Публикувано в От шишарки

Топка от шишарки. Майсторски клас + 200 снимки

топка от шишарки майсторски клас топка от шишарки майсторски клас

Представяме ви друг занаят топка от шишарки, Подходящ като декорация за всеки празник, или може да се използва като декор. Ето само няколко примера. как да направите топка от шишарки, въпреки че един е достатъчен, за да разберете как да направите такъв занаят сам.

Ще разберете и вие как да направите топка от пяна, Това удобно заготовка за любителите на домашните занаяти, полезно за топиария, коледни играчки и много повече различни неща за декоративни орнаменти.

 

Как да направите топка от шишарки

как да направите топка от шишаркиВижте майсторски клас за това как да направите просто направете топка от конуси, Това е евтин проект, освен ако разбира се не е трябвало да купувате шишарки.

Какво ви трябва:

 • топка от пяна (как да направите такава топка със собствените си ръце, вижте по-долу)
 • тел
 • лента
 • спрей за коса
 • ако харесвате лъскави шишарки, тогава направете няколко искри.

Тогава всичко е просто. Първо подгответе шишарките - нанесете върху тях лак за коса и поръсете с искри, ако желаете. След това прикрепете жицата към дъното. Може да се направи по различни начини.: Навийте жицата в спирала и залепете или направете контур и го закрепете към долните люспи (не много удобно, но надеждно). Залепете жицата в топката и плавателният съд е готов. Ако висите някъде, закачете панделка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/shar#sigFreeIdf3d3a13a16

За да направите топка от шишарки, в повечето случаи се използват основи от пяна, Разбира се, днес това не е проблем, те се продават в магазини за ръкоделие, онлайн магазини и не са толкова скъпи. Но можете да го направите сами, това не е проблем. Между другото, за занаяти, топка от полиуретанова пяна също е перфектна. По-долу са три начина, опитайте го.

Направи си сам топката от пяна

направете топка от пянаЕто първия вариант, Идеята е проста, вземете няколко парчета листа пяна, лепете, за да получите необходимия размер. След това работим усилено с чиновнически нож и малко длан. Разбира се, не можете да направите перфектната топка, както в магазина, но за топка за занаяти от шишарки или топиари ще направи. Под стъпка по стъпка снимки, линк към сайта на автора, там има видео, можете да видите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/shar#sigFreeId2ad519ea3e

направете топка от пянаВтори начинако имате нужда малка топка от пяна, Тази опция е по-проста, просто трябва да направите специално закрепване, Изобщо не е трудно, но след това ще нитнете топките след 10 минути. Въпреки че устройството, гласно се казва, просто се нуждае от всяка тръба, изработена от устойчив материал. Например от ролка линолеум или пластмасова водопроводна тръба, Основното е размерът, какъв размер ще бъде тръбата, това и топките. Тук Това устройство е показано на снимката вдясно..
Удобно нещо, можете да направите топки за играчки на цялото новогодишно дърво, също да го дадете на вашите съседи. Можете да прочетете подробните инструкции за това как да направите устройството и как да го използвате на уебсайта на автора и да видите стъпка по стъпка снимки по-долу в галерията - всичко е гениално и не е нужно да купувате нищо.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/shar#sigFreeIdf37735aee1

Как да направите топка от пяна

как да направите топка от пянаИ третият начин, как да направите топка от пяна с помощта на пластмасов абажур, крем за ръце и обикновена кутия за калай. Тази опция е по-скъпа, защото трябва да закупите пяна и да намерите таван, но не по-малко ефективен. Вижте по-долу много подробни стъпка по стъпка снимкии ако искате да знаете още по-подробно, под галерията има две връзки, едната към YouTube, а другата към сайта на автора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/shar#sigFreeId2628eb25bc

Коледен бал от шишарки

Коледен бал от шишаркиТук ще разберете как да направите топка от шишаркипросто, но доста. Ако използвате изкуствени клони, можете да се наслаждавате на занаятите през цялата година. Особено топката ще ви зарадва като Новогодишен декор.

 1. Първо изрежете лента с дължина около метър. Сгънете наполовина, а в края на контура направете възел.
 2. След това завържете дългите краища около топката и здраво закрепете дъното.
 3. Сега започнете да лепете неравностите. Не се притеснявайте, че празнините остават, попълнете ги по-късно. На Съвета. Колкото по-голяма топка използвате, толкова по-лесно ще бъде комбинирането на неравностите.
 4. Когато топката е покрита с шишарки, фиксирайте зелените клонки и останалата част от декора. Просто попълнете заготовките с клони, главно отстрани и отдолу.
 5. Накрая добавете мъниста или плодове. Всички проводници трябва да се поставят директно в пяната, но за по-голяма надеждност винаги можете да добавите лепило.

Когато всички празнини са запълнени, топката от шишарки е в основата си готова. Остава да закачите лентата, която окачва занаята.

топка от шишаркиСъщият процес може да се използва за направата топка от шишарки от всеки стил, Използвайте лъскави шишарки за новогодишните занаяти и ако ви харесва есенната тема, заменете клоните с красиви листа.

В този случай авторът на проекта избра класическия вид, но това не означава, че не можете направете свой собствен стил!

топка от шишаркиЗа да направите топка от шишарки, пригответе ги материали:

 • 15 см топка пяна
 • 1,5 см широка лента
 • Изкуствени клони
 • Топло лепило
 • клещи
 • тел
 • И нещо за декора - горски плодове, мъниста.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/shar#sigFreeIda9fd1dc6b2

Топка от конуси за декор

топка от шишарки за декорЗа да направя това топка от шишарки за ваканционен декор това ще отнеме много малко време, но е невероятно как с помощта на такъв прост занаят можете да преобразите интериора на вашата стая. Можете да ги използвате за украса на камината, но те също са страхотни. за зимен декор на прозорци и рафтове, Можете дори да оставите помещенията навън, например, да ги поставите в цветни кутии, които по това време са празни. Или използвайте като подаръци, също добра идея. Като цяло има много опции, но нека да ги направим за начало.

материали

 • топки от пяна с различни размери (как да направите малка топка, също показана в инструкциите по-горе)
 • борови шишарки с различни размери, сухи и отворени
 • канап (по избор)
 • телбод за телбод (по избор)
 • пистолет за горещо лепило и лепило

Съберете шишарки с различни размери и изсушете. Ако планирате да закачите топки, закрепете контура на канапа. Залепете неравностите с горещо лепило, започвайки с големи неравности и завършвайки с малки, за да попълните празнините. Когато сте сухи, поставете топчета от шишарки навсякъде, където решите.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/shar#sigFreeId3a4161cd3c

Направи си конусна топка

направете топка от конусиАко нямате топка с пяна, ето един пример, как да направите топка от шишарки от обикновена хартия. Няма безнадеждни ситуации, а старият вестник ще служи не по-лошо от полистирол и полиуретанова пяна. Просто усучете хартията, увийте я с въже и основата е готова. След това фиксираме шишарките. Ако в случая на полистирол те обикновено използват тел, залепена в топка, тогава тук просто залепвате конусите, т.е. на хартия ще се запази отлично, За декор все още можете да нанесете малко сребърна боя.

Как да направите топка от шишарки със собствените си ръце, вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/shar#sigFreeIdd66fce481a

как да направите топка от шишарки и хартияИ това е друг подобен вариант, как да направите топка от шишарки и хартия, Може би процедурата за изработване на занаяти не може да се повтори, тя в основата си е същата като в предишния случай. Само разлика, хартията не е обвита с въже, а със залепващ филм. За правилната форма все още можете фиксирайте с лента, След това залепете с шишарки и украсете. Върховете на шишарките, горните люспи, могат да бъдат боядисани с бяла боя. Ако го направите Новогодишни занаяти, използвайте пайети, коледни тенжели и други празнични джаджи.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/shar#sigFreeIda60d646904

Подреждане на топка

състав на топкиИнтересувате се от декоративни занаяти? Колко е интересно за вас състав на топки три вида: топка от борови шишарки, листа от евкалипт и вълнени конци, за конусни топки ще ви трябват заготовки от пяна и приблизително 5 конуса, които трябва да бъдат разглобени на люспи. Разбира се, работата е старателна, залепете всяка скала, но си заслужава.
Декоративна топка, изработена от евкалиптови листа, Какво ви трябва: листа от евкалипт, топчета от пяна, пистолет за лепило, ножици или остри нокти :) Трябва да отрежете листата или просто да ги премахнете с ноктите. Много за една топка не е необходимо. Използвайте същата концепция като при неравности. Започнете да прикрепяте листата в средата и след това един върху друг. Продължете в кръгове нагоре, отгоре, като използвате по-малки листа в горната част.
Ами и трети вариант, от нишкимаркивъз основа на въздушни балони, Този метод вероятно е известен на мнозина, нишките са импрегнирани с PVA лепило, навивани около топка, която след това се отстранява и получавате такава декоративна сфера.
Ако обаче искате да разберете подробни инструкции, под галерията има линк към сайта на автора, всичко е рисувано там на етапи. Но погледнете първо стъпка по стъпка снимкиМоже би инструкцията няма да е необходима.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/shar#sigFreeIddfc81dadd1

Топка от шишарки 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/shar#sigFreeId9eb90f5cfd

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...