Публикувано в Направи си добре

Как да изградим надземната част на кладенеца Любими

Как да си направим добре кладенец Как да си направим добре кладенец

Когато шахтата на кладенеца е готова, започва последният, творчески и много интересен етап - изграждането на главата или надземната част. Надземната част на кладенеца - Това е структура, която ще стърчи над земята. Следователно е ясно, че тази част от него трябва да бъде удобна за използване и красива.

За изграждането му можете да използвате същите бетонни пръстени, както за мината. Но тъй като няма да изглежда много красиво, по-добре е да покриете бетона с дървена греда. Тогава главата ще изглежда като дървена дървена къща.

Следващият етап е изграждането на покрива на кладенеца. За нея първо се правят стелажи. Те няма да трябва да издържат на големи натоварвания, така че лъч със сечение от около 10 х 10 сантиметра е достатъчен. Но тук на покрива трябва да се обърне достатъчно внимание. В крайна сметка именно той ще предпази кладенеца от различни отломки и от валежи. Следователно покривът трябва да има достатъчно големи надвеси. За него се препоръчва използването на кантирани дъски с дебелина 2,5 см на два слоя. Те трябва да бъдат положени така, че вторият слой да припокрие пукнатините на първия, като не позволява на дъждовната вода да тече през тях. Трябва да се има предвид, че обикновената облицовка няма да работи: тази опция ще бъде краткотрайна. Материалът ще се деформира под въздействието на различни метеорологични условия, ще се появят пукнатини, през които ще проникнат дъжд и прах. Вместо покритие от дърво, по-добре е да се даде предпочитание на метална плочка. Покритието от Chinglas също ще бъде надеждно, красиво и издръжливо.

Желателно е самият кладенец да се оборудва с капак и достатъчно силен с ключалка. Покривайки устието на кладенеца с такава защита, можете да сте сигурни, че нито прах, нито отпадъци не влизат в него и че децата, които се разхождат наблизо, ще бъдат безопасни. Като случайно скитащи домашни любимци.

Трябва да се погрижите за възможността да издигнете кофи с вода от кладенеца. Това може да се направи с помощта на традиционна порта, изработена от трупи или греди. Дървеният труп трябва да има диаметър не по-малък от 20 сантиметра, ако това не е, тогава можете да използвате лента с напречно сечение 200x200 милиметра. Ако се използва греда, тогава към двата му края се прилага кръгъл предмет с диаметър 20 сантиметра, например, с молив се кръгва плоча. Допълнителните ъгли се нарязват с равнина. В центъра на всяко крайно лице се пробиват дупки, в които след това ще бъдат вкарани дръжката и осите. Направете дупки с дълбочина около 20 сантиметра.

За да се гарантира здравината и издръжливостта на конструкцията на кладенеца, трябва да се внимава портата да не се движи. Тази функция ще се изпълнява от шайби, две от които са поставени отстрани на дръжката, а друга - от противоположната страна.
Красиво и правилно направена глава, това е визитката на вашия кладенец.

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...