Публикувано в Направи си добре

Как да си направим абисински кладенец Любими

направете си абисински добре направете си абисински добре

На места, където е невъзможно да се използва обикновен кладенец, използвайте тествани във времето абисински кладенец, Те спечелиха своята популярност поради сравнително лесната инсталация и в същото време не изискват големи разходи.

Какви са предимствата на абисинския кладенец.

Първо, това е простотата на дизайна, която можете да направите със собствените си ръце само за един ден. Второ, сравнително малко разходи. Тогава абисинският кладенец има висока производителност, до 40 литра в минута, а също така може да бъде поставен на всяко удобно място, дори в средата на стаята. Освен това водата обикновено е с много добро качество, с балансиран състав на соли и минерали.

За изграждането на кладенеца ще са необходими триметрови поцинковани тръби, за свързването им силиконови съединители и гумени уплътнения.

Пред върха в долната част на тръбата се прави филтър. За това дупките се зашиват по шаблон на шахматна дъска и отгоре се фиксира мрежа от неръждаема стомана с винтове (или запоени). Ще ви трябва и помпа, електрическа или ръчна и стоманен накрайник.

Работата започва с пробиването на тесен кладенец с диаметър 7 - 8 сантиметра. Ако преработите дръжката, можете да използвате тренировка за риболов. След като достигне скалата, свредлото се отстранява и на негово място се поставя накрайник, върху който се завива втулка със свързваща тръба. Така че кладенецът да не тине, в средата можете да изсипете чакъл, който ще действа като допълнителен филтър.

След това в земята се забива тръба или се завинтва. В процеса на задълбочаване на върха увеличаваме тръбата. За да проверите дали върхът е достигнал до водоносния хоризонт, изсипете вода в тръбата. Веднага след като тя започне да напуска, целта е постигната.
Необходимо е да задвижите тръбата възможно най-дълго, докато водата запълни филтъра и се издигне на метър над нивото на върха. След това е необходимо да се притисне вода в тръбата, за да се изчисти филтъра от глина.
След промиване е необходимо да поправите помпата и да изпомпате цялата кална вода. Когато тръгне чиста вода, можете да свържете тръбата към водоснабдителната система на къщата.

За да се предотврати навлизането на външна вода в кладенеца, е необходимо да се оборудва циментова зона около нея. Освен това, за да се поддържа санитарната безопасност, е невъзможно да се оборудва кладенец в близост до местата за канализация или натрупване на отпадъци.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...