Публикувано в Ледени пързалки

Как да направите пързалка в страната Любими

Направи си пързалка Направи си пързалка

Ако вашият сайт има повече или по-малко равна площ, тогава можете самостоятелно да направите своя собствена ледена пързалка за летни къщи., Първото нещо, което трябва да направите, е да маркирате границите на бъдещата ледена арена. Разбира се, размерът му зависи от големината на сайта и най-равната площ, но ако получите поне 10 до 15, тогава това вече е добре.

След това трябва да извършите почистващи работи, да премахнете целия сняг, така че да има все още марж около периметъра (там снегът ще бъде рейк от ледената пързалка). Снегът, който остава, трябва да бъде добре зареден. Повърхността трябва да бъде възможно най-равномерна, качеството на бъдещата ледена пързалка зависи от това.
Тогава сайтът трябва да бъде ограден с нещо. Разбира се, можете просто да направите малък насип от сняг или земя, но е по-безопасно да направите нещо като кофраж, просто трябва да намерите дъските и да направите валяк висок 15 - 20 сантиметра. Оградата е необходима, така че водата да не се оттича, а пързалката да е гладка. За да не излиза водата от почвата, е необходимо почистената зона да е добре замръзнала, така че не бързайте да я запълвате, изчакайте няколко дни.

Сайтът трябва да се излее от ръба, последователно и методично. Отдръпнете се, вижте, че няма останали „острови“, а също така гледайте маркуча, за да не се намокри.

За работа е препоръчително да изберете спокоен ден с температури до десет градуса под нулата. Обектът трябва да бъде наводнен как да попълните пързалкатаравномерен слой, около половин сантиметър. За да направите слоя равномерен, използвайте напоителна дюза, която пръска вода. Ако няма такава, тогава поливането трябва да се извършва под ъгъл от четиридесет градуса, така че ледът да не ерозира.
Но това е само първият етап, ледената кора трябва да бъде увеличена до 15 сантиметра. Може да отнеме няколко дни, но ако искате пързалката да се окаже висококачествена и равномерна, не е нужно да бързате. Слоевете трябва да се наливат последователно и внимателно.
За да може ледената пързалка винаги да е в отлично състояние, трябва постоянно да се грижите за нея, да почиствате снега, да почиствате. Освен това времето може да се промени след затопляне да се образуват дупки и пукнатини, така че ще трябва да се нанесе още един или два слоя. Но добрата пързалка си заслужава.

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...