Публикувано в Детски къщи

Направи си сам детски дом 1000 снимки, рисунки, инструкции

направи си сам детска игрална къща направи си сам детска игрална къща

И така, дойде лятото - време, в което всички, без изключение, деца и възрастни, чакаха с нетърпение девет месеца. Разбира се, с идването на топло време повечето семейства ще отидат в летните си къщи, за да си отдъхнат от суматохата на града. По-възрастните поколения семейства винаги ще намерят какво да правят със себе си, но понякога е трудно децата да си намерят работа. Игрите са чудесна дейност за дете. Но кои от тях? И най-важното, къде? В крайна сметка, за игри трябва да осигурите добро място. Ето защо един от най-добрите подаръци за деца, за летния период, може да бъде направете си детска къща.

 

Направете го сами със собствения си дом! В тази статия ще разгледаме няколко варианта за направа на детски домове със собствените си ръце за всеки вкус и цвят! Дори ако няма да построите такава къща на лятна вила, а просто искате да оборудвате кът за детски игри във вашия апартамент, тогава тук ще намерите подходящ вариант за себе си!

Как да направите детска къща със собствените си ръце

направете си детска къщаКъщата може да бъде построена от всякакви материали, но си струва да се има предвид, че тя ще бъде къща за детски игри, следователно здравината е важен фактор, а материалът, който е най-подходящ за здравина, е дървото. За да започнете строителството, трябва да изберете територия, малка площ, около 2х2 метра, и да я маркирате. Сглобяването на основата на къщата е подобно на започване на монтажа на пясъчната кутия.

 

Направи си сам план за жилищно строителство:

 1. Свържете базовите пръти помежду си с метални ъгли.
 2. Определете височината на къщата, от която се нуждаете (това ще бъде дължината на вертикалните пръти). Прибиране на баровете.
 3. Закрепете вертикалните пръти с ъглите и определете място за прозорците.
 4. Заковайте листовете от шперплат с направените предварително от вас прорези на прозорци и врати до вертикалните пръти.
 5. От останалите листове от шперплат направете покрив за вашата къща.

Готово! Остава да окачите вратата и да подредите по ваше желание, но въпреки това, ако желаете, можете да направите дограма (също от шперплат). Вратата може да бъде направена независимо, или можете да вземете някаква стара дървена врата от старата плевня, никога не знаете, изведнъж тя лежеше някъде. От предимствата на такъв прост детски дом направете сами може да се отбележи здравината и лекотата на изграждане.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdf56aaa7967

детска квартира от барНаправи си дървена къща

Изграждане на този тип детска къща с имитация под трупи - процесът отнема повече време, но резултатът е по-впечатляващ. Разбира се, дизайнът не е направен от истински трупи, но изглежда по-солиден. Това не означава, че е такова дървена детска къща много лесно да се изгради със собствените си ръце, бяха необходими на автора 4 седмици вечерна работа за изравняване на земята за пода и една много дълга събота и неделя, за да завърши монтажа. Но всичко зависи от вашия опит, наличието на материали, инструменти и, разбира се, ентусиазъм. На стъпка по стъпка снимките процесът се показва с много подробности, но ако имате въпроси, под галерията има линк към сайт, където в допълнение към снимките има подробни инструкции от автора.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId6616e16898

игра къща за момичетоИгра къща за момичета

Друг плюс на дървените къщи е, че те могат да бъдат направени с абсолютно всякакви декоративни резбовани елементи. И разбира се, детската къща може да бъде проектирана по вкус на бъдещите малки собственици. така игра къща за момичета може да се изгради от дъски, с цветя под прозорците, които ще се грижат от младите цветя. Методът за изграждане на такава къща практически не се различава от първия вариант, с изключение на факта, че вместо шперплат до вертикалнабаровете са обвити в детска къща с дъски. Също така в такава къща можете направете дъска - Това ще бъде значителен плюс, защото можете да тичате из къщата боси, което ще зарадва децата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId86d68e392b
 

Игра къща за апартамента

игра къща за апартаментаДетските къщи за игра на улицата са добри, но какво да правим в неблагоприятно време? Или като цяло по всяко друго време на годината, с изключение на лятото? Или ако сте в апартамент, а не в частна къща? Има изход - направете си къща за домашна игра за апартамент, Нека да разберем как можете да направите такава детска къща със собствените си ръце, но в същото време ще се отдалечим малко от използването на дърво. Между другото, от какво друго може да се направи детска игрална къща? В детството всички направихме къщи-колиби от възглавници, одеяла, покривала и прочее ... като цяло от всичко, което идва под ръка и ще бъде удобно за строителство. Но такива „къщи“ ще стоят преди първото нападение на домашни любимци върху тях или преди самото дете да ги докосне случайно, а не там, където е необходимо.

картонена детска къща

Затова е по-добре да направите истинска изненада за децата. Собствена по-трайна къща за игри в апартамента, която можете да направите сами, Като материал за такава къща е подходящ дебел картон, Но как да го направя? Всичко е много просто, с картон, въображението ви е неограничено, защото това е такъв ковък материал, че можете да построите къща директно с деца (това е по-интересно за всички). Можете или самостоятелно да измислите рамка за къща или да я отпечатате в интернет. И всичко, от което се нуждаете за строителството, е: ножици, лепило и картон. И ако се увлечете, тогава до вас можете да построите къща за домашните любимци, споменати по-горе.

картонена къща

Всичко е много просто, бързо и сравнително трайно!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId60d2af8207

проста детска къща го направете самиПроста къща, направена сама

За разлика от всички предишни опции, тази къща, направена сама, за която ще ви разкажа сега, се отличава с кокетността на монтажа. В същото време изглежда доста просто, като малка кула от детски приказки; великолепни издълбани шарки й придават такъв вид. Не е равномерно детска къща за игра, а по-скоро детска беседка, в която по-младите членове на семейството могат да се обаждат на приятели и да им организират събирания, особено момичета, които обичат да правят различни чаени партита със своите кукли. Може би единственият недостатък на такава къща е голямата консумация на материали, което се отразява, разбира се, на цената й, но си заслужава, защото е издръжлива, практична и елегантна детска къща - Място, в което децата могат просто да седят, криейки се от лятното палещо слънце и да играят нещо далеч от възрастните. Принципите на сглобяване са същите като в предишните опции: започвайки с подовата рамка и завършвайки с вътрешната облицовка на детската къща. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че за да избегнете нарязвания и разпръсквания на децата, трябва да използвате само съединения материал и да отстраните всички скоси в отворени ъгли: на прътите на рамката с равнина, на металните ъгли на армировката с шлайф. Да се ​​изгради такава къща е наистина просто, всички стъпки са ясни, дори като се гледат само снимки на конструкцията.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId83f86b6c8c

проста детска къща го направете самиНаправи си сам детска къщичка

Ако смятате, че добра детска къща е трудно да се направи със собствените си ръце и да се купи по-лесно, тогава се заблуждавате, защото можете да си направите не просто детска къща, а цяла детска площадка с пързалка, стълба и, ако желаете, дори люлка, всичко, което е достатъчно за фантазия, можете да направите със собствените си ръце , И още повече детска къща, всичко е много по-просто, отколкото си мислите.

Ето един тип Направи си сам детска къщичка, просто има цяла площадка за малки джаджи. Трябва да започнете да изграждате такава къща с купчини, за която можете да използватедървени блокове, просто трябва да ги копаете в земята, така че всички да са на едно и също ниво, ако не се получи да ги копаете така, тогава можете да отрежете някои стълбове. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че стълбовете трябва да бъдат здраво изкопани, защото на мястото, което ще бъде инсталирано на тези купчини, ще се появят почти земетресения. След инсталирането на купчините всичко се прави по същата схема с един нюанс: подовата рамка, заедно с подовата настилка от дъските, не се полага върху земята, а се монтира на купчини, Тогава сиропиталището се изгражда по същия начин, както в другите схеми, описани по-горе. Следващата стъпка ще бъде инсталирането на парапета: тъй като тази игрална къща е поне не висока, но на височина, тогава трябва да помислите за сигурността. Парапет от обработени, шлифовани дъски. Завинтете на мощни 90 мм винтове. Две в долната греда - една в дъската. Е, в края на краищата вече е възможно да инсталирате стълба към такава детска площадка, да окачите бънджи / люлка, да оборудвате пързалка, всичко според субективния вкус на децата, бъдещите „жители“.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId91deac3bd5

Но такива обикновена къща по рамкова технология може да бъде направена от OSB и шперплат

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId55652d76b8

детска къща в апартаментаНаправи си сам детска къща в апартамент

Характеристика от този вид детска къща в апартамента е компактен, имате нужда само от два или три квадратни метра в ъгъла на стаята, тъй като тази къща е изградена на височина, което е основното й предимство. В същото време изглежда доста оригинално, дизайнът на този "дом" не е подобен на всички по-горе.

Материалът е доста достъпен, необходимо е малко:

 • гипсофазер;
 • сухото строителство;
 • шперплат листове;
 • дървени блокове;
 • бар.

 

 детска къща в апартаментаПлан за монтаж:

 1. Първо трябва да сглобите рамката на къщата от греда с размери 50х50 мм, стелажите към пода и тавана са закрепени с помощта на ъгли и дюбели. Между стелажите се поставят напречни греди от една и съща лента, необходимо е да се направи рамка от "врата".
 2. След това се изрязват два косоура, основите за стъпките, които трябва да бъдат прикрепени към пода и стената.
 3. За шишчета също трябва да инсталирате рамка (както на изображение № 4)
 4. Защипваме здраво стъпалата и правим вътрешната облицовка на рамката на сиропиталището с шперплат листа.
 5. Тогава остава само да направите външната обвивка, да изградите парапет и да подредите домашна детска къща на вкус.

Няма недостатъци на такава детска къща със собствените си ръце, само положителни аспекти: тя е трайна, лесна за изграждане, евтина, ще се впише във всеки интериор и ще донесе радост на децата. Тази опция за детска къща със собствени ръце може да бъде направена под формата на кула, както на снимката, така че да изглежда още по-впечатляващо, помислете, дизайнът е ваш.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId962c7d4e3d

детска къща с пързалкаНаправи си сам детска къща с пързалка

тук пример за друга детска къща, Уникалността на тази сграда в нейния покрив: на първо място, той е направен не от дърво, а от пластмаса, но на второ място, той има различна, за разлика от други опции, форма, този покрив не е върхов, а полуцилиндричен, и двете увеличават функциите на сиропиталището, защото сега спокойно можете да се скриете от дъжда в него, добре, трето, покривът на този тип къщи е полупрозрачен, което увеличава притока на слънчева светлина там - с такова осветление ще бъде приятно да бъдете вътре в такава къща. Всичко това, безспорно, може да се отдаде на предимствата на модела.

детска къща с хълмнаправете го самиНаправи си сам детска къща с пързалкаИма и интересна идея за такава къща - да се направи павирана градинска пътека, водеща към строежа, това ще добави приказност и ще засили интереса на децата към строителството. Друго от предимствата на този модел може да се нарече фактът, че той е направен от по-евтин материал - ПДЧ, което, разбира се, спестява значителна сума пари, тъй като материалът за строителство се нуждае от много. по същия начин, дизайнът на този тип детска къща с пързалка „направи си сам“ е сгъваем, поради свързването на дървени конструкции по метода на трън-бразда, докато игралната къща запазва своята сила и надеждност.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdd22c733601

къща от дървен материалКъща за имитация на дървен материал

Нека разгледаме още един модел на детска къща със собствените си ръце. Той е направен от дъски, които са имитация на дървен материал, така е придава на къщата приятен външен вид, Характеристика на тази опция е, че има веранда и е достатъчно просторна вътре, в тази къща децата могат да прекарват цялото си време в страната, така че не забравяйте, че интериорната подредба също играе голяма роля, особено когато става въпрос за малки принцеси, които по време на играта имитира възрастни.

къща от дървен материалНезависимо какъв материал и дизайн за създаване на пространство за игра е избран, вашето бебе ще бъде щастливо.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdce9c8b4579

направи си сам детска игрална къщаНаправи си къща за игра

Още един интересна и красива версия на детската игрална къща „Направи си сам“, особеност на такава конструкция е здравата й основа - бетонна възглавница, което прави конструкцията по-надеждна и много по-практична.Също така в тази детска къща прозорците са остъклени със защитно стъкло, точно както в истинска къща. Забележка: Много важно е да използвате квадратура на сгради, когато изграждате къща, за да проверите дали всички ъгли на къщата са прави, защото не искате сградата ви да е изкривена, нали?

Изграждане на игрална къща в 7 стъпки

 • Положете пода и повдигнете краищата. Използвайте ъгъл на сграда, за да проверите ъглите (всички трябва да са 90 °) и след това регулирайте покрива. Повдигнете панелите на покрива на място
 • След това изравнете сградата и забийте всичко с дори 40 мм дълги нокти през страничните рамки, за да фиксирате пода. Ако домът на децата ви има малка веранда, поставете етажа му пред къщата за игра.
 • Монтирайте верандата от предната страна на игралната къща.
 • Следващата стъпка е да усетите покрива. Там, където крайният край се чувства контра и надвисна с предния корниз, дръжте парче дърво под филца и използвайте остър нож за рязане, за да направите прав разрез от ъгъла на покрива до ръба на филца.
 • Сгънете подрязаната подплата и приковайте калъфа до ъгъла.
 • Ако вашата къща за игри е на пода, би било хубаво да я завиете, така че да не се плъзга по гладка повърхност. За целта използвайте винтове с дължина 100 мм.
 • След това можете да украсите къщата, както искате, с помощта на бои, лакове, дърворезба и т.н.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdc3d1b94619

Направи си къщичка стъпка по стъпка

направете си детска къщаОбръщаме се към инструкциите за създаване на друг забавен модел направете сами детския дом, Това е най-простата форма на игрална зала. Интерес за този модел е, че къщата няма покрив с остър ъгъл, а само наклонен покрив (прилича на плевня, между другото, такава къща може да се използва и като плевня), която прави строителството много по-лесно, Също така, предимствата на този тип детска къща могат да бъдат приписани на факта, че стените не са обвити с дъски или шперплат (както в предишните версии), но сайдинг от дървокоето прави монтажа по-лесен и по-привлекателен. Как да направите такава къща със собствените си ръце? Много е лесно, строителството се извършва по една и съща схема, обичайна за всички варианти на детски игрални къщи.

План за изграждане:

 1. Изберете място. Игралната къща ще заема площ от 1,8х2,4 метра и ще изисква поне също толкова място плюс малко допълнително място за влизане. Тази детска къща трябва да е на открито, но със сигурност може да бъде поставена на закрито, ако искате.
 2. Създаване на фондация. За да изградите рамката на основата на къщата за игри, използвайте 0.6x2.4 метра барове, които се закрепват заедно чрез свързващи винтове и след това направете настилката от дъските. Тази фондация ще се превърне в платформа за домашно приготвен детски дом.
 3. Създаване на рамки за стенаЗа да изградите стените на игралната къща, трябва да направите празни рамки за страните на баровете, те са направени на същия принцип като основната рамка.
 4. Монтаж на стенни рамки. Започнете от задната стена, повдигнете рамката вертикално до ръба на основата на вашето сиропиталище. Използвайте няколко поцинковани винта, за да закрепите рамката към пода. След това отидете на страничните стени; Първо те са прикрепени към пода, а след това към краищата на задната стена с повече винтове. Последната стена, която трябва да добавите, е предната стена. Не забравяйте, че този модел ще има пространство пред верандата (верандата), тоест трябва да оставите място от ръба на основата. Прикрепете рамката на стената към пода и след това към другите две стени, като се уверите, че тя приляга плътно.
 5. Изграждане на покрив. След като стенните рамки са надеждно прикрепени към пода, можете да преминете към създаване на покрив за къщата за игра. За да направите това, първо сглобете триъгълната рамка и след това я покрийте с шперплат. 6. Последният етап. Използвайте сайдинг от дърво за облицовка на стени. Измерете рамките на стените, за да се уверите, че те са точни по размер и след това изрежете сайдинговите листове във формата на рамките. Двете странични части трябва да имат формата на правоъгълен трапец, те включват триъгълни форми, оформени от покрива.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId585a648aa4

Детска къща от PVC тръби

детска къща от PVC тръбиТази версия на сиропиталището е много различна от всички останали. Както материал, така и форма. Не е направено от дърво, не от картон, а от пластмасови тръби, това прави къщата по-евтина и лесна, а освен това къщата е лесна за транспортиране, ако е необходимо, тоест може да бъде лесно разглобена или дори напълно прехвърлена на всяко място, което харесвате. И ако детска къща от PVC тръби Ако го изградите в апартамента, тогава отново той може лесно да се демонтира, така че да не заема твърде много място.

Направи си сам план за изграждането на такава детска къща:

 1. Сглобяване на необходимите материали. Ще ви трябва: Седем PVC тръби, дълги 3 метра. Резачка за тръби от PVC. Тъкани и брезент (за външно и вътрешно покритие). Ако ще инсталирате къща в апартамента, тогава можете да направите просто плат. Десет пластмасови трипосочни конектора.
 2. Създайте телена рамка. Рамката на детската къща ще се състои от основа и горна част (четири опорни греди и триъгълна част на покрива).
 3. Подготовка за покритие. След като сте изградили рамката на къщата, подът вече е готов! Остава само да шиете плат и брезент помежду си; тоест къщата има структура на палатка: външната покривка предпазва от дъжд и прах, а вътрешната придава приятен вид на къщата отвътре.
 4. Направете изрези за прозорци и врати в покритието и просто покрийте рамката с нея. Прост детски дом със собствените си ръце е готов!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId41dacc6d45

Направи си сам детска колиба от маса и плат

детска къща от масатаТази версия на къщата може да се отдаде само на самите "колиби", за които споменах по-горе, тоест от всичко, което идва под ръка, в случая къща на масата, Плюс това, тази къща е в бързината на сглобяване, ако малките деца се разболяват и нямат къде да играят, тогава тази опция е точно правилна, за да си построите такава детска къща, честно казано, дори не е нужно да опитвате, единственото изключение е, че нямате в къщата си маса и трябва да го направите сами.

 1. На първо място, трябва да измерите таблицата си. Вземете лента и проверете дължината, ширината и височината. За всеки случай запишете измерванията, за да не забравите.
 2. В съответствие с измерванията, нанесете маркировката върху тъканта, която ще играе ролята на покритие.
 3. На този етап вече можете да украсите тъканта, така че къщата за игри да изглежда по-добре. Можете или да шиете шарки на корицата, или да рисувате нещо върху нея, да покажете въображението си!
 4. Изрежете отвори за прозорци и врата от плат и можете спокойно да го хвърлите на маса.

Този модел е удобен с това, че такава къща, когато тя ще бъде ненужна, може да бъде отстранена отстрани, просто като изхвърлите тъканта от нея, а когато децата искат да играят, „събирането“ на тази детска къща обратно е много просто.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId73f771fc56

Детска къща извън кутията

детска къща от картонена кутияТози модел е къща за най-малките деца. Когато проектирате такава къща, можете да излезете с всичко, което искате, както е направено картонена детска къща, Например, можете да сглобите цял център за игри от няколко кутии, или можете да минете с малка уютна детска къща от една кутия, всичко е във вашите ръце! Да, разбира се, такава къща не е практична, но той ниска цена, защото в този случай винаги можете да вземете ножици, лепило и да отидете да поправите повредената структура.

Ето един пример за това как да направите такава къща:

 1. Ще ви трябва: • 1-2 картонени кутии (за предпочитане картонът е по-плътен). PVA лепило или друго, по ваш избор. Опаковане на хартия или тапет. Скоч лента. Канцеларски нож / ножица
 2. Подготовка на кутия. Кутията не трябва да има дъно, така че най-добре е да отрежете свободния връх на кутията и да обърнете кутията с главата надолу. Това ще бъде рамката на вашето сиропиталище. Закрепете ъглите на кутията с лента за повече сила.
 3. Време е да проектирате къща. Залепете кутията с опаковъчна хартия или тапет по ваш избор.
 4. Направете изрези в корпуса на къщата за прозорци и врати, между другото, можете да направите вратата или отваряща се (без да отрежете едната страна), или напълно да бъде изрязана по ваше желание.
 5. Направете покрив за сиропиталището. За да направите покрив, можете да изрежете два правоъгълника от резервна кутия или да използвате отсечения връх от тази кутия. Просто сгънете двата правоъгълника заедно, така че да могат да бъдат фиксирани по краищата на основата, и отстранени с два триъгълника от картон. За да направите покрива да изглежда по-красив, можете да изрежете „плочки” от картон и да ги залепите върху рамката на покрива на вашата игрална къща.
 6. Финалът. Инсталирайте покрив и малките „жители“ могат да се настанят в дома на собствените си деца.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId9dd9e9d526

Направи си куклен театърДетска игра "театър"

В тази статия говорих само за детските къщички за игра на самите деца, но какво ще стане, ако се отклоним малко и погледнем къщите, не за децата, а за техните кукли. Тоест, кукли, защото децата, особено момичетата, обичат не само да играят в детските домове, но и да заселят кукли в тях.

Ето един от най-подходящите модели само за този случай.

Направи си куклен театърТази къща е изработена от 10 мм шперплат със страхотно издълбани детайли. Височината на къщата е 640 мм, дължина: 500 мм и ширина: 330 мм. Къщата за кукли има две прибиращи се врати, фиксирани според принципа на трън бразда (жлеб 5 мм дълбочина). Вътре в къщата има четири доста просторни стаи и таванско помещение, също е хубаво да погледнете факта, че създателят е направил малки мебели, издълбани от шперплат листове: две пейки, две легла, една кръгла маса и две стълби. Предимството на къщата е, че е удобно да се транспортира, тъй като на покрива има дръжка за носене. Би било хубаво да увеличите такава къща за кукли с 10 пъти и тогава ще има достатъчно място не само за куклите, но и за техните собственици.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId504b8cf484

Направи си сам детска къща от палети

 направете сами детска къща от палетиИскате ли да построите детска къща със собствените си ръце евтино, но в същото време практично? Тогава този модел е за вас! За да изградите надеждна игрална къща за децата си, най-добре е да използвате дърво като материал, но никой не каза, че трябва да си купите ново дърво! Опитайте се да купите стари палети за транспортиране и да ги разглобите, тогава ще успеете да се изгради детска къща от палети за деца евтино, като същевременно им доставя забавление. Можете да измислите многобройни варианти за такива детски домове, а ето и един от тях. Създателят на такава къща споменава, че е похарчил само около 13 000 рубли за нея, докато най-ниската цена за закупуване на такава къща в онлайн магазините започва от 32 000 рубли, доста голяма разлика. Обща нужда около 80 палети, най-добре е те да са от бор или други иглолистни дървета. Палетите се разглобяват на дъските и от тях се изгражда детска къща, принципите на конструкцията са същите като по-горе, единствената разлика е евтиността на такава къща.Много е удобно да сглобявате такава къща за игри, единственият минус се състои в това, че трябва да опитате да намерите необходимите палети и след това да ги разглобите, но да изберете какво трябва да спестите повече: време или пари?

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId2791b10f2e

направи си сам красив детски домКрасива детска къща

Детската къща за игра, която ще опиша в тази част на статията, е пример за това колко шик може да бъде детски интериор за деца, И това е само детска къща. Този модел показва, че качеството е преди всичко, защото за децата не е жалко, дори сами да си изградим такава къща. В това сиропиталище децата могат не само да играят, но и да живеят. Може да не повярвате, но наистина можете сами да построите такава къща за игри! На създателя му бяха необходими 8 месеца, за да изгради това чудо. Разбира се, единственият недостатък на такава къща е високата й цена: такава „детска къща“ е 1780 долара, което, преведено в днешния курс, е 99 680 рубли! Но ми се струва, че си заслужава. В тази къща абсолютно всичко е обмислено, Разполага с:

 • Интерактивно магическо огледало
 • Винтидж светлини
 • Витраж
 • Интегрирана рафт за книги
 • Вградена телевизия
 • Аудио система
 • Вградени високоговорители
 • Интернет мрежа
 • Телефонен номер
 • Изкуствена камина
 • входен звънец
 • Таван клапан
 • downspouts
 • Ламиниран паркет и первази

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId12fc7cbe83

Разбира се, това е цялата вътрешна украса, тъй като материалите за изграждането на такава къща струват само 200 долара. Как всичко се сбъдна, вижте по-долу за стъпка по стъпка снимки.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId89d91a046c

евтина къща от дървоЕвтина дървена детска къща

Това е друг пример, за да контрастираме с предишния, от раздел „качество и евтино“. Да изградим такива направи си сам детска игрална къща Отново бяха използвани стари палети и дефектни материали от фабрики, а именно, ако някой не знае, различни фабрики за дърва просто изхвърлят всеки ден дефектен материал всеки ден, но най-важното е, че можете да си купите и такова дърво, какво струва? Ще бъде няколко пъти по-евтино. Например такъв проект ще струва само 10 000 рубли. И такава къща за игри изглежда като истинска, а площта й е 260х260 см. Започнахме да изграждаме такава къща с подходящ план, което, между другото, е правилно, по-добре е да изчислите и изобразите всичко от началото, ако искате да направите нещо добре и ефикасно, така че по-късно целият проект не се срива поради най-малката неточност, не искате да бъдете разочаровани. Тогава, както в примера по-горе, разбира се, беше необходимо да се разчупят палетите на отделни дъски. Е, тогава всичко е по стария модел: основата е поставена, рамките за стени са прикрепени към нея, след това е монтирана рамката на покрива, след това е последвана облицовката и боядисването, всичко е същото като преди, само различна форма на къщата, в самия край можете да направите прозорци от защитно стъкло, брави за прозорци и все същите палети. Вратата на тази къща е направена от 3 "панела". Външните съдържат само рамката на вратата, като се използват палети, нарязани на правилните размери, а средните, използващи палети ... отново. Такава къща ще стои дълго време, освен това при всякакви климатични условия и ако, ако желаете, е добре оборудвана отвътре, тогава тази опция няма да е по-ниска от описания по-горе модел, по-скоро ще я изпревари с положителни качества във всяко отношение.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId6980fe3a08

Детска къща пиратски кораб

сиропиталищен корабНе ограничавайте възможностите си в изграждането на детска къща със собствените си ръце! Всичко е във вашите ръце! Идеите за изграждане могат да бъдат различни, например, игрална къща може да бъде построена под формата на хобитна къща или пиратски корабтака че е много по-интересно децата да са на новото си място за игри. Според автора на статията, при създаването на такава игра къща-кораб, той не е професионалист в строителството, така че това само доказва моето твърдение - качеството зависи от вашите усилия, а не от опит.

сиропиталищен корабсиропиталищен кораб

От предимствата на такава конструкция може да се отбележи голям капацитет, в такъв кораб-къща ще се поберат дузина деца, които са готови да тръгнат за приключения. Можете дори да построите не много висока, но здрава мачта с платна, върху която децата да се качват на „гнездото на гарвана“. От минусите на такава детска къща за игра можем да споменем само сложността на конструкцията и необходимостта от голям брой трайни материали, като цяло отлично място за игра както за много малки деца, така и за по-големи деца.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId34104ea94d

Направи си дървена детска къща

направете сами дървена детска къщаСред всички останали предимства на дървените детски къщи, което споменах по-горе, те също могат да бъдат чудесен подарък за деца за някакъв празник, например авторът излезе с този модел като подарък за рожден ден на двегодишната си племенница, и повярвайте ми, впечатлението от такъв подарък ще остане за дълго и определено няма да има граница за радостта на децата! И оттогава този тип бебешка къща е направена за малки деца, тя не трябва да бъде голяма, следователно, няма да заема много място на земята ви, освен това може да бъде инсталирана дори в къщата или апартамента.

Плюсове на този модел:

 1. Той няма основа и под, така че моделът е лесен за транспортиране. На снимката можете да видите, че тази детска къща през цялото време е била на различни места.
 2. Сила. Моделът е направен от иглолистни дървета, конкретно изяден, искам също да кажа, че това дърво е много меко и е удоволствие да се работи с него!
 3. Приятен външен вид.

За да създаде рамката, създателят е използвал барове с напречно сечение 6x6 см. И за да създаде керемиден покрив е използвано същото дърво: за това дъските са били отрязани с дебелина един и половина до два сантиметра и с дължина 20 см с полукръгла страна. Вътрешната облицовка е направена от дъски от същите иглолистни дървета. По-нататък най-интересната част от творбата; създателят на такава детска къща закупи няколко пръчки от иглолистен смърч с дължина 150 см и площ на напречно сечение 2х2 см, след това отряза много малки пръчки с произволна дължина (на око от 2 до 8 сантиметра), според автора му отне само 110 м смърч. Отнема една седмица, за да се снабдят с подобни камъни. Но си заслужаваше, никога няма да забравите процеса на такава старателна работа, когато я завършите докрай. Всичко това беше направено само за декорацията на външната стена, която привлече вниманието ми в този модел, много впечатляващо! Мисля, че племенницата на създателя на това сиропиталище е щастлива ....

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId764034967d

оригинална детска къщаОригинална детска къща

Когато дете играе в къщата си (и няма значение къде се намира тази детска къща: на улицата, в частна къща или в апартамент) - той измисля свой нов свят за себе си, фантазира и се развива творчески! Освен това е много по-добре, ако детето не играе сам в къщата си, а с приятели. Само за тази опция е подходящ този модел направете сами детския дом! Създателят на тази версия на оригиналната детска къща потърси цял куп информация, разгледа голям брой инструкции за изграждането на такива къщи, само за да избере опцията, която му подхожда ... Вие, читателите на тази статия, разбира се, не е нужно, защото вече намерихме и описа цялата налична и интересна информация за строителството на детски домове със собствените си ръце специално за вас, само в тази статия! Тази версия на детска къща със собствените си ръце ме привлече със стила сив края на краищата, въпреки че изглежда като обикновена детска къща, тя изобщо не прилича на другите опции, описани от мен по-горе, разликата си в използването на архитектурни елементи, присъщи на този конкретен стил, създателят черпи вдъхновение от традиционните къщи в родината си. Ето някои архитектурни Елементи в азиатски стил са били използвани по време на строителството:

 • "Кокили"
 • дълги тесни капаци
 • сложен парапет до прозорците

Сега в ред. Ръчно изработената детска къща за игра има размери в основата на 150х150 см, създателят споменава, че в градината е имало много малко места, където е било предвидено да се построи къщата, така че къщата се оказа компактна. Първата стъпка в строителството беше да се инсталират бетонни „кокили“, тук човекът, който построи тази къща, прибягна до малък трик: напълни ямите с чакъл, отстрани я или заспи назад, можете спокойно да регулирате нивото на кокилите, не сте го направили; всичко гениално - просто! В бъдеще схемата на строителство не се различава от изграждането на други детски домове със собствените си ръце, само стилът е различен.Просто исках да ви разкажа повече за това как понякога не е лесно да изберете правилния вариант за къща, но не се притеснявайте, както казах по-горе, тук е нашата статия!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdf37caeb6a6

детска къща с пързалкаДетска къща с пързалка от бар

Интересът на този проект е, че авторът на такъв модел на детска къща си е поставил цел: да докаже, че е възможно да се изгради висококачествена детска къща със собствените си ръцебез суетене или каша. Така че, ако и вие не харесвате излишната суета и караница, тази опция е точно за вас! За да фиксира стелажите, създателят на тази игрална къща използва бетон, той споменава, че малките деца знаят как да проверяват стабилността на детските къщи, затова този модел е изграден за по-големи деца. За покриви, вътрешни облицовки на стени и подове авторът използва листа от ПДЧ (това спестява достатъчно пари). Външната облицовка на стени се извършва чрез имитация на дървен материал, Той покри покрива със зелен филц. И за да избегне разнообразни метеорологични проблеми, създателят запечата дупките със силиконов уплътнител. За безопасност е монтиран парапет от фасадата на сиропиталището. От дясната страна беше инсталирана стълба, а отляво - пързалка. В края на работата бяха поставени прозорци в дограмата, поставена е врата, а самата къща беше покрита с изразителна кафява боя и лакирана.

Плюсове на модела:

 • сила
 • просторност
 • Ниска цена
 • Простота на строителството
 • Прекрасен външен вид, базиран на класическия архитектурен стил
 • Материална наличност
 • Защита срещу външни заплахи

От минусите можем само да споменем, че такава детска къща, направена сама, заема значително място в сайта.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIda729fcb179

Дървена колиба

дървена колибаПомислете най-лесният вариант за детска колиба, Най-важното е, че за изграждането на такъв модел не е необходимо много материал или средства, за да закупите същия материал. Не е нужно дори да имате богат опит в строителството или талант, за да създадете такъв модел! Всичко, от което се нуждаете, е това: желание, постоянство, малко време и дърва, лежащи някъде наоколо. Този проект, според неговия създател, направени от скрап, и изобретен по време на строителството. Монтажът започна с обикновена правоъгълна основа, с дъски с еднаква дължина, напречно разположени в нея. След като основата беше готова, авторът на проекта сглоби кутията от шперплат като стени, съединителите за прозорци и врати вече бяха изрязани в тях, а наклонът на покрива на задната стена беше отрязан (задната стена е направена от две парчета шперплат, т.е. тъй като размерите на листовете от шперплат не позволяват да се направи стена от едно парче). Тогава беше необходимо задайте допълнителна фиксация за ъгли (от същия шперплат), тъй като покривът е със значителна тежест и е необходимо нещо, което да го държи, за същата цел, пред сиропиталището бяха монтирани стълбове от нарязани дървета, които бяха наблизо. На скиците ясно се вижда как създателят изгражда кутия, рамкирана от дъски от шперплат ... с дъбови процеси, като предните колони. В края на основата се поставя предварително проектиран покрив, между другото, това отличава този проект от горните модели, няма външна облицовка на къщата, тъй като тя не се изисква. Сградата няма точни размери, тъй като при споменаването на проектанта, ако можете да го наречете така, работата е направена от скрап и всичко е свършено в движение!

Плюсове на модела:

 • Дизайнерска скорост
 • Без допълнителна подготовка и изчисления
 • Изграждането не изисква огромни усилия
 • евтинията
 • Материална наличност
 • плътност
 • Уникален външен вид, който ще се хареса на децата, особено на момчетата
 • Лесен за ремонт в случай на повреда
 • Отнема малко време за изграждане
 • Един човек може лесно да построи къща

минуси:

 • Ниска якост
 • Липса на защита срещу природни несгоди
 • Малък капацитет (1-2 души)

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdfc2f896420

Направи си идея за детска къща

направи сама идея за детска къщаИскате ли да направите прекрасна детска къща за деца със собствените си ръце? Потърсете идеи за сиропиталището? Не сте сигурни откъде да започнете? Тогава този раздел ще ви подхожда. Тук ще говоря за това модел на детска къща за игра, наречена „Круиз по джунглата”, Това е много интересна и не много трудна идея за изграждане на детски дом със собствените си ръце, от който децата просто ще се зарадват! Привлекателен външен вид, добро осветление и ярки цветове на дизайна, тази къща е просто създадена, за да очарова децата! Освен това тази домашна детска къща за дома е моделирана по примера на "джунглата" в Диснилендде! Сайдингът на тази детска къща е направен от кедрово дърво, което вероятно ще даде увереност в здравината на тази сграда. Този модел е внимателно обмислен, защото преди да започнете строителството, е създаден подробен план за изграждане на компютър, според прототипа на Disney. Разбира се, подобна къща за игри няма да бъде най-успешният вариант по отношение на бързината на строителството, но това просто струва такива инвестиции в нея, резултатът е много хипнотизиращ!

Къщата има много предимства, като:

 • Голяма вътрешна площ
 • Външен вид, привличащ цялото внимание към себе си със своите ярки цветове и невероятни форми
 • сила
 • Надеждна защита срещу външни заплахи, като например времето
 • Добро осветление
 • Страхотен интериор
 • Средна обща цена

От минусите отбелязвам само:

 • Трудно достъпни материали
 • Трудност на сградата
 • Покритие с голяма площ
 • Дълго време за изграждане

Необходими са около 3 месеца, за да построите такава прекрасна детска игрална къща със собствените си ръце, но целта в този случай оправдава средствата, трябва да вложите малко усилия и търпение и тогава ще бъдете благодарни с радостни детски усмивки и смях, което е много по-скъпо от всякакви пари , Освен това от всички възможности за изграждане на детски къщи за домашни условия, направени в тази статия, този не е най-скъпияти материалите, ако желаете, могат да бъдат заменени с по-евтини алтернативи, благодарение на методите, които описах по-горе. На какво седиш? Продължавайте, изграждайте!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdf3be39ffee

Оригинална детска къща

оригинална детска къщаЕто още една прекрасен модел на оригиналния детски дом "Направи си сам"разбира се, също тематични. Тази опция най-вероятно дори не е подходяща за деца от Дисни, а за млади космически изследователи, защото тази къща е направена в темата на Междузвездни войни! Но какво да кажа, много възрастни също много ще харесат този вариант на строителство и изграждането на такава детска къща за деца със собствените си ръце ще предизвика, вече възрастен, удоволствие и приятни носталгични чувства. На първо място, искам да кажа, че този проект на сиропиталището е завършен не от един човек, а от цял ​​екип от опитни хора, така че не се обезсърчавайте, ако нещо се обърка за вас, децата все още са много доволни, че имат своя собствена игрална зала, която направиха за тях само ти! Освен това можете, макар и не, не можете, но ТРЯБВА, разработване на план за къща със самите деца, да вземат предвид всичките им вкусове и желания и освен това въображението на децата е неограничено, не пренебрегвайте желанието им да помогнат. Колкото и сложен да изглежда проектът, той се осъществява много просто, защото това е обикновена детска къща, построена по стандартната схема, която описах в тази статия вече около 20 пъти. Стайлингът за „Междузвездни войни“ е просто проблем с дизайна, дори не е нужно да правите допълнителни разширения, за да постигнете този ефект, няма нужда да правите майсторска дърворезба, за да демонстрирате каква е вашата къща произведение на изкуството, не, банално е боядисвайте къщата в стила на звездни войни, както вътре, така и отвън, нарисувайте героите, които всички обичат, звездни кораби и т.н. (дори можете да изобразите логото, ако искате). И ако все пак сте решили да направите точно копие на такъв модел, тогава вече ви казах, че в началото трябва да се изгради обикновена детска къща с двускатен покрив, като едно от всички горепосочени, но по отношение на допълнителни детайли, сглобяването им е красиво, достъпно и ясно показано на фото инструкции

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId650d3304a0

Направи си бебешка къща

направи си сам къща за децаМного забавно идеята да се направи детска къща за игра за бебето със собствените си ръце, чийто създател искаше да направи проста и евтина къща за сина си, тъй като нямаше достатъчно средства, за да купи такава къща за игри и наистина искаше да направи нещо със собствените си ръце, защото е по-интересно. Позната история? Ако е така, съветвам ви да прочетете този фрагмент от статията как да направите прост, но интересен детски дом със собствените си ръце. Е, тази версия на детска игрална къща ще ви подхожда. Как да го направим? Започваме много просто, както винаги, с основната рамка, върху която ще бъде изградена къщата. Надявам се, че си спомняте как да направите основата с подовата настилка от дъските и няма да се налага да я повтарям. Спомняте ли си всичко? Отличен. Отбелязвам, че дори за такъв прост модел като този е необходим за начало направете план за строителство, защото ако къщата за игра е умишлено изкривена, както е планирано от автора, това не означава, че трябва да се криви и да се разпадне. ПЛАНЪТ НА СГРАДА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАВЪРШЕН В НЯКОЙ УСЛОВИЯ ЗА ВАС: ако искате - направете сложен модел на компютъра си или ако искате - начертайте обикновена скица на лист хартия, тъй като се чувствате по-добре, основното е да разберете какво правите. Този модел на къщата е уникален по свой начин, нейният създател уверява, че се е опитал да намери аналози в онлайн магазините, за ясноосъзнаване на действията, но за съжаление не открих нищо. За съжаление за него, но за щастие за нас, защото сега имаме възможност да ви покажем инструкциите за изграждане на такава детска къща със собствените си ръце. Основната рамка на къщата е направена от шперплат плоскости и ПДЧ. Можете да направите основен лист с всякакъв размер и форма, който харесвате. Тогава се прави рамката на стените и покрива на къщата, всичко е както преди, с единствената разлика: нестандартната форма на рамката, но за вас това не е проблем, нали? Снимките ясно показват каква форма има рамката. Преди да изградите покрив, най-добре е да инсталирате една допълнителна опорна греда на крайните стени. Създателят на такъв модел отбелязва, че на един от вертикалните греди на покрива, той направи допълнителен разрез, така че стената да може да бъде „огъната“. Облицовката на такова сиропиталище е изработена от ПДЧ, тъй като този материал е ковък и евтин, както винаги, изрези за вратата и прозорците са направени предварително; ъглите са рамкирани от борови дъски. Уверете се, че всички части на къщата за игри са внимателно свързани помежду си. Можете да направите покрив с всяко покритие по ваш вкус. Остава да се оцветят и атрактивна къща за бебето е готова! Плюсове на модела:

 • евтинията
 • плътност
 • просторност
 • Материална наличност
 • оригиналност

минуси:

 • Недостатъчна здравина
 • Трудност на сградата

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdd2ddcbe244

Палатка палатка за детето

палатка за детска къщаАко искате да направите малка детска къща за деца за вашето бебе, която ще бъде лесно транспортирана, тогава написах тази част от статията специално за вас! В тази статия вече описах значителен брой своеобразни модели детски къщи със собствените си ръце, но не казах и дума за това, защото никога досега не съм се натъквал на нея, обаче, това е доста интересна версия на палатка къща за дете, Положителната черта на този детски дом „Направи си сам“ е, че можеш инсталирайте навсякъде и по всяко време: независимо дали е в лятна вила през горещ летен ден, или в детската стая на вашия апартамент, няма абсолютно никакви усилия да полагате усилия за транспортиране на детската къща и още повече, за да я преустроите, тя е лека и компактна! Още един плюс на тази къща: бърз и лесен монтаж, Когато вече сте подготвили всички необходими подробности, можете да сглобите такава къща за по-малко от час, това е много удобно: сглобете къща, инсталирайте я на собствената си земя и децата ви могат да седят или да лежат на тревата в прохладната сянка на такава детска игра-купол. Дори и вие сами можете да се скриете от слънцето в тази къща! Създателят на тази идея дори съветва използването на къщата като стая за почивка в някой голям офис. Между другото, по-добре е да изрежете детайли за такава домашна детска къща с лазер или да използвате фрезова обработка на дърво, ще бъде много по-бързо и гладко. Можете да закупите абсолютно всяко дърво за изработка на детайли, които харесвате (с изключение на ПДЧ, разбира се, защото частите са доста тънки и могат просто да се разпаднат от такъв материал), тъй като не се нуждаете от много материал, но ако предпочитате да го нарежете на ръка, тогава Съветвам ви да си купите по-меко дърво, нещо от иглолистни дървета (бор, смърч, ела или други, по ваш вкус). Започнете монтажа от основата, залепете най-широките детайли в земята в полукръг, както на изображенията. Да, разбира се, такава къща не е много издръжлива и няма да предпази от неблагоприятни условия на околната среда, но този модел не изисква такива качества, тъй като основните му предимства са:

 • Опции за транспорт
 • Ниска цена
 • Възможности за разглобяване / сглобяване на къщата
 • Лесен монтаж
 • компактност
 • обемист
 • Материална наличност

Така че такава детска къща със собствените си ръце ще бъде добър вариант за релакс.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId8d71537b20

Как да си направим евтина къща за деца

евтина детска къщаПиша този фрагмент от статията за онези скептици, които по някаква причина все още не вярват, че силен детски дом може да бъде направен със собствените си ръце бързо и евтино, с минимални разходи, така че ето още един направете сами икономичен вариант на детска къща от палети, Както можете да видите от снимките, създателят на този модел на къщата за игри очевидно нямаше голям запас от необходимия материал, имаше само няколко палета, няколко стари дъски от МДФ, които успя да намери, счупена стара маса и стара рамка на леглото. Първоначално си е поставил задачата: да построи детска къща само от материали, съхранявани на тавана. Но дори толкова малък асортимент от материали не попречи да се изгради прекрасна детска къща за деца! Ето как авторът направи такава къща:

 1. За разлика от други майстори, споменати от мен, които използваха палети, за да строят къщите на децата си със собствените си ръце, това прибягна до един трик: той не счупи палетите на дъските, но използвах ги изцялозакопчавайки заедно буквата "L".
 2. Здравите дървени рафтове, намерени от създателя, послужиха за подова настилка, а MDF дъската стана вътрешна облицовка за задната стена на сиропиталището.
 3. От старото два табла за глава са удобни, който послужи като материал за създаването на стените на бога в игралната къща (както можете да видите на снимката), създателят имаше късмет и тези табла бяха идеални, дори не трябваше да измерват и видяха нещо друго.
 4. Твърди и dosдостатъчно големи дървени парапети бяха инсталирани в ъглите на къщата за игра, отвън и се изрязаха под ъгъл, така че те послужиха като основа за наклонения покрив. Между другото, самият покрив беше направен от три стари врати за гардероб.
 5. Друга част от рамката на леглото стана предната ниска стена на сиропиталището. По този начин, нещо като, ако не детска къща, то поне веранда! Детска веранда.
 6. В крайна сметка остава да рисувате, изберете цветовете възможно най-ярки, не щадете боята, това ще привлече вниманието на децата

Авторът на този модел въплъти добра идея - да окачи дъска за рисуване в къщата, защото децата обичат да рисуват с пастели!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId72aca49b46

Как да направите детска къща от картонена кутия

детска къща от картонена кутияАко имате останали картонени кутии след всякакви покупки, тогава не ги изхвърляйте, защото можете да направите много от тези на пръв поглед обикновени неща, включително обикновен детски дом със собствените си ръце! Много деца обичат да играят с картонени кутии, но след това просто ги разкъсват и то се изхвърля, за да се избегнат подобни ситуации, направете истинско чудо за децата си за игри: детска къща от картонена кутия, Такъв модел на къща се прави много просто и бързо, в този фото-брифинг ще научите как да направите една от многото опции. За този проект се използват две картонени кутии за велосипеди.
и само 3 инструмента: лента, нож, маркер, Що се отнася до кутиите, можете да ги получите безплатно във всеки магазин, в случая с велосипед. Желателно е да намерите двуслоен картон, той е много по-здрав. Такава проста къща за игри е идеална за детски игри!

Предимствата на картонена къща:

 • Лесно за придвижване. В този случай къщата може да бъде скрита от дъжда.
 • Много ниска цена (можете да направите такава къща безплатно) • Застрояването не изисква много усилия и време
 • Компактността. Такава къща ще се побере навсякъде, независимо дали е зоната около къщата или детска стая.
 • С старание можете да подредите къща, изработена от картон, по такъв начин, че да не можете да я различите от дървена детска къща, просто трябва да работите върху нейния външен вид.
 • Материалите са много достъпни, картонени кутии могат да бъдат намерени във всеки магазин.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeIdc7c1e42cd3

Направи си сам кораб

направете си сираче за корабиДетска къща не само може да служи за забавление на децата, но и да помогне на децата да се установят на ново място, например, ако сте се преместили в нова частна къща или сте купили нова лятна вила. Така създателят на тази идея също искал къщата на децата му да помогне на синовете му да се установят на ново място. Както винаги, строителството направете сами детския дом започна с избора на място и изграждането на основата, Както можете да видите, за разлика от гореописаната версия на къщата-кораб, този няма заоблена гладка форма, той е направен от остри ъгли, вие решавате как се чувствате удобно да го правите. Основната платформа с настилката от дъските е монтирана на 16 бетонни кокили: 15 бр. под правоъгълната форма на основата и 1 бр. под ъгъла на носа, как най-добре да регулирате нивото, на което кокилите стърчат от земята, вече споменах по-горе (използвайте чакъл). Тъй като обемът на необходимите материали е доста голям, създателят на проекта препоръчва закупуване на дърво в насипно състояние. Също така авторът на проекта предложи да не се използват дъски, а шперплат листове за външен корпус и само ги стилизират като дъски, въпреки че той се отказа от тази идея, вярвам, че тя ще ви бъде полезна и ще ви помогне да спестите.

Плюсове на модела:

 • сила
 • Защита срещу външни заплахи
 • просторност
 • Уникален външен вид

минуси:

 • Трудност на сградата
 • Страхотна цена
 • Заема много място
 • За изграждането е необходимо голямо количество материал

Следвайте фото-брифинга и ще успеете, тъй като аспектите на конструкцията са все същите, само формата се променя!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId1fa315aa74

Направи си сам детски игрален кораб звезден кораб

детски домашен космически корабАко все още не сте избрали, каква детска къща направете сами и все още търсите интересен, подходящ за вас и за разлика от всеки друг вариант за къщи, тогава такъв модел може да ви интересува точно както ме интересува. Разбира се, момчетата ще харесват тази детска къща главно, разбира се, защото всички момчета от детството обичат да играят в играчки или дървени коли, а понякога дори не искат да седят в истински, затова им дайте не само пишеща машина, но и звезда игра къща! Тази опция отново е за феновете на Star Wars. Много лесно е да направите такава детска къща за деца, за това ще са ви необходими следните материали:

 1. PVC плоча - 2 листа
 2. 1 лист MDF с дебелина приблизително 1,25-1,5 cm
 3. PVC лепило
 4. Супер лепило
 5. Няколко дървени дъски

схема на къщатасхема на къщатаБих искал да спомена, че изграждането на такава направи си сам детския дом няма да отнеме много време, само 10 дни, приблизително. И предимствата на използването на PVC е, че при висока температура можете да придадете на материала всякаква форма, от която се нуждаете, която няма да направите с дървото и такъв модел ще излезе доста лек, така че може да се транспортира. Използването на този материал ще повлияе и на скоростта на дизайна, защото можете да използвате спрей боя за боядисване на такава детска къща. Искам да предупредя, че този модел не е проектиран да издържа на климатичните условия на открито и е най-добре да инсталирате такъв модел в детска стая. Положи малко усилия, само за да донесе радост на децата!

плюсове:

 • плътност
 • Възможност за транспорт
 • Капацитет за 2 деца
 • Евтини материали
 • Простота на строителството
 • Оригинален външен вид

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki / detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii # sigFreeId45214578d5

сгъваема вила от PVCСгъваема детска къща от PVC тръби

 

Друг вариант направете сами PVC детска къща, също така лесно се транспортира, има ниско тегло. Но за разлика от предишния, той има две собствени характеристики: сгъваем дизайн и вертикална обтекаема форма, което е добра защита от дъжд. Тази къща може лесно да се премести, ако трябва да косите тревата на площадката или да я премахнете, в случай на силен вятър на улицата.

 

 

За да построите такава детска къща за игри направете сами, ще ви е необходима:

 • PVC листове (тънки)
 • ацетон
 • Бяла канална лента
 • клипове
 • 7 водопроводни адаптери
 • PVC тръба
 • Скоби за маркучи
 • колчета за палатка
 • Корд - 1м

Първо трябва да изрежете PVC листове според шаблона, сглобяването на цялата къща се постига чрез залепване на 4 отделни PVC листа. По-добре е да практикувате сгъване на конструкцията. PVC фитингите могат да служат като добри болтове за фиксиране на стени, основното е да намерите необходимите фитинги. Пробийте дупки през припокриващи се стени, както е показано на снимката. Поставете PVC болтовете и затегнете. Това действие е по-лесно да се направи с някой отвътре и отвън, тъй като вратата, показана на снимките, все още не е отрязана. Пръстен от тръби осигурява допълнителна стабилност на къщата за игри, така че можете да прикрепите къщата към колчета за повече стабилност. Остава да изрежете вратата и да украсите къщата.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId58c0ff2b76

Замък за детска къща

дом за сирациТози модел е алтернатива на картонена къща в детска стая, ако искате да направите детска къща по-силна, тогава този тип къща ще ви подхожда. Децата обичат да играят в различни кули, представяйки се за рицари и принцеси, но купуването на такава къща за игри с по-голям размер е твърде скъпо. В такава ситуация би бил най-добрият вариант направете детска къща замък със собствените си ръцеи от евтини материали. Например от кутията за шперплат на опаковката, Всъщност няма да е трудно да направите такава кула и няма да ви отнеме много време, веднага ще разберете как да изградите такава детска къща за игра, само като погледнете нейната снимка, дори не е нужно да променяте формата, тя остава същата като самата кутия. Тук уникалността на вашата къща ще зависи само от това как я украсявате и украсявате.

Плюсове на тази опция

 • плътност
 • По-голяма здравина от картонена къща
 • Сравнително не много тегло
 • Лесен монтаж
 • Ниска цена
 • Строителството не изисква много време
 • Къщата няма да заема много място на закрито

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId413df9240d

Направи си сам детска площадка

Къща за детски площадкиИстинската мечта на всяко дете е голяма детска къща за иградо, с кабелни стълби, люлки и пързалка! Мислите ли, че такава къща не може да бъде построена от един човек и ще бъде много по-лесно да я купите? Да, може да е по-лесно, но ще излезе много по-скъпо. И за сметка на първия, който се заблуждавате, такава къща е възможно да се построи, а не просто възможно, ще излезе много по-интересно и по-евтино от закупуването на нещо подобно. И тук имате снимки направи си сам пример за къща на детска площадка, Всеки може да направи това, дори далеч от строителството. Разбира се, изграждането на такава къща не е бърза материя, но вие ще дадете щастие на децата си и ще получите много положителни емоции в процеса на сглобяване! Предимствата на такава детска къща със собствените си ръце:

 • Голям капацитет
 • Впечатляващ външен вид
 • Къщата е оборудвана с елементи на детска площадка (люлка на въжетата, стълба за кабели, пързалка)
 • сила

минуси:

 • Висока цена
 • Покритие с голяма площ

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId4037e14241

Като цяло, това са все интересни модели на домове за сираци, за които исках да говоря, основното е да не забравяте, че каквото и да правите, всичко е по силите ви и във вашето въображение, просто трябва да вложите малко търпение и упорит труд. Надявам се тази статия да ви е била полезна, благодаря за вниманието. По-долу в галерията можете да се запознаете с рисунките и да изберете подходящ модел в голяма колекция от 300 снимки на детски къщи за игра.

Направете сами рисунки за детска къща

 

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId243422ab15

Направи си сам детска къща 300 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-svoimi-rukami-1000-foto-chertezhi-instruktsii#sigFreeId7c8ddaddd6

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...