Публикувано в хамаци

Хамак за котка: направете сами, снимка, майсторски класове

как да си направим хамак за котка как да си направим хамак за котка

Котките са невероятни същества! Те са сладки, мъркат и спят почти 20 часа на ден. Така че защо да не осигурите на своите домашни любимци удобно място. Хамакът изглежда много прост дизайн, но в магазин за домашни любимци е скъп. следователно направете хамак за котка със собствените си ръце е добър начин да спестите малко пари, а крайният резултат е нещо приятно с лична нотка.

Статията представя няколко идеи за това как да направите детска количка за вашите домашни любимци. Тук не само хамаци за котки в различни версии, на прозореца, на батерията, на рамката и висящи, но все още има примери, как да си направим хамак за кучетаи те го заслужават също.

 

Има вероятност котката ви да пренебрегне хамака за известно време. Ако котето не иска да се приближи до хамака; опитайте да го поставите играчкаили просто поръсете коча билка; това трябва да привлече вниманието му. Котките не обичат да са на ниски места, затова опитайте да инсталирате хамак на повишено място. Котката ви трябва да се чувства напълно в безопасност с обкръжението си, за да се отпусне.

Как да си направим хамак за котка

как да си направим хамак за коткаВсяка котка се нуждае от уютно място за сън. Хамакът позволява да циркулира въздух отдолу, а сенникът осигурява лек нюанс, добре и привлекателен външен вид.

Този проект не изисква никакви метални крепежни елементи, както и минимум материали и инструменти. Общата цена трябва да бъде под 10 долара. Ако знаете как да режете и пробивате, тогава направете това Направи си хамак за котка след няколко часа. Вярно, авторът отне малко повече време, но човекът беше пионер, той премина през опити и грешки. И вече имате подробни стъпка по стъпка снимки и не по-малко подробни инструкции в уебсайта на автора, така че можете да се поучите от грешките на другите. Освен това изобщо не е необходимо да правите хамак за котка в същия ред като автора, никой не е гений, най-вероятно в процеса ще имате свои собствени идеи.

Ето материалите, използвани за този проект.:

 • 1x2 дъска с дължина 245 см
 • 1x4 дъска с дължина 245 см
 • 3/4 "купчина лист, дълга 122 см
 • 3/8 "купчина лист, 30 см дължина 5 бр.
 • Прежда за хамак (или мека материя с размер 30 х 35 см)
 • Светла кожа 25 х 60 см (или тежка, непрозрачна материя)
 • Кожена дантела (или връв)

как да си направим хамак за коткаНеобходими инструменти:

 • митра трион (или който и да е трион)
 • резбарски лък
 • молив
 • владетел
 • бормашина
 • 3/4 "и 3/8" бормашина
 • пясъчна хартия
 • игли за плетене

По-нататъшни стъпка по стъпка снимки са на ваше разположение, линк към инструкциите можете да намерите под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeIdc1e4200039

Котешки хамак на прозореца

хамак за котка на прозорецаКотките обичат да гледат през прозореца, те са толкова любознателни по природа. Вижте колко лесно може да бъде хамак за котка на прозореца направете го сами от PVC тръби. Нарежете четири парчета тръба и с помощта на фитинги сглобете тръби правоъгълник с два U-образни съединителя от едната страна на правоъгълника и два Т-образни съединителя от другата страна, Поставете вендузите в отворения край на всеки Т-образен фитинг. Изрежете парче плат, за да издърпате вътре правоъгълник с капак, простиращ се от всеки ръб, и шийте капак около всяка тръба. Прикрепете единия край на жицата към голямата вендуза, а другия край към отворения ъгъл на правоъгълника и повторете, за да направите втората вендуза да се монтира в другия отворен ъгъл. Закачете хамака за котка на прозорец или плъзгаща се стъклена врата.

хамак за котка на прозорецаЕто още един пример как да направите хамак за котка на прозорец със собствените си ръце, Тази опция е още по-проста. Дизайнът е предназначен за котка с тегло до 7 кг.

материали:

 • дървена тава
 • въже,
 • малка възглавница
 • куки за вендузи
 • един голямкука за контур.

Инструкции за монтаж за стъпка по стъпка снимки. Ако тази идея ви е харесала, под снимките стъпка по стъпка има връзка в YouTube, въпреки че там няма да видите много повече, отколкото на снимки стъпка по стъпка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeId3d03f5048d

котешки хамак на батериятаКотешки хамак на батерия

Всички обичат хамаците. Особено котките. И те също обичат да се настаняват на топли места, близо до батерия или печка. Вижте как да направите Направи си хамак за котка на батерия, Разбира се, не можете да го инсталирате по този начин, това е само пример.

Ако не живеете в "Хрушчов" със стандартни отоплителни батерии, тогава можете да направите малко по-различно устройство, но повече за това по-долу.

котешки хамак на батериятаПриблизителен списък на материалите (приблизително, защото дизайнът зависи от размера на хамака за котката, който искате да направите).

 • 2 дъски приблизително 30 cm
 • 2 дъски приблизително 35 cm
 • 2 броя около 50 cm
 • 3 броя около 45 cm
 • разнообразни малки парчета
 • парче плат с приблизително 45 х 70 см, за предпочитане еластично

приготвяне

Всъщност точните размери нямат значение. Диагоналната част изпълнява 2 функции:

 1. да държи структурата заедно
 2. за да повдигнете хамака до желаната височина от батерията.

Ако инсталирате другаде, тогава това не е необходимо. Основното е да се уверите, че ъглите на квадрата съответстват.

 • Изрежете парче плат, за да пасне на рамката, плюс „раздели“ за оформените колани.
 • Уверете се, че разделителите са достатъчно дълги, за да се увият около хоризонтални елементи на рамката, плюс около 3 cm.
 • Ако имате шевна машина, можете първо да шиете джобовете си и след това да поставите тапицерията.

За да не обяснявате дълго време, в стъпка по стъпка снимки всичко това е показано на диаграмите, така че не е трудно да го разберете.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeId40d3c7745b

котешки хамак на батериятаИ тук има още по-опростен вариант. това легло за висящи котки може да се направи за няколко минути, имате нужда само от подходяща по размер дъска и здрави вериги.

Просто прикрепете веригите към дъската и по някакъв начин ги окачете от батерията.

За пълно щастие сложете мек чаршаф и хамакът за котката е готов.

хамак за котка на радиаторХамак за котка на радиатор

Това е само пример. Можеш купете хамак за котка на радиаторНе е скъпо или го направете сами. Всъщност това е просто рамка, изработена от дебела тел или друг материал. Въпреки това, бързо настилка капак, Този проблем е лесен за решаване.

Всичко, от което се нуждаете, е одеяло, което нямате нищо против да режете и шиете консумативи. Шевната машина върши работата по-бързо, но вие сами можете да шиете, ръчно, с игла и конец.

 1. Извадете рамката от капака на тъканта и отрежете одеялото до размера на стария капак.
 2. Зашийте подгъва отстрани и отдолу, за да направите форма на дълга торба.
 3. След това просто обърнете отвътре навън, за да скриете дръжките, а капакът може да бъде монтиран в рамка.

Готово.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeIde55bc856c6

Клетка хамак

хамак за клеткаДобре е да имате инструкции направете хамак от всякакъв размер - за котка, коте или паре. Това е неспецифичен дизайн, тъй като е направен от отпадъчна тъкан. Но от друга страна, е удобно, че не е нужно да търсите дълго време, остатъци от плат и всякакви подходящи материали са винаги под ръка. Въпреки че дизайнът не е коренно различен от обичайния хамак за котка.
Хамаците могат да бъдат направени с прикачени клипси или само раздели за подвижни клипове, Металните части могат да отрежат емайла в пералня или сушилня, така че са необходими лесни за отстраняване части.

За тези проекти са използвани такива материали.

 • полиестерно руно
 • полипропиленова лента от колана, коланът се нарязва на 4 части
 • 4 водещи ролки от стар портфейл
 • евтини завеси за душ
 • куки

В началото направи моделслед това шиете хамак за клетката върху него, можете да направите няколко парчета от него. Процесът на производство е много прост, виждате го в стъпка по стъпка,ако се интересувате от някои нюанси, следвайте връзката към уебсайта на автора на този проект.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeId42cb0527c2

Хамак за котенца

хамак за котенцаЕто такова просто хамак за котенца можете да направите всякакъв материал от материала във всяка комбинация: старо одеяло, стар пуловер и плюс стара каишка за куче. Ако има шевна машина, отлично, но можете да направите само игла и конец. Как да направите това е много достъпно показано на стъпка по стъпка снимки, така че е напълно възможно да се направи без инструкции.
Само моля не забравяйте да изрежете цялата излишна нишка и да я изхвърлите, Котенцата намират конец и си играят с него. Проблемът е, че те могат да ги изядат и тази тънка нишка може да разруши чревния им тракт.
Вземете хамак и завържете 4 ъгъла към краката на дъската за гладене, масата, стола и т.н. И сте готови!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeIda00293d3f5

Къща за котки с хамак

Направи си хамак за коткаАко започнете да търсите котешка коса на масата, леглото си или може би ще намерите следите на вашата котка на най-странните места; котката ви може да има нужда от място за почивка. Всъщност, ако искате вашата котка да се чувства у дома си, тя вероятно ще има нужда котешка къща с хамак ... а котките обичат уютни малки кътчета. Ако искате да си направите удобен подслон, за да може вашето коте да го нарече свой, ето един бърз начин да го направите Направи си хамак за котка в уютна къща. Ако идеята ви е харесала, тогава нейната реализация е много проста.

Какво ви трябва:

 • Картонена кутия
 • Платно от руно - 1 метър или малко повече, ако чекмеджето ви.
 • Топло лепило
 • Нож за комунални услуги
 • ножици

Как да го направите, това е показано на снимките, ако не е ясно, инструкцията е на сайта. Въпреки че, какво може да е неразбираемо? Изрежете кутията, направете разфасовки, завържете тъканта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeIddda43ac790

PVC хамак за котка

Направи си хамак за коткаТози проект е доста лесен за производство и не изисква голям брой инструменти. Има няколко начина да направите хамак, наподобяващ котка. Рамката е изработена от PVC тръби, които можете да намерите в магазините. себе си лесен за зашиване хамак с помощта на шевна машина. Можете да направите всякакъв размер, който отговаря на вашата котка.

Рамките от пластмасови тръби са доста лесни за направа. Изрежете 4 тръби по 30 см, след това още 2 от 25 см и две от 30 см. Пясъкът на краищата на тръбите, след което просто ги поставете в съединителите, образувайки правоъгълник с четири крака. Ще изглежда като малка маса.

Направата на висящата част на хамака също е много лесно, ако имате шевна машина. Типът плат е от вас, материя, която се разтяга добре, е подходяща за котка. По принцип това, което ще шиете, е квадратно парче плат с ръкави от двете страни, в което са вкарани тръбите. Просто сгънете тъканта и шийте. Направете го и в двата края. След това започнете от другите страни, за да направите ръкавите. Шийте така, че хамакът да провисне малко.

Инструменти и консумативи

 • PVC тръба приблизително 3 m
 • 4 ъглови елемента - тези, които са разположени с лице надолу, и два - 90 градуса
 • 4 крайни капачки за края на pvc краката
 • кърпа
 • нишка
 • ножовка
 • рулетка
 • маркер

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeId304352617e

Направи си хамак за коткаИ това е друг подобен проект хамак за котка от пластмасови тръби. Размери: височина 25 см, ширина 27 см, дължина 42 см.
Конструкцията на PVC тръби е много лесна за сглобяване, те не са скъпи и можете да използвате стара риза или дънки като плат за хамак.

Списък с материали:

 • Една PVC тръба с дължина приблизително 60 см, дебелината няма значение
 • Четири тройника
 • Капачки без резба

Ще ви трябва нарязана PVC тръба както следва:

 • 2 дълги парчета с дължина 35 см 14 ”
 • 6 броя 20 см дължина 8 ”

След това измийте тръбите и фитингите в гореща сапунена вода, избършете на сухо. Процедурата на производство е същата като описаната в примера по-горе, така че няма да я повтаряме. Можете да използвате PVC цимент, за да залепите рамката заедно, но това не е необходимо.Всъщност има много опции, така че можете да го направите максимално удобно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeId4a56264e9d

Хамак с котешки играчки

Направи си хамак за коткаВсички котки и котенца обичат да играят, но вие обичате домашните си любимци, създавайте им удобни условия. Хамак с котешки играчки невероятно лесно да се направи. Например, авторът използва 1,5 см PVC тръби, както виждате, се оказа много забавно.
Структурата е проста, но има няколко части, които трябва да бъдат в правилната позиция. Снимките са само няколко парчета, но идеята ви е харесала, авторът написа малка инструкция, връзката по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeId40a5e1e65f

Кръгъл хамак за котка

Направи си хамак за коткаВижте пример за интересно решение. оригинален хамак за котка.

Направи си хамак за коткаПреди да направите нещо, трябва да имате план. Класическият подход е хартия и химикалка. Най-добрият начин да направите план е да използвате програма за 3D моделиране. Ако не знаете как, използвайте плановете на автора.

Направи си хамак за коткаНаправи си хамак за коткаЩе има нужда Направи си хамак за коткаинструментите

 • клещи
 • сортировач на вълна
 • чук
 • владетел
 • ножици
 • Пясъчна хартия
 • Лепило за дърво
 • Ленено масло за декорация
 • трион
 • резбарски лък
 • Акумулаторна тренировка и тренировка

Направи си хамак за коткаматериали:

 • Материята е по-пухкава :)
 • Фурнир (по-дебел от 12 мм)
 • Обикновено дърво (в случая бреза с дебелина 19 мм)
 • Малки вериги (около 15 см)
 • Малки нокти и винтове
 • Тапи за уши
 • Предпазни очила
 • респиратор

Вероятно не всеки има подобни инструменти, но можете да ги замените с нещо подобно.

 1. С помощта на компас маркирайте кръга и го изрежете. Използвайте острие с малки зъби, тогава ще има по-малко шлайфане.
 2. Направи си хамак за коткаЗа да прикрепите краката, използвайте лепило и винтове. Не забравяйте предварително да пробиете дупки, за да не разцепите дървото.
 3. Трябва да подготвите ноктите си, така че да могат да се използват за закрепване на веригата. Направете разрези с помощта на клещи, за да ги огънете в U-образна форма.
 4. Ако има горелка за дърва, можете да добавите шаблон към джантата. Пясъчните краища се обработват с ленено масло.
 5. кърпа
 6. Изрежете парче, по-голямо от кръг.
 7. Телбодът е добър инструмент за закрепване на плат. Друг начин е да използвате двустранно велкро. Това ще премахне тъканта за пране.
 8. Оставете вдлъбнатина в тъканта в средата, ще бъде по-удобно котката да се извие. Закачете джантата към основата с помощта на верига. Първо свържете и трите вериги в кръг. След това измерете 1 см от горната част на багажника и прикрепете другия край на веригата, като използвате същите U-образни нокти.

Поздравления, направихте всичко! Можете компактно да инсталирате навсякъде.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeId2564d49d12

Хамак за котки от закачалки

Направи си хамак за коткаИскате ли да направите прост хамак за вашата котка, тук е страхотен проект

материали:

 • 24x14 плат (трябва да е достатъчно тънък, за да пасне на закачалката).
 • 2 закачалки, изработени от пластмаса.
 • 1 душ завеса.

Инструментите:

 • шевна машина.

Стъпка 1: монтаж

 1. Поставете тъканта на пода.
 2. Поставете закачалките за дрехи от двете страни на листа, така че да могат да се шият, оставете около 10 см плат върху върха на закачалките.

Стъпка 2: шиене

Зашийте горната част, която сте преместили в долната част, така че да изглежда като на снимката. Това е основата на хамака.

Стъпка 3: Намерете място за окачване на хамак за котка

Можете да инсталирате пръта за завеси за душ между всякакви две вертикални повърхности и да окачите закачалките за дрехи върху душа. По принцип можете да обесите хамак за котки на куп места. Под пейката, на стълбите и пр. Просто се уверете, че котката може лесно да стигне до хамака. Бъдете креативни и се забавлявайте.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeId5113e3c115

Интересен хамак за котки

Направи си хамак за коткаЕто още един много прост дизайн и сравнително лесен за правене.

Състои се от рамка, която е направена от кедър и възглавници. Основата на рамката е две секции, свързани помежду си, направени с помощта на митра трион и закрепени с лепило. Устройството е проектирано да има подвижна подложка за машинно пране.

Възглавницата е от изкуствена кожа и има подплата, така че да не е студено от пода.

Опитайте се да го направите, не е трудно, котките ще харесат.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeId66310cdf5f

Хамак за домашни любимци

Направи си хамак за коткаТова е инструкция как да направите удобно място за вашия домашен любимец да спи, да се отпусне и да играе. Той е подходящ за почти всеки домашен бозайник, единственото ограничение е размерът на вашия домашен любимец. В автора например, порове и котка използват хамаци. Както и да е, лесно е да се направи много евтини и ефективни.
Ще ви трябва стара тениска, суичър, чаршаф или друг скрап от материал. Ножици, лято, конец с игла. Ако използвате тениска, отрежете ръкавите и след това отрежете двете страни. Трябва да имате правоъгълник с отвор за врата в средата. Ако използвате само лист или парче материал, просто го нарежете на правоъгълник, пропорциите в зависимост от животното (два пъти по-дълго и три пъти повече от животното).
За да настроите хамак, просто прокарайте въжето през два реда бримки и ги закрепете на място, до което вашият домашен любимец може лесно да достигне. Друг плюс на такъв хамак, когато трябва да го миете, просто издърпайте въжетата през пантите и хвърлете хамака в пералнята!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeId11e0d1aaaa

Котешки хамак 100 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeId1a3ffa394e

Направи си хамак за куче

направи сам хамак за кучеВижте как да го направите удобно кучешки хамак от парче плат и няколко PVC тръби. Както се казва, евтино и весело. Можете да го поставите на балкона или верандата си и да прекарате спокойни вечери с четириногия си приятел.

направи сам хамак за кучеМного материали няма да са ви необходими:

 • 3 метра PVC тръби
 • 4 мигачи
 • 4 Т-образни фитинга
 • шапки

От инструменти:

 • ножовка
 • ножици
 • шевна машина
 • измервателна лента
 • хартиена торба за шаблон

Как да направите хамак за куче със собствените си ръце Ще разберете стъпка по стъпка снимки. Размерите могат да бъдат зададени независимо, в зависимост от размера и теглото на вашия домашен любимец. Кучето на снимката тежи само 5 кг. В този случай рамката на хамака е 56 x 35 cm. Редът на това: изрежете размера на PVC тръбата, направете шаблон, с нея ще ви бъде по-лесно да сглобите пластмасови тръби. След това направете рязане и шиене. Така че всичко да се вписва плътно, когато сглобявате структурата, можете да използвате малко лепило. Ако се интересувате, подробни инструкции са на сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeId675c613d5d

Хамак легло за кучета

направи сам хамак за кучеИнструкции как да направите легло за кучета хамак ... Между другото, такова нещо може да се купи в онлайн магазин, обаче, във Великобритания на цена от около $ 150. Но защо да купувате, ако можете да го направите !!!

За това се нуждаете:

 • Дъски (автор използва бряст)
 • Конвенционални инструменти; трион, тренировка, чук, тренировка и др.
 • 4 болта с куки
 • 4 куполни гайки
 • 4 карабини
 • винтовете

Стъпка 1: Създаване на база

 • Първо определете размера на хамака за кучето.
 • След това намерете центъра на едното парче и поставете другата част под ъгъл 60 °, както е показано на снимката.
 • Залепете, затегнете и затегнете винтовете.

Стъпка 2: Изработка на хамак

Посочете височината, на която трябва да бъде хамакът. Инсталирайте двата стълба под ъгъл 107 °.

Стъпка 3: монтиране

Когато монтирате, оставете достатъчно празнина в края, така че основата да може да бъде отрязана под същия ъгъл като краката. Въпреки че не е необходимо, конструкцията също ще се държи под ъгъл от 90 ° до 107 °

Стъпка 4: Инсталиране на куки болтове

Монтирайте очните болтове в горната част на стойката, осигурявайки напрежение 180 *

Стъпка 5: Хамак плат

Изрежете тъканта до желания размер, шийте по краищата, добавете уши.

Стъпка 6: Инсталирайте хамак

Монтирайте хамака и сте готови!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeId9dfbc315a0

Ето още няколко примера за хамаци за кучета

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeIdc32ea76f8f

Направи си хамак за куче в кола

хамак за куче в колапример как да направите хамак за куче в кола направете го сами. Разбира се, по-добре е да закупите такова устройство, в магазина има много голям избор от капаци за коли за кучета, но ако решите да спестите пари, този проблем е напълно решен. Ако имате шевна машина, след това след няколко часа ще шиете такъв хамак.

Ще ви трябват 3 метра подходяща материя, стари кърпи и 4 метра лента.

Основната задача изберете подходящия плат за хамака, която основно ще предпази от влага, добре, плюс износоустойчивост, мръсотия и др. Като цяло, най-подходящ качествен найлон или брезент, Ще използвате кърпи като вложка, ще вземете вани - добър вариант. Сгънете кърпите на три слоя и обшийте тъканта, за да създадете мека подложка.
Устройството е оборудвано с четири регулируеми точки за закрепване, използващи катарами за парашут и лента. Като прикрепите две парчета към всеки край, подплатеното парче ще се закачи на четири облегалки за кола, което прави това устройство безопасно, а кучетата ще бъдат удобни.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeId6b713cff7a

Има много опции, като например

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/gamaki/dlya-koshki-master-klassy#sigFreeIde1f12a9b8f

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...