Направи си цветно легло-спирала 36 снимки Любими

камъче цветно легло камъче цветно легло

За такава малка цветна градина това е просто страхотна идея. Не само оригиналният спектакъл. Това не струва нищо - камъните на сайта често се намират и обикновено са излишни. Изобщо не е необходимо те да са същите като на снимката - бели и кръгли. Други форми и цветове ще свършат работа.

 

Много е просто да направите такава цветна леха-спирала във вашата лятна вила, Оградата е същите камъни, разположени спретнато около цветното легло. Размерите трябва да се вземат предвид, така че цялата цветна градина да може да бъде покрита с един поглед. Тогава този дизайн ще изглежда още по-ефектен.

направи си сам спираловидна цветна леха

 

Можете да опитате да направите такава цветна леха-спирала или можете да наречете градинско легло и да засадите, да речем, не с цветя, а с билки. Много удобно нещо, ако изберете правилните растения. Отгоре почвата ще бъде суха и ще има повече слънце, отдолу сянка и влажна, така че ако я засадите там, където трябва, ще има зелена градина за целия сезон. Просто не бъдете алчни и не прекалявайте с размерите, радиусът трябва да е не повече от 1,5 метра, за да можете да стигнете до средата.

 

 

 

 

 

Етапи на счупване на цветни лехи

 

 • Изчистете площта по размер. Закарайте колче в средата, измерете разстоянието на бъдещата цветна леха от него по радиуса, направете маркировка.
 • Излагайте камъните по границата със спирала, поръсете ги с почва.
 • Върху предварително уплътнената земя, очертайте следващия кръг.
 • Затова поставете спиралите до самия връх.

направи си сам спираловидна цветна леха

Висока спирала с цветни лехи

направи си сам висока спирала с цветни лехи

Още по-красива цветна леха-спирала ще се окаже, ако я направите от естествен камък или тухли. След това можете да направите цветната градина по-висока и дори да организирате малко езерце отстрани. Процесът на изграждане на легло от тухли или павета е същият като описания по-горе. Ще ви трябват също картон, чакъл, пясък, плодородна почва и торове.

 

 

 1. Подгответе сайта.
 2. Можете да нарисувате диаметър с колче или кофа, както е показано на снимката в галерията, просто закрепете канапа с колче и нарисувайте спирала.
 3. Покрийте подготвената площ с картон, няма да има вреда от нея, но това ще спре растежа на плевелите.
 4. След това намокрете картона с вода и разпръснете върху него органични вещества (например картофи, цвекло или други отпадъци от зеленчуци), това е необходимо, така че картонът да се разпадне по-бързо по естествен начин.
 5. Покрийте цялото нещо отгоре с чакъл.
 6. Поставете спиралата от материала, който сте приготвили (тухла, камък) и я укрепете с пясък, а тухлата може да бъде засадена върху цимент.
 7. Напълнете структурата с почва.
 8. За резервоара можете да използвате всеки подходящ контейнер (леген, кофа, варел).
 9. Добавете тор към почвата.
 10. След това можете да започнете да засаждате растения.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/klumb/klumba-spiral#sigFreeId0849f999b7

 

Малка спирала с цветни лехи

 

малка спирала с цветни лехи

Можете също така да направите малка цветна леха-спирала, като леко промените конфигурацията. Не заема много място, винаги можете да отделите малко място за него някъде в ъгъла на двора или на площадката.

 

 

 

 

 

За малка цветна леха-спирала не се нуждае от толкова задълбочено маркиране. Направете малък хълм и го оформете с камъни.

направете сами малка спирала за цветни лехи

След това изложи външната спирала и запълни пространството със земя.

направете сами малка спирала за цветни лехи

Ако имате павета, също добре. Можете да ги вържете с разтвор, но без него винаги можете да разглобявате, подменяте или коригирате камъните. Начертайте формата на бъдещия "охлюв" и очертайте първия ред по контура. След това следващото, поставете прътите възможно най-плътно.

направете сами малка спирала за цветни лехи

По-близо до центъра, увеличете височината на зидарията. В началото на къдря поставяме два реда камъни и по-близо до средата увеличаваме височината с 3 или 4 реда, по наша преценка. Напълнете подготвения „охлюв“ с почва с тор и го напълнете с вода. Сега можете да засадите растения.

направете сами малка спирала за цветни лехи

Спиралата за цветни лехи е подходяща за отглеждане на цветя и ароматни билки, дори зеленина за масата, което ще спести място в градината. Можете също да комбинирате, да речем красиви цветя отгоре, и в долния слой, където полезните билки или зеленина за салата лесно достигат. Ето някои опции, които може да ви подхождат.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/klumb/klumba-spiral#sigFreeId0adc61220a

И да се направи цветно легло-спирала е много по-лесно и по-евтино от класическото.


Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...