Публикувано в Направи си добре

Какво да направите дънен филтър в кладенеца Любими

Направи си долен филтър Направи си долен филтър

Какво качество ще бъде водата във вашия кладенец зависи от много обстоятелства. Но в повечето случаи ще ви е необходим дънен филтър за кладенеца. Преди да го направите, е необходимо да се проучи дъното и да се определи формиращата скала.

Какъв материал да направите

След това можете да изберете материали за долния филтър. За тези цели можете да използвате следните материали.

  • Груб кварцов пясък, които могат да бъдат намерени на брега на реката. Размерът на пясъчните зърна е приблизително 1 мм. Преди употреба силициев пясък се измива. Това може да се направи в обикновена кофа или във всеки друг контейнер. Изсипете пясък в него, напълнете го с вода. След 30 - 40 секунди останките от глина и тиня ще останат във водата, а едри зърна пясък ще се установят на дъното. Изцедете водата няколко пъти, докато стане сравнително чиста.
  • Добър за използване за филтър речни камъчета, Може да се събере и на брега на реката. Камъчетата са много добър материал за кладенец, тъй като той има химически неутрален състав. Обикновено това са заоблени камъчета с различни размери. Камъчетата, подобно на пясък, също трябва да се мият, само това се прави с течаща вода, например, под налягане от градински маркуч.
  • В някои случаи се използва долният филтър дребен чакъл, По своите качества той е по-нисък от камъчета, тъй като този камък представлява утаечна пореста скала, която съдържа примеси от пясък и глина. Следователно, можете да използвате само нов чакъл, ако той вече е бил използван в друга система, тогава поради своята порьозност той може да натрупа вредни замърсители.
  • Все още има натрошен камък, Въпреки че се използва за оборудване на кладенци, трябва да сте много внимателни с избора. Много видове развалини по своите качества не са подходящи за долния филтър. Например строителната развалина от постоянен контакт с вода се отмива и само ще замърси кладенеца. Гранитната развалина е увеличила фоновата радиация. Така че можете да използвате само чакъл от неутрални материали, например, жадеит. Използва се и за печки, тъй като този материал почиства добре водата.

Препоръчваме да добавите шунгит към филтъра !!!

С цел пречистване на водата от съединения на тежки метали, както и отстраняване на нефтопродукти и различни органични елементи в долния филтър добавете шунгит, Този материал е особено необходим, ако в близост до кладенеца или вашия кладенец има промишлени предприятия, не по-дълги от пет метра. Шунгитът не само премахва вредните неорганични елементи, но и дезинфекцира водата.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...