Публикувано в Детски къщи

Направи си сам дърво къща 147 снимки

дърво къща дърво къща

Има неща, за които всички деца мечтаят. И това не е само колело или игрална конзола, детето все още иска да има място, където ще се почувства като пълен господар. Децата винаги търсят персонал, така че да ги улесните, изгради къща на дърво и радостта на детето няма да има граници.

 

Разбира се, това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но времето и усилията със сигурност няма да се губят. Трябва да опитаме малко, да обмислим внимателно всичко, така че дизайнът да е надежден и безопасен.

 

детска къща на дърводетска къща на дърво

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Къщите могат да варират в монтажа на платформата, броя дървета, конструкцията, дизайна и т.н.

Направи си сам дърво къща за деца

направи си сам дървоТози проект на къща с дървета Проектиран за безопасност, надеждност и максимална безопасност на дърветата. Дизайнът е напълно автономен, така че може да бъде инсталиран навсякъде, дори и там, където няма дървета, Къщата се поддържа от универсална триъгълна структура и по принцип равномерна няма нужда да копаете опорни стълбове в земята, ако има скалиста плоска земя, структурата ще се държи перфектно. Разбира се, къщата не е малка и не можете да я построите за един ден, но ще е интересно, особено ако привличате деца.

По този начин, как да се изгради къща, направена сама, Започнете, разбира се, с подготовката на материали. Няма да дам целия списък тук, той е много голям, по-добре е да разгледате сайта, всичко е изброено подробно, отделно за платформата, покрива, стените, дори двуетажното легло, което е в къщата.

Чертеж на къща на дърво

рисунка на дърво къща  Започнете с триъгълна рамка.

 1. Изрежете единия край на всеки преден крак под ъгъл 30 °, както е показано на чертежа. Завинтете краката към гредата с винтове 10 см. По-добре е да го направите на земята.
 2. Временно фиксирайте ъгловите краища в центъра на опората. Закрепете краищата на напречната греда и я закрепете върху краката.
 3. Пробийте проходен отвор през краката и централния стълб. Направете внимателни канали в краищата на отворите за главата на болта, гайката и шайбата. След това затегнете всички болтове.
 4. Сглобете задната рамка.
 5. Сега подгответе отвеса и нивото и намерете асистент за инсталиране на рамката. Това е най-трудният етап, но ако имате равна площ, тогава ще бъде много по-лесно да работите.
 6. Ще е необходимо да се определи коя от четирите позиции на краката е най-ниска. За целта използвайте ниво и дълга права дъска.
 7. Започнете монтажа с този най-нисък крак, фиксирайте го така, че да е отвесен. Проверете дали гредата е на правилната височина и е фиксирана равномерно.
 8. Направете същото с другите крака. Проверете отново дали всичко е гладко, успоредно и перпендикулярно.
 9. Прикрепете диагоналните напречни части към краката и фиксирайте с винтове.
 10. Пробийте два отвора на всеки крак и затегнете с болтове.
 11. След това още две дупки с по-малък диаметър в пресечната точка на скобите, затегнете с 10 см болтове.

Сглобяване на сайта

 1. рисунка на детска площадкаФиксирайте всички ъгли на рамката на платформата с метални скоби.
 2. Забийте висящите котви към предната и задната свързващи греди.
 3. Вижте дъските за пода от 2,5 м. Временно завийте една дъска в средата на рамката, след което започнете да слагате дъските, като започнете от гърба.
 4. Преди да прикрепите крайните дъски, изрежете отвори за люка. Препоръчително е предварително да пробиете дупки в краищата на дъските, така че дървото да не се напука по време на закрепването.
 5. Когато стигнете до средата, махнете времевата скоба. От дъските направете свързващ елемент, така че да стои между гредите.
 6. Закрепете долния шперплат и останалите дъски.
 7. Завийте кръстовидните брекети към задните крака, като премахнете допълнителната дължина.

стълбище

 • Завийте двете стъпки към гредите (стрингери), под същия ъгъл като краката, за да прикрепите стълбата.
 • Прикрепете гредите към платформата.
 • Започвайки от върха, закрепете стъпките от 10 см с винтове към стрингерите.
 • От дясната страна на стълбите, завийте парапета в шнура.

квартира

 • На земята сглобете облицовката на страничната стена, както е на снимката.
 • След това завийте една стена през долната плоча към платформата.
 • Сглобете задната стена и я монтирайте върху платформата.
 • Уверете се, че тя приляга плътно към долната плоча на страничната стена.
 • След това инсталирайте другата странична стена паралелно.
 • Прикрепете временна скоба към вътрешната страна на задната стена.

рисунка на дърво къща

 • Монтирайте предния панел без ребра и пръти, добавете ги след монтажа.
 • Свържете всички части заедно и инсталирайте двете половини на стената на сайта.
 • Зашийте ги така, че стената да е стабилна.
 • Прикрепете обшивката и се уверете, че изводите за ребрата са на правилното място.
 • Изрежете предния панел така, че да се впише около ребрата.
 • Завийте го към рамката на вратата и ребрата.
 • Отстранете всички къдрави брекети.
 • Прикрепете дъските към ребрата, като започнете от предния ръб на покрива.
 • Изрежете страничните панели и ги завийте към оформените шини.
 • Инсталирайте крилото на вратите и дограмата.

рисунка на дърво къща

парапет

 • Завинтете парапета към парапетите и закръглете всички остри ъгли.
 • Наковайте или закрепете балюстрадите към гредата и долната част на парапетите Разстоянието между тях трябва да бъде не повече от 10 см.
 • Инсталирайте предпазната верига с резе.

помня децата ще тестват всичко за сила, така че не пестете от оборудване и не купувайте нискокачествен материал.

рисунка на дърво къщаПомислете за интериора на дървената къща за себе си, обсъдете този въпрос с децата. Авторът реши да направи двуетажно легло, но можете да поставите маса, пейки, рафтове или нещо друго, което повече подхожда на вас и децата. В този случай леглото представлява рафтове, изработени от шперплат с прикрепено странично стълбище, което е по-добре да се фиксира в центъра на леглото, така че да има допълнителна защитна преграда. Е, вратата. Авторът току-що го купи в магазина, но можете да го направите сами.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeIdaa8011e03c

 Стъпка по стъпка диаграма на конструкцията на къща с дървета

Следното е обобщено схема за изграждане на къщапо-точно платформи на дърво.

дърво къща стъпка по стъпкаТрудностите могат да започнат вече при избора на дърво. Естествено, тя трябва да е голяма и силна. Може би на вашия сайт и няма подходящ. И ако не на вашата територия, тогава може би съседите ще са против това. Е, нека бъдем оптимисти, ако вземем нормално, здраво дърво, уверете се, че диаметърът на ствола е не по-малък от 30 сантиметра и няма да има болни и сухи клони, където платформата ще бъде прикрепена.

 

дърво къща стъпка по стъпкаВ ума си вероятно вече си представяте как ще изглежда къщата ви, но е препоръчително да прехвърлите фантазиите си на хартия. Внимателно обмислена схема, това е първата стъпка към успешното изграждане. По-добре е да не преоткривате колелото и да гледате проектите на готовите дизайни в Интернет или спомагателната литература и разбира се да добавите свои собствени щрихи към дизайна. За по-голяма яснота можете да направите картонен модел, така че да е още по-интересно да се изгради. Основното нещо е да не забравяте, дърво, това е тухлена зидария, тя расте и се променя, всичко това трябва да се вземе предвид, когато обмисляте подробностите за закрепването.

дърво къща стъпка по стъпкаДърветата се люлеят, това е друг важен момент, така че трябва да намерите начин как по-добре да фиксирате конструкцията, така че къщата да не се счупи и дървото да оцелее. Най-лесният начин е да фиксирате гредите, върху които къщата ще бъде инсталирана към дървото с болтове. Но има два недостатъка, първо, дървото е жалко, методът все още е варварски и второ, са необходими специални материали, за да направи конструкцията възможно най-лесна. По-надеждно е да фиксирате къщата на опорни стълбове или да я окачите на кабели (въжета, вериги и др.). Разбира се, има и недостатъци, но дървото ще страда по-малко.

дърво къща стъпка по стъпкаСега трябва да изберете начин да влезете в къщата. И тук отново най-лесният начин е да приковавате дъската към багажника.Но ако се притесняваме за целостта на дървото, тогава този метод е по-добре да се изключи, освен това, той не е най-безопасният. Ако дизайнът позволява, естествено е най-добре да направите неподвижно стълбище - красиво, надеждно и ако прикрепите парапет, тогава е безопасно. Въжената стълба изглежда много романтично, като на пиратски кораб, децата ще се зарадват, само възрастни, вероятно всъщност не. По принцип не можете да направите проблем извън стълбите, да купите обикновен удължител, да направите жлебове за него в платформата за надеждност и проблемът е решен.

дърво къща стъпка по стъпкаКакво да правим с различни препятствия? Това се отнася до "допълнителни" клонове. Трябва да разгледате ситуацията, ако искате да запазите дървото колкото е възможно повече, помислете върху дизайна, така че да има подходящи дупки на правилните места, в крайни случаи можете да изрежете нещо.

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаПадането от дърво, дори и от малка височина, е неприятно нещо и опасно за децата. Е, ако знаете къде можете да паднете, сложете там сламки. Не буквално, разбира се, но може да се получи нещо смекчаващо за застраховката, например дървени стърготини. По-добре е да помислите за мерките за безопасност, за да предотвратите падания, ако построите къща изключително за деца, постройте на безопасна височина. Направете надеждна защитна ограда на платформата и най-важното, убедително инструктирайте детето как да използва къщата.

дърво къща стъпка по стъпка

 

За това как да изберем дърво, вече беше казано и въпреки това е добре, ако е с V-образна форма. Просто по този начин ще решите много проблеми с закопчаването.

 

 

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаНеобходимо е внимателно да калибрирате нивото и да направите дупки с дълбочина 10 см. Тук, както се казва, трябва да измерите не седем пъти, а дванадесет.

 

 

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаИзмерете разстоянието, както е показано на снимката.

 

 

 

 

 

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаЗа правилното разпределение на теглото е необходимо внимателно да маркирате в гредите, където ще има референтни точки.

 

 

 

 

 

 

 дърво къща стъпка по стъпкаТака че, когато дървото се люлее, структурата не се срутва, направете жлебове в гредите от 10 сантиметра. Снимката показва как това може да се направи с мозайката през дупките.

 

 

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаНа избраната височина закрепете две основни носещи ленти на четири винта с дължина 20 сантиметра. Използвайте шестостранни винтове за глава. След това инсталирайте гредата паралелно на другата страна.

 

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаСлед това инсталираме напречните греди перпендикулярно. Закопчайте с винтове с дължина 8 сантиметра

 

 

 

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаВзимаме още две греди и завършваме дизайна, за да получим такава "рамка".

 

 

 

 

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаПрикрепяме към основните опори перпендикулярно на платформата на 8 см поцинковани болтове.

 

 

 

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаС помощта на специални крепежни елементи ние фиксираме външната греда към "рамката".

 

 

 

 

 

 

 

Пошивна къща с дърветаАговЗа да дадем стабилност, ще ни трябват още две греди, както виждаме на снимката, те ще служат като опора за платформата. За да направите това, е необходимо да регулирате горните краища за здраво закрепване към платформата, а отдолу правим V-образна форма. Прикрепяме тези опори с нокти.

 

 

 

 

 дърво къща стъпка по стъпкаСега подготвяме сайта, тоест премахваме клоните, които пречат.

 

 

 

 

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаНай-лесната стъпка е да се монтира върху платформата на пода. Между другото, не е необходимо тясно прилягане, дори е желателно да оставите празнина от 0,8 - 1,2 сантиметра.

 

 

 

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаВлизане от основните опори под платформата

 

 

 

 

 

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаНие създаваме ръководства за поддръжка

 

 

 

 

 

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаИнсталираме парапета, така че да е чист, краищата на гредите могат да бъдат отрязани под ъгъл от 45 °, тогава ставата ще се държи по-добре.

 

 

 

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаПространството между водачите и парапета може да бъде защитено с мрежа, шперплат, дървени дъски, по принцип няма значение, помислете за нещо, за да изглежда красиво. Основната цел е сигурността, а декорът зависи от вас.

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаСледващият етап, ние фиксираме стълбите. Как да направите това зависи от избраната от вас опция. Картината е класическа с парапет, но за забавление можете да опитате с въжето. Тогава всяко изкачване ще бъде цяло събитие.

 

 

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаКъщата се нуждае от покрив. Тъй като няма натоварване върху него, можете да изберете всяка опция, в този случай се предлага да използвате обикновен брезент. Възможно е, както на снимката, да издърпате кабела, той ще служи като гребен, а краищата трябва да бъдат фиксирани в краищата на носещите греди, тогава те трябва да бъдат изградени или първоначално направени необходими дълго.

 

 

дърво къща стъпка по стъпкаКак да си направите декор, вероятно правите без съвети.Включете децата в този процес, заедно изберете цвят за къщата, украсете го със знамена и представете някакъв вид мебели. Като цяло уговорете празник.

 

 

 

 

 

детска къща на дървоКакто можете да видите, задачата е доста изпълнима. След това можете да видите как протичат фазите на изграждане на снимките. По-надежден вариант, ако къщата няма да бъде монтирана на едно дърво, а на две или три, или поне да се намери дърво с тройно разклонение.

 

 

 

 

Направи си къща с дървета

направи си сам дървоТук можете да видите стъпка по стъпка снимки и да прочетете някои съвети, как да се изгради къща, направена сама, Авторът не е снимал подробно всички етапи на строителството и оборудването, което е използвал. Можете да намерите цялата тази информация в други блокове на тази статия.

По този начин, съвет от автора за изграждането на къща с дървета.

Използвайте 2x6 дъски за пода, както и триметрови 4х4 релси за допълнителна опора.

кадър, Самата къща е 2,5 х 2,5 м, с дължина 70 см от верандата и стълбите.

Стените, За вътрешна облицовка авторът използва шперплат и изрязва клоните на дърветата. Отвън е монтирана изработена дървена ограда.

Врата и стълбището, Авторът направи врата от подови дъски и ги зави с Z-образно закопчаване. Стълбището се състои от 2 x 2 x 6 плътни дъски и 2 x 4 страна за стъпала.

Покривът, За да поддържа osb-панела, авторът използва 2x6 дъски.

украса по ваш избор, за тази къща с дървета целият антураж, закупен в магазин.

Време и разходи, Авторът прекара около 100 часа и се срещна в размер на около 1800 $. Само имайте предвид, че информацията е взета от американски сайт, така че цената за нашите условия може да варира значително.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeIdb20ae7179c

Как да се изгради къща за дървета за деца

детска къща на дървоЕто такава класическа крепост - дърво къща за деца Можете да построите на лятната си вила или в градината. Основното е да намерите подходящо дърво, всичко останало е въпрос на технология. Най-важната част, разбира се, е изграждането на платформата. Ако не го вземете сериозно в първата стъпка, това ще създаде проблеми по-късно.

 1. Първата задача е да прикрепите двете долни напречни греди към дървото. Те вървят успоредно един на друг в една посока, след това вторият набор, горната перклатина ще бъде насочена в обратна посока отгоре от долните лъчи.
 2. За да осигурите място между напречните греди и дървото (за растеж), използвайте две половин инчови поцинковани шайби отстрани на дървото на всеки от винтовете.
 3. Долните щанги са с дължина 20 см, които понякога са трудни за работа. Моля, обърнете внимание, че фиксираните винтове са нарочно центрирани по ширината на гредите.
 4. Много неща, за които трябва да помислите, когато завиете винта за изоставането и зависи от това какъв тип дърво и каква къща от дърво изграждате.
 5. След като маркирате мястото на монтаж, пробийте дупка и използвайте гаечния ключ, за да затегнете винта. Може да се нуждаете от повече ливъридж. Следователно авторът инсталира скоба за тръба в края на гнездовия ключ и успя лесно да затегне всички винтове за щракване.
 6. Повторете процеса с горните щанги. Този път авторът успя да използва долните греди като опора.
 7. Най-трудното е да настроите правилно нивото за рамката. Може да е хубаво да поставите уплътненията, докато закрепвате релсата ... това ще даде стабилност по време на монтажа на рамката.

Облицоване на греди и под

Авторът наряза гредите на джантата по размер и след това изготви план за закрепване, за да ги прикрепи към горните напречни щанги. Ако работите сами, тогава никой няма да държи гредата на джантата. Авторът прикрепи част от дъската към долната част на горната част на направете малък рафт, ще бъде по-лесно да се работи. Дори след фиксирането на всички греди платформата на дървената къща все още може да се движи малко. За да го фиксира здраво, авторът прикрепи скоби на коляното ... те наистина укрепват основата. За да направите това, отсечете краищата на монтажните дъски под ъгъл 45 ° и прикрепете към дървото чрез специални уплътнения.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeId138344d3b4

Под и парапет

детска къща на дървоСлед като завършите рамката, продължете към сайта. Когато инсталирате пода, изчислете точките на отрязване около отвора за ствола на дървото. Оставете разстояние от около 5 см, за да се осигури растеж на дървото, Инсталирайте опори, които поддържат парапета и покрива на дървената къща. Дизайнът е прост, само половин кръг в долната част на стелажа, който приляга флъш от външната страна на гредите на джантата и подовата настилка. Тествайте всяка опора и отвес. След това инсталирайте горните и долните парапети. Така е проста дървена къщаследователно авторът отхвърли идеята за полукръг или дърводелство и направи прости фуги. Откъснете долната лента, където ще бъде входът. Оставете горната релса на място от съображения за безопасност, така че някой случайно да не изпадне. След това инсталирайте средната лента, която всъщност поддържа повечето от дъските, които съставляват парапета.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeIdd376b8f741

Стълбище, врата, покрив

детска къща на дървоПод стълбите е необходимо да се изравнява платформата, а за да се инсталира успешно, е необходимо правилно изчислете наклона, Авторът отряза ъгъл от 65 градуса и постави гредите върху плоски камъни, за да забави възможното гниене.

 • Отстранете тревата и земята, за да изравните камъните.
 • Вижте и монтирайте стълбите (2 х 4) с помощта на поцинковани гвоздеи.
 • След това направете калитка. Разбира се, няма много нужда от това, но поради съображения за сигурност все пак е по-добре да го направите, още повече, че не е трудно
 • Всичко, което остава да завърши къщата на дърветата е да инсталирате покрив.
 • Това е съвсем просто, няколко ферми с 5/4 страни, приковани към тях. Може би не най-идеалният вариант, но от внезапен дъжд и вода от листата на дървото ще се покрие.
 • Авторът просто изрязва дъските за горната част и след това ги завива заедно с дъска 5/4, прикрепена от всяка страна.
 • Завинтете двата ферми към дълги стелажи, прикрепени към рамката и парапета.
 • Използвайте болтове със заключваща шайба и гайка.

Това е всичко. Разбира се, не най-подробната инструкция, но под снимката има линк към сайта на източника, където можете да прочетете по-подробни инструкции стъпка по стъпка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeId12c043bf2c

 

Как да изградим дървена къща

направете къща за дървета за децаСтъпка 1: Монтаж на греда, Горният комплект ще бъде на височината на пода на дървената къща. Пробийте направо през дупки. Направете квадратна рамка и инсталирайте пода.

Стъпка 2: Ниво на платформата, Изравнете платформата с ниво.

Стъпка 3: Инсталирайте диагонални опори, След като платформата е на ниво, можете да инсталирате постоянни опори, които ще поддържат къщата. Авторът използва две дъски 2x6, усукани заедно и нарязани под ъгъл от 45 градуса.

Стъпка 4: Поставете подови настилкиТова е най-добрата част от проекта, защото можете да застанете на платформата, когато тази стъпка приключи. Започнете от единия край и оставете дъските да висят по ръба, за да можете да виждате краищата с трион. Когато стигнете до ствола на дървото, оставете празнина от около 5 см, за да оставите място за растежа на дървото и при разклащане на дървото на вятъра имаше празнина.

Стъпка 5: Монтаж на рамка и стена, Видя стените на земята. Уверете се, че части от стенните покрития се припокриват в краищата на стените, които се допират. Доведете приятели, които да ви помогнат в този момент, стените ще бъдат тежки.

Стъпка 6: Инсталирайте покрива, За да направите покрива на дървената къща, определете какъв ще бъде наклонът. Авторът планирал да монтира плочката, затова използва наклона от 4:12. След като изчислите височината на ребрата, можете да инсталирате централната греда на покрива, като прави временна опора, за да я задържите на мястото си, докато не прикрепите кроквите. След това сложете шперплата, оставяйки пространство около багажника, така че дървото да се люлее на вятъра, без да се блъсне в покрива. Фиксирайте плочките.

Стъпка 7: Поставете стълбите и вратата, Вратата е от борови дъски. За стълбите авторът е използвал обработена дървесина, тъй като е в контакт с почвата. Напречните щанги на стъпалата са разположени на разстояние 25 см една от друга.

Стъпка 8: Задайте парапета, Парапетът е висок 90 см, а балюстрадите са на разстояние 10 см. Започнете инсталацията от средата. Отворите между пода и парапета и пода са за предпочитане дъски. В заключение можете да направите външния вид, за това не забравяйте да привлечете деца.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeId5f7bd4c801

Направи си сам дърво къща за деца

направи си сам дървоКрасива и надеждна дърво къща за деца, макар и не много големи по размер, но перфектно проектиран и може да бъде чудесно място за игри. В допълнение, прост дизайн ще изглежда добре на всеки сайт. Добре подбраните стъпка по стъпка снимки са представени по-долу, така че подробни инструкции не са необходими. Авторът сглоби цялата къща в гаража, след това я разглоби и отново я сглоби вече на перона. Това ще спести много време, тъй като всички инструменти в гаража са под ръка и не е нужно да се качвате нагоре и надолу по стълбите сто пъти. Като цяло вижте снимката и успех на вас.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeIdda7cde6bb9

Treehouse на три стълба

Ако имате късмет и намерите това, от което се нуждаете, тогава задачата е опростена, въпреки че стъпките са почти еднакви.

 • На първо място е необходимо да се изготви план за строителство, да се подготвят необходимите инструменти и материали.
 • След това фиксираме основните опори. Не се препоръчва да поставяте детска къща на дърво над два метра, така че прикрепете долната опора на височина със средна височина, точно над главата, така че ще бъде по-лесно да извършите фиксиращи работи. Гредата трябва да бъде прикрепена хоризонтално към първия багажник, внимателно подравнена, по-добре е да използвате нивото на сградата и едва след това да прикрепите другия край към втория багажник.
 • Нарежете напречните греди на размер и ги закрепете към основните. Те трябва да бъдат монтирани на едно и също разстояние, така че натоварването да се разпределя равномерно. За надеждност осигурете повече диагонални опори под рамката.
 • За да не се прибират и да не се опъват с инструмента по време на работа, използвайте въжевия механизъм. За целта е необходимо да закупите карабинер, който алпинистите използват и да го закрепите в долната част на въжето.
 • Как да монтирате пода вече е описано в предишните инструкции, но в този случай все още е правилно да се изчисляват и изрязват дупки за стволовете. Запасите от ръба до ствола правят до 10 сантиметра, това се взема предвид растежа и рака на дървото.
 • По-добре е парапетът и пространството под тях да са твърди, тогава детето определено няма да може да се измъкне в никоя дупка. Същото се отнася и за стените на къщата.
 • За монтажа на стълбите също беше казано, основното е да е надежден. В този случай беше използвана набраздена дъска, не най-удобната опция, но надеждна.
 • Покрив по избор. За обикновена къща за игри е достатъчно да направите лек балдахин от шперплат или брезент.

  Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
  https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeIdb39149eb2a


  диаграма на дърво къща

Тук са показани диаграми и функции за монтаж.които можете да използвате в строителството. Още няколко съвета. Когато свързвате всякакви части директно към дървото, използвайте големи болтове, а не няколко малки. И така, първо, по-надеждно е, и второ, ако закарате много желязо в малка част от багажника, тя ще започне да се влошава и тази зона ще се превърне в прах. Също така се опитайте да не претоварвате структурата, колкото по-лека ще е тя, толкова по-малко ще са необходими опори и крепежни елементи. За дърво е по-добре и отново е по-безопасно.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeId6a7f8c05e3


Ето още едно пример за поетапно изграждане на къща, при която три дървета се използват като опори, Това е вариант на цялостна конструкция без платформа.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeIdce9806bd3d


Висяща дървена къща

 

висяща дървена къщаКъщите на дърветата могат да бъдат с различни форми и дизайн. Ако искате да проявите творчество, можете да използвате не класическата схема, а нещо необичайно. Такова решение би могло да бъде изграждането на окачена къща със заоблен прозрачен покрив, виждате го на снимката. Дизайнът е необичаен, но очите ви се страхуват - ръцете правят, вижте стъпка по стъпка снимки и всичко ще се получи.

 

 1. Стъпка. Изрежете желаната форма от картона и начертайте линия върху работната повърхност на листа от шперплат.
 2. Стъпка. Вижте изпъкнал ъгъл по линията с мозайката, след което можете да го използвате като шаблон, така че да не прилагате постоянно цялата форма. Изрежете останалите ъгли.
 3. Стъпка. Начертайте врата на работната повърхност. За да направите равномерен кръг, пробийте дупка в центъра на бъдещата врата, поставете винт, завържете молив към нишката и очертайте повърхността.
 4. Стъпка. За да отрежете вратата, пробийте дупка в линията на кръга, монтирайте в нея острие на мозайката и бавно изрежете по линията.
 5. Стъпка. Начертайте илюминатори (прозорци).
 6. Стъпка. Нарежете ги по същия начин като врата.
 7. Стъпка. За да направите задната стена, поставете плосък лист шперплат, прикрепете готова странична стена и изрежете шперплата към основата.
 8. Стъпка. За да направите прозрачен прозорец на покрива, просто маркирайте правоъгълника в съотношение 2x3, пробийте дупка и я изрежете катонаправихте прозорци и врати.
 9. Стъпка. Грундирайте и оцветете външните стени.
 10. Стъпка. Сега е необходимо да се направи рамка, тъй като на снимката закрепваме три бара с две странични пръти.
 11. Стъпка. Поставете подовите панели по рамката. Използвайте дърводелски молив, за да маркирате. Разстоянието между дъските на панелите ви позволява да създадете въздушен поток и да предпазите дървесината от изкривяване. Закрепете дъските от всеки край с щипци.
 12. Стъпка. Прикрепете двете стени към палубата. Ако имате специален пистолет за нокти (нулер), тогава работата ще върви по-бързо. Всеки край на щангата трябва да се задвижва с най-малко два пирона.
 13. Стъпка. След като фиксирате страничните стени, прикрепете две летви, където ще има гърба (гърба) на стената.
 14. Стъпка. Тъй като къщата ни ще бъде окачена, е много важно да укрепим точките, в които кабелите ще бъдат прикрепени към купчините.
 15. Стъпка. Закрепваме гредите на покрива, разстоянието между баровете 25 - 30 сантиметра.
 16. Стъпка. Ние подравняваме гредата, върху която ще се държи къщата и носещата греда.
 17. Стъпка. Препоръчително е да фиксирате гредата върху шестоъгълни болтове, като предварително сте пробили дупки, за да не се разделят носещите греди и шперплат.
 18. Стъпка. Изрежете правоъгълници за покрива от прозрачен поликарбонат, фиксирайте ги в средата на 5 сантиметра от ръба на стените. Използвайте винтове с шайби за закрепване.
 19. Стъпка. Направете дупка за въже в центъра на носещата греда.
 20. Стъпка. Използвайте останалите извити парчета шперплат, за да направите облицовката около вратата и прозорците. Начертайте втори кръг отвън (5 сантиметра за вратите и малко по-тънък за прозорците). Изрежете вътрешния кръг с ножовка за вратата и прозорците.
 21. Стъпка. Дръжте и подравнете облицовката на вратите и прозорците.
 22. Стъпка. Пригответе силно въже, поставете шайбата от вътрешната страна на гредата и направете възел.
 23. Стъпка. Сега трябва да вдигнете къщата. Колко човек ще се нуждае от това е трудно да се каже, като цяло, призовайте за повече. Ще е необходимо да фиксирате въжето върху много силен клон, това трябва да бъде избрано предварително.
 24. Стъпка. За да е удобно да влизате в окаченото жилище, направете такава стъпка под вратата (на снимката).
 25. Стъпка. За да не се люлее къщата много, направете стрии. Закрепете винтовете на всеки ъгъл.
 26. Стъпка. Карайте в колчета, можете да си купите туристическа палатка или да я направите сами.
 27. Стъпка. Как да оборудвате къща в средата, въпрос на вкус, най-важното, не се претоварвайте с ненужни неща.

Това е всичко, остава да се похвалите с оригиналната си идеология и да се насладите на почивката си. Тази къща ще се хареса както на деца, така и на възрастни.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeIdfe8ce37088

Как да изградим оригинална къща с дървета

дърво къща за децаЕдна къща с дървета не е само забавление. Процесът на изграждане ще донесе удовлетворение на родителите, което може да бъде по-приятно от това да направят нещо радостно за детето си, а това е и опит за децата, на тази възраст те са много активни в усвояването на информация. Ето защо, не забравяйте да ги приемете като помощници, дори и това да ви струва допълнителна караница, защото ще трябва многократно да засилвате мерките за сигурност.

Тази опция без директно закрепване към дървета е проста, стабилна и универсална - кутия с шперплат и набор от дървени кокили. Строителство на къщи на дърво национален отбор, така че ако е необходимо, той може лесно да се разглоби. Ако има подходящо дърво, за по-голяма стабилност, разбира се, по-добре е да прикачите към него къща. За да изгради къщичка за деца, авторът използва стандартни греди, дъски и листове, както и опори с готови стоманени котви за простота и стабилност.

Основните основни умения на дърводелската работа позволяват на няколко души лесно да сглобят всичко от нулата, а представените чертежи и стъпка по стъпка снимки на изграждането на къща с дърво дават обща представа за поръчката за монтаж.

рисунка на дърво къщаИдеята за изграждане на къща с дървета се състои в монтиране на сглобяемата рамка на земята, въпреки че това не е важно, първо можете да инсталирате купчини, след това да добавите напречни скоби след вертикален монтаж.

как да направите дървена къщаРезултатът: хладна малка вила за всички времена или четириетажна вила. И също страхотна детска площадкадобре осветена, в модерен стил, където децата могат да прекарват времето си в лошо време. Също така въз основа на този дизайн можете да добавите много от себе си, например да инсталирате рамки от плексиглас или да добавите допълнително оборудване за детски игри.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeIdf56ce2cdda


Отворена къща с дървета

детска къща на дървоОпциите за къщи с дървета за деца могат да бъдат различни, като тази - обикновена отворена платформа на разстояние около 1,80 м от земята, с размери 2,5 х 2,5 м. За деца това е достатъчно и можете да инсталирате малка палатка или хамак.

За изграждането на такива инструменти са необходими:

 • Циркулярен трион
 • Удължителен кабел
 • Ръчен трион
 • Акумулаторна бормашина с множество батерии
 • 1/2 инча свредло с дължина 15 см
 • чук
 • ниво
 • Колело за рулетка
 • Квадратна лопата
 • 12 ½ инчови болта от неръждаема стомана с дължина 15 см (за крака и странични стълбове)
 • 12 шайби, също изработени от неръждаема стомана, 50 мм монтажни винтове (за закрепване)

Дъски и барове

 • 2 × 6 2,5 m дължина - 13 броя
 • 4 × 4 дължина 2,5 м - 8 броя 2 × 6 дължина 3,5 м - 2 броя
 • 1 × 6 дъски - 30 бр.
 • Шлакоблоки - 4 бр.

Етапи на строителство

 1. Подгответе материалите.
 2. Изравнете платформата и инсталирайте блоковете, където ще се поддържа къщата на дърветата.
 3. Използвайте квадратна лопата, за да инсталирате блоковете.
 4. Измерете краищата на платформата
 5. Завийте дъските заедно и след това пробийте дупки за болтовете.
 6. Сглобете дървените стълбове
 7. След това инсталирайте гредите.
 8. В тази връзка опорите са прикрепени към две 2,5 m дъски, след което гредите се монтират на 35 см от всеки край и 40 см един от друг. Това може да се види на диаграмата.
 9. За стабилността на обекта са инсталирани ъглови странични опори.
 10. След това парапетът е прикрепен. За да поддържате нещата прости, нарежете 4x4 части наполовина, всяка от тях ще бъде 1,20 м. След това ги закрепете така, че да седнат на метър по-високо от горната част на подовата конструкция.
 11. Добавете горния парапет. Необходимо е да се измери вътрешният ъгъл и да се добави сантиметър.

Това завършва монтажа на къщата с дървета. Инструкцията е непълна, но можете да вземете повече информация на сайта, линкът е под галерията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeIdf00054730c

Детски замък на дърво

детски замък на дървоДецата искат къща с дърветано в двора ти няма големи дървета? Опитайте тази опция. Авторът се сблъсква със същия проблем, на неговия сайт не е намерено подходящо дърво, затова е намерил две млади дървета с височина около 6 м. Оставаше да излезе дизайн на платформатова беше великолепно наречено „замък“. Можете също да се възползвате от тази идея, защото в този случай размерът на дървото всъщност няма значение, Със сигурност децата ще го харесат. Разбира се, замъкът трябва да има кули, мост, хълм.

 • Изградете сайт около малко дърво, оставяйки място за растежа на дърветата.
 • Първо трябва да инсталирате 4 опорни стълба, които могат да бъдат циментирани за надеждност.
 • Върху тях правите квадрат от 4 греди и отгоре инсталирате гредите, за да поддържат палубите.
 • Накрая, поставете дъските за пода.
 • След това изградете стените.
 • След това инсталирайте рампата и плъзнете.

Това е всичко, основно сайтът е готов. За да го превърнете в замък, включете въображението. Направете различни атрибути - ръчно рисувани щитове, знамена, бойни знамена…. Свържете се с дизайна на деца.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeId0b3edc564b

Как да се изгради проста къща за дървета за деца

проста дървена къщаТова, разбира се, не е пълноценна къща с дървета, а по-скоро детска площадка, но ако няма възможности, тогава защо не. Между другото, много предимства. на първо място, можете да построите такава къща с дърво за един ден, на второ мястотой е не е твърде високо и това е по-малко от преживяване, че с детето ще се случи нещо, След това, много прост дизайн, винаги можете да добавите повече детайли, лек, отворен и лесен за изкачване и спускане. Тази дървена къща е построена от стари дъски и клони. Достатъчно здрава конструкция, няма нужда да подсилвате нещо, освен това, което виждате на снимката.

Какво ви трябва

 • кръстосана тренировка
 • ниво
 • рамкови винтове или пирони
 • 3-инчови винтове за подложка
 • дъски за подови настилки
 • малки трупи
 • ръчен трион
 • Килими, възглавници и аксесоари за дрехи

инструкции

 1. Изберете силно дърво, но не прекалено гъсто и с клони, които започват малко по-високо. Подгответе двете основни части, прикрепете го към най-плоската част на дървото и след това към противоположната страна. Тази къща е на височина 1,80, направена за шестгодишно дете. Използвайте само един винт във всеки монтаж, така че да можете да ги регулирате, преди да затегнете още четирите винта. По-добре да използвате ниво.
 2. Въпреки че този дизайн не е предназначен за няколко деца, той всъщност е много здрав. Това не е изненадващо, авторът усука 10 винта от всяка страна, плюс кръстове. След като измерите ширината, изрежете двете напречни греди и поставете между опорните скоби. След това завийте в дървото (5 винта) и в основата (2 винта). Сега имате стабилна кутия около дървото, която ще държи платформата.
 3. След като видяхте дъските на палубата до 1,20 м, изравнете ги равномерно отгоре и затегнете с винтове. Оставете пропуски в пода, за да направите платформата по-лека.
 4. Направете подови настилки между предната и задната страна на платформата.
 5. Инсталирайте стълбите. Вземете малките трупи и ги фиксирайте здраво с винтовете. Натоварването на стъпалата ще бъде голямо, така че не щадете винтовете.
 6. Украсете вашата дървена къща. Цветните килими са идеални за пода. Оставете го на детето.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeIdce2f74955a

Чертежи на къща с дървета

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeId28bb2c86bb

Treehouse за деца 300 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/domik-na-dereve-svoimi-rukami#sigFreeId33eabe75dc

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...