Публикувано в От шишарки

Таралеж, изработен от шишарки. Майсторски класове + 300 снимки

как да направите таралеж от шишарки как да направите таралеж от шишарки

Подходящо време за есенни детски занаяти. Тук ще намерите две дузини примери, как да направите таралеж от шишаркиТова е най-популярният занаят в тази тема. Има различни начини, което е достатъчно за фантазия. Най-лесно да се направи таралеж от шишарки и пластилинако искате по-задълбочен занаят, направете таралеж, изработен от шишарки и пластмасова бутилка, за инструкции стъпка по стъпка вижте тази статия. Можете да използвате всичко - картон, филц, филц, дори чорапогащи.

Просто не показвайте на детето „как да“, оставете го да проявява въображение, да прави както иска, помагате само по технически въпроси. И разбира се, правете всичко заедно, за децата това е преживяване, за вас възможността да прекарвате повече време с детето си.

 

Занаятчийски таралеж от шишарки

изработва таралеж от шишаркиТова е обикновен занаят, който лесно можете да направите с децата си..

Освен това, добра причина да организирате приятна съвместна разходка из гората в търсене на различни сортове шишарки.

За по-малките деца е по-добре да подготвите материалите предварително, когато всичко е готово, направете таралеж от шишарки може да бъде много бързо. Ако сушите шишарките във фурната, тогава е по-добре да не включвате малките си помощници в този въпрос.

изработва таралеж от шишаркиЩе ви трябва:

 • полимерна глина за муцуна, уши, лапи
 • черна полимерна глина за носа
 • елови шишарки
 • големи (4 мм) черни мъниста за очите
 • руж
 • четка
 • сламки за уста
 • клечки за зъби за части
 • лепило

Вижте майсторския клас в стъпка по стъпка снимки за това как да направите този сладък таралеж от шишарки и глина

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeIde140703b0d

Как да направите таралеж от конуси

как да направите таралеж от шишарки

как да направите таралеж от шишаркиПрост и бърз детски занаят направи сам таралеж, Пригответе филц, малък помпон, очи (можете да го купите сега, което просто не се продава), лепило и ножици.

 1. Изрежете триъгълни лица от филц
 2. Залепете очите си
 3. Залепете помпона (носа)
 4. Прикрепете муцуната филц към конуса на конуса
 5. Таралежът е готов

Спомнете си кога правете занаяти с децаТе получават опит, който никога няма да забравят.

Таралеж от конуси стъпка по стъпка

конус таралежЕто още един майсторски клас за това как да направите таралеж от чупка с филцова муцуна. Моделът включва шаблон за лицето, краката и сладките уши. След това добавете малки черни мъниста за красивите си очи и нос. Най-добрият материал е вълнен филц, защото мекотата на материала придава на занаята още повече чар.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeId98216c3e87

Как да направите таралеж от ела шишарки

как да направите таралеж от ела шишаркиЕсента е много щедро време на годината. Ако имате късмет и имате малка гориста местност в близост до къщата, където можете да вземете кошница с други ела шишарки, тогава има големи възможности за творчество. Вижте пример как да направите цяло семейство таралежи от шишарки направете го сами. Първото нещо, което трябва да направите, е да изсушите шишарките, Това може да стане, като ги поставите на перваза на прозореца, но който иска да чака толкова дълго. Ето защо е по-добре да използвате фурната. Поставете фолио върху лист за печене и разстелете шишарките, включете най-бавния огън. Трудно е да се каже колко време ще отнеме, защото зависи от това колко мокри са конусите или колко са големи.
Изрежете муцуна във формата на триъгълник със заоблени ъгли. Използвайте два различни цвята от филц., След това изрежете кръглите носове от черен филц, залепете всичко до чукчето.

Вижте процеса стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeIdee0c659754

Таралеж, изработен от шишарки и пластмасова бутилка

таралеж, изработен от шишарки и пластмасова бутилкаИ така, есента. Децата ходеха на училище и освен всичко друго, крехките рамене на родителите на ученици в началните класове все още имат задължение да помагат на децата си с занаяти по темата за есента. Ако търсите прости идеи, разгледайте как да направите таралеж от конуси и пластмасова бутилка.

Има много опции за този занаят, в тази статия ще намерите няколко примера. Но авторът на този проект излезе оригинален начин, затегнете бутилката с чорапогащи и фиксирайте шишарките с лепило и конец, тоест просто шийте.

таралеж, изработен от шишарки и пластмасова бутилкаОказа се внимателно и най-важното надеждно, поне таралежът няма да се разпадне след първото изследване от деца. Затова се учете от мъдри родители, Ако се интересувате от повече подробности, използвайте връзката към сайта на автора на този занаят под галерията със стъпка по стъпка снимки, научете много интересни неща.

Да, ако искате сладък таралеж - изберете правилната бутилка, както е на снимката, с тясна шийка.

По-долу вижте снимката на майсторския клас

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeId65e6c6a160

По-долу са повече някои примери как да направите таралеж от шишарки и пластмасова бутилка.

таралеж, изработен от шишарки и пластмасова бутилкаНапример, изобщо не е трудно да се направи такъв таралеж, направен от борови шишарки, изненадан от нещо.

Подгответе:

 • борови шишарки
 • ненужна чиния
 • 2 капачки от пластмасови бутилки,
 • пластмасова бутилка
 • всяко лепило
 • скоч лента
 • листа, чанотност, всичко, което подхожда на декора.

таралеж, изработен от шишарки и пластмасова бутилкаНаправата на таралеж е много проста

 • Залепете бутилката към чинията, увийте я с тиксо.
 • Залепете неравностите.
 • Направете кръгли очи от хартия и фиксирайте отгоре на самия капак.
 • Нарежете мустаците от пластмаса и затегнете капака, така че да се държи здраво.
 • Можете да залепите червена реяна отгоре и да изрежете зелена хартия.

Ето готов таралеж, Опитайте, може би ще ви хареса.

таралеж, изработен от шишарки и пластмасова бутилкаТретият вариант, таралеж, изработен от пластмасова бутилка и шишарки, украсени със зелена трева.

методите как да фиксираме шишарки към пластмасова бутилка описано по-горе. Можете да го залепите, да залепите пластилин върху бутилката, да го увиете с плат и да го шиете.

По принцип това не е проста материя, така че изберете опцията, която е най-подходяща за вас. може би измисли някакъв свой оригинален начин.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeId68711e9ba4

таралеж, изработен от шишарки и пластмасова бутилкаЗа този занаят, освен това шишарки и пластмасова бутилка ще ви трябва черна тел, ножици и супер лепило, В този случай голям пет литра бутилка, така че ще трябва да го изрежете до желания размер и да поставите частите една в друга, като ги фиксирате с лепило. След това боядисайте бутилката в черно, когато изсъхне, нарисувайте муцуна и очи. Направете мустаци от жица и в края на най-трудната част залепете тялото на бутилката с конуси.

Тъй като авторът на тази статия се справи с последния етап, можете да видите видеото на сайта, връзката е под галерията. И по-долу вижте стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeId66eceee29f

таралеж, изработен от шишарки и пластмасова бутилкаИ последният пример. Но не е лесно таралеж, изработен от шишарки и пластмасова бутилка, тук основата на дизайна е метална купа, Вероятно пластмасата също е подходяща, основното е, че има солидна основа. Това прави задачата малко по-лесна, така че благодарение на автора за идеята.
Вярно е, че фиксирането на изрязаната бутилка към купата също не е лесно, но ако давате повече лепило, скоч лента, тогава трябва да работи добре. Покрийте с грунд и оставете да изсъхне. Е, тогава, както обикновено. Залепете неравностите, нарисувайте муцуна. Цялата композиция може да бъде покрита с мъх, добавете още малко декор.

Вижте по-долу кратък урок за снимките.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeId2a81f80b61

Таралеж, изработен от шишарки и пластилин

таралеж, изработен от шишарки и пластилинВижте прост пример как да направите таралеж от конуси и пластилин, Много прост и бърз начин, идеален занаят за деца. Моделирането на пластилин е любимо забавление на всяко дете и ако все още организирате пътуване до гората, за да търсите съвместно конуси, тогава това ще бъде интересно забавление за цялото семейство.

Вижте по-долу майсторски клас как да направите таралеж от конуси и пластилин

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeIda384e7a8ef

Как да направите таралеж от конуси и тесто

как да направите таралеж от конуси и тестоЗа еднократни занаяти солено тесто, отличен вариант, ще се окаже не по-лошо, отколкото от глина.
Технологията тук е малко по-различна, първо трябва да "разглобите" чукчето, тоест просто внимателно да издърпате кантара. Може да използва тънки клещи или пинсети.

 1. От тестото направете малка топка. Придайте му форма на таралеж.
 2. Тогава започва старателната работа, закрепете иглите. Точно така, ред по ред, вмъкнете люспите в тестото, докато детайлът ви прилича на таралеж.
 3. Навийте малка топка от същия тест, ще е нос.
 4. Сега трябва да изчакате, докато тестото изсъхне. Ако не бързате, просто го поставете някъде на рафта и изчакайте. Ако няма време да чакаме може да изсуши занаятите във фурната при много ниска мощност.
 5. Когато изсъхне, още десет минути творческа работа, нарисувайте очи и боядисайте носа. Конус таралеж готов.

Вижте стъпките на производство в снимки стъпка по стъпка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeId57931230d3

Таралеж от инструкции за шишарки

таралеж от инструкции за шишаркиТова е най-лесният занаят.Трябват ви само тъмнокафява хартия (или просто тъмнокафяв маркер), лепило и ножици.

Инструкции как да направите таралеж от шишарки.

 • Ако е необходимо, изтрийте всички замърсявания, които може да са на щифта.
 • Изрежете малък триъгълник от кафява хартия. Най-лесният начин да направите това е да използвате ъгли.
 • Изрежете дългия ръб на триъгълника, така че ръбът да бъде заоблен. Това е лицето на таралеж.
 • Изрежете малък овал от тъмно кафява хартия или ако използвате светлокафява хартия, я изрежете и след това оцветете овала, така че да е по-тъмен от лицето.
 • Залепете към върха. Това е сладък малък таралеж!
 • Залепете очите и сега току-що създадохте доста таралеж!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeId420246bed0

Таралеж, изработен от конуси и картон

конус и картонен таралежАвторът направи тези таралежи под въздействието на детска книга за таралежи „Таралежи и Hattiepillar” от Стив Уинсън и Люси Тапър, виждате го на снимката. Можете да го направите и вие таралеж от неравности, просто трябва да изрежете и оцветите муцуната от картон и да поръсите с искри.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeId7e676fe39f

Как да направите таралежи занаяти от шишарки

как да направите занаяти на таралежи от шишаркиВижте перфектен пример за това как да направите две изключително от естествени материали и капка лепило сладки таралежи от шишарки.

Ще ви трябва само парче брезова кора, капачки от сухи жълъди, два граха пипер за очите.

За работа подгответе и остри ножици и горещо лепило. При интерес подробни инструкции, можете да използвате връзката под галерията.

Работна поръчка как да направите таралеж от шишаркиВижте стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeId94d95d35b6

Таралеж, изработен от шишарки и тръни

конус таралежВижте друг пример как да направите таралеж от шишарки и други горски материали - тръни, капачки от жълъди, грахови семки или чушки.

Редът на работа е:

 • Първо, залепете семената към тръна
 • Взимаме две люспи от конуса и лепим към муцуната
 • Можете да използвате семена или грах, за да направите очи.
 • За да не се накланя плавателният съд, дъното може да бъде леко подравнено, просто като премахнете залепващите люспи.
 • И сега таралежът от шишарките е готов.

Изглежда малко заплашително, но като цяло доста хубаво.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeIdbed434930b

Таралеж от борови шишарки

таралеж от борови шишаркиТакива шишарки растат на клоните на определен вид бор. Те често падат, след като узряват до определено ниво, а семената продължават да растат вътре в шишарките. След това изсушете на слънце и отворете. Някои съвети как да си направим таралеж от чупка.

 1. Нарежете дъното, така че шишът да е равен. Това може да стане с трион, кутията на конуса е плътна и твърда.
 2. След това пясък на долната равнина.
 3. Залепете таралежа върху плоска дъска със супер лепило, това е достатъчно, за да го задържите, докато режете муцуната.
 4. Използвайте длето, за да изрежете три гребена, за да оформите муцуна.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeId6ee5944d01

Пухкав таралеж, изработен от шишарки

изработва таралеж от шишаркиТова също е таралеж, макар и малко необичаен, а може би изобщо не е таралеж, а дикон, както обичате най-добре. Който и да е, но животното се оказа весело и сладко.

 • За да направите, трябва да подготвите четки, това ще бъдат такива необичайни игли.
 • Помпон за конец за носа.
 • Малки бутони за очите и малко филц, уши ще трябва да бъдат изрязани от него.

по-долу вижте стъпка по стъпка снимкикак да изрежете и залепите всичко.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeId6cb66ba0f8

Таралеж, направен от борови шишарки и дървени стърготини

таралеж от борови шишарки и чорапматериали: борови шишарки, дървени стърготини, шипшини, найлонови чорапи, клонка, пластилин.

 1. Закрепете нокътя в боров конус
 2. Прикрепете пирон от шипките на розата пред чорапа, това ще бъде носът.
 3. Нарежете найлонови чорапи с размер около 30 см
 4. Напълнете чорапите с дървени стърготини.
 5. Оформете тялото на таралежа.
 6. Закрепете неравностите по основата (багажника).
 7. Направете нос и очи

Закрепете няколко плодове от шипка на гърба (таралеж носи плячка).

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeId4a99774767

Таралеж от конуси 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/iz-shishek/ezhik#sigFreeId705e39fbd1

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...