Публикувано в От шишарки

Топиар от шишарки. Майсторски клас + 300 снимки

майсторски клас на конус топиари майсторски клас на конус топиари

Шишарките са традиционна украса за зимните празници. Тук ще разберете как се прави топиарий от конуси, декоративно дърво от естествени и други материали. Занаятчийската изработка е идеална за декориране на всеки интериор, красива е, стилна и освен това има много предимства. Топиар, изработен от шишарки, подобно на цвете в саксия, радва окото, но не изисква внимание.

Днес този стилен занаят е много популярен, за новогодишните празници, ако добавите малко цветен декор, той може да замени коледното дърво. През останалото време ще ви зарадва, създавайки уютна атмосфера в къщата, не за нищо, че второто име на топиария е „дърво на щастието“. Като цяло, ето 15 примера със стъпка по стъпка снимки за това как да направите направете сами топиар от шишарки, гледайте и бъдете вдъхновени.

 

Направи си конус топиар

направете сами топиар от шишаркиТова е прост проект, така че ако това е първият път, когато искате да направите това дърво на щастието, можете да използвате този пример. За да направите топиарий от шишарки, не ви трябват много, само няколко клонки от туя, красива саксия и нещо от декора - панделки, мъниста.

Всичко, от което се нуждаете, както и подробни инструкции можете да намерите на уебсайта на автора, връзката може да бъде намерена под галерията. По-долу, стъпка по стъпка снимките показват подробно процеса, как да направите топиар от конуси със собствените си ръце, Между другото, ако нямате топка пяна, можете лесно заменете обикновен плътно сгънат вестник.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeId7f30a3811f

Как да направите топиарий от конуси

как се прави топиарий от конусиНе е необходимо да украсявате къщата само на почивка. Можете да се възхищавате например на бижута като конус топиар малко по-дълго, през цялата зима и повече. За празниците, по-специално за Нова година и Коледа, е обичайно да се украсява дома по специален начин. Празниците минават, красив зимен декор е скрит до следващата година. Но конус топиар ще украси вашия интериор през цялата година - поливането не е необходимо, просто не забравяйте да го почистите от прах.

Необходими материали:

 • Борови шишарки (за предпочитане малки, със същия размер);
 • Пяна топка;
 • Празна саксия за цветя;
 • Дървена пръчка;
 • мъх:
 • Горещо лепило;
 • Флорална пяна;
 • Флорални щифтове;
 • Цветна панделка (по избор).

Как да направите топиар от шишарки със собствените си ръце, майсторски клас:

 1. Напълнете съда с флорална пяна.
 2. Фиксирайте в центъра на саксията дървена пръчка с височина 60 - 80 cm.
 3. как се прави топиарий от конусиПоставете топче от пяна върху горния свободен край на пръчката.
 4. Залепете флорален щифт към всеки бутон, така че върхът да остане свободен.
 5. Залепете връхчетата на шиповете в топката от пяна, близо една до друга, за да покриете цялата топка с тях.
 6. Покрийте цветната пяна в саксията с мъх, залепвайки този мъх към пяната с горещо лепило.
 7. Ако искате, можете да завържете панделка с красив лък около пръчката под топката на шишарки, това ще придаде на топиария още по-празничен вид.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeIda2b8272c01

Топиар от конуси стъпка по стъпка снимки

конус топиари снимки стъпка по стъпка снимкиДнес е модерно украсете интериора с занаяти, изработени от естествени материали, Вижте майсторския клас, как да направите топиар от шишарки със собствените си ръце, това красиво домашно дърво ще добави обрат в дизайна на всяка стая. Не е трудно да се направи, просто трябва да подготвите различни естествени материали за декора. Възможно е да има много опции, в този случай ще ви трябва мъх, сухи жълъди, клони на хвойна, отворени борови шишарки и горски плодове, За основата обикновено се използва топка от пяна, въпреки че можете просто да завъртите вестника плътно и да го увиете с лента или да направите топка от монтажна пяна.

Вижте по-долу стъпка по стъпка снимки как да направите топиар от конуси.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeId8a6134c8d2

Топиарно дърво на щастието

топиарно дърво на щастиетотопиарно дърво на щастието Ако търсите инструкции как да го направите направете сами топиар от шишаркието един чудесен пример. Отдясно на снимката е това, което ви трябва за работа. Така е чудесна декорация за интериора, което ще ви зарадва не само за празниците.

Процесът на изработка на топиари от конуси, вижте стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeIda25ce4453f

Топиар от майсторски клас на шишарки

майсторски клас на конус топиариЗа да направите представена на снимката конус топиарне е нужно да купувате нищо, всичко може да бъде направено от импровизирани материали, Например, саксия за дърво е направена от пластмасова бутилка мляко и стара постелка от бамбук. Ще се нуждаете и от лента от репички за декорация и красива панделка. Самият топиар е направен от обикновени сухи клони, топка от пяна и шишарки. Ще трябва да харчите само за спрей боя и лепило, Можете да видите стъпка по стъпка снимки за това как да направите топиарий от конуси по-долу в малка фотогалерия, процесът се показва с подробности и е достъпен, така че не трябва да е трудно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeId043ca365a0

Направи си сам топиарий, изработен от естествени материали

направете сами топиарий, изработен от естествени материалиТози конус топиар създаден от естествени материали и изцяло ръчно изработен от горе до долу! Така че можете да използвате това дърво за проба.

Топиарий, изработен от люспи от шишарки, Това, разбира се, отнема известно време, тъй като конусът е висок 38 см и с обиколка 58 см.
Общо около 20 средно големи конуса отидоха на дървото. Ако искате равномерен цвят, тогава по-добре е да събирате шишарки от едно дърво.  

Основата може да бъде направена от полистиролова пяна, но тук се предлага по-оригинална версия - обикновен балон

 1. Залепете топката на четири слоя с вестник с кафяв цвят.
 2. С помощта на клещи внимателно отделете везните от неравностите и подравнете режещите ръбове с ножица.
 3. След това залепете топката около тях, както е показано на снимката.
 4. Пригответе саксия за цветя, като я боядисате в бяло.
 5. Инсталирайте побелената топка и топиарът от шишарки е готов.

Вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки..

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeIdb631293dac

Топиар от шишарки и листа

конус и листен топиарТопиар, изработен от шишарки, е универсална декорация, в смисъл, че можете да направите различни декоративни елементи в зависимост от времето на годината или предстоящия празник.

Честита нова година украсете занаятите с гирлянди и снежинки, ще има нещо като декоративно коледно дърво.

За деня на валентинките прикрепете няколко сърца. Искаш ли есенна теманаправете топиар от листни шишарки, както е показано в този пример.

Като цяло подхождайте към производството с въображение, ако вече събирате шишарки за топиария, събирайте други естествени материали. Жълъди, красиви борови клони, беседки, ярки паднали листа, рапични плодове, мъх - всичко това може да се използва за създаване на декор.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeId91682bda2a

топиар от борови шишаркиТопиар от борови шишарки

Ето още един пример за любителите на декоративните занаяти. Конус топиар, две дървета в една саксия.

Въз основа на топка с вестници, саксия с гипс и двойно борово клонче.

Може би не можете да се спрете подробно на процеса, всичко е много ясно показано на стъпка по стъпка снимки.

Дори дете лесно може да се справи с такава задача, така че можете да използвате занаята за училищно състезание.

 

По-долу в галерията вижте майсторския клас за това как да направите топиар от шишарки със собствените си ръце.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeIdb79a93b3cf

Направи си топиарий за коледно дърво

Направи си топиарий за коледно дървоВижте пример за това как да направите конус топиар на свещник, Въпреки че можете да използвате глинен съд за тези цели, тази опция е показана на първата снимка в галерията.

консумативи: борови шишарки, дървена форма, горещо лепило, бронзова и златна боя, метална панделка (по желание), декоративна панделка, свещници.

 • Нанесете горещо лепило върху дървената заготовка. Ако използвате лента, тогава оставете малко място отдолу.
 • След това започнете да закрепвате конусите. Можете да направите едно пет сантиметрово сечение наведнъж.
 • След като цялата форма е покрита с конуси, нанесете бронзова боя от пулверизатор. Боята ще покрие неравностите и ще запълни дупките, покривайки дървото с равномерен блясък на бронзов цвят. Много красиво!
 • Когато лепилото изсъхне, завържете панделка в долната част и инсталирайте върху свещника. Можете да го залепите на свещника, ако искате. Или просто поставете отгоре, формите с неравности и горещо лепило са достатъчно тежки, така че това трябва да се задържи, разбира се, ако имате свещник с достатъчно голям плот.

Ако не искате да използвате свещник, можете да вземете малък дюбел и да го поставите вътре в дървена заготовка и след това да го инсталирате в малък контейнер, напълнен с флорална пяна.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeId641c1e8a58

декоративен топиарДекоративен топиарий

Този конус топиар предназначен за подарък, TechnolitПроцесът на производство се различава от горните примери по това топката се основава на обикновен балон, Просто нанесете лепило върху него и увийте ириса с нишки, като по този начин направите няколко слоя. След това покрийте със сребърна боя за пръскане. За декор мъниста могат да бъдат залепени между шишарките.

За основата намерете всяка саксия, глина или пластмаса, инсталирайте багажника на топиар в нея, в този случай това е изразителен шнап с оригиналната форма. Не пълнете саксията напълно с алабастър, оставете място за украса отгоре.

Можете също да го залепите отдолу CD, това не е необходимо, но ще бъде по-надеждно.

По-долу са няколко стъпка по стъпка снимки, как да направите топиар от шишарки със собствените си ръце.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeId745e1c1d7a

Нова година конус от шишарки

Нова година конус от шишаркиЕсента настъпи, време е да се подготвим за Нова година. Защо да отлагаме? Рано е да поставяте коледно дърво, но направете топиари от конуси Възможно е вече през септември. Тя е красива, модерна, необичайна и прекрасна декорация за всеки празник. Затова подгответе кошницата и отидете в гората за шишарките. Докато събирате, докато сте сухи, изглеждате и вече 31 декември.

Мисля, че няма смисъл да описвате цялата инструкция за производство, всичко е показано подробно на стъпка по стъпка снимки, но ако нещо не е ясно, има линк под галерията, всичко е описано подробно за всеки етап, можете да го прочетете.

Да направя такова празничен конус топиар ще отнеме 5 до 6 часа Нищо сложно, процедурата на производство е почти същата като в другите примери, представени в тази статия. Основната разлика в декорирането на саксия за дърво. Затова не се страхувайте и смело се захващайте за работа.

Завъртете, това е едно нещо на снимката и когато топиарът от шишарки ще бъде готов в стаята ви, това е друго, ще се зарадвате на занаята си.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeIdf622984e31

Вижте още три примера. как да направите топиар от шишарки за новогодишните и коледните празници

Коледен топиарий

Коледен топиарийВижте как да направите тези ярки, цветни занаяти от шишарки. Представете си как Новогодишен топиарий ще изглежда страхотно във вашата всекидневна. Необходим материале:

 • борови шишарки;
 • хартиена кърпа и алуминиево фолио;
 • саксия за цветя;
 • двустранна лента;
 • декорации от плат;
 • пяна топка цвете;
 • лепило пистолет и пръчки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeId44f47161c0

празничен конус топиарГледайки това конус топиар, Новогодишното настроение се появява автоматично.

 

За производството на занаяти ще ви трябва:

 • Сухи борови шишарки със среден размер;
 • Коледни играчки, които са подходящи за вашия топиарий;
 • Бял гваш;
 • Изкуствен клон;
 • Многоцветни панделки за сплитане;
 • Големи мъниста;
 • гипс;
 • Малка саксия за цветя;
 • Изкуствена бяла козина;
 • Конец с игла, телени резачки, вестник, лепило.

 

 

тук майсторски клас как да направите топиарий от конуси - вижте стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeIde3811effaa

конус топиарТакава топиарна топка ще добави малко празничен коледен декор за вашата стая.

Конус топиар в комбинация с саксия от бяла глина изглежда скромно и очарователно, като добавя към интериора домашна атмосфера и празнично настроение. Боровите шишарки наистина не излизат от мода, независимо от времето на годината.

Снимките стъпка по стъпка показват как се прави топиарий от конуси, Малко усилия и ще имате декоративно дърво - прекрасна украса за къщата през цялата година.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeIdc508246f8a

Ето още един пример Новогодишен топиарий с коледни играчки и красиво декорирана саксия от материал за мехурчета. Снимки стъпка по стъпка, как се прави топиарий от конуси погледнете в галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeIdafdfc48ed5

Това са само няколко примера, всъщност опции, как се прави топиарий от конуси много. За да улесните избора си и да дадете храна за фантазии, по-долу в галерията има малка селекция, която ще ви помогне с идеята за вашите собствени занаяти.

Топиар от шишарки 300 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/topiarij-foto#sigFreeIdd2f4d8a3ad

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...