Публикувано в Направи си добре

Как да укрепите добре тухла Любими

Тухли добре Тухли добре

За изграждането на кладенци използвайте различни материали. От тях, доста често срещани тухлени кладенци, тъй като има възможност да го направите сами. Но за да може дизайнът да продължи дълго време, трябва да знаете как да укрепим кладенец.

За да се реши този проблем, са необходими някои действия. Самото изграждане на кладенеца е половината от битката, тъй като никоя конструкция не е вечна и изисква постоянни грижи. За да се поддържа кладенец, стените му трябва да бъдат оборудвани със стоманени скоби. Така че металът да не ръждясва, той е покрит с двоен слой влагоустойчива боя.

В някои кладенци водата не идва от дъното, а отстрани. За тези цели трябва да се оставят дупки в стените, в които могат да се монтират филтри.

Препоръчва се да се шпаклова тухлената конструкция отвън. Следователно ямата трябва да бъде изкопана толкова голяма, че е възможно да се извърши такава работа. За външно измазване е необходим гъст разтвор, той обикновено се приготвя в съотношение 1: 1.
Разтворът се приготвя непосредствено преди работа и се прилага за около час, ако остане по-дълго, той ще загуби качеството си.
За да се намали триенето на зидарията върху земята, зидарията може да бъде покрита с вертикално монтирани дъски.

Вътрешните стени на кладенеца са измазани на два слоя. Първо се нанася тънък слой течен разтвор (приблизително 5 мм), който трябва да запълни всички малки пукнатини, а след това дебел слой.
По време на строителството могат да възникнат нюанси, които също трябва да се имат предвид.
Ако кладенецът бързо се напълни с вода, тогава, за да може да се настрои разтворът, той трябва да се изпомпва. Най-накрая може да се втвърди под вода.

Така че в бъдеще кладенецът да не потъва в земята, е необходимо да се поставят големи камъни под краката. Също така не забравяйте за долния филтър, за това е необходимо да подготвите чист речен пясък и чакъл, който трябва да е достатъчен за половин метър слой.
След приключване на работата се препоръчва дезинфекцията на кладенеца, водата може да се използва само след 2 - 3 седмици. След това можете да продължите с изграждането на горната част на кладенеца.

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...