Публикувано в Направи си добре

Как да пробиете кладенец за поливане Любими

Направи си поливане добре Направи си поливане добре

На парцел от селска къща се изисква вода и особено евтина. Дори ако имате късмет и имате централно водоснабдяване, все още поливането на градината и градината с чешмяна вода е скъпо. Като цяло пробиване на кладенец за вода Това е най-добрият изход.

Днес много компании предлагат сондажни услуги. С помощта на специално оборудване това се прави доста бързо. Но такава услуга не е евтина. Не всеки собственик на земя може да си го позволи. Ако планирате да използвате вода изключително за напояване, тогава можете да пробиете кладенец самостоятелно, без да включвате скъпо оборудване.

Най-често водоносният хоризонт е на дълбочина 10 метра. И ако площадката се намира близо до естествен резервоар, езеро или река, тогава подземните води могат да бъдат разположени по-високо. В администрацията на всяко населено място обикновено има карта, показваща видовете почви и появата на подземните води. Този документ не е тайна и с негова помощ можете да разберете къде е по-добре да пробиете кладенец.

Ако подземните води са на дълбочина не повече от 3 метра, тогава можете да направите кладенец за напояване с обикновена бормашина. За да направите това, трябва да го подобрите малко, тоест да го удължите. Изградете тренировката с помощта на тръби с малък диаметър или фитинги. За да улесните преминаването на плътни слоеве, свредлото може да бъде претеглено с допълнително тегло. Но трябва да помните, че не можете да използвате вода от горните слоеве, тя е подходяща само за напояване или технически нужди.

Ако в района, където пробивате кладенец, има много корени, те трябва да бъдат отсечени. За това е удобно да използвате брадва, заварена към пръта. Когато дойде слой от мокър пясък, обикновено той е на дълбочина два метра, е необходимо да издърпате свредлото и да го почистите от полепнала почва, в противен случай може да не издържи на тежестта и да се счупи. Необходимо е да го правите постоянно, на всеки 15-20 сантиметра проникване.

За подхода на водоносния хоризонт ще разкаже пясък сив или синкав. Като се появи вода, свредлото трябва да се почисти, тогава няма да ви помогне, остриетата няма да се справят с течната почва. Вместо бормашина поставете корпуса и задълбочете още малко. Тогава остава само да се фиксира ръчната колона, но, разбира се, електрическата помпа е по-ефективна.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...