Публикувано в Направи си добре

Как да почистите кладенец в селска къща Любими

как да почистите кладенец от пясък как да почистите кладенец от пясък

Повечето от кладенците, които се пробиват в частния сектор, обикновено са пясъчни кладенци. Те се пробиват най-често в почвата, където преобладават пясък и чакъл. По време на пролетното наводнение в кладенеца се натрупват тиня и пясък. Поради това често възниква въпросът как да почистите кладенеца от утайка, която предотвратява потока на водата.

Не е трудно да се почисти !!!

Ако знаете как е подредено кладенецът, тогава почистването му изобщо не е трудно. Пясъкът може да се отстрани по няколко начина, да се изпомпва с помпа или да се използва инжекционен пистолет. Можете също така да прибягвате до метода на активно изпомпване на вода. В същото време скоростта на навлизане на вода в кладенеца се увеличава поради торбата, която се състои от едър пясък и камъчета. Тази торба ще бъде един вид филтър на мястото, където се взема вода. Разбира се, по-добре е по време на почистване да присъства хидрогеолог с данни за вертикалния участък на почвата.

За артезианските кладенци тези методи не се използват, тъй като водата в тях е над варовиковия хоризонт !!!

Добре филтър

Обикновено добре оборудван с филтър !!!, в който диаметърът е по-малък от основния багажник или имат прав багажник, в който диаметърът е постоянен. Тръбите в него са свързани с резба или заваряване и имат един диаметър. По-лесно е да почистите такъв кладенец, защото помпата може да бъде спусната до дъното. Силтирането на такива кладенци е рядко. Това най-често се случва с малко количество вода, която рядко се изпомпва. Почистването може да се извърши независимо с помощта на вибрационна помпа, която има по-нисък прием на вода. Трябва да се спуска постепенно, тъй като утайката се изпомпва.

Причини за силата на кладенеца

За да се предотврати силата на кладенеца, е необходимо през лятото да се изпомпва вода колкото е възможно повече. Утайката най-често се утаява, ако тръбите са инсталирани неправилно или използват кладенеца малко, Също така причината може да е ротационна помпа, която отнема вода само до 8 метра. В този случай кладенецът трябва периодично да се изпомпва с вибрационна помпа, като се спуска до самото дъно.

Затруднения с почистването могат да възникнат, ако в кладенеца е монтиран филтър от две тръби с различен диаметър, в този случай не може да се използва вибрационна помпа. Следователно такива филтри не се препоръчват.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...