Публикувано в Направи си добре

Къде е по-добре да копаете кладенец Любими

Къде да копаем кладенец Къде да копаем кладенец

Извън града, на лятна вила, наличието на постоянен източник на вода е спешна нужда, а понякога дори и с централизирано водоснабдяване. Обикновено въпрос къде да копаем кладенец на сайт Тревожи онези, които наскоро са се сдобили със съкровените стотни и тепърва започват да оборудват своята територия.

Изграждането на кладенци, процесът отнема много време, особено ако го копаете със собствените си ръце. Но преди това е важно да изберете правилното място за монтаж. Е, явно трябва да копаете там, където ви е удобно. Това е просто появата на подземни води не винаги там, където е удобно. За да определите тяхното местоположение е логично да се обадите на специалисти с оборудване, те ще пробият тестови кладенци и ще посочат точно вашето местоположение. Разбира се, всичко това не е евтино, специалисти, специално оборудване, затова много хора използват народни методи, като се фокусират върху признаците и поведението на животните и насекомите.

Макар и като цяло, това няма много смисъл, освен ако не решите да построите ферма някъде в отдалечен район. Обикновено, ако съседите имат вода в кладенците, тогава ще я имате. Водоносният хоризонт е разположен на голяма площ от няколко километра и зависи от непромокаемия слой, под който водата се движи в определена посока отгоре надолу. Следователно всеки добре изкопан в пътя на движението на водата ще се запълни до нивото на слоя на водното налягане. Така че целият въпрос е дали има или не водоносен хоризонт. Ако е така, тогава в мащаба на вашите 5 - 30 декара, абсолютно никаква разлика къде ще положите кладенеца.

Да се ​​доверите на метални рамки и поличби, разбира се, че можете, но ние сме съвременни хора. По-добре отидете при съседите, където е най-близкият кладенец. Измерете дълбочината, попитайте колко бързо кладенецът се пълни с вода и каква е височината на нивото. Ако вашият сайт е в същия район и няма стръмни склонове и дерета наблизо, тогава бъдещият ви кладенец ще има същата картина.

Още по-лесно, ако река тече близо до вашия сайт, тогава водата в кладенеца ще бъде на дълбочината на водния ръб, а потокът ще зависи от плътността на дъното на реката.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...