Публикувано в Направи си добре

Как да си направим дърво добре Любими

дърво кладенец дърво кладенец

Използването на дърво като материал за оборудването на кладенци, макар и по-малко практично от инсталирането на бетонни пръстени, но въпреки това все още е популярно. Дървото е по-екологично, по-малко податливо на образуване на слуз и тогава можете да направите направи си сам добре направен от дървобез използването на технологии и участието на специалисти.

За изграждането на кладенеца се използва само суха, висококачествена дървесина, защото от това ще зависи и вкусът на водата. Затова в подводната част се използват бреза, липа, бряст и елша, тоест дървета, които свеждат до минимум специфичния послевкус. Трупите във вода могат да продължат много дълго, около 20 години, но тези, които са над водата, се влошават много по-бързо, така че е най-добре да използвате дъб в горната част. За да се предотвратят дъбилните вещества от него, които придават на водата горчив вкус, дървото трябва да се гладува.

За вътрешна облицовка е по-добре да използвате триони, които са инсталирани с филийка навътре. Подходящ за кладенец и греда, между другото, с него е много по-лесно да се направи ъглова превръзка.

Техниката на полагане зависи от дълбочината на изкопания вал. Ако не е дълбоко, тогава блокчейн може да се направи отделно и след това да се спусне с асансьор в шахтата. Но ако кладенецът е дълбок, тогава този метод на монтаж не винаги е подходящ. В този случай къщата за трупи се изскубва директно в мината, като се настройва на изкопаната дълбочина, така че две корони да стърчат отгоре. След това направете изкопи от всяка страна и заменете клинове. След това копаят под ъглите, взимат клинове и засаждат къщата за трупи. По този начин, постепенно увеличавайки къщата за трупи, те напредват до желаната дълбочина.

За да се улесни влизането в къщата за трупи, към долната корона е прикрепена обувка с остър железен ръб, а ширината на вала е направена с разстояние от 30-40 сантиметра.

Размерът на къщата за трупи се избира в зависимост от дълбочината, добре, те просто изглеждат, за да е удобно използването на кладенеца. Нишата между стените на шахтата и къщата за трупи задължително се запълва със суха глина, така че външната вода да не изтича в шахтата и да не попада в кладенеца.

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...