Публикувано в Направи си добре

Как да направите камък добре Любими

камък кладенец камък кладенец

Кладенците, направени от неорганични материали като тухла, бетон, камък, в много отношения са за предпочитане от дърво. По принцип, разбира се, по отношение на експлоатационния живот. Нека да разгледаме как да се изгради камък кладенец и какво е необходимо за това.

Обикновено за изграждане се използват камъни с естествен произход от пясъчник или варовик. Тъй като размерът им е различен, по време на процеса на зидария ще е необходимо да ги отрежете и да извършите монтаж. Необходимо е да изберете гладки камъни без пукнатини, тежащи до четиридесет килограма. Нарежете ги със специален чук.

Първо трябва да сортирате камъните. След това, за да проверите как ще лежат, направете полагане без хоросан. Те трябва да бъдат положени на слоеве, според размера. Ако зидарията е получена, можете да я оправите с разтвор. Само не забравяйте, че ще имате нужда от повече хоросан на зидария, отколкото на тухла. Обмислете това при изчисленията.

Поставете камъните в последователност. Първо слой от големи камъни, след това малки, след това отново големи и т.н. При този метод изпъкналите камъни няма да се прилепват към земята. В противен случай могат да се образуват пукнатини, което ще доведе до просмукване на вода и разрушаване на кладенеца. Дебелината на зидарията трябва да бъде около 30 сантиметра, а ако кладенецът е дълбок, тогава до 50.

Преди да се поставят камъни, долната част на кладенеца трябва да бъде изравнена. След това направете три рамки с дебелина приблизително 15 сантиметра. Този, който ще бъде отдолу, трябва да бъде най-издръжливият, цялата тежест на каменната конструкция ще падне върху нея. За производството на метали, бетон, масивна дървесина. Необходимо е изработената конструкция да стърчи извън външния диаметър с 6-8 сантиметра и да съвпада с вътрешния диаметър.

Ако използвате дърво за производството на рамки, след това подредете долната част в няколко дъски, като ги закрепите с нокти, огънати от гърба. Рамките са закрепени заедно с метални фитинги.
За да направите монтажа издръжлив, използвайте пръти, които имат нишки в краищата. Тогава конструкцията може да бъде твърдо фиксирана с гайки и шайби. Тя трябва да бъде събрана предварително на повърхността и вече готова за спускане в изкопана яма. Спускайки надолу, фиксирайте дизайн с дъски или трупи.

В фундаментната яма, поставете разтвора върху долната рамка. Правете зидарията, докато не се издигнете до средната рамка. След това, не достигайки 10 сантиметра, закрепете фитингите към горната рамка и продължете с полагането.

За да направите зидарията гладка, направете шаблон от половин пръстен с размер един сантиметър по-малък от диаметъра на зидарията на кладенеца. В стената, за всеки случай, трябва да се осигурят няколко странични отвора за филтрите, това е в случай, че водата ще влезе в кладенеца от стените. Също така, не забравяйте да фиксирате металните скоби, така че да е удобно да се спуснете в кладенеца за почистване или за друга цел.

Когато зидарията е завършена, тя трябва да бъде измазана, за предпочитане на два слоя. Първо с течен разтвор, а когато изсъхне малко, по-гъст. След това дъното на кладенеца трябва да бъде почистено и покрито с голям речен пясък и чакъл.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...