Как да направите цветна леха от гума

как да направите ваза от гума как да направите ваза от гума

Старите автомобилни гуми отдавна се използват като цветни лехи. Но по принцип това е просто стара сива гума, пълна със земя, в която растат цветя. Съгласете се, че това не е най-добрата декорация за вашата градина.

Тези, които имат желание и малко свободно време, с малко усилия ще могат да построят необичайни цветни лехи от стари гуми със собствените си ръце. Вижте колко лесно и лесно може да се направи.

Взимаме всяка кола от стара кола от колата, по-добре е да се внасят и зимуват, тъй като те са по-меки и по-добре се оказват. Моделът на протектора е по-добре да вземете права линия, а не полукръгла, въпреки че няма голяма разлика.

Първо трябва да маркирате венчелистчетата, от едната страна на гумата, по форма те могат да бъдат полукръгли, правоъгълни, триъгълни. Лично аз направих правоъгълни такива, тъй като те се маркират и изрязват по-лесно.

За да маркираме триъгълниците, вземаме малка дъска с прав ъгъл, ще използваме нейния ъгъл като шаблон. За да направите това, приложете ъгъл към гумата, кръгнете я с тебешир или маркер, след което преместете нашия шаблон, така че ръбът на нашия шаблон да влезе в контакт с вече маркирания триъгълник, да се окръжи отново и така до края в кръг. Ако последният триъгълник изведнъж не пасва, тогава трябва да коригирате съседните триъгълници на по-малка или по-голяма страна. На готовия саксия разликата няма да бъде видима.

бележка нарязан

За да маркирате полукръгли венчелистчета за удар, можете да използвате купа с подходящ диаметър или капак от тигана.

След края на маркировката трябва да изрежете вътрешната част на гумата, за това пробиваме дупката и изрязваме гумата според нашата маркировка. За рязане на гума е по-добре да използвате нож за обувки, но можете да се справите с обикновен кухненски нож, основното е, че е добре заточен. За да бъдат по-лесни за рязане, ножът трябва постоянно да се навлажнява в сапунен разтвор.

след изрязване

Следващата стъпка в нашата работа ще бъде завъртане на гумата отвътре навън, Това е може би най-отнемащият време процес в нашето производство, ще трябва да се оправите малко. Тук има малък трик. Първо трябва да развиете една от страните, след това да сплескате гумата в тесен овал, след което тя лесно се обръща напълно.

да се окаже,

завъртете крака

обърнати наопаки

Също така, цветната леха може да бъде направена под формата на саксия на крака. Процесът на производство е същият, само гумата в този случай се поставя на диска.

Така че получените саксии да не са обикновени сиви и незабележими, по-добре е да ги оцветите. Но преди да рисуват, те трябва да бъдат старателно измити, изсушени и обезмаслени (например с бял спирт). Можете да ги нарисувате с останалата боя от картината или да вземете бяла боя и набор от основни цветове, всичко зависи от вашето въображение.

Е, в крайна сметка в получените цветни лехи от стари гуми остава само да запълни земята и да засади цветя. Такива саксии за цветя ще се впишат идеално в пейзажа на градината и ще ви зарадват с красотата си дълго време, като в същото време ще помогнете на природата да рециклира стари гуми.

Споделете вашите идеи и занаяти от стари гуми с читатели.

Може би имате нещо оригинално и интересно?

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...