Публикувано в Направи си добре

Как да почистите кладенец със собствените си ръце Любими

Как да почистите кладенеца сами Как да почистите кладенеца сами

Много е удобно да имате кладенец на вашия сайт, но постоянно да се грижите за него също е необходимо. Въпросът е, как да почистите кладенеца, периодично се сблъсква с всеки собственик на автономен източник. Случаят не е лесен, но е необходим.

Много фактори влияят на замърсяването на кладенеца, например слуз по стените често се образува върху бетонни пръстени, а дървените кладенци стават неизползваеми по-бързо. Също така, ниското разположение на всмукателната тръба може да причини мътност на водата. Във всеки случай, независимо от причините, кладенецът трябва да бъде почистен.

Работата включва почистване на дъното на кладенеца, което обикновено е покрито със слоеве от развалини и пясък. Тези слоеве са необходими за създаване на естествен филтър, но при продължителна употреба чакълът се запушва с утайка, което води до мътност на водата. Затова е необходимо периодично да почиствате този филтър. Също така работата по почистване включва уплътняване на пукнатини и фуги на стените на кладенеца.
За ефективно почистване на първо място е необходимо да се изпомпва вода, за която се нуждаете от добра помпа. Ако след изпомпване водата идва отдолу, тогава това е нормално. Но ако пукнатините и ставите са изложени под нивото, тогава водата с измита почва и различни примеси ще тече през тях. Следователно се нуждаем от мощна помпа, така че по-малко мръсотия да попадне в кладенеца.

Почистването започва с ремонта на вътрешната повърхност на кладенеца. Постепенно изпомпвайки вода, трябва да проверите всички стави. Няма смисъл да се изпомпва вода предварително. Въпреки че можете сами да го почистите, препоръчително е да имате един помощник по застраховането, особено ако кладенецът е дълбок. В този случай можете да използвате люлка от силно въже и дъска. Върху него можете да фиксирате куката с кофа за хоросан и инструменти.

Като цяло спазването на мерките за безопасност при почистване на кладенец е задължително. Препоръчително е да имате гумени ботуши и твърда шапка. Не влизайте в контакт с вода, докато помпата работи. Когато работите на дъното, не стойте дълго време на място, в противен случай краката ви ще смучат. В този случай е задължително да имате нож със себе си, това ще помогне, ако е необходимо, да се отървете от багажника. Необходимо е да се вземе предвид, че кладенецът може да бъде напълнен с газ, за ​​този случай е необходимо да се подготви противогаз.

За работа имате нужда от шпатула и мистрия. Пригответе предварително необходимото количество хоросан с високо съдържание на цимент. Необходимо е да се готви с марж, трудно е да се определи колко ще е необходимо. Пукнатините преди циментирането трябва да бъдат обработени с желязна четка. Сайтове, които се рушат - премахнете. При почистване на дъното натрошеният камък трябва да се повдигне нагоре и да се измие или да се замени с нов. В края на работата в кладенеца е препоръчително да се извърши дезинфекция. И също така, от съображения за безопасност, предайте вода за изследване и като цяло е по-добре да го правите редовно, независимо от периода на лечение.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...