Публикувано в Направи си добре

Как да си направим кладенец през пролетта Любими

пролетни кладенци пролетни кладенци

Чистият извор в близост до вашия сайт е голям успех, но можете да използвате вода, само ако наблизо няма боклуци или естествени сметища. В този случай можете да направите извор добрече много повече прощавам, отколкото да копаем традиционното.

Изворът може да бъде отличен източник на вода, но ще бъде трудно да се използва в естествения му вид, защото малко количество вода обикновено излиза на повърхността, и второ, на практика е неудобно чиста и затова се изграждат пролетни кладенци.

Преди началото на строителството е необходимо да се извърши заснемането, тоест да се изчисти източникът, да се отстранят отлаганията. На мястото, където излиза пружината, трябва да изкопаете плитка дупка, до височината на стандартен бетонен пръстен. Не е необходимо да използвате бетонна конструкция, въпреки че е много удобно, можете да направите дървена къща, да поставите кутия или да изкопаете варел с релефно дъно. Като цяло има много опции.

След това запълнете пространството между цевта или това, което инсталирате, с глина, за предпочитане с дебелина поне 15 сантиметра. Запълнете дъното с чакъл или натрошен камък до същата дебелина, можете да използвате и едър речен пясък, след което слоят може да бъде направен по-малък. Не забравяйте да проверите дали дъното на цевта или пръстена е под нивото на покачване на водата. И за да сте в безопасност, по-добре е да пробиете дупка отстрани на инсталираната ограда, или има вероятност водата да напусне това място, пречупвайки своя собствен собствен път.

В допълнение към тези работи е необходимо да се установи и покритие, така че валежите и прахът от вятъра да не попаднат в пролетта добре. Също така около кладенеца правят сляпа зона от глина и я покриват с дъски или плочки, няма значение от кой, основното е, че можете да ходите. Необходимо е също така да се установи ограда, за да се предотврати приближаването на животните до източника.

За да подобрите филтрацията в средата на кладенеца, можете да направите вертикален дял, който ще го раздели на две части, в една от тях дъното е укрепено с камък или тухла. Тогава водата, която идва от почвата и носи нейните частици, ще се утаи в едно отделение и след това ще се излее отгоре в друго, откъдето вече може да се вземе за употреба.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...