Тухлени и каменни ъглови цветни лехи 118 снимки Любими

цветна леха в ъгъла на оградата цветна леха в ъгъла на оградата

Рядко виждате селска къща, където и да има цветна градина. Често собствениците започват да оборудват цветното легло, преди дори да счупят първите лехи, такова е желанието на хората за красота. Като цяло една цветна градина е, разбира се, гордостта на сайта, понякога просто се чудите колко хора имат въображение. Но се случва, че има много идеи, но няма достатъчно място и поне малко легло, но искам да го имам.

 

Така те разбиват цветната градина на такова място, така че да не заема много място. Просто ъглови цветни лехи успешно решават този проблем., като тази например, няколко тухли в ъгъл и цветна леха е готова.

 

Малки цветни лехи от тухли

 

Разбира се, пестенето на място не е основната причина цветните лехи да се поставят в ъгъл или по протежение на ограда, По-често това е включено в общата концепция за дизайн на сайта, но практическата страна несъмнено също играе роля. По същата причина цветните лехи често се използват за ограждане на легла, като многофункционален материал и удобен за декорация. Ето няколко приятни варианта.

ъглова цветна леха

цветна леха в ъгъла

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ъглова цветна леха

 направете сами ъглови цветни лехи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Различни форми на цветни лехи

 

По принцип, цветните лехи могат да бъдат с различни конфигурации и от различни видове тухли, но не силикат и след няколко дъждове, нищо няма да остане от него. Те могат да бъдат направени високи, дълги, с вдлъбнатини и закръгления.

 

ъглова цветна леха висока

ъглови цветни лехи, изработени от тухли

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

тухлена цветна леха

дълга цветна леха

 

 

 

 

 

 

 

 

Тухлени или каменни ъглови цветни лехи са добри за малки площи.където няма начин да се разруши голяма цветна градина. Погледнете малка селекция от снимки на ъглови легла, може би някаква опция е подходяща за вашия сайт.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/klumb/584#sigFreeIdea25cef157

 

Направете сами граница за цветно легло, изработено от тухли

 

Височината всъщност няма значение дали има място, Можете сами да направите рамка за цветно легло с тухла

тухлена облицована цветна леха

Можете да използвате този метод. Необходимо е да подготвите тухлата, можете да използвате старата, но колкото по-добре изглеждат тухлите сега, толкова по-добре ще изглеждат, когато проектът е завършен, методът е добър, защото се вижда само горната част, ако едната страна е дефектна, това няма да се забележи. Нуждаем се от картон, шпакловка, нож, четка, цимент и разбираемо лопата.

 

Стъпка по стъпка последователност от снимки

 • Необходимо е да се маркира място под цветното легло
 • Изкопайте дълбок окоп, височината на тухления край
 • Правим стайлинга така, че тухлите да се поставят на ширината на пръст
 • На следващия ден, ако земята не е много влажна, трябва внимателно да пометете бордюра, без да се люлеете, така че тухлата да бъде по-добре уплътнена
 • Пригответе дъски от картон и сложете тухли, както е на снимката в галерията
 • Със суха смес (цимент и напълно безшумен фин пясък) изсипете малък слой върху положените тухли
 • Изгладете сместа с четка, така че всички пукнатини да се запълнят
 • Вземете маркуч и инсталирайте накрайник за мъгла и леко напръскайте вода върху горната част на тухла.
 • Двайсет минути по-късно вземете картонената ограда
 • Внимателно отстранете излишния цимент с шпатула, докато изсъхне.

Визуална последователност на работа, вижте снимката в галерията.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/klumb/584#sigFreeIdf8b67febe6


Направете сами граница за цветно легло, изработено от камък

 

направете сами цветно легло от камък

 

Много е красиво и разбира се по-трайно да се направи рамка за цветна леха от камък, Ако не всяка тухла е подходяща за тези цели, тогава с камъни е много по-лесно. Можете да използвате почти всеки вид и всеки ще изглежда страхотно, придавайки естествен пейзаж на всеки пейзаж.

 

 

 

 

Можете да поставите цветна леха от всякаква форма от камъни, но за да направите висока или многостепенна цветна леха, се нуждаете от опит и умения, има много свои собствени нюанси. Но има и много прост начин да наслоите цветна градина, като просто натиснете камъни в земята. Тук всичко е просто, не са необходими специални инструкции. просто:

 • не копайте дълбок окоп около или около периметъра на цветното легло;
 • дайте слой от малък чакъл, тампонирайте;
 • ако имате всички камъни с правилната форма, можете да го направите като основа върху циментова замазка;
 • изберете камъни с подходящ размер
 • ако е необходимо, някои камъни могат да бъдат регулирани с помощта на конвенционален инструмент;
 • подредете камъните.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/klumb/584#sigFreeIdc2c37e53e6

Можете да го разпространявате както искате - например под формата на плочи, а ако камъните са различни, тогава като планински пейзаж.

 каменно цветно леглоцветни лехи от камък

 

 

 

 

 

Цветно легло покрай къщата

 

Класическа версия когато цветна леха е счупена по протежение на къщата или покрай оградата, както е на тази снимка, под формата на стъпки. Ако засадите цветната градина близо до стената, важно е да спазвате технологията, тоест да се грижите за хидроизолацията, така че основата на къщата да не е влажна.

 

оформление на цветни лехи

стъпала с цветни лехи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако засадите цветната градина близо до стената, важно е да спазвате технологията, тоест да се грижите за хидроизолацията, така че основата на къщата да не е влажна. Цветни лехи по протежение на стената могат да бъдат с различни възможности, Можете да видите класическото тухлено цветно легло на тази снимка. Важно е правилно да подготвите основата. За височина на стената от пет тухли ще е достатъчна малка депресия от 15 сантиметра. Ако се предвижда основата да бъде направена дълга, от два метра, препоръчително е да се укрепи.

класическа тухлена цветна леха

Зидарията може да бъде направена от камък, блокове, тухли, всеки материал е подходящ, ако се използва правилно.

алеяцветно легло покрай стената от камък

 

 

 

 

 

 

 

класическа цветна леха Тухлата е удобен материал, тя е малка, така че цветната леха може да бъде направена от всякаква форма, Можете да направите допълнителна зидария между почвата и стената на къщата, тогава е по-малко вероятно основата да стане влажна. Ако пространството е ограничено, тогава под самата стена просто изолирайте с водоустойчив материал. Изберете гранична линия по ваш вкус, така че цветното легло да се впише красиво в дизайна на сайта.

 

 За да направите класическа цветна леха, Трябва да:

 • Маркирайте контура.
 • Изкопайте малка яма по контура.
 • Напълнете го с дренаж (пясък, камъчета, чакъл, трохи).
 • Направете зидария, докато долният ред на разтвора не е закрепен, за да не се натрупва влага под стената, това е лошо за сградата и за растенията.
 • Ако цветното легло е високо, правим зидарията малко с наклон навътре.

сложно тухлено леглоМожете да направите по-сложна конфигурация, като тази например. Принципът е един и същ, само начинът на полагане на тухлата е различен. Тази галерия показва как да направите това. 

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/klumb/584#sigFreeIdb920b53c56

 

Остава да засадите цветя. Полукръгли цветни лехи по протежение на стената къщите изглеждат много красиви.

 полукръгла цветна леха от тухла

 

Цветно легло от градивни елементи с декор

мога направете цветно легло по протежение на стената от блоковеи след това красиво украсете, тази опция ще бъде по-евтина. Cinder блокове, макар и обемни, но все пак цветното легло може да бъде с всякаква конфигурация.

легло на строителния блок

Как се прави това

 • Решете къде ще бъде инсталирана стената на цветното легло, изкопайте окоп до дълбочина една трета от блока. Поставете в нея дебело пластмасово фолио и отгоре инсталирайте блоковете в желаната конфигурация. Не се притеснявайте за пропуските в ставите, ще решим този въпрос по-късно. Уверете се, че блоковете на първо ниво са инсталирани сигурно и възможно най-близо един до друг.
 • Инсталирайте втория слой с помощта на структурно лепило.
 • За да затворите триъгълните празнини, можете да използвате парчета от картон, той ще затвори прорезите, така че разтворът да не изтече. За да държите картона, използвайте опора, в този случай, както можете да видите на снимката, картонът се поддържаше от блок.
 • След това запълнете V-образните празнини с разтвор.
 • След като разтворът изсъхне, извадете картона и го отрежете със шпатула, ако е необходимо. Повърхността за декорация е готова.
 • За да проектирате "каменна украса", както на снимката, можете да използвате обикновен бетон или специални смеси. Самият процес не е сложен, можете просто да направите решение с желаната консистенция, така че да залепва, подобно на пластилин, и да хвърляте топки по стената с ръка, след което да дадете желаната форма с шпатула или друг инструмент. Или можете просто да нанесете разтвора, така че да се държи на вертикална стена и да раздробите цялата стена последователно с натрошено парче картон или хартия. Получавате необичайна рисунка, като цяло фантазирайте, със сигурност ще намерите свои собствени оригинални идеи.
 • Когато камъните изсъхнат, фиксирайте вашата скулптура с уплътнител. Преди това завършената стена може да бъде боядисана или покрита със специален лак.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/klumb/584#sigFreeIdab19fbbb2e

 

Тухлена цветна леха в двора

 

цветна леха на портата

В двора на къщата можете да излезете с различни варианти с цветни лехи, поставете не само по протежение на стената на къщата, но покрай оградата или близо до портата.Конфигурацията, разбира се, зависи от ситуацията. Близо до портата цветната градина може да бъде направена като продължение на опорните стълбове, те ще изглеждат като красива рамка на пистата. Вярно е, че трябва да изравните и изрежете тухлата, можете да направите това с обикновена мелница. В близост до къщата, разбира се, повече възможност да се направи с перспективата.

 

Вижте възможностите за подреждане на цветни лехи в двора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/klumb/584#sigFreeId95b55b3c61

 

 

Направи си тухлена цветна леха

 

Тухлена цветна леха в близост до къщата, добро решение за озеленяване на двора, Направи си сам не е трудно, особено толкова малък, колкото на снимката. Въпреки че някои умения, разбира се, трябва да имате. Ако направите по-висока зидария, тогава трябва да направите всичко правилно, за да не се разпадне. Но дори и без уменията, можете да опитате да очертаете зидарията за цветното легло, като използвате тази инструкция.

 

 Преди да започнете

 

тухлени цветни лехи

Изберете тухли, които добре понасят влагата, обикновените за дългосрочен план не са подходящи. За украса са най-подходящи облицовъчни тухли с красива текстура. За малка цветна леха, както на снимката, ще ви трябват около 50 тухли и 30 кг хоросан. Ако искате да направите повече, да речем в шест реда, дълъг метър и половина и ширина половин метър, тогава трябва да са достатъчни сто тухли и 80 кг. разтвор.

 

 

Направете зидарията

Направете маркировка, карайте в колчета със затегнат канап. Подгответе окоп.

Стъпка 1тухлена цветна леха
Полагайте тухли без хоросан на равни интервали. Това ще ви каже дали трябва да поставите къса тухла в края на зидарията. Ако е необходимо, можете да увеличите пространството между тухлите, в случай че ще пропуснете съвсем малко, за да не вмъкнете много малко парче тухла. Маркирайте местоположението на първата и последната тухла.

 

Стъпка 2тухлена цветна леха
Инсталирайте първите тухли. Смесете малка част от разтвора. Инсталирайте първите две тухли, в началото и края на бъдещата зидария. Проверете нивото в двете посоки, като докоснете копчето на шпатулата, за да направите корекции.

 

 

 

Стъпка 3тухлена цветна леха
Поставете първия ред. Хванете пълна шпатулна шпатула и сложете върху ред от три тухли по цялата ширина, дебелина на слоя приблизително два сантиметра. Изгладете разтвора от предната страна нагоре.

 

 

Стъпка 4тухлена цветна леха
Изравнете ъглите и ги закачете. След като завършите първия ред, започнете да поставяте втората обиколка над първата. Постоянно проверявайте нивото на хоризонталната повърхност на зидарията и реда на дебелината на шевовете.

 

 

 

Стъпка 5тухлена цветна леха
Попълнете всеки ред до края. Използвайте канап, за да поддържате линията на една линия с лицевата страна. Ако липсва необходимото парче, можете да го отрежете с мелница, ако не, след това подайте правилния размер и след това го нарежете с чук върху дървена дъска.

 

 

Стъпка 6тухлена цветна леха
Проверете отново нивото на зидарията. За да регулирате нивото непрекъснато, чукнете с чук. Докато се движите, отстранете излишния разтвор от мистрия. За да се оформи красив шев, излишъкът може да се отстрани с парче градински маркуч.

 

 

дренаж на цветни лехиНе пропускайте такъв момент като хидроизолация на цветни лехи, След като зидарията изсъхне, при сухо време е около ден, обработете вътрешните стени с битумна емулсия, тогава тухлите няма да абсорбират влагата от земята.

 

Също така е необходимо осигурете дренажни отвори в зидарията, за това не запълвайте разтвора с три вертикални пролуки в първия ред тухли. В основата на бъдещата цветна леха отстранете пет сантиметра пръст и я запълнете със слой от фин чакъл. Поставете отгоре копрата, която сте премахнали, за да покриете чакъла. За да провисите почвата, оставете цветното легло да престои в тази форма в продължение на десет дни, след което можете да напълните плодородния слой почва и да засадите цветя или други растения.

 

Тухлена и каменна многослойна цветна леха

Ако опитате, тогава някъде в ъгъла на двора можете да подредите малък оазис, например, такова цветно легло на три нива, ако изберете правилните растения, получавате добра композиция. Тук виждаме и подчертаване - малко езерце. Вторият вариант е композиция от камък, макар и доста голяма, но винаги можете да я направите по-малка, ако желаете.

многостепенно цветно легло в ъгъла

многостепенно цветно легло в ъгъла

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Многостепенно цветно легло несъмнено изглежда много красиво, Единственият проблем е, че може да заема много място, но в крайна сметка зависи от вас, ако толкова много желаете, дори в малка площ можете да създадете компактно многостепенно цветно легло, изработено от тухла или камък.Макар и за истински шедьовър, със сигурност е по-добре, когато има, къде да се разположи.
каменно цветно легло
Конструктивна особеност на всяка многостепенна цветна леха е, че водата от горните нива ще се натрупва в долните. От това можем да направим логичен извод, че на горните нива е необходимо да се засаждат растения, които растат добре в суха почва, а в долните нива - по-влаголюбиви. Също така е необходимо изберете растения, които цъфтят в един период, така че цветната градина да изглежда хармонично, Или изберете по такъв начин, че да цъфтят един след друг. Въпреки че някой го харесва, някои предпочитат постоянно да сменят цветя, други избледнели - други засадени, като цяло, въпрос на вкус.
многостепенно цветно легло в ъгъла
Разбира се много е важно да направите правилната цветова схематака че вашата цветна градина да изглежда хармонично. Изисква опит, прекалено цветна цветна леха, не много добра и ако периодът на цъфтеж върви по различен начин, също не е красив. Ако сте начинаещ градинар, внимателно изучете информацията на пакета със семена, които показват времето на цъфтеж, а опитът ще дойде с времето, никой не се ражда градинар. Например, можете да използвате такава проста схема за многостепенна цветна леха от многогодишни цветя.

тук:

 1. паникьосан флоксзасаден през март, той ще цъфти от юли до студен октомври;
 2. цветята розова астилбаще започне да цъфти от края на юни до септември;
 3. цветята лилав лилейник засадени в ранна пролет;
 4. ХОЙХЕРА ще ви зарадва с цъфтежа си от май до края на юли;
 5. великолепен здравец ще цъфти през юли и ще цъфти през целия сезон.
  схема за цветна градина

Ако имате голямо цветно легло, приблизително 3 на три метра, можете да опитате розова цветна градина от деветнадесет вида цветя.
схема на розова цветна градина

 

На тези снимки можете да видите опции за цветни лехи на много нива, както и някои готови схеми за засаждане на цветя.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/klumb/584#sigFreeIda0973186a6

Така че, експериментирайте сами или се запишете на курсове за озеленяване, това винаги ще ви е полезно.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...