Публикувано в Направи си добре

Направи си добре пробиване Любими

Направи си хидравлично пробиване Направи си хидравлично пробиване

Да имаш свой кладенец в района е много удобно. Водата е необходима постоянно, както за пиене, така и за технически нужди. Най-добрият метод за получаване на източник на водоснабдяване е пробиването на кладенци.

Защо пробиването на вода е по-добро ???

 

Защо е за предпочитане пред другите видове сондажи, като например въртящо се въже, ударно въже, ротационен шнек?
Основното предимство е, че хидравличното пробиване може да се направи със собствените си ръце, без да се използва тежко специално оборудване, При пробиване разтворът действа като естествен охладител и в същото време полира стените на кладенеца, от което те стават по-трайни. И при този метод на пробиване външният пейзаж се запазва.

Как да пробиете и къде да вземете оборудване?

Въпреки това е доста проблематично да направите сондажно оборудване самостоятелно, така че е по-добре да го наемете. По принцип можете да купувате, а след това можете да печелите, като наемете на реклама.

Най-добрият вариант за работа е използването на MBU (малък размер на сондаж), Разбира се, тя не може да се справи с каменисти скали, но работи ефективно на пясъчна почва или алуминий. MBU работи на принципа на извличане на почвата поради циркулацията на разтвора. За работа ще ви е необходима и моторна помпа, която трябва да се вземе предвид при закупуване на MBU, тъй като тя не идва с комплекта.

Как да пробием

 

  1. Преди да извършите работа, трябва да разберете на каква дълбочина се намира водоносния хоризонт, Това може да разберете само от съседите, които имат кладенци, или те ще се свържат с областния отдел по геодезия.
  2. след това избор на място за кладенеца, Това трябва да е най-ниската точка на сайта. Трябва да се гарантира, че в бъдещето няма кладеници или други подобни обекти, които биха могли да замърсят подземните води.
  3. Монтажен монтаж извършва се на мястото на пробиване в съответствие с инструкциите. Особено внимание трябва да се обърне на използването на нивото, изисква се конструкцията да е разположена строго вертикално.
  4. след това трябва да копаете две еднакви ями (1 куб обем) и ги свържете с канавка. Единият от тях е изпълнен със сондажна кал, а другият е необходим за измитата скала, ще служи като утайка. Към входа на мотопомпата е свързан маркуч, другият край на който е потопен в разтвора.
  5. след това в същото време стартирайте моторна помпа и сондаж, По време на пробиване колоната се разширява с допълнителни пръти.
  6. Веднага след достигането на водоносния хоризонт, пробиването се спира !!!
  7. В края кладенецът се измива с вода и се подсилва с корпус.

 

Ако всичко се извършва според инструкциите, тогава обикновено процесът на пробиване протича без затруднения.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...