Публикувано в люлка

Красива градинска люлка със собствените си ръце !!! снимка

люлка люлка

Стъпка по стъпка и прости инструкции как сами да направите люлка. Тези люлки силен, надежден и най-важното - естетичен !!!

По-долу са снимки и описание на производството: ред, инструменти, материал, напредък и

Можете да изградите свои собствени „класически“ люлки в размер, което ще им позволи да бъдат вградени в наличното пространство.

Висящите люлки са подложени на тежки метеорологични тестове, така че те трябва да са много издръжливи.Направи си сам люлка

Тези ръчно изработени люлки са изработени от червен дъб. Частите са изработени от суха дъсчена влажност. При дизайна на тези люлки това е много важно, тъй като има шипови фуги, които са много взискателни към седалките.

Дъбът се използва не само защото това дърво е по-силно и по-добре понася лошо време.

Естетиката на дизайна е важна тук - едва ли някой ще иска да положи толкова усилия да направи люлка, за да изглежда като евтина финландска пейка. Разбирайки обаче, че работата с дъб е по-трудна и не е лесна за закупуване, ще се дадат размери и за боровата версия на люлката.

Въпреки факта, че на снимките производството на люлка изглежда доста просто, но работата изисква специален инструмент и дърводелски умения.

Вярно е, че ако опростите дизайна и го сглобите не на шипове, а само самонарезни винтове, всичко ще се окаже много по-просто.
Основните носещи пръти са изрязани от плътни червени дъбови дъски с дебелина 20 мм. Ако използвате обикновен бор, дебелината трябва да се увеличи до 30 мм.Направи си сам люлка

Тапицерията на гърба и седалката е с дебелина 13 мм в същия червен дъб. За борови летви с дебелина 18 мм.

Можете да закупите дърво с тези дебелини в завършен рендосан вид. Тогава ще има работа само по довършителното шлайфане. Или можете да си купите непланирана дъска и да я прекарате през рендето. В този случай трябва да дадете марж на дебелината. При двустранно съединяване загубите върху дъба ще бъдат 4 мм, а при бора - 6 мм.Направи си сам люлка

Дори и никога да не сте правили нещо подобно, помнете златното правило: очите се страхуват - ръцете правят !!! Малко търпение и ще успеете.

Първата стъпка при направата на люлка е да разширите рисунките в тази статия до действителния им размер.

Идеалният вариант е да използвате програма за векторна графика, Копирайте чертежа, преведете го на криви и увеличете до желания размер. Ако този път е неприемлив, ще трябва да очертаете естествените измерения чрез око.

Няма нужда да рисувате всички елементи на гърба, само един модел-шаблон. Освен това не е необходимо точно да се спазват размерите. Можете да промените ъглите и радиусите по ваше желание.

Шаблонът първо се рисува на хартия, след което се прехвърля на дебел картон. Още по-добре е да прехвърлите шаблона върху листа от фибропласт. Нарежете го с мозайката и, ако е необходимо, почистете краищата и радиусите с голяма хартия с шпилки.-uJxTJ-влекачи

На хартия трябва да се начертае само половината от частта. След това огънете листа наполовина - получавате огледално копие. По този начин ще създадете перфектно симетрична, точна проба от детайла.
Според шаблона изрежете желания брой детайли и ги обработете с шлайф. Частично и значително улесняване на работата ще бъде в състояние да лента шлифовъчна машина.

Дори и да нямате такъв, можете да откажете за такава покупка в името на интелигентната пейка. Не е необходима мощна и тежка мелница, но трябва да обърнете внимание на възможността за неподвижно закрепване. Тя трябва да бъде висококачествена и надеждна. Шлифоването на дъски с тегло е лошо. Първо, детайлът ще трябва да бъде затегнат в порок. Следите от гъби може да останат, но още по-лошо - трудът, необходим за повторно закрепване на всяка част, ще отнеме много време. Трудно е да държите вибриращата мелница на тегло. Ако все още можете да се справите със страничните равнини на прътите, тогава краищата няма да се окажат по никакъв начин висококачествени и равномерни.

Направи си сам люлка

Релсите на седалките също трябва да се смилат и навсякъде е необходимо да се накланя. Това ще ви предпази от трески и като цяло заоблените детайли на люлеещата се пейка ще изглеждат по-добре.
Сглобяването на седалката не е трудно, тъй като е усукано в самонарезни винтове. Единствената тънкост - преди усукване под винт, трябва да пробиете дупка. В този случай диаметърът на свредлото трябва да бъде избран малко по-тънък от основното „тяло“ на самонарезния винт. Това ще предпази дъската от напукване.

И също така: така че главата на самонарезния винт да не стърчи на повърхността, трябва да пробиете шина (насрещно) по диаметъра на главата на шапката на самонарезния винт.
За да не пробивате прекалено много, е необходимо да поставите акцент върху тренировките.

Трябва да се оправите с гърба. Има две възможности: ако знаете как да боравите с длето, тогава дизайнът, както е на снимката, ще зависи от вас. Ако не - нека бъдем честни - по-добре е да не се опитвате, а веднага да опростите дизайна на гърба на люлката.
За да направите гръб на самонарезни винтове, както и главната седалка.
За да направите облегалката да изглежда прекалено изкуствена, можете да направите двойни надлъжни дъски, които всъщност да имитират вложката.

Направи си сам люлка

Надлъжните пръти ще покрият вертикалните части на гърба от двете страни. Долните тапици трябва да бъдат оставени правоъгълни, а горните - заоблени. При сглобяването всяка връзка трябва да бъде покрита с добро лепило за дърво и едва след това да се сглоби с самонарезни винтове.
След монтажа люлката трябва да бъде грундирана и лакирана. Лакът не е мебел, а за пода или палубата на яхтата. Само тези лакове ще издържат на абразивния товар, на който е изложена люлеещата седалка.

Но, ако след монтажа външният вид не изглежда идеален, можете просто да нарисувате люлката с алкидна боя.

PzaRM9ESODc

Окачването на веригата се фиксира през болт с диаметър 10-14 мм. От двете страни трябва да поставите широки дебели шайби. Това гарантира сигурно прилягане и предпазва дъската от напукване под товар.
И тогава ... просто трябва да се облегнете и да се насладите на работата си.

250+ снимки на интересна люлка за лятна резиденция

За вас сме подбрали уникална селекция от идеи за най-интересната снимка на люлка за вашия личен сюжет. Материалите се събират от целия Интернет, от нашия и чуждите. За съжаление, не беше възможно да се установи авторството на много снимки. Източниците на определени снимки са посочени в долния колонтитул на статията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kacheli/146#sigFreeId2e680c1b42

Дървена люлка. 30 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kacheli/146#sigFreeId71bf3851fc

Люлка, изработена от трупи. 80+ снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/kacheli/146#sigFreeIdf4e92fa81e

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...