Публикувано в Направи си добре

Как да си направим филтър "направи сам" за кладенец Любими

направете филтър за кладенеца направете филтър за кладенеца

Както знаете, водоносен хоризонт често се състои от нестабилни или рохкави скали. Следователно, така че багажникът да не се запушва, те се монтират във водоприемника добре филтър, Това ще защити предимно помпата, така че да не се повреди бързо, и частично да изчисти водата от примеси.

Какво е филтър? Това е тръба, която се състои от няколко секции. Тя включва кратка секция за суперфилтър, с която филтърът е прикрепен към тръбата, самия филтър и шахтата.
Дизайнът на филтъра може да е различен, но принципът на работа за всички видове не е различен. Разликата може да бъде само в броя и размера на дупките, както и в тяхната конфигурация.

Най-често срещаният филтър за дупки, който се състои от тръба с пробити отвори. Тръбата обикновено е направена от стомана, като най-издръжлив материал, но днес все повече се използват и пластмасови тръби, те са по-издръжливи.
Често се използват и прорезни филтри. При самостоятелно производство обикновено използват лагуна. Такъв филтър също представлява тръба, само с прорезани прорези.

Най-надеждният от гледна точка на почистване на мрежести филтри с клетки с много различна конфигурация, от сложни, галонови до многослойни пазители. Такъв филтър може да улови дори и най-малките частици. Често вместо мрежа, тел с малки пролуки се навива около филтър за дупки, това е по-евтин вариант, който е лесно да направите сами.

Ако кладенец е пробит на пясъчна почва, често се правят чакълести филтри. В този случай няма да е необходим специален инструмент или допълнително оборудване. Просто е необходимо да се направи кладенец с малко по-голям диаметър и след това да поръсите багажника с пет сантиметров слой чакъл около обиколката.

Преди производството на филтъра е необходимо да се измери дълбочината на кладенеца. Въз основа на това се определя дължината на шахта. По този начин, след определяне на необходимата дължина на филтъра, дупките се подреждат по цялата дължина. Запушете края на тръбата с дървена тапа.

Разстоянията между отворите правят средно 1,5 сантиметра, те трябва да заемат около една четвърт от площта на филтъра. Разбира се, ще трябва да се оправите с дупките. Много по-лесно е да направите филтър с прорези, като просто го нарежете с шлайф на всеки 2 сантиметра.
След това върху филтъра направете телена рамка, като я увивате на стъпки от 3 сантиметра. След това увийте решетката на рамката, можете да пластмаса или метал, основното е, че тя има малки клетки. Пластмасовата мрежа е залепена със специално влагоустойчиво лепило, просто се уверете, че тя не е токсична. Стоманата е заварена.

След известно време филтърът ще трябва да бъде сменен или поправен, така че достъпът до него трябва да е безплатен.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...