Публикувано в Градински пътеки

Направи си бетонни градински пътеки: инструкции стъпка по стъпка, работилници, 500+ снимки

Направи си бетонна пътека Направи си бетонна пътека moj-ogrod.com.pl

Всеки градински парцел или градинска вила се нуждае от градински пътеки, така че тази категория ландшафтен дизайн е много популярна. Често самите собственици на земя искат да се справят с тази задача и не прибягват до помощта на професионалисти. И правилно е така, защото да направя Направи си градинска пътека дори най-неопитен строител може да го направи! Освен това има много много стъпка по стъпка инструкции и майсторски класове, с които можете бързо и лесно да създадете път с всякаква сложност.

Градинските пътеки могат да бъдат направени от различни материали, но практичните собственици често използват метод, който е доказан през годините. Тази статия ще се фокусира върху бетонните градински пътеки - този материал е признат за най-популярен сред строителите.

Ще ви разкажем за най-простите и сложни варианти за създаване бетонни градински пътеки със стъпка по стъпка снимки и подробни инструкции, С помощта на тази статия можете лесно и просто да направите градинска пътека с всякаква сложност на дъщеря си или в близост до къщата!

Направи си сам направи бетонна пътека за градина

Направи си бетонна писта - Страхотен вариант за селска къща или градина. Майсторите са много любители на бетона заради масата на неговите безспорни предимства, които включват издръжливост и достъпна цена. В допълнение, бетонът дава голямо пространство за въображение - от този материал можете да направите всичко, дори имитация на естествен камък или цветни мозайки.

Направи си градинска писта от бетонНаправи си бетонна пътека могат да бъдат направени в различни варианти, а за начало ще ви кажем как да запълните обикновена бетонна пътека без излишни и сложни форми. Такива пътеки са много популярни в летните вили, защото можете да бягате по тях и да носите градинска кола. Но сложните пътеки с камъни и мозайки не могат да се похвалят с такава сила.

Авторът на този майсторски клас го направи направете си проста бетонна градинска пътека бързо и лесно, но не и без някои от тънкостите на работния процес.

 1. Първо трябва да подготвите място за градинска пътека - да определите къде ще тръгне пътеката, да изчистите това място от отломки и препятстващи препятствия - големи камъни, пънове и храсти.
 2. След това подготвяме основата за градинската пътека - с лопата изваждаме копата на дълбочина около 15 сантиметра.
 3. По цялата дължина на пистата трябва да се направи кофраж - авторът е използвал 150 * 20 дъски.
 4. На следващо място, напълнете основата ни със смес от пясък и чакъл, която внимателно уплътняваме и разливаме с вода.
 5. След всички манипулации можете да започнете да наливате бетон. Пропорцията на решението зависи от това какви функции ще има песенът.
 6. Когато бетонът се излива, той трябва да се навлажни, за да се избегнат пукнатини. Авторът съветва поливането на получената песен от поливаща за няколко дни, така че бетонът да изсъхне по-равномерно.
 7. Времето за "узряване" на бетона зависи от метеорологичните условия, плътността на хоросана и дебелината на пистата. След изсушаване кофражът може да бъде премахнат.

Така че, с помощта на прости материали и ден свободно време, можете да направите проста бетонна пътека със собствените си ръце.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId12c8a5853c

Градинска пътека, изработена от бетон, направи си сам текстуриран майсторски клас със снимка

Бетонна градинска пътека с щампиБетонът е идеален за напълно различни идеи и техники, защото от него можете да направите всичко. Бетонният хоросан може да помогне да се превърне в реалност всяка идея, всякаква прищявка. От бетон можете да направите идеално равна повърхност, която всеки перфекционист ще оцени или можете да направите разнообразна текстура.Отпечатъци от листа върху бетон са много популярни - с помощта на прости материали можете да направите уникална пътека във вашата градина.

това текстурирана бетонна градинска пътека Създава се с помощта на естествени материали - клен, дъб, брезови листа, листа от репей, трева.

 • Направи си сам писта от бетон с щампи Това е доста просто да се направи - налива се по същия начин като проста бетонна пътека.
 • След като се излее върху бетон, отпечатъците от листа и други материали се правят с насипни вени надолу - по-добре е да използвате по-големи листа, така че да бъдат забележими.
 • Тъй като бетонът узрява, вените могат да бъдат допълнително начертани с остър предмет, така че текстурата да е по-ясна.

Такава пътека е идеална за еко-градини, пътеки за японската градина или дори лятна вила. Отпечатъците върху бетона няма да ви отнемат много време, но след това в продължение на много години ще ви зарадват с интересния си дизайн.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId0904baa286

Плюсове и минуси на конкретна градинска пътека

Разбира се, всеки майстор, преди да избере този или онзи материал, внимателно ще разгледа всички плюсове и минуси. Не можете без градинска пътека, защото тя ще трябва да служи поне няколко години и перфектно да изпълнява необходимите функции. Ето защо собствениците на крайградски и домакински парцели трябва да знаят всички плюсове и минуси на избрания материал.

Тази статия ще се съсредоточи върху бетона, така че първо ще го разгледаме професионалисти:

 • Издръжливост и издръжливост. Бетонът е признат за един от най-трайните материали в строителството - експлоатационният му живот е десетки години, при правилно наливане.
 • Ниска цена и наличност на материали. За разлика от естествения камък, който е много скъп и не винаги е възможно да се разпредели такова количество за пътеката към страната, бетонът е доста достъпен. Освен това, за да създадете бетонен разтвор, няма да ви трябват много съставки - само вода, цимент и пясък.
 • Широка гама от приложения - бетонен разтвор ще помогне да се изпълни всяка идея.

Сега да преминем към минуси:

 • Може би единственият недостатък на бетонната писта е нейната сложност, защото трябва да омесите голям обем разтвор. обаче в този случай задачата ще бъде улеснена значително от бетонобъркачката.
 • Също така, мнозина са сигурни, че е трудно да излеете правилно бетонния път, така че да не се напука и да не започне да се руши във времето. Въпреки това, от гледна точка на усилията и разходите за време, бетоновата пешеходна пътека е много по-проста, отколкото например пешеходната пътека с тротоарни плочи или естествен камък.

Като цяло бетонът е чудесен избор за създаване. Направи си градинска пътека!

Направи си сам направи бетонна пътека за градина

Направи си писта от бетон и плесенКрасивите тротоарни плочи винаги са много популярни в ландшафтен дизайн, но собственикът на сайта не винаги има възможност да настила истински плочки или павета. За цената ще излезе доста впечатляващо, а скъпата цена не винаги е подходяща, например, за пътека на страната или път между маловажни обекти.

Тогава удобно идва на помощ пластмасова форма за симулиране на павета - с негова помощ можете да направите всеки модел върху обикновеното изливане на бетон. Това не са същите формуляри както преди - сега не е необходимо да попълвате формата едно по едно и да изчаквате, докато формулярът се пусне, след като плочките изсъхнат. Съвременните форми за бетонен разтвор са предназначени за непрекъсната експлоатация - те трябва да бъдат отливани директно на мястото на бъдещата писта.

Това е много удобно, защото сега не е нужно да чакате и процесът протича много бързо.

 • За да създадете бетонна градинска пътека с помощта на калъп, имате нужда от самата форма, цимент, пясък и вода.
 • Що се отнася до обикновена писта, първата стъпка е основата - тревата се отстранява, пясъкът се уплътнява.
 • Освен това формулярът се изсипва последователно върху основата, времето на "настройка" на една секция е 10-15 минути.
 • След това матрицата се отстранява и се излива следващата секция.
 • Опитни строители съветват да смазвате матрицата с някакъв вид масло, за да улесните изваждането на матрицата.

Използвайки формата, можете да направите красива градинска пътека, която напълно имитира скъпи плочки или павета. Бетонните пътеки от форми напоследък са много популярни, поради своята простота и разумна цена.

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId9832d1e1ed

Направи си стъпка по стъпка бетонна градинска пътека

Направи си бетонна пистаЧесто бетонна пътека е предназначена не само за ходене, но и за по-голям товар - градинска кола, велосипед, мотоциклет. Тогава е по-добре да го направите по-издръжлив и за това има много начини. Често строителите използват прост и надежден начин - те добавят нещо метално към бетона.

Авторът на това стъпка по стъпка майсторски клас използва за тази цел цялото желязо, което намери на сайта си. Използвани са главите на тръбите, прътите, металните скоби и други боклуци.

 • Основната тайна на този бетонен път - майсторът използва агрофибър като слой между земята и пясъка, а филм и между пясък и бетон.
 • Агрофибърът между пясък и почва ще осигури добра водопропускливост и няма да позволи утаяване на пясъчна възглавница.
 • И междинният слой между пясък и бетон няма да позволи на "циментовото мляко" да влезе в пясъка, което осигурява на разтвора бързо втвърдяване. Пластмасовият филм няма да позволи на този важен компонент да влезе в земята и да го забави.

Използване на тези тайни бетонна писта ще издържи много години и ще издържи всяко натоварване.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeIdf882b02e3a

Градинска пътека, направена от бетон, направете сами със снимка на верижна връзка

Стоманобетонна пътекаДруг начин за укрепване на бетонната писта е запълването на мрежата с бетон в бетона. Подсилване на бетонни коловози осигуряват му издръжливост и по-добро покритие. Авторът на тази работилница използва строителна мрежа с големи мрежи за бетонна пътека.

Сместа за такава писта се прави с натрошен камък в следните пропорции:

 • 1 част цимент
 • 1 част трошен камък
 • 3 части пясък

Авторът съветва да използвате виброрелса за изравняване на бетонната писта. Ако обаче такова устройство не се използва, можете да направите плоска дъска. Тя се поставя през детайла и бавно се движи, като прави напречни движения. За идеален резултат са необходими около 3-4 преминавания.

Използване на армировка бетонна писта Той ще стане издръжлив и ще служи многократно по-дълго. Особено важно е да добавите армировка, ако пътеката се използва не само за ходене.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeIda1dd4516c0

Бетонни материали за градинска пътека: как да изберем цимент и пясък

Една от основните тайни на доброто решение за градинска пътека е да изберете правилните материали за това. На първо място, трябва да закупите висококачествен цимент, който е подходящ за строителство във всички имоти.

Какви са марки за цимент:

Алуминиев цимент.Той е устойчив на топлина и водоустойчивост и най-често се използва в промишленото строителство.

Портланд цимент. Той има няколко степени, с които можете да определите качеството, здравината и скоростта на сушене на цимента.

 • M500-M600 е най-издръжливият цимент
 • M300-M-400 - цимент, който най-често се използва в строителството
 • M200 и по-долу е най-нискокачественият цимент, не си струва да го използвате за градински пътеки.

Също така, циментът има допълнителни класификации, които продавачът в магазина определено ще ви каже. Например, B - бързосъхнещо, PC DO - цимент без добавки.

Сега да преминем към пясъка. Желателно е, че пясък беше речен, чист и сух. В допълнение, опитни майстори съветват да избират пясък със средни зърна, тъй като твърде малките ще абсорбират водата, а твърде големите ще разграбят разтвора.

Направи си градинска пътека от бетонни блокове

01 палецМного интересен и лесен начин за правене Направи си градинска пътека - използвайте решетъчни бетонни блокове за това. Авторът на тази работилница не знаеше къде да адаптира бетонните блокове, останали след строителството, и реши да направи градинска пътека от тях.

В резултат на това той получи много креативна и необичайна градинска пътека, която идеално се вписва във всеки дизайн и ще се хареса на всеки собственик на жилище.

„Рецептата“ за създаване на тази песен е изключително проста - трябва да премахнете копата, да поставите решетъчните бетонни блокове и да запълнете празнините с копка.

Клетките могат да бъдат засадени с тревна трева или красиви декоративни растения.

Такава интересна пътека ще бъде чудесна декорация за вашата градина!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeIdfd55416a4f

Направи си бетонна пътека под формата на тротоарни плочи

Бетонна пътекаМного собственици на личен парцел като тротоарни плочи, но не винаги има възможност да се сдобиете с истински павета. В помощ се използва конкретно решение, което с помощта на калъп се превръща във всичко, което майсторът желае. Такава писта ще бъде малко по-ниска по качество като магазинната плочка, защото там се използва компресия на вибрации. Но за пътеки в градината тази опция е чудесна!

Форма за създаване бетонна пътека може да бъде закупен във всеки магазин. Струва си да се отбележи, че формулярът в този случай трябва да изсъхне, така че е по-добре да закупите голям брой формуляри наведнъж, за да подобрите ефективността.

Авторът съветва преди да напълните формата, да я намажете с масло и да напълните само половината. След това поставете армировка в бетона (парче желязо, пръчка или мрежа) и добавете останалата част от разтвора.

По-добре е да извадите получената плоча от формата само след 2-3 дни. По принцип бетонът изсъхва напълно в рамките на 28 дни.

Подобна имитация на тротоара ще се хареса на всички, които не харесват прости решения в своята област!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeIde50db4d7b9

Направи си градинска пътека от бетонни плочи снимка стъпка по стъпка

Градинска пътека от бетонна плочаДруг много популярен вариант на градински пътеки за летни жители и собственици на жилища е направен от бетонни плочи. Авторът го направистъпка по стъпка майсторски клас, когато той се изправи пред задачата да направи песни в страната с минимални загуби за бюджета. И той успя - бетонният път беше направен с оскъдни разходи!

Авторът на тази подробна инструкция използва следните материали:

 • циментова замазка
 • използвано масло
 • дъски

Изграждането на такива бетонна писта много просто - просто трябва да направите форми за дървени плочи и да ги напълните с разтвор.

Авторът съветва да се обработват дървени форми преди да се излее с използвано масло, така че циментът да изостава по-лесно от формата.

Тази страхотна идея е подходяща за всички градинари, които искат да направят бюджетна версия на градинска пътека от бетонна плоча на своя сайт. Освен това при създаването на такава песен времето се спестява значително - на пътека със средна дължина ще отнеме само един ден!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId5eb3a0697f

Направи си сам градинска пътека: стъпка по стъпка мозайка

Бетонна градинска пътека МозайкаЗа тези, които не обичат прости и скучни опции, сме подготвили страхотен стъпка по стъпка майсторски клас за създаване на уникален и уникален стъпка по стъпка пътека със собствените си ръце! Не е трудно да се направи такава красота, но в същото време никой в ​​района определено няма да направи толкова невероятна пътека. това Направи си бетонна пътека на базата на завой направена от много квалифицирана майсторка и сподели проекта си онлайн. Сега, благодарение на нейните подробни инструкции, всеки може да създаде такова чудо! И най-важното, за да направите такъв път, не е необходимо да се намесвате в бетон или да полагате усилия през целия ден. Достатъчно е да мечтаете малко и тогава ще получите уникален шедьовър, който ще даде шансове на всяка плочка от магазина!

Така че, за да създаде конкретна песен с мозайка, тя се нуждаеше от:

 • незалепваща тава за печене (всяка форма, за предпочитане кръгла)
 • вазелин
 • лепилна хартия
 • стари чинии
 • камъчета и ненужни бижута
 • стъкло
 • бетон
 • армировъчна мрежа

Авторът описа в стъпка по стъпка инструкциите всички етапи на работата. В края на работата майсторът посъветва да покрие готовите части с лак. След това поставяме табелите стъпка по стъпка, както в предишните майсторски класове.

Ето такава опция бетонна пътека ще се хареса на тези, които обичат творчески подход във всичко!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId9abf085ca6

Бетонен разтвор за градинска пътека: пропорции, как да го направите правилно

Тъй като бетонът е основната съставка в пистите в тази статия, всичко зависи от правилната подготовка. Решението за бетонната градинска пътека трябва да бъде с правилната консистенция и качество.

Как да изберем пясък и цимент, вече научихме. Сега нека поговорим за рецепти за приготвяне на бетонен разтвор. Рецептата, съставките и консистенцията на бетонния разтвор зависи от избрания от вас път, обикновено майсторите уточняват кой хоросан да смесват. Но все пак има няколко най-често използвани рецепти за приготвяне на бетонен разтвор:

 • 1 част цимент + 3 части пясък + вода до желаната консистенция
 • 1 част цимент + 3 части пясък + 3 части трошен камък + вода
 • 1 част цимент + 2 части пясък + 2 части трошен камък + вода

Можете също така да добавите багрило към разтвора на 25 кг цимент, 250 грама багрило или модерни продукти, като пластификатор.

По-добре е да разбъркате бетонния разтвор в широка купа, поради липса на бетонов миксер. Опитните занаятчии съветват да напълнете съставките в контейнери на тънки слоеве, като по-лесно да се намесват.

Това са всички тайни на приготвянето на подходящия бетонен разтвор за градински пътеки!

Бетонен разтвор

Направете сами павета плочи от бетон майсторски клас

Направи си сам тротоарни плочиТротоарните плочи са най-популярният вариант за градинска пътека. Тротоарните плочи обаче не са най-евтиното удоволствие, затова много майстори предпочитат да намерят алтернатива на скъп вариант. Авторът на тази работилница намери този метод и сам направи павирани плочки.

За да направите такава плочка, не е необходимо да сте строител с голям опит. Авторът на тази стъпка по стъпка инструкция описа подробно всички етапи на работа, така че няма да има проблеми със създаването на тази песен. И така, да създавам тротоарни плочи ще се изисква:

 • форми за плочки (30 * 30 * 3)
 • цимент M500
 • пясък
 • дребен чакъл
 • плесенно масло

с подробни инструкции стъпка по стъпка направете формуляри за пълнене и ги оставете да изсъхнат. Майсторът, за да подобри качеството на плочките, направи вибрираща маса със собствените си ръце. Такива устройства се използват в промишленото производство и правят плочката много по-здрава и здрава. По същия начин като плочките, авторът съветва да направите рамки, така че външният вид на вашата градинска пътека да бъде хармоничен и завършен.

С помощта на прости устройства и прецизни инструкции, тротоарните плочи от бетон са лесни за изработка у дома. След направата на плочката се полага по стандартната схема, върху пясъчна възглавница.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId838f92d673

Направи си бетонна пътека със шаблон

Направи си бетонна пистаВече знаем как перфектно да правим прости бетонни песни, сега е време да поговорим за интересни пейзажни решения. Например Направи си бетонна писта може да се направи с помощта на шаблон, тогава ще получите необичайна стъпка по стъпка.

Авторът на този творчески майсторски клас използва следните материали, за да създаде такава песен:

 • бетонен разтвор
 • картонена тръба с необходимия диаметър
 • гумена подложка с шарка
 • масло
 • тебешир молив
 • плоска дъска, покрита с пластмасова обвивка

Когато създавате тези бетонни блокове, трябва да се има предвид, че шаблонът трябва да бъде положен върху бетон 45 минути след изливането. Смазаният шаблон трябва внимателно да се притисне с кърпа, така че да прилепне плътно към бетона.

Авторът също така съветва да не изваждате блоковете от матрицата в продължение на 48 часа, за да се даде възможност на бетона да изсъхне напълно.

това екран стъпка пътека ще се превърне в украшение на всеки сайт!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId532ed62183

Направи си градинска пътека, изработена от дантелени бетонни плочи

Бетонна пътека с дантелаСивите бетонни плочи са скучни! Авторът на този майсторски клас подобри обичайния материал и създаде уникална песен със собствените си ръце, използвайки дантелена салфетка. Такава пътека ще се превърне в основната връхна точка на вашата градина и ще ви зарадва с нежния си вид. Гледайки тази песен, няма да кажете, че е направена от обикновен бетон!

За да създадете уникален бетонна градинска пътека ще се изисква:

 • бетонни плочи (можете да си купите в магазин или да го направите сами)
 • дантела воал (винил)
 • спрей
 • парче картон
 • четка

Авторът съветва да не използвате истински дантелени салфетки, а да купувате винил или силикон в магазина. Такива салфетки могат да бъдат закупени във всеки универсален магазин. Освен това майсторът подготви изненада - покри бетонните си плочи със сияйна боя, така че с настъпването на тъмнината те започват да светят! Такава идея ще се хареса на всеки собственик на крайградски или личен парцел!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeIdad79f5d6ab

Стъпка по стъпка градинска пътека, изработена от бетонна работилница „Листа“

Бетонна градинска пътека под формата на листаОсобено популярни бетонни писти под формата на листа. Лесно е да направите такава стъпка по стъпка бетонен път и всяка, дори и най-скучната, градина ще украси необичайния си вид.

Бетонна пътека под формата на листа от репей може да се направи по два начина. По принцип те не са много различни един от друг, резултатът е един и същ и процесът е приблизително един и същ.

По първия начин самият бетонен блок се отлива върху лист, след това текстурата се отпечатва с най-малките детайли. Важно е да поставите лист от репей с изпъкнали вени нагоре.

След изсушаване на бетонния лист той се полага по обичайния начин, върху пясъчна възглавница.

Във втория метод на мястото на пистата веднага се излива бетон, след това върху него се отпечатва лист и вените се обработват с пръчка. За да се придаде по-голяма текстура, върху бетон може да се отпечата парче от репей.

Както можете да видите, материалите и резултатите от тези работилници са почти еднакви, но етапите на работа са малко по-различни. Съветваме ви да изберете този, който е по ваш вкус!

Първи начин:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId9c3ca14b6f

Вторият начин:

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId64dc7427e7

Пластификатор в бетон: необходим или не, как да го направите сами

В съвременния свят има огромно разнообразие от най-новите материали за строителство, които значително подобряват качеството и дълготрайността. Тези материали включват пластификатори, които често се добавят към бетонен разтвор от опитни майстори. Защо се нуждаем от пластификатор и възможно ли е да го направите сами?

Пластификатор - добавка към бетона, което подобрява пластичността му, повишава устойчивостта на механични натоварвания и температурни крайности. Пластификаторът значително подобрява качеството на бетона, така че често се използва за вътрешна работа. Има различни направления на пластификатори, например за приготвяне на размразяващ разтвор през зимата или за изливане на подово отопление. И има универсални пластификатори, но всички те се различават по скъпата цена.

Химичният състав на пластификатора се пази в тайна, но опитни майстори са намерили по-икономичен изход от тази ситуация. Като домашни пластификатори тези материали отдавна се използват:

 • Гасена вар. Добавя се към разтвора 1: 8, което увеличава алкалността на разтвора и прави масата пластична. Силата при добавяне на вар обаче е леко нарушена.
 • Детергент, сапун за пране или перилен препарат.
 • Течно стъкло или силикатно лепило.
 • PVA (поливинилацетат)

Всички тези инструменти могат значително да подобрят пластичността на бетона и да повишат неговата устойчивост на замръзване при работа при минусови температури. Майсторите обаче отбелязват, че якостта на бетона е малко намалена.

Опитните строители се съветват да добавят омекотител само ако е необходимо - например при работа през зимата или за създаване на текстурирана мазилка.

Направи си бетонна пътека под формата на стъпала

Направи си бетонна пистаТеренът за бъдещата пътека не винаги е равен - често на мястото има низини и хълмове, което значително усложнява решенията за ландшафтен дизайн. Хояев от тази къща се сблъска с такъв проблем - пътеката до гаража на техния сайт беше разположена точно на склона. Няколко години те страдаха, подхлъзвайки се в калта, но след това им дойде гениално решение! Те го направиха направете сами пеша от бетон и дърво.

В този подробен майсторски клас те разказаха как са се справили Направи си бетонна пътека до къщата, Оказа се доста проста и за да се създаде парчето, бяха нужни само налични материали и малко усилия.

Тази пътека е идеална за всеки с къща, разположена на хълмист район. Този пейзажен курс отлично решава проблема с нежните склонове и наклонените пътеки.

Авторът съветва да използвате метални скоби за свързване на дървени блокове, колкото повече, толкова по-добре. Това ще осигури сигурно прилягане и ще подобри издръжливостта на пистата. В допълнение, по-добре е да пробиете дупки в дървото и да вмъкнете в тях железни пръти - такова подсилване ще направи вашата писта много издръжлива!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId81a1622213

Направи си сам направи бетонна пътека за градина

Бетонна градинска пътека с шаблон Бетонните плочи обаче могат да бъдат украсени не само с мозайки, но, например, да приложите ярки шаблони върху тях. Този метод е идеален за пешеходни пътеки, предназначени за рядка употреба. Можете да рисувате стъпки по стъпка - тогава те ще бъдат ярки и цветни.

Авторът на тази работилница беше украсен с шаблон бетонни плочи за вашата стъпка, Той еи нанесете ярък образец върху бетона, като използвате предварително подготвен шаблон. С помощта на такива плочи тя въведе палава частица в своя пейзажен дизайн и я направи по-ярка и цветна.

За да създадете боядисани бетонни плочи тя се нуждаеше от:

 • stencil (авторът е избрал „Honeycombs“, но можете да направите всякакви)
 • устойчиви на атмосферни влияния акрилни бои
 • четка
 • скоч лента
 • бетонни блокове

С тези прости материали тя превърна градинските си пътеки в истинско произведение на изкуството!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId87fc1f1494

Стъпка по стъпка бетонна градинска пътека с работилница за черупки

Направи си бетонна пистаТази работилница е създадена от Алис Бърк с дъщеря си Анди. Мама и дъщеря решиха да украсят градината си и създадоха много креативно направете сами стъпка по стъпка конкретен път.

Момичетата използваха естествени материали за този майсторски клас - черупки, камъни, камъчета. Те събраха материал за градински пътеки с цялото семейство и в резултат получиха уникална инструкция за съвместна ръчна изработка с деца.

Алиса извърши всички етапи на работа с дъщеря си, така че ако не знаете какво да правите с детето си през летните ваканции, направете такава красива градинска пътека със собствените си ръце с него!

Алис и семейството й отнеха само няколко часа, за да създадат такава приказна градинска пътека. и сега всеки може да повтори своята интересна идея благодарение на лесни инструкции стъпка по стъпка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId55b736d712

Направи си сам камък и бетон градинска пътека снимка стъпка по стъпка

Пясъчна бетонна пътекаМного е красиво да комбинирате бетонен разтвор с различни естествени материали, например, с речни камъчета. Авторът на този майсторски клас свърза два компонента наведнъж - камъчета и бетон. Оказа се отлична мозайка, която ще украси всеки сайт със своя необичаен външен вид.

За да създадете бетонни плочи с камъчета ще ви трябват най-простите материали:

 • пясък
 • цимент
 • камъче
 • дървени дъски

От дъските трябва да направите форма за чиниите, в която ще бъдат поставени камъчета. След това всичко това се залива с бетонен разтвор и се изсушава. за да улесните изваждането на матрицата, по-добре е дъските да намажете с използвано масло.

По този начин можете да направите необходимото количество плочи за вашата градинска пътека.

След пълно изсъхване получените дъски могат да бъдат положени по обичайния начин.

Такава красива пътека ще ви зарадва дълги години, защото бетонът и камъчетата ще направят плочите много издръжливи и устойчиви на износване.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId5345293b4e

Боядисване на градинска пътека: как да рисуваме бетон

Неекспресивният сив цвят на бетона често не е много популярен при собствениците на крайградски райони. Затова много майстори рисуват бетонна настилказа да получите необходимия цвят за вашата градинска пътека. Има няколко начина за боядисване на бетон, а сега ще ви разкажем за тях.

Така че, бетонът може да бъде боядисан чрез добавяне на пигмент към разтвора на етапа на месене. Този метод е много популярен, защото има много предимства. Боядисаният бетонен разтвор няма да загуби цвета си дори след дълго време, няма да се изтрие и няма да избледнее на слънце. Единственият недостатък на това оцветяване е, че ще е необходимо много пигмент, за да придобие дълбок и наситен цвят, а на цена той ще излезе доста добре. Този метод се използва при производството на тротоарни плочи, бордюри, монолитни блокове, което съответно увеличава цената на продукта и подобрява качеството и дълготрайността. За боядисване по този начин на строителния пазар има широка гама пигменти - под формата на прах, микрокапсули, емулсии или пасти.

Друг популярен начин е да рисувате вече готово бетонно издание. Най-често за боядисване на бетон се използва дълбоко проникващо съединение с пигмент. Такова оцветяване се проявява като обработка на дърво със защитни импрегнации. Съставът прониква по-дълбоко в бетона и пигментът се задържа по-дълго и не се изтрива. Като основа за пигмента можете да използвате безцветна основа за фасадни бои, проникващи лакове и др.

Можете също така просто да боядисате бетонната повърхност с нитро, алкидна или акрилна боя.

Майсторите не препоръчват използването на маслена боя при боядисване на бетон, тъй като тя запушва порите, а бетонът не „диша“.

След като внимателно проучихме всички начини за боядисване на бетон със собствените си ръце, стигнахме до извода, че първият метод е издръжлив, но скъп, а вторият е достъпен, но няма да продължи дълго.

Градинска пътека, направена от бетон имитиращи камъни, направени сами

Каменна бетонна пътекаПътека, направена от големи камъни, изглежда много впечатляваща, но естественият камък е доста скъп, така че много майстори предпочитат да намерят по-евтин заместител за него. И бетонният разтвор се справя с това много добре - с негова помощ се оказва перфектно имитиращ естествен камък.

Авторът на тази работилница също мечтаеше за пътека, изработена от естествени камъни, и намери чудесен изход от тази ситуация. Той направи доста бетонна пътека и я нарисува като камък. Този проект е направен само за няколко дни, освен това авторът се нуждае от много малко материали, за да създаде тази песен със собствените си ръце - само цимент, пясък и боя.

Още един плюс направете сами бетонна писта под формата на камъни - бетонът не се нуждае от дупкада разтривате или попълвате формуляри. Напротив, неравномерната повърхност на бетона просто ще имитира естествен камък.

Майсторът просто направи основата, положи бетонния разтвор и го остави да изсъхне добре. След това, използвайки няколко цвята, той нарисува получените бетонни камъни като естествени.

той се оказа страхотен Направи си бетонна пътека под формата на естествен камък!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId864f17a0af

Направи си шах бетонен градински път

Градински шахСъс сигурност всеки от нас поне веднъж в живота си е видял интересно бетон и шах за морава и мечтае за същото в неговото поле. Сега не мечтайте - с помощта на този стъпка по стъпка майсторски клас можете сами да направите такъв път без допълнителни усилия.

Градинска пътека "Шах" може да се направи във всяко свободно пространство под различни форми - както голяма платформа, така и тясна пътека. За да създадете бетонна пътека за шах, ще ви трябват прости материали, достъпни за всички - дъски, бетон, пясък, трева.

Първо трябва да направите основа за пистата от дъските, както е на снимката. След това, редувайки се, изсипете бетон и оставете да изсъхне правилно.

След това полагаме тревна площ или заспиваме трева със семена от тревна трева.

Шахматната писта ще се превърне в украшение на всяка градина!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId4652003382

Направи си бетонна пътека

Бетонна пистаДруго просто майсторски клас по създаване на конкретна писта направи това семейство. Те искаха да построят удобна пешеходна пътека от задния вход на къщата, така че да издържа на умерени товари и да не е много обемна.

За такива задачи обикновена песен за бетонен разтвор е перфектна без излишни. Най-лесно е да направите такава писта сама за по-малко от ден. В допълнение, той ще се впише идеално във всеки ландшафтен дизайн, тъй като неговата сбитост и простота ще бъде хармонично съчетана с всичко.

С тази стъпка по стъпка инструкция е лесно да се направи конкретна писта дори за най-неопитен майстор!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId6604ae3cac

Бетонна градинска пътека с майсторски клас от стъклен модел

Градинска пътека със стъклен моделВсеки собственик на крайградски или личен парцел иска да го направи необичаен, специален. Градинските пътеки играят голяма роля в ландшафтен дизайн, защото именно те бяха първите, които хванаха окото.

Следващият майсторски клас е чудесен за тези цели. Това ви казва как да направите Направи си градинска пътека със шарка стъкло, Можете да използвате най-различни цветове и форми на стъклени части, можете да очертаете интересен модел или рисунка.

Използвайки инструкциите, правим заготовки и ги пълним с бетонен разтвор. След пълно изсъхване, бетонните блокове могат да бъдат положени по всякакъв начин на тяхната площадка.

Бетонна пътека с мозайка ще бъде връхната точка на всяка градина и ще ви зарадва с уникалния си вид в продължение на много години!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId5e7e2286de

Направете чертежи на бетонни коловози

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeId118666ca55

В тази статия научихте почти всички възможности за конкретни градински пътеки, които са възможни. Подробни работилници и инструкции да ви помогне да направите своя мечтан градински път в най-кратки срокове и с минимални усилия. А галерия с 500 снимки пътеките ще ви дадат вдъхновение за бъдещо строителство!

Галерия 500 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-iz-betona#sigFreeIde830f81b13

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...