Публикувано в Градински пътеки

Направи си градински пътеки от дърво: инструкции стъпка по стъпка, майсторски класове + 500 снимки

Дървена градинска пътека Дървена градинска пътека handydeck.com

Дървесината е един от най-достъпните и популярни материали за ландшафтно строителство. Майсторите го оценяват заради неговата издръжливост, евтината цена, екологичността и неописуемата текстура на дървото, което винаги ще ви позволи да създадете нещо уникално. Дървените градински пътеки преди това не бяха много ценени поради бързото унищожаване, но съвременните методи за обработка им позволиха да станат по-силни от естествения камък и да служат в продължение на десетилетия. А универсалността на дървесината е подходяща за голямо разнообразие от начини за създаване на пътеки - от рязане на трупи, от дървени палети, от дъски или от специален терасов паркет. Това позволи на дървесината да се превърне в най-популярните материали за създаване на градински пътеки. В тази статия ще намерите много начини да направите градинска пътека със собствените си ръце от дърво - от прости пътеки до творчески опции.

Направи си градинска пътека от мулч бързо и лесно

01 палецЕдин от най-лесните и бързи начини. направи градинауау данаправи си сам дървесен рог - използвайте стърготини или дървен мулч. Тя може да бъде дървени стърготини, или големи стърготини, или стърготини - всеки материал по ваш избор. Такава пътека е подходяща за незначителни пътеки, например между цветни лехи или хребети в градински парцел.

Мулчът е перфектен като материал за градинска пътека, основното е правилно да направите основата, така че дървото да може да се променя при необходимост. Да се ​​направи такъв път е доста просто, като имаш под ръка само лопата и по желание геотекстил.

 1. За да започнете, подгответе основата - маркирайте пистата, махнете копката на дълбочина около 10 сантиметра.
 2. След това подравняваме основата с геотекстил или агрофибър, така че в бъдеще да няма проблеми с покълването на плевелите или лошото оттичане на водата.
 3. Изсипете мулча върху подготвената писта и се насладете на кокетната писта!

Създаването на такава пътека няма да отнеме много време, а нейната многофункционалност ще ви позволи да използвате този метод в целия домакински парцел. Много градинари и собственици на земя може да се чудят - къде да вземем това дървен мулч? Всичко е доста просто. Потърсете във вашия град дървообработващи предприятия, дърворезби - там те често дават такива отпадъци напълно безплатно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeId670d99d6a6

Направи си градинска пътека от майсторски клас от дървени дъски

Дървена градинска пътекаНаемодателите обичат дървените пътеки заради своята простота, бързината на създаването им и наличието на материали. В крайна сметка, това не винаги е възможно и означава да се направи пълен път от тухла или бетон. А дървото ще бъде отличен материал за строителство и ще служи дълги години.

Друг много лесен начин да направите направете сами дървена градинска пътека след няколко часа - използвайте дъски. С тяхна помощ можете да очертаете писта с всякаква дължина, ширина и форма. Можете да използвате всякакви дъски - определете размерите въз основа на параметрите на вашата песен. Авторът на тази работилница използва старите дъски, останали след демонтирането на плевнята.

 1. Първо трябва да подготвите основата за пистата - използвайте лопата, за да премахнете копата и (по желание) да покриете земята с агрофибър.
 2. Много е важно да подготвите дъските преди полагане - за дълготрайност те трябва да бъдат импрегнирани със защитно средство.
 3. Поставяме дъските по цялата дължина на пистата и запълваме празнините с почва.
 4. Можете да заспите със семената на тревната трева, тогава вашият път ще изглежда още по-красив.

С помощта на такива прости манипулации можете да правите спретнато градинска пътека или в страната.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeId9c063670ee

Направи си градинска пътека от дървени стърготини

Chip Garden PathЗадачата на всеки градинар е максимално да опрости упоритата си работа в страната. И един от основните проблеми на всички градинари са плевелите. Много време се отделя за борбата с тях, особено трудно е да се отървете от тревата между гребените и цветните лехи.

Ето защо авторът на този подробен стъпка по стъпка майсторски клас реши да даде подарък на всички онези, които са изправени пред същия проблем и каза как да направи писта от дървесен чипСъздателят на тази работилница използва агрофибър за пистата си, за да предпази дървените стърготини от покълването на тревата и, ако е необходимо, лесно да замени стърготините с пресни. Също така, както се вижда от снимката, той направи удобен кант, така че материалът да не се разпръсне на хребети и да не бъде издърпан от домашни любимци.

Пътека за дървен чип Той ще бъде хармонично комбиниран с всеки ландшафтен дизайн и няма да отнеме много време за напускане и плевене. Тази опция е чудесна за всички собственици на градина!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeIda790f193c5

Плюсове и минуси на дървена градинска пътека

Преди да изберете материал за градинска пътека, важно е внимателно да разгледате всички плюсове и минуси. В тази статия ви разказваме за пътеки от дърво, така че ще говорим за предимствата и недостатъците на дървесината.

плюсове:

 • Дървесината е екологично чист материал. Този въпрос е интересен преди всичко за всички собственици на частни парцели, тъй като освен красотата е важно да се вземе предвид и безопасността.
 • Красивият външен вид обаче е и ясен плюс на градинските пътеки, изработени от дърво. Естествената текстура е идеална за всяко дизайнерско решение на лятна вила. А разнообразието от дървесни видове, нюанси и уникалността на всеки дървен трион ще осигурят уникален стил.
 • Лекотата и простотата на полагане на дървена пътека ще се хареса на тези, които не искат да отделят много време за този урок. Дървените пътеки не се нуждаят от дълбока основа, месене на хоросан и други сложни процеси.
 • Дървените пътеки са лесни за грижи.
 • Дървесината е най-достъпният строителен материал. На цена е значително по-ниска от другите естествени материали. Освен това в лятната вила често има доставка на дървета - нарязани стволове, стари дъски, гарнитури от строителството.

минуси:

 • Най-важният минус на пътеките, изработени от дърво, е, че при контакт със земята те се унищожават по-бързо, изгниват и са по-ниски от останалите материали по отношение на експлоатационния живот. Това обаче се коригира лесно с помощта на съвременни методи за обработка на дървесина.
 • Дървесината е не само екологичен материал, но и запалим - не забравяйте за това.
 • След дъжда дървените пътеки стават хлъзгави, така че трябва да се движите внимателно.

Очевидно има повече плюсове към градинските пътеки, изработени от дърво, отколкото минуси, поради което този материал е толкова популярен!

Направете сами градинска пътека от майсторски клас от палети

Палетна градинска пътекаАвторът на тази работилница искаше да направи градинска пътека без допълнителни разходи, И успя - момичето използва стари дървени палети. С тяхна помощ тя направи на своя сайт удобна градинска пътека и в същото време не похарчи и стотинка!

 1. За да създаде своя път от дървени палети, тя се нуждаела само от четири палети и трион.
 2. Първо, тя изчисти място под пътеката от тревата и се опита да изравнява повърхността, доколкото е възможно.
 3. Тогава тя (с помощта на приятел) видяла палетите в дъски.
 4. Тя положи получените дъски на земята и се заби.

Тези прости манипулации ще ви помогнат да направите направи си сам прост път с дърва след няколко минути. Сами по себе си добавяме, че за по-дълъг експлоатационен живот на дъската преди полагане е препоръчително да се третира с антисептик.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeIdac187b0e6d

Направете сами градинска пътека от дъски с инструкции стъпка по стъпка

Градинска пътека от палетиОт дървени палети можете да направите не само обикновена градинска пътека, но и да очертаете истинска тераса паркет, Кой би си помислил, че човек може да направи толкова красив път от такъв боклучен материал, който хората често просто хвърлят в боклука!

Списък на необходимите инструменти и материали:

 • ренде;
 • електрическа бормашина;
 • циркулярен трион;
 • винтове и пирони;
 • колело за рулетка;
 • чук;
 • дървени палети;
 • антисептик за обработка.

Съгласете се, почти всеки майстор има такъв набор от инструменти! С помощта на стъпка по стъпка снимки няма да ви е трудно сами да сглобите тази интересна градинска пътека от палети. Преди да започнете изграждането на дъската, е необходимо да я обработите - да отрежете дървената повърхност, затъмнена от употреба с равнина, и да отрежете неравномерни страни с митра трион.

Авторът на тази работилница съветва обработката на дъските за полагане на основата преди полагане.Съд на използваното моторно масло и дизелово гориво. Това ще осигури на дървесината надеждна защита срещу влага и последващо унищожаване.Можете да изберете всеки модел - използвайки въображението, можете да създадете уникална пътека за градината без допълнителни разходи!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeIdaec00c14d6

Направете сами градинска пътека от дъски

Градинска пътека, изработена от дърво многослойноЧесто градинските парцели са разположени на склонове или в низините. Тогава въпросът за създаването на градинска пътека се усложнява от правилния избор на място, така че част от пътеката да не е наводнена с вода по време на дъжд и е удобно да се ходи. Този проблем може лесно да се реши многостепенна градинска пътека, изработена от дърво, която умело бие всички неравности на сайта. Вярно, ще трябва да се обадите с такава писта, но си заслужава!

Авторите на този проект са младо семейство, решило да направи красива пътека на неравномерната си площ. Но бетонната или каменната конструкция им се стори твърде сложна и скъпа, затова решиха да направят дървена. За такъв път не е необходимо да изкопавате основата, да изчакате, докато хоросанът се втвърди или да положите усилия за смесване на цимента. Необходими са само дъски, пирони и безплатни почивни дни!

За всички да направят същото удобно направете сами дървена градинска пътека, те направиха този удобен стъпка по стъпка майсторски клас, който описва подробно всички етапи на работа.

Ще ви трябват няколко дни, за да създадете такава песен, но след това ще ви зарадва с външния си вид в продължение на много години!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeId4e66058bf6

Направи си градинска пътека от дъските снимка стъпка по стъпка

Градинска пътека от палетаДруго много прост майсторски клас Той ще ви каже как да превърнете редовно парче земя на лятна вила в хубава и удобна тераса. За създаването на тази градинска пътека са използвани обикновени дървени палети, както в предишните майсторски класове.

Този ненужен материал най-често се използва от градинари и собственици на жилища за създаване на различни мебели, пешеходни пътеки и дори беседки.След разглобяването на палета се получават фини тънки дъски, от които майсторите дори създават един вид паркет за градината.

Авторът на този майсторски клас направи удобна тераса близо до къщата си, която е подходяща като платформа за събирания или пътека между значими предмети. Струва си да се има предвид, че такива градинска пътека, направена от палети подходящ само за ходене, върху него не могат да се транспортират тежки товари - палетната дървесина няма да издържи такова натоварване.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeId7c7af37ffc

Основата за градинска пътека от дърво

Често, преди да създадат градинска пътека, строителите си задават въпрос - имате ли нужда от основа за това? Нека да разгледаме дървена пътека.

Повечето опитни майстори са сигурни, че за дървена градинска пътека базата не е задължителна. За разлика от бетонни, каменни или тухлени пътеки, които се нуждаят от основа за плътно прилепване към почвата, дървото не се нуждае от допълнително задълбочаване. Често дървесината просто се полага върху земята, като преди това е била обработена със специален разтвор от гниене.

Единственият вариант, който се нуждае от фондация, е градинска пътека, направена от дървени резачки, Но ако желаете, можете да почистите малко тревата преди да положите дървена пътека или да изчистите земята от плевели.

Също така не боли да покриете трасето с агрофибър или геотекстил. Това ще осигури на вашия път добре поддържан вид, няма да позволи плевелите да покълнат и ще помогнат излишната влага да не се натрупва под дървесината.

Направи си дървена тротоарна снимка

Дървен тротоарТози вид дървена пътека е позната на почти всички жители на малките градове. Става въпрос за тротоари от дъски, които често заместват асфалтовите настилки в градове, села и слабо населени райони.

Въпреки това, летните жители също обичат този вид пътеки, защото дори и най-неопитен майстор може да направи създаването на дървен тротоар. Единственият негатив на такава градинска пътека е, че тя става хлъзгава по време на дъжд, което може да доведе до наранявания.

Можете да коригирате този проблем с груба шкурка, но с течение на времето дървото все още ще стане гладко от ходене. Но въпреки този минус, тротоарите, изработени от дърво, все още са една от най-популярните възможности за градинска пътека.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeIdc896ba238e

Градинска пътека от дъски в майсторски клас на ролка

Градинска пътека на рулоНапоследък сред градинарите е много популярен сгъваем тротоар, Той се различава от обикновения тротоар по това, че може да се почисти при лошо време с едно лесно движение на ръката.

Направете такива подвижен дорHCS много просто - имате нужда само от дървени палети, самонарезни винтове с пресоваща шайба и гъвкава лента. Авторът използва стар пожарен маркуч, за да закрепи дъските.Съвет: Когато подреждате дъските, опитайте се да поддържате равни интервали между тях, така че ролката да се търкаля по-добре. По принцип този майсторски клас е много прост и не изисква специални трикове.

Удобно е да изключите такава градинска пътека от дъски за зимата и да оставите в помощното помещение до пролетта. Дървесината няма да бъде изложена на замръзване и ще издържи още по-дълго.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeId558c19caa6

Градинска пътека от траверси и чакъл стъпка по стъпка майсторски клас

Градинска пътека от дърво и чакълЧесто при създаването на градинска пътека се използва не един материал, а няколко наведнъж. Най-популярната комбинация е дърво и чакъл. С помощта на дърво майсторът прави канта за раздробения камък и се получава чист и равномерен път.

Тази опция е много удобна за пътеки по склоновете - можете да направите стъпкова пътека, която ще реши проблема с неравностите на сайта.

Авторът на тази работилница използва дървени блокове и чакъл за градинската си пътека. Ако имате на склад стари траверси, те ще работят отлично за тази цел.

 • Напредъкът е много прост - свържете гредите с помощта на винтове и ъгли.
 • Изберете сами височината на гредата, в зависимост от обема на чакъла и терена.
 • Получената основа трябва да бъде покрита с чакъл и леко уплътнена.
 • Ако използвате траверси, те не се нуждаят от обработка.
 • Но гредата е по-добре да се покрие със смес от дизелово гориво и отработено масло. Тогава те ще служат много дълго време.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeIdb1ff8706eb

Направете сами видове градински пътеки, изработени от дърво

Дървеният материал е много мултифункционален, така че може да се използва в различни вариации. Майсторите ценят дървото преди всичко за екологичност и достъпна цена. Нека разгледаме всички възможни типове градински пътеки от дърво:

 • дървен тротоар;
 • от дървени палети;
 • терасов паркет (настилка);
 • от разфасовки на трупи;
 • от разрез на триони;
 • от дървени стърготини;
 • от трупи и чакъл;
 • от дъските.

Както можете да видите, от огромен брой опции можете да изберете всяка, която да подхожда на вашата градина по дизайн и за вас в сложността на създаването. Всички опции можете да направите със собствените си ръце за един ден или по-малко. Тази статия съдържа всички стъпка по стъпка инструкции за предложените видове дървесни песни.

Градинска пътека от рязане на дървени инструкции стъпка по стъпка

Градинска пътека от разфасовкиГрадински пътеки от рязане на трупи са много популярни сред ценителите на красотата. Всеки трион е уникален, така че тази пътека е много красива и оригинална.

Пътека, направена от разфасовки, хармонично се комбинира с всеки ландшафтен дизайн и други летни къщи. Правилно положен път от рязане на триони ще служи на своите собственици в продължение на много години Авторът на този майсторски клас подробно описва всички етапи на работа на снимката. Но има някои тайни, без които вашият път няма да е толкова траен и красив:

 • за да създадете разфасовки, най-добре е да изберете черна елша, дъб или трепетлика. Те са признати за най-издръжливите видове дървесина;
 • за да дадете на триони ефекта на "стареене", можете да ги третирате с меден сулфат;
 • възможно е да се обработва дървесина от гниене с ленено масло, предварително загрято до кипене;
 • срезовете на триони трябва да се правят с дебелина 8-10 см.

Благодарение на тези прости съвети можете да направите уникална пътека във вашата градина, която да ви радва повече от 10 години.

ВАЖНО: за градинска пътека от разфасовки определено трябва да направите основа, както е на снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeIdd6a86b0437

Направете сами градинска пътека от работилница за трупи

Дървена пътека от разфасовкиДървени пътеки от разфасовки Те изглеждат много красиви и благородни и веднага привличат вниманието на гостите. На пръв поглед изглежда, че такъв път е много трудно да се направи, но градинарите използват този метод дори за пътеки в страната. Авторът на тази работилница направи градинска пътека от разфасовки на трупи точно между леглата за красота. И тя се справи чудесно!

Момичето, което оживи това стъпка по стъпка инструкции за създаване на път от рязане на триони, искаше да направи интересна и необичайна пътека между хребетите. Тя подходи творчески към задачата и създаде истински шедьовър. и й отне доста време и усилия, така че всеки може да повтори опита си от създаването на градинска пътека!

За разлика от предишния майсторски клас, в този случай авторът не направи впечатляваща основа за пътя си и се ограничи до слой пясък, в който забива резачите на триона. От себе си ви съветваме да обработвате разфасовки на бактерии по всякакъв начин, който харесвате. Такава пътека ще украси всяка лятна вила!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeIdfb0bcfe70d

Градинска пътека, изработена от стара работилница от дърво

Градинска пътека, направена от дървесни изрезиИ това направете сами градинска пътека от разфасовки на дърва има много интересна история, споделена от нейната създателка, художничката Мери Портър. От изкуствотоНа павирано и претъпкано парче земя, тя и съпругът й направиха невероятно уютен кът с красива пътека.

Мери купи тази къща веднага след торнадото в Минеаполис през 2011 година. Той ги получи с цялото унищожение - куп боклук, изсечени дървета. Но момичето не се обезкуражи и направи страхотна пътека от планината на боклука!

Тя сподели резултата от работата си онлайн, публикувайки много подробна работилница със стъпка по стъпка снимки. Така Мери вдъхнови творчеството на още хиляди хора, които подреждат нещата на своите сайтове и повториха градинската си пътека близо до дома си.

Възхищаваме се на работата на Мери Портър, която между другото посвети разрушително торнадо от 2011 г. на книга!

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeIdc2cd8f50f6

Декинг: какво е това

Наред с традиционните материали, доста нова, но вече утвърдена, заема своята ниша. тераса настилка. Много занаятчии започнаха да го използват в строителството, като напълно забравиха за дъските и трупите. Какъв материал е това и какъв материал има плюсове и минуси?

Настилка или настилка - дървесно-полимерен композит (WPC),който е създаден от чипове и различни полимери. Той е многофункционален и често се използва за павета на градински пътеки, тераси, балкони и декорация. Майсторите го обичат заради своята универсалност и лекота на използване. В допълнение, настилката има много предимства пред конкурентите на по-стар модел:

Екологичност. Настилката се извършва само от безопасни материали без примеси на вредни вещества;

Декингът е устойчив на влага, така че не се сблъсква с гъбички. Поради това се използва дори при декориране на басейни;

Настилката не изисква допълнително покритие;

Срокът на експлоатация на терасовата дъска е десетки години без излишна обработка и с минимална поддръжка.

Единственият недостатък на настилката, който лесно може да бъде фиксиран с прости инструкции, е неговата инсталация. Терасовата дъска не може просто да бъде поставена върху земята като обикновените дъски, така че трябва да опитате. Подготвили сме за вас галерия от настилки, както под формата на материал, така и невероятно красиви примери за настилка на сайта!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeIdf61b9d682c

Тераса палуба градински път: Как да подреждате

тераса настилкаТераса настилка - материалът е нов, затова много занаятчии се страхуват да го купят за своя собствен стайлинг. Въпреки това, не се притеснявайте - дървесно-полимерният композит не изисква специални умения, важно е да знаете няколко тайни:

Преди да се постави настилката директно върху земята, трябва да се даде 1-2 дни, за да „легне“. За целта го извадете от пакета и го поставете на улицата;

По-добре е да подготвите основата за настилка на тераса с лаги, но ако ще положите дъските на земята, трябва внимателно да подготвите и уплътните развалините и пясъка;

Полагането на тераса се извършва по отворени и затворени начини.

С прости инструкции можете да изложите тераса дъска себе си без много усилия.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeId91de247eb0

Направи си сам градинска пътека от дърво и чакъл

Градински пътекиДървесината е добре комбинирана с други материали, затова майсторите често я комбинират с чакъл, бетон или тухла. Авторът на тази песен използва дърво и фино валцуван чакъл, за да го създаде.

За павета градинска пътека от дърво и чакъл ще трябва:

 • иглолистна греда 150 * 100 мм;
 • фин чакъл;
 • пясък;
 • завършени страни (дървени касети);
 • хидроизолация на покритие;
 • антисептик.

Курсът на работа е доста прост - трябва да подготвите основата, да инсталирате отстрани, да поставите предварително изрязаните и обработени пръти и да запълните разстоянието между тях с чакъл.

Въпреки простотата на създаването, градинската пътека е много красива и издръжлива. А строителството ще отнеме само няколко часа свободно време!

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeIde080f1408e

Градинска пътека от дърво и бетон стъпка по стъпка майсторски клас

Градинска пътека от дърво и бетонДруг популярен вариант е комбинация от дърво и бетон. От дърво можете да създадете основа от всякаква форма, а бетонът ще запълни всеки обем. Авторите на този мастър клас го направиха много удобен и практичен. направете сами писта, направена от бетон и дървени греди.

Често собствениците на летни къщи се сблъскват с подобен проблем - неравен терен, когато къщата се намира в низина или на хълм. Собствениците на тази къща бяха озадачени, когато решиха да направят градинска пътека до гаража - пътеката идваше от склона, така че трябваше да решат проблема с натрупването на вода.

Но намериха много интересен начин и го направиха градинска пътека под формата на стъпала, което компенсира всички недостатъци на релефа. Те споделиха своя опит с потребителите на мрежата и направиха подробен стъпка по стъпка майсторски клас по създаване на градинска пътека.

Бетонната смес е лесна за смесване за тази писта:

 • 3 части пясък;
 • 1 част цимент.

След като излеете бетон, трябва да го оставите да изсъхне добре, за предпочитане 20-25 дни.

Такава пътека, изработена от дърво и бетон, ще служи дълги години, без да се изисква никаква поддръжка!

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass#sigFreeId09a92fd038

Разказахме ви за всички възможни варианти за градински пътеки, изработени от дърво. И накрая, предлагаме ви огромна фотогалерия от дървени градински пътеки със собствените си ръце!

Галерия 500+ снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-dereva-master-klass # sigFreeId28c17ec7f8

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...