Публикувано в Направи си добре

Какво да направите капак за кладенец Любими

Как да направите капак за кладенец със собствените си ръце Как да направите капак за кладенец със собствените си ръце

Кладенец в близост до къща или в лятна вила не само играе практическа роля в осигуряването на вода, но също така е част от дизайна. За да се предотврати навлизането на случайни предмети и водата да замръзне, е необходимо добре покрийте, което можете да направите сами или да си купите завършен.

Можете да направите люк от различни материали. Основното е, че капакът е издръжлив и осигурява вентилация и естествено изглежда естетически. Най-често срещаните дървени капаци са от стоманени ъгли.

На външен вид най-атрактивните калъфи, изработени от дърво. В допълнение, те са най-лесните за правене. Дъбът или борът са най-подходящи за изходния материал, въпреки че аспен и бреза също са добри материали. Дървените капаци могат да бъдат украсени с дърворезба, да добавите различни елементи и лак.

В началото е необходимо да се направят измервания, да се направи щайга от прътите и тапицирана с дъски. Горният капак също е направен. След това закрепваме колана към създателя, втората част от който е прикрепена към капака. По периметъра на гредата правим площадката.
Освен това правят капаци с двойни листа, като инсталират дръжки в центъра, а половинките са фиксирани върху панти.

По-надежден капак, изработен от стоманени ъгли. За неговото производство подготвяме четири ъгъла с подходящ размер. След това заваряваме, за да направим квадрат. След това изрязваме профилните тръби и ги поставяме напречно във вътрешността на рамката. Изрязваме текстолита по размер и поставяме нагревател между него. Поставяме уплътнител по шевовете.

След това чрез заваряване или болтове ние прикрепяме метални бримки към рамката и закрепваме капака.
След това трябва да инсталирате кофража, към който е прикрепена рамката с капака. След това изсипете цимент. В края закрепваме писалката и рисуваме.

За да се избегнат различни случаи, препоръчително е да инсталирате ключалка.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...