Публикувано в Направи си добре

Как да пробием кладенец чрез удар Любими

направете го сами направете го сами

За да осигурите вода на селска къща, е необходим източник на водоснабдяване. За да направите това, можете да пробиете кладенец в района. Ако има градина или кухненска градина, тогава ще е необходимо много вода, а ако все още няма централно водоснабдяване, тогава е необходима и питейна вода.

За да достигнете водоносния хоризонт, водата на който е подходяща за консумация, се нуждаете от кладенец с дълбочина повече от десет метра!!!

Как да пробиете кладенец с дълбочина над 10 м?

Има метод, който ви позволява да направите това сами.

  1. За това изкопайте дупка дълбочина 2 метра, Ширината на ямата е от 1,5 до 1,5 метра. По-добре е да укрепите стените с дъски, така че почвата да не се руши.
  2. Непосредствено над ямата се прави конструкция от трупи под формата на вишка, Центърът на свързването на опорите трябва да е точно над центъра на ямата.
  3. Следва необходимо подгответе корпус с дебели стени от 5 мм, дори и да няма странични шевове по него. В долната част на тръбата трябва да бъде заварен конус. Диаметърът му трябва да бъде по-голям от диаметъра на тръбата с 5 - 6 сантиметра. В бъдеще тръбата ще трябва да бъде увеличена, така че резбата, върху която ще бъде монтиран съединителят, трябва да се навие отгоре на тръбата.
  4. Когато корпусът е готов, неговата поставете вертикално в яматас помощта на отвес. След това върху стоманен кабел или въже в него се спуска байлер и дупката се пробива.
  5. Използвайки лебедка, изскачащият се издига до метър и рязко пада, Всеки път, когато ще бъде запълнен с почва, той трябва да се разклати. Процесът ще върви по-бързо, по-тежък отдолу. Обикновено теглото му е около 50 килограма и дълго не повече от два метра.
  6. Така че пространството вътре в тръбата да не е блокирано от почва, което може да усложни пробиването на кладенеца, т.е. байлерът се запълва приблизително на две трети от дължината, Твърдите скали се начупват с длето, което се монтира на мястото на чипъра.
  7. Когато се появи вода, заготовката се отстранява и се монтира помпа за дълбоки кладенци, изпомпвайте вода, докато не е чиста. За да се предотврати навлизането на пясък в кладенеца, в тръбата е инсталиран филтър.

 

Този прост метод ви позволява да правите кладенци с дълбочина до 40 метра !!! Водата от такъв кладенец може да се използва за пиене и готвене. Тя е красиво почистена и с добро качество.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...