенец

Кладенец е незаменим атрибут на лятна вила, във всеки случай всеки се опитва да я построи, ако е възможно. Но в допълнение към практическите функции, кладенците все още са част от дизайна и гордостта на собственика. Как да направим красив кладенецтака че да беше удобно да се използва и в същото време беше декорацията на сайта, ще разгледаме.

Първо трябва да изберете стила, който е избран в зависимост от дизайна на кладенеца и наличието на материали. Два вида са широко разпространени в руските открити пространства - шадуф и руски.

Един обикновен руски кладенец се състои от вал, през който се вдига вода с помощта на барабан, фиксиран върху стълбове. Към барабана е прикрепена кофа с верига, отстрани е прикрепена дръжка. Шадуф не е толкова често срещан дизайн, но все още се намира. Този тип се използва за плитки кладенци, където водата се събира с помощта на "крана". Разбира се, това е по-малко практично, но в днешно време изглежда много оригинално.

Най-често срещаният стил в дизайна на кладенеца е „селски” стил, където традиционно се използват камък и дърво. Така например къща или балдахин изглежда красиво над кладенец от цял ​​труп с имитация на дървена къща. Материалът за покрива е по-добре да се използва същият, както вилата е покрита. Около кладенеца е добре да направите платформа и да я засадите с цветя. Дизайнът на кладенеца трябва да съответства на стила, в който е построена вилата, например, ако къщата е изработена от тухла, тогава кладенецът може да бъде положен с декоративна тухла. Ако стилът на вилата е хижа, тогава главата може да бъде украсена с кръгли калдъръмени камъни.

Днес е много модерно да се проектират кладенци в японски стил. Ориенталският стил задължително осигурява балдахин и ако се придържате към японските правила, тогава в източника трябва да има фигура на митично същество, пазител на кладенеца.
Материалите за декорация трябва да се използват само естествени - естествен камък и дърво. Покривът се изпълнява с извити краища и покрити с меки керемиди. Задължителна част от ориенталския стил са и декоративни вечнозелени растения, като туя, бор, хвойна. Този дизайн обикновено се използва в отдалечени кладенци, разположени в задната част на градината или в далечната част на обекта, освен ако разбира се не разполагате с цялата къщичка, изградена в японски стил.

Ако къщичката и оградата са обшити с сайдинг и настилка, тогава, разбира се, стилът на кладенеца на селото няма да изглежда много добре. След това направете модерен кладенец, като го декорирате с декоративни плочки и направете балдахин от поликарбонат. В този случай елементите за коване ще изглеждат добре при закрепването на сенника.

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...