Цветни лехи под дърво 135 снимки Любими

оригинален дизайн на цветното легло оригинален дизайн на цветното легло

За да може дървото да бъде по-малко повредено от различни вредители, е необходимо пространството под него да е винаги чисто. Кръгът на багажника няма да изпъкне рязко срещу заобикалящата зеленина, ако подредите цветна леха под дървото.

 

Препоръчително е да се вземат предвид някои особености на това подреждане на цветното легло. Изберете цветя за нея, които толерират липсата на слънчева светлина, например, и ги поливайте обилно.

 

Както виждаме на снимката, цветното легло е просто невероятно проектирано. Този ефект се постига чрез асиметричната форма на цветното легло и отново неговата асиметрична рамка. Растенията се засаждат много компетентно, така че кореновите шийки на дърветата да не са покрити със земя.

Тухлена цветна леха под дърво

 

Като цяло подреждането на цветна леха под дърво е добра идея от гледна точка на спестяване на пространство. В крайна сметка, далеч от всеки сайт можете да разбиете шикозна цветна леха. А около дървото винаги има свободно пространство. Тук виждаме как можете да направите малко, спретнато цветно легло от тухла. Въпреки че материалът може да бъде всякакъв, паветата също са перфектни.

цветна леха под дърво със своите реки

цветна леха под павето

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Високо цветно легло под дървото

 

Тук, както виждаме, можете да направите цветна леха на няколко нива. Като цяло под дърво е много удобно да се правят високи цветни лехи - има опора. Тук се използва бяла тухла, но други материали също са добри - камък, павета, малки блокове. Като цяло създаването на многостепенна цветна леха с красива градинска граница със сигурност е интересно решение. Само не забравяйте, че за много дървета запълването на кореновата шийка с почва може да провокира гниене на багажника, затова е препоръчително да не го запълвате на височина над 10 - 12 сантиметра.

 

многостепенна цветна леха от тухла

Дори прът с нисък ват

плетена цветна леха под дърво

Можете да разбиете цветна леха под дърво m без ограда изобщо, както на тази снимка, тя също се оказва много красива. Красивите цветя изглеждат много добре за разлика от зелената морава.

цветна леха под дърво в страната

 

Оригинална цветна леха под дървото

 

Но тези снимки показват доста оригинално решение за цветни лехи. Отляво на снимката самото местоположение е интересно близо до стълбите. Висока цветна леха под дърво във възход, сякаш украсява входа. На втората снимка тя е оригинална като самото дърво, така че под него е поставена цветна леха.

висока цветна леха под дърво

оригинална цветна леха под дърво

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Така цветните лехи под дърво са полезни както в естетическо отношение, така и за спестяване на пространство в лятна вила.

 

Направете сами цветни лехи под дърво

 

Как да подредим багажника

 

Каква е разликата цветна леха в открито пространство от цветна леха под дърво? По принцип изборът на растения и оран. Има такова нещо - климатът на зоната в близост до багажника. Зависи от този климат какво може да расте под дърво и какво не може. Например, ако елхите са били засадени на вашия сайт, тогава поради гъстата сянка и киселата почва, практически нищо не може да расте под тях. Но ябълковото дърво е чудесно за счупване на цветна леха под него, дава разсеяна сянка, която ще предпази от преките лъчи и в същото време ще остави достатъчно светлина за благоприятен растеж.

 

цветна леха под иглолистна дървесинаСъщо така не е последен въпрос за обработката на почвата, Тук подходите са различни. Особено напредналите градинари предпочитат мулчиране, използвайки дървени стърготини, слама, торф, компост и т.н. Всичко зависи от дървото. Под иглолистни дървета е най-добре да мулчирате с кора, то е и полезно, и красиво, дървото ще расте по-бързо и ще се развива по-добре.

 

 

 

Независимо от това, има различни мнения по този въпрос. Някои градинари казват, че ако се счупите цветна леха под овощни дървета, почвата трябва да бъде изкопана, както при обикновена цветна леха.
цветна леха под дърво
Други настояват, че това не е препоръчително, достатъчна е проста ограда и цветя могат да се засаждат и в необработвана земя.
цветна леха под дърво
По принцип и двете са прави, просто нека сравним доброто и лошото и на двата метода.

Ако копаете парцел под дърво, плюс факта, че:

 • ларвите на много насекоми, включително вредители, ще загинат;
 • корените на дърветата ще получават повече кислород;
 • можете да наторите почвата с качество, в което можете да засадите повече сортове декоративни растения и дори зеленчуци.

 

Минусът е:

 • заедно с вредители, ларвите и полезните насекоми и червеи ще умрат;
 • във всеки случай голям брой малки корени, които захранват дървото от горните слоеве на почвата, ще бъдат повредени (25 - 35 сантиметра);
 • качеството на почвата ще се влоши (което означава за дървото).
 • при силни студове, корените могат да страдат.

 

И сега ако не копайте над района в зоната на почти багажникаи да направим, така да се каже, "дива" цветна леха, добре е, че:

 • червеи и корени за засаждане в крайна сметка ще формират желаната почвена структура, която е най-благоприятна за развитието на дърветата;
 • презареждането ще се случи поради естествения разпад на есенните листа и билки;
 • корените понасят по-добре мразовитите зими;
 • и само по-малко работа.

 

Но има и недостатъци:

 • заедно с полезна фауна, вредителите ще оцелеят, което може да бъде сериозен проблем, така че през пролетта все още трябва да обработвате почвата с нещо;
 • загуба на използваема площ; на необработен сайт изборът на засаждане на цветя все още е ограничен.

 

Ето всички плюсове и минуси, така че преценете сами.

 

Как да направите цветна леха под дърво

 

направете сами цветни лехи под дърво
Ако във вашия район има дървета, цветна градина около багажника ще бъде добро решение, за да спестите място. Нека да разгледаме как да направите цветна леха под дърво, класическа версия на кръгла цветна градина, така да се каже., Целият процес е изобразен графично на снимките по-долу. Снимки, разбира се, от буржоазния сайт и те могат да рисуват красиво, дори и да снимате карикатура.

 

направете сами цветни лехи под дървоПърво, на сайта около дървото, където ще разбиете цветното легло, имате нужда премахване на трева, Тогава може да се използва за други цели, със сигурност на мястото ще има място, където тревата расте слабо.

 

 

 

 

 

направете сами цветни лехи под дървоКупете в магазина или направете своя собствена метална лента с шипове, за да маркирате ръба на цветното легло със страна. По принцип за временно ограждане Можете да използвате всичко, но с лента, по-удобна.

 

 

 

 

направете сами цветни лехи под дърво Напълнете подготвената площ с почва височина осем сантиметра, така че горните корени да не стърчат от земята.

 

 

 

 

 

 

направете сами цветни лехи под дърво Изравнете горния слой и легнете върху него слой от дървени стърготини, така че земята да е напълно покрита.

 

 

 

 

 

 

направете сами цветни лехи под дърво Първо можете да засадите цветя и след това да добавите дървени стърготини, но практиката показва, че в крайна сметка е по-добре първо дървени стърготини, а след това и засаждане.

 

 

 

 

 

 

направете сами цветни лехи под дърво Засаждане на цветякои и как да засадите зависи от това, което сте избрали. Този въпрос трябва да бъде проучен предварително, има много нюанси. Не всички цветя могат да вкоренят под едно дърво, като същевременно гледат под кое дърво.

 

 

 

 

направете сами цветни лехи под дърво Правим граница, Тук също има много опции. В долната част на статията, в галерията, можете да видите какви видове цветни лехи са и как са положени наоколо. Най-лесният начин е, ако намерите павета и тъй като вече сте инсталирали временна ограда, е лесно просто да поставите павета или, да речем, тухла, красиво.

 

 

направете сами цветни лехи под дърво Цветя засадени, остава да се организира редовно поливане, поне през първия месец и след това погледнете времето.

 

 

 

 

 

 

направете сами цветни лехи под дървоКогато цветята растат, можете да се похвалите с вашите съседи.

 

 

 

 

 

 

 

 

Как да вземем цветя за цветно легло под дърво

 

Обикновено цветните лехи са счупени на слънчеви места, на възвишения, така че да се вижда ясно. За цветни лехи под дърво такива условия за цветя не са реалистичниследователно тук се използват други подходи. Трябва да изхождаме от факта, че мястото ще бъде засенчено и мокро.
направете сами цветни лехи под дърво
Разбира се, много зависи от дървото, иглолистен - това е едно, те създават специален микроклимат, окисляват почвата и като цяло създават много проблеми за другите растения. Но под тях различни видове орхидеи, хедър и подобни видове растат добре. Но обикновените градински цветя е малко вероятно да оцелеят в такъв квартал.
цветна леха под иглолистна дървесина

направете сами цветни лехи под дърво

 

Широколистни дърветаи най-често в плодовите площи растат, това е различно. Те нямат толкова плътни корони и част от света ще падне върху цветното легло. В някои случаи засаждането на цветя под овощни дървета е дори полезно.

Например, невенчета, невен и настурция плашат листни въшки и нематоди от ябълкови дървета, а моминалистите защитават черешите и черешите от плодно гниене.

 

 

 

направете сами цветни лехи под дървообикновено за цветна леха ябълковото дърво е много добро дърво, короната му дава много дифузна светлина, а почвата под ябълковото дърво е благоприятна за много растения. Под него добре растат перушини, настурции, панички, камбани, незабравими, нарциси, маргаритки, минзухари.

 

 

 

цветна леха под бреза

 

Но не всички дървета са толкова благоприятни за съседите, например под дъб е малко вероятно да отглеждате тревна площ, и с бреза с изключение на медуника, папрат или момина сълза, те могат да се разберат. Някои хора откриват, че излизат засаждане на цветя, които цъфтят преди появата на гъста корона - сини бонбони, нарциси, зюмбюли, лалета.

 

 

 

Все още като дизайн около дървото могат да бъдат засадени боскет.
боскети за цветни лехи под дърво
Това са живи плетове от чемшир, те изглеждат много спретнати и красиви, можете да им придадете всякаква форма, получавате такава оригинална граница.

 

Композиции на цветното легло

 

Едно цветно легло е като жива картина, ако изберете правилните растения, ще ви радва през целия сезон, променяйки цветове и нюанси. За да научите как да "рисувате" такива картини, трябва да сте добре запознати с растенията.

 

Например такива проста версия на контрастна цветна градина под дърво, В края на краищата, цветното легло не трябва да бъде кръгло, можете да направите нещо асиметрично, както е на снимката. Засадете маргаритки и отделни острови от нарциси, които макар и бързо да цъфтят, все пак ще имат храсти с удължени листа, които ще стоят до края на юли.
аранжировка за цветя под дърво
Но такива пролетен калейдоскоп е необходимо да се готви през есента, внимателно да се копае и тори почвата. През пролетта, по ръба на цветното легло, засадете кичури от туфи и лукови компактни острови в различни части на цветната градина, минзухари, лалета и нарциси един от друг за 15 - 20 сантиметра. Пространството между "островите" засажда первинка. През пролетта цветното ви легло ще цъфти и ухае.

цветни аранжировки цветни лехи

Или ето друго опция за пролетни цветни лехикогато листата ще цъфтят само на дървото, цветното легло като остров на светлината ще ви зарадва с първите лъчи на слънцето. Помислете предварително как ще изглежда композицията. Засадете цветна леха с ранен пролетен ерантис (пружини), а по контура с крушкови крушки, те ще изглеждат много хубаво на фона на пролетта.
цветни аранжировки цветни лехи
Ако на вашия сайт растат няколко овощни дървета, можете създайте такива ароматни мини цветни лехи, Този състав ще направи живо разнообразие с уникален аромат. Цифрите на снимката показват: 1 - Дафне е смъртоносна, растението е, разбира се, отровно, но често се отглежда поради красив цъфтеж през пролетта. 2 - Майска момина сълза, обича сенчести места, расте с камбанки и излъчва силен аромат. 3 - Нарцисът е хибриден, той се предлага в различни цветове, също обича сянка и влага, така че е идеален за такова цветно легло. 4 - Ароматно виолетово, любимо цвете в древна Гърция, с невероятна миризма.
цветни аранжировки цветни лехи
Всички цветове от тази композиция имат силен аромат, така че през пролетта, смесен с миризмите на цъфтяща градина, получавате истинска пролетна смес от миризми.

 

Създаването на цветни лехи е творчески процес, само при подреждането на цветна градина под дърво е необходимо да се вземат предвид не само характеристиките на растенията, които ще растат на цветното легло, но и характеристиките на дърветата. Можете да разгледате различни опции в тази селекция.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/klumb/465#sigFreeIdd697e28fbc

Използвайте пространството на вашия сайт пестеливо.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...