Публикувано в Детски къщи

Направи си сам детска къща с слайд 500 снимки, рисунки, инструкции

игра къща с пързалка игра къща с пързалка

През лятото всички искаме да се отпуснем в скута на природата, наслаждавайки се на топлото време и отпивайки освежителни напитки. Така че никой не се притеснява и нищо не се притеснява. Но има такива членове на семейството и близки хора, за чието отпускане също трябва да се внимава, това са разбира се деца. Определено трябва да се заемат с нещо, играта - важна част от живота им, Именно за такива цели можете да изградите направете си детска къща с пързалка.

 

Къщата за игри ще ви помогне да осигурите безопасна, вълнуваща, активна почивка за децата, както и да ги вземете за известно време, което ще ви бъде достатъчно, за да се отпуснете или да направите своя бизнес. Много от вас, като прочетоха тези думи, биха си помислили: „Ей, страхотна идея, определено ще трябва да си купите детска игрална площадка с пързалка и люлка за лятна резиденция“ - не бързайте! Цените на такива продукти стават диви, така че не всеки може да си ги позволи. Но не бързайте да се разстройвате, в тази статия можете да разберете как да си направите сами детски къщи за игра с пързалка качество, евтино и в същото време да получите цял куп положителни емоции! Съветвам ви да прочетете докрай.

Игра къща с хълм

къща с пързалка за децаЗа да се изгради къща за игри с пързалкаразбира се, имате нужда от определена височина, на която ще бъде инсталиран този слайд, разбира се, в противен случай той просто няма да се плъзга от къде, логично е и така, тази височина може да бъде много различна, в зависимост от вашите предпочитания, възможности, както и от възрастта на децата ... какво правя всичко това? За да сте сигурни, че сте готови за строеж предварително, като всички къщи за деца с пързалка са основно двуетажни или разположени на място, инсталирано на кокили, а материал за производството на къщи с пързалка ще ви трябва малко повече, отколкото за обикновени детски къщи. Тъй като всички са предупредени и този факт не притеснява никого, ще ви кажа как да направите обикновена детска къща с пързалка направете сами, Всичко се прави много просто!
Откъде да започна? Започнете, без да се проваляте, като изберете място за инсталиране на къщата си с пързалка за деца. Не забравяйте, че мястото е необходимо не само за инсталирането на самата къща с пързалката, но и за детето, защото все пак трябва да се плъзнете някъде по хълма! След като сте решили с избора на територия, можете да скицирате план на къщатакато изберете за себе си специфичните размери на всяка част. Ще използвам като пример най-простия модел на детска къща с пързалка „Направи си сам“.
Кратка инструкция:

 • Изберете място и определете размера на вашата къща;
 • Инсталирайте купчините. Обикновено върху купчините се монтира платформа, върху която вече се изгражда къщата (подобни примери също ще бъдат разгледани в тази статия), но тук стълбовете се изкачват до покрива и за по-голяма издръжливост се монтират върху бетонни кокили, въпреки че можете просто да ги изкопаете в земята ;
 • Фиксирайте на стълбовете пода - основата на бъдещата къща (в този случай подът е направен от ПДЧ);
 • Изградете рамка за стена на пода и обшийте тази рамка с дъски;
 • Създайте рамка на покрива и я обшийте (в този случай, за простота, металните плочи просто бяха фиксирани върху рамката);
 • Прикрепете пластмасов слайд към една от страничните стени и го фиксирайте.

Вашата къща с пързалка е готова!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeId4722edec5d

къща с пързалка за децаDнаправи си сам ohmik с пързалка за деца

Както споменах по-горе, предишният модел на детска къща с пързалка е най-простият. И кое е най-простото? Разбира се, вие решавате това, но от моя страна ще кажа, че най-лесно опция за къща с пързалка за деца това е просто рамка на къща с дъски, прикрепени към нея с пластмасов слайд, в тази версия нямаше дори допълнителна площ за високи сгради, върху която беше поставена детска къща (подът беше нейната платформа). Сега, нека да разгледаме по-сложен и интересен вариант. По-сложно - не по отношение на конструкцията, а по отношение на външния вид.

чертеж на къща с пързалкачертеж на къща с пързалкаЗа този модел също не е нужно сами да изграждате слайд, достатъчно е да се справите с закупената пластмаса, но тази опция вече има оборудвана парапетна и кабелна стълба в допълнение. Строежът започва с инсталирането на желаната височина, купчините за обекта са инсталирани точно по начина, по който говорих, просто стълбовете се копаят в земята на същото ниво. Следва следващото изберете височината на сайта (отдолу - за по-малки деца, по-високо, съответно - за по-големи деца) и на това ниво на ноктите забийте по една лента от всяка страна, за да направите правоъгълник (това са границите на основната рамка), след това рамката се довършва до края и се прави върху нея настилка от дъски, Къща се създава на готова основа - изградена е рамка за стена (можете да направите някои прости - кубични например на снимката) и обшита отвътре и отвън, дори можете да обшиете шперплат с готови изрези за прозорци. След това прикрепете спускане надолу към платформата (стълба или стълба), а от другата страна на основата инсталирайте пързалка (в тази версия слайдът е инсталиран отстрани на стълбата, очевидно е, че къщата е за деца). По желание може да направи стълба за кабелкакто е показано на снимката.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeIde9610dfa4c
 

Къща легло с пързалка

детска къща легло с пързалкаРазбира се, не много от тези детски къщи с пързалки могат да бъдат инсталирани у дома. Тъй като заемат много място - всичко това са опции за монтаж на улицата (например в задния двор на къща или лятна резиденция, например). Но какво да направите, ако наистина искате да инсталирате детска къща с пързалка, направена от вас сами, точно у дома? Не се обезкуражавайте! Има изход. мога поставете детска къща легло с пързалка точно вкъщив края на краищата не заема много място! И най-хубавото в този модел е, че той е идеален за едно дете (то може да спи на горното ниво и да играе на долното), както и за две деца (заемат и двата нива за легла)! Този вариант на детска къща върви бързо и просто. Разбира се, можете да си купите готово дървено двуетажно легло и да го оборудвате с пързалка, но защо да харчите допълнителните пари? В края на краищата е възможно сами да го сглобите и такъв монтаж не е много скъп. За да създадете такава къща, ще ви трябва много малко време и материали!
План за монтаж:
детска къща легло с пързалка1. Сглобете две еднакви правоъгълни основи от пръти и дъски (можете дори да използвате шипкова връзка).
2. Към всеки ъгъл на долната основа (отвън) прикрепете една лента с достатъчна височина.
3. Закрепете горната основа (това ще бъде както единично легло, така и горната платформа на къщата). Оборудвайте парапета на горната платформа.
4. Между долния и горния слой сложете с нокти стената с прозореца и вратата, изрязана с нокти.
5. От една страна направете стълба, а от друга - хълм.
Как да инсталирате слайд отстрани на леглото:
1. Определете ъгъла, от който се нуждаете, и го очертайте за себе си.
2. За да създадете слайд, по-добре е да използвате гладка дъска, така че приплъзването да не е толкова силно, но можете също да шиете метална повърхност към дъската.
3.Инсталирайте 4 бара със същата височина като самото легло, две от тях се придържат към страничната стена на леглото. На тези барове се създава малка платформа.
4. Прикрепете гладка дъска към платформата под ъгъла, който сте избрали.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeIdcdf3b6f9a9

къщичка за децаДетска къщичка

Дизайн, представен от автора къщичка за деца просто и несложно, ще разберете как да го направите само като разгледате снимките. Ще можете да сглобите такава къща за по-малко от 14 дни, ако сте изяли правилния размер и с помощта на слайд ще определите мястото, където ще инсталирате тази къща. За изграждането ви са нужни няколко четириметрови греди с различно напречно сечение. Авторът е използвал барове с напречно сечение 10х10 см и 5х10 см, както и дъски 5х15 см.
Уникалността на къща с пързалка се крие във факта, че за изграждането му практически не се нуждаете от винтове и пирони, защото е направен резбова връзка, този принцип на свързване ще бъде добър избор за създаване на фондация и платформа. И за по-голяма здравина можете да направите допълнителни фуги между стълбовете и дървената рамка на платформата.На платформата, както в предишните версии, се изгражда къща (за повече информация как да построите къща можете да намерите в статията "Направи си сам детска къща"). В крайна сметка просто трябва да завиете пластмасовия слайд към една от страните на основата!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeId535626f4d5

детска пързалка с люлкаДетска пързалка с люлка

Ако искате да направите нещо по-интересно за децата си от просто пързалка с къща, тогава в допълнение към това можете да допълните конструкцията с люлка. Моделът, показан на снимката, е построен без къща: това е просто пързалка с платформа, върху която е поставен парапета, и пристройка под формата на щанги и люлки, но можете лесно да го поправите, ако искате. Просто трябва да изградите къща на слайд платформата, като използвате една от горните схеми. Този проект няма да излезе много скъп, тъй като създателят на този модел си е поставил цел направете слайд къща с люлка за деца със собствените си ръце много по-евтини, отколкото се продават готови в магазина.

Ще трябва да купувате само по този начин пластмасов слайд, тъй като можете сами да направите люлка от всичко, независимо дали става въпрос за въжета или вериги, и е много евтино да купувате всички останали материали за строителство, ако нямате такива. Авторът на този тип слайд избра да не копае стълбове в земята, а просто да инсталира платформа с плъзгач върху бетонни блокове, но за по-голяма надеждност е по-добре да копаете и да използвате стълбовете за тази цел по-трайни. И отново, повтарям, ако искате да направите детска къща с пързалка, след това просто я инсталирайте на слайд платформата, вместо на оградата, която този модел има.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeId33a5ca452b

Как да си направите домашен слайд

как да направите домашен слайд със собствените си ръцеТази опция е подходяща за тези хора, които имат ограничено пространство в задния двор или лятната вила и мислят, как да направите домашен слайд със собствените си ръце, Ако искате да направите слайд като разширение към детска игрална къща, направена сама, или трябва да имате този слайд част от детската площадка, тогава този модел е подходящ за всички тези случаи. И най-важното е, че материалите за създаването му не са скъпи и доста достъпни за всички хора еднакво. Всички материали струват на създателя на този тип слайд на цена от едва около две хиляди рубли. Плъзгащият се капак е изработен от маслена дъска с размери около 583x2400 мм, но можете да изберете свои собствени размери, както желаете. благодаря допълнителна поддръжка слайдът има извита структура, а не права, можете да направите същото или можете да измислите нещо свое. Рамката за такъв слайд е направена под формата на вид стълбище, има стъпаловидна структура. Авторът се опита да направи разстоянието между „стъпалата“ възможно най-малко, за да не се провали покритието.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeId247930f644

Няколко примера за слайд къщи

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeId1996f6a494

детска игрална площадка с пързалкаДетска дървена къща с пързалка

Все още ли мислите това детска дървена къща с пързалка, направи си сам, няма да е толкова красиво, както е купено в магазин? Дълбоко грешите! Направете го сами със собствените си ръце висококачествена детска игрална площадка с пързалкаче ще бъде практически неразличим от закупения в магазина. Единствената разлика е:

 • В първия случай ще направите къщата напълно със собствените си ръце, въз основа на импровизирани материали, което е много по-интересно;
 • И във втория случай трябва да сглобите къща от готови части, които вече са направени от някой (със сигурност можете да платите за монтажа, но определено не си струва).

Един пример за отлично направени къщи "направи си сам" е само следният модел. Следвайки инструкциите на снимките, можете лесно да сглобите една и съща къща за деца с пързалка със собствените си ръце! Всички материали могат лесно да се намерят дори у дома. Например авторът на този модел, дървото, което е използвал, лежи на покрива няколко години. Просто проверете материалите предварително, не трябва да има гнили дъски, все още искате качествен резултат. Обикновено при сглобяването на детски игрални къщи със собствените си ръце рисуването се извършва последно, но в този случай авторът на модела първо боядиса подготвените материали в необходимите му цветове, за удобство. Стълбите могат да бъдат направени от поцинковани метални напречни гредии от деревниви барове.
Ямите, в които ще бъдат вкарани прътите (купчините), са най-добре запълнени с бетон, за да се избегне изгниване на дървото.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeId47f9ada87f

Направи си дървен слайд

Направи си дървен слайдТози модел на детска къща с пързалка доказва за пореден път, че винаги можете да направите нещо интересно и необичайно от привидно напълно обикновени неща, в случая дървени кутии. Просто трябва да се научите да виждате красотата в обикновените неща и тогава сами можете да измислите нещо интересно и оригинално и да направите напр. направете сами дървена пързалка за деца за вашата лятна къщичка или задния двор. Създателите на тази версия на детска къща с слайд направиха същото, решиха да направят къща от големи дървени кутии, за които е създадена, чертежите на която можете да видите на снимката по-долу.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeId869b1aef45

В допълнение, такава детска къща с пързалка, която сами си направите, ще бъде чудесно допълнение към вашето обкръжение. Този модел се прави бързо и просто, но в същото време разходите за неговото производство са минимални. Разбира се, великолепен под за къща, направена от стари дървени кутии, може сервирайте стари палети, По този начин остава само да закупите пързалка и материали за облицовка. Можете дори да си купите слайд от човек, който ще го изхвърли. В същото време, когато го почистите с шкурка, тя ще бъде напълно като нова.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeIdfccd53f770

Детска къща с люлка и пързалка

къща с люлка и пързалкаТози модел е толкова голям, че създателят му го изразява така: „Това е видимото от космоса и може да изисква лиценз! Това е детската ми къща с пързалка “, така че ако искате да направите децата си наистина впечатляващи направете си детска къща с люлка и пързалка, тогава ще бъде правилно да я изберете! Структурата се състои от три нива. Горната платформа е на около 1,5х3 м. Разположена е на около 2,1 метра от земята. Средната платформа е с размери 1,2х1,2 м. Стълбище води от земята към тази платформа и след това следващата стълба е инсталирана от тази платформа до върха. Авторът предлага добра идея:
под дъските от първия слой запълнете земята с камъни, това предотвратява растежа на плевелите!

Предимствата на този модел на детска къща с пързалка:

 • сила;
 • простор;
 • Впечатляващ външен вид;
 • Наличност на материали;
 • Дълготрайност.

минуси:

 • Сложност на строителството;
 • Висока цена;
 • Заема много място.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeId07959f2e3d

Как да си направим детска площадка

направи си сам детска площадкаАко се интересувате от горната версия на детска къща с пързалка и люлка, но нямате достатъчно пари, време и място, за да я създадете - не се притеснявайте, винаги има изход. Тук можете да разберете как да направите детска площадка със собствените си ръце, Вярно, къщата тук е чисто условна, но много по-малко, следователно, по-евтина. Е, и, разбира се, заема много по-малко място от предишната версия, защото няма толкова големи размери.

Когато изграждате детска площадка, можете не само да оцените наистина цената, но и да се включите във вълнуващ бизнес. По-добре е да купувате дървен материал в магазините на едро, така че можете да спестите значително. Авторът на тази конструкция първо създаде оформление на малки барове, за да намаля броя на изкопаните дупки, най-накрая се спрях на вариант, изискващ 4 вдлъбнатини, в които опори бяха бетонирани на половин метър дълбочина. Тази версия на сайта е изработена от стандартно дърво, а частите са свързани помежду си с болтове. След като е създадена горната платформа, към нея е прикрепен пластмасов слайд. Удължаване за люлка е само няколко щанги и напречна греда, върху която е окачена самата люлка.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeId81052b0da9

Детска къща с пързалка и пясъчник

направете си детска къща с пързалкаАко изграждате просто къща без допълнителни елементи, тогава най-вероятно тя ще бъде безполезна в студеното време, особено през зимата. Но ако изгради къща за деца с пързалка, тогава през зимата той ще намери употреба - можете да напълните слайда с вода и когато замръзне, децата могат спокойно да се возят на него по лед. Това е модел на детска къща - проста и удобна опция три в едно, това дори не е детска къща, а цял игрови комплекс: долният слой е пясъчник, горният е детска площадка с къща, отстрани на която се изплъзва хлъзгаща пързалка с метално покритие. Е, това не е ли мечта за всяко дете?
Принципът на изграждане е същият като при повечето от горните опции - платформа върху купчини, върху коятовсъщност самата къща. Концепциите за изграждане на рамка също са абсолютно еднакви, само формата, която сами можете да измислите, е различна. За сметка на наклона на пързалката: как да го направите, можете да видите на снимките, мога само да кажа, че дължината на склона е 430 см и за покритие са използвани поцинковани метални листове, въпреки че можете да използвате неръждаема стомана.
плюсове:

 • компактност;
 • многофункционалност;
 • сила;
 • простор;
 • Наличност на материали;
 • Ниска цена;
 • Атрактивен външен вид (този фактор зависи от вас);
 • трайност;
 • Добър стимул за детето да замине за страната

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeId6ee6e12f56

Идея за детска пързалка

идея за детска пързалкаТози фрагмент от статията дори може да бъде приписан на допълнителен елемент, тъй като е показан тук оригинална идея за детска пързалкаВярно, без къща, но идеята ще бъде интересна както за децата, така и за вас самите. Най-важното е да се осъзнае много лесно. Също така, идеята може да се използва не за целта, която авторът предлага за нея, направете като продължение на сиропиталището, В тази част на статията ще ви разкажа как да направите самия слайд и просто трябва да направите рамка за основа и платформа за него.
Такъв слайд е подходящ за детска къща за игра, горната част на която е доста висока, на разстояние 2,5 метра от земята, от това може да се заключи, че такава къща ще служи за по-големи деца (10+), особено ако вземете същия наклон като в този пример (40 градуса).
За да създадете слайд, ще трябва:

 • Ламиниран шперплат (дебелина 3 см, ширина 60 см);
 • Дървени блокове - 2 бр. (10х10х360 см);
 • Винтове.

След това следвайте инструкциите за снимка!

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeIdc3814348f5

Направи си сам детска къща от палети

направете сами детска къща от палетиТъй като в последната част на статията показах как можете да направите добър слайд от шперплат за детска къща, в този фрагмент е най-логично да опишете коя къща е най-подходяща за такава детска пързалка. Използването на стари палети вероятно е едно от най-много икономични варианти за изграждане на дървена къща за деца за деца, В допълнение, тази опция е компактна и проста по всякакъв начин. Ще се изисква само малко повече, за да се намерят подходящи палети и да се разделят.

Прочетете повече за предимствата на домашно направените къщи от палети, можете да разберете и в статията „Направи си сам детски дом”, както и там: какви могат да бъдат опциите за детски игрални къщи и да научиш за различните схеми за изграждането им, тогава ще разбереш по-ясно съдържанието на тази статия. Рамката на този модел е направена от използвани палети, платформата е от стари пръти, а кожата е от евтин шперплат. Дори авторът на тази къща твърди, че не е имал голям запас от материали и практически не е купувал нищо, но това, както виждате, не му е навредило.

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeId15c1535776

Детски къщи с рисунка на слайд

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeId00a445e54b

Направи си сам детска къща с слайд 200 снимки

Вижте вградената галерия с изображения онлайн на адрес:
https://expert-h.com/detskie-domiki/detskij-domik-s-gorkoj-svoimi-rukami#sigFreeIdace09f94d3

 

Здравейте, аз съм автор на тази статия, така че с нетърпение очаквам да задам въпроси за тази статия в коментарите по-долу, ще отговоря на всички !!!

 

Ако имате въпроси по друга тема, задайте ги на нашата форум, ще ви отговорим

Съветваме ви да прочетете:

Как да си направим рафт ...