Публикувано в Градински пътеки

Направи си каменни градински пътеки: стъпка по стъпка снимки, майсторски класове + 500 снимки

Направи си градински пътеки от камък Направи си градински пътеки от камък

Градински пътеки от естествен камък - една от най-популярните дестинации ландшафтен дизайн, С помощта на красива пътека можете напълно да промените външния вид на вашия сайт, да създадете удобна мрежа за движение между значими обекти и да ви спестите от караницата в продължение на много години. В крайна сметка естествен камък - един от най-издръжливите и многофункционални материали, идеален за много строителни работи както в градината, така и у дома. В нашата статия ще намерите много интересни стъпка по стъпка майсторски класове по създаване на градински пътеки от естествен камък с рисунки и диаграми и огромна галерия от опции, в която можете да изберете подходящия за себе си.

Направи си сам градинска пътека, направена от чакъл майсторски клас

Направи си градински пътеки от камъкЕдин от най-лесните и бързи начини за създаване на градинска пътека от естествен камък е да я направите от чакъл. Този метод не изисква специални дизайнерски или строителни умения, но все пак ще трябва да опитате най-добре. Най-важното условие за създаване на градинска пътека със собствените си ръце от чакъл е, че ще трябва да копаете много, много.

 1. За да започнете, начертайте схема на лист хартия какъв ще бъде вашият път. След това маркираме територията според схемата и я освобождаваме от препятствия - пънове, дървета, храсти и камъни. И покрай маркираната територия, ние започваме да копаем почва по байонетна лопата на дълбочина 20-25 сантиметра през целия бъдещ път.
 2. Краищата на ямата са внимателно подравнени и се изсипват на дъното на ямата от голям чакъл с 5 сантиметра.
 3. След това подготвяме кофража - обработваме 25-сантиметрови дъски чрез импрегниране (още по-добре с битум) + през всеки метър правим дистанционери.
 4. След това трябва да направите напречните дялове, след това пътят ще бъде разделен на секции.
 5. Зоните в близост до преградите са покрити с всякакъв материал - пясък, камъчета или дребен чакъл.
 6. Сега можете да започнете последния етап - ние попълваме развалините в секцията и я забиваме. Камъкът трябва да е с около 4-5 сантиметра по-висок от страната, като се вземе предвид последващото свиване. Трасето, покрито с чакъл с различни цветове, ще изглежда още по-интересно - те ще предпазят преградите от смесване.

Такава пътека ще ви служи добре в продължение на много години и ще се превърне в истинска декорация на вашата градина.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeId0cf084f9d5

Градинска пътека, изработена от камъчета с DIY модели стъпка по стъпка

Един от най-креативните и евентуално старателни начини Направи си каменна пътека - Това е да го поставите от речни камъчета. Този материал е достъпен за почти всички - брегът на всеки резервоар е обсипан с камъчета с различни размери и цветове. Такава пътека ще се превърне в истинска декорация на всеки сайт и ще зарадва всички съседи.

Градина с камъчетаНаправи си камъче писта Извършва се съвсем просто, но старателно. Преди да започнете самия процес, трябва да фантазирате малко и да подготвите чертеж на пистата. И в зависимост от вашата рисунка, трябва да вземете камъчета - те могат да бъдат с различни цветове и размери, комбинирани във флористичен модел или строг геометричен модел. За да създадете такъв шедьовър, ще ви трябва следните материали:

 • камъче
 • шперплат
 • ситен речен пясък
 • цимент (M300)
 • ниво
 • твърда четка
 • чакъл троха

Преди да започнете работа на маркираната територия за пистата, трябва да изкопаете окоп. След това изсипете смес от цимент, пясък и чакъл на дъното и можете да поставите камъчета в съответствие с вашия чертеж.

В края на работата, в пролуката между камъните, изсипете смес от цимент с куче и го изсипете от маркуча за тампониране. За един ден е по-добре да затворите състава с пластмасова обвивка.

Важно: получената писта ще изсъхне в продължение на няколко седмици, така че е по-добре да не ходите по нея в този момент, така че резултатът да има време да се консолидира.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeIda679523851

Избор на материал: кой камък да изберете за градинска пътека?

Първият въпрос, който собственикът на сайта е на път да постави каменна градинска пътекакой камък да избера? В природата има много естествени материали и неопитен градинар веднага вдига поглед при подобен асортимент. По този начин, Направи си градински пътеки изработени от тези видове камък:

 • Пясъчник и знаменосец
 • дребен чакъл
 • гранит
 • Павета
 • Цветни камъчета

Също така камъкът е разделен на два вида - естествен и изкуствен. Най-често майсторите дават предпочитание, разбира се, на естествен камък, защото той е по-ярък, по-разнообразен, по-уникален. Естественият камък от своя страна е разделен на няколко подвида, които най-често се използват за павета на пътеки:

 • шисти
 • гранит
 • ШУНГИТ
 • пясъчник
 • кварцити

Естественият естествен камък е много по-добър от изкуствения камък, но струва няколко пъти повече. Но безспорните предимства на естествения камък са неговата здравина, екологичност, износоустойчивост и безкрайно красив външен вид.

 Направете сами градинска пътека, изработена от варовик снимка + работилница

Варовик пътека за градинатаМного удобни и евтини пътека от естествен камък може да се направи от варовик. Този естествен материал е най-достъпният и често използван за създаване на прости и неусложнени песни. Тази пътека с камъни е направена само за няколко часа - тази опция е чудесна за летни къщи и крайградски райони.

Варовиковата градинска пътека е направена на пясъчна и чакълеста основа. Първо трябва да маркирате къде ще лежат каменните плочи и там, за да изкопаете вдлъбнатините, в зависимост от дебелината на камъка. Авторът съветва да не се прави пясъчна основа, ако плочата е много дебела.

Такъв път може да бъде направен независимо лесно и бързо и той ще ви служи дълги години!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeIdd9fad58280

Направи си сам градинска пътека снимка стъпка по стъпка

Направи си сам чакъл песен Чакълести пътеки Те са много популярни сред собствениците на сайтове поради лекотата на инсталиране и лесната поддръжка. Практически няма проблеми с чакълестата пътека, така че има страхотно множество работилници с различни техники за полагане. Например, тази писта, за разлика от предишния стъпка по стъпка майсторски клас, е положена с агрофибър или геотекстил. Такова покритие ще осигури дълготраен път, а собственикът ще създаде по-малко проблеми с грижите и плевелите.

Направи си сам чакъл песен може да се направи много просто - основното нещо не е мързеливо и копайте окоп с дълбочина около 20 сантиметра. Този чакълен път е направен с помощта на дървена граница, но авторът отбелязва, че може да бъде всичко - пластмаса, направена от тухли, метал.

Много лесно е да се погрижите за такава градинска пътека - геотекстилът няма да позволи плевелите да покълнат, а чакълът надеждно ще задържи границата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeId8903833273

Направете сами градинска каменна пътека стъпка по стъпка

Направи си каменна пътекаТази интересна версия на градинската пътека със собствените си ръце няма да остави безразлични ценните експерименти и нестандартния подход. Пътека, направена от развалини и павета Ще отнеме известно усилие, но резултатът ще се изплати на 100%. Такъв творчески път определено няма да има при никой от съседите.

 • Първо трябва да подготвите пясъчна основа за пистата.
 • След това с помощта на въображение и ниво полагаме неравномерен камък по най-удобния начин. Между камъните вмъкваме гранитогрес, който ще служи като водач за по-нататъшна зидария.
 • След това разстиламе паветата (гранит) и запълваме пукнатините с пясък, трохи или покълваме тревата.

Такава градинска пътека ще бъде истински "връх" на градината в продължение на много години!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeIdd7fd22f9e0

Основата за градинската пътека: коя да изберете?

В допълнение към правилния камък за градинската пътека със собствените си ръце, важно е да запомните, че основата също има голямо значение. Как да направите пистата си трайна и с ниска поддръжка? За да направите това, трябва да знаете няколко прости правила:

 • Място за писта трябва внимателно да изчистите всякакви препятствия - боклук, пънове, храсти, жлези, стърчащи от земята и други боклуци. Почвата трябва да бъде подготвена и очертана там, където ще се проведе пътеката.
 • След това трябва да изкопаете окоп - той трябва да бъде дълъг поне 15 сантиметра, така че трасето да служи дълги години и да не се утаява, да замръзва и да се разпада.
 • Освен това най-важното е основата. Тук мненията на експертите се различават, някой вярва, че градинските пътеки трябва да са на конкретна основа, някой вярва, че това е ненужно. В този случай майсторът прави пясъчна, пясъчно-чакълеста възглавница или облицова дъното на пистата с агрофибър (геотекстил).

Опитните строители се съветват да избират бетонна основатъй като тя ще продължи по-дълго и по-малко податлива на унищожаване.

Градинска пътека, изработена от изкуствен камък, използвайки формата на майсторски клас

Направи си писта от изкуствен камъкМнозина предпочитат естествен камък, но на цена той е много скъп. Отлична заместител на скъп естествен материал е да направите сами камъни от бетон. Използвайки удобна пластмасова форма, можете да направите камъни с всякаква форма и размер, а с обикновен майсторски клас това ще бъде двойно по-лесно!

Авторът на толкова подробни инструкции за създаване направете градинска пътека, направена от изкуствен камък даде няколко важни съвета за създаването на този шедьовър:

 • Препоръчително е да смазвате формата със специален инструмент - тогава няма да се налага да полагате усилия, за да я премахнете.
 • За да рисувате камъните във всеки цвят, можете да използвате два начина. първото е да се добави боя към бетон в последните етапи на смесване. Второто е да оцветите директно получената форма.
 • Авторът обаче съветва да използвате първата опция, защото във втория случай боята ще бъде изтрита и ще трябва постоянно да тонирате пистата.

С помощта на различни цветове можете да създадете истинско произведение на изкуството дори от обикновен бетон!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeId6da44d9730

Направи си сам каменна пътека стъпка по стъпка снимки + работилница

Каменна градинска пътекаТази невероятна работилница за създаване Направи си градинска пътека направи брачна двойка. След изграждането те оставиха много фрагменти от разкриващ се камък, така че решиха да използват „боклука” в бизнеса и им направиха много красива градинска пътека. Двойката участва в строителството заедно и записа целия процес на снимката. Оказа се отличен майсторски клас, който те споделиха с всички, които искаха да направят същата необичайна и много оригинална песен със собствените си ръце.

За да създадат това строително чудо, те се нуждаеха от следните материали:

 • Облицовъчен камък
 • Каменни парчета от строителството
 • цимент
 • пясък
 • дребен чакъл

Така лесно и просто, използвайки само налични материали, двойката направи отлична градинска пътека, изработена от естествен камък, идеално прилягаща отломките от ненужния боклук за добро използване.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeId63a976f51d

Направете сами градинска пътека, направена от варовик върху бетонна основа

Варовик направете самВарови пътеки за варовик са много популярни при много собственици на сайтове. Очевидните предимства на този материал са достъпна цена и издръжливост. настилане варовикова градинска пътека Тя се различава в начините за полагане на камъка и основата под него. Най-често се използват три метода:

 1. Павиране на варовик върху пясъчна и чакълеста възглавница. Разгледахме този метод по-горе.
 2. Павиране на камък върху пясъчно-бетонна възглавница. Такава основа ще бъде много по-здрава и ще продължи по-дълго.
 3. Павиране на плоча с основа за морава.

От всички тези опции трасето с каменна плоча върху бетонна основа е най-издръжливата и по-евтина за поддържане. Опитните строители предпочитат тази опция при избора на метод за паве.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeIde9ca76a8be

Направи си идеи за градинска пътека с пръскане с чакъл

Направи си сам направи чакъл песенМного интересна идея за ландшафтен дизайн е да се направи пътека с чакъл. Не изглежда толкова скучно като обикновен чакълен път и добавя обрат към която и да е област. Път с чакъл може да се направи заедно с всякакъв материал - тухла, камък, дърво, бетонни блокове или други материали по ваш вкус.

Пътека с чакълен пълнеж е направена по същия начин като обикновена чакълеста пътека, само друг материал се полага преди запълване на горния слой чакъл. След това празните места се покриват с чакъл и се забиват.

Съставихме за вас най-интересните комбинации от градински пътеки с пълнеж от чакъл!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeId3cf50093f3

Градинска пътека от естествен камък с цимент направете сами

Направи си сам път, направен от естествен камък с бетонНаправете сами градинска пътека, изработена от естествен камък с цимент идеален за всеки сайт. Полагането на камък по този начин няма да доведе до големи парични и времеви разходи. Но пистата ще се окаже много силна и издръжлива при правилна грижа за нея.

Има два начина да проправиш такава писта. За начало, като други писти, се изкопава основа с дълбочина 20 сантиметра. След това получената депресия се запълва с дренаж - чакъл, фрагменти от развалини, камъчета или тухлена битка. След старателно уплътняване, върху дренажа се изсипва пясък, който трябва да се навлажни и също да се уплътни. Освен това камъкът може да бъде положен по два начина:

 1. Просто сложете камъка върху уплътнения пясък, натиснете го и след това запълнете празнините между паветата с бетонен разтвор, като използвате конус като магазин за бонбони.
 2. В това изпълнение камъкът се поставя веднага върху бетонния разтвор. В този случай камъкът ще се побере по-плътно към основата.

Преди да изберете метод, трябва да се отбележи, че в първия случай разходите ще бъдат много по-малко, но вторият вариант е по-траен и издръжлив.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeId3ac6ec87fe

Как да подготвим решение за градинска пътека: направете бетонна основа

Често собственикът на сайта решава да направи бетонна основа за своя път и това е може би най-добрият избор, защото бетонът ще издържи много по-дълго и ще има много пъти по-малко поддръжка с такава основа. В този случай е важно правилно да подготвите разтвора, да спазвате правилно всички пропорции и консистенция. И така, какви са тайните на готвенето бетонен разтвор за градинска пътека?

Циментът за основата е по-добре да изберете 300 или 400 марки. Ако забележите малки бучки в него, по-добре е циментът да се пресее, за да се избегне триенето по време на смесване. Но пясъкът трябва да се пресява задължително, защото най-често за строителни работи се използва не много качествен пясък в кариерата. И третият компонент на разтвора е водата. Тя трябва да бъде на стайна температура, прекалено горещо или студено може да съсипе целия разтвор.

След това размесете разтвора в такава пропорция 1: 3 (1 част цимент и 3 части пясък) докато консистенцията на гъста заквасена сметана. не правете твърде тънко решение, по-късно може да се напука.

Опитните строители съветват да добавят модерни компоненти към разтвора, например, за да придадат на желаната консистенция пластификатор и да получат желания цвят - цветни гранули или багрило.

 • Друга тайна на добрия бетонен разтвор: по-добре е да сложите пясък и цимент на слоеве, 1 тънък слой пясък, 1 тънък слой цимент. Така ще бъде по-лесно да се намеси в решението. Водата трябва да се добавя само след пълното смесване на всички съставки в суха форма.

С тези прости тайни ще можете да вземете правилното решение за основата на градинската пътека!

Направи си камъче градинска пътека "Мозайка" снимка стъпка по стъпка

Направи си сам мозаечна градинска пътекаТази опция е за тези, които не обичат стандартните решения на своя сайт! това градинска пътека той имитира шедьоврите на италианските майстори - разбира се, не може да се сравни с оригинала, но определено ще даде „обрат“ на вашия сайт.Тази мозаечна плочка може да се направи лесно и просто с помощта на много достъпен майсторски клас стъпка по стъпка.

За керемидени мозаечни плочки ще ви трябва:

 • цимент
 • пясък
 • камъчета с различни размери и цветове
 • дървена форма

Разбъркваме разтвора, напълваме го с форми и поставяме камъчета в бетон. ВАЖНО: дървената форма трябва да бъде покрита с полиетилен и намазана с машина или друго масло.

След като поставите шаблона, камъните трябва да бъдат притиснати в бетона на същото ниво, така че плочката да е равномерна.

Плочката трябва да се остави във формата, докато напълно изсъхне, ще отнеме 3-4 дни. Използвайки формулярите, можете да направите правилния брой плочки с необходимия размер, за да ги подредите градинска пътека "Мозайка" от естествен камък.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeId6a04570039

Направи си градинска пътека от майсторски клас от каменни плочи

Направи си писта от каменна плочаМного популярен сред собствениците на големи лични парцели бетонни плочи градински пътеки, Тази писта изглежда много престижна, лесна за инсталиране и непретенциозна в грижите. Единственият негатив е, че е необходимо доста време и усилия, за да се създаде парчето. Но резултатът напълно ще се изплати!

За пистата от каменна плоча основата е много важна. Трябва да се направи много здраво, така че плочите да се държат здраво и да издържат много дълго време. Инструкциите за създаване на тази градинска пътека са доста прости, но трябва да вземете предвид няколко малки нюанса:

 • Камъните на пътеката трябва да са над нивото на земята, за да не се натрупва вода по нея и да тече надолу
 • Не всички камъни са подходящи за създаване на тако писта - мраморът например ще го направи много хлъзгав
 • Трасето трябва да бъде оградено с граница, така че с течение на времето да не започне да се руши.

С помощта на обикновен майсторски клас, дори и най-неопитен строител може да направи такъв път!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeId59188fccbb

Направи си сам чакълеста градинска пътека с бетонни листа

Направи си писта от бетонни листатова Направи си градинска пътека ще се хареса на любителите на единството с природата и всичко, което е естествено. Пясъчна чаша с листови бетонни плочи Перфектно се вписва във всеки ландшафтен дизайн. Освен това да направите тази песен не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед - просто трябва да имате малко търпение.

 1. Вече знаем как да направим пътека от чакъл, така че ще разберем само как да направим бетонни листове.
 2. За разтвора вземаме пясък и цимент 1: 1 и разбъркваме старателно.
 3. Върху лист репей с подходяща форма и размер, поставете изпъкналата част на вените нагоре (това е важно!), Разтворете разтвора със слой от 3-5 сантиметра.
 4. И най-важното - трябва да изчакате 3-4 дни бетонът да изсъхне, след това да извадите листа и да оставите нашата плочка настрана за още 20 дни.

След като всички плочки изсъхнат, можем да направим своя път, като предварително сме подготвили основата за чакъл и листове. Такъв път със собствените си ръце ще се превърне в истинска гордост на господаря!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeIdbe766987e3

Направи си сам павета градинска пътека снимка стъпка по стъпка

Направи си сам павета градинска пътекаМного удобен и лесен за правене. направи си сам път от павета, Такъв проект може да бъде повторен дори от начинаещ строител за почти един ден!

Този път, направен от павета или тухли със собствените си ръце, ще стане надежден и издръжлив и ще служи с полза в продължение на много години. Този път, като всички предишни, се извършва на пясъчна основа. По-добре е да положите камъка с помощта на ниво и гумен чук, така че да се окаже гладък и точен.

Такава пътека може да се извърши и на терен с препятствия - с помощта на нарязани камъни можете да заобиколите всяка пречка, независимо дали е дърво или ръба на стена.

Авторът на този проект съветва да направите интересни "джобове" от двете страни на пътеката - можете да поставите цветя в саксии, фенери или градински фигури в тях.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeIdce4243aa24

Градинска пътека, изработена от камъчета със снимка, направена от собствени модели

Градинска камениста пътека с шаркаТози път със собствените ви ръце е създаден благодарение на старателна и досадна работа, но резултатът ще покрие повече от всички усилия! Използвайки обикновени камъчета и малко въображение, можете да очертаете различни модели, които ще украсят всяка градина. Камъчетата могат да поставят пътека в градината, тераса, уютен кът за релакс или дори стълби.

Авторът на този проект отдели много часове, за да създаде красиво камъче градинска пътекано резултатът от това не може да не радва!

Създателят на тази уникална песен даде няколко важни съвета:

 • Камъните трябва да бъдат мокри преди употреба.
 • Камъните с плоска повърхност са по-подходящи за мозайки.
 • Ако циментовият разтвор попадне върху камъните, измийте го със солна киселина (не забравяйте да използвате ръкавици)

С тези трикове можете да създадете много красив модел за градинската пътека, който ще бъде перлата на вашата градина!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeIddba8149a55

Ограждане на градинска пътека: какъв материал да направите?

Вече научихме как да изберем камък, как да направим основа и как да подготвим решение. Сега друг важен детайл от градинската пътека е бордюрът. Трябва да се направи така, че пистата да не се руши, камъкът да не се руши и да запази първоначалния си вид колкото е възможно по-дълго. Граница градинска пътека Можете да си купите в магазина, но можете да го направите сами.

Най-често за създаване на граници се използват следните материали:

 • дървени дъски
 • тухла
 • големи камъни
 • пластмасови бутилки, пълни с пясък
 • разфасовки от дървени трупи
 • каменни блокове

С камъни и тухли всичко е ясно, но с дъските трябва да калайдисвате. Дървото не е толкова силно, колкото естествения камък, затова преди да инсталират дървена граница, занаятчиите съветват накисването на дъските със специална течност. Това ще предотврати унищожаването и ще направи дървото по-трайно.

Всеки от тези материали се е доказал като граница за градинска пътека, така че можете да изберете всеки по ваш вкус!

Направи си градинска пътека, направена от светещи камъни

Градинска пътека, направена от светещи камъниДруга креативна и новомодна версия на градинската пътека е да я направите от светещи камъни. Тази опция ще бъде нерадостна през деня, но през нощта ще цъфти с бунт от цветове и ще даде незабравимо изживяване. Напоследък такива пътеки са много популярни поради необичайния си външен вид и допълнително осветление през нощта без батерии и електричество.

Светещи камъни може да се направи по няколко начина:

 • Полимерни камъни със светодиоди. Краткотрайно и бързо се провалят.
 • Симулатори от пластмасов камък с химически катализатори. Те натрупват слънчева светлина през целия ден, а след това светят, но не повече от 10 часа. Много издръжливи и достъпни.
 • Камъни, боядисани с флуоресцентна боя. Те могат да бъдат боядисани точно у дома.

От тези три опции можете да изберете всеки, който искате да създадете такава невероятна градинска пътека със собствените си ръце. В дългите летни нощи този път ще даде положителни емоции и ще украси вашата градина!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeId817169d0ce

Направи си сам пешеходна пътека в комбинация с камък и чакъл

Направи си градинска пътека с камък и чакълтова пътека от комбинация от чакъл и естествен камък Страхотно за начинаещ строител. За да го създадете, ще са нужни много малко време и усилия, а полученият резултат ще зарадва дори и най-придирчивия собственик.

За градинската пътека от чакъл и камък със собствените си ръце е необходимо да направите основа, както в предишните майсторски класове. Основната разлика на този път е, че чакълът се изсипва върху пясъчна основа, а камъни се изсипват върху бетонен разтвор.

Този път е стъпка по стъпка, така че основната отправна точка в планирането ще бъде стъпка. Не си струва да тичате по такава пътека или да пренасяте нещо, тя е предназначена за разходки и непредвидени разходки. Това е важно да се обмисли, преди да изберете този семинар.

Също така авторът на този стъпка по стъпка майсторски клас съветва да отрежете краищата на естествените камъни, преди да положите върху разтвора. Това ще им осигури дълга услуга - острите ръбове ще се откъснат и ще се разпаднат.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeId1f3b4e9773

Градинска пътека от чакъл и камъчета със собствените си ръце прост майсторски клас

Градинска пътека с камъчета и чакълтова чакъл и камъче градинска пътека направени с помощта на специални форми за ландшафтен дизайн. Интересни „медальони“ от речни камъчета могат да бъдат направени лесно и просто, най-важното - въоръжете се с търпение и фантазирайте. Можете да изложите всякакви модели по ваш вкус - камъчета с различни размери и цветове ще ви позволят да създавате истински шедьоври!

 1. Основата за пистата с „медальони“ от камъчета е направена по стандартния начин. След като чакълът е нанесен на пистата, можете да започнете да създавате шаблон.
 2. За да направите това, ще ви трябва форми за ландшафтен дизайн, които могат да бъдат закупени в магазин или направени независимо от дърво или метал. Но в този майсторски клас авторът използва готов комплект за създаване на „медальони“.
 3. Използвайки стъпка по стъпка инструкциите, създайте модел и фиксирайте формата.
 4. Авторът отбелязва, че след като изложи шаблона, той трябва внимателно да бъде уплътнен с пясък.

това пътека чакъл и пясък украсете всяка градина!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto # sigFreeId57e03fde93

Градинска пътека от естествен камък и кора стъпка по стъпка майсторски клас

Направи си сам писта от камък и мулчИ тази любовница може да направи всяка любовница на личен заговор за няколко часа! комфортен пешеходна пътека от естествен камък и мулч Подходящ както за вилата, така и за площадката около къщата. Този майсторски клас е създаден от момиче, което се сблъска с проблема за подобряването на своя сюжет. И тя успя да направи такава красота за няколко часа, използвайки оформлението и необходимия материал!

Вече знаем как да положим камъни за пистата със собствените си ръце. Сега въпросът е за мулчиране. Като мулч можете да използвате много различни материали:

 • дървесна кора
 • дървени стърготини
 • талаш
 • дребен чакъл
 • камъчета
 • тухлени чипове

Авторът на този майсторски клас избра кора от дърво и тя се получи отлично Направи си писта!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeIddd629ec982

Геотекстил за градинска пътека: защо е необходим и как да изберем?

Неопитните строители често имат въпрос - защо е необходим геотекстил (агрофибър) за създаване на градинска пътека. Всъщност много зависи от това, на пръв поглед, излишния материал.

 • На първо място геотекстилна писта укрепва и стабилизира почвените слоеве, под материала, от който е направена пистата.
 • Геотекстилът ще служи като надежден дренаж за вода
 • Геотекстилът не позволява плевелите да растат
 • Геотекстилът няма да позволи на почвата да набъбва по време на силни студове през зимата

Пътеката, използваща геотекстил или агрофибър в основата, ще бъде много надеждна и ще продължи дълго време. Този материал се е утвърдил като незаменим инструмент във всяка конструкция.

Как да изберем геотекстил?

Опитните занаятчии съветват да купуват геотекстил или агрофибър с плътност 150-250 g / m2 за градински пътеки.

Най-добрият материал е полипропиленът. Той е признат за най-издръжливия в употреба и издръжлив материал.

Благодарение на използването в изграждането на агрофибър или геотекстил, вашата писта ще ви служи многократно по-дълго!

Направи си градинска пътека, направена от чакъл стъпка по стъпка инструкции

Направи си градинска пътекаЧесто входът в къщата от задния двор също изисква някакъв дизайнерски ход, а не само утъпкана пътека. Собствениците на тази къща решиха да направят пътека в двора под формата на удобна тераса с стъпка по стъпка плочи от естествен камък. С помощта на прости материали те създадоха отличен пример за ландшафтен дизайн и украсиха задния си двор със нестандартна пътека със собствените си ръце.

Създателите на тази удобна стъпка по стъпка инструкция дадоха на майсторите няколко съвета:

 • по-добре е да поставите пространството между плочите с геофибър, след това разпръскването на чакъл може да бъде променено според нуждите
 • плочи, изработени от естествен камък, е по-добре да не избирате тъмен цвят - те ще се нагряват на слънце и могат да изгорят краката ви
 • на ръба на пътеката е по-добре да направите граница, така че чакълът да не се разлее и пътеката да има добре поддържан вид

Благодарение на тези прости съвети можете да създадете много интересни и необичайни Направи си градинска пътека!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeIdc92d085224

Направете си сам път за градината от камъната стъпка по стъпка инструкции със снимки

Варовик направете самЗа да положите пътека от варовик, не е нужно да сте опитен строител! Това многофункционално Направи си писта всяко приятелско семейство може да направи за няколко дни - най-важното - свободно време и два чифта трудолюбиви ръце. Не е необходимо да регулирате плочките или да измервате парчета със сантиметрова лента - пътеката ви може да се извие през градината както искате!

Този път е направен от варовик, но по принцип можете да изберете естествен камък от всякакъв вид по ваш вкус и портмоне. Варовикът се полага върху пясъчна основа и внимателно се уплътнява с гумен малат.

Авторите на този проект са младо семейство. За да създадат по-органичен вид на градинската пътека, те съветват празнините между плочите да запълнят почвата и да засадят местни растения. Ако не искате да се занимавате със засаждане, можете да напълните почвата със семена от тревна трева или просто да добавите мулч вместо пръст - дървени стърготини или кора на дърво.

това пътека за знамена ще бъде много дълго време, за да зарадва собствениците със зеления си вид!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeIdd43edeb580

Интересно е: суха струя в градината от естествен камък снимка

Суха рекичка в градинатаВ ландшафтен дизайн има много разновидности на използването на естествен камък. Втората най-популярна след градинските пътеки с право е призната като толкова интересна гледка, като суха рекичка, Сухите потоци често се използват като градински пътеки, а понякога и като украса на градина.

Сухата рекичка се появи за първи път в японските градини - онези, които нямаха възможност да имат истинска рекичка на обекта, направиха имитацията си на камъни.

С завръщането на модата към всички ориенталски култури се завърна и сухият поток - сега мнозина правят такава дизайнерска новост сами. Често рекичката изпълнява не само функцията на украса, но се използва и като писта.

Сухият поток перфектно ще се впише във всяка детска градина и ще се превърне в "връхна точка" на всеки сайт. Ако все още не сте решили как да украсите лятната си къщичка или личен парцел, не забравяйте да обмислите тази опция!

15 + снимки на сухи потоци

Преглед на вградения imвъзрастова галерия онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeId39ef99b44b

Направи си сам направи чакъл градинска пътека

Направи си сам чакъл песенТози майсторски клас със стъпка по стъпка снимки покажете как бързо и лесно да направите страхотна бюджетна версия на градинска пътека от чакъл със собствените си ръце. Не винаги е възможно да се създадат мащабни пътеки от скъп естествен камък върху личен парцел или вила.

Тогава един прост и неусложнен ще стане добър вариант за ландшафтен дизайн. чакъл или счупена тухлена пътека

За да направите такава пътека със собствените си ръце, не е необходимо да сте строител с голям опит - достатъчно е да можете да държите лопата и да имате здрав гръб.

Но чакълестата пътека ще ви служи дълго време без допълнителни усилия!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeIdaf0463b666

Направи си сам майсторски клас по градинска пътека

Направете ръководство за направянеАко не искате да развалите тревата си, по-добър избор от градинска пътекапросто не! стъпките по стъпка са много популярни, тъй като са много удобни при работа и поддръжка. В допълнение, от всички възможности за градински пътеки, това е една от най-простите. И с този стъпка по стъпка майсторски клас създаването на градинска пътека дори ще се превърне във вълнуваща почивка през уикенда!

Авторът на този проект отбелязва, че преди да започнете работа, е необходимо внимателно да се отбележи местоположението на каменните плочи върху бъдещата стъпка по стъпка. Това ще ви помогне да направите пистата красива и равномерна със собствените си ръце.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeIdc33d1d1533

Интересно: Пътечки от градинска градина от Джефри Бейл

Камениста мозайка от Джефри БейлВидяхме страхотно много от най-красивите камъчета с камъчета, но не знаехме, че същият този човек прави цялата тази красота! Името на този майстор е Джефри Бейл и той от дълги години създава камъчени мозайки по целия свят. Художникът е роден в Юджийн, Орегон, но името му е заето в много части на света.

Той обича да пътува - има нужда от постоянно единство с природата. През последните 33 години Джефри пътува всяка зима и много пъти посещава Мексико, Югоизточна Азия, Тайланд, Индия, Шри Ланка и други места. Работата му е пряко свързана с неговите пътувания - Джефри е подхранван от вдъхновение от самата природа.

Всяка работа на Бейл е нещо специално, създадено специално за клиента, като се вземат предвид неговите желания и заобикалящата го природа.

Произведенията на Джефри Бейл са разпръснати по света - той вдъхнови хиляди хора да създават такива произведения на архитектурното изкуство.

  

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeId9203a63ff6

Тук можете да видите различни рисунки и диаграми за градинска пътека със собствените си ръце

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeId76a233ab76

В тази статия ви казахме как да направите Направи си каменни градински пътеки по различни начини. Можете да изберете опцията, която е по-близка до вашия вкус и джоб. А за вдъхновение сме подготвили за вас галерия от 500+ снимки!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/dorozhki/sadovye-dorozhki-iz-kamnya-svoimi-rukami-poshagovye-foto-master-klassy-500-foto#sigFreeIdd848576a46

 

 

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...