Публикувано в Направи си добре

Как да пробиете кладенец през зимата Любими

зимно сондажно пробиване зимно сондажно пробиване

Обикновено водоснабдяването на селска къща се планира предварително. Но има ситуации, когато създаването на вода трябва да се създаде спешно. Затова понякога е необходимо да се пробива вода през зимата.

Днес няма голям проблем в това, съвременните технологии могат да работят независимо от времето на годината. Въпреки че е ясно, че пробиването през зимата има свои собствени характеристики.

Помислете за поетапен процес на пробиване

Работата се извършва на няколко етапа.

  1. Първо се определя дълбочината, на която се намира водоносният хоризонт, При зимни условия е необходимо да премахнете горния слой замръзнала почва. За тези цели може да ви е необходим чук и ръчен инструмент - лом, кирка.
  2. Ще е необходимо да се монтира корпус, конструкция и долна част, което ще зависи от естеството на почвата.
  3. Тогава се инсталира помпеното оборудване и филтрите.

 

В бъдеще технологията на пробиване е същата като в други периоди на годината. Разбира се, ако сланата е десет градуса и повече, хората няма да са много удобни да работят.

Не удобствата, които могат да възникнат


Вярно е, че при много ниска температура кладенецът може да замръзне !!! След това, за да го размразите, имате нужда от топла вода, Захранва се с компресор в замръзнала тръба. Отначало горната тръба, тази над земята, се затопля по този начин. Може да се полива отгоре, за предпочитане с вряла вода. Ако водата е замръзнала в самия кладенец, след това свържете компресор и подайте гореща вода към тръбата под налягане.

Тръбите, които идват от помпата, също могат да замръзнат. Тогава, най-вероятно, те ще се спукат и те ще трябва да бъдат заменени. Може да се наложи да смените горния корпус. Можете да поставите тръба с по-малък диаметър в нея, ако, разбира се, размерите позволяват. В противен случай трябва да смените горната тръба напълно. Най-добре е да използвате крик за тези цели. За да избегнете замръзване на кладенеца, се прави щайга и в свободното пространство се монтира топлоизолационен материал !!!

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...