Цветно легло в кошница - оригинална идея за цветна градина 82 снимки Любими

цветна градина в кошница цветна градина в кошница

Интересно решение, защото е лукс - да получите кошница с цветя като подарък. Такъв луксозен подарък можете да получите от себе си, като имате на ваше разположение малка лятна вила.

 

 Направата на цветна леха в кошница изобщо не е труднаДори е по-лесно от готварството. Размерите са много по-малки и не можете да се притеснявате много за стабилността.

 

Освен това импровизираните средства се използват за украса на цветната градина в най-буквалния смисъл - пръчките се залепват по-плътно в земята около периметъра на планираното цветно легло, ограда с желания размер и височина е изтъкана от дълги тънки клонки и парчета кора. Всички тези материали в провинцията наистина могат да лежат точно под краката ви. Дори сухи клони и кора могат да се използват, като ги накиснете предварително във вода за няколко дни.

направете сами цветни лехи в кошница

Но най-добре, разбира се, върбови пръчки са подходящи. Съберете необходимото количество от пролетта и ще имате отличен материал за цветното легло и не само.

Ние правим цветно легло в този ред.

  • внимателно отстранете кората от пръчките;
  • отрежете по дължината, така че всичко да се окаже еднакво;
  • ние обозначаваме сайт и чукови колчета в кръг;
  • разстоянието между колчетата е произволно, но колкото по-плътни са инсталирани, толкова по-надеждна ще бъде оградата .;
  • след това преминаваме пръчките между колчетата, както е на снимката;
  • след петия ред докоснете отдясно и отляво на колчето с дървен чук, това е за запечатване;
  • закрепете краищата на прътите.

 

Получената вдлъбнатина се запълва с подходяща земляна смес, в която се сеят или засаждат избрани цветя - едно или многогодишни. Можете да изберете сортове растения, така че да цъфтят от пролетта до есента, украсявайки сайта.

Цветното легло може да бъде с всякаква форма, например квадратна или правоъгълна. Принципът на монтаж и тъкане е същият като този на кръгли
квадратна цветна леха от клонки
Още по-лесно е да направите такава цветна леха, просто запълнете колчетата и от страната на прореза започваме да тъчете пръчките.
лозово цветно леглолозово цветно легло

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пръчките трябва да се поставят плътно, потупвайки с дървен чук, така че след изсъхване да не се образуват пукнатини.
лозово цветно легло
Разликата с кръглата цветна леха е, че в този случай ние тъчем всяка стена поотделно и след това я закрепваме при фугите.По принцип такива секции могат да се направят предварително и след това да се забият в земята, но тук има някои нюанси, защото те първо трябва да бъдат изсушени.

 

Кош за цветя с поддръжка

 

легло с кошАко планирате да засадите кошница за цветя с катерещи растения, направете подкрепа за тях, Визуално ще бъде като кошница с дръжка. Резултатът ще бъде висока ракита структура в човешки ръст, ще изглежда много хубаво, ако я поставите на верандата или портата на входа на двора.

 

 

 

 

 

легло с кошИзработката на такава кошница няма да отнеме много време, основното е предварително да подготвите баровете с необходимата дължина. За нашата цветна леха ще ви трябват клонки с размери до два метра. След това направете шаблон от шперплат или дебел картон. Това ще бъде основата, около която ще изградим цветна леха. Тъй като кошницата няма да бъде напълно кръгла, в този случай има задна опорна стена, направете разрез от страната на шаблона от едната страна.

 

 

 

 

легло с кошПодгответе сайта, на мястото, където ще бъде разположена цветната леха, е необходимо да премахнете тревата и да подготвите малка депресия в кръг, с една дума, малък окоп. В него ще вмъкнем дебели пръти, бъдещата стена на коша. Разстоянието между прътите може да бъде избрано произволно, но не повече от петнадесет сантиметра.

 

 

легло с кошСлед това започваме да тъчем коша, първата лоза ще лежи на земята, сплетете колчетата с няколко пръта, движейки по едно колче с всяко ниво.За да не изпъкнат връхчетата, те могат да бъдат отрязани или спретнато вплетени в ръба на редицата.Всяка "лента" трябва да бъде изтъкана докрай.

 

 

 

 

 

 

 

легло с кошТам, където имаме стена, я маркирахме с изрязан шаблон, краищата на прътите трябва да бъдат сглобени и диагонално усукани с противоположни краища. Тя трябва да получи такава висока "дръжка", която може да бъде фиксирана с тел. След това от дългите пръти на стената оформяме "решетка". Работата е завършена върху това, след това най-приятната част, ние запълваме почвата и засаждаме цветя. Комбинация от цветя и катерещи растения ще изглежда много хубаво.

 

 

 

Цветно легло от стара кошница

 

цветна леха от стара кошницаАко не знаете как да тъчете и не искате да се учите, въпреки че е просто, може да направи цветно легло от стара кошница, въпреки че е възможно от нов, ако не съжалявам. Тук изобщо няма какво да се направи, освен да се накисне кошницата с антисептик, в противен случай тя ще стане неизползваема в земята много бързо.

 

 

 

 

 

 

Има два варианта, можете да направите стационарна цветна леха, да извадите дъното от коша и да го задълбочите в земята или да го използвате като преносим саксия за цветя и да поставите, да речем, на верандата. Или спиране, което често се прави. Но в този случай помислете за първия вариант, снимката показва как от две стари кошници направиха неподвижна цветна лехаs, и един от тях беше положен на неговата страна, също е красив. В този случай бяха използвани непретенциозни летни цветя - нокти и гащи. Но ако инсталирате цветна леха за дълго време, можете да засадите семена от многогодишни растения през пролетта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/klumb/388#sigFreeIddaec7e8449

 

Висящи саксии от кошницата

 

висяща сеялка в кошницаКакто бе споменато по-горе, можете да направите прекрасна висяща сеялка от кошницата, за това можете да използвате обикновени кошници, но за да станете красиви, по-добре е да използвате специални, за цветя, по-добри от различни размери. В този случай се показва опция с три кошници. Можете, разбира се, и още, ако има къде да висите. По принцип трябва да закупим кошници и да намерим силно въже.

 

 

 

 

 

 

 

 

Първо, ще разпределя цветята, в зависимост от това кой състав имаме предвид. В горната част можете да засадите растения, които ще висят красиво, защото обичайните просто няма да се виждат, но нещо по-светло отдолу или обратното, както на снимката, също е добро.
висяща сеялка в кошница
След това сглобяваме конструкцията, трябва да сме сигурни, че разстоянието между кошниците е същото. Можете да поставите всичко на пода, както е на снимката и внимателно да го измерите. След това нанизваме въжето и фиксираме кошниците с възли.
висяща сеялка в кошница
висяща сеялка в кошницаЗакачаме и виждаме как ще изглежда. Можете да регулирате разстоянието между кошниците по тегло, между другото, това е по-лесно, ако не завързвате възли, но правите малки дървени пръчици, които могат да бъдат резбовани във въже, въпреки че в този случай е по-добре да използвате не обикновено въже, но тънко оплетено въже, Според мен по този начин е още по-добре, структурата е по-здрава и не е нужно да гадаете с възлите и ако е необходимо, можете да преместите кошниците на желаното разстояние. Възлите ще трябва да бъдат вързани само под дъното на най-ниската кошница.

 

 

 

 

 

 

 

Това е всичко, остава само да засадим цветя.

висяща сеялка в кошница

висяща сеялка в кошница

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Леглата в кошници могат да бъдат направени много красивиРазбира се, пръчки, материалът не е издръжлив, но ако всичко е направено правилно, той ще стои бездействащ няколко години. Погледнете опциите за цветни лехи в тази колекция, със сигурност ще искате също да направите нещо подобно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/klumb/388#sigFreeId5f1470ab62

Красиво ли е? После в гората, над въдиците.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...